zaloguj się

Pokaż pełną wersje : "Frankenstein competition" sprostowanie

Kiko
21-06-2006, 13:04
W końcu znalazłem troch więcej czasu (koniec egzaminów zawodowych) na obejrzenie forum i tematów związanych z "Frankenstein competition"
a tu wyczytałem taką ciekawostkę:

"Nie no jeszcze jedna praca jest plagiatem grafiki RPG Makera Xp, a dokładniej praca Kiko:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=79335&page=41
Ten kot jest wzięty z tego programu:
http://img444.imageshack.us/img444/4843/152animal027ne.png
Jedynie jego grafika śmierci jest własna."

Nie powiem, żę nie, ale jednak mnie to trochę zszokowało.
Napisałęm do qmpla (twórcy szablonu i moich animacji) na gg a on wszystkiemu zaprzeczał.
Dałem mu link do posta i potem się przyznał, że grafikę wzioł z jakiehoś programu "rpg maker xp".

Dlaczego zleciłem mu wykonanie grafiki ?
Bo ja się na tym nie znam, uczyłem się na egzaminy i w razie wygranej, powiedziałem mu, że mp3 playera dostanie.

Jak widać na qmplach można się zawieść ;/
Teraz wisi mi kolejkę browców, jako odszkodowanie :P

Jeśli kogoś uraziła moja praca itp to bardzo go za to przepraszam i zapewniam, że nie będę się już wyręczał znajomymi.

slawekmag
21-06-2006, 13:15
No dobrze. A ja mam pytanko czemu wszystkie tematy konkursowe są zamknięte i nie ma tego ze zgłoszeniami?

Kiko
21-06-2006, 13:21
W regulaminie pisze, że prace można umieszczać do 21.6., dziś jest 21.

Mogli uściślić, że do 21 bez włączności.

Też mnie to zdziwiło, dlatego temat założyłem TU

Matek
21-06-2006, 13:46
NIe obchodzi mnie kto ci robil grafike. Plagiat jest plagiatem i powinien byc karany jak dotychczas: BANEM. TY ja splagiatowales umieszczajac ja na forum jako WLASNE dzielo.

Herhor
21-06-2006, 14:49
eee... kolega plx?? Niestety każdy odpowiada za własne konto. Teraz twój los w rękach moderatorów. Jedyne co ci pozostało to się browcami nacieszyć.

Kiko
21-06-2006, 19:49
No ludzie wyluzujcie, ja tylko chciałem wyjaśnić zaistniałą sytuację.
Możecie banować (już miałem ban na IP przez rok) i robić co chcecie, nie zależy mi na tym koncie (pare postów) bo i tak tylko dla konkursu je założyłem.

Napisałem to wszystko tylko dlatego, bo uznaje takie wartości jak honor i duma.
A, że je wtedy nagiołem (korzystając z pomocy) teraz ponoszę mini pokutę.

Smetana
21-06-2006, 20:29
Who cares? :P BTW nagiąłem.