Pokaż pełną wersje : Nowy wygląd Tibia.pl
Jak oceniasz nowy design? sms.tibia.pl <---- tutaj testy
Stronka według mnie stała się bardziej przejrzysta, moim zdaniem lepszy desing niż poprzedni.
Według mnie poprzedni był o wiele lepszy. Obecny nie przypadł mi do gustu.
Morthigan
19-06-2006, 21:29
hmm... taki sobie, ale zastanawiam się czy to ja mam (znowu!) problemy z arkuszami css czy rzeczywiście obydwie kolumny menu mają być po jednej, prawej stronie ??
p.s. napis "download" zawiera błąd a konkretnie brakuje w nim literki "o"
Matekneo
19-06-2006, 21:30
Bardzo ladny jest nowy wyglad, ale stary byl tez bardzo ciekawy... i teraz niema tego czegos "czy wiesz ze...." :P A wlasnie weszlem zeby cos tam sprawdzic a tu pip.... wszystko nowe
btw. zauwazylem to juz wczoraj przegladajac czary o.O
Dan the Automator
19-06-2006, 21:30
Brzydki, i to dosyć ostro... Bosal, uzgadniałeś to z kimś?
Strona jest... CUDOWNA!
Im mniej grafik, tym lepiej(25 kilobajtów mniej!), a wygląda niesamowicie.
Piękne tylko za szerokie są te te pola gdzie sie klika na linki. 40% wszerz to zdecydowanie za dużo.
Sir Plutek
19-06-2006, 21:31
Wygląd ładny, ale jeśli juz menu ma byc po 1 stronie to niech nie będzie 2 pasków tylko 1, albo niech będzie tak jak wcześniej po obu stronach :P
slawekmag
19-06-2006, 21:32
Ładny chociaż nie jestem zdecydowany co do loga? A co będzie z forum. Znalazłem też błędzik. Download nie Dwnload. Dobry.
hmm... taki sobie, ale zastanawiam się czy to ja mam (znowu!) problemy z arkuszami css czy rzeczywiście obydwie kolumny menu mają być po jednej, prawej stronie ??
Nie wydaje ci się - menu jest po prawej stronie ;P
Mi się podoba. Jest prościej, przejrzyściej. Dobry pomysł, że będzie można sobie ustawić jaki ma być wygląd.
Nytalith
19-06-2006, 21:33
taki sobie, taki malo urozmajcony. pare kolorow i jeden wzorek:( I jakos niepodoba mi sie to ze wszystkie buttony sa z jednej strony (chyba ze to tylko u mnie;p)
Okrutny design moim skromnym zdaniem, czekam aż bedzie dostepny stary.
WTF!? Tylko nie to...
Stary wygląd był The Best! Żadna stronka niemiała tak fajnie ukształtowanego wyglądu! -.-''
Wiem że ten nowy będzie się poprawiał, ale ja wole ten Stary (Re$pect) X(
EDIT@: Why w sondzie niema np. "Do ...", lub "Wolałem stary" itd? -.-
spider-bialystok
19-06-2006, 21:35
Nie powiem, ze brzydki, bo jest nawet dobry, ale stary lay [hail yon ;] o wiele bardziej mi sie podobal. Napis "Tibia.pl" obok swiecy jest beznadziejny.
Marluki-sorcerer
19-06-2006, 21:36
Wygląd jest bardzo dobry ^^
Stronka stała się bardziej pżejrzysta
Leweracja
19-06-2006, 21:38
Bosal czy to Mambo? czy sam takie cos w 100% zrobiles?
King Mati
mi sie nie podoba poprzedni 100x bardziej mi sie podobal
Venderon
Menu strasznie ubogie, bardzo mi się nie podoba, zniszczony został cały "klimat" tibijski (Menu wyglądające jak stare zwoje; czy wiesz, że itp.)
Jeśli można to : PROSZĘ O PRZYWRÓCENIE STAREGO WYGLĄDU STRONY!
@Dobo - tak
Jesli chodzi o wszelkie problemy z wygladem, formatowniem tekstu ogolnie z cssem, to staramy sie je jak najszybciej rozwiazac, strone napisas Matkus dawno temu i nikt nie wie gdzie co jest ;] za jakis czas bedzie nowa wersja ktora matkus obiecuje wiec pewnie bedzie lepiej :P
Jesli chodzi o czy wiesz ze... napewno bedzie, ale w troche innej formie.
Juzek bananysty
19-06-2006, 21:39
Wedlug mnei nowy wyglad strony jest obrzydliwie brzydki , rozlozenie kolumn jest poprostu glupie wszystko po prawej stronie wtedy bylo wszystko ladnie poukladane . Poprostu teraz strona zbrzydla :(
Dawna strona miala swoj klimat... a to jakies takie sztuczne, niepasujace to tibia.pl
Poprzedni było o stokroć lepszy. Ten jest okropny.
Zupełnie mi się nie podoba, stary był o niebo lepszy ;/ Jeżeli już chcecie koniecznie zmieniać design, to proponuję skontaktować się z grafikami z MTA lub urządzić jakiś konkursik dla artystów, którzy mogli by narysować jakieś rysunki [tak jak na WOT] i stworzyć klimatyczny wygląda strony, bo ten jest lekko mówiąc do bani. Dodatkowo sadzę, że menu tylko po prawej to zły pomysł, bo działacie tak jak w supermarketach i przenoście coś tak, żeby to znaleźć trzeba przeszukać pół strony i niewielu to pasuje.
Panowie i Panie, wszystkie uwagi wezmiemy pod uwage, obiecuje, jesli chodzi o top to szukamy ladnego screena z gry ktory tam umiescimy, bo chcemy sie pozbyc swieczki ktora ni jak nie wiaze sie z tibia...
a logo nikt nie powiedzial nic o logo? mi sie bardzo podoba ;]
Wczesniejszy wyglad byl o wiele lepszy od tego :>
Dan the Automator
19-06-2006, 21:47
Stare logo lepsze. To jest takie a'la "strona rpg 12 latka", ale bez obrazy dla twórcy ;-).
Porażka :/
Stary wygląd strony był naprawdę bardzo klimatyczny, a jednoczesnie bardzo przejrzysty.
Ten nowy jest przejrzysty... Ale klimat uciekł :/
Ten wyglad jest taki... nie tibijski. Nie ma tego efektu pergaminu :/ stary desing byl kilka razy lepszy pozatym 2 kolumny z jednej strony to glupi pomysl...
ps: stare logo tez lepsze :P
Bosal czy to Mambo? czy sam takie cos w 100% zrobiles?
jakie mambo... wszystko zrobione zostalo przez DevonStudio.com profesjonalnego grafika, ktory projektowal m.in. Gadu - Gadu, czy php.pl
Sir Deziom
19-06-2006, 21:49
Gorzej niz mierny...
Vanhelsen
19-06-2006, 21:54
Zaznaczyłem "dobry" choć desing zasługuje na "spuer" gdyby nie obie kolumny po jednej stronie. One spychają okno z niusami strasznie w bok, niewygodnie się czyta. Lepiej by było, gdyby niusy zostały wywalone na środek a jedna kolumna (ta z linkami najlepiej) ja lewo.
edit: co do logo, jest na plus :)
Michal9000
19-06-2006, 21:55
Brakuje opcji "to gów*o"
Grogonia
19-06-2006, 21:56
szczerze to mnie sie nie podoba ;(
wg MNIE stronka ta wyglada teraz bardziej jak forum niz zwykla strona... ale róbcie co chcecie :) ja i tak powróce do tamtego designu :evul:
Legendary Soul
19-06-2006, 21:57
Bardzo przepraszam, ale wygląda to na Total Badziew ... :)
I bardzo bym się cieszył gdyby stary wygląd powrócił, a żeby nie było, że zawsze nowe to złe, to fajnie by było gdyby nowy wygląd był po prostu... Lepszy xD
Dziutrix
19-06-2006, 21:58
Nowy skin ciekawy, przejrzysty i estetycznie wykonany xD
Nie podobaja mi się tylko te dwie kolumny po prawej - powinny być każda po innej stronie. Oraz część Magia dać przed Mapy.
