Pokaż pełną wersje : IRC i pokój #tibia.pl, słów kilka.
Pozdro, pozdro, Własnie przed chwilą dostałem bana w pokoju #tibia.pl na serwerze [irc.quakenet.org]. Oczywiscie musiałem coś przeskrobać gdyż bana za "free" sie nie lapie. I tutaj dochodzimy do sedna sprawy: niczego nie zrobiłem i dostałem wpierw kicka, pozniej zostałem przyprawiony banem.
Przyznaje się Wam, ze napisalem kilka literek na kanale default -"ogólno widzącym".
-Ani nie oferowalem pacca
-Ani nie pytałem o "nie dozwolone porady"
-Ani nie przeklinałem
-Ani nie trollowałem
Wypowiedziałem zdanie w kwestii zbanowania Pana który oferował IP OTSA. Powiedzialem ,ze dobrze zrobiono banując go. Uwazam, ze dostałem bana za nic i jestem z tego powodu zdenerwowany.
Uwazam równiez iz ten kanał w/w jest przepełniony "bashowcami" i ludźmi rozmawiającymi "dla podpuchy" [czyt. głoszącymi herezję i piszącymi pod witrynę www.bash.org.pl]. Operatorzy tego kanału są aroganccy i "nie mają ochoty na dłuzsze dyskusje" z "przyszłą ofiarą".
IRC schodzi na psy poprzez bash'a. Bez sensu...
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. Dobranoc.
Przeciez tam siedza same takie szumowiny, nie warto tam wchodzic, banuja nawet za "Czesc". Mówie ci daj sobie znimi spokój.
Eeeeejjjj... Mogę sobie zrobić skrina na pamiątkę????
Macie wszyscy, kurfa, dowód, że jestem szumowiną!!!oenoeneo
Togashi Yokuni
19-06-2006, 22:13
No to tu żes mnie zranił, oni sa szumowinami, ja zawsze gram dobrego :) Ale ciii bo dostane bana :P Wiec prosze nie uogolniaj :P
Fire Necromacer
19-06-2006, 22:16
chat #tibia.pl? Panie, Zuo i Mhrok... Nie wiem czego, ale zazwyczaj nowi mają jakiś dar\talent do pisania takich głupot, że żyjecie tam max 1H, potem ban :D
Nie martw sie banem, pod koniec miecha wszystkie są kasowane :P
Apeluje o zamknięcie tematu bo znowu zrobi sie nieprzyjemnie(elyta itepe)
@Fire Necromacer:
Tu nie chodzi o to, ze ała! dostałem bana.
Chodzi mi ogólnikowo, ze są aroganci. Mnie sie zawsze wydawało, ze taki kanał to jest dla Tibia Players a nie dla kibiców Realu, pijaków i szpanerów. -.-
spider-bialystok
19-06-2006, 22:27
Poprzednicy maja racje, na IRcu nic ciekawego juz nie znajdziesz, spozniles sie o jakies 2 lata ;]. Masz ochote jeszcze wchodzic na ten kanal ? Lej na bana;]
Uwazam równiez iz ten kanał w/w jest przepełniony "bashowcami" i ludźmi rozmawiającymi "dla podpuchy" [czyt. głoszącymi herezję i piszącymi pod witrynę www.bash.org.pl].
tego jeszcze nie bylo, dobre ;DD
A poza tym to gowno jeszcze widziales, trzeba bylo poczekac na Wujka Hoomika, Mistrza Cietej Riposty i jego slawna Cieta Riposte...
tego jeszcze nie bylo, dobre ;DD
A poza tym to gowno jeszcze widziales, trzeba bylo poczekac na Wujka Hoomika, Mistrza Cietej Riposty i jego slawna Cieta Riposte...
Tak, jasne, chyle czoła. Super Hiper batman.
A tak powaznie to widziałem wystarczająco duzo aby wyrobic sobie zdanie o tym kanale. Zal.pl. I jescze się Drogi Forumowiczu upajasz, ze jestes #tibia.pl userem.
@Modek: proponuję aby temat raczej nie został zamknięty- wydaje mi się, ze problem z tym kanałem to nie tylko mój problem. Ale i rowniez innych PL TbiPlayers. Bo chcac pogadac o Tibii otrzymuje się dawke głupoty i braku szacunku.
Dan the Automator
19-06-2006, 22:35
Dementuje. Zalogowany na nick Haldan, nie dostałem kicka i bana nawet za:
1. Przywitanie
[21:37] <Haldan> siema
[21:37] <Mikhalov> czolem
[21:37] <Fire-Necromacer> hi
[21:37] <Zdeba> hiho
2.Głupie pytanie
[21:38] <Haldan> ktos tu jeszcze gra w tibie!?
[21:38] <Zdeba> aha
[21:38] <Cafe^69> to nie do was
[21:38] <Haldan> ah
3. Głupie pytanie odnośnie IRCa
[21:38] <Haldan> jak sie robi takie literki kolorowe?
[21:39] <Fire-Necromacer> jakie kolorowe?
[21:39] * Mikhalov o tak
[21:39] <Togashi> tak
[21:39] <Haldan> takie fioletowe
[21:39] <Haldan> czyli jak
[21:39] <Haldan> z gwiazdka przed
[21:39] <Pani-K> She: no jasne.
[21:39] <Fire-Necromacer> Togashi, pozycz cziterskie sztuczki
4. Gust muzyczny
[21:40] <Haldan> Ktos tu slucha hiphopu?
[21:40] <RylekIstKrieg> chuj Ci w dupcie ;]
[21:40] <Togashi> muhahaha
[21:40] *** humz0r wszedl na #tibia.pl
[21:41] <RylekIstKrieg> Haldan: JA! Ca³ymi dniami i nocami
[21:41] <Haldan> a czego?
[21:41] <Pani-K> Haldan: ja
[21:41] <Pani-K> Hemp Gru
[21:41] <Haldan> ooo, niezle
Potem się troche pośmiali, ale źle nie jest.
Więc zluzujcie poślady.
@Luthi
nie sluchaj ich, pewnie znowu probuja udowodnic jacy to oni świeci i cacy. A sam widziales jak jest w rzeczywistosci
Baron Kaldrick
19-06-2006, 22:44
@Luthi
Proponuję, byś najpierw sprawy i smutki załatwiał na prv z osobą, przez którą cżujesz się poszkodowany, nie na forum.
Wald_Kerius
19-06-2006, 23:15
@Modek: proponuję aby temat raczej nie został zamknięty- wydaje mi się, ze problem z tym kanałem to nie tylko mój problem.
Heheh, stary masz z tym problem ? Nikt cie tam na siłę nie zmusza abyś wchodził. Fakt faktem bana można dostać za np. wyraz "ej".Na "ej" to możesz sobię mówić do konia jak mawiał $cor~. Wątpie, że wywalili cię z irca za sam wyraz "czesc". Ja jak zawsze wchodze na kanal to sie witam i jeszcze nigdy mnie nie wyżucili, chyba że sobię zasłużyłem.
Palek Demon
19-06-2006, 23:23
wszedłem kiedyś z ciekawości i co sie okazało powiedzałem czesc...porozmawiałem chwile i op/mod cos mi o mojej babci zaczoł mówić :p bez zastanowienia odpowidzalem to samo w formie zartu i dostalem bana z komentarzem "twoja stara..." n/c
Heheh, stary masz z tym problem ?
Tak-mam z tym problem.
Nikt cie tam na siłę nie zmusza abyś wchodził. Fakt faktem bana można dostać za np. wyraz "ej".Na "ej" to możesz sobię mówić do konia jak mawiał $cor~.
Powiem Ci, moze nawet Cie zdziwie, ze przywitac sie umiem... -.-
A "ej" to raczej nie w moim stylu.
Wątpie, że wywalili cię z irca za sam wyraz "czesc". Ja jak zawsze wchodze na kanal to sie witam i jeszcze nigdy mnie nie wyżucili, chyba że sobię zasłużyłem.
Też wątpie... ale w to co piszesz. nie zakładałbym tego tematu gdybym dostał
bana za nic?! Albo to co napisalem jest nie logiczne?.
@Edit: Moderator: mozna zamknac temat bo raczej zamierzonego przezemnie skutku ten temat nie odniołs i nie odniesie. Skonczy sie pewno na ripostach osobistych.
pozdrawiam.
Apeluje do moda, o nie zamykanie :). No więc ogolnie irc to jest stolica bashu.. a więc bash bash bash.. wszelkie pytanie o to co chcesz zapytać bedzie zbashowane... i ogolnie panujue zasada \m/ Bash \m/ a G.... ssie :D
Rethfing on Aldora
20-06-2006, 00:04
To że się tam nie da porozmawiać to taki margines tylko. Ze wszystkiego i wszystkich robią tam sobie jaja Ci "stali bywalcy", którzy gadają co im ślina na język przyniesie. Chyba mamy grupy i podgrupki w naszej małej społeczności. Czyli to by było od góry: Administratorzy + Moderatorzy; Cfaniaczki i osoby które myślą że zachowując się jak niedorozwinięci będą fajni; userzy, którzy po prostu są i zachowują się (przynajmniej na forum + IRC) normalnie; Newbie + Noobki (ale ich IRC nie dotyczy...). Happy end?
Afryki nie odkryłeś kiedyś było głośno o tym...jak widze chyba nic się nie zmieniło:-)teraz skumałem , że masz niepotrzebne żale,ja też je miałem ale bez irca przeżyjesz więc daruj sobie najzwyczajniej w świecie:-)
edit.a jeśli coś Ci przeszkadza w kibicowaniu realu to Ban słuszny i powinien być wieczysty
Chodzi mi ogólnikowo, ze są aroganci. Mnie sie zawsze wydawało, ze taki kanał to jest dla Tibia Players a nie dla kibiców Realu, pijaków i szpanerów. -.-Po tym stwierdzeniu już mogę wywnioskować, że słusznie tego bana dostałeś. ;]
Zgiń, przepadnij zawistny katalończyku.
Palek Demon
20-06-2006, 00:18
@up Raul Myśle że on tego niezrobił celowo o tych kibicach tak poprostu napisał...;)
@ Topic Co do IRC racja pogadac sie nieda a ci jak juz ktos napisał "stali bywalcy" piszą co chcą na każdego liża dupe op/moda Z iRC...Gdy oni coś powiedzą jest dobrze ale gdy sie odezwie żwykły użytkownik mało znany na IRC odrazy są bany .. :|
Zgiń, przepadnij zawistny katalończyku.
Barcelona GOLAAAA!!!!111111
Co do tematu - IRC nie raz budził kontrowersje. I zawsze wszyscy dochodzili do tego samego faktu - nie podoba sie, nie wchodz.
OnlyM(PL)
20-06-2006, 00:23
Ahhh... Znowu sie zaczyna <nudy> ;o
Olorion.
20-06-2006, 00:30
Eeeeejjjj... Mogę sobie zrobić skrina na pamiątkę????
Macie wszyscy, kurfa, dowód, że jestem szumowiną!!!oenoeneo
ty jestes gupi
NIestety, IRC zawsze byl i zawsze bedzie miejscem ciezkim do zdobycia dla kogos kto nie przebywa na nim przez dluzszy czas. NIe wiem jak jest teraz, bo w letnie popoludnia nie mam ochoty wchodzic na kanal, ale kiedys takze dostawalo sie bana, kicka za smieszne rzeczy.
Sila rzeczy kanal #tibia.pl JEST zwiazany z tibia.pl - logiczne wiec, ze ludzie wchodza i zadaja pytania odnosnie tibi - czasem banalne, zadawane po tysiac razy. Jaki sens w banowaniu takich ludzi? Nie wiem - ale tak juz jest.
