Pokaż pełną wersje : Tibian Earth
Czy kiedykolwiek ogarnęła Cię frustracja, kiedy po wejściu na najwyższy szczyt w okolicy zobaczyłeś... to samo co stojąc u jego podnóża? A może zawsze chciałeś zobaczyć swoje Tibijskie miasto z lotu ptaka? Potrzebujesz dokładnych map aby dobrze zaplanować swoją wyprawę? W takim razie na pewno zainteresuje Cię najnowszy projekt tibia.pl:
Tibian Earth (http://tibia.pl/earth.php)
Jego celem jest skompletowanie 'fotograficznej' mapy całej Tibii. Oczywiście sami nie damy rady tego zrobić - tu pojawia się pole do popisu dla Was: wystaczy że wyślecie nam filmiki TibiCAM pokazujące dane miejsca, a my dodamy je do mapy. Szczegóły tutaj (http://tibia.pl/show_desc.php?t=81251&p=844769). Wieczna chwała czeka - są dziesiatki miejsc które możecie sfilmować: Hellgate, podziemia pustynii, lodowe wyspy, Draconia, Darashia, PoH... Rookgard; Długo można by wymieniać, zdajemy się na Waszą pomysłowość ;)
Narazie w wielu miejscach brakuje mapy, w innych jest to tylko powierzchnia, ale już teraz możecie przekonać się jak pusta jest pustynia (http://tibia.pl/earth.php?x=33084&y=32676&z=0), poczuć się zagubionym (http://tibia.pl/earth.php?x=32400&y=31556&z=10), podejrzeć co słychać w obozie wroga (http://tibia.pl/earth.php?x=32832&y=31696&z=0) czy też spojrzeć na miejsca widziane na codzień, z innej perspektywy (http://tibia.pl/earth.php?x=32256&y=31724&z=0). Życzymy dobrej zabawy, i liczymy na Waszą współpracę.
Tychanowicz
17-06-2006, 20:17
Dobry pomysł :)
Msg do Cichego i macie cala mapke tibii ;]
Niezla ciekawostka, moznaby na niej umiescic tez respawny potworow.
świetny pomysł bardzo mi się podoba spróbuje coś nakrecić:cup:
Morthigan
17-06-2006, 20:30
Pomysł naprawdę super. Gratulacje! Nareszcie będę mógł sprawdzić od której strony da się wejść na dany teren :D Jeśli rzeczywiście będzie na niej zaznaczony respawn to już wogóle wypas... chociaż nie... jakby to było jeszcze z aktualnymi położeniami graczy i potworków i... tak wiem, że to nierealne...
A tak ogólnie to będziecie mieli + w niebie za ten pomysł i perfekcyjne wykonanie ;)
Ziomek Sorek
17-06-2006, 20:35
Jednym słowiem Wy****ny pomysł poprostu brak słów wiecie jak to pomoże wielu graczom mi też :) kiedyś nie mogłem znaleść drogi do gsa kolo Blood Helr Qesta dzięki temu łatwo można zlaleść wszystko.
~Pozdro
Flashman
17-06-2006, 20:37
No nareszcie!!! Jak chciałem gdzieś dojść lub gdzieś poexpic to nic tylko filmik. Jak ktoś pisał up: Cichy mac i prawie cała tibia z głowy :P
super pomysł a moze dodajcie jeszcze mape respawnu i wtedy bedzie mozna doskonale zaplanowac quest/hunt...
Pomysł wyssany z tibianews.net.
Oby i tu się sprawdził.
Jak sądze, ja mam nie podawać wiadomego linku z filmami i zostawić innym pole do popisu?
Czy zostawić do dokręcenia tereny na powierzchni + małe poprawki i zamykamy projekt? :evul:
Jak narazie to takie sobie te mapki.. fajnie by bylo jak by byly jeszcze tam potwory jakie w danym miejscu wystepują:/
Jak sądze, ja mam nie podawać wiadomego linku z filmami i zostawić innym pole do popisu?
