PDA

Pokaż pełną wersje : Star Wars- czy są tu jacyś fani?

Gtyk
06-08-2004, 21:39
Są na tym forum jacyś fani Star Wars?;) Jestem ciekaw ilu uzytkownikow tego forum poza mna(bo to ze ja jestem to chyba widac :P ) jest fanami gwiezdnej sagi :))

Ulrek
06-08-2004, 22:21
Ja tam osobiście wolę serię Star Trek ale Star Wars też niczego sobie. Szczególnie podobają mi się gry z tej serii (a grałem już w dwie :D Jedi Knight 2 oraz Rebellion)

ewok40k
07-08-2004, 13:20
jak moj nick wskazuje... ale wbrew rebelianckiej propagandzie jestem ewokiem imperialnym...:evil:

ReD*
11-08-2004, 18:29
Ja jestem fanem STAR WARS od wielu lat.

Hegemmon
11-08-2004, 18:44
Hy Hy ja jestem fanem SW ;)
strasznie tylko sięgrzebią z tym ostatnim filmem... podobno to ma być cośznacznie lepszego od wojny klonów ;)
Btw. Kto tutaj przeczytał książkę "Gwizdne Wojny"?
Ja tak :]

Punish
11-08-2004, 19:13
Ja ksiazki nie czytalem
Ale ogladalem wszystkie 5 czesci filmu (stare i nowe)
A najlepsza gra o tematyce star wars w jaka gralem to Jedi Knight: Jedi Academy!! :D

Vader :P
11-08-2004, 19:42
:baby: :baby: :baby: kocham :baby: :baby: :baby:

Drill
11-08-2004, 21:24
Ja gram ogladam i czytam wszystko co zwiazane z sw
polecam gry jedi knight jedi academy i jedi knight 2

Magus
13-08-2004, 13:07
Równiez lubie SW a jako modek pozwolilem sobie dodać tematyczna sondę. A zatem glosujcie!!

Gold Raven
13-08-2004, 14:10
Zagłosowałem - jasna strona roooles - I want to be a Jedi :)

Jestem fanem SW :)

Vanessa
15-08-2004, 04:35
Jestem fanką Star Wars (od wielu lat). Czytam książki (wszystkie - w miarę jak wychodzą). Ba... mam te wszystkie książki ;)
Oczywiście moja pasja zaczęła się od momentu obejrzenia drugiej trylogii (tej starszej), a pierwszą oglądam przez sentyment do tamtej.
Aha i najważniejsze: Jasna Strona :)

ps. jak to czytam, dochodzę do wniosku, że pasja ta jest na tyle silna, że można ją nazwać chorobą... ;)

pss. Magus jak na razie jesteś w mniejszości ze swoją ciemną stroną :p

Dummy
15-08-2004, 21:01
a ja chce byc sithem
tak, silnym budzącym strach w przeciwnikach złym jedi
z pięknym czerwonym mieczykiem

Gtyk
19-08-2004, 18:41
strasznie tylko sięgrzebią z tym ostatnim filmem... podobno to ma być cośznacznie lepszego od wojny klonów ;)

Nic sie nie grzebią... wszystkie części nowej trylogii wychodza po 3 letniej przerwie ;) Mroczne Widmo- 1999, Atak klonów- 2002 no i Epizod III: Zemsta Sithów- 19 maja 2005 roku ;)

Co do książek... jest ich wieeeeele ale ja nie przeczytalem żadnej ;) Po prostu nie uznaje EU(książki, komiksy i wszystko inne) uznaje tylko filmy ;)

A strona... oczywiscie Dark Side ;)

Grzes Przewodniczek
20-08-2004, 20:51

3 czesc kreca juz 9 miesiecy a maja byc jesczze kolejne 3 ;] niedawno ogladalem program o sw i G.Lucas sie wypowiadal na sam poczatek chcail nakrecic srodek potem poczatek gwiezdnej sagi a na sam koniec starosc (i wkoncu smierc) L.Skywalker'a nie bede zdradzal jak co ma byc bo znam troszke szczegoly kto ogladal tenze program tez wie ;];] (czytajacy ksiazki tez wiedza)

najlepsze gierki to jk outcast 2 i jk academy jestem sithem i mozecie mnie pocalowac ;];];];] best force grip ;]

"THE FORCE WILL BE WITH YOU " ;];] POZDRO SW MANIACS

re up do vanessy : teraz sily sa wyrownane :P wy oszusci ;]

