Pokaż pełną wersje : Heroes of Might and Magic V
Zephir say's:
Piszcie co sądzicie o najnowszej wersji gry Heroes of might and Magic :) Osobiście przypadła mi do gustu, grafika jest powalająca. Myślałem, że Heroes V pójdzie w ślady swojego poprzednika z numerem IV, ale nie...i tu się mile zaskoczyłem :) Polecam tą gre wszystkim fanom i nie tylko !! Miodzio ! :)
Heroes V jest wypasiony.Najlepsza gra z serii.Wyje**** grafa
Co tu dużo mówić miodzio:p :cup: :p
kórczak killer
08-06-2006, 16:58
Tak, grafika jest bardzo bobra, grywalność też. Podoba mi się odmienność od Heroe's IV. Ale i tak najbardziej z tej serii lubię Heroes Of Might And Magic III:p . Jak na rok, w którym powstała jest genialna, grafika bajkowa a muzyka jest robiona przez całą orkiestrę symfoniczną,która tak ładnie gra, że skopiowałem plik z muzyką na pulpit żeby sobie słuchać w wolnych chwilach :)
Paczka z gierka przyjdzie dzisiaj, po demku sadze, ze bedzie miodzio :)
Baron Kaldrick
08-06-2006, 18:11
Grafika wcale nie jest taka powalająca... Fakt, tekstury są przyjemne dla oka, ale np. modele są cieniutkie - wygląd niektórych potworów przypomina stareńkiego Warcrafta 3. Grywalność też jest gorsza niż w HoMM3 - chociaż powraca już syndrom jeszcze jednej tury. Ogólnie rzecz biorąc, gra jest dużo lepsza od czwórki... Ale do trójeczki, to jej daleko.
HoMM V hmm ... Fajna gierka i tyle :P . Podobaja mi sie szczegolnie miasta :P cos pieknego xD ... a mam pytanie odnośnie tej gry :P ... wie ktos moze jak przejsc 2 misje Isabeel ? :P Zbudowalem ten budynek i musze zlikwidowac wszystkich zwiadowcow czy cos takiego :P zabilem wszystkie potwory w poblizu ale nic sie nie dzieje ;<
HoMM V hmm ... Fajna gierka i tyle :P . Podobaja mi sie szczegolnie miasta :P cos pieknego xD ... a mam pytanie odnośnie tej gry :P ... wie ktos moze jak przejsc 2 misje Isabeel ? :P Zbudowalem ten budynek i musze zlikwidowac wszystkich zwiadowcow czy cos takiego :P zabilem wszystkie potwory w poblizu ale nic sie nie dzieje ;<
Zabij wszystkich zwiadowców...chodzi o to, że musisz znaleść i unicestwić wszystkie jednostki z zamku inferno, jak już to zrobisz pojawi się krótka scenka filmowa i bedziesz musiał...ahh sam się dowiesz ;)
Ja ci jasniej pomoge : Zrob duze wojsko,poszukaj jednostek inferno.Jest kilka diablow schowanych na takiej spalonej ziemi.Kiedy pokonasz wszystkich zwiadowcow...sam sie dowiesz XD
Topic : Gra jest fajna ale ma niedociagnec a spolszczenie ma babole.Podoba mi sie grafa.
Ja ci jasniej pomoge : Zrob duze wojsko,poszukaj jednostek inferno.Jest kilka diablow schowanych na takiej spalonej ziemi.Kiedy pokonasz wszystkich zwiadowcow...sam sie dowiesz XD
Topic : Gra jest fajna ale ma niedociagnec a spolszczenie ma babole.Podoba mi sie grafa.
Jaśniej ? Powtarzasz to co ja tylko, że innymi słowami...ale mniejsza o większośc :P Co do tych niedociągnięć, wyszedł nowy path uaktualniający gierke do wersji 1.1, poprawia sporo bugów, wygląd jednostek itp.