Czy zostawić do dokręcenia tereny na powierzchni + małe poprawki i zamykamy projekt? :evul:
Bardzo byśmy chcieli, ale filmy sprzed update który 'wygładził' brzegi rzek i gór (czyli sprzed 7.6) się nie nadają - mapa za bardzo się zmieniła. Pozostałę chętnie przyjmiemy, wystarczy ze się zgodzisz :)
Fajnie jakby były jeszcze potworki ale to byłoby za łatwe. Każdy by wiedział gdzie co go czeka itd.
A moge spytać jak wy to robicie ? Chodzi mi o przekonwertowanie filmu do takiej mapki? Nie chce wnikać w tajniki oczywiśćie, czy moglibyśćie przedstawić ogólny zarys tworzenia takiej mapy ?
Lord'Nesteloo
17-06-2006, 20:48
Ja tam zawsze bylem/jestem i chyba bede ciekawy gdzie EO zrobil screen ze swoim adw. na 200lvl? o_O
http://www.tibianews.net/img/shortnews/oblivion.jpg
pijany rolnik
17-06-2006, 20:49
noooo fajne fajne :)
Jestem mile zaskoczony ;)
Testowalem przed chwila i dziala bardzo fajnie.
@Dabek
Bierzcie jakie chcecie filmy.
Oficjalnie podam link: http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=45509
Akurat z terenami na powierzchni - racja. W przypadku podziemi - w niektórych nastąpiły zmiany, ale większość się nadaje. Tylko, że nigdy nie chodziłem "bez map", więc czasami znajdą się jakieś luki, w sensie, ze brakuje końcówki tuneli.
@Lord'Nesteloo - drefia ;)
Mathew 1332
17-06-2006, 20:56
NIO Fajne tylko jka sie robi filmiki itd. :) :) a i szukam kogoś n askarze ;) ALE pomysł spoxxx
Ja tam zawsze bylem/jestem i chyba bede ciekawy gdzie EO zrobil screen ze swoim adw. na 200lvl? o_O
drefia na zachod od darashii
Tawer Redeye
17-06-2006, 20:59
Dodajcie jeszcze resp map i gdzie jest jaki NPC. OK?
Heliwurab
17-06-2006, 21:05
No gratuluje pomysłu, bardzo sie przyda :)
Jestem w 100% z wami, niestety nie moge pomoc :P
Bofedojo
17-06-2006, 21:05
Pomysl zajebisty :P Male pytanie jesli mam film, na ktorym nie widac calego obszaru tejze miejscowki, ale jest to bardzo zadko odwiedzana miejscowka i wydaje mi sie, ze wieki mina zanim ktos da te miejsce, to nadaje sie ten film?
dobre ale fajny byl by program do pobrania wlasnie z taka mapka do pobrania np za wyslanie sms1,22 kazdego jest stac a tibia.pl by zarobila i mozna by bylo wiecej konkursow robic ;p
Dwimenor
17-06-2006, 21:06
@Tawer Redeye
Przede wszystkim zależy nam na kompletnej mapie terenu.
Jak chcesz wiedzieć gdzie jest npc-zajrzyj do mapek. To samo tyczy się z respawnem.
Jako, że potwory poruszają się po mapie-nie da się określić gdzie dokładnie(a często nawet w przybliżeniu) stoi potwór.
Ponadto mogłoby to także zmniejszyć czytelność mapy.(przy dalekim widoku nie byłoby widać potworów)
Revers Odysej
17-06-2006, 21:10
Wy jestes wręcz wyjebiści w kosmos.:D Ale wy macie muzgi w ekipie. Wielki repucik dla ekipy Tibia.pl8o
http://kazik-tibia.blog.onet.pl/ <<Wbijac, moj blogasek :]
Mathew 1332
17-06-2006, 21:10
Mam pytanie jak sie robi takie filmiki ;];]
Dwimenor
17-06-2006, 21:16
@Mathew 1332
Chodzi nam o zwykłe filmy .rec
Instrukcje jak je robić znajdziesz w dziale "filmy"
@gremlin
Pewnie, że się nie obrażę. Sam szukałem tego zdjęcia, żeby gdzieś tu wkleić;)
Jak teraz oglądam mapkę i widzę jakie dziury pozostawiałem to aż przepona mnie boli.
