Pokaż pełną wersje : Klient 7.72
Dwimenor
08-06-2006, 13:15
Dziś został wprowadzony klient 7.72(do pobrania tutaj (http://download.tibia.com/tibia772*****)). W nowej wersji został naprawiony niewielki bug powodujący błędne wyświetlanie się minimapy.
Pamiętaj:
Jeżeli w czasie logowania otrzymasz komunikat "connection refused"-ustaw w swoim firewall plik Tibia***** jako zaufany
Jeżeli podczas uruchamiania klienta wyskoczy ci błąd:
Video surface allocation failed. (Error code 12)
Please choose another video graphics mode.
Ustaw inny silnik graficzny(czytaj TO (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=358308&postcount=1))
Nowohucianin
08-06-2006, 13:22
nie no,ale kolejny nowy klient bez przesady ;/
O boze ;)
Znowu nowa wersja ... . n.c
Co bedzie jak wprowadza letni update znowu 10 cofek ...
jezzu tragedia! kiedys było wszystko ok zadne patche nie były potrzebne! po jakiego diabła ten update był tak wcześnie!
Thristen
08-06-2006, 13:29
Oni specialnie tak zmieniają klienty aby zmiejszyc cheatowanie ;]
zanim tibiaauto wypusci nowy bot to oni maja juz nowy klient ;D
tak was to boli ;d?
cziterki :PP
Człowiek D
08-06-2006, 13:37
Znowu Update nie mogli zrobić tego raz porządnie a nie poprawiać jeden drugim? X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Maks of Pacera
08-06-2006, 13:43
Glupio ze znow zrobili nowego kilienta bo wlasnie zalzolem MC a tu dupa z jeden strony dobrze chociarz bana nie dostane jak mnie GM zobaczy :D
o jezu!! cipsoft sie nudzi i to widac ze bardzo.. update co tydzień, albo 2, no super, niedługo codziennie będzie update, trzeba będzie sciągac nowa tibie, zeby zagrac ;/
Dwimenor
08-06-2006, 13:50
Czy ja wiem, czy taki mini update co 3-4 dni byłby zły?
Na jakiś czas rozwiązałoby to problem cheaterów. A i znacznie łatwiej monitorować, jak sprawują się nowe elementy, gdy są pojedynczo dodawane.
Omg...Nie ma to jak kolejna "Super Poprawka" CIP softu....Super poprawili tak ze dalej jest zepsute :/ sprawdz w ank jak nie wierzycie X( X( ;( ;(
Klikniesz gdzies na mapie a on idzie okreznymi sciezkami albo sie scina...eh
Jezeli maki to spox. Widzę że inni sie bulwersują tą sytuacją. Ale mi mapki czasem znikały nawet podczas gry! Więc jeżeli to jest naprawione to się bardzo ciesze.
uhaha znów wyzsze levele będą,siedziały w depo,bo bota nima:D
jak nie mam nic przeciwko temu, zeby zwalczac chetowanie, ale troche to dobijające. Chociaz z 2 strony, to jest bardzo dobry pomysł, jak dla mnie mogły by byc update nawet co tydzień. pzdr
Bardzo dobrze updaty co 3-4 dni beda zmienaly kod gry i cheaterzy beda muesieli sie obejsc bez botow ale mam jedno zastrzezenie niech nie zmieniaja nazw klienta z 7.71 + dalej bo w ten sposob niedlugo bedzie klient 15+ :)
Master the Darknes
08-06-2006, 14:10
niewiem czemu, każdy narzeka :D mi to obojętne boty niepotrzebne mi lecz chyba tym co narzekają na ten update :]
narzekam na update bo do jasnej ciasnej nie moge sie teraz zalogowac!
Maldoryz
08-06-2006, 14:23
Zrobilem now temat na forum ze mi minimapka blednie chodzi... A teraz nowy klient z tej okazji... hehe normalnie gicio...
