zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Druid walczy toporami?

Fipilapi
08-10-2003, 08:48
ja jako druid walcze toporami ktos mi tak podpowiedzial,po przeczytaniu tych postów nie jestem pewien czy dobrze robie.Pozatym czy wszystkie topory są oburęczne.Z góry dziękuje za odpowiedź.

Bambuko
08-10-2003, 11:00
Nie wszystkie toporyu są oburęczne, wejdź na www.tibia.pl/axe.php (http://www.tibia.pl/axe.php) tam jset napisane który jest ilo-ręczny. Druid walczy czarami i to naprawdę nie jest takie ważne jaką ma broń w ręku. To jeszcze zależy jakie masz skille. Wiele osób wychodzi z rooka z 15 club fighting i a inne po 10 więc walczą clubamii, ale jeśli na rooku zdobyłeś duży axe/sword fighting to lepiej walczyć tym.

EDIT
a nie tam nie ma iloręczny jest topór, musiałem widziec to gdzie indziej ale mi sie nie chce szukać

Gremlin
08-10-2003, 18:06
Z lepszych 1 recznych toporow sa:
Barbarian Axe - cena mniej wiecej jak C mace
Knight Axe - cena troche wyzsza od spiked sworda
Fire axe - cena gdzies 2 (lub wiecej) razy taka jak fire sword

Axe z punktu widzenia druida ma jedna powazna wade:
W chwili gdy SS i FS sa dosyc lekkie, FA jest kilka razy ciezszy, ale pozatym FA ma wiecej ataku niz FS, a Knight axe ma wiecej obrony niz FS.

A na pozniej to Dragon Lance jest sporo lzejsze od giant sword.

p.l
08-10-2003, 19:15
1 czy 2 znadziesz na www.tibia.de

Yonas
08-10-2003, 22:01
Też jestem Druidem i walcze właśnie toporami . W chwili obecnej mam Fire Axe i bardzo dobrze sie spisuje Druid też może walczyć toporem i to z dużym powodzeniem :)

Gremlin
08-10-2003, 23:15
Oryginalnie dodany przez Yonas
Też jestem Druidem i walcze właśnie toporami . W chwili obecnej mam Fire Axe i bardzo dobrze sie spisuje Druid też może walczyć toporem i to z dużym powodzeniem :)
Czy ja mowilem ze nie moga?
Mowilem tylko ze sa znacznie ciezsze niz porownywalne bronie w pozostalych kategoriach.

U.T.I.T.E
13-10-2003, 22:13
Ja swoim druidem mam fire sworda i jestem bardzo zadawolony, jest bardzo lekki i ma duzo ataku

Sir Lukasz
14-10-2003, 16:25
a ja słyszałem, że dla sorcerów i druidów najlepsze są cluby... podobno są tanie, 1 ręczne...(skull staff) ...tak słyszałem tylko... :)

Pan Samochodzik
14-10-2003, 16:38
ja swojego maga trenuje odpoczatku na Swordach, obecnie na 8lvl ganiaim ze scamirem potem bedzie 2 handed i fs

Fipilapi
17-10-2003, 08:05
W tej chwili walcze już knight axe i jestem zadowolony,tak że znam już odpowiedź na zadane przez siebie pytanie.A pozatym to chyba bez różnicy czym się walczy ważne żeby skile w danej broni były ćwiczone od początku,już na rooku i aby były jak największe[choć trudno mówić w przypadku druida o wielkich skilach ja na 17 lvl mam 20/22-to mało czy dużo?trudno powiedzieć zważajac że mam 22mlvl]
Jeszcze raz dzięki za pomoc.