A co do zjęcia:
http://img232.imageshack.us/img232/4232/ven49pa.th.jpg
Wiem, że chodzenie w ten sposób jest czasochłonne i wymaga dokładności. Ale cóż-tak to wygląda. Film z venore, bk hous, amazon camp, wszystkim na południe od venore oraz całymi bagnami(do shadowthrone) trwał 4 godziny z hakiem.
Tam gdzie widzicie dziury w mapie-wystarczy zalogować się kilkanaście pól przed tym i podejść tam, obskoczyć cały teren i można się wylogować. Następnie przejść do kolejnej dziury i postępować analogicznie.
Revers Odysej
17-06-2006, 21:17
Mam pytanie jak sie robi takie filmiki ;];]
A wiec filmiki robisz przez program TibiaCam. na górze ekranu masz funkcje szukaj, wpisz TibiaCam a napewno cos znajdziesz ;)
Mathew 1332
17-06-2006, 21:24
Dzięki
Prosze o pomoc jestem początkujący ;];]
Tehshiat
17-06-2006, 21:27
(...)Wieczna chwała czeka(...)
A moim zdaniem szukacie glupich, co odwala prace za Was.
1. psuje cala zabawe explorowania
2. lighthack...nieladnie
3. do ogladania domkow dobre jedynie
Revers Odysej
17-06-2006, 21:41
Dzięki
Prosze o pomoc jestem początkujący ;];]
Jesli ci chodzi o tibiecam to jak ja sciagniesz to bedziesz mial instrukcje jak ja odpalisz i Koniec. Trudne czy Proste ? B)
Ułatwilibyście osługę programiku gdyby moznabyło poruszać obrazem strzałkami ^.^
Co tu dużo gadać. Pomysł najwyższa klasa. Gz dla całego zespołu tibi.pl Jestem ciekaw czy bedą załączane respy potworków na tej mapie.
A moim zdaniem szukacie glupich, co odwala prace za Was.
Tak a wiesz ile zajelo by czasu ? do tego potrzeba sporo osob wiem wiem jak bys ty to robil to napewno sam
Moim zdaniem pomysl nawet nawet tylko ? napewno nie zrobicie tego w 100% jak jest mapka a dlaczego ? bo jest wiele miejsc o ktorych prawie nikt nie wie i nikt tam nie byl ?
Sam znam pare takich miejsc :)
Pozdro
p.s Dabek widze narescie cos dobrego ;)
hehe mialem dokladnie taki sam pomysl tylko chcialem screen po screenie zrobic interaktywna mapke kazo (w delphi). Znaczy ze jak na przyklad klikniemy schody to przenosi nas na poziom wyzej i tak dalej... juz dawno temu chcialem to zrobic ale jakos checi nie starczalo :P
Axwell R.
17-06-2006, 22:07
Jeśli to pierwszy projekt tibia.pl to jestem pod wrażeniem. Moje gratulacje!
Zuper Hero
17-06-2006, 22:07
Przydałby by sie odrazu "poglad satelitarny" na ktorym widac potwory aktualizowany co 10 sec :)
Pablosso
17-06-2006, 22:17
IMHO to nieco zbyt ambitny, ale zarazem ciekawy projekt. Jeśli wszystko wypali to Tibia.pl stanie się słynna, bo przecież na żadnej innej stronce fanowskiej czegoś takiego nie wymyślono.
Btw. W przyszłości, kiedy jakość tych map po powiększeniu byłaby troszkę lepsza (chociaż chyba mało który serwer by to wytrzymał przy takiej ilości odwiedzin xD) nie trzeba będzie już robić ss do żadnych poradników, tutoriali etc. Wystarszy tylko wyciąć interesujący nas kawałek mapy.;)
Brahmaparusha
17-06-2006, 22:18
Hmm obawiam sie, ze po kazdym wiekszym update cala mape bedzie trzebalo robic od nowa (zmieni sie grafika, dungeony etc). Bedzie sporo roboty ze zrobieniem tej mapy : )
Dwimenor
17-06-2006, 22:25
@Zuper Hero
A może jeszcze położenie graczy? Chodź lepiej nie-taki Cachero z haste+time ring nawet na błąd statystyczne by się nie załapywał;)
@Pablosso
Można wykorzystać to przy pisaniu poradników(z zaznaczaniem źródła).