Pozatym nie raz widzialem (nie, niestety nie mam logow;]) jak "poczatkujacy" dostawal bana za tekst, a inni piszac teksty na tym samym poziomie byli "mega-zabawni".
A no - jeszcze nie zapominajac o jakze slusznej, wspanialej i konkretnej misji "plewienia noobow" - tutaj niestety tylko haselko rzuce, bo rozwijanie tematu grozi rozmowa o grupie, ktora rzekomo nie istnieje;]
PS: Lubie wiekszosc osob z IRCa - co nie zmienia faktu, ze spora czesc z nich ostro przegina i tak naprawde ci, ktorzy powinni stanowic przyklad niczym nie roznia sie od plebsu odwiedzajacego forum.
Chodzi mi ogólnikowo, ze są aroganci. Mnie sie zawsze wydawało, ze taki kanał to jest dla Tibia Players a nie dla kibiców Realu, pijaków i szpanerów. -.-
Cholera, zawsze myslalem ze #tibia.pl jest dla pijakow (Oxyś =*), ale dla kibicow Realu? NIGDY!!!!!!!11111oneone, a co do szpanerow to oni wszedzie sie wcisna.
Ale wymyslajcie takie tematy, przeciez gdyby nie one to to forum obrosnie kurzem, trzeba go czasami strzasnac ;-)
Ostatnio byłem pary razy na IRCu... powiem, że znajdzie się tam parę normalnych osób, z którymi da się normalnie pogadać. Reszta to zwykli pozerzy. Bana, ani kicka nie dostałem ani razu. :P
Byłem dzisiaj pierwszy raz na IRCu "na poważnie". I co? I nic... Porozmawiałem normalnie z ludźmi, było całkiem miło. Nikt na mnie jechał, nikt nie kickował i nie banował. Przesadzacie coniektórzy.
ciemne dropsy
20-06-2006, 14:36
Sila rzeczy kanal #tibia.pl JEST zwiazany z tibia.pl - logiczne wiec, ze ludzie wchodza i zadaja pytania odnosnie tibi - czasem banalne, zadawane po tysiac razy. Jaki sens w banowaniu takich ludzi? Nie wiem - ale tak juz jest.
Pozatym nie raz widzialem (nie, niestety nie mam logow;]) jak "poczatkujacy" dostawal bana za tekst, a inni piszac teksty na tym samym poziomie byli "mega-zabawni".
A no - jeszcze nie zapominajac o jakze slusznej, wspanialej i konkretnej misji "plewienia noobow" - tutaj niestety tylko haselko rzuce, bo rozwijanie tematu grozi rozmowa o grupie, ktora rzekomo nie istnieje;]
PS: Lubie wiekszosc osob z IRCa - co nie zmienia faktu, ze spora czesc z nich ostro przegina i tak naprawde ci, ktorzy powinni stanowic przyklad niczym nie roznia sie od plebsu odwiedzajacego forum.
Ta, dokladnie tak. Najbardziej dobija mnie, jak ktos mowi ze cos jest zalosne ;] W ogole wszystko co ktos powie w wulgarny sposob, albo zacznie kogos jechac, to od razu wszystko ejst zalosne. A do cholery, jak ktos to zrobi w waszej paczce na podworku, zaczyna kogos jechac albo cos mowic w smieszny i wulgarny sposob, to od razu wszyscy jak jeden w brecht. A tutaj trzeba pokazac jakim sie jest powaznym i zrownowazonym.
A no jak to sie ma do IRCA? Tak, ze tam juz zaczyna sie ten wspomniany brecht z smiesznych rzeczy... ale zeby sie do konca nie wyluzowac, to jak przyjdzie ktos nie znany, jakis przybleda, zacznie mowic w podobny sposob to "zal.pl" i kop z kanalu -.-
Zawsze tak jest, przychodzi pare zwolenników z irca, mówi ze byli tam i nie dostali bana(!), i jeszcze normalnie pogadali - ha-ha-ha. Nikt nie uwierzy w garbate aniołki. A jak jest naprawde - każdy wie.
Pozdro, pozdro, Własnie przed chwilą dostałem bana w pokoju #tibia.pl na serwerze [irc.quakenet.org].
Mógłby ktoś wkleić loga? Bo chyba coś mnie ominęło...
Dr.Unknown
20-06-2006, 17:44
Pierd0licie hipolicie.
Zachowuj się, nie wyzywaj innych od ziomów, ostatecznie - dobrze ssij - a z kanalu nie wylecisz na bank...
Na "ej" to możesz sobię mówić do konia jak mawiał $cor~ Pwnd, a nie pomyliło Ci się cos? ;d
Jasne.
Luthi, zdarza się. Bana dostałeś przez przypadek, ale nie trzeba robić z tego takiej afery. Zrozum, że na kanale codziennie przewijają się dziesiątki "fri itanzów" i innych "gdzie graci!!?!??!?" oraz takich, którzy przyszli pogadać mniejwięcej w taki sposób:
"xP xP xP xP xP xP"
"lololololololololol"
"ROTFLROTFL"
"<lol2>"
Albo taki
"admin daj mi opa"
"admin to pipa1111oeno"
"EJ s*******ajcie! nie kopcie mnie! "
I potem mają dzieci pretensję o kicki/bany... A to że Ciebie przez przypadek udało się zbanować mówi się trudno. Ban pewnie już minął, spróbuj jeszcze raz.
Rethfing on Aldora
20-06-2006, 18:06
Pierd0licie hipolicie.
Zachowuj się, nie wyzywaj innych od ziomów, ostatecznie - dobrze ssij - a z kanalu nie wylecisz na bank...
Przecież Ty w ogóle śmieszny nie jesteś, po co te pierdoły gadasz? ;|
@up
bo taka prawda, tam tylko "possac ci" itp, takie zachowanie to looz, ale jak powiesz "nie jestem pedalem" itp Zraz ban+kick
Przecież Ty w ogóle śmieszny nie jesteś, po co te pierdoły gadasz? ;|
pewnie dla siebie i swoich kolegów z irca jest więc nie wal smutów:]
Jasne.
Luthi, zdarza się. Bana dostałeś przez przypadek, ale nie trzeba robić z tego takiej afery. Zrozum, że na kanale codziennie przewijają się dziesiątki "fri itanzów" i innych "gdzie graci!!?!??!?" oraz takich, którzy przyszli pogadać mniejwięcej w taki sposób:
"xP xP xP xP xP xP"
"lololololololololol"
"ROTFLROTFL"
"<lol2>"
Albo taki
"admin daj mi opa"
"admin to pipa1111oeno"
"EJ s*******ajcie! nie kopcie mnie! "
I potem mają dzieci pretensję o kicki/bany... A to że Ciebie przez przypadek udało się zbanować mówi się trudno. Ban pewnie już minął, spróbuj jeszcze raz.
Trzeba nie trzeba, gdyby nie stworzył tego tematu problem by dalej istnial bez rozwiązania. Najlepsze jest to ze takie el0 ziomy myslą że są very funny, a naprawde ich poziom humoru/inteligencji nieiwele odbiega od zachowania przecietnego nooba. Kiedys byłem na tym kanale kick po 5 minutach z powodu przeszkadzania w prywatnej rozmowie na deflaucie. Zreszta pierdoli mnie to, nauczylo mnei to zeby sie siedziec z tymi idiotami =)
@up: Dziękuję za miłe słowa -.-
Ja tylko wklejam loga, żeby się połapali ci, których nie było.
(21:03:20) -› Join: Luthi (
[email protected])
(21:03:21) (Tibijczyk590) czy cos ktos powie
(21:03:26) (1115Tibijczyk590) czy cos ktos powie
(21:03:29) (Luthi) hiho all [egen]
(21:03:30) (Tibijczyk590) oh ja
(21:03:33) (Tibijczyk590) kto gra w otsa
(21:03:36) (+RylekIstKrieg) Tibijczyk590: ja powiem
(21:03:39) (Tibijczyk590) to nich wejdzie
(21:03:40) (+Cafe^69) nikt^2 czyn swoja kurewska powinnosc
(21:03:40) (+RylekIstKrieg) WON CH***
(21:03:41) (Tibijczyk590) na
(21:03:43) (Michu7771) ja granm na otsach
(21:03:45) (Tibijczyk590) 83.142.73.27
(21:03:47) 14(11+RylekIstKrieg14) A w OTS gra TWOJA STARA!
(21:03:49) * +RylekIstKrieg is bouncing to Behemoth - Modern Iconoclasts .::..::.: 04:27
(21:03:50) (Tibijczyk590) na tym, samym jest
(21:03:52) (+Pani-K) to brzydko
(21:03:54) (Tibijczyk590) acc maker
(21:03:54) (Luthi) ye ye ye !
(21:03:56) (Tibijczyk590) xD
(21:03:58) (nikt^2) .b Tibijczyk590
(21:03:59) -› Tibijczyk590 was kicked by ^RagnaRok^ (Banned by: nikt^2 Duration: One hour
(Default) Reason: Requested)
(21:04:02) (nikt^2) .b Michu7771
(21:04:03) -› Michu7771 was kicked by ^RagnaRok^ (Banned by: nikt^2 Duration: One hour
(21:04:03) (Luthi) ręka Boga ?
(21:04:09) (nikt^2) .b Luthi
(21:04:15) -› Luthi was 4kicked by ^RagnaRok^ (Banned by: nikt^2 Duration: One hour
(21:04:17) (nikt^2) A to tak z rozpedu.
Pf, tez bylem banowany i kickowany, a jakos nie robie z tego problemu. Zreszta...
Wypowiedziałem zdanie w kwestii zbanowania Pana który oferował IP OTSA. Powiedzialem ,ze dobrze zrobiono banując go.
wg powyzszego loga nic takiego miejsca nie mialo... no, chyba ze za owo zdanie uwazasz
(21:03:54) (Luthi) ye ye ye !
... no to gratuluje.
Dr.Unknown
20-06-2006, 19:09
@Rethfing on Aldora & PiXik
A o ironii to u was, w Wąchocku, uczą?
Co prawda to prawda. Kicki, bany są na porządku dziennym. I głupie rozmowy także ;) Zarówno w wykonaniu tzw. władzy, jak i kolejnych Tibijczyków000. Generalnie trzeba miec mocne nerwy i cierpliwośc.
Hehe, Kald się rozpędził, ale sprawa została wyjaśniona zdaje się ;)
Ten kanał to szit krótko mówiąc, niczego Luthi nie odkryles nowego, tak jak ktos juz powiedzial - spóźniłeś się pare lat, aby sobie tam normalnie wejsc i pogadac :) Co jakis czas beda powstawac takie tematy, ale w sumie to i tak jest bezsensu, niczym walka z wiatrakami, niektore żale czasami lepiej przemilczec, zachowując to dla siebie.
Cos ci, Luthi, podpowiem.
Nie udalo ci sie za pierwszym razem sie wpasowac?
Probuj dalej.
Ja tez od razu w Tibii.pl sie nie "przyjalem". To tak, jak zakolegowanie sie z kims.
@Wikt:
A dlaczego z góry zakładasz, że on chce zostać "przyjęty"?;d Może chce po prostu zwyczajnie pogadać z ludźmi z forum, co jest na IRCu jest rzeczą trudną ;]
Ghost Nieudany
20-06-2006, 22:02
Mnie sie zawsze wydawało, ze taki kanał to jest dla Tibia Players a nie dla kibiców Realu, pijaków i szpanerów. -.-
Ja tam mam kompletnie gdzieś wasze spory, nie moja działka.