Dobrze ze będą dwie wersje - każdy będzie mógł sobie wybrać :)
Knight Zbych
19-06-2006, 22:01
"Mierny"... Dla mnie nowy wygląd przypomina gotowy szablon , pobrany z neta... Nie obrażając przy tym nikogo.
ShadowKaczor
19-06-2006, 22:03
czyu lduzie co to robili widzieli do ajkiej to jest gry? To nie ejst do gry ktora dizje sie w czasach 22 wiekiu i wszysttko ejst rowne i tkai malo kolorowe. To ejst tibia. sredniwiecze. Brak klimatu. Mierny!
@EDIT
ktos napisal czy tamten mial klimat. Mial mzoe nie Tibii ale RPG i bylo fajnie.
>LukiZiom<
19-06-2006, 22:06
Całkiem, całkiem... ale mi jednak przypadl do gustu ten stary wygląd;)
ale ten także jest niezły:)
Tamten był o wiele lepszy.W tym brakuje tego klimatu fantasy, który powinien być na stronie o Tibii.Liczę, że nowe propozycje wyglądu będą o wiele lepsze (od tego i od tego starego).
nowy design jest dobry ale nie świetny :P troche ta czcionka tu i tam nie trybi :P ale jak wiadomo wszystko w swoim czasie:p
Bofedojo
19-06-2006, 22:07
W sumie to stary lay bardziej mi sie podobal, ale teraz przynajmniej szybko mi sie strona laduje, a nie tak jak wczesniej :P
@ShadowKaczor
Heh a poprzedni byl do klimatu Tibii?? :D Gdyby lay mial byc do klimatu Tibii to wygladal by jak pixelowate cos :P a na logu by widnial "Dragon" ktory wyglada jak zabawka dla dziecka :D
Gollumek
19-06-2006, 22:09
OMFG!!! Tamten design byl o wiele lepszy a ten jest wiecej niz Mierny X( X(
dlaczego nie ma opcji "do dupy" ?? :P:P
spider-bialystok
19-06-2006, 22:13
a logo nikt nie powiedzial nic o logo? mi sie bardzo podoba ;]
Logo jest beznadziejne:) Stary napis "tibia.pl" byl o niebo lepszy.
Wedlug mnie stary wyglad byl duzo lepsze, przyzwyczailem sie do niego, chcialbym zglosic jeszcze jeden bladzik. W dziale runiczna nie widac tego czy warto kupic czy tez nie bo zostalo przysloniete przez:menu, magia inne itd...
Mam nadzieje ze zostanie to naprawione.
Powiem tak:
Jak dla mnie to teraz tibia.pl wyglada jak... Blog! Wszedlem na strone i patrze czy przypadkiem w ulubionych nie pomylilem odnosnikow ale nie :(
Zaglosowalem na miernie, ale miernie to za slabe okreslenie :( Stary wyglad o niebo lepszy ;)
Według mnie nowy wygląd jest super bardzo mi sie podoba ale to tylko moje zdanie.....:D :D
Według mnie nowy wygląd jest super bardzo mi sie podoba ale to tylko moje zdanie.....:D :D
@EDIT@
NIE WIEM DLACZEGO TO JEST 2 RAZY SORRY ZIOMY NIE ZROBIŁEM TEGO SPECJALNIE!!!!!
nie wiem jak co ale mi się podoba, czas idzie do przodu, strona tez sie musi zmieniac
Napis bardzo ładny ;)
tylko jedno mi sie nie podoba Menu, Magia, Inne, Regulamin, Linki powinno byc po lewej stronie ;)/
Knight Rought
19-06-2006, 22:36
Moooże się niektórym nie podobać ale dla mnie jest wporzo...Nie mam nic do nowego wyglądu.Podoba mi sie! ! !;);)
Nie podoba mi się. Tak już polubiłem stary wygląd. Nie chcę zmiany, zdecydowanie głosuję za przywróceniem dawnego wyglądu.
Omajfakinggad. Jak wszedłem na tibia.pl to myślałem, że adres źle wpisałem i trzy razy go poprawiałem :| Ohydne to... Imho ten layout w ogóle nie jest przejrzysty i jest brzydki. Po prostu brzydki...
ten wygląd jest do bani;/ wolalbym zeby powrocil stary!!
Nieugiety
19-06-2006, 22:38
A gdzie opcja "do dupy"
?
Jak wszedlem to odrazu oczy do monitora i czytam adres czy dobrze wpisalem....
Tawer Redeye
19-06-2006, 22:43
Strona tak se wygląda. Gdyby jeszcze rozdzielili te kolumny i dali stary podkład między kolumnami to byłoby dużo lepiej.
" Nie boj sie zmiany na lepsze..."
To akurat zmiana na gorsze!!! Naprawde ic nie mialem do starego designu wygladal naprawde dobrze ale ten co by nie mowic jest brzydki. Stary byl zarabisty. Mam nadzieje ze opcja Mierny to znaczy dla was do dupy... Bo nie widze bardziej negatywnej opcji... Sory ale takie jest moje zdanie
Z utęsknieniem czekam te pare tygodni... Po co zmieniać coś co było doskonałe?
A tam wszyscy pierdol!!!e mi sie bardzo podoba taki prosty i fajny ;)
Pozdro
Nowy layout jest obrzydliwy. Po 1 nie ma tego czeogś - klimatu. Po 2 jest mało przejrzysty. Po 3 jest nędzny... Takie jest moje zdanie.
Lord Shred
19-06-2006, 22:47
Trzy słowa do admina-grafikującego:
"Strona do d***" :/
Zero klimatu, zero ładnych grafik, zero totalne.
Nie podoba mi się nawet w 1% ta strona. Wnoszę o przywrócenie starej.
~The Diplomat~
Brzydki... taki sztucznie plastikowy. A najgorsze jest logo... co to za wykrzywiony mieczyk?! poprzednie logo bylo chyba najlepszym elementem calej strony... a to to jakis badziew jest
btw... kiedy bedzie mozna juz wybierac wersje dla siebie, dajcie tez do wyboru pierwszy, niebieski wyglad strony ;)
8o 8o
ej co wy gadacie specjalnie sie zarejestrowalem aby napisac kilka slow od siebie.
Mamy XXI wiek stara strona ladowala sie 10 minut, wygladala paskudnie, i kompletnie nie byla czytelna przy mojej rozdzielczosci 1280x1024 (rozwalala sie na caly ekran)
menu po prawej stronie wlasnie dopiero teraz fajnie wyglada, byc moze zmienia to pozniej ze bedzie do wyboru gdzie ma sie znajdowac menu, mi sie podoba.
Zerknijcie sami zwiekszcie rozdzielczosc ekranow i zobaczcie jak to fajnie wyglada jak cala strona jest na srodku.
nowa strona ma kilka cech ktora nie miala stara :
- Duzo bardziej czytelna, latwiej sie czyta tekst ktory nie jest rozwalony na pol ekranu i caly news miesci sie w jednej linijce.
- Laduje sie w kilka sekund a przeskakiwanie miedzy stronami jest plynne, wczesniej ladowalo mi sie dobre 10 min
- menu jest ok przyzwyczaic sie mozna, fajna sprawa gdyby byla opcja zmiany na menu, tresc, menu
- wreszcie jakas zmiana, stara strona miala milion lat i wygladala paskudnie, ta jest ok, a nawet bardziej
moze nie bawicie sie tak jak ja w robienie stron ale powiem wam jedno
STRONY SIE CZYTA/OGLADA W POSZUKIWANIU INFORMACJI
A NIE PATRZY SIE NA NIA I WZDYCHA JAKA ONA PIEKNA NIE JEST - MA BYC CZYTELNA A TA TAKA JEST :cup: :cup: :cup: :cup:
to jest moje zdanie dla mnie ogromny plus, duuuuuzo piwa dla was chlopaki za ta prace! B)
...:::Mareczek:::...