A co do jakości-przy dużym przybliżeniu jest pixeloza, ale jeżeli ustawisz takie jak jest przy normalnej grze nie jest aż tak tragicznie. Tibian Earth jest raczej do oglądania rozleglejszych terenów niż każdego pixela z osobna a.
Pomysl chyba niezly, ale mi sie troche nie podoba. Wiem ze sie troche wybije z tlumu ale wg mnie to nie ma jak samemu cos odkryc a nie zobaczyc na mapce. To praiwe jak podanie rozwiazanie qestu z droga i nagrodami. No ja wiem ze to pomoze w expieniu, huntach itd. nowym czy tez komus kto gdzies nie byl, ale jak ja bylem newbie to zeby zobaczyc co jest w dziurze to po prostu w nia wlazilem ( czesto padalem ale mialem satysfakcje ze cos odkrylem). Juz nie wspomne o satysfakcji wyjciu z jakiegos labiryntu o wlasnych silach :)
Niektore "tajemne" miejsca lepiej zeby zostaly "tajemne" bo sie juz wszedzie nooby beda pchac :P
Jak juz mowilem nie podoba mi sie ten projekt, gdyz bedzie to zbyt duze ulatwienie, ktore zabije troche klimat RPG w Tibii ( ktorego i tak teraz juz nie wiele zostalo). ALe i tak pewnie zostany zakrzyczany przez reszte i nikt na to co napisalem nie zwroci uwagi:P
Dous Raal
17-06-2006, 22:43
Tibian Earth to chyba najlepsz rzecz na Tibia.pl8o 8o 8o
BTW, to mam takie pytanie - widziałem, że pod Thais, są tunele, którymi można dostać sie do podziemnego miasta (-6 poziom w TE). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy trudno się tam dostać i jakie żyją tam potworki??? Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź.
Magnus Arthur
17-06-2006, 22:54
Hehe, no bardzo fajne. Ja może nakręce Hell Gate i Maze of Lost Souls.
Te mapy to na prawde swietna sprawa : ] Ja troche leniwy jestem i raczej nie pomoge : (
Dodałem do tematu tiquande, z odkrytą całą mapą.
Z filmów dotychczas nagranych w moim temacie sądze że glównie można wykorzystać Grobowce, Djiny, Larwy, Smoki... - Generalnie miejsca gdzie są małe tunele, oraz niewielkie komnaty.
Brahmaparusha
18-06-2006, 01:00
Juz widze kilka ujawnionych pickhole, a nawet lokacji questow ... zaczynam coraz bardziej sceptycznie podchodzic do tego projektu ...
Jestem pełna uznania. Pomysł świetny a i wykonanie niczego sobie. Mimo że nie mam pacc'a (jeszcze ;) ) to mogłam sobie zobaczyć Port Hope itp :). Wykonanie takiej mapy z pewnością pochłoneła wiele czas i starań ale z pewnością wielu będzie z niej korzystać. Wogóle to te mapki co są na tibia pl mogłby by zostać zmienione na taka ukazaną tutaj, problemw tym że nie wszystkie kompy i nie każdy net działają na tyle szybko by móc swobodnie wczytywac mapke. Mam nadzieje że szybko napłyną prace tibijczyków a mapa będzie często uzupełniana aż dojdzie do tego stopnia że będę wiedziała gdzie i jakie dokładnie są potworki :) Brawa dla twórcy B)
Black Bloody Bear
18-06-2006, 05:34
Hehe...Pomysl bardzo dobry chyba najleprzy jaki moze byc dzienki tej mapce znikna wszelkie problemy np. Jak dojsc tam... A gdzie jest to itp. :p ale pomysl swietny bardzo mi ise to podoba 8o i dobrze by tez bylo jak byly by pokazane respy ale do tego czeba czasu :] Najpierw czeba zrobic jedno puzniej drugie :p
Dziutrix
18-06-2006, 09:41
extra pomysl xD the best of the best ;P
kto by pomyślał ze coś takeigo kiedyś bedzie...
co sią z tą Tibią porobiło xP
ładna sprawda, coś jak google map. Gratuluję pomysłu i wykonania ;)
Quezacoatl
18-06-2006, 10:01
Heh, czy CipSoft wyraził zgodę na umieszczanie mapek terenów dostępnych tylko podczas wykonywania/dzięki wykonaniu questów?
