zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pall i summony ?

Lord Czaja
07-08-2004, 11:41
Na Tibia.de znalazłem w czarach dla paladyna taki text:

Paladin spells
Castlevel Spell Formula Mana Charges Price Buy?
16 Summon Creature *** utevo res 'Creature' 220+ - 2000 gp 0

*** Druids and Sorcerers can buy this spell. In the past it was also available as spellscroll for knights and paladins

Jak to możliwe?

zeus
07-08-2004, 18:31
Jest to niemożliwe. pall nie może summonować(i dobrze :D ). Może tylko brać runki convice od druida i zauraczać stwory. Skoro tak tam pisze to musi być jakiś błąd. Ja jestem nieomylny :]

Mathayus
07-08-2004, 19:58
jak dobrze przeczytales w przeszlosci pladyni i rycerze mogli summonowac za pomoca odpowiedniego scrollu i moze dlatego ten czar tam jest zmaieszczony ale teraz moge je zauroczyc tylko ale tez nie wszyscy bo trzeba miec torche tej many a dla knight powiedzmy 600 many na monka ale chociaz te 400 ~ na archera to jest duzo

ghiron
07-08-2004, 20:03
Ja słysząłem że Ci pierwsi palkowie kiedy tibia powstała grają do dziś to gmy daly im taki prezent że mogą summonować!!!!Tak słyszalem możliwe że to plota!!!a słyszałem również o scrollu!!!! Taki temat juz był!!! dawno ale pamiętam na 100%!!!!

Ithelios
07-08-2004, 23:51
Dawniej były scrolle,które pozwalały na nauczenie się różnym profesjom czarów normalnie dla nich niedostępnych.Zostały usunięte ze względu na brak wyważenia.

Froggerr
10-08-2004, 19:45
@up:
Wyważenia czyli np że mag może robić uh'y a druid sd's jeśli mniemam jeśli źle mniemam to prosze mnie poprawić bardzo prosze

Wom
11-08-2004, 15:17
@up:
Wyważenia czyli np że mag może robić uh'y a druid sd's jeśli mniemam jeśli źle mniemam to prosze mnie poprawić bardzo prosze

Hehe, na antice jest pally ktory wciaz moze summonowac..druid ktory moze robic ultimate explosion :)

jest to zasluga "spell scrolli" ktore byly uzyskiwane w questach, kazda profesja mogla nauczyc sie czarow kazdej innej profesji, zakladajac ze miala wystarczajacy mag lvl..

tak jak bylo z arieswarem..taka przygoda ktora mi opowiedzial GM logain ;)
ze kupowal na maksa mana fluidow..zapozyczal sie..bo chcial jakis spellscroll..chyba vite, nie pamietam..w kazdym razie usuneli spellscrolle 1 dzien wczesniej zanim zdobyl ten magic level ;)