19-06-2006, 22:48
Wcześniejszy był o wiele lepszy ten nowy jest jakiś taki.... dziwny, choć niektóre rzeczy sa czytelniejsze niż wcześniej, ale mało... Mam nadzieje, że nie zmienicie wyglądu forum na podobny...
POZDRO
Nareszcie jakaś zmiana :) moim zdaniem nowy wygląd jest bardziej przejrzysty.
Serious Sam
19-06-2006, 22:51
Kurcze ten nowy wygląd jest do Bani !!! Poprzedni był lepszy i wgóle w tamtym było wszystko przejżyste, a teraz to wygląda jak te amerykańskie strony :/
Kamilmen Cichy
19-06-2006, 22:52
Badziewie!!! Gorzej się nie da!!! Co wy **** gustu nie macia?!?!?! (sory za brzydkie słowa, ale bardziej badziewnego wyglądu strony nie widzialem)
Mam do powiedzenia 2 słowa:
Do bani!!
Okropny... ludzie... aż sie patrzeć nie da ;/ ;/ ;/ ;/ dajcie stary czym prędzej
Lord Shred
19-06-2006, 22:58
8o 8o
nowa strona ma kilka cech ktora nie miala stara :
- Laduje sie w kilka sekund a przeskakiwanie miedzy stronami jest plynne, wczesniej ladowalo mi sie dobre 10 min
Zastanów się co Ty gadasz... mi ładowała się max. 5 sekund a podstrony to samo...
Co Ty ziomek jedziesz na modemie 56kbps? ech... zastanów się co piszesz
Baartoss
19-06-2006, 22:58
e mi sie nie podoba taki wrecz tandetny... Stary byl o wieeeeeeeeele lepszy
Piter Knight
19-06-2006, 22:59
Mi tam obojętnie jak wygląda aby tylko dało się znaleść potrzebne informacje ^^
Do Bani!
nie ma to jak dobre uzasadnienie :evul:
Strona jest GIT
bo zyskala na czytelnosci duzo i laduje sie szybko!
Damus Sarmii
19-06-2006, 22:59
Normalnie do bani jes tten wygląd:evul: .A najgorsze jest to że jak jest podkreślony jakis wyraz w niusie to wogóle nie widać że jest podkreślony.X( Ogólnie nowy wygląd mi sie podoba w 1% za to że szybciej sie ładuje. ;p:D
Juziu II
19-06-2006, 23:02
w sondzie nie ma do wyboru opcji ZALOSNY, a szkoda bo powinien byc
W gimnazjum nas uczyli robic lepsze layouty niz ten -.-'' Budowa cepa przy tym to normanie "mastahpiece" . . .
Wald_Kerius
19-06-2006, 23:03
Dobrze dobrane kolory, bardziej estetycznie. Fatalne rozmieszczenie działów. Jak bym miał porównać stary wygląd do nowego to nowy mimo wszystko wypada gorzej.
Podejrzewam że wiele osób bedzie przez jakiś czas nażekac na nowy wygląd bo byli przyzwyczajeni do starego, ale teraz wszystko jets przejżyste
Moze i jest przejzysta ale strona teraz bardziej przypomina bloga niz profesionalną strone o Tibii..
Amoresso
19-06-2006, 23:09
sądzę iż, stary desing strony był bardziej przejżysty i taki bardziej interesujący :] . Obecny nie przypadł mi do gustu, ale nie mówie, że jest brzydki ;) .
Strona straciła swój urok. Wygląda jak wyjęta z działu szablony stron www dla początkujących.
Nie ma "duszy".
Krawiec of Danera
19-06-2006, 23:11
poprzedni byl 100x lepszy...
Zizevolo
19-06-2006, 23:11
przejrzysty :) dobrze sie prezentuje
mam tylko jedna uwage niektore lini otwieraja sie w nowym oknie np chcac ogladac mape miast troche to niewygodne no chyba ze tak mialo byc
W gimnazjum nas uczyli robic lepsze layouty niz ten -.-'' Budowa cepa przy tym to normanie "mastahpiece" . . .
nie problem zrobic stado wodotryskow
Strona straciła swój urok. Wygląda jak wyjęta z działu szablony stron www dla początkujących.
moze i tak wyglada i wty wlasnie jej urok jest schludna i na pierwszy rzut oka lepiej sie prezentuje
do obu sa w necie poradniki jak zrobic ladne layouty
a wieciejaki widzialem najlepszy lay w zyciu ??
nie mial ani jednego pliku graficznego wzystko bylo zrobione stylami. Zróbcie cos takiegoa pozniej komentujcie;p
Dagarcan from Pacera
19-06-2006, 23:13
wole stary wyglad, teraz wogule mi nie pasuje wygloda strasznie.
kamcioska
19-06-2006, 23:14
:o Łooo, Boże... Tamten lay był o niebo lepszy. To menu po prawej stronie jest beznadziejne. W szkole nas uczą robić lepsze layouty... :/
A co do loga to takie sobie. Lepsze niż ten nowy desing 8o
Ja chcę stary desing!!! :angry:
Lakiernik
19-06-2006, 23:29
Mi się wygląd nie podoba szczególnie te menu po prawej stronie, i wcale nie jest przejrzysty jak wszyscy mówią, szczególnie te menu po prawej stronie, nic nie mogę znaleść :/ ale słyszałem ze zmiany powinno się robić aby nie robić wszystkiego na pamięć tylko ciągle coś szukać wtedy się tam coś ćwiczy ;)
P. S. Znalazłem taki błąd jak się włączy TibiaEarth to jedno menu ucieka w dół.
Szczena mi opadła do ziemi...rodzice mi pomagali z gleby wstać jestem w szoku!
MASTA BLASTA PANOWIE(panie? ;p)! Postaraliście się ! Brawo! :evul: Po prostu evul!:evul:
EDIT:
czy ta wyszukiwarka postaci, gildii była .. nei to brawo!
Maximus89
19-06-2006, 23:32
Stronka teraz przypomina pod wzgledem kolorystyki tibia.com.... Dla mnei to bez roznicy, chociaz nowy wyglad troche bardziej mi sie podoba
Hubert314
19-06-2006, 23:33
Wedlug mnie nowy wyglad jest ciekawy chociaz nie przejrzalem go calkowicie uwazam ze jest dobry:)(lepszy od ostatniego):)
Michal9000
19-06-2006, 23:33
stara strona ladowala sie 10 minut
Jak Ci sie ładowała 10 minut to ty chyba korzystasz z tych pierwszych komputerów. Wiesz, co one były wielkości średniego mieszkania, i chodziły gorzej niż na widows 98 za zapchanym dyskiem
co tu duzo gadac..bosal,pewnie wlozyles w to kupe czasu ale jest tu duzo rzeczy ktore nalezy poprawic..mysle ze wiecej grafiki moglo by pomoc!;) ogolnie ocena:mierna..dawny design byl leprzy..
Jak Ci sie ładowała 10 minut to ty chyba korzystasz z tych pierwszych komputerów. Wiesz, co one były wielkości średniego mieszkania, i chodziły gorzej niż na widows 98 za zapchanym dyskiem
sorry a co ma lacze do komputera i systemu operacyjnego :confused:
dziala szybciej to sie liczy - szukam informacji i nie potrzebuje na nie czekac az tyle czasu ile czekalem dla mnie proste i logiczne ;)
Sidena Daron
19-06-2006, 23:38
Ten nie jest zly, ale porzedni byl bardziej stylowy i klimatyczny.