A tak btw. gratz chęci i pracy, tak jak wielu się przyda, tak i inni będą narzekać, że nie ma mapy respawnu itp, itd...
Mapa tibii traci swoje tajemnice, czy to dobrze? czas pokaże.
pomysl sredni.. mam nadzieje ze nie pokazecie ukrytych picholi itd bo na wielu swiatach expiwoska na ktorych bylo mozna dobrze poexpic stana sie normalnym expem [slabym]...
btw, pm wyslana z orcami na edron ; )
Dziutrix
18-06-2006, 10:36
wlasnie przegladałem mapki... a tu widze miejsca obok których przechodziłem tyle razy i nawet nie wpadlem na pomysl zeby tam zrobic uzytek z parceli samotnie lezacych w depo, zobaczymy od jakiego lvl jest tamta bramka xD
mapa przednia, odslania wiele tajemnic ;P
ale resp... NIE!!
Leon strang
18-06-2006, 10:39
Hej ... tak dla ulatwienia mozna by dodac male figurki potworow ktore mozna spotkac w danym miejscu ;)
Jak dla mnie pomysł też jest świetny. Dużo osób mówi że nakręcenie takiego wielkiego terenu to masa czasu. Ale przecież nie będzie tego robiła jedna osoba. Zobaczcie ile osób jest online, w tym ludzi z Polski i tych ktorzy odwiedzają Tibia.pl. Na pewno znajdzie sie jakaś grupa, która będzie co jakiś czas dodawała nowe tereny. Poza tym, części się to nie podoba bo może popsuć klimat i nie będzie już takiej zabawy z odkrywania co kiedyś. Jak dla mnie przecież Ci co nie chcą nie muszą z niej korzystać prawda ;) ? Ale z drugiej strony zobaczcie ile osób codziennie zaczyna grać w tibię. Przede wszystkim takim osobom będzie to potrzebne by np. przedostać się z Thais do Carlin czy gdzieś inndziej (ja swojego czasu nie wiedziałem jak sie dostać do Kazo :p ). Musicie też okazać wyrozumiałość tym którzy uaktualniaja tą mapę (Modki i wszyscy inni w to zaangażowani). Nie wiem dokładnie w jaki sposób jest to robione ale zapewne nie trwa to paru minut :p Będą teraz dostawali mase maili i PW więc bądźcie cierpliwi jak mapka będzie miała opóźnienia (pomyślcie ile tych filmików trzeba będzie zweryfikować B) ). I może jeszcze mała rada dla tych co starają się pomóc. Jeżeli już coś kręcicie to zróbcie to powoli ale dokładnie, nikt nie będzie musiał później tego po was poprawiać.
I mam takie małe pytanie. Czy miejsca questów też są potrzebne bo możliwe że gdzieś ominąłem odpowiedź na to pytanie :] W sumie to sama droga i schemat wykoniana nie będzie na mapie zaznaczona ale wolałem zapytać ;)
No to miłej pracy przy kręceniu mapki i aktualizacji jej ;) Możliwe że znajdzie sie jakieś miejsce które sam nakręce. Tymczasem Pozdrawiam :)
ja mysle ze kazdy powinien odkrywac tibie na wlasna reke co dostarczy emocji zabawy itp a nie zepsuc sobie granie przez nauczenie sie miejsca z mapy ;/
W temacie jest ze mogą być filmiki np. " (...) z hg(...) " a czy mogą być to filmiki ze starego klienta Tibii ? np. 7.6 lub 7.5... ?? o.O
Sacred Platinum Dragon
18-06-2006, 10:49
Ja wam powiem tak. To wszystko to jest pic na wode foto montaż. Przecież tym mieli sie zajmowac "Tibia support". To po co oni zostali wybrani jeżeli i tak teraz każdy może to robić? Bedzie nowy update to na forum pojawi sie pelno tematów typu "Co nowego po update" I kazdy będzie wpisywał co nowego zauwazył czyli rola Tibia support staje się zbędna.