Ale za teksty, że na IRC-u siedzą m.in. PIJACY powinieneś zaliczyć w tej chwili solidnego kopa za klasyfikowanie absolutnie WSZYSTKICH do jednej kategorii.
edit.a jeśli coś Ci przeszkadza w kibicowaniu realu to Ban słuszny i powinien być wieczysty
Real Madryt = RAAUUUUL, HOSE MARIA GUTIEREZ, MOOOOROOOO i kiedyś MCMAAANAAAAMAAAN. Reszta do domu. :p
SEEEEEVIIIIILLLLLAAAAAAA!
@Bash
No rotfl, problem w tym, że my od pół roku nie ślemy nic na basha...
ciemne dropsy
20-06-2006, 22:12
Dr.Unknown : Nie zebym szukal zaczepki, ale ostatnio baaaaardzo popularne stalo sie ironiczne mowienie, po ktorym zekomo pol rzeszy forumowiczow nie wie o co chodzi, po czym przychodzi autor i mowi ze to byla ironia...
Zrozumcie wreszcie, ze to co piszecie, nie jest slyszane tak jak slowa wypowiadane. Tobie taki tekst zalatuje w pierwszej chwili ironia, ale czlowiek czytajacy "suche" litery bez wyrazu, nie musi tego wziac jako ironie, a to ze "dobrze possac" na ircu nie musi byc wcale ironia, trzeba sie przypodobac zeby sie wkupic a "possac" moze byc przenosnia ;)
Dr.Unknown
20-06-2006, 22:43
Dr.Unknown : Nie zebym szukal zaczepki, ale ostatnio baaaaardzo popularne stalo sie ironiczne mowienie, po ktorym zekomo pol rzeszy forumowiczow nie wie o co chodzi, po czym przychodzi autor i mowi ze to byla ironia...
Ja chyba lepiej wiem, co miałem na myśli, prawda?
Koniec tematu. Wiemy jak jest. IRc to grupka kolesi, ktorzy za wselka cene musza sie dowartosciowac, moznoscia jechania po innych.
taka refleksjia podsumowująca temat, gdyby na tym forum przynjamniej raz na 3 miesiące nie został roztrząsony problem irca, złych cipow, z jakim lvl na dragona albo problem głupich modów co banują za uczciwość ewentualnie tematy podejrzewające spisek kilku userów nazywanych elitą to forum owe straciło by coś w swym uroku. Zawsze wybuchają klutnie, jedni mówią "fakt to prawda" inni "co za bzdety" potem lecą epitety osobiste i zawsze to kończy sie zamknięciem teatu i banem kilku panów. Tu wróże tą samą przyszłość. #tibia.pl od długiego czasu żyje własnym życiem nijak powiązanym z tibia, są tam stali bywalcy i ludzie bywający tam przelote na przykład ja. Nie bywam tam często (czyt. raz na 3 miesiące) ale jakoś potrafie sie z ludźmi porozumieć i jakoś nigdy bana nie dostałem. W każdym bądź razie jeśli ktoś nie ma zamiaru tam wchodzić regularnie raz dziennie na 2 godziny to właściwie nie ma po co tam zaglądać, ot kanał IRC stał sie takim prywatnym czatem dla kilku osob znających się dobrze ale czy to źle? nie. Recepta na irca jest prosta, gadać w miare na temat oprzestrzegać zasad i nie wyzywac ludzi a kika czy bana można nie ustrzec bardzo prosto. Temat jak dla mnie do zamknięcia bo nikt nie jest w stanie powiedziec tu cos mądrego
Dan the Automator
20-06-2006, 23:30
Koniec tematu. Wiemy jak jest. IRc to grupka kolesi, ktorzy za wselka cene musza sie dowartosciowac (...)
Stosunek do seksu: Lubi
;-)))))
i10znakow
Sir Emilio
20-06-2006, 23:35
no tez dostalem banana za text "spadam spac" widac ktoregos z "modow" [czyt. noobow ktorzy sie podniecaja mircem] to strasznie zgorszylo i tak z 3x [co miesiac wracalem]
Real Madryt = RAAUUUUL
Illa, illa, illa Raulito maravilla!
HOSE MARIA GUTIEREZ
Zapomniałeś jeszcze dodać Hernandez. ;]
Ja chyba lepiej wiem, co miałem na myśli, prawda?
Sens przekazowi nadaje odbiorca. Nie potrafisz pisac tak, zeby Cie inny zrozumieli - nie pisz wcale.
Dr.Unknown
21-06-2006, 09:06
no tez dostalem banana za text "spadam spac" widac ktoregos z "modow" [czyt. noobow ktorzy sie podniecaja mircem] to strasznie zgorszylo i tak z 3x [co miesiac wracalem] Zawsze zostaje #gej.
A żeby nie bylo flame'u, bardzo trafną (IMO) jest wypowiedz użytkownika Pacek.
<edit>
@Up
Potwierdzasz teze Kald'a o kłótliwości, eh? ;d
Potwierdzasz teze Kald'a o kłótliwości, eh? ;d
Caly czas;)
Wald_Kerius
21-06-2006, 17:20
"Wald_Kerius: Na "ej" to możesz sobię mówić do konia jak mawiał $cor~"
Pwnd, a nie pomyliło Ci się cos? ;d
Wzwiązku z tym że ludzie cały czas się ze mnie z tego naśmiewają chcę powiedzieć, że ten błąd był zrobiony specjalnie .
@topic
Gdyby nie wywalać ludzi z IRC'a nie dawać banów za kolejny temat "gdzie expic?", nie kasować ludziom kont na forum to wtedy to wszystko staciłoby swój urok.
Fire Necromacer
28-06-2006, 16:50
no tez dostalem banana za text "spadam spac"
Ja to codziennie mówie, a coś dostałem? Nic.
Nie przesadzajcie, IRC jest dobrym miejscem, trzeba się tylko nauczyć reguł tam panujących.
Down:
Odswieżyłem, bo chciałem coś napisać do Sir Emilio, a to, że coś jeszcze wtrąciłem, to.. no... nie wiem, powiedzialem. Nie wiem czego się czepiasz... Jeśli uraziłem ciebie, sorka, ale to jest forum, można tu odswieżyć nawet tematy z 2004 roku, jeśli ma to kogoś zainteresować, nie?
Zwykłe czepianie się, a co.
Fire ~~i po to odświeżyłeś temat bombe żeby powiedzieć ,że jest tam fajnie?
down:to samo moge rzec o Tobie:-)
PiXik tak samo moge zapytac po co wszedles na forum, skoro nigdy jeszcze nie napisales tu nic mądrego.
1. Właścicielem kanału #tibia.pl jest Scorcerer, to on ustanawia tam prawo, i dopóki jemu nie podoba się działalność operatorów to możesz ich cmoknąć.
2. Wszyscy wiedzą że Scor jest szumowiną i bashowcem. I kocha pingwiny.
3. Jesteśmy tak źli i elytarni że nie wpuszczamy nikogo nowego, co siłą rzeczy procentuje przynajmniej 2 nowymi nickami kiedy wchodzę po miesięcznej nieobecności na kanale.
4. Nie wywalili mnie tylko dlatego że sam mam opa i moge sobie ściągnać bana :P
5. Idź do mamy i powiedz że zły op cię skopał. Może zgłosi pobicie na komisariacie.
1. Właścicielem kanału #tibia.pl jest Scorcerer, to on ustanawia tam prawo, i dopóki jemu nie podoba się działalność operatorów to możesz ich cmoknąć.
2. Wszyscy wiedzą że Scor jest szumowiną i bashowcem. I kocha pingwiny.
3. Jesteśmy tak źli i elytarni że nie wpuszczamy nikogo nowego, co siłą rzeczy procentuje przynajmniej 2 nowymi nickami kiedy wchodzę po miesięcznej nieobecności na kanale.
4. Nie wywalili mnie tylko dlatego że sam mam opa i moge sobie ściągnać bana :P
5. Idź do mamy i powiedz że zły op cię skopał. Może zgłosi pobicie na komisariacie.
Kolejny {l}user #tibia.pl pokazał swój talent. Cynizm, chamstwo, zgrywanie się-above all. Gorące gratulacje.
$corcerer
04-07-2006, 01:49
Kolejny {l}user #tibia.pl pokazał swój talent. Cynizm, chamstwo, zgrywanie się-above all. Gorące gratulacje.
O ile zauważyłem to Gangrel jest tu moderatorem a na # operatorem =]
Jak bardzo chcesz oceniać, to najpierw zbierz wszystkie fakty :>
łał Scor aleś Ty spostrzegawczy ;P
ciemne dropsy
04-07-2006, 10:33
I kocha pingwiny.p
Idź do mamy i powiedz że zły op cię skopał. Może zgłosi pobicie na komisariacie.
Szczerze mowiac malo smieszne, ale za to na jakim poziomie !
niech zgadne czemu Cię wypierd0lili, wbiłeś przez bramkę i zacząłeś dawać teksty typu
":PPPPPPPPPPPPP"
"XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD"
"hehehe"
"ROFL :PPPPPPPPPPPP"
Codziennie się przewija z 30 takich kretynów, nie martw się nie jesteś jedynym idiotą który zawitał na #.
Wypowiedziałem zdanie w kwestii zbanowania Pana który oferował IP OTSA. Powiedzialem ,ze dobrze zrobiono banując go. Uwazam, ze dostałem bana za nic i jestem z tego powodu zdenerwowany.
Uwazam równiez iz ten kanał w/w jest przepełniony "bashowcami" i ludźmi rozmawiającymi "dla podpuchy" [czyt. głoszącymi herezję i piszącymi pod witrynę www.bash.org.pl]. Operatorzy tego kanału są aroganccy i "nie mają ochoty na dłuzsze dyskusje" z "przyszłą ofiarą".Pewno napisałeś "HEHEHE BRAWO MODKI GRATZ ZIOMKI :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP"
3. Jesteśmy tak źli i elytarni że nie wpuszczamy nikogo nowego, co siłą rzeczy procentuje przynajmniej 2 nowymi nickami kiedy wchodzę po miesięcznej nieobecności na kanale.Np. mną. Ale np. teraz ja mam chyba bana na # ^;^
Wystarczy sie odpowiednio zachowywac, poniewaz na # panuja reguly tibijskie ; ). Czyli nie nalezy poruszac tematow zwiazanych z Tibia xD. Po za tym owszem zdarzy sie, ze ktorys z @ bedzie mial zly dzien i da komus nowemu bana, ale nie nalezy sie zrazac, jesli ma sie dobre intencje i probowac az do skutku :P
@up
Tez mam banana xD
$corcerer
04-07-2006, 12:10
Przepraszam, jakis debil z neo myslal ze mu wszystko wolno i jest nie do powstrzymania. Musialem go posadzic, a że rano spie dosc dlugo, to bylo jak bylo :(
OnlyM(PL)
04-07-2006, 12:30
I kocha pingwiny.
Idź do mamy i powiedz że zły op cię skopał. Może zgłosi pobicie na komisariacie.
\m/ ur great!
po co znowu kłótnie...przecież każdy z wywalonych z irca może przeżyć bez niego.dla tych którzy nie mogą pozostaje wkupianie się w łaski poprzez łapówki;)
nie warto zawracać sobie tym głowę...to jest grupa raczej zamknięta ale jak ktoś chce to się przedostanie proste;)
Gangrel@żal.pl
ODPUŚCiE SOBIE
Olorion.
04-07-2006, 13:46
;o HARRY YOU ARE A WIZARD!
