Pokaż pełną wersje : blue robe dla pala?
rhyndrus
19-06-2006, 13:11
Mam pytanie czy wedlug was blue robe jest dobry dla pala i czy nie za szpetnie to wyglada??:(
Blue Robe jest doskonała dla palka, a czy wygląda szpetnie czy cudownie to zależy od reszty eq :> Ja lubię wygląd tego przedmiotu.
Ja miałem wybór nosić blue robe lub crown armor. Wybrałem noszenie crown armor. Według mnie te kilkadziesiąt cap nie sprawia dużej różnicy. Wprawdzie jest to ok. 100 bełtów ale dla pala z wysokim poziomem to nie jest wcale tak dużo.
Ale dla pala z niskim levelem - owszem. Bierz blue robe. Dobry wybór. Cap jest bardzo wazny, a 100 beltow to zdecydowanie znaczne przelduzenie czasu hunta.
@up
Tak, przedluza o całe ~10 min...
Robiąc 60k/h w nocy - 10min - 10k expa...
BLue robe zdecydowanie lepszy.
@up
Błąd. Przy tempie expienia 60k/h 10 minut to 6k expa.
Ja ci proponuje kupic b robe..a bolty i tak nosic w bagu albo bp...jak idziesz expic..wiecej wezmiesz :D
Arni monster
19-06-2006, 19:37
Lepszy jest Blue Robe ale dla niskolevelowców.
Dla wyższych to już lepszy jest crown armor.B)
Istnieje juz taki temat i nie wiem po co znow go rozpoczynac.Moim zdaniem dla Palka lepszy jest B Robe 8) oczywiscie na nizszym lvlu.Potem to juz nie warto chodzic okolo ~40lvlu w Crownie, no chyba ze ktos nie za bogaty jest ;) Czyli B Robe wybierz.
Gred'BooS
19-06-2006, 21:50
chcialem zalozyc podobny temat ale dzis zauwazylem ze jush taki jest:)) skorzystalem i dziekówa!!xD
"Błąd. Przy tempie expienia 60k/h 10 minut to 6k expa."
Gz ^^
Szkoda że to ty się pomyliłeś... Godzina ma 60 a nie 100 minut :/
HAhahaha Xd rotfl n' lol. Zawsze mam z tym mały kłopot przy zadaniach Xd sorry ;d omg
Jeśli na niskich lvl kupujemy b robe, to potem na wyższym się nie opyla ograniczać do crown armora tylko dsm.
Nietypowy
23-06-2006, 09:14
Blue Robe, Crus Helmet, P legi - C legi, Bohy ... I elegancko :) Palek wymiata ;)
Fillipex
23-06-2006, 09:51
Tak jak wyzej tyle ze c-legi to na wyzszym lvl... ;)
Ja troche nie kapuje was jak mowicie ze na wyzszym lvl to dsm czy cos o.0
Po co palkowi dsm albo c-armor albo inne gowno? Palek ucieka... ZAWSZE czyli atak w zwarciu jest jedynie bledem, wpadka palka... lag czy cos.. i dlatego nosi jakiekolwieg eq... palkowi nie zrobie roznicy te 2 defa wiecej w armie jak go dogoni gs... wtedy walnie utani hur i spieprza, po to ma exura vita i tyle many by tego uzywac.. a te 100 czy 200 boltow to jest dosc duzo...
Tak jak wyzej tyle ze c-legi to na wyzszym lvl... ;)
Ja troche nie kapuje was jak mowicie ze na wyzszym lvl to dsm czy cos o.0
Po co palkowi dsm albo c-armor albo inne gowno? Palek ucieka... ZAWSZE czyli atak w zwarciu jest jedynie bledem, wpadka palka... lag czy cos.. i dlatego nosi jakiekolwieg eq... palkowi nie zrobie roznicy te 2 defa wiecej w armie jak go dogoni gs... wtedy walnie utani hur i spieprza, po to ma exura vita i tyle many by tego uzywac.. a te 100 czy 200 boltow to jest dosc duzo...
Tyż tak sądze, tylko stwierdzam, że nie opyla sie kupowac c arma, b robe lepsze, a jesli chcemy miec dobry def to nie c armem tylko czyms lepszym.
Piotrek Marycha
25-06-2006, 17:39
Ale dla pala z niskim levelem - owszem. Bierz blue robe. Dobry wybór. Cap jest bardzo wazny, a 100 beltow to zdecydowanie znaczne przelduzenie czasu hunta.
tak dla pala z niskim lvlm czyli ktorym? 20??? pokaz mi pala na 20 lvl z b robe -.-
PS: SZUKAJ!!!!!! idealnie pod tym tematem jest temat z tytulem "JAKIE EQ DLA PALA"
Hmm... a więc tak. B robe jest zazwyczaj droższy więc szybciej jest kupić C arma. Ja osobiście mam C arma, ale sprzedaje go, dołoże sobie troche i B robe biore, bo Paladynowi w zupełności wystarcza.
tak dla pala z niskim lvlm czyli ktorym? 20??? pokaz mi pala na 20 lvl z b robe -.-
Choćby moja stara postać. Nie, nei maiłem innej. Loot z guardów i jest : ).
Xardasus
25-06-2006, 22:19
Zdecydowanie b robe a jak juz masz ten wysoki lvl to kupujesz g-arm lub dsm lub mpa i jest git :P
skryhull
25-06-2006, 23:02
są dwa rodzaje palków...