W temacie jest ze mogą być filmiki np. " (...) z hg(...) " a czy mogą być to filmiki ze starego klienta Tibii ? np. 7.6 lub 7.5... ?? o.O
7.5 nie, 7.6 tak - pod warunkiem że pokazuje Hellgate (czy dowolne inne miejsce) dokładnie, a nie przejście od wejścia do wyjścia omijajac po drodze wszystkei boczne korytarze.
@Dandrag
Zgadzam się w 100% z Tobą. Jak już pisałam niżej pomysł naprawdę dobry, i popierając Dandraga: Jak się komuś nie podoba, bo psuje atmosfere, niech z mapki nie korzysta, będzie po kłopocie. Ale faktycznie jest jeden minusik, noobki mogą zacząć nawiedzać cennie skrywane expowiska ;) ale Tibia jest dla wszystkich i dla dobrych graczy i dla tych słabszych, a Bóg kazał się dzielić :P xD
Mega_RobalXXL
18-06-2006, 12:18
Super mapa ^^
I popieram pomysł dania figurek danych potworów w danym miejscu.
hmm pomysl swietny :]
Tylko ze moim zdaniem wlasnie przyczyniliscie sie do oddania rl mapy tibi Otsom :P maperzy OTS-ow beda mogli teraz niemal ze w 100% "przerysowac" mape rl tibi.
Gratulacje dla tych który to wymyslili.Przyda sie "początkującym graczom". Dzis o malo bym nie dedła, ale Tibian Earth robi swoje.......
@up
Urzekła mnie twoja historia ^^
@Sasqacz
Przeszkadza Ci to?
To nie graj na OTSach ^^
mam nadzieje że film z deserta nagrany na tibii 7.4 może być?
Po żadnym update mapa sie nie zmieniła bo lubie na desercie przebywać : p
To wiem : p
Ew. dajcie mi jakies uhy i hmm na hibernie to pozwiedzam od początku :p
Moim zdaniem jest to super mapka - szczególnie czekam na edytor 3d na rookgaard ponieważ nie moge sie doczekac 'zwiedzenia' pacc arena na rooku gdyz niestety nie mam premiuma. A ogolnie programik super8o
Popatrzylem co ta mapa pokazuje. I mowie jej NIE! Niby tibia.pl jest przeciw QS a przeciez na mapie widac wszystko jak na dloni, wystarczy tylko poszukac bramki lvl i odrazu widac gdzie qesty. Odkryte sa pickhole, ukryte wesjscia, jednym slowem wszystko co najlepiej samemu odkryc.
Do tej pory projekty tibia.pl byly dobre i mi sie podobaly, ale ( bez obrazy) mam nadzieje ze ten projekt szlag trafi i to jak najszybciej, bo zbyt duzo pokazuje.
Wg mnie jest to fantastyczny projekt i tyle. Nic dodać, nic ująć.
GeneralBot
18-06-2006, 15:27
Świetny pomysł tylko pogratulowac. Mozna by jeszcze dodac spawny potworkow na tej mapie i bedzie wszystko czego sie chce, a co do postu Xaverego to jak nie chcesz to nie ogladaj gotwej mapy
Nie mam mowy wedlóg mnie modkowie chcą mapy o których sami jeszcze nie wiedza sami mogli by poszukac gdyby to oni znali miejsca w których jeszcze nikt niebyl to by otym nikomu nie powiedzieli podobnie jest z "Quest Spoiling" nie chcą sie dzielic informacjami z innymi a moge sie zalorzyc a nawet jestem pewien , że 60% modków ma Konta na Tibia.org.pl
Ogólnie uważam że mapa to dobry pomysł.Użytkownicy forum mają jednak kilka zastrzeżeń.Wedłg mnie Respawn potworków nie powinien byc umieszczany(Wszystko niby będzie widać, ale nie zobaczymy co możemy napotkać i nie wszystko będzie do końca tak ujawnione).Mam nadzieje że nooby jednak nie dotrą do tajemnych miejsc(A pozatym jak im zależało żeby dotrzeć to napewno tam dotarli).Obecnie do większości popularnych miejsc w tibii są napisane poradniki wyjaśniające jak tam dotrzeć i co gdzie jest,więc mapa nic nie zmieni.Jedyne właściwie co mnie martwi w tym projekcie to sprawa questów, ale licze na to że twórcy mapy nie zamieszczą ich lokacji.