Powiem wam jedno ,ze na IRCu jest takie same zroznicowanie ludzi jak i na swiecie ,ale przypada zawsze jakis noobek ,ktory mowi jak przeczytalem przed chwila na ircu:
ch*j
pier*****
i mysla ,ze sa fajni.
A co do problemu przydalby sie system taki jaki jest na stronie wp.pl(chat) ,ze za kazde slowo (wulgarne) daje sie ostrzezenie a pozniej kicka. No i jedno
SKASOWAC LUDZIOM MOZLIWOSC KICKOW/BANOW BO TO NIE DO POMYSLENIA.X( X( X( Jak ktos wspanialomyslny da kicka za slowo:
siema
nie przeklinaj
TO jest przyjety do clubu nocnych pozeraczow slowek.
Zalosne ,ze tibia.pl tylko traci popularnosc przez taki kanal :/ zalosne zalosne..
edit@
Zalosne jest tez to ,ze ludzie przyczepiaja sie (do ludzi antypogladow) wszystkiego tylko po to zeby miec swoje racje i bronic tego czego lubia/wielbia(nie wszyscy). Mam prawo wypowiadac swoje zdanie na ten temat i jak cos sie wam nie podoba(w moim wypowiedzeniu) to lepiej nie piszcze nowych postow nie na temat.
:D
Az tak ci te wulgaryzmy przeszkadzaja?
Nie pasuja ci?
To nie wchodz! :D
Powiem wam jedno ,ze na IRCu jest takie same zroznicowanie ludzi jak i na swiecie. Ale przypada zawsze jakis noobek ,ktory mowi jak przeczytalem przed chwila na ircu:
ch*j
pier*****
i mysla ,ze sa fajni.Nie fajni. Normalni.
A co do problemu przydalby sie system jak na wp.pl(chat) ,ze za kazde slowo (wulgarne) daje sie ostrzezenie a puzniej kicka.Można by zrobić coś takiego na błędy ortograficzne, ale Quakenet nie ma wbudowanego słownika.
No i jedno
SKASOWAC LUDZIOM MOZLIWOSC KICKOW/BANOW BO TO NIE DO POMYSLENIA.X( X( X(Dam Ci pare logów z kanału, bo nei chce mi się do archiwum wchodzić.
<Radix_angry> Co chcesz wiedziec moje drogie dziecko ? <Tibijczyk849> dziecko z porazeniem muzgowym
[21:54] <Tibijczyk735> bug za was umarl zdajecie se sprawe
•22:03:57:757:357• <Tibijczyk732> dajcie jakis ling ots
TO jest przyjety do clubu nocnych pozeraczow slowek.
Zalosne ,ze tibia.pl tylko traci popularnosc przez taki kanal :/ zalosne zalosne..A wiesz dlaczego traci popularność? Bo większość userów, którzy wbijają na irca to kretyni. Jakoś dziwne, że jak ja wbiłem ~miesiąc temu, to nikt mnie nie gnębił, pomimo mojego nicku (oprócz Oxygane'a, jako iż ten dopiero po 3 pytaniu zajarzył).
A wiesz dlaczego traci popularność? Bo większość userów, którzy wbijają na irca to kretyni. Jakoś dziwne, że jak ja wbiłem ~miesiąc temu, to nikt mnie nie gnębił, pomimo mojego nicku (oprócz Oxygane'a, jako iż ten dopiero po 3 pytaniu zajarzył).
No ta, teraz ty kozaczysz. A wiesz, co - kiedys byla taka sytuacja: ilekroc wchodzilem na swojego nicka, wszyscy czesc. Jak raz weszlem z bramkii i powiedzialem "czesc" staly bywalec odpowiedzial: spier.d.a.1aj. Proste. (nie to, zebym wypominal, wiekszosci z nich prezentuje dobry poziom)
Dales ledwo 3 linijki z logow i juz IRC jest normalny, a kazdy kickany przez ludzi z IRCa kretynem? Poknij sie w czolo dziecko.
Kretynow jest po rowno i w jednej i drugiej stronie. Cala roznica polega na tym, ze kretynow z IRCa usprawiedliwia sie poprzez "zarty" a jak ktos wejdzie z zewnatrz i pusci JEDNA (doslownie JEDNA) gafe, a ktos bedzie mial zly humor zostanie kickniety. Proste.
Powiem wam jedno ,ze na IRCu jest takie same zroznicowanie ludzi jak i na swiecie. Ale przypada zawsze jakis noobek ,ktory mowi jak przeczytalem przed chwila na ircu:
ch*j
pier*****
i mysla ,ze sa fajni.
Nie wiem jak innych, ale za moje przeklinanie to kieruj swoje pretensje do Crystal Dynamics, że jeden fragment Tomb Raidera jest taki zwalony.
Poza tym, nikt Cię tam nie zapraszał: "Kiedy wejdziesz między wrony musisz krakać jak i one"
Poza tym, Twój poziom wypowiedzi jest jeszcze bardziej denny niż nasze przekleństwa i zastanowiłbym się kogo tu dokształcać...
No ta, teraz ty kozaczysz. A wiesz, co - kiedys byla taka sytuacja: ilekroc wchodzilem na swojego nicka, wszyscy czesc. Jak raz weszlem z bramkii i powiedzialem "czesc" staly bywalec odpowiedzial: spier.d.a.1aj. Proste. (nie to, zebym wypominal, wiekszosci z nich prezentuje dobry poziom)Jakoś dziwne, że jak wchodzę czasem z bramki i pytam o tibię tak z czystej ciekawości nikt mnie nie banuje.
Dales ledwo 3 linijki z logow i juz IRC jest normalny, a kazdy kickany przez ludzi z IRCa kretynem? Poknij sie w czolo dziecko.
(17:04:20) (Tibijczyk366) KTOS WIE JAK ZROBIC ZEBY MI SIE WLACZYLA TIBIA ... ENGINE ZMIENILI I TRZEBA COS USTAWIC'
12:14:40) *-› Join: Tibijczyk125 (
[email protected])
(Tibijczyk125) HREYA
(Tibijczyk125) Mam pytanie
(Tibijczyk125) mam pytanko plis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
(12:34:21) (Tibijczyk147) mam pytanie Co zrobic jak przy uruchamianiu Tibi wyskakuje komunikat
Video surface allocation failed. (Error Code 12) Please choose another video graphics mode.
(@Ala) (16:04:32) (Tibijczyk743) czesc, mam pytanie
(Tibijczyk743) Jaki swiat jest najlepszy w Tibii ?
(16:05:07) (+Ala) astralny
(16:05:12) (+Togashi) Polandia i Satanera
(16:05:14) (+Racon) polandia
(16:05:30) (Tibijczyk743) mozna jakis link do niego ? jestem poczatkujacym a czuje ze mnie wciagnie ta gra ;]
(16:05:40) (+Togashi) www.tibia.com
(16:05:41) (+Ala) www.polandia.ru
(16:05:43) (+Togashi) poszukaj sobie
(16:05:47) (Tibijczyk743) a na jakim Wy gracie ?
(16:05:52) (Tibijczyk743) Polandia ?
(16:05:55) (+Fire-Necromacer) Tibijczyk, rusz dupe i posprawdzaj wszystkie swiaty!
(16:06:02) (+Fire-Necromacer) tak,polandia
(16:06:16) (+Ala) ja gram na Jabolandi
(16:06:26) (+Malkav) A ja w trumnie.
(16:06:28) (+Fire-Necromacer) Ala, ale on jest bardzo stary
(16:06:32) (+Togashi) Nie graj na Brazylandi
(16:06:38) *-› Quit: Tibijczyk743 (~[korn]
[email protected]) (Quit: tibia.pl rules)Może nasze odpowiedzi nie zawsze są miłe, ale sorry - ta wiara czasem nie używa funkcji mózgu.
Kretynow jest po rowno i w jednej i drugiej stronie. Cala roznica polega na tym, ze kretynow z IRCa usprawiedliwia sie poprzez "zarty" a jak ktos wejdzie z zewnatrz i pusci JEDNA (doslownie JEDNA) gafe, a ktos bedzie mial zly humor zostanie kickniety. Proste.Jedną? Ja widzę codziennie z ~30. Zresztą takie są realia irca.
(12:34:21) (Tibijczyk147) mam pytanie Co zrobic jak przy uruchamianiu Tibi wyskakuje komunikat
Video surface allocation failed. (Error Code 12) Please choose another video graphics mode.
Co w tym pytaniu jest nie tak? Bo nic nie widze;]
No ta, teraz ty kozaczysz. A wiesz, co - kiedys byla taka sytuacja: ilekroc wchodzilem na swojego nicka, wszyscy czesc. Jak raz weszlem z bramkii i powiedzialem "czesc" staly bywalec odpowiedzial: spier.d.a.1aj. Proste. (nie to, zebym wypominal, wiekszosci z nich prezentuje dobry poziom)
Kretynow jest po rowno i w jednej i drugiej stronie. Cala roznica polega na tym, ze kretynow z IRCa usprawiedliwia sie poprzez "zarty" a jak ktos wejdzie z zewnatrz i pusci JEDNA (doslownie JEDNA) gafe, a ktos bedzie mial zly humor zostanie kickniety. Proste.
Jeden z nielicznych userow szanowanych na IRCu, ktory nie jest zaślepiony i nie gada "nie podoba sie to wypad". Szacuneczek ;]
<Ville_Vallo> huh
<Ville_Vallo> kto to do nas zawital
<Ville_Vallo> nieslawny Tili =p
<Tiligus> gdzie?
<MayGyver> zbanowac?
<Ville_Vallo> cos ty
<Tiligus> tak wy to ku&&& tylko banowac umiecie
<Ville_Vallo> Tili - po twojej lewej
<Tiligus> a mialbys za co?
<Tiligus> nie
<Tiligus> wiec po co sie pytasz?
<Ville_Vallo> ktos cie zbanowal?
* Potoc has joined #tibia.pl
<MayGyver> dla zasady
<MayGyver> a zbanowac moge za darmo
* Tibijczyk130 has joined #tibia.pl
<Potoc> jaki hojny
Daje tak o żeby ludzie widzieli, ot dla ciekawostki, kiedyś tym Ircem się przejmowałem, teraz mi on z dupy. Wielką pomyłką jest że kanał się nazwał #tibia.pl bo z tibią on ma mało wspólnego. Atmosferę która idzie w forum tworzą (hmmm jak by tu ich nazwać żeby sobie tego do podpisu nie dali...hmm) idioci, którzy tam próbują poprawić sobie swoje zaniżone ego.
Jednak są też tam ludzie wporządku, ktorzy cierpia przez tych kutafońcow.
po co znowu kłótnie...przecież każdy z wywalonych z irca może przeżyć bez niego.dla tych którzy nie mogą pozostaje wkupianie się w łaski poprzez łapówki;)
nie warto zawracać sobie tym głowę...to jest grupa raczej zamknięta ale jak ktoś chce to się przedostanie proste;)
Gangrel@żal.pl (Gangrel@%C5%BCal.pl)
ODPUŚCiE SOBIE Tu masz rację...
Bardzo fajnie usłyszeć z ust ircownika kanału #Tibia.pl trochę słów krytyki, z takimi użytkownikami jak Matek można dyskutować, bo widać że nie muruje się przed prawdą,nie wypiera się, i nie obraża. Jesteś właśnie przykładem, że przesiadują tam także równi goście.
