Pokaż pełną wersje : Z jakiej przeglądarki www korzystasz??
musze zrobić ankiete do szkoły i potrzebuje do tego 360 osób więc głosujcie i piszcie z jakich przeglądarek www korzystacie i jaka jest według was naj lepsza.
WSzystkim którzy zagłosowali z góry thx
Hyh :P Niedawno uzywalem Opery, ale teraz sie przerzucilem na Firefoxa xDD
Wedlug mnie jest ciut lepszy od Opery, ale strony sie wolniej wczytuja ( takie moje gupie wrazenie :P )
Wedlug mnie jest ciut lepszy od Opery, ale strony sie wolniej wczytuja ( takie moje gupie wrazenie :P )
Mógłbyś mi powiedzieć w czym jest Firefox lepszy ? Bo ja jakoś nie znalazłem niczego...
Drackmir
07-06-2006, 14:25
Jam korzystam z IE i Firefoxa a to z jednego prostego powodu.... niektóre stronki nie wczytuja sie na IE a niektóre na Firefoxa.
Mógłbyś mi powiedzieć w czym jest Firefox lepszy ? Bo ja jakoś nie znalazłem niczego...
Jest bardziej konfigurowalny, szybko rozwijany, bardzo szybki, wspiera standardy... wymieniac dalej?
Ghost Nieudany
07-06-2006, 14:36
@up
Opera ma wszystko to, co potrzebne przeciętnemu userowi od razu. Firefox MOŻE, ale NIE MUSI mieć tychże funkcji, prócz tego można instalować inne pluginy.
szybko rozwijany, bardzo szybki, wspiera standardy... - te argumenty akurat są niczym, bo Opera w niczym FFowi nie ustępuje w tych kategoriach. ;]
Na przykład tym, że lepiej wyglada od Opery (wedlug mnie oczywiscie :P ) ... Odnioslem tez wrazenie ze FF lepiej blokuje wyskakujace okienka niz Opera :P ... ale to tylko moje skromne zdanie :P ... A i jeszcze chyba mniej zajmuje od Opery ale nie jestem pewien :confused:
A i jeszcze znalazlem jakis temat z porownaniem przegladarek :P : http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=9456&highlight=przegl%B1darki
@up
Opera ma wszystko to, co potrzebne przeciętnemu userowi od razu. Firefox MOŻE, ale NIE MUSI mieć tychże funkcji, prócz tego można instalować inne pluginy.
Same in FF. Na starcie masz wszystko co ci potrzeba.
szybko rozwijany, bardzo szybki, wspiera standardy... - te argumenty akurat są niczym, bo Opera w niczym FFowi nie ustępuje w tych kategoriach. ;]
Nie wiem jak jest ze standardami w operze, ale jezeli chodzi o szbkosc FF bije ja na glowe;]
FireFoxa. Czemu? Bo moj pies wyglada podobnie jak tytulowy lisek...
Opery uzywalem jakis czas. Potem FireFoxa. Na lisie zdecydowanie lepiej mi sie pracuje.
slawekmag
07-06-2006, 14:48
Moźilla fajafox of korz. Kiedyś urzywałem opery ale mnie uszy bolały.
ja korzystam z Avant Browsera i sobie bardzo chwale tą przeglądarke blokuje mi wszystkie niehciane reklamy i ma sporo opcji
FireFox. Swego czasu używałem Opery, ale powróciłem na FireFoxa... Czemu? Nie wiem, chyba przyzwyczajenie ;-)
Firefox... Na Opere jakos tak sie nie moge przestawic.
Sidena Daron
07-06-2006, 16:05
Maxthon :) bardzo dobra przegladarka duzo opcji.
ja korzystam z mozila firefox moim zdaniem to jest najlepsza przegladarka
Ghost Nieudany
07-06-2006, 17:08
Same in FF. Na starcie masz wszystko co ci potrzeba.
Nie ma trzymania stron w pamięci ram.
Nie ma gestów.
Nie było czytnika RSS.
Nie ma klienta poczty.
Nie ma tak wygodnego panelu z zakładkami i transferami. ;]]]
Niedoceniany Avant Browser, tak sie jakos przyzwyczailem ;]
FF - bardziej funkcjonalny od IE. Innych jakoś nie miałem pokusy ściągać.
Sir zajacc smialy
07-06-2006, 17:24
Godzilla Firefox... ups, mozilla...
Najlepsza jest...
ja korzystam z Avant Browsera i sobie bardzo chwale tą przeglądarke blokuje mi wszystkie niehciane reklamy i ma sporo opcji
Niedoceniany Avant Browser, tak sie jakos przyzwyczailem ;]
Avant browser nie jest samodzielną przeglądarką , to jest nakładka na przeglądarke IE :)
Nie ma trzymania stron w pamięci ram.
Nie ma gestów.
Nie było czytnika RSS.
Nie ma klienta poczty.
Nie ma tak wygodnego panelu z zakładkami i transferami. ;]]]
Troszeczke sie zagalopowales. Otoz mi nie potrzebne sa gesty, trzymanie stron w pamieci ram (uwazam to za totalne nieporozumienie;]) oraz klient poczty (przegladarka sluzy mi do przegladania stron nie odbierania poczty). Panel z zakladkami? Mi pasuje ten z FF;]
Nie bylo czytnika RSS? Ale jest;] A opera ma system antyphisingowy i wbudowany slownik? Nie, i co z tego??