Patryk :P
19-06-2006, 23:39
Stara była o wiele lepsza :/
Ten nowy i odswiezony wyglad strony nie podoba mi sie, poniewaz jak dla mnie stracila ten klimat. Oczywiscie moze zostac, nie jest wazna ilosc tylko jakosc :]
Sojadora
19-06-2006, 23:39
Co wyście zrobili z tą stronką? ;( była taka śliczna i przejżysta.. :( niech bedzie inna niż teraz:(
Boner3773
19-06-2006, 23:41
hmm, moim zdaniem jest prostszy i bardziej przejrzysty...
stronka ładuje się szybciej i bardzo ładnie działa.
moim zdaniem powinien zostać ten design :)
Pozdrawiam.
qrwa ten nowy wyglad jest do d*py!! qrwa zrobcie ten poprzedni bo ten jest zrabany ze ja nie moge na niego patrzyc!! jush ta stronka nie bedzie moja ulubiona!! ja bym nigdy takiego nie zrobil!! X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( jush was nie lubie...;(
$corcerer
19-06-2006, 23:46
OBLESNY. (u mnie wyglada to tak: gora (http://img.photobucket.com/albums/v487/angust/tibiapl_gora.jpg) i dol (http://img.photobucket.com/albums/v487/angust/tibiapl_dol.jpg))
Marnotrawstwa miejsca:
Prawa - lewa strona strony, tam spokojnie zmiesciloby sie jeszcze ze dwa menu.
Pusta linia na koncu kazdego dzialu menu
Za szetrokie menu, czasami napis zajmuje ledwie 30% szerokosci, a nigdzie nie zajmuje calego.
Zsuniete na dol Forum | Download | Tutorial | O nas | Polski | English - nie lepiej "przykleic" to na sama gore, a nie tak sobie wisi ni w piec ni w dziewiec?
Pasek z linkiem tibia.pl i pierwsza funkcja szukaj - po kij to? link spokojnie zmiescilby sie W obrazku tibia.pl a funkcja szukaj pod tymi linkami z poprzedniego punktu.
Po cholere dwie funkcje szukaj? jak juz da sie zrobic checkboksy gdzie ma szukac, to nie mozna tez dac tam defaultowo "na stronie"?
menu1 (to w srodku) leci przez cala strone, podczas gdy menu2 (to po prawej konczy sie gdzies w polowie. Czy tylko ja widze tu bezsens, czy po prostu nie czaje tej wyzszej logiki?
Obrazek stat.pl wisi sobie tak ni w piec ni w dziewiec, jakby ktos musial go wepchnac na szybko, albo cos. Nie lepiej upchnac go w stopce albo gdzies w menu (kolo bannerow czy cos)?
Co to za smieszny paseczek tam na samej gorze (ten czerwony z jakims wzorkiem)? co on tam robi, po co tam jest, za co jest odpowiedzialny i w ogole WTF? A, i czemu on jest rozsuniety na cala szerokosc a strona sie tak kisi jak ten biedny onet, po srodku?
Czemu nad i pod stopka mam puste miejsce? Czy nie powinno byc tak, ze gdy blokuje jakis obrazek to strona mi sie zsuwa? Przynajmniej na onecie to dziala.
Sama kolorystyka menu (cieniowanie) jest jakies takie dziwne - gdzie tu jakas logika z tym "zawinieciem" tego menu (to cieniowanie tak wyglada przynajmniej)Tak w ogole, ta strona jest niedopracowana. Dlaczego tylko w branzy IT wszyzscy nie dosc ze wypuszczaja niedorobki (patrz slynny Daggerfall... o, pardon, BUGGERfall) I jeszcze sa z nich dumni?
To zreszta nie tylko moje odczucia:
<@Scorcerer> jak sie wam podoba dizajn tibia.pl ?
<+RylekIstKrieg> Scorcerer: o kant dupy
<+Togashi> Scor: Ten lay jest kompletnie zuwielbiam jeść bananyany
<@Scorcerer> tez tak sadze
<@Scorcerer> jeszcze ktos chce cos powiedziec ?
<+Togashi> tak jeszcze ja
<+Togashi> kobieta lekkich obyczajówa menus po prawej stronie?
<+Togashi> wielki lol
< nikt^2> Oblesny jest.
<+Togashi> a pozatym brzydki jak cmęski narząd płciowy jest
A, i jeszcze dwie sprawy:
Postanowiliśmy odświeżyć wygląd strony. Oh, wybacz, ale wydaje mi sie, ze jest to TWOJA samowolka (wiem ze Drom jest przeciwko, a reszta mod-teamu o tym nie wiedziala, no chyba ze po cichu odsuwa sie mnie od wszelkiego nurtu decyzyjnego, i od jakiegos czasu wszystkie decyzje nie zapadaja juz na naszym forum). MatKus moze i jest po Twojej stronie, ale to nie zmienia faktu, ze w zdaniu powyzszym dajesz ludziom do zrozumienia ze my (albo ja) wyrazilismy zgode na publikacje tej niedoroby (vel BUBLA) na stronie glownej. [ciezka_ironia_mode=ON] Dziekuje. [ciezka_ironia_mode=OFF]
Sprawa druga: podasz mi laskawie definicje "malego" bledu? jak dla mnie takim bledem to jest to cos zamiast porzadnej i dopracowanej strony. Clowiek sobie wchodzi zadowolony z zycia, a ludzie serwuja mu taki syf.
Za ten obrazek bardzo dziekuje: http://img268.imageshack.us/img268/5350/aa8yp.png
EDIT
A teraz co ciekawsze teksty zostana przezemnie WYSMIANE:
@Dobo - takHmm, czy ja czegos nie wiem czy po prostu jestem slepy? Niby z kim?
Jesli chodzi o wszelkie problemy z wygladem, formatowniem tekstu ogolnie z cssem, to staramy sie je jak najszybciej rozwiazac,Wpusciles bubla i teraz chcesz sie jakos wywinac? po moim trupie :D
Jesli chodzi o czy wiesz ze... napewno bedzie, ale w troche innej formie.Czytaj: "Urwa mac, wiedzialem ze czegos nie ma, gdzie my to teraz wepchniemy?"
Panowie i Panie, wszystkie uwagi wezmiemy pod uwage, obiecuje, jesli chodzi o top to szukamy ladnego screena z gry ktory tam umiescimy, bo chcemy sie pozbyc swieczki ktora ni jak nie wiaze sie z tibia...Man, nie chce nic mowic ale grafika z tibii to PIKSELOZA, i nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak chcesz ja pogodzic z ladnie wygladzona grafika strony.
a logo nikt nie powiedzial nic o logo? mi sie bardzo podoba ;]O, pardon, zapomnialem: Tani szajs, to T nie umywa sie do tego zrobionego przez yon'a. W porownaniu, jakies 10min roboty (przy zalozeniu ze yon pracowal nad swoim 2h)
jakie mambo... wszystko zrobione zostalo przez DevonStudio.com profesjonalnego grafika, ktory projektowal m.in. Gadu - Gadu, czy php.plCo nie zmienia faktu ze jest niespojne, i sprawia wrazenie zrobionego na "odwal sie". Nie dalbym za cos takiego zlamanego grosza.
Jak dla mnie to teraz tibia.pl wyglada jak... Blog!Temu panu chyba niedlugo zalatwie cysterne coli do domu. Albo modka, bo mysli jak ja.
Mamy XXI wiek stara strona ladowala sie 10 minut.Mamy XXI wiek a ty dalej na modemie? Nie? to nie wciskaj mi kitu. Mam SDI na 3 osoby dziala dobrze.
wygladala paskudnieMam takie jedno slowo, za ktore mnie znienawidzisz: DOWODY.
kompletnie nie byla czytelna przy mojej rozdzielczosci 1280x1024 (rozwalala sie na caly ekran)Oh, pardon, to moze w imie "czytelnosci" zrobimy jedno slowo/linijke ? Bedzie najlepiej. No i oczywiscie bedzie wysrodkowane, wiec strona nie bedzie sie rozwalac na caly ekran. Kij z tym, ze bedziesz ja przewijac w nieskonczonosc, przynajmniej bedziesz miec miejsce z boku. Cholera wie po co.