Kretynow jest po rowno i w jednej i drugiej stronie... Myślę, że te słowa są najbardziej kompromisowe w tym temacie... i powinny być odpowiedzią na Wasze zarzuty:)
@Edit:
Damn May ogląda top ;< już po mnie
Jeden z nielicznych userow szanowanych na IRCu, ktory nie jest zaślepiony i nie gada "nie podoba sie to wypad". Szacuneczek ;]Lansik źąą, szacuneczek, o kvrwa, ale zalatuje wiejską imprezą ;d.
Co w tym pytaniu jest nie tak? Bo nic nie widze;]30 takich pytań dziennie było tutaj i na Polnecie (jako iż tam również jestem często, to je widziałem), zaraz po updacie. Można się było w łeb pierdolnąć.
MayGyver
05-07-2006, 16:55
cytuja mnie mamo, cytuja mnie
wrzuc na basha plx
wszystkie te wynurzenia jako to irc jest zly, wygladaja na frustracje dzieci neostrady (to stwierdzenie jest trendy)
nie potrafia zaakceptowac panujacych zasad tylko chce je zmieniac na wlasne, IRC jest od tego, zeby ci co maja opa kopali tych co opa nie maja - to nie jest wasz cieply kurvidolek gdzie mozecie robic co wam sie podoba, a jak was nie chca to pobiegniecie do mamy - albo sie przystosujecie do regul albo wymrzecie jak dinozaury
i nie ma tu o czym dyskutowac - regul sie nie zmienia, regul sie nie nagina, regula nr 1 - op ma zawsze racje
jakos nie bylo takiego problemu 10 lat temu gdy pierwszy raz korzystalem z irca jeszcze za pomoca wspanialego programu MS chat - wykopali mnie kilka razy, zbanowali kilka razy i sie nauczylem
teraz to pedzi sie na forum wyzalic jakie opy sa zle, jak banuja za nic, jak wysmiewaja sie ze wszystkich
maja google, maja fora - informacje leza na ulicy ale i tak beda przychodzic na kanal i pytac na jakim swiecie grasz, fri items plx, ten kanal jest z dópy (pisownia oryginalna)
ktos tam powiedzial ze matek jest spoko bo potrafi rozmawiac - mi to juz sie znudzilo
kazdy by chcial zeby mu wytlumaczyc, powiedziec powoli bo on nie rozumie - a ja mam to w dupie ze nie rozumiesz - chcesz cos to sam to zdobadz
oczywiscie jesli pytani ejest ciekawe, rzeczowy, poparte argumentami to kazdy odpowie, ale jak mi jeden noob z drugim pyta co 20 min, jak ustawic video mode bo on nie umie to mnie krew zalewa - ile razy mozna tlumaczyc?
jak ktos jest debil to wejdzie, glupio sie usmiechnie, napisze help mi, schakowali (zczakowali?) mnie nie ma nic dajcie cos plisssssssssssssssssssss
albo pisze w taki sposob:
User has joined #tibia.pl
<user> ej
*User was kicked from #tibia.pl by Scorcerer (Na Ej to do konia)
User has joined #tibia.pl
<user> powieccie
<user> jak
<user> sie
<user> gra
<user> w
<user> tibie
<user> prosz^234
*User was kicked from #tibia.pl by MayGyver (wy*******aj z ogonkami oneoneon11111)
podsumowujac
na przebywanie na kanale trzeba sobie zasluzyc - kazdy dostaje szanse, nie kazdy z niej korzysta - a to ze ty bardzo chcesz to mam gleboko
pozdrawiam wszystkich ircujacych
Mnie tylko dziwi, ze widzac posty takich true kolesi jak Yassek czy Rylek komus jeszcze zalezy zeby tam wchodzic i chce sie o ten 'wspanialy' kanal wyklocac. Ludzie, sa wakacje, pozajmujcie sie jakimis realnymi kontaktami a nie walka o sympatie pikselow z IRC : d
oczywiscie jesli pytani ejest ciekawe, rzeczowy, poparte argumentami to kazdy odpowie
Fajna ściema ;P
cytuja mnie mamo, cytuja mnie
wrzuc na basha plx "hehe" noi?
IRC jest od tego, zeby ci co maja opa kopali tych co opa nie maja "hehe", warto odwiedzać forum:P nowych definicji się można nauczyć
to nie jest wasz cieply kurvidolek gdzie mozecie robic co wam sie podoba, a jak was nie chca to pobiegniecie do mamy Tak każdy przecież o tym wie, w czym problem?
maja google, maja fora - informacje leza na ulicy ale i tak beda przychodzic na kanal i pytac na jakim swiecie grasz, fri items plx, ten kanal jest z dópy (pisownia oryginalna) no i tutaj też masz racje...
ktos tam powiedzial ze matek jest spoko bo potrafi rozmawiac - mi to juz sie znudzilo Nie "ktoś tam" tylko ja, trudno zobaczyć jak się pisze mój nick nie? Widać właśnie po Twojej wypowiedzi że umiejętność rozmawiania Ci się "znudziła", bo się umiesz tylko "wqurwiać".
Moja rada wyluzuj~
@kamsz
A szkoda... A szkoda...
Nie "ktoś tam" tylko ja, trudno zobaczyć jak się pisze mój nick nie? Widać właśnie po Twojej wypowiedzi że umiejętność rozmawiania Ci się "znudziła", bo się umiesz tylko "wqurwiać".
Moja rada wyluzuj~
nie kazdy ma tak supah fotograficzna pamiec jak ty, kiddo
9. Zostałeś zbanowany? ojej ]:->. Sorki, ale prawdopodobnie złamałeś jakąś zasadę. Jeżeli sądzisz że zostałeś niesłusznie zbanowany, możesz napisać MSG do OPa który dał Ci bana (tylko kulturalnie). Jeżeli on nie chce z tobą rozmawiać, powinieneś dać sobie spokój. To sie nazywa sprawiedliwość.
@Gimlos
I mówi to koleś, który gra w tibię ^;^
//edit
Nie "ktoś tam" tylko ja, trudno zobaczyć jak się pisze mój nick nie? Widać właśnie po Twojej wypowiedzi że umiejętność rozmawiania Ci się "znudziła", bo się umiesz tylko "wqurwiać".Omijasz cenzurę koleś, ja już dostałem za to warna.
MayGyver
05-07-2006, 17:37
Tak każdy przecież o tym wie, w czym problem?
problem w tym, ze kazdy o tym wie, a jednak co miesiac powstaje temat jaki to irc zly - kazdy wie, ale nikt zrozumiec nie potrafi
Nie "ktoś tam" tylko ja
czepiasz sie szczegulow, nie ma znaczenia kto napisal bo nie chodzilo o autora tylko o tresc
Moja rada wyluzuj~
jestem wyluzowany, nigdy bardziej wyluzowany nie bylem
tylko ze czasem trzeba pokazac ludziom ich glupote, idiotyzm, debilizm .... dowolne epitety .... zeby zrozumieli, chociaz przypuszczam iz moje wywody trafia tylko do kilku osob
Fajna ściema ;P
otoz zapewniam cie ze nie sciema, trzeba tylko przyjsc i zadac odpowiednie pytanie, a jesli nie umiesz takiego zadac to albo sie nie odzywaj albo nie przychodz
Ghost Nieudany
05-07-2006, 17:39
Fajna ściema ;P
Nie wiesz - zamilknij, albo się dowiedz i potem pieprz głupoty.
@Gimlos
I mówi to koleś, który gra w tibię ^;^
Korzystajac z danych ze strony www.pskonejott.com w ciagu ostatnich 3 miesiecy na graniu w Tibie tracilem okolo 12 minut i 20 sekund dziennie. Rzeczywiscie, przeczy to temu co napisalem, brakuje mi przez to czasu na spotkania w RL, co tak spostrzegawczy piksel jak ty pewnie potwierdzi.
//edit
Omijasz cenzurę koleś, ja już dostałem za to warna.
I powinienes dostać jeszcze jednego.
Korzystajac z danych ze strony www.pskonejott.com w ciagu ostatnich 3 miesiecy na graniu w Tibie tracilem okolo 12 minut i 20 sekund dziennie. Rzeczywiscie, przeczy to temu co napisalem, brakuje mi przez to czasu na spotkania w RL, co tak spostrzegawczy piksel jak ty pewnie potwierdzi.W tej chwili w Poznaniu są 32 stopnie Celsjusza, co nie sprzyja spotkaniom. Zresztą, Ty również jesteś dla mnie pikselem ^;^. A zresztą, co mnie to co Ty o mnie sądzisz, skoro i tak pewnie nigdy się nie spotkamy.
I powinienes dostać jeszcze jednego.Będę miał do kolekcji - tu 1, a na org.pl 3. A i btw. nie ma jak solidny offtop : O.
$corcerer
05-07-2006, 18:33
Co w tym pytaniu jest nie tak? Bo nic nie widze;] Niby nic. Ale Jeżeli ktoś nie ma szacunku do MOJEGO czasu, i nie chce mu się go poszukać, to niby dlaczego ja miałbym szanować jego czas? Rozumiem Matek, że ty lubisz pomagać każdemu przy każdej okazji, ale my (lub: ja) Nie mam na to:
Czasu
OchotyJeśli lubisz pomagać, zapraszam, ale pamiętaj, że obowiązkeim użytkownika jest W KOLEJNOŚCI:
Przeczytanie instrukcji
Przeczytanie FAQ
Przeszukanie forum
i DOPIERO, jeżeli NIC nie znajdzie, to POWINIEN zapytać się na kanale/forum/gdziekolwiek.To Pytanie jest RAŻĄCYM przykładem na to, że użytkownicy traktują nas jako swoich kamerdynerów(lokajów, służących, dziwki) I mają totalnie w dupie to że mamy własne sprawy, choćby nie wiem jak bzdurne i idiotyczne dla ciebie. Bo tak naprawdę, co ciebie kuzwa obchodzi np mój serwer? (przykład z wczoraj) Wytłumaczysz mi dlaczego jedni (Vall, MayGyver, Slay) Gdy maja problem to wiedzią, że istnieje takie coś jak google.pl czy np taka czy inna wikipedia i tam SZUKAJĄ? Jesteś w stanie mi wytłumaczyć dlaczego statystyczny użytkownik wchodzący na # nie czytał regulaminu (80%) Nie zaglądnął do FAQ (100%) i nie zna tibia rules (40%) bądź olewa je w żywe oczy (70%)? Bo ja nie jestesm w stanie tego pojąć.
Co więcej, poprzez POMAGANIE takim użytkownikom nie osiągniemy zupełnie nic, bo jeżeli im pomożemy, to dalej będą nas traktować jak swoich służących, a kółko się zamknie.
A co do problemu przydalby sie system jak na wp.pl(chat) ,ze za kazde slowo (wulgarne) daje sie ostrzezenie a puzniej kicka. No i jedno
SKASOWAC LUDZIOM MOZLIWOSC KICKOW/BANOW BO TO NIE DO POMYSLENIA.X( X( X( Jak ktos wspanialomyslny da kicka za slowo:
siema
nie przeklinaj
TO jest przyjety do clubu nocnych pozeraczow slowek. Gdybyś choć troszkę zagłębił się w specyfikę IRC, to wiedziałbyś, że w obecnym stadium rozwoju serwera nie jest to mozliwe, a i boty do tego sie po prostu nie nadają. Co więcej, widać że nigdy nie prowadziłeś żadnego większego kanału (gdziekolwiek), bo uważasz, że system nadzoru jest niepotrzebny. Teraz pomysł dla ciebie: zrób kanał, bez opów. Nie kop, nie banuj, miej ponad 20 ludzi i 2-5 którzy wpadają po coś. Zrób forum, powyżej 100 użytkowników (nie tematyczne i z użytkownikami, którzy nie znają się na RL) ale bez czegoś takiego jak administrator/moderator. Ogłoś powstanie państwa bez policji czy jakiejklowiek władzy sądowniczej. Wiesz co łączy szystkie 3 rzeczy? To będzie SYF.