Zillek Edonek
18-06-2006, 16:45
Świetny pomysł można dokładnie obejrzeć miasta i ich okolice mam nadzieje , że będzie tego więcej :)
Według mnie ta mapa to świetny pomysł.
Adek2006
18-06-2006, 17:59
Ludzie powiedzcie mi dlaczego jak klikam w link ta mapka mi nie dzial ma tylko jakis glupi krzyzyk w lewym gornym rogu i tyle odswiezam i nic plz o pomoc;(
Wiedźmin
18-06-2006, 18:10
Gratulacje dla pomysłodawcy :D. Napewno wielu się przyda (szczególnie nowym :D ). Lecz właśnie to co wielu wyżej-QS. (I tak nigdy z niczyjej gotowej pomcy do questa nie skorzystam bo się klimacik liczy :D)
Dwimenor
18-06-2006, 18:32
Na mapie nie ma skrzynek questowych zaznaczonych-więc questy bez bramki odpadają(czyli jakieś 60-70%). Przyjemność z odkrywania ciągle istnieje. A pozostałe...cóż, albo ktoś wie gdzie one są, albo idzie z ekipą która wie. W większości przypadków, sama wiedza dotycząca położenia bramki nie wystarcza.
Adek2006
18-06-2006, 18:35
Dimenor mozesz mi odpowiedziec na mojego wczesniejszego posta dlaczego mpoka mi nie dziala??
Pan i Wladca
18-06-2006, 22:52
A ja bym zrobił i przykleił temat w którym gracze deklarowali by swoje pomysły na nagranie i wykonanie filmu określonego miejsca, poznieważ moze wyniknać taka sytuacja że pare osob nagra jedno miejsce, jedna szybciej wyśle je i reszta juz nie będzie potrzebna. Ale to jest tylko moje zdanie :)
Super pomysł. Brawa dla autora. Tylko przydała by się jeszcze mapka rooka bo mam także konto z rookstayerem ale to szczegól:baby:
@ topic :
GZ pomyslu... Bardzo dobry pomysl... Mam nadzieje ze samemu mi sie uda cos nakrecic...
Musi byc orginalnym TibiCam ?
Ja uważam to za dobry i ciekawy pomysł.:)
Tylko mam jedni pytanie, któryś użytkownik wspomniał że po updatach zmienia się czasami mapa Tibii.
No właśnie, macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem??
Gratulacje pomysłu! Przyda się, oj przyda...
Prawie jak Google Earth :P
Sam przed chwileczka skorzystalem z tego i juz przynajmniej wiem jak sie do takiego fajnego miesjca dostac xD
POLECAM KAZDEMU
ale...
(zawsze jest jedno ale xD)
Mogly byc jeszcze pokazane potworki tak mniej wiecej jakie mzoemy spotkac w roznych miejscach xD, bo jak mam juz zwiedzac to chce wiedziec na co moge natrafic :P
ale jeszcze raz BARDZO DOBRY POMYSL !!!
trzmielu
19-06-2006, 11:45
pomysł jak i wykonanie sa świetne ale bardzo pomocne byłoby jeszcze oznaczenie respawnu np. poprzez wklejenie miniaturek potworków8o
:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
No no no :D Super pomysl =] Teraz przynajmniej wiadomo co i jak :D Sprobuje jakos pomoc
Duch Guardi
19-06-2006, 15:45
no no nawed zostały zamieszczone miejsca do kopania scarabów wg mnie to DUŻY plus tej mapy =)
Tom The Tanner
19-06-2006, 16:17
Grupa Rook Balanced z Azury mogłaby szybko zrobić filmik rookgaarda. (wybrać jakieś 10 osób z gildii i każdy po kawałku) i w mig byłaby całość. Tylko chciałbym wiedzieć czy dodawać też mapkę rookgaarda bo w końcu każdy rookstayer zna nawet odległości w krokach 8o między danymi obiektami. 8o No chyba że dla początkujących ale poco od razu z lotu ptaka. Wiem że się czepiam ale żeby nie było na marne. ;)
Tylko chciałbym wiedzieć czy dodawać też mapkę rookgaarda
Tak, Rooka, trolli na foldzie, wszystko się przyda.