Gtyk
20-08-2004, 22:09
Chciałbym poinformować ze od jutra (21 sierpnia 2004r.) zaczyna sie najwiekszy w Polsce, dwudniowy zlot fanów Star Wars w Sosnowcu, Alderaan 2004:Rok Przed ;) Niestety wstep na niego nie jest wolny, żeby móc tam wejsc trzeba bylo zglosic sie kilka misiecy temu i wplacic kwotę jak się nie mylę około 60zł. Główne atrakcje to turnieje karciankowe, konkursy wiedzy, różnego rodzaju prelekcje przygotowane przez fanów, prezentacje wykonanych przez nich strojów (m. in. oryginalnej, posiadającej certyfikat zbroji szturmowca z klasycznej trylogii, wartej 5 tys zł... jest to jedyna taka zbroja w calym naszym kraju, jej posiadaczem jest Mike, redaktor strony Imperial City Online), a takze "turniej mocy" ktorego szczegoly nie są znane, oraz LARP- rodzaj rpg... gracze wcielą sie w różne postaci, m.in. Rebeliantów, Imperialnych, Yuuzhan Vongów... przypominało to będzie tibię tyle że... wszystko będzie działo się na prawdę :D

No i co wy na to?;) Ktoś z was może był na alderaanie w zeszlym roku lub wybiera się w tym?:D Ja z pewnych przyczyn w tym roku nie moglem byc tam obecny, w przyszlym jednak jadę na 100% :D

Btw, polscy tibijczycy mogą jak na razie tylko pozazdroscic fanom SW :P

Behemut
20-08-2004, 23:46
Jestem fanem SW grałem juz w SW Jedi Outcast, SW Jedi Academy, SW KOTOR, wszystkie przeszlem pare razy i dalej mi sie nie znudzily, gram tez on-line w SW Jedi Academy jest swietna zabawa polecam.
Ogladalem wszystkie czesci filmow z serii SW i moge je ogladac bez konca :D
ok koncze bo jak zaczne to nie moge przestac... poprostu kocham SW :)
aha jestem sithem bo uwielbiam czerwony kolor miecza.

Lord Czaja
21-08-2004, 07:43
ten blask miecza, te zasady...chce być Jedi ;)

Matheous
21-08-2004, 22:29
-Niech wiec tak bedzie... Jedi...

Ja tam wolalbym byc Sithem... Takim mowiacym po trzy slowa, budzacym strach, potrafiacym samym spojrzeniem wymusic szacunek... Yeeeeahhh...
Ja tylko widzialem 5 filmow po kilka razy:P Ale Mroczne Widmo 'troche' wg mnie spartaczone... Atak klonow mi tam sie podobal;)

voolygar
21-08-2004, 22:46
Az takim wielkim maniakiem i fanem to w sumie nie jestem nie wyrecytuje wam tu tekstow z filmow nie przepisze ksiazek z pamieci ale ogolnie lubie ;)

Gtyk
22-08-2004, 12:28
-Niech wiec tak bedzie... Jedi...

Ja tam wolalbym byc Sithem... Takim mowiacym po trzy slowa, budzacym strach, potrafiacym samym spojrzeniem wymusic szacunek... Yeeeeahhh...
Ja tylko widzialem 5 filmow po kilka razy:P Ale Mroczne Widmo 'troche' wg mnie spartaczone... Atak klonow mi tam sie podobal;)

TPM(mroczne widmo) jako pojedynczy film moze i jest spartaczony... 9 letnie dziecko niszczy stacje bojową, końcowa bitwa o naboo jest... parodią tego co było w klasycznej trylogii... walka na miecze jest moze zbyt bardzo popisowa i malo realistyczna (nie to co trylogii... wkur... Luke w ROTJ bez zadnego problemu pokonujący Vadera... eh... to było coś :) ) Jednak jako część całej sagi, TPM świetnie spelnia swoje zadanie, skorumpowani politycy, intryga Sidiousa/Palpatine'a... W ogóle sam Palpatine, ta jego mimika... Np w scenie gdy oznajmia Amidali, ze prawdopodobnie to on zostanie nowym kanclerzem... mowi to tak jakby ze smutkiem, jednak gdy Amidala wychodzi, na jego twarzy pojawią sie delikatny, jednak dobrze widoczny usmieszek... Palpatine jest jedną z lepiej skonstruowanych postaci całego kina... Zniszczenie stacji kontroli droidow przez anakina- jego moc była silniejsza niz jakiegokolwiek jedi... nie potrafil jej jeszcze kontrolowac, ona jednak go prowadzila i pozwolila mu na zniszczenie stacji. I pokazało przy tym, jak potęzny w przyszlosci on sie stanie. Następnie gra aktorska... Liam Neeson, grający postać Qui-Gon Jinna zagrał swą rolę poprostu fenomenalnie... częsciowo zbuntowany Jedi, ktory niezawsze przestrzega zalecen rady... Aktor grający Palpatine'a zagrał też świetnie... Nawet Natalie Portman, grająca Padme zagrała o wiele lepiej niz w Ataku Klonow... Atak klonow to oczywiscie doskonala rola Christophera Lee- Hrabia Dooku- Lord Darth Tyranus... Zbuntowany jedi, ktory niezadowolnony tym co dzialo się w republice, w zakonie jedi, postanowil przylaczyć się do Sidiousa... Ich celem bylo wywolanie wojny klonow, co powiodlo się... ogolnie nowa trylogia jest doskonala... jeszcze zobaczymy czy wszystko zostanie wyjasnione w Zemscie Sithów- 3 epizodzie... ale jezeli tak, to intryga jaka ma tam miejsce, jest czym po prostu idealnym. A jezeli ROTS bedzie mialo taki klimat jak koniec AOTC- to zdecydowanie będzie to najlepsza cześć sagi...