Zalosne ,ze tibia.pl tylko traci popularnosc przez taki kanal :/ zalosne zalosne..Pozwolisz że poproszę o uściślenie? na # w tym momencie przebywa:
17:38:57 -!- Irssi: #tibia.pl: Total of 20 nicks [7 ops, 0 halfops, 11 voices, 2 normal]
A na forum:
Aktualnie aktywni użytkownicy: 501 (145 zarejestrowanych oraz 356 gości)
W całe historii przez kanał przewinęło się może ze 200 osób z "normalnymi" nickami którzy pobyli dłużej niż 24h + może z 1000 tibijczyków i innych takich, a na forum mamy 66,588 zarejestrowanych kont. Czy jesteś w stanie wytłumaczyć mi w jaki sposób ta strona traci popularność przez kanał, czy może jest to zbudowane na podstawie "dumań własnych"?
Wielką pomyłką jest że kanał się nazwał #tibia.pl bo z tibią on ma mało wspólnego. Widzisz mój drogi, Pewien Mądry Moderator(tm) (nikt z aktualnych modów) powiedział kiedyś, że nazwa kanału to nie temat do rozmów, ale wspólna rzecz, która łączy wszystkich ludzi obecnych na kanale w społeczność. Jeżeli sądzisz, że na #tibia.pl mamy rozmawiać tylko o tibii, to może wypadałoby cofnąć się parę lat i zobaczyć jak wyglądały kanały ircowe kiedyś, weść teraz, i zobaczyć jaka jest różnica. Otóż, ŻADNA. Ludzie pieprzyli głupoty, pieprzą głupoty i będą pieprzyć głupoty, po pierwsze bo pieprzenie to fajna sprawa, po drugi, jest śmiesznie, po trzecie, przynajmniej jest o czym pisać, mimo, że są to bzdety. Jedyne kanały na których robi się tylko to co w nazwie, to kanały powyżej tysiąca osób (jak #2on2 ) czy kanały developerskie (a i to też nie zawsze, jak spojże na kanał #NB, to czasami odchodzą większe numery niż u nas). Dlatego myślę, że bzdurą jest wymaganie żeby lufdzie mówili tylko o jednym. Ale jeśli jesteś w stanie zrobić coś takiego, to zapraszam, zrób nowy #, ja załatwię żeby ludzie wchodzili na niego z bramki i przyjdę za pół roku na inspekcję. Koszta dla ciebie są zerowe, więc droga wolna.
Fajna ściema ;PMasz jakieś dowody na podważenie tego? Nie? To milcz.
Blah, każdy wie, że na #tibia.pl jest kilku idiotów, którzy chcąc pokazać przed innymi jacy są pro będą się popisywać (w tym przypadku dużo bluzgów i jak największa pogarda w stosunku do jakiegoś "tibijczyka"). Idioci (zdecydowanie więcej) są również po drugiej stronie, ale to nie powód do tłumaczeń dla tych przesiadujących na ircu.
Naprawdę dużo osób z #tibia.pl lubię, ale niektórzy są denerwujący. Kiedyś tam przesiadywałem dosyć często, teraz mi się to już znudziło. Jak nie pasuje komuś ich zachowanie to niech tam nie wchodzi, w końcu da się przeżyć bez ich towarzystwa. ;]
@up: Odszedłeś długo przed tym jak przyszedłem ja, a jeszcze dłużej niż przybyła do nas Ala z Blog 27 vel. Yassek, więc nie widzę żadnych kandydatów ;<
Masz jakieś dowody na podważenie tego? Nie? To milcz. Oni zawsze wiedzą lepiej, Scor...
Yassek, Ty pixelu!
qe Sorc
Gdybyś choć troszkę zagłębił się w specyfikę IRC, to wiedziałbyś, że w obecnym stadium rozwoju serwera nie jest to mozliwe, a i boty do tego sie po prostu nie nadają. Co więcej, widać że nigdy nie prowadziłeś żadnego większego kanału (gdziekolwiek), bo uważasz, że system nadzoru jest niepotrzebny. Teraz pomysł dla ciebie: zrób kanał, bez opów. Nie kop, nie banuj, miej ponad 20 ludzi i 2-5 którzy wpadają po coś. Zrób forum, powyżej 100 użytkowników (nie tematyczne i z użytkownikami, którzy nie znają się na RL) ale bez czegoś takiego jak administrator/moderator. Ogłoś powstanie państwa bez policji czy jakiejklowiek władzy sądowniczej. Wiesz co łączy szystkie 3 rzeczy? To będzie SYF.
[/QUOTE]
Nie bede sie zbytnio rospisywal ,ale myslalem ,ze sie domyslicie o co mi chodzi i sorka za to ze sie tak rozpisales :D. Mi chodzilo o to zeby prawo do kickania banowania mieli tylko modki takiego IRCa (tak jak w RL sedziowie,policja) oraz o to zeby byl system "robisz zle kick" jak w wp ,ale jezeli nie mozna takiego czegos zrobic (bo slaby serv,trudnosc) to pozostaje tylko lizac sie.
Qe Sorc
Pozwolisz że poproszę o uściślenie? na # w tym momencie przebywa:
17:38:57 -!- Irssi: #tibia.pl: Total of 20 nicks [7 ops, 0 halfops, 11 voices, 2 normal]
A na forum:
Aktualnie aktywni użytkownicy: 501 (145 zarejestrowanych oraz 356 gości)
Qe
No moze i tu tez zrobilem bleda. Ale zgodzisz sie zemna ,ze na tym kanale bylo by wiecej ludzi (gdyby bylo jak mowilem)czyz nie? (jezeli tam jest limit userow to jajco)
edit@ Jezeli ci chodzi o slowko "bleda" to dla jaj napisalem :D. Wielka afera o nic -.-.
Ghost Nieudany
05-07-2006, 19:06
@Raul
Tak, tak, teraz to myj rączki i wybielaj się. Ty nie wywalałeś Tibijczyków, ty się nie przywalałeś do nich i ty nie kopałeś za pierdoły. Jasne. Pozuj na obrońcę uciśnionych, nie mój biznes - ale najpierw uchyl czoło i napisz, że wśród tych idiotów byłeś także ty sam, a nie rób gówna.
w sumie jedyne co wynika z tego tematu to nowi elomłodzieżowi trendi bałwany typu Yassek.i to że grupka z irca coraz mniej zgodna ze sobą jest.
jeszcze 20 stron i może podzielicie się na grupki 2 osobowe może 3?
Matek:<Brawo>
@Ghost
Wśród idiotów, którzy wywalali/wywalają za byle gówno byłem również ja. Lepiej?
Nie jestem żadnym obrońcą uciśnionych. Piszę to co widzę i to co pamiętam ze swojego pobytu.
Ghost Nieudany
05-07-2006, 19:15
@PiXik
Nie, na osiem grupek! Nie, na piętnaście! Na sześćdziesiąt!
Nie żałuj se cyferek i tekstów o elycie i grupce z IRC-a, z chęcią posłucham kolejnych linijek radosnego pierd******.
@Raul
Tak, piszesz to, co pamiętasz ze swego pobytu. Tylko odkąd rzuciłeś focha na połowę osób tam siedzących jakoś siebie w tej historii nie uwzględniasz.
Ale zgodzisz sie zemna ,ze na tym kanale bylo by wiecej ludzi (gdyby bylo jak mowilem)czyz nie?
omg omg omg jesteś czarodziejem harry
Jakość, nie ilość. Co z tego, że mielibyśmy wypełniony debilami kanał? Ja tam wolę, jak na #Tibia.pl siedzi i 15 NORMALNYCH osób (odjąć boty) niż 150 pajaców.
w sumie jedyne co wynika z tego tematu to nowi elomłodzieżowi trendi bałwany typu Yassek.i to że grupka z irca coraz mniej zgodna ze sobą jest.
jeszcze 20 stron i może podzielicie się na grupki 2 osobowe może 3?
Matek:<Brawo>Jasne jasne pawełkuthedruidze.
No moze i tu tez zrobilem bleda. Ale zgodzisz sie zemna ,ze na tym kanale bylo by wiecej ludzi (gdyby bylo jak mowilem)czyz nie? (jezeli tam jest limit userow to jajco)Nie lubię oceniać ludzi po avatarze, ale słusznie Cię oceniłem. Jedyne co Ci rzadzę to zakup słownika (lub korzystanie z darmowych jak www.so.pwn.pl), aha btw. chyba za krótko na ircu siedzialeś i nie wiesz o tym, że zazwyczaj siedzi tu sporo więcej osób aktualnie jest ich 25#tibia.pl +Iron| +Janek +Cafe^69 @SoldierVall +Ala +Maethi +RylekIstNergal @SoldierSide +Optyk +Olorion +Afkiller +fishbot +Ghostiet @Scorcerer +Wikt nikt^2 +Gilfar +henryk` +Fire-Necromacer @MayGyver +kamsz +umc @Pupilka @^RagnaRok^ @L
#tibia.pl End of /NAMES list.
@up
Stali bywalcy na ircu, ktorzy siedza tam juz z conajmniej rok, wcale sie nie kłuća, moze kazdy ma inne poglady, upodobania, ale zawsze mozemy sie dogadac, PixelkU
w sumie jedyne co wynika z tego tematu to nowi elomłodzieżowi trendi bałwany typu Yassek.
Dobre ;P
A slyszeliscie, że bedzie wojna? I wojna Tibijska ! Forum VS #Tibia.pe el!
http://img414.imageshack.us/img414/9556/uo00081nx.jpg (http://imageshack.us)
Nawet mam dowody!! oenoenoenoene ;p
A... i prosze mnie od zadnych Henrykow (?) nie wyzywac. Bo sie mylicie ;], ani zaden Janek, kurde ale wy macie male mozgi :P, mam na to dowód!! ;P
<Ala> i przecinki stawia sie po spacji, a nie przed
@Raul
Tak, piszesz to, co pamiętasz ze swego powodu. Tylko odkąd rzuciłeś focha na połowę osób tam siedzących jakoś siebie w tej historii nie uwzględniasz.
Czy to, że nie przebywam na ircu to znaczy, że rzuciłem jakiegoś focha? Nie jestem ani po tej ani po tej stronie. Piszę poprostu, że idioci są również na #tibia.pl wśród stałych bywalców. Rozmawiamy o teraźniejszości, więc jak do cholery mogę uwzględniać w tych opowieściach siebie skoro już mniej więcej rok tam nie przesiaduję. Pewnie zapytasz to po co się wypowiadam skoro nie jestem w temacie. Bo jak już pisałem pamiętam jak to było za "moich" czasów i po wypowiedziach i logach widzę, że nadal się nic nie zmieniło.
Ogólnie to ta dyskusja nie ma sensu i powinna zostać zamknięta, bo takiego typu tematy powstają coraz częściej a i tak nic z nich nie wynika.
Co więcej, poprzez POMAGANIE takim użytkownikom nie osiągniemy zupełnie nic, bo jeżeli im pomożemy, to dalej będą nas traktować jak swoich służących, a kółko się zamknie.
Scor, odpowiedz mi na pytanie. Czy banowanie takich ludzi cokolwiek zmienilo? Jest ich mniej?
