Pokaż pełną wersje : Kolejna suggestia
No i znowu dopadła mnie nuda, w tibię nie chce mi się grać to jak zwykle na forum siedzę. Przeglądam listę topiców ... ZAŁAMAĆ SIĘ MOŻNA!
Tak wielkiego analfabetyzmu to tu jeszcze nigdy nie było. A nie chce mi się w co drugim temacie opierniczać autora że popełnia rażące błędy ortograficzne/fonetyczne. Dlatego się zastanowiłem co można z tym począć?
Najlepiej by było przyznawać status nadwornego analfabety na podstawie wynalezionych i zgłoszonych kilku rażących błędów. Może wtedy by młodszych ruszyło żeby przeczytali powtórnie zanim klikną odp/załóż nowy temat.
---
Post inspirowany przepięknym bykiem "pomudz"
Vanhelsen
07-08-2004, 21:38
Pomysł mi pasuje. Nietylko zmiejszy się ilość analfebetycznych postów ale i niektórzy (np: ja) poduczą sie poprawnej polszczyzny.
Hegemmon
08-08-2004, 14:25
moim zdaniem pomysł nie wypali. Dlaczego?
1. wiele osób nie zwróci na to uwagi.
2. nie wszyscy lubią jak sięich tak "terroryzuje"
nie twierdze, że ta walka jest zła ale trzeba sięza to zabrać w inny sposób. Jaki? Tego nie wiem.
P.S.
Wieszok, "nie" z czasownikami piszemy oddzielnie ;) ->Nie czepiać mi się ortografii<-
hmm, tymczasowym pomysłem będzie wciskanie im negatywnych opinii z podowdem: za błędy ort.
Także strzeżcie się, zaraz wyruszę na łowy, posypie się, oj posypie reputacja za błędy!
Ja do tej propozycji dokładam swoje wielkie TAK. Chyba zaraz też zaczne polowanie :P . Jak jednego gościa poprawiałem w ortografii to powiedział, żebym się odczepił, bo teraz są wakacje i chce zapomnieć narazie o szkole :D . Tylko, że po Polsku rozmawiamy na codzień.
Lord Karik
15-08-2004, 16:11
hnia hnia hnia
Moim zdaniem dobry, pomysł czasami typki tak piszą że nieda sie to przeczytać!! :)
Jest jedno ale.Niektóry mają coś takiego jak Dyzortografia czyli nie są w stanie nauczyć się ortografi.Nie lepiej jakiś programik do porawiania błędów?
$corcerer
15-08-2004, 18:35
To że ktoś jest dyslektykiem, to nie oznacza że nie może zajrzeć do słownika ortograficznego, alo chociażby przepuścić wypowiedź przez Worda...
a błędy stylistyczne...? Też się liczą? :P
a błędy stylistyczne...? Też się liczą? :P
głupie pytania też.
Ja również popieram ten pomysł.Ale niektórzy ludzie zbyt przyzwyczaili sie do tibii nie piszą liter óęąńżź gdyż się odzwyczaili.JA tam wole opierniczać, przynajmniej mam troszkie rozrywki
$corcerer
16-08-2004, 00:38
to że piszesz bez polskich liter nie oznacza ze mozesz pisac "rze".... po prostu piszesz bez ogonków, a nie specjalnie popelniasz błędy ortograficzne...
No, no, pomysł całkiem fajny, może dzięki temu cześć userów sie troche podciągnie z ortografii, ja na wstępie na nadwornego analfabete proponuje Slonika ;]
Gothar II
16-08-2004, 11:57
To że ktoś jest dyslektykiem, to nie oznacza że nie może zajrzeć do słownika ortograficznego, alo chociażby przepuścić wypowiedź przez Worda...
Masz racje ale znając ludzi to im sie poprostu nie chce ...wolą napisać ić zamiast idz bo wydaje im sie , że jest szybciej ale poprostu nie widzą różnicy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.