PS.Besn mi skasowal temat mowiac ze nic nato nieportadze... Ahh a taka mialem nadzieje :D
Szczerze mowiac wolalbym zobaczyc newsa pt. "Kolejne 2 nowe servery PvP", ale jakies tam drobne update techniczne nie przeszkadzaja mi. ;)
Neverblood
08-06-2006, 15:13
i znowu trzeba czekac na tibi cam ;/ po co oni sie biora za update skoro potem 100 razy to porawiaja ;/ mogliby to zrobic raz na rok ale za to dobrze ...
S.T.E.K.
08-06-2006, 15:58
Najgorsze jest nie to, że co tydzień update wychodzi, ale to, że ten update nic nie naprawia! Tydzień temu miałem na zachodzie Tiquandy drugą Tiquande, a teraz mam na wschód od Ank też Tiquande... jakaś promocja nowych terenów czy jak? Chyba, że aby to cudo (update) zadziałało może trzeba usunąć mapy? Jak widać CipSoft nie daje rady ze swoim produktem. Może powinni przystopować z dodawaniem nowych super bajerów, zmian w systemie gry itp, na rzecz stabilności?
btw. chodzą pogłoski, że boty (i tibicam) działają na tej wersji, więc raczej CipSoftowi nie zależy na uprzykrzaniu życia cheaterom.
Wonski89
08-06-2006, 16:07
Coś mi sie zdaje że kroi sie coś wilkiego:P Mogą robić cos takiego codziennie dużo czasu na ściąganie nie leci!
Tibia Cam NG odtwarza filmy z 7.71 a co do botów nie wiem bo nie używam;)
D Rookmaster
08-06-2006, 16:07
Nie ma to jednak jak stara, dobra Tibia 7.6 nie?
Od czasu wejścia w życie Tibii 7.7, nie gram bo zbyt mi się zacina.
Hmm, nie mam nic przeciwko updata, gdyby byla jakas informacja w grze. Dlaczego? Otoz wlasnie zbieralem loota na guardach, kiedy komp zaczal strasznie zamoolac, wiec robie reset jak zwykle i chce sie szybko zalogowac.... i co widze?
Downloading new Tibia client
Tak wiec sciagam nowa wersje, loguje sie do gry.... widze 60paladyna i kaze mu wyjsc. Krzyczac "PA" wychodzi z kopalni... :D
Straznik Monopolowego
08-06-2006, 16:49
Mojim zdaniem jest to sposob na walke z botami bo co im szkodzi wprowadzic sobie maly upadzik a koles ktory robi boty musi sie troszke nameczyc
Druid from Secura
08-06-2006, 17:02
Znowu ?? ... ehh już siły niema na to .. chociaż z jednej strony dobrze bo chiterków mniej .. :)
pomijajac dzialajace/niedzialajace boty to takie udaty co 2 tygodnie bylyby nie najgorsze ze wzgledu na to, ze tak trzeba czekac pol roku a tak co 2 tygodnie bylaby radocha ^^. chciaz z mojego punktu widzenia to pelsze sa te 2 razy do roku, bo sie co pol roku zaloguje i pociesze nowymi rzeczami, ponarzekam, ze tak malo dla facc, ze znowu cos popsuli i 6 miechow spokoj xD
Piter Knight
08-06-2006, 17:16
Mi tam te update nie przeszkadzają tak bardzo bo nie mam problemu z zalogowaniem sie po updacie, ale tesh uważam że update co 2 tygodnie to przesada. Poza tym te update nic specjalnego nie dają. Może dla CIPSOFT'u to wielka praca zrobić możliwość niepokazywania prywatnych wiadomości w oknie gry, ale tym nie ucieszą wielu tibijczyków:(
a ja dalej mam problem bo dalej mini map mam zryte i niewiem co zrobic jak wejs na firewalla(nie czepiajcie sie jestem nOObem ) wielkie dziex za pomoc i prosilbym instrukcje na pw pzrysyac pozdro papa
Cipsoft orgazmu dostaje ze klienta zmienia teraz tibia mi wlasnie nie lazi-.-
Lowca_Bartek
08-06-2006, 17:45
Wam to fajnie, bo wma chodzi a mi sie wyswietla "Disconected from server" (jakos tak) Co mam z tym zrobic??
