Pokaż pełną wersje : przedmioty - przejscie z rook na main
Witam
W poradniku znalazlem wzmianke ze nie ma sensu na rooki inwestowac w drogie wyposazenie (uzbrojenie, pancerz itd) gdyz po przejsciu na main nie sa do niczego przydatne. Poniewaz dopiero pierwszy raz bede przechodzil na main tutaj moje pytanie - czy fakt ze sa nieprzydatne oznacza ze podczas przejscia traci sie wszystko procz zlota? Czy tez moze zamieniaja sie w smieci? A moze na wejsciu do main mozna kupic tanio tak dobry sprzet ze ten z rooki wydaje sie byc smieszny?
Jesli to ostatnie to jakie wyposazenie warto sobie zostawic zamiast wyprzedawac za bezcen?
Sprzedaj wszystko. Na roku dostaniesz za sprzet kasę, a na mainie nikt nie kupi. Wszystko zostaje po staremu. Nic nie zmienia się w śmieci ;]
Nytalith
11-06-2006, 19:30
twoje eq nieznika, po prostu na mainie jest ono tak latwo dostepne ze lezy po prostu na ziemi. Najlepiej sprobuj sprzedac swoj ekwipunek, a dopiero potem przejsc na maina. Sa oczywiscie wyjatki: carlin sword mozna u npc sprzedac za 1xx gp, a chain arma za 70 wiec tego sie raczej nieoplaca na rooku sprzedawac. Ale wszystki9e sprzety typu copper shield itp nalezy sprzedac przed wyjsciem na maina.
Na roku jest chain armor tam jest warty ok.100gp na mainie sprzedaje sie go w sklepie po 70 gp. Za 50 gp kupisz scale armor (9arm) 70gp brass legsy (5arm) 10 gp solider helmet (5arm) 100 gp dvarwen shield (26def) no i jakas bron. Wiec przy wychodzeniu z rooka sprzedaj swoje eq.
... kolejne jednak pytanie ;) : mozna spotkac na rook ksiazki w ktorych jest : "you read the following" a ponizej lista z gwiazdkami. O co w tym chodzi?
Oskar111
11-06-2006, 20:37
jesli to ta ksiazka gdzie sa wypisane nazwy sprzedawcow(npc) to jest to ksiazka potrzebna do questu na short sworda ktora pewien npc bierze i daje w zamian mieczyk (nic wiecej nie powiem bo i tak mam juz karniaki za qs :P )
Wg. mnie bierzesz eq jak grasz Pallkiem...bo jemu w sumie nie potrzebne dobre eq. Z eq z rooka możesz spokojnie lać z spearami trolle w ab zarabiając bardzo szybko;)
Bartez000
13-05-2007, 12:49
Jestem nowy i niewiem jak przejść na Maina. ;( Powiedzcie od którego lvl-a można przejść i jak. PLZ pomóżcie!!!
W sumie nie powinienem odpowiadac tutaj na to pytanie ale niech bedzie ... powinenes pojsc do takiego pomnika bodajze Oracle jak dobrze pamietam. Popytaj w miescie gdzie jest dokladnie. Zagadac do niego i odpowiadac na pytanie dot. klasy postaci, miasta itd. :)
Powodzenia
wystarczy poszukać no ale.. nad biblioteką jest pomnik Oracle jak powiedział ktoś wyżej. Zapyta Cię czy jesteś gotowy.. jaką wybierasz profesje i do jakiego miasta chcesz.. Wymieni Ci i profesje i miasta. Na koniec Cię spyta czy jesteś pewien gdyż decyzja jest nieodwracalna (no chyba że się zrookujesz :P) i tyle. Nie opłaca się wyciągać eq na maina na starych światach bo tam wszystko za bezcen. Opłaca się na nowych.. żeby od czegoś zacząć.. wiadomo.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.