Grałem w demo - miodzio.Chciałem dzisaj kupić HommV ale jest tylko wersja na DVD xD Muszę wymienić napęd w kompie, mam nadzieję, że w serwisie szybko się z tym uporają xD
Mi też się bardzo podoba, aczkolwiek nic nie pobije HoMM III :D
P.S. Grafika nie jest taka super (dla kogoś kto ma przyjemność grania w Obliviona na max. detalach)
Heliwurab
09-06-2006, 15:07
Moim zdaniem grafa nie powala.. Ja, na ten przyklad, przez ta grafike kilka razy przejezdzalem po mapce zeby odroznic np. to miejsce ktore daje szczescie, bo slabo rozni sie od nowej grafiki trawy..
W ogole, moim zdaniem grafika to pewien minus, ale i plus.
Grywalnosc jest nawet niezla, chociaz jakos do takich bardziej skomplikowanych gier mnie nie ciągnie.. wole bardziej proste, nie wiedziec czemu.
Moja ocenka to jakies 6/10 ( takze przez wkurzajace tutoriale ;P )
Gra z tego co słysze jest super ;)
Wygrałem konkurs i tera czekam aż przyślą mi Heroesów to sam ocenie ;)
A mi HoMM mialo dojsc wczoraj, a jeszcze dzisiaj nie ma. Polska poczta SuX
Olorion.
09-06-2006, 19:52
Ja aktualnie sciagam Herosow z rapidshare'a. Jutro/pojutrze powinienem sciagnac all czesci. I teraz do sedna, jak bedzie chodzic na
Athlonie 2,4k+, 256 mb ramu (tja musze dokupic ale soon :p), ati radeon 9200 :<
Yoh Asakura
09-06-2006, 23:50
@Nekromanta:
Ja na Obliviona czekałem coś około dwóch tygodni (a miało być w ciągu 2 DNI0, więc cierpliwości kolego ;)
Ja aktualnie sciagam Herosow z rapidshare'a. Jutro/pojutrze powinienem sciagnac all czesci. I teraz do sedna, jak bedzie chodzic na
Athlonie 2,4k+, 256 mb ramu (tja musze dokupic ale soon :p), ati radeon 9200 :<
Powinno chodzic całkiem, całkiem. Mi na Sempronie 2800+, 512 ramu i Radeonie 9600Pro śmiga na najwyższych detalach w rozdzielczości 1024x768.
@Topic:
Gra jest świetna. To chyba jedyna częśc Heroesów którą moge (i chce !) przejśc bez kodów. ;)
A grafiki niektórych miast są wprost beznadziejne, o !
Btw:
Żądam od dystrybutora patcha polonizującego. Zresztą do OblIViona też.
Ściągnijcie patha 1.1 do heroes V, przyśpiesza on działanie gry, poprawiono kod źródłowy i nareszcie chodzi na starszych kartach. Polecam wam również kilka modów, które znajdziecie tutaj (http://www.maps4heroes.com/heroes5/mini_patch_eng.php):
- Black Knight: zamienia jednostki w zamku nekromanty z duchów na Czarnych Rycerzy, których brakuje w V
- Gargoyles: Zmienia wygląd gargulców, nareszcie ! :P
- Tooltip Sound Mod: podczas gry jak najedziesz na jakiś budynek czy cuś to nie ma dźwięku, przyśpiesza gre
- Sev.Mod: Gdy klikamy prawym przyciskiem na wrogą jednostkę wroga na mapie przygody, pokazuje nam ile tam jest jednostek (np. Few 1-4 itd.) Bardzo przydatne :)
- WaitLoadButtons: szczerze mówiąc nie potrzebne
- TreeAnt to Treant Mod: zmienia pinokiowatego drzewca na lepszy model...lala :P
- Devil Mod: zwiększa prędkość jednostek z zamku inferno, Diabeł do 9 i Arcydiabeł do 10 (tak jak to było w 3)
- CpuNoCheat Mod!: gry grasz na wyższych poziomach trudności, komputer wpisuje kody w skrypcie (tak dosłownie!) i zawsze jest silniejszy od ciebie, ten mod eleminuje wpisywanie kodow przez komputer
- Cleric Mod: Zmienia wygląd Inkwizytora w zamku Heaven (nareszcie nie będzie miał tego głupiego hełmu, jak twierdzi 99,9% graczy) ;)
Poradnik Lamera:
Mody są spakowane winrarem, nie wypakowujemy ich ! Cały spakowany plik przenosimy do katalogu ....\Heroes of Might and Magic V\Data\. I co teraz ? Zmieniamy rozszerzenie ******, na *.pak. I wszystko gra ! :)
Aaa, byłbym zapomniał, tutaj (http://heroes5.rox.pl/) znajdziecie PEŁNE SPOLSZCZENIE !!!