A teraz konkretniej. Byc moze ludzi drazni to, ze wiekszosc ludzi wchodzi na kanal IRC i zadaje pytania, ale... to jest normalne. To, ze wy macie inne ustawienie "trybu szukania" (google->FAQ->itp->zapytanie) nie oznacza, ze wszyscy musza tak miec. Ja sam uwazam, ze zanim zaczne poszukiwania czegos, lepiej zadac komus pytanie, zwlaszcza na ogolnodostepnym kanale dotyczacym tematu. Pozwoli mi to zaoszczedzic wiele czasu.
Po drugie: nikt nie kaze wam odpowiadac na te pytania. BA! NIkt ich wam nie kaze czytac. Sam stosowalem opcje IGNORE z duzym powodzeniem, kiedy bywajac na irc'u nie mialem ochoty pewnych osob sluchac.
I po trzecie, najwazniejsze IMO: czy tego chcecie czy nie, kanal #tibia.pl zwiazany jest, UWAGA, z tibia. TO chyba normalne, ze ludzie, ktorzy chca szybko dostac odpowiedz i nie chce przekopywac sie przez megabajty smieci na forum ida z zapytaniem tam?
To, ze wy chcecie tam pogadac sobie w swoim towarzystwie to jedna sprawa, to, ze opy powinni pomagac to juz druga;] I bez gadania, ze #tibia.pl nie jest zwiazany ze strona, bo to jest co najmniej smieszne.
Nie chcecie byc nekani przez debilow vel newbi: stworzcie sobie kanal i sie tam przeniescie, powiadomcie tych, ktorych lubicie i uwazacie, ze sa ołkej a reszte olejcie. I wilk syty i owca cala.
Matek:
Ale zauwaz, ze na tym kanale prawie nikt nie gra w Tibie i nas ta gra nie interesuje.
Owszem, mozna odpowiedziec na pytania, ale krew czlowieka zalewa jak co chwile przyjdzie ktos i mowi 'Gdzie gracie?(seria pytajnikow)' albo 'Gdzie moge expic sorcem?'; 'Dacie cos'?
My chcemy spokojnie porozmawiac o wszystkim i to robimy, a to, ze kanal nazywa sie #tibia.pl wcale nie znaczy, ze musimy na nim odpowiadac na pytania tibijczykow.
Ponadto wchodzac na kanal akceptujecie jego regulamin, a operator moze cie wyrzucic za swoje wlasne widzimisie.
Mowisz, zeby zrobic sobie nowy kanal i tam siedziec? A powiesz mi, co sie wtedy stanie z #tibia.pl, kto tam bedzie siedzial? My sie mozemy przeniesc (chociaz i tak tego nie zrobimy) a na #tibia.pl bedzie wtedy zero ruchu.
A jesli chcecie uzyskac pomoc to myslcie, myslcie i jeszcze raz myslcie, a moze ja otrzymacie..
A jak macie zamiar zadawac glupie pytania to ich nie zadawajcie, bo "jakie pytanie, taka odpowiedz". A jesli zostaniecie wyrzuceni to trudno, nie skarzcie sie na forum / nie wyzalajcie mamusi, a kulturalnie porozmawiajcie z osoba za co was wyrzucila. Jesli zrobicie to madrze i obiecacie poprawe - najprawdopodobniej wrocicie z powrotem. Jesli nie - to zapraszam pierwszego danego miesiaca. Ale jesli znow macie zamiar robic syf i szerzyc debilizm to lepiej nie wchodzcie...
@Sc0r
rozumiem o co Ci chodzi, ale nie zrozumiałeś dokońca mnie. Poprostu gdyby kanał nazywał się jakoś inaczej... nie przypominając nazwy jednego z największych serwisów o Tibii to myślę że byście mieli mniej zmartwień. Poprostu był/jest link do bramki na IRCa i ludzie z tego korzystają nieświadomi niczego, oraz ta nazwa która no tak czy siak kojarzy im się z Tibią.
A klimat jaki panuje na Ircach to wiem ocb. Rozumiem Waszą flustrację, Tibijczykami.
@Rylek,Yassek
Żal mi Was, Proszę Cię nie udzielaj się już odnośnie IRCa, jest tu o wiele więcej osób co mają coś mądrzejszego do powiedzenia niż Wy.
Tak Yassek i Ryłek jesteście najbardziej elytarni z ich wszystkich hahaha....
Miałem się nie wtrącać ale jak już wszyscy sie najeżdzają:P, jak w prawie każdym takim Topicu ;) to cóż....
Aha każdy kto będzie zaatakowany niech sobie walnie w podpisie:
"Proud member of My Źli i Utrapieni"
ahhh i rozśmiesza mnie ten userbar o elycie:D widocznie Wam to się bardzo spodobało, odgrywanie tych takich :D
Wszystkie topici jak te:d mają jeden wspólny koniec ;), czekam aż tak owy nastąpi.
@Rylek,Yassek
Żal mi Was, Proszę Cię nie udzielaj się już odnośnie IRCa, jest tu o wiele więcej osób co mają coś mądrzejszego do powiedzenia niż Wy.
Tak Yassek i Ryłek jesteście najbardziej elytarni z ich wszystkich hahaha....
Żal to mi Ciebie Tili, miałem Cię za porządnego człowieka... Kto jak kto ale Ty zauważy, że te posty to jedna wielka podpucha - a te userbary... it's teh same stuff.
No patrz, używasz takich mądrych słówek a sam nie potrafisz wypatrzeć sarkazmu lub ironii w czyjejś wypowiedzi/zachowaniu. Generalnie reprezentujemy to samo stanowisko co Scor, Ghost, Optyś, Cafe i May. Po prostu skończył Ci się na nich argumenty musiałeś zaatakować kogoś innego, przykre.
ps. Mój pierwszy post w tym temacie jest jaki jest. Pisałem go, bo byłem pewny, że Scor zaraz wejdzie i usunie ten (powtarzający się) wątek. A że tak się nie stało i dostałem 3 punkty, mówi się trudno.
ps2. Na ircu już mamy nowe przezwisko dla niektórych - pikselki ;]]]
Scor, odpowiedz mi na pytanie. Czy banowanie takich ludzi cokolwiek zmienilo? Jest ich mniej?
A teraz konkretniej. Byc moze ludzi drazni to, ze wiekszosc ludzi wchodzi na kanal IRC i zadaje pytania, ale... to jest normalne. To, ze wy macie inne ustawienie "trybu szukania" (google->FAQ->itp->zapytanie) nie oznacza, ze wszyscy musza tak miec. Ja sam uwazam, ze zanim zaczne poszukiwania czegos, lepiej zadac komus pytanie, zwlaszcza na ogolnodostepnym kanale dotyczacym tematu. Pozwoli mi to zaoszczedzic wiele czasu.
Wiesz, ale czym innym jest zadanie pytania kulturalnie, i w miedzyczasie szukanie odpowiedz, a czym innym bezpardonowe wbicie sie i "EJ JAK ZROBIC KONTO F TIBII??????????????????????????????????????"
Po drugie: nikt nie kaze wam odpowiadac na te pytania. BA! NIkt ich wam nie kaze czytac. Sam stosowalem opcje IGNORE z duzym powodzeniem, kiedy bywajac na irc'u nie mialem ochoty pewnych osob sluchac.
Owszem, nie kaze. My po prostu nie zyczymy sobie, zeby ktos zasmiecal kanal
pytaniami zadanymi w durnym stylu (ejczeplx). Poza tym, takie bezpardonowe pytania lamia regulamin, a za to jest kick/ban dla przykladu. Jak taki tibijczyk nie zalapie, o co nam chodzi, to juz nie nasza wina.
I po trzecie, najwazniejsze IMO: czy tego chcecie czy nie, kanal #tibia.pl zwiazany jest, UWAGA, z tibia. TO chyba normalne, ze ludzie, ktorzy chca szybko dostac odpowiedz i nie chce przekopywac sie przez megabajty smieci na forum ida z zapytaniem tam?
Owszem, pojawia sie na stronie Tibia.pl, jest zwiazany ze strona. Ale co z tego? Poza tym, jak wyzej. Tu nie chodzi o samo zadawanie pytan. Tu chodzi o kulture i spryt userow.
To, ze wy chcecie tam pogadac sobie w swoim towarzystwie to jedna sprawa, to, ze opy powinni pomagac to juz druga;] I bez gadania, ze #tibia.pl nie jest zwiazany ze strona, bo to jest co najmniej smieszne.
Opowie powinni pomagac? Wiesz, opowie nie sluzacy. Co do drugiego - jak wyzej.
Nie chcecie byc nekani przez debilow vel newbi: stworzcie sobie kanal i sie tam przeniescie, powiadomcie tych, ktorych lubicie i uwazacie, ze sa ołkej a reszte olejcie. I wilk syty i owca cala.
Po co? Owszem, mozemy zalozyc nowy kanal - ale wtedy #tibia.pl umrze, jak juz wczesniej bylo wspomniane.
Poza tym - jak chcesz obslugiwac takich durnowatych ejplxowatych tibijczykow na naszym kanale, zapraszam cie bardzo, po trzecim cie po prostu szlag trafi.
uwielbiam wesoło pisać o elycie.bo ona sama w sobie jest wesoła...najweselsi są Ci którzy albo ledwo się wkupili wam w łaski albo Ci którzy są na samym szczycie<macha do Garg i Yassek>Drogi Yassq.dlaczego na mój normalnie zbudowany argument odpowiadasz kupą tudzież żartem;>Jeszcze jednego nie rozumiem koleś imieniem Tiligus kiedyś dał mi pozytywa,potem negatywa bo jak stwierdził inni mnie nie lubią...ups wzruszyłem się. a teraz jedzie po was jak po kaczkach.chorągiewka yeah bunna
żeby nie było nie chciałem się więcej wypowiadać w tym temacie ale zmuszają mnie do tego przezabawni ludzie:-)
down:99,9% right;p
Inter Slayer
05-07-2006, 23:56
ja też dostałem bana za byle powiedzenia cześć tak samo na tibia.org.pl :/ irc staje się miejscem do szpanu a nie do normalnej rozmowy
uwielbiam wesoło pisać o elycie.bo ona sama w sobie jest wesoła...najweselsi są Ci którzy albo ledwo się wkupili wam w łaski albo Ci którzy są na samym szczycie<macha do Garg i Yassek>pawełkuthedruidze kto to Garg?
Drogi Yassq.dlaczego na mój normalnie zbudowany argument odpowiadasz kupą tudzież żartem;>Jeszcze jednego nie rozumiem koleś imieniem Tiligus kiedyś dał mi pozytywa,potem negatywa bo jak stwierdził inni mnie nie lubią...ups wzruszyłem się. a teraz jedzie po was jak po kaczkach.chorągiewka yeah bunnaTak tak pawełkuthedruidze.
żeby nie było nie chciałem się więcej wypowiadać w tym temacie ale zmuszają mnie do tego przezabawni ludzie:-)Jesteś równie zabawny z tym Twoim avkiem ^;^
ja też dostałem bana za byle powiedzenia cześć tak samo na tibia.org.pl :/ irc staje się miejscem do szpanu a nie do normalnej rozmowyI jeszcze kretynie powiedz, że na tibia.org.pl perm bana nie dostałeś zasłużenie (3 konta, plagiaty, kretyńskie tematy, kretyński user) : /.
Wiesz, ale czym innym jest zadanie pytania kulturalnie, i w miedzyczasie szukanie odpowiedz, a czym innym bezpardonowe wbicie sie i "EJ JAK ZROBIC KONTO F TIBII??????????????????????????????????????"