Ghost Nieudany
07-06-2006, 17:50
@up
Trzymanie stron w pamięci ram akurat ogranicza ładowanie się sajtów i przyspiesza wracanie do poprzednich stron. FF tego nie ma i tutaj dopatruję się jego problemów. :p
A panel jest brzydki! :<
Dr.Unknown
07-06-2006, 17:50
Jedyna i słuszna religia - FF.
@Ghostiet
Przyznam racje matek'owi, że przeglądarka to przeglądarka jest, a zawsze można ściągnąć Thunderbird'a...
Troszeczke sie zagalopowales. Otoz mi nie potrzebne sa gesty, trzymanie stron w pamieci ram (uwazam to za totalne nieporozumienie;]) oraz klient poczty (przegladarka sluzy mi do przegladania stron nie odbierania poczty). Panel z zakladkami? Mi pasuje ten z FF;]
Nie bylo czytnika RSS? Ale jest;] A opera ma system antyphisingowy i wbudowany slownik? Nie, i co z tego??
I tu się mylisz. Trzymanie stronek w RAMie jest przydatne, dzięki temu zwiększa się prędkość przeglądania stronek (być może na słabych kompach może to przeszkadzać, aczkolwiek pewny nie jestem). Gesty-niezmiernie ułatwiają przeglądanie stron. A nawet ten mały x na zakładkach daje przewage Operze.
I tu się mylisz. Trzymanie stronek w RAMie jest przydatne, dzięki temu zwiększa się prędkość przeglądania stronek (być może na słabych kompach może to przeszkadzać, aczkolwiek pewny nie jestem).
No sory, ale ja na neo 512 nie widze zbytnich opoznien w ogladaniu stronek. Czasami tylko jak laduje jakas z duza iloscia grafiki. I biada mi po tym ramie, bo ja przegladajac neta robie mnostwo innych rzeczy jak sluchanie muzyki, czytnaie newsow RSS, kompilowanie smiesznych rzeczy i pisanie w OO.org. Nie mowiac juz o dzialajacym antywirusie, firewallu i roznego rodzaju testowanych aplikacji majacych zwiekszyc moje bezpieczenstwo. Tak wiec... gdzie mam zmiescic te strony trzymane w ramie? Dla kogo przydatne, dla tego przydatne. IMO jest to bajer bez ktorego mozna zyc, a ktory dla sporej ilosci osob moze nawet przeszkadzac.
Gesty-niezmiernie ułatwiają przeglądanie stron. A nawet ten mały x na zakładkach daje przewage Operze.
FF ma podwojne klikniecie na zakladzce i juz jej nie ma. Jeszcze latwiejsze od szukania malego x, ale ten tez bedzie w wersji 2.0. Gesty to tez dobry bajer, o ile ma sie ochote korzystac z nieg;] Jedna z niewielu rzeczy, ktore mozna pochwalic w Operze. Przypomne jednak, ze FF ma plugin, ktory umozliwia dodawanie gestow ;]
No sory, ale ja na neo 512 nie widze zbytnich opoznien
Nie chodzi o to, jak szybko się ściąga, tylko jak szybko się ładuje - i tu i tu strony, które były przeglądane są trzymane lokalnie, tyle, że Opera ma do nich dużo szybszy dostęp właśnie z powodu tego, że trzyma je w RAMie.
Poza tym "gesty mi nie są potrzebne" - to stwierdzenie jest podobne np. do tego: "mam IE i zakładki mi nie są potrzebne". Gestury czynią surfowanie po necie znacznie przyjemniejszym i szybszym ze wszech miar. Tak samo użycie trzeciego przycisku myszy. A to wszystko Opera ma wbudowane, nie trzeba bawić się w dociąganie i instalowanie wtyczek...
Ja, oczywiście, wybrałem Operę. Mam też zainstalowanego FF i czasem go uruchamian, najczęściej po to, żeby sprawdzić, jak coś wygląda w innej przeglądarce :)
Ogólnie: czy Opera, czy FF - i jedno i drugie jest dobre, a co jest lepsze... to już jest dłuższa dyskusja. Jedno natomiast jest najważniejsze: żeby nie używać IE :P
Ja mam bardzo szybki komputer przez co trzymanie stronek w RAMach nie przeszkadza mi, ale moi kumple mają słabsze kompy i też Opery używają i nie narzekają. FF też mam na kompie ;] lecz raczej nie używam. Kiedyś pościągałem wszystkie znane mi przeglądarki i stwierdziłem, że jednak Opera najlepsza. Jeszcze jedno, odkryłem Opere mając Durona 900mhz i modem, szybkość mojego internetu znacznie się powiększyła :) a komputer dalej chodził na tyle szybko na ile dawał rady.
spider-bialystok
07-06-2006, 19:35
Tylko Opera:) Firefox mnie odpycha, a gesty sa bardzo przydatne.
Olorion.
07-06-2006, 19:37
same shit, ale zastanawiam sie nad powrotem do opery
potrzebuje do tego 360 osób
Czyżbyś robił diagram kołowy ? :P
@Topicc
Fajerfoks
@up
tak robie diagram kołowy :)
PS>dlaczego w mojej ankiecie znalazł się Avant browser , przecież to jest nakładka na IE
Używałem Opery i nie narzekałem. Używam teraz FF też nie narzekam.
Opera!!!!1111oneonejedenjedenjeden
NUDZI CI SIĘ CZY CO????
A ja używam Fire Lisa i mi z tym dobrze:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.