Arrivald
10-06-2006, 20:21
Kupilem oryginal i nie zaluje. Mozna narzekac badz ile ze do trojki jej daleko i tak dalej ale po co? Przeciez to oczywiste ze HOMM III to klasyka, istne cudo i nic tej gry nie przebije. Patrze na to z innej perspektywy i uznaje ze postarali sie, mnoga ilosc potworkow, fajne drzewko umiejetnosci, troche innowacji. Na latwizne to oni nie poszli i chwala im za to!
Zalgadis
10-06-2006, 23:04
Zarzuć ktoś jakieś ss ;p
W sobote rano hirołsy doszly. Od soboty uwazam, ze gierka jest swietna :)
Oscarius
12-06-2006, 03:18
Na wstepie chcialbym podsumowac wszystkie czesci hirołsow:
Heroes I - rewolucja
Heroes II - kontynuacja rewolucji
Heroes III - Najlepsza i najbardziej udana czesc (klasyka)
Heroes IV - Nieudane polaczenie I, II i III (totalna porazka)
Wlasnie ukonczylem wszystkie kampanie i mapki single player w hirols V. Przyznam, ze gralo sie ciekawie, grafika jest ladna, ale nie powalajaca ( i dobrze, gdyby byla lepsza wiekszosc narzekala by na slaby sprzet :P ). W tej grze liczy sie klimat, i musze powiedziec, ze im sie to udalo - UbiSoft nie poszedl na latwizne. Fabula przypomina nieco serial brazylijski ;) Nie wiem czemu, ale po skonczeniu HoMMV zainstalowalem HoMM3 z dodatkami i zaczalem od nowa przechodzic kampanie, heh (nie mam na to racjonalnego wytlumaczenia :creature: )
Podsumowujac: Heroes of Might and Magic V jest gra udana, zachowujaca klimat z porzednich czesci, nie zaluje wydanych na nia ciezko zarobionych pieniedzy ;) Ale jedno jest pewne, nic nie przebije HoMM3. Takie jest moje zdanie.
Moja ocena HoMM5 9/10
P.S. Zephir, podany przez Ciebie wyzej mod Black Knight nie chodzi poprawnie...w zamku Necropolis nadal jest budynek z duchami i mozna je rekrutowac, dopiero po ich zakupie zamieniaja sie w Czarnych Rycerzy.
Oscarius
Yoh Asakura
12-06-2006, 09:25
@Zephir:
Spolszczenia z tej strony nie da się ściągnąc. Tzn. jak ściągam z Rapida to pisze, że nie ma takiego pliku.
Oscarius
12-06-2006, 11:27
@Zephir:
Spolszczenia z tej strony nie da się ściągnąc. Tzn. jak ściągam z Rapida to pisze, że nie ma takiego pliku.
Hmmm, 3 moich znajomych sciagnelo to spolszczenie i nie narzekaja, przypominam, ze masz tam 2 mirrory.
Oscarius
Udana gra, udana ale jest wkurzajaca w nie których momentach, o to kilka błędów:
a) gdzie sa heksy...? po co dali kwadraty?
b) miasto omfg... n/c nie da sie WOGOLE połapac co gdzie jest itd.. o pracy kamer nie juz nie wspominajac..
c) praca kamer w walkach nie powala ~.~ jest srednia, i jakos nie przypadly mi do gustu niektore jednostki haven'u , wygladaja jak gnomu/halflingi/krasnoludy/ kurduple :P
d) malo map
e) male mapy >.>
f) mowilem juz o dziwnej pracy kamer? :P pff
Reasumujac gra przyjemna i fajna lecz jest duzo nie dociagniec, nival sie staralo ale nie wiem czy na dobre to wyszlo, btw zauwazyliscie ze w tych nowych grach <np HomV , Civ IV itd> nie ma tego "czegos" co bylo w tych wczesniejszych grach, jak Stacraft, Hom III, warcraft II i/lub moze III itd..> ?