Ale ja nie mowie o takich ludziach. Tylko o tych zadajacych wlasnie normalne pytania. A tacy niestety tez sa banowani. I nie wciskaj mi, ze nie, bo na kanale w zime spedzalem wiekszosc mojego jako-tako wolnego czasu. Z checia bym poszukal w logach, ale mi sie nie chce.
Owszem, nie kaze. My po prostu nie zyczymy sobie, zeby ktos zasmiecal kanal pytaniami zadanymi w durnym stylu (ejczeplx). Poza tym, takie bezpardonowe pytania lamia regulamin, a za to jest kick/ban dla przykladu. Jak taki tibijczyk nie zalapie, o co nam chodzi, to juz nie nasza wina.
Wiec dlaczego 'stali' bywalcy nie sa banowani za to samo? Przeciez poziom bezczelnosci i debilizmu niektorych userow tam przebywajacych jest o wiele wiekszy niz ludzi wchodzacych tam by od razu rzucic "ej...".
Owszem, pojawia sie na stronie Tibia.pl, jest zwiazany ze strona. Ale co z tego? Poza tym, jak wyzej. Tu nie chodzi o samo zadawanie pytan. Tu chodzi o kulture i spryt userow.
Nie, no nic z tego. Kompletnie nic.
Opowie powinni pomagac? Wiesz, opowie nie sluzacy. Co do drugiego - jak wyzej.
Krva, ludzie - czy wam totalnie mozgi zrasowalo? Od kiedy pomaganie to forma sluzenia? Do jasnej cholery - nie podoba sie, wyjdz (dewiza IRCa). #tibia.pl to kanal zwiazany z tibia, op tego kanalu IMO powinien nie tylko dbac o porzadki, ale i pomagac userom. Ale byc moze ja jestem zbyt wymagajacy od ludzi, a pewnych rzeczy o operatorow kanalu nie powinno sie wymagac? Jak tak to szkoda - bo mialem nadzieje, ze Scor dobrze dobiera ludzi.
Po co? Owszem, mozemy zalozyc nowy kanal - ale wtedy #tibia.pl umrze, jak juz wczesniej bylo wspomniane.
No ta, kanal umrze i biedne szaraczki z #tiba.pl (zeby nie powiedziec elita -Muahahaha ;) :)) straca frajde z dupienia innych z forum. Co jak co, ale dla mnie to zwykla oznaka tego, ze zjebanie nowego na kanale to forma dowartosciowania.
Poza tym - jak chcesz obslugiwac takich durnowatych ejplxowatych tibijczykow na naszym kanale, zapraszam cie bardzo, po trzecim cie po prostu szlag trafi.
Wikt, wieczorem podesle ci moje logi z kanalu + logi prywatne, gdzie ludzie sie mnie o pewne rzeczy pytaja. Cierpliwosci starczylo mi na mase ludu. Oczywiscie zdarzali sie upierdliwi - ale wtedy ignorei jadem dalej.
Ghost Nieudany
06-07-2006, 09:34
"I po trzecie, najwazniejsze IMO: czy tego chcecie czy nie, kanal #tibia.pl zwiazany jest, UWAGA, z tibia. TO chyba normalne, ze ludzie, ktorzy chca szybko dostac odpowiedz i nie chce przekopywac sie przez megabajty smieci na forum ida z zapytaniem tam?"
O rany. Wiesz, co mnie bawi?
Że po tylu rozdmuchanych akcjach na tym forum jakoś NIKT się nie wystraszył i uznał, że z takimi osobami jak ja nie ma co rozmawiać. Skąd to przekonanie, że IRC jest najlepszym miejscem do uzyskania odpowiedzi? Mimo, że szukając parę minut można dostać DOKŁADNIEJSZĄ i PEWNIEJSZĄ odpowiedź od ludzi, którzy się na tym konkretnym aspekcie ZNAJĄ?
Ad. nazwy - a to, że kanał nazywa się np. #a oznacza, że rozmawia się tam głównie o genezie literki a?
ja też dostałem bana za byle powiedzenia cześć tak samo na tibia.org.pl :/ irc staje się miejscem do szpanu a nie do normalnej rozmowy
Logi?
To, ze wy chcecie tam pogadac sobie w swoim towarzystwie to jedna sprawa, to, ze opy powinni pomagac to juz druga;]
Op/moderator to internetowy wykidajło - on ma trzymać porządek w swoim miejscu pracy i nigdzie nie ma w obowiązkach moda/opa, żeby pomagał bezmózgom.
A tak wogle, dzieci, to odpieprzcie się od tego IRC-a w końcu i wyjdźcie na dwór, jak wam gimli doradził. Ciepła pogoda jest, za parę dni już tak nie będzie. ;]
Ad. nazwy - a to, że kanał nazywa się np. #a oznacza, że rozmawia się tam głównie o genezie literki a?
Ludzi wyzywasz od bezmozgow a swoim nie umiesz sie poslugiwac. nazwa kanalu #a nie przekazuje zadnych informacji co do tego co moze sie na nim dziac. Natomiast nazwa kanalu #tibia.pl juz chyba to robi? Przynajmniej wg. mnie oznacza to "kanal, gdzie spotykaja sie ludzie z forum tibia.pl i PRAWDOPODOBNIE wielu z nich gra w tibie.
Ludzi wyzywasz od bezmozgow a swoim nie umiesz sie poslugiwac. nazwa kanalu #a nie przekazuje zadnych informacji co do tego co moze sie na nim dziac. Natomiast nazwa kanalu #tibia.pl juz chyba to robi? Przynajmniej wg. mnie oznacza to "kanal, gdzie spotykaja sie ludzie z forum tibia.pl i PRAWDOPODOBNIE wielu z nich gra w tibie.Nazwę #tibia.pl można rozumieć na 2 sposoby #tibia.pl - dla ludzi ze strony www.tibia.pl, albo #tibia.pl - kanał dla polskich tibijczyków. W 1 przypadku kanał jest do spotkań ludzi ze strony, a w 2 dla tibijczyków. A i btw. mówcie co chcecie, ale nie siedzieliście na #tibiapl, kanale na polnecie i nie poznaliście elitarnej organizacji GTW, z którą na pewno jest ciężej się dogadać niż z Waszymi modami. Mimo tego lubiłem kiedyś tam siedzieć.
A tak wogle, dzieci, to odpieprzcie się od tego IRC-a w końcu i wyjdźcie na dwór, jak wam gimli doradził. Ciepła pogoda jest, za parę dni już tak nie będzie. ;]No, 39 stopni, cieplutko ^;^
Drogi Yassq.dlaczego na mój normalnie zbudowany argument odpowiadasz kupą tudzież żartem;>Jeszcze jednego nie rozumiem koleś imieniem Tiligus kiedyś dał mi pozytywa,potem negatywa bo jak stwierdził inni mnie nie lubią...ups wzruszyłem się. a teraz jedzie po was jak po kaczkach.chorągiewka yeah bunna
Bo mnie w porównaniu do Ciebie je*ią notki, i wystawiłem Ci tą drugą bo tam z Ville miałeś jakiś konflikt ;],i mi zarzucał że dałem ci pozytywa. Savvy? Chcesz napiszę Ci że jesteś fajny.
Nie wiem czego wpychasz mnie w jedną strone, ja reprezentuje tylko i wyłącznie własne stanowisko, ewentualnie zgadzam sie z niektórymi użytkownikami. I nie wiem czemu miałbym być chorągiewką, po 1 nie obrałem żadnej strony po 2 swoich kumpli nie obrażam, więc drogi użytkowniku zastanów się niczym coś napiszesz.
Co jakiś czas powstają takie tematy i tak z nich nic nie wynika...
Proponuje zamknąć temat, który i tak zakończy, sie tak jak wiekoszoc tematów z ta sprawa. Zakończy sie na tym ze jest podział, Elyta vs Utrapiono-Gnebieni i tak dalej, i tak dalej. Powiedzmy ze wygląda to tak #tibia.pl jak media markt nie dla idiotów, co nie zawsze sie sprawdza, ale nie będę mówił, bo nie chce być konfliktowy
Ja popieram pomysł Cafe. Dodatkowo prosze wszystkich o nie lączenie Ali vel. Yasska z Elytą :D:D. Zresztą nie rozumiem dlaczego na tibia.org.pl zostal szybciej wyrzucony niz tutaj.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 12:06
Ten kanal jest po***any, ja wszedlem sobie na niego i od razu z marszu dostalem bana. (napisalem "yo all" i po tym zostalem skickowany a nastepnie jak sie znowu zalogowalem to otrzymalem bana po 1 sekundzie). Zenada i parodia to malo powiedziane. Chyba nigdzie na swiecie nie ma drugiego takiego pokoju ze jeszcze sie nie zacznie rozmowy a juz jest ban! No ale ja juz wiem pewnie sie dopuscilem przestepstwa bo napisalem "all" zamiast "wszyscy" bo nic innego nie napisalem niz ***** to "yo all".
pokoj #tibia.pl
:glupek::glupek::glupek:
@up
Daj mi swoje logi, logi, logi...
Zostales zbanowany juz za pierwszym razem, poprostu tak działa bot, za 1 razem cie kicknie a jak wejdziesz, to od razu zabnuje.
Ghost Nieudany
06-07-2006, 12:10
@up
Logi do cholery jasnej, bo ja mogę mówić bez pokrycia, że widziałem Andrzeja Piasecznego tańczącego kankana w sukni ślubnej na mojej ulicy.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 12:11
@up
Daj mi swoje logi, logi, logi...
Zostales zbanowany juz za pierwszym razem, poprostu tak działa bot, za 1 razem cie kicknie a jak wejdziesz, to od razu zabnuje.
rotfl
a za co zostalem zbanowany to moglbys mi mistrzu wytlumaczyc? Nie mozna napisac "all" bo to angielskie slowo czy jakis inny powod? 8o
@noobowaty mistrz
Pod jakim nickiem wszedles na kanał? Zaraz zobaczymy w logach co tak naprawde napisales.
@down
bujac to my, ale nie nas.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 12:25
Skad ja moge pamietac pod jakim nickiem bylem dokladnie? To bylo wczoraj rano a ja wchodze na wiele forum, kanalow, czarow itp wiec nie pamietam dokladnie na jakim mialem jaki nick. Po prostu napisalem ci co powiedzialem, jak mi nie wierzysz to twoja sprawa. Ja nie potrzebuje twojej wiary tylko mi wyltumacz za co dostalem bana w tej sytuacji. A moj nick mial w sobie na pewno wyraz "noob", wiec poszukaj.
mujmujmujmuj!!!11jedenrazone
ale wy wszyscy fajni jestescie ;] Jak zwykle te same osoby czepiaja sie - jak zwykle - tych samych osob. I - rowniez jak zwykle - nic z tego nie wynika, bo zadnemu z was nie zechce sie ruszyc dupy po to, zeby sprawdzic jak jest naprawde ;) A to ze coniektorzy z was sa od razu banowani, coz... prezentujecie na forum taki poziom jaki prezentujecie, nic dziwnego ze od razu dostajecie bana, skoro od razu wiadomo czego sie po was spodziewac. Tak OnlyM, tak PiXik, tak cala reszta - to o was mowie ;) Jakos nie zauwazylem zeby tzw. "ircowa elyta" notorycznie lapala warny/bany na forum - i nie mowcie ze to wlasnie dlatego bo siedza na ircu, jedno wcale nie jest zalezne od drugiego. No, to tyle ode mnie, wiecej nie chce mi sie pisac, bo i po co, poczekam do nastepnego topicu i wtedy rozwine mysl ;)
MayGyver
06-07-2006, 12:32
i tym optymistycznym akcentem konczymy starcie - elyta vs. reszta swiata
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.