Oni specialnie tak zmieniają klienty aby zmiejszyc cheatowanie ;]
zanim tibiaauto wypusci nowy bot to oni maja juz nowy klient ;D
tak was to boli ;d?
cziterki :PP
TBI GG działa i to jest najważniejsze :P. Goździkowa mówiła, żeby nie było...
Silmarien
08-06-2006, 18:12
a tibiaauto nie dziala!;)
Hehe a ja jak zobaczyłem ancient temple na fibuli to już myślałem że jakiś virek mi się dobrał do tibii :)
Nie wiem czy było ,ale nie chce mi sie czytać wszystkich stron.
Co zrobić gdy: 17:55 Could not save file '12712405.map'!
Dla jasności dodam, że miejscami mapa mi się zapisuje a tam gdzie nie chce wyskakuje właśnie ten komunikat.
Pozdro.
kamyk778
08-06-2006, 18:58
Troche to zaczyna byc denerwujące ,ciagłe uptade :/. Chociaz z drugiej strony mniej cheat'ow ale nie moge zostawiac na Afk uh'y robic :/:o
Always hunted
08-06-2006, 18:59
Najgorsze jest nie to, że co tydzień update wychodzi, ale to, że ten update nic nie naprawia! Tydzień temu miałem na zachodzie Tiquandy drugą Tiquande, a teraz mam na wschód od Ank też Tiquande... jakaś promocja nowych terenów czy jak?
Za dużo OTSów :P do OTSów rób kiopię Tibii, bo ci się mapki porabią :P
Czy ja wiem, czy taki mini update co 3-4 dni byłby zły?
Na jakiś czas rozwiązałoby to problem cheaterów. A i znacznie łatwiej monitorować, jak sprawują się nowe elementy, gdy są pojedynczo dodawane.
Tak, jest zły. Programy takie jak TibiCam, czy Exp Counter (legalna wersja) przestają działać. A nowe boty wypuszczają po 2-3 dniach
Ja się przyznam, jak mi Tibia GG przestaje działać to szajby dostaję :P Znowu jestem skazany na outfit FACCa :( a reszty funkcji i tak nie używam.... bo po co... jeszcze GM się kapnie i niepotrzebny ban... więc 50/50 Powtarzam, używam tylko zmiany outfitu(zbyt leniwy żeby *.spr pozamieniać), więc nie łamię zasad Tibii :P Nagorliwi raport`erzy, nic na mnie nie macie :P
Btw, przydałoby się jakaś zapowiedź z 1-2h wyprzedzeniem... Osoby akurat huntujące nie zawsze mogą się wylogować w ciągu 5 minut w miejscu w którym nie zostaną natychmiast zabite po ponownym wlogowaniu....
do update nic niemam bo widząc pustynie na edron czy miasto na srodku pustyni na ank dziwilem sie ale po kazdym update mi laguje all tibia wczoraj ustabilizował sie net
cieszylem sie ze wreszcie pogram poexpie porobie runki a tu lipa bo dzis nawet na larwach drudem expic niemoge bo przejscie 2 sqn zajmuje mi kolo 10 minut :/
tak że cip soft powinien najpierw wzmocnic łącza a potem wprowadzać nowy badziew zeby wszyscy lagi mieli ;(
Lowca_Bartek
08-06-2006, 19:22
A Ja Mam Dosyc!!!!! Tibia Mi Nei Dziala Od Wczoraj I Wyskakuje Cos Takiego " Disconnect From Server". Cipsoft Powinien Cos Z Tym Zrobic Bo To Sie Pokazuje Juz Polowie Moich Kumpli I Nei Tylko ;( . Jezeli Ktos Z Was Wie Co Z Tym Mozna Zrobic Bardzo Bym Was Prosil Abyscie Napisali Mi Tu Lub Na Gg 8611606 Co Z Tym Zrobic. Plxxxxxx
Darth_Ziutek
08-06-2006, 20:11
K**** niech sobie w dupe wsadzom te Update, ciągle coś niech zrobiom to g**** raz a porządnie a nie co chwile zmieniają, i do tego po dzisiejszym Update doszły te zas**** lagi!