Doskonalym przykladem jest Hom V , który moze i jest świetna grą, o świetnej grafice i dzwieku, ale who cares? skoro nie ma tu tej grywalnosci.. ?
Udana gra, udana ale jest wkurzajaca w nie których momentach, o to kilka błędów:
a) gdzie sa heksy...? po co dali kwadraty?
b) miasto omfg... n/c nie da sie WOGOLE połapac co gdzie jest itd.. o pracy kamer nie juz nie wspominajac..
c) praca kamer w walkach nie powala ~.~ jest srednia, i jakos nie przypadly mi do gustu niektore jednostki haven'u , wygladaja jak gnomu/halflingi/krasnoludy/ kurduple :P
d) malo map
e) male mapy >.>
f) mowilem juz o dziwnej pracy kamer? :P pff
Reasumujac gra przyjemna i fajna lecz jest duzo nie dociagniec, nival sie staralo ale nie wiem czy na dobre to wyszlo, btw zauwazyliscie ze w tych nowych grach <np HomV , Civ IV itd> nie ma tego "czegos" co bylo w tych wczesniejszych grach, jak Stacraft, Hom III, warcraft II i/lub moze III itd..> ?
Doskonalym przykladem jest Hom V , który moze i jest świetna grą, o świetnej grafice i dzwieku, ale who cares? skoro nie ma tu tej grywalnosci.. ?
a)kwadraty tez sie niezle sprawdzalo
b)miasto teraz wyglada przeslicznie - po co wiedziec, gdzie co jest? Kupuje sie jednostki przez jedna ikonke, maszyny przez 1 ikonke, gildie magow wchodzi sie przez 1 ikonke...
c)subiektywna opinia
d)racja
e)czasami
Co do dolnej czesci tekstu - po prostu ustalamy sobie, ze homm3 jest gra "perfekcyjna", a V powinna byc taka sama, ale lepsza...Takiego czegos sie nie da zrobic. Wg mnie homm5 jest bardzo grywalne.
Arathorn
15-06-2006, 10:36
Ta gra jest po prostu zajebista :)
no dobra :P ponarzekałem sobie, ponarzekalem :> macie racje, wybrzydzam ale tak jak nekromanta mowi, oczekiwalismy/łem gry lepszej od ideału >.>
..::QRAS::..
17-06-2006, 09:25
mam pytanie jakie miasto najlepiej WY lubicie ?
Charlotte Makantana
17-06-2006, 10:22
szczerze mwoiac to Heroes V jest bardzo podobno stylem do Herosa III... tylko oczywiscie lepsza grafa... ^_^ ale i tak najbardzieju mi sie "trojka" podobala... lacznie z dodatkiem Armagedon's Blade... :P
re:up
Nom, najlepszy bohater to był ten elf co mógl ulepszać "elfickich łuczników" :P fajny też był końcowy filmik <ten z shadows of dead czy tam armagedons blade> , ten w którym ten wlasnie elf z tym barbarzyńcą walczyli :> wogole all filmiki byly fajne ;d
Herosi 5 - wielkie rozczarowanie.
Szczerze Nival mógł sobie dać spokój i po prostu wypuścić pacza do Herosów 3 zmieniający w Herosów 5 a zostawiający grafikę. I gra by szybciej chodziła i sterowanei byłoby lepsze.
Zarzuty: zacznijmy od standartów czyli:
1) kompletnie niezrównoważone zamki. Właściwie można sobie odpuścić grę Inferno i Dungeonem. Natomiast jak zwykle Heaven i Necropolis wymiatają.