Zerknijcie sami zwiekszcie rozdzielczosc ekranow i zobaczcie jak to fajnie wyglada jak cala strona jest na srodku. Wyglada do dupy, ot co. Miejsce z boku jest zupelnie niewykorzysytane, i na nic nie moze zostac wykorzystane, no chyba ze tekst w jakims notatniku bedzie pisany pionowo lub grafika bedzie pionowa. Nie rozumiem po cholere ci to wolne miejsce?
Duzo bardziej czytelna, latwiej sie czyta tekst ktory nie jest rozwalony na pol ekranu i caly news miesci sie w jednej linijce.Jasne, im wiecej linijek tym lepiej, niech sobie ludzie przewijaja do usranej smierci ta strone. Nie wiem jak ty, ale ja traktuje jedna linijke jako jedno zdanie/mysl/tresc, i w takim przypadku poprzednia forma strony byla wspaniala.
Laduje sie w kilka sekund a przeskakiwanie miedzy stronami jest plynne, wczesniej ladowalo mi sie dobre 10 minRaczysz mnie oswiecic jakie masz lacze? po twoim IP widze, ze neo+, a w takim wypadku to co opowiadasz jest po prostu KLAMSTWEM.
wreszcie jakas zmiana, stara strona miala milion lat i wygladala paskudnie, ta jest ok, a nawet bardziejNie wiem czy wiesz, ale nie zawsze zmienione = lepsze
STRONY SIE CZYTA/OGLADA W POSZUKIWANIU INFORMACJI Tez nie wiem czy wiesz, ale strony powinny byc przejzyste i ladnie skomponowane, a ta taka nie jest.
nie problem zrobic stado wodotryskow Nie jest tez problemem zrobic strone w ASCII. Wiec czemu by nie? Ladowalaby sie jeszcze szybciej.
moze i tak wyglada i wty wlasnie jej urok jest schludna i na pierwszy rzut oka lepiej sie prezentuje Wyglada jak BLOG a nie strona o grze. Pokaz mi DUZY SERWIS z MNOSTWEM INFORMACJI ktory ma layout przecietnego bloga.
nie mial ani jednego pliku graficznego wzystko bylo zrobione stylami. Zróbcie cos takiegoa pozniej komentujcie;pNajlepszy lay ma Error 404: malo tekstu, zadnych wodotryskow i kupa informacji. A, i to ze nie potrafimy czegos zrobic, nie oznacza ze nie mamy prawa krytykowac.
sorry a co ma lacze do komputera i systemu operacyjnegoJedno i drugie jest odpowiedzialne za czas wyswietlenia strony. Kumasz czacze?
Zagłowsowałam na taki sobie, ponieważ to czarne tło strasznie odpycha.. Jednak strasznie podoba mi się teraz układ strony. Nie wiem czemu każdy tak narzeka na te dwie rami z prawej strony. Jak dla mnie jest wygodniej chociaż żeczywiście mogły by być troszke mniejsze.
Wspaniały ten nowy wygląd strony, estetyczny i przyjazny dla oczu :) Wielkie gratz dla Bosala :]
Menu po jednej stronie witryny, niezły design przycisków, kolorystyka - podobają mi się. Wygląd może i jest mniej klimatyczny, ale cóż.... :) Mi do gustu przypadł.
Mam tylko nadzieję, że wojna wśród władz strony nie wybuchnie...
Wcześniejszy design był lepszy bardziej trzymał klimat tibii
Bardzo sie obuzylem!X( TEn wyglad jest tak absolutnie zrabany, ze nie moge na niego patrzec! ludzie(modki-.-') zmiencie na stary wyglad!!!!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( ten jest po prostu zjeba*y!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( czy wy macie oczy?! przeciesz ten wyglad do starego jest tak zjechany, ze szok!X( X( X( po prostu brak mi slow...
Pozdrawiam -.-' GhOO.............................................. ..................
Całkowity brak klimatu.....
Można by to dać, co najwyżej, jako opcję do wyboru...
Moje zdanie jest takie że strona wygąda teraz o wiele gorzej strciła sój urok który zawsze mnie przyciagał :P połączenie koloru kremowego i brązowego a strona wygląda terazz przepraszam z a użycie tego słowa ,,prostacka" i nie wnosząca nic nowgo (oczywiście to jest tylko moj zdanie)
MÓJ POMYSŁ:
widziałem jak na innych stronach każdy mgł sobie wybrać ,,skórke" w jakiej chciałby oglądać stronę i zawsze jak otwierał daną stronę owa skórka była wyświetlana (wydaje mi się że skończy to spokulacje na temat po co tibia.pl zmieniła wygąd strony itp.) :confused:
PROSZE ZRÓBCIE COŚ TAKIEGO :D
;( Tamten wyglad bardziej mi sie podobal, ten jest jakis taki dziwny i moim zdaniem bardzo nieudany :( Wroccie do tamtego, naprawde po co robic nowszy skoro tamten poprzedni byl super:cup:
pregusia
20-06-2006, 00:03
Poprzedni wygląd miał odpowiedni klimat, klimat ktory odpowiadał grze. Ciemne tło, kolorystyka i wogule - to pasowało i czyniło go szczególnym. Nowy bardziej wygloda jak jeden z wiekszych komercyjnych portali a przedewszystkim nie widac w nim zadnej nutki, niczego kojarzacego sie z gra poza napisami :>
Jeśli Tibia.Pl che sie udoskonalać i iśc na przód to powinna to robić powoli - udoskonalać starszy layout, udoskonalac i udoskonalac - malymi kroczkami. Ten krok który teraz zostal zrobiony byl za duzy :>
Stary lay a nowy lay....tak, to jest jak porównywać najnowsze BMW do malucha. Po co zmieniać to co jest dobre? Niektórzy tu piszą że ten nowy jest przejżysty a czy stary nie był taki nie był? Zero klimatu, zero profesjonalności. Poprostu nie ma co porównywać, leprzy (darmowy) lay ściągnął bym z googli.
W sondzie zaznaczyłem opcje "mierny" gdyż nie znalazłem możliwości "No comment". Pozdro dla wszystkich grających jeszcze w tą grę i mam nadziję że administaratoży wezmą pod uwagę wiekrzość negatywnych komentarzy użytkowników i przywrócą stary wygląd strony.
Mythic Sniper
20-06-2006, 00:07
Widze ze jestem jednym z wiekoszosci, ktorym nie spodobal sie nowy wyglad strony (mierny).
gdy wlaczylem myslalem ze to jakas inna strona i zupelnie o czyms innym
moim zdaniem jak chcecie zrobic fajny wyglad to popatrzcie np na tibia.br
ale to moje zdanie , i tak zrobicie jak chcecie :P
Mythic Sniper
20-06-2006, 00:08
uuppsss sorka za double posta ale moj net juz nie taki jak kiedys :P
Pomysł z nowym wyglądem dobry, w końcu jakaś odmaniana, tylko że tibia pl w tamtym wydaniu miała swój klimat, ta jest taka prosta. Ale myślę że można by faktycznie zmienić już stary wygląd, akurat ten co jest to tak nie bardzo mi podchodzi, głownie mam na mysli dwie kolumny po prawej stronie, zwykle wiedziałam juz gdzie co jest pamięciowo a teraz troszkę się gubie (kwestia przezwyczajenia) tylko że te dwie kolumny wyglądają jakoś nieestetycznie.
Slabo, oj slabo... jedyne co mi sie z tego podoba to ladniejszy napis Tibia.pl :] poza tym nic. Nie wyglada przejrzyscie, wg. mnie. Wole stary wyglad, albo jakis nowy, bardziej trzymajacy klimat i poukladanie.
Warloczek
20-06-2006, 00:16
Bardziej przejrzysty i czytelny ale zdecydowanie stary był lepszy...