Jestem pod ogromnym wrazeniem :) superowe.
Tibia.pl Pwnzor 31337
Denoder Xantera
19-06-2006, 20:35
Ciekawie kiedy Cip Soft zrobi to samo ale jako kamere on-line np
wybierasz server i lukasz co sie dzieje w tej chwili ;]
Arni monster
19-06-2006, 21:21
Dobre to jest, ale mogła ta mapa pokazywać też resp potworów.:evul:
Wyrzynacz
19-06-2006, 23:35
Beznadziejny pomysl ludzie mecza sie pare dni zeby znalesc jakas fajna miejscowe a tu jakis noob zrobi glupi film i pokarze jak wejsc do fajnych miejsc...X(
W sumie fajne ale polozenia potworkow ustprawnily by mape.
I taki maly blad. W podziemiach Ab'Dendriel jest tylko jedna chmura trucizny. Ta przy wejsciu od strony powierzchni. te chmyry w poludniowych jaskiniach to pozostalosci po slimach wiec nie wiem jakim cudem znalazly sie na mapie.
wiec nie wiem jakim cudem znalazly sie na mapie.
Wchodząc na jakiś teren program nie ma możliwości odróżnić które fieldy są 'stałe' a które zaraz znikną, więc do wyboru są dwie możliwości: albo wyrzucamy wszystkie, albo zostawiamy wszystkie, ryzykując kilka nadprogramowych. Pierwsza opcja odebrała by całkowicie klimat wielu miejscom, więc zostaje nam to drugie.
No ale przeciez kiedy pierwszy raz wchodzisz na teren to slimy jeszcze zyja a pola trucizny pojawiaja sie po zabicu. Zreszta przeciez na filmiku widac ktore pola byly odrazu a ktore po zabicu slimow.
Black Bloody Bear
20-06-2006, 12:43
No wienc mapka super ale jest mala wada bo jak wejdziesz w jakies cimniejsze miejsca i chcesz np. kliknanc -5 to niewidac tych cyferek bo one sa czarne i tlo tez jest czarne i nic niewidac ;( Ja bym proponowal umiescic te poziomy nad mapka albo pod mapka :]
A czy jak sie da malutki kwadracik do tej mapy to tez bedzie sie na liscie zasluzonych? :p :p :p
A tak wogole to program jest extra!!!
Respect dla Dabka :evul: :evul: :evul:
Może możnaby sporządzic listę terenów, których jeszcze brakuje?? Takie jest moje zdanie, bo np: ja, z wolnym netem, długo będę sprawdzał, które tereny są, a których nie ma :) Nie wime jak inni :P
@edit
Tak wogóle, to pomysł zaczepisty :)
a czy bedize mozliwosc sciagniecia pelnej wersji na kompa?? w pliku wykonywalnym czy cos? fajnie czasami popatrzec na mapke jak sie nie ma neta :))
Piotrek Marycha
01-07-2006, 14:56
ej a to wogle dziala juz?? jak aj w to wchodze to mam tylko biale pole z cyferkami w prawym gornym rogu ;// pewnie wina mojego wybrakowanego kompa ....;/
ej a to wogle dziala juz?? jak aj w to wchodze to mam tylko biale pole z cyferkami w prawym gornym rogu ;// pewnie wina mojego wybrakowanego kompa ....;/
Bo pewnie próbujesz zobaczyć miejsce w którym nic nie ma.
Idealny pomysł, zasługuje na tibijskiego nobla:cup: , ale byłby o wiele doskonalszy
gdyby tak do map dodano zdjęcia potworów w ramach mapy respawnu.To by
pomogło wielu graczom.:D
Bero Magik
24-07-2006, 23:13
Tibian Earth jest super . POmogło mi to w dojsciu do Dragon LAir kolo Venore :D:)
Dobry pomysl tylko dlaczergo tak pozno ktos na to wpadl B) w jakiej formie bylaby ta mapka?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.