2) Sterowanie praktycznie z dupy wyciągnięte. Na mapie świata czasami zdarza się nie trafić w resourca. I co mi z tego że wszystko jest 3d skoro w czasiw walki nie mogę sobie dowolnego miejsca przybliżyć? Albo kamera zamiast ładnej animacji pokazuje kaktusa :D
3) Znowu olany bohater. Właściwie nie opłaca się robić bohatera do walki, bo i tak mocniej uderzysz z czarów a co ważniejsze szybciej będziesz mógł jeszcze raz walnąć.
4) Niby duże mapy, ale okazuje się że jednak małe. Zrobiono za to bardzo brzydki myk, czyli obcięto ilość punktów ruchu.
5) Brak paska z MP. No kurna ile to jest? 5 na 20 pikseli? I szkoda im.
6) Grafika. Ani ona ładna ani porządnie zrobiona. Grafika miast dobija. Owszem jest ładnie, ale weź tu cokolwiek szybko znajdź.
7) Jednostki. No cóż niektóre wydają się kompletnie nie potrzebne (jak smoki u Nekromanty, Hydry w Dungeonie), a niektóre totalnie przegięte (duchy od Nekromanty, Hunterzy u Sylwanów, i połowa jednostek Heaven).
8) Komputer oszukuje.
9) Magia. Dziiiiiwna, a jednak bardzo przydatna. Chociaż działania teleportu nadal nie rozumiem.
10) Skille jednostek. Chłopaki się nie postarali, niektóre wyjątkowo przydatne (oplątanie, fireball). Inne nie wiadomo po co (chociażby atak Hydry, bo zanim ona dojdzie do wroga to już jest po bitwie).
Tyla. Ogólnie rozczarowanie.
Herosi 5 - wielkie rozczarowanie.
Szczerze Nival mógł sobie dać spokój i po prostu wypuścić pacza do Herosów 3 zmieniający w Herosów 5 a zostawiający grafikę. I gra by szybciej chodziła i sterowanei byłoby lepsze.
1) kompletnie niezrównoważone zamki. Właściwie można sobie odpuścić grę Inferno i Dungeonem. Natomiast jak zwykle Heaven i Necropolis wymiatają.
2) Sterowanie praktycznie z dupy wyciągnięte. Na mapie świata czasami zdarza się nie trafić w resourca. I co mi z tego że wszystko jest 3d skoro w czasiw walki nie mogę sobie dowolnego miejsca przybliżyć? Albo kamera zamiast ładnej animacji pokazuje kaktusa :D
3) Znowu olany bohater. Właściwie nie opłaca się robić bohatera do walki, bo i tak mocniej uderzysz z czarów a co ważniejsze szybciej będziesz mógł jeszcze raz walnąć.
4) Niby duże mapy, ale okazuje się że jednak małe. Zrobiono za to bardzo brzydki myk, czyli obcięto ilość punktów ruchu.
5) Brak paska z MP. No kurna ile to jest? 5 na 20 pikseli? I szkoda im.
6) Grafika. Ani ona ładna ani porządnie zrobiona. Grafika miast dobija. Owszem jest ładnie, ale weź tu cokolwiek szybko znajdź.
7) Jednostki. No cóż niektóre wydają się kompletnie nie potrzebne (jak smoki u Nekromanty, Hydry w Dungeonie), a niektóre totalnie przegięte (duchy od Nekromanty, Hunterzy u Sylwanów, i połowa jednostek Heaven).
8) Komputer oszukuje.
9) Magia. Dziiiiiwna, a jednak bardzo przydatna. Chociaż działania teleportu nadal nie rozumiem.
10) Skille jednostek. Chłopaki się nie postarali, niektóre wyjątkowo przydatne (oplątanie, fireball). Inne nie wiadomo po co (chociażby atak Hydry, bo zanim ona dojdzie do wroga to już jest po bitwie).
Tyla. Ogólnie rozczarowanie.
Tomaszeq
19-06-2006, 15:19
W Heroes III i Heroes IV mozna dzielic oddzialy na mniejsze, np. mam 200 pikinierow w jednym oddziale i dziele ich na dwa oddzialy po 100 jednostek. W Heroes V nijak nie potrafie tego zrobic.
Wie ktos moze jak dzielic oddzialy? Czy to w ogole jest mozliwe?