KonioMaster
20-06-2006, 00:23
Łee ochyda.:( Stary był dużo lepszy.
Quezacoatl
20-06-2006, 00:27
Hmmm, od czego zacząć?
- Brak klimatu, to już każy wymieniał.
- 2 kolumny po jednej stronie, IMHO kiepski pomysł, przez to wszystko źle się czyta.
- Logo, no tutaj chyba będe narzekał, świeczke pomijam ale napis powinien być IMO bardziej lśniący, a nie taki wypolerowany metaliczny. No i czcionka! To chyba moje subiektywne odczucie, ale ta czcionka zupełnie nie pasuje, za bardzo wygładzona, powinna mieć IMO ostrzejsze krawędzie (nie wiem czemu, ale ta czcionka wygląda tak... "gey friendly").
- No i tło... to totalna klapa :( , przynajmniej teraz, czekam aż będzie wyglądało klimatycznie.
Spoko że dodaliście wyszukiwarkę do postaci i glidii.
Ocena:
Mierny :confused:
Czekam aż skończycie, bo teraz ciężko oceniać.
PS Oczywiście ten wywód to "IMO" przez "IMHO" więc jest wart tyle co wszystkie inne tutaj, ale chyba nie spodziewacie się od nas obiektywnej oceny, no nie? ;)
Edit:
Aha, i jeszcze jedno :p te 2 paski zasłaniają wszystkie spisy czarów i dział "ceny w sklepach".
MarioMaster
20-06-2006, 00:29
SUPER WYGLAD!!
Nareszcie cos nowego ;)
a ta 'Tibia earth' to mistrzostwo bede mugl se zwiedzic Tibie nie wychodzac z depo :)
P.S. A mozecie cos takiego dodac do ' potwory' że np. zaznacze i pojawię se tylko potwory na to odporne lub nieodporne ? ;)
Virgojavier
20-06-2006, 00:31
Żenada:d Żenada:d Żenada:d
Nie podoba mi się.
Stary layout podziwiałem, bo tak jakoś klimat trzymał i pasował do całości. Jednym słowem genialny w swojej prostocie :). A ten mi zupełnie nie leży. Jakiś za mało bogaty.
Ale rozumiem, że to po to, żeby strona się szybciej wczytywała, poza tym skoro stary layout również będzie do wyboru, to wszystko jest ok :).
Gdyby to była stronka o jakiejś innej tematyce to wszystko byłoby OK. Ta "nowoczesność" gryzie się z klimatem gry.
Widzę, że niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem... albo po prsotu nie czytają do końca i wypisują swoje wypociny. Otóż jest wyraźnie napisane:
Stary design strony jak i jeszcze jeden (lite) będą dostępne za parę tygodni. Każdy będzie mógł wybrać sobie coś odpowiedniego.
Więc nie bójcie się... komu się nie podoba to będzie mógł niedługo wrócić do poprzedniego. Żeby nie było offtopu:
- Strona bardziej przejrzysta i łatwiej czytelna
- Poprzedni "outfit" był ciekawszy i potrafił wprowadzić trochę w taki klimat tibijski.
- Logo... no comments. Proponuję zrobić konkurs pt.: "Nowe logo tibia.pl"
To chyba wszystko... Czekam z niecierpliwością na ulepszenia stronki. Może nas admini czymś zaskoczą. Ale sam pomysł zmienienia wyglądu stronki jak najbardziej popieram. :)
Vanhelsen
20-06-2006, 01:10
moze nie bawicie sie tak jak ja w robienie stron ale powiem wam jedno
STRONY SIE CZYTA/OGLADA W POSZUKIWANIU INFORMACJI
A NIE PATRZY SIE NA NIA I WZDYCHA JAKA ONA PIEKNA NIE JEST - MA BYC CZYTELNA A TA TAKA JEST Amen, a co do mojego poprzedniego postu, jeśli chodzi o rozłożenie menu, po chwili człowiek się przyzwyczaja i jednak ów menu wychodzi na plus ;)
Tak się zastanawiam, te wszystkie posty "poprzedni był lepszy" bez żadnego poparcia to na zasadzie tłumu? Bo większość tak uważa...?
Analizując po koleji PKP:
Logo - fajny motyw w T jako sztylet, trochę razi brak kropek nad i, i napis "oficjalna..." może być mało czytelny na większych rozdzielczośćiach.
Świeczkę pozostawię w spokoju, bo i tam ponoć ma być zmieniona, i dobrze ;)
Na samej górze, "drewniany" pasek - trochę mi nie pasuje, nie dość, że nie w kolorach strony to jeszcze taki jakiś dziwny :|
Pole na niusy - przejrzystsze niż poprzednie, w końcu nie ma tej grafiki "mapy" która miała czasem tendencje do rozłażenia się na boki,
Nagłówki menu - "+", b.ładny deseń
Samo menu też jest good, choć to drugie (z EQ) mogło by być ciut węższe i w tym samym odcieniu co menu pierwsze.
Ofkors na dole reklamy i bannery pozostawiam bez komentarza, kasa na drzewach nie rośnie ;)EDIT: drobna uwaga, mapy miast są wywalane dla każdego miasta w nowym oknie, wypadało by to poprawić ;)
odnosniki typu jak w nowym newsie jest "sondzie" sa za slabo widoczne.
Piróg(Wymiatacz Techno)
20-06-2006, 01:56
moze sie poprostu nie przyzwyczailem
ale ja jzu bardzo dluuuuuuugo siedze na tibia.pl
to moze dlatego
chyba bedzie czasu zebym przywykl...;/
a mi sie podobal wystrój sprzed lat kiedy tibia.pl była niebieska normalnie to było cudowne
a ten jest brzydszy niz poprzedni no wkoncu wyniki ankiety mowia za siebie
jak to zobaczylem myslalem ze znowu mi sie firefox zrypal:P a tu takie jaja no w sumie dla mnie stary design byl lepszy:]
kani_mani
20-06-2006, 07:24
Mi się nowy design podoba, bo w przeciwieństwie do starego jest bardziej czytelny, a co za tym idzie - praktyczny. "+" dla tibia.pl :)
bardziej przejrzysta i sie szybciej ładuje
Andrealfus
20-06-2006, 07:50
Jak oceniasz nowy design?stronka wygląda lepiej, jak dla mnie bardziej przejzysta
Sempe Rempe
20-06-2006, 08:02
niepodoba mi sie ten nowy wyglada z zadnejj strony:|
Podpisuję się pod Pregusia - najpierw ulepszenie i dopracowanie tego, co jest, a potem ewentualne zmiany.
I powtórzę:
Result: Failed validation, 92 errors
Encoding: iso-8859-2
Doctype: XHTML 1.0 Strict
Bardzo ładny XHTML 1.0...
Layout bez klimatu, dwie kolumny opcji po prawej to porażka na maxa, czcionka miejscami do kitu, tabele - dno, ceny w sklepach ładnie się rozjeżdżają,
Datenbankfehler! Database error in WoltLab Burning Book: Invalid SQL: SELECT threadid FROM bb1_threads WHERE threadid IN ('6227') ORDER BY starttime DESC
mysql error: Table 'tibia.bb1_threads' doesn't exist
mysql error number: 1146
Date: 20.06.2006 @ 08:00
Script: /topic.php?t=6227&b=23
Referer: http://tibia.pl/exp_table.php
no ale to menu to jednak bije resztę na głowę - wszystko jest wyświetlane w tym wąskim divie. Dzię-ku-je-my! Zero kontroli nad kodem w przyszłości - klapa na całej linii - to takie pierwsze spostrzeżenia.
przyznam się że oceniłem nowy wygląd na "mierny". wszystko jakby przestało pasować do Tibii. poprzednia szata graficzna była o iebo lepsza! cieszę się przynajmniej że będzie możliwość wybory osobistego (nowy czy stary wyglad).
