PDA

Pokaż pełną wersje : Paladyn - slaby exp ?!

Mui
21-06-2006, 15:02
Aktualnie 35 lev, 80 dista. Sam nie wiem co ze mna nie tak... na tombach na prawo od ankh, tam przy scianie wbijam 18-23k expa/h. Na cyclopolis jak cale wolne 1st floor to 22k expa/h. Niektorzy chwala sie, ze wbijaja znacznie wiecej na takim lev. Biegam w bohach wiec po wybiciu jednego spawna biegne szybko do drugiego.

Zastanawialem sie nad pojsciem na Tarpit Tomb(na smole), 3 pietro.
Znajduja sie tam Necromancer, Bonebeast oraz ds, vampy z ktorymi nie mialem problemow w walce na dystans w tombach na drugich poziomach. Pierwszy raz poszedl bym tam z blokerem i jeszcze jednym shooterem aby oswoic sie co gdzie jest... Ale czy to nie bedzie za duze ryzyko dla mnie ? Nawet uzywajac sd na necro od czasu do czasu ? :P Zwariowalem ? ;)

Prosze o rady bo te ~20k expa/h to chyba kpiny czy pal tak ma juz ? :(

Prosze o rady, mam nadzieje ze nie znajdzie sie geniusz ktory aby cos napisac odesle mnie do tematu 'gdzie expic na xx/xx skilach' ani do 'poradnikow' tylko udzieli mi jakis konkretynch rad co powinienem zrobic...

Dzieki,

Vil
21-06-2006, 15:30
Co 3 godziny masz level - w czym problem ? Mozesz sprobowac spore respy guardow ale wiele wiecej i tak nie wyciagniesz .. Ewentualnie dragi w Ankh ~

Mui
21-06-2006, 15:47
Co 3 godziny masz level - w czym problem ? Mozesz sprobowac spore respy guardow ale wiele wiecej i tak nie wyciagniesz .. Ewentualnie dragi w Ankh ~Prosilbym o wypowiedz pakow lub osob ktore znaja sie na rzeczy... Sorka! :(

sir Tifejo
21-06-2006, 15:49
Tarpit Tomb - ciachasz wszystko oprocz necro, z necro bedziesz mial male problemy = jakies uhy w plecy. Wyciagniesz ~25-30k/h, i wyjdziesz bez zadnego waste, jak Ci sie poszczesci - bedziesz milionerem, osobiscie znam ludzi ktorzy na tymze tombie dorobili sie fortuny.

Guardy - wyciagasz ~20-25k/h (w zaleznosci od cave), loot zawsze Ci sie zwraca + spory zysk.

Dragi - expa wyciagniesz wiecej, ale nie sadze zeby na tym lvlu byloby to oplacalne. Tak od ~40-45+.

sir Tifejo
21-06-2006, 15:52
Prosilbym o wypowiedz pakow lub osob ktore znaja sie na rzeczy... Sorka! :(
Khe, czemu VIl mialby sie nie znac? Wyciagajac te ~20k/h na 35 lvlu masz co 3h lvl. To zle?

Spalony
21-06-2006, 16:08
Vil zna się na wszystkim :D ;)

Guardy Guardy Guardy Guardy bla bla bla :D a jak Cie zacznie rzygać od guardów to polecam sie przejść na jakieś dragi albo coś

Kojotes
21-06-2006, 16:56
Paladyn tak już ma, ze nim sie bije 2 czy 3 razy dłuzej ten sam resp co knightem lub magiem...
Tomby na tym lev to dobry wybór, polecam penisula tomb, ostatni poziom przed tp (25k/h), ew. scaraby (20-25k/h ale lepszy zysk) czy guardy (różnie, zazwyczaj spory zysk). W ten sposób dobijesz do 40 lev, co pozwala w miare komfotrowo huncic na 8x Ankh draggys (zrobisz tam 30k/h).
Co do TarPit -3, to nie polecam już teraz- wcale nie ma tak dużo miejsca do ucieczki, stalkery potrafią napsuć krwii/strapować a bonebeast to wyjątkowo wredna bestia... Jeśli już to bloker.

Vil
21-06-2006, 17:46
Nie znam sie na wszystkim, po prostu dziwie sie ze tak szybki ( jak na ten level ) sposob nabijania leveli cie nie satysfakcjonuje, bo niejeden knight dalby sie zabic za taki exp ( szczegolnie przy takich kosztach ). A zeby nie bylo zupelnie offtop to dopisalem o dragach.

pozdro dla wielbicieli -.-V

Mui
23-06-2006, 00:24
Tarpit Tomb - ciachasz wszystko oprocz necro, z necro bedziesz mial male problemy = jakies uhy w plecy. Wyciagniesz ~25-30k/h, i wyjdziesz bez zadnego waste, jak Ci sie poszczesci - bedziesz milionerem, osobiscie znam