Matheous
22-08-2004, 12:58
Gtyk, wiem ze masz racje:) No i ja wlasnie staram sie tak patrzec na Mroczne widmo, tyle ze... Mam je nagrane na video z dubbingiem:( Dubbing cholernie wszystko psuje i ciagle sobie wyrzucam ze tak to nagralem... Mam nadzieje ze jeszcze bedzie to lecialo w TV z napisami to sobie nagram jeszcze raz;)
Palpatine to moim zdaniem jedna z najfajniejszych postaci w sadze;P I tyle:D

Gtyk
22-08-2004, 14:43
dzisiaj przeglądając forum natrafilem na post Grupy Użytkownikow: http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=9133

Wpadlem wiec na pomysl zalozenia grupy uzytkownikow fanow star wars bo z tego co widze jest nas tutaj calkiem spora grupka :D czy ktos bylby chetny do dolaczenia do takiej grupy?

Grzes Przewodniczek
23-08-2004, 11:39
czy ktos bylby chetny do dolaczenia do takiej grupy?
z checia dolacze :D

Gtyk
25-08-2004, 00:23
wczoraj zglosilem do Gewofa chęć założenia takiej grupy, zobaczymy co z tego wyjdzie :) z kilkoma ludzmi kontaktowalem sie na PW, wszyscy wyrazili chec dolaczenia :D Na razie czekam na jakąs informacje od gewofa w tej sprawie ;)

Bambuko
25-08-2004, 11:03
Ja też lubię Star Wars, chociaż nie jestem jakimś maksymalnym fanem. Chociaż chyba chciałbym być Jedi, to jednak coś mnie ciągnąło i zagłosowałem na ciemną stronę mocy...

Muszufasa
25-08-2004, 19:35
Kiedys gdy slyszalem nazwe Star Wars to mi sie zle robilo, ale teraz jeste wielkim fanem tej sagi widzialem wszystkie czesci ktore wyszly po kilka razy.

Gralem w sporo gierek SW Np: Rouge Squadron, Jedi Knight Mysteries Of The Sith, Episode One The Phantom Menace, Jedi Knight II Jedi Outcast, Jedi Knight Jedi Academy, Battle For Naboo i KOTOR wszystkie z wyjotkiem Battle For Naboo byly swietne przelazilem je po kilka razy.

A w Jedi Academy gram nadal na Multiplayer :]

Napisze jeszcze jaka scenka jest moja ulubiona w calej sadze SW ;)

A jest to walka Yody jedyna w swoim rodzaju 8o

Aha i abym niezapomnial uwielbiam tez parodie SW Mela Brooksa "Kosmiczne Jaja" :D

mah2002
25-08-2004, 19:46
Ja również jestem fanem sagi, oczywiście obstaje po jasnej stronie, być może to lęk przed ciemnością....
Ksiązki też czytałem, ale właściwie tylko 2, opierające się na motywach filmowych starej trylogii.

Reinmar Bielau
09-01-2005, 21:53
troszke przedawnione pewno ale, ja tez mam zajoba na tym punkcie. ;p

ps. mam pare ciekawych pozycji ksiazkowych na sprzedaz lub zamiane.

luzak
10-01-2005, 19:16
Kto uwielbia star warsy ten debeściak!!ja je ubustwiam a najbardziej podobała mi sie gra kotor 2 poprostu terminator :cup:

HocBav
11-01-2005, 08:46
Ja kocham Star wars :P :D

Dr.Unknown
11-01-2005, 11:06
Light Side, Jawa, green saber 4ever.