Mi się nie zabardzo podoba. Jeden plus to to, że nie musi się tak długo ładować a minusy:
1. Brzydka i za duża czcionka.
2. 2 paski po prawej. Dajcie jeden na lewo. :)
3. Po włączeniu jakiegoś działu często jeden z pasków jedzie na sam dół. Beznadziejnie to wygląda i nieco psuje "poruszanie się" po stronie.
4. TABELE. Wspaniale nieczytelne. 8o
I tak dalej i tak dalej.
Dzięki, że będzie można wybrać swój styl.
Pozdro.
Tomcio Pall
20-06-2006, 08:33
Do kitu teraz to wygląda. Dajcie stary(a i opcje do d*py w ankiecie). Nowy wygląd strony nie ma tego klimatu tibi.
Lukasz(R)
20-06-2006, 08:56
Głównie nie podobją mi się duże czcionki a także to ze całe menu jest po prawej stronie tak pozatym wygląda ciekawie mam nadzieje że ostateczna wersja będzie lepsza :>
Daark Mage
20-06-2006, 09:04
Mi się o wwwwwwwwwiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeellllllllllleeeeeee ee bardziej podoba ten design. Jest o niebo lepszy. Jest przejrzysty itp. Choć do wyglądu można się przyczepić- jest za prosty.
Wygląd jest dobry moim zdaniem, Tylko te kolumny po jednej stronie jakoś dziwnie w moich oczach wyglądają :P
Rodzyn_XX
20-06-2006, 09:15
Oceniam na mierny:/
Poprzedni wygląd był o wiele lepszy :(
kaxiorek
20-06-2006, 09:20
Heh jak zobaczylem tibie.pl to myslalem ze jakis hack albo mi sie przegloandarka spieprzyla wczesiejszy wyglad byl o niebo lepszy. Zmienice ten layout na ten wczesniejszy po ten to porazka
To co mi się podoba:
małe, fajne znaczki flag polski i anglii;
kolor tabel i ich animacja
To co mi się nie podoba:
rozmieszczenie działów tylko po prawej stronie;
poddziały (potwory, zbroje itd) wyglądają o wiele gorzej
nowy napis "Tibia.pl" na samej górze
Ja bym proponował taki napis 'tibia.pl':
http://img212.imageshack.us/img212/6069/tibia1td.png
palladin Vieniox
20-06-2006, 09:26
Poprzednie lepsze... Dużo lepsze, to mi wogóle nie przypadło do gustu...
Teraz szybciej odswieza mi Wasza strone:) wielki +
Fire glutek
20-06-2006, 10:01
Nie podoba mi sie bardzo, widzicie ze jest duzo ocen miernych wiec przywroccie poprzedni design az mi sie niechce tu wlazic :confused:
Nowy Layout bardzo ładny. Dobrze, że na DIVach. Nie wiem jak było poprzednio.
Niestety jest jeszcze parę minusów. Wejdźcie np. w dział "Czary rycerza". Kawałek tabeli wchodzi pod menu. Nie wiem jakby to można było zmienić. Może zmniejszyć czcionkę w <table>?
Jeśli większości osób się nie podoba. Można zrobić opcję zmieniania layoutu, wystarczy zrobić to na polu <option> np.
Nowy lay
Stary lay
Dobra robota B) Dopracujcie jeszcze to z tabelą i wybieraniem layoutu i będzie bardzo dobrze. Na razie powstrzymuję się od głosu.
Ps.: Jeśli w gimnazjum uczą was robić lepszych layoutów to zróbcie lepszy. Czekam. Z tego co wiem, to w szkołach uczą używać tylko znacznika <font> <hr> <h1> itp.
Ten jest nedzny, teraz stronka wogóle nie ma klimatu ;( Wróćcie do poprzedniego.
wcześniej strona miała klimatyczny wygląd a to co jest teraz wygląda kompletnie bezcelowo / jakby ktoś zrobił to tak żeby była jakaś strona o czymś (jak by to robił ktoś kto się tym nie interesuje o.O)
Vilgefortz
20-06-2006, 10:03
słabe. poprzedni design był bardziej klimatyczny. ogólnie dla mnie to wielki minus. mam nadzieję że nastąpi rychły powrót do starego wyglądu strony
VasylijZajcev
20-06-2006, 10:05
Menu po 2 stronach bylo bardziej praktyczne..
W ogole jestem przyzwyczajony do tamtego klimatu, ten mi sie zbytnio nie podoba...
Jednak trzeba zauwazyc ze strona dziala jakby szybciej..
MayGyver
20-06-2006, 10:13
@vasylij
bo jest malo uzytkownikow na stronie - o tej porze to normalne
pijany rolnik
20-06-2006, 10:22
beznadzieja i tyle. teraz tibi.org.pl ma lepszy wyglad choc wczesniej tibia.pl miała lepszy wyglad.
Kalibarr
20-06-2006, 10:24
Mam nadzieje, że rzeczywiście " Nie wszystko jest jeszcze dokładnie zrobione ".Bo szczerze muwiac tamta mi się bardziej podobała (albo za bardzo się do starej przyzwyczjiłem)
Duch Guardi
20-06-2006, 10:24
według mnie starszy wygląd był o wiele leprzy niż ten
Xzonixek
20-06-2006, 10:31
Bez klimatu... Brzydki i tyleX(
Wg mnie menu beznadzieje podzielony wczesniej bylo pardziej przejzyscie...Poprawic go tylko z ulowzeniem i bedzie super bo odnosze wrazenia jakby niekiedy szybciej smigalaa w tym php
Tsselhoff
20-06-2006, 10:54
Jest dobry ale stary byl lepszy teraz wyglada prosto. Stanowczo wole stary!
Gabnil Grin 35lv knight
Balera
See ya in Tibia]
Poprzedni wyglad obsysal na calej lini.
Ten jest o wiele lepszy.
karłowaci
20-06-2006, 11:00
Mi się to strasznie nie podoba!!
Moik zdaniem poprzedni był 100x leprzy :)
Szczerze mówiąc nie podoba mi się. Jakiś taki bez klimatu.
Strona jest bardzo kiepska. Poprzednia była o wiele lepsza. Ta jest mało przejrzysta. W ogóle tu jest mało miejsca. I głupi jest napis tibia.pl.;( ;( ;(
Mefisto of Deth
20-06-2006, 11:10
Jestem przyzwyczajony do starego wyglądu, a nowy nie przypadł mi do gustu <evul>
MasterGos
20-06-2006, 11:17
hmmm.... Poprzednia wersja strony mijała w sobie klimacik RPG i to mnie bardzo odpowiadało jednak nowa wersja jest lepszą poda wieloma względami. Sądzę, że dałoby się pogodzić te dwie rzeczy.
Proponuje zostawić całe ustawienie itp jak teraz, ale zmienić nieco szatę graficzną na podobną do tej ze starej wersji
Zapewne nie wszystkich to usatysfakcjonuje, ale na pewno przywróci choć trochę dawny klimat.
Najlepszym sposobem jest stworzenie kilku szablonów strony (trochę roboty :P). Oraz wprowadzenie możliwości wyboru na stronie typu layout jaki nam się podoba ( w tym starego już znanego nam).
Ładny spam się robi z tego tematu.