Damianphoenix
09-06-2006, 02:07
Mam strasznego Froza po tmy update ejst na to jakaś rada?
Mateusz Diggory
09-06-2006, 11:52
No i przez ten update nie moge sie zalogowac na server bo gram na Nepterze a ona jest wylaczona ;( Dlaczego niektore servy sie wlaczaja od razu a na inne trzeba czekac 3 godziny?!
Myrac Oldrex
10-06-2006, 14:44
Czy wie ktoś , dlaczego nowy klient nie chce mi działać? Są jakieś przebłyski , i się ładuje, a jak się ładuję to strzałka myszki zaczyna zpowalniać ruch i komputer się zawiesza , pomóżcie!
ja i moj kolega mamy identyczny problem a mianowicie po wlaczeniu tibi obraz w oknie jest jakby zakodowany nie wyskakuje zaden error ani nic takiego da sie zalogowac ale nic nie widac zupelnie jak na canal+ tyle ze obraz jest kolorowy prosze o pomoc z gory dziekuje. ps nie wiem czy ten problem jest zwiazany z updatem bo dawno nie gralem ale tak przypuszczam
zdzichxxx
16-06-2006, 12:19
ja i moj kolega mamy identyczny problem a mianowicie po wlaczeniu tibi obraz w oknie jest jakby zakodowany nie wyskakuje zaden error ani nic takiego da sie zalogowac ale nic nie widac zupelnie jak na canal+ tyle ze obraz jest kolorowy prosze o pomoc z gory dziekuje. ps nie wiem czy ten problem jest zwiazany z updatem bo dawno nie gralem ale tak przypuszczam
pewnie dlatego że nastawiasz w opcjach grafiki fullscreen po zalogowaniu do gry
zrub to wczesniej i bedzie dobrze tez tak raz mialem :)
ziomal ukf
16-06-2006, 17:53
jak sie nudza to moga zrobic klijenta na PinGwinKa..!!!!!!:(:(:(:(:(:(:(:(:(
urlich grzes
11-07-2006, 21:47
Mi sie zacina w trakcie sciagania "new graficks" (pisane z pamieci) dochodzi mniej wiecej do polowy i po prostu sie wiesza. Moge pracowac w tle i wszystko ale sciaganie nie idzie. Co zrobic?
Jest jakas opcja poza sciaganiem od nowa calego klijenta ze strony ??
ulich grzes: wykasować plik patch***** z folderu tibii :D
urlich grzes
11-07-2006, 23:21
Nie dziala:/ jakies inne propozycje ?? dokladnie to brzmi: "Downloading new pictures"
Beserker12
17-07-2006, 09:08
[PHP]Siema mam
tibie 7.72 i mi sie
cosi takiego pokazuje
http://img89.imageshack.us/img89/9210/helgateby9.png
pawel The Magician
17-07-2006, 09:43
@up
Temat walkowany kilkaset razy -,- Wystarczy spojrzec do pierwszego posta. Masz tu link do faq i tam masz ostatnie pytanie. http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=358308&postcount=1
Beserker12
17-07-2006, 18:18
Nom patszałem i nic niepomogło :( !!
To przeczytaj wszystko co tam napisałem oraz cały temat: FAQ: klient
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.