Taki który ma dobry shielding i dba o def, na większość potworków chodzi z tarczą i spirami, kamykami, ewentualnie bronią meele. Kusze nosi w plecaku i używa jej na jakieś cięższe potworki na przykłąd dragi. Takim to sie nie opłaca b robe
A drugi to tacy co zawsze chodzą z kuszą i czasem nawet nie mają tarcz, a jak już to dvarfen shield jakby pk gonił. Takim to się opłaca b robe bo lekkie i można unieść więcej boltów...
Piotrek Marycha
28-06-2006, 03:29
są dwa rodzaje palków...
Taki który ma dobry shielding i dba o def, na większość potworków chodzi z tarczą i spirami, kamykami, ewentualnie bronią meele. Kusze nosi w plecaku i używa jej na jakieś cięższe potworki na przykłąd dragi. Takim to sie nie opłaca b robe
.
spox, soldiery i guardy leja ze spearow i kamykow a kusze biora tylko na dragi....
Dla Paladyna najlepszy jest jak najlżejszy sprzęt tylko żeby przerzyć pare hitów jakby jakaś wpadka była więc B Robe, P Legi, C Helmet. Jeśli porównójecie cenę to jakby ktoś chciał może zakupić P Seta a reszte można z questów wyciągać. Pal to nie Knight który musi mieć jak najlepsze eq żeby przetrwać. Swoją drogą noszenie B Robe/C Armora na niskim lvlu to głupota bo jeśli chodzimy na coś silniejszego przy popełnieniu minimalnego błędu/lagu można łatwo stracić to na tym lvlu dużo warte eq.
@skryhull
Na większość czyli rotwormy/ghoule/mino itp tak? Drag wcale nie jest taki ciężki jak go malują. Jak już Palowie chodzą z tarczą to z gwiazdkami bo speary są bardzo ciężkie, ale to stosuję się najwyżej tam gdzie nie ma zbytnio pola do uciekania.
omg, ten temat nie bedzie miał konca jak 10000 takich tematów, zawsze zdania beda podzielone. Skoro nabiłem posta wyraże swoje zdanie ;p Ja proponuje tak:
8-15 lv- Scale Armor
15-25 lv- Noble Armor
25-...lv- B-robe
i na tym mozna zakonczyc chociaz potem ewentualnie mozna kupic Golden arma a póóóźźźniej MPA.
Tukan pogromca sebka
30-06-2006, 14:57
Blue robe przyda sie pallowi poniewaz jest bardzo lekki...co sprzyja temu ze mozna poniesc wiecej boltow lub strzal nie?? :)
Blue robe przyda sie pallowi poniewaz jest bardzo lekki...co sprzyja temu ze mozna poniesc wiecej boltow lub strzal nie?? :)
Tak :P Moim zdaniem tak to wyglonda.
Ech, ja to wole cale equipment wyciagac z questow. Dodaje to klimatu grze a i oszczedza kase ;) Zreszta, jak sie ma ekstra crystal coins to i w blue robe mozna sobie polatac ale nie sadze ze jest to az takie niezbedne. Dla palka wszystko pieknie sie lootuje albo dostaje sie z questow-jak na mnie, to o wiele przyjemniej skolowac sobie zestawek samemu, niz placic (moze i drobne grosze, ale), za to, co sam mozesz zdobyc z czasem.
deathfred
04-07-2006, 12:49
ja rowniez proponowalbym blue robke chociaz jest to 2 arma w plecy.
Ps. Ripper naucz sie liczyc bo 60k/h zyli 60k/60min to jest 10k expa na 10 minut a nie 6 jak ty powiedziales, chyba ze dla ciebie godzina ma 100 minut to klepiej zapoznaj sie z ukladem SI
Sindri the Ripper
04-07-2006, 12:51
blue robe jest dobre dla wszystkich, a jak sie nie podoba to morzecie mi dac, gram na asterze
B robe dla paladyna to totalna strata kasy ... najlepszy jest plate set , jak ktos chce lepsze to najwyzej z questow . B robe nic nie daje - bedziecie mogli nosic 100 boltow / arrow wiecej , wiec malo . Na co kase wydawac ? Bolty / runy / mfy . Paladyn nie potrzebuje eq do 70 lvl ( chyba ze dla szpanu).
Najlepsze eq dla paladyna-p set +bohy+jakis lekki helmik (moze byc crown) +kusza ew. p ammy ..... koniec paladynowi naprawde nie potrzebne jest lepsze eq a jak powiedział kolega wyżej ma on dużo wydatków... Tylko bardzo bogaci paladyni zostawiają sobie eq z questów... większość je seluje.. a 100 boltów w tą czy w tą nie robi różnicy po paladyn na dłuższe hunty bolty i tak zabiera po ziemi.
Yours Bykunn
@death~
rotfl, zauważyłem - pomyłka się zdarza każdemu, szczególnie jak ktoś matmy nie lubi ;s
@Beve
Rotfl.. grałeś palkiem? Do 30~ lvla w p secie za dużo boltów się nie wezmie (zakładając ofc że nosimy uhy, manasy i inne potrzebne rzeczy). B Robe jest dobry dla palka i dobrze się w nim biega. A co do tego, czy palek potrzebuje arma czy nie - często się przydaje.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.