-----------------------
Vini Vidi Risi
osobiście mi sie nie podoba, ten design wygląda tak jak by strona sie cofneła o jakieś 3 lata w stecz, teraz sprawia wrazenie jak by robił ją amator na amatorskim programie, przejrzystość się nie zwiększyła za to ze strony wizualnej witryna uległa znacznemu pogorszeniu. Nie wiem kto to wymyślił ale za mądre to to nie było, naprawde poprzedni wygląd był znacznie przyjemniejszy dla oka no ale może to przez te oszczędności może serwer nie dźwiga tamtej grafiki strony [; cóż trzeba zacisnąć zęby i sie przyzwyczaić
1. logo jest straszne
2. niektóre czcionki mają taką wielkość jak by były robione z myślą o niedowidzących
3. kolorystyka wręcz odpychająca, mdła i całkiem nijaka, od samego patrzenia na te kolory człowiek chce wyłączyć tą strone
4. wszystko ze sobą jakoś tak sie gryzie nie ma w tej stronie spójności i jednolitości
5. tabelki na przykład z czarami czy z broniami są za duże przez co znalezienie właściwej imformacji zajmuje dużo czasu, ponad to czcionki w różnych działach są różna na przykład porównajcie czcionki użyte w potworach z czcionkami w mieczach
6. za duże menu przez co wchodząc w jakiś dział na przykład w potwory znowu zaczynamy czytac menue bo tabela ze stworami w tibi zajmuje jakieś 55% strony
ogólnie rzecz ujmując tragedia, nie wiem kto to tworzył ale umoczył maksymalnie, z takiej strony dumny może i by był 13latek ale na pewno nie strona nazywająca sie największym serwiem o tibi w Polsce po prostu rozpacz
Jestem pod dużym wrażeniem, skromnie ale czytelnie. Super.
Keron Trion
20-06-2006, 11:45
Dla mnie spoko tylko cos lewej kolumny nie mam :( i to jest d**a
Szczerze mowiac wole poprzednia B) Lepszy byl klimat RPG :D
Według mnie poprzedni wygląd był ładniejszy ale musze sie przyzwyczaić. Ale nawet niektóre fragmenty są ładne:)
generalnie jest ok, tylko czy aby napewno te dwie kolumny maja pyc poprawej stronie?
Wygladaja ochydnie jak sa po jednej stronie ekranu.
teletoobis
20-06-2006, 12:03
Wg mnie ten layout wygląda troche "blogowsko" i nie jest tak czytelny jak tamten :/ bania...
btw... thx za kasacje mojej sondy mimo, że byla pierwsza -.-'
Druid Lomax
20-06-2006, 12:08
wyglad moze byc, ale najgorzej jest zrobiony :czary
paski zachodza za siebie , a literki sa poucinane. reszta taka sobie
dlatego postawilem taki sobie. 2 kolumny powinny byc rozdzielone tak jak ostatnio. ;( BANIA
-=Timon=-
20-06-2006, 12:20
mhmm... Dla mnie design jest taki sobie, z jednej strony stal sie bardziej przejzysty i mozna szybciej cos znalesc, a zdrugiej strony troche juz mi sie naprzykrzyly te kremowe kolory, co wy widzicie w takich dekach :> brąz...
Ładniej, aczkolwiek może być jeszcze lepiej.
nowy design = większa przejrzystość = większa funkcjonalność = więcej ludzi przeglądających stronę = większe obciążenie serwerów = padnięcie strony ;)
Moim zdaniem ten nowy design jest bardziej przejzysty ale wydaje mi sie pusty.
A w starym bylo wiecej kolorow i tez mi sie bardzo dobrze obslugiwało.
Matekneo
20-06-2006, 13:11
Tak moze zostac, jest nawet ladnie, ale stary napis tibia.pl duzo lepszy i newsy mogly by wygladac jak stare zwoje...reszta moze byc ;) No i jeszcze dodajcie jak juz wczesniej wspomnailem "Czy wiesz ze....".
Pozdro! ;)
dobrze ze strona jest wezsza. wedlug mnie jedna kolumna menu powinna byc po drugie stronie zeby zachowac jakas symetrie. glosowalem na dobry
Edit: jeszcze mozna by dorobic swieczce plomien. a 'czy wiesz ze...' powinno byc wedlug mnie gdzies bardziej na uboczu.
Edit2: zrobilem ciekawa rzecz :P wpisalem do wyszukiwarki na stronie nazwe postaci (spoko znalazlo) i kliknalem wstecz i... mam stary wyglad :P
Norbercik Pogromca
20-06-2006, 13:19
Wyglą dobry tylko bardzo wolno sie ładuje a mam łacze 100 mb
Bazyllu12
20-06-2006, 13:21
omg ja czekam na starą wersję ;p
W związku z tym, że przywrócono stary wygląd, przenoszę się do konkurencji:> papa:>
MayGyver
20-06-2006, 13:38
do czasu zakonczenia testow z layoutem zostanie wlaczony stary
Klinsmanor
20-06-2006, 14:53
Nowy wygląd według mnie jest lepszy .
Wyglą dobry tylko bardzo wolno sie ładuje a mam łacze 100 mb
:O:O dobry jesteś, ile płącisz za neta i w czym masz? Bo o ile mi wiadomo to za Neostrade 6mb się płaci ponad 200 zł.
@topic: Stary design był wieeele lepszy:) Ten taki jakiś pusty jest.
Matekneo
21-06-2006, 09:36
:O:O dobry jesteś, ile płącisz za neta i w czym masz? Bo o ile mi wiadomo to za Neostrade 6mb się płaci ponad 200 zł.
@topic: Stary design był wieeele lepszy:) Ten taki jakiś pusty jest.
Lol, ja mam lacze 6mb i place 50 zl xD <Siec Lan> :P
Gromnjir
21-06-2006, 10:36
Przejrzysty to on może i jest, ale ogólnie design na minus ;p
Kon Warrior
30-06-2006, 15:36
uff... ciezko bylo przedrzec sie prze 19 stron komentarzy, ale nareszcie dotarlem
@topic
dobrze, ze przez ten czas kiedy zalaczyliscie nowy layout nie wchodzilem na tibia.pl; prawdopodobnie niezle bym na was naflugal
na szczescie nie doznalem az tak wielkiego szoku i zaznaczylem, ze jest taki sobie
mimo to, po dokladniejszym przeanalizowaniu nowego wygladu, uwazam, ze jest gorzej niz miernie. stary wyglad jest duuuzo bardziej ciekawy, kolorowy i trzyma klimat; nowy - zupelny niewypal
nie bede pisal dlaczego, bo zrobili juz to moi przedmowcy
ciesze sie, ze stary lay powrocil, ale dla garstki osob uwazajacych za lepszy ten nowy (totalne bezguscie) powinna byc mozliwosc jego zmiany
@Adner
skoro sie nie znasz i wolisz wyglad standardowego bloga, no to bye; nikt cie tu nie trzyma
przynajmniej jedno bezguscie mniej...
jak dla mnie super moze wygladem troche ustepuje ale wiecej opcji + latwiej wszystko znelsc
Bosal - Ten nowy layout to dno ;/
Aynahanir
02-07-2006, 16:27
szczerze mówiąc, stary design jest dużo lepszy. w starym jest 1 panel po lewej i 1 po prawej, a w nowym oba po prawej. dla mnie najlepiej jest, jak główna treść strony jest po środku, a wygląd paneli pasuje do klimatu. zagłosowałem na Mierny.
zrobilismy update layoutu...
http://sms.tibia.pl - nie reklamuje tylko po prostu tam jest layout updatowany ;]
Niemam zdania... a raczej niewidze różnicy :confused: ... ale zeby niebylo wam przykro powiem ze jest ok :p
Walekifa
26-07-2006, 20:44
Wole ten co jest teraz :p
Michal9000
27-07-2006, 13:04
Po ch*ja odświerzałeś?
kostooch
01-08-2006, 15:12
Nowy wyglad jest moim zdaniem wspanialy - odpowiednio dobrana kolorystyka, bardzo schludne i przejrzyste tabele, wykorzystanie rolloverow, itd.
Tibia.pl jest w czolowce najlepszych stron poswieconych TIBI
jest swietnie prowadzoa i oprawa graficzna jest na wysokim poziomie...
pozatym zawsze znajduja sie tu wiarygodne wiadomosci;)
Nagłówek to moze i leprzy ale tło no coment.....
Zły człowiek
22-08-2006, 15:59
design jest narowisty i zarombisty!! lepszego nie ma!! dlaczego nie ma go jeszcze na tibia.pl??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.