Yoh Asakura
19-06-2006, 15:37
W Heroes III i Heroes IV mozna dzielic oddzialy na mniejsze, np. mam 200 pikinierow w jednym oddziale i dziele ich na dwa oddzialy po 100 jednostek. W Heroes V nijak nie potrafie tego zrobic.
Wie ktos moze jak dzielic oddzialy? Czy to w ogole jest mozliwe?
Pewnie, że można. Sprobuj jakoś na nie poklikać, mi sie tak udało. ;)
@Btw:
Jak zainstalowac to spolszczenie ? Skopiowałem wszystkie pliki i nic.
klikasz lewym przyciskiem myszy na tej jednostce, przytrzymujesz shift i klikasz w inne miejsce i masz rozdzielanie ;)
A ja jednak stawialbym inferno nad necropolis. Pomijajac to, ze szkielety (podstawowa jednostka do walki na dystans) padaja jak muchy, to licze sa dosc drogie, przez co czasami ta rasa jest pozbawiona walki dystansowej. Wiekszosc jednostek, zanim sie doczlapie, zdazy pasc. Vampiry maja maly def w stosunku do innych jednostek, natomiast smoki sa strasznie denne...co z tego, ze tanie, jesli w ataku daja dupy? A miasto zycia (haeven) jest przesadzone za sprawa inkwizytorow...
2)I co mi z tego że wszystko jest 3d skoro w czasiw walki nie mogę sobie dowolnego miejsca przybliżyć?
Jak to nie mozesz? Ja nie mam problemu...Strzalki + PPM i rolka.
Lepszy niz w hommIII.
A mi grafika sie akurat b. podoba. Moze odpal ja w max detali? ;)
8) Komputer oszukuje.
Ty tez sprobuj :P
Juz nie miales czego wymyslic - zla, ale dobra. Wg mnie magia w tej grze jest dosc dobrze przestawiona.
Atak hydry jest calkiem ciekawy, szczegolnie kontratakujac otaczajacych cie wrogow.
]
Heh, kupiłem, zainstalowałem, poczekałem 5 min zanim odpali, wybrałem scenariusz i... dupa :p
Po 10 min czekanie aż mapka się załaduje wyskoczył error, że sterownik ekranu nie działa prawidłowo, a komp się zwiesił... No cóż...
Mój sprzęt to
AMD Sempron 2600+
512 Ram
Ge Force 4600 (gniot ale rodzice uważają że to nówka bo kupione "tylko"2 lata temu...)
Co mam zmienić w sprzęcie żeby Homm V odpaliło...?
Tomaszeq
19-06-2006, 19:42
@up
Heroes powinien chodzic na takim sprzecie, moze zainstaluj na nowo aktualne sterowniki do karty graficznej i Direct X.
Ja mam tak slaby sprzet:
Duron 900 mHz, 256mb RAM, Radeon 9000 64 mb i gram na najnizszych detalach w rozdzielczosci 800x600 (czasami przymuli ale ogolnie chodzi ok, moze grafika mnie nie powala na tych ustawieniach, ale nie jest ona tak wazna jak sama grywalnosc) ;)
PS. dzieki za odpowiedz w sprawie dzielenia oddzialow ;) dzisiaj sobie pogram i sprawdze ;)
A ja jednak stawialbym inferno nad necropolis. Pomijajac to, ze szkielety (podstawowa jednostka do walki na dystans) padaja jak muchy, to licze sa dosc drogie, przez co czasami ta rasa jest pozbawiona walki dystansowej. Wiekszosc jednostek, zanim sie doczlapie, zdazy pasc. Vampiry maja maly def w stosunku do innych jednostek, natomiast smoki sa strasznie denne...co z tego, ze tanie, jesli w ataku daja dupy? A miasto zycia (haeven) jest przesadzone za sprawa inkwizytorow...
Heh padają jak muchy, tylko co z tego. Pamiętaj że jednostki necro są jedynymi któe nie znikają na bitwy po użyciu na nich raise dead. Dwa masz umiejętność wieczny sługa i nekromancję. Ja nie mówię tu o ilościach typu 100 łuczników. Ja mówię tu o ilościach typu 1k łuczników, a nie jest to tak dużo bo ostatnio po jednej bitwie wskrzesiłem 600. A co do Vampirów to po co im def? Skoro one same się wskrzeszą?
Jak to nie mozesz? Ja nie mam problemu...Strzalki + PPM i rolka.
Pola walki :P
Lepszy niz w hommIII
ALe gorszy niż w 4.
A mi grafika sie akurat b. podoba. Moze odpal ja w max detali?
Bardzo śmieszne :P Jest w max detalach.
Juz nie miales czego wymyslic - zla, ale dobra. Wg mnie magia w tej grze jest dosc dobrze przestawiona.
Dziwna nie zła. Przykład: w swoim mieście nie mogłem się wyuczyć Town Portal, pomimo że czar był dostępny w wieży. W mieście elfów (zdobyczne) już nauczyłem się bez problemu (nie miałem lvl up w międzyczasie).
Atak hydry jest calkiem ciekawy, szczegolnie kontratakujac otaczajacych cie wrogow.
No dobra ale żeby Hydra doszła do linii wroga trzeba trzech tur, lub stracić zaklęcie na haste. Ta jednostka zwyczajnie jest cienka.
Yoh Asakura
20-06-2006, 10:13
Pola walki :P
Też można kamere praktycznie dowolnie ustawic. ;P
Bardzo śmieszne :P Jest w max detalach.
Wyłącz jeszcze eyecandies. ;)
..::QRAS::..
20-06-2006, 10:30
Dla mnie najgorsza w tej grze wada to kamera... reszta po zainstalowaniu patcha i dodatkowych modow gra robi sie przyjemna.
Grałem we wszystkie części Heroes'ów + dodatki do nich.
Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź: Heroes of Might and Magic III jest najlepsze z całej serii, a z dodatkami jeszcze lepsza.
Bardziej od Heroes'ów wciągnęła mnie inna gra (już nie RPG :P).
Seria Legacy of Kain (Blood Omen I i II, Soul Reaver I i II, Defiance) polecam.
Jest jakaś możliwość żeby odpalić heroesów na karcie graficznej:
Gefroce mx440? ;(
Bo na Gram.pl pisze że nie obsługuje gra tej karty
No skoro nie obsluguje, to raczej nie odpalisz, prawda?
Gra jest dobra, i gdyby nie liczne bledy oraz masakryczny 'interface' w miescie, moze byla by najlepsza z serii (Budowa miasta nadal w III rzadzi : >)
Dream Angel
24-06-2006, 09:53
Czy jest patch polonizując gre? jeśli tak to prosze o podanie
Poszukaj na www.gram.pl, moze tam cos bedzie.
Knight Patryk
25-06-2006, 20:51
Nie dziala mi heros kupilem swiezo z MM i jak wchodze w kampanie laduje mi sie i jakis blad(C:\DOCUME~1\mm\USTAWI~1\Temp\afce_appcompat.t xt)niewiem jak sprawdzic moja karte graficzna procesor itd. bo na starym kompie gdy sie wlaczalo pokazywalo a tera na laptopie(TOSHIBA) nie pokazuje nic przy wejsciu.Help pls:/.A blad nie tylko w kampani wszedzie:/
Zdjecia z bledu:http://img407.imageshack.us/img407/6017/anotherbug1ty.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=anotherbug1ty.jpg)
http://img120.imageshack.us/img120/6042/bug2cv.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=bug2cv.jpg)
EDIT:znalazlem spelnilem wymagania tylko prakuje mi 20 ram ale jednak nie umiem sprawdzic karty graficznej jaka mam.
To jest plik w którym zapisano dane z błędu.
Jeśli masz oryginalną grę to skorzystaj z pomocy CDProjektu, zobacz na stronę z pomocą techniczną.
http://www.gram.pl/pomoc_lista.asp?g=325
Ponadto zainstaluj najnowszy direct 9c który jest dostępny na płycie. O aktualizacji sterowników nie wspominając.
Jak sprawdzić kartę:
Na pulpicie prawy>Właściwości>Ustawienia>Zaawansowane>Karta
Wie ktoś może coś o No-CD/DvD??
Ja próbowałem zrzucać różne pliki z płyty, ale po włączeniu autorunu gra nie działa bez płyty. Wiem że nie potrzeba do tego dużo, bo po odpaleniu gry wyjmuje płyte, a gra działa nadal i można oglądać wszystkie filmiki. Jednak nie mogę dojść który plik gra sprawdza na płycie zanim się włączy.
Ja umiem szanować płytę, ale jak mój ojciec zaczął grać w HoMM V to z dnia na dzień płyta jest coraz bardziej zjechana.
Proszę o szybką pomoc.
Nightwalker
02-07-2006, 15:14
nei wiem czy to zgodnie z licencją o grę
Ściągnij z www.gamecopyworld.com
Non Cd Cracka, albo jeszcze lepiej obraz cracka, wtedy może się uda.
Ja mam taki patent, ze płyty z napędu nie wyjmuję ;]
(mam orginała ofkorz)
Stosując cracki (co jest niezbyt legalne moim zdaniem) możesz zablokować sobie możliwość patchowania gry.
Poza tym gram.pl oferuje wieczystą gwarancję na płyty :]
ech, ja nie mam jeszcze tej gry :( Heroes 3 mnie wciągnęło, 4 to była porażka a z tego co tutaj piszecie piątka jest swietna :). Musze sobie kupic
Zielevitz
08-07-2006, 10:59
Gra wciągneła mnie tak do 4 misji drugiej kampani, potem już jej nie włączałem. Nie z braku chęci bo ciągnęło mnie cholernie, ale zabrakło poprostu czasu.
jeb**y geforce4 mx nawet demo nie chodzi niedlugo kupuje sobie cos leprzego
ale ogolnie to gra zajefajna(gralem u kumpla) i moj koment to troszeczke leprza od 3 to chyba wystarczający powod
Bo płyty graficzne serii GeForce 4 są do bani, bywają gorsze nawet od GeForce 2. Dlatego ja posiadam GeForce 3 Titanum, polecany przez sprzedawców gdy pytasz się o GeForce 4. I muszę powiedzieć, że ów gra odpala się bezproblemowo.
@UP : hahahhahahahah.
Prawda to - ale tylko w wypadku gf4 mx, ktore jest wydajnosciowo podobne do gf2 titanium lub troche lepsze. Sam posiadalem karte GF 4 ti 4200 przez prawie 3 lata i spisywala sie znakomicie. Karty z serii GF 4 Ti 4200-4600-4800 byly jednymi z najlepszych w owym czasie.
Niestety się niezbyt zgodzę co do dalszych GeForce 4 jaki i "wysypu" kart GeForce pod znaczkami 5.... 7.... (5075 czy jakies tam liczby, tyle tego wypuscili roznych ze sie nie idzie polapac). Mam znajomych informatyków działających w renomowanych firmach w Polsce i żaden z nich nie poleca kart GeForce po serii 3, gdyż były one już robione za szybko i na odpał.
Btw. trochę we wcześniejszym się machnąłem mam Gigabyte GeForce 3 Ti200 oraz Sapphire Radeon 9600 Atlantis 256 MB 128-bit. Posiadałem również kartę GeForce 4 Titanium 4200 firmy Asus, GeForce FX5550 i z tych wszystkich pozostałem przy Radeonie.
tak czy siak mi nie dziala nawet demo
[QUOTE=kołbaś]tak czy siak mi nie dziala nawet demo[/QUOTEJ
Jak sie zainstaluje patcha 1.1 to działa gra na geforce 4 mx440.
Tak przynajmniej mówił pracownik cd-projektu :P.
a masz takiego patha na demo bo jakos 100 zl na ta gre mi sie wywalac nie chce(no moze kiedys)
a masz takiego patha na demo bo jakos 100 zl na ta gre mi sie wywalac nie chce(no moze kiedys)
A widziałeś kiedyś patche do dem?
Ja osobiście nigdy nie widziałem.
http://www.gram.pl/forum_post_szukaj.asp?tid=2431&a=2&tpage=5
Przeczytaj to co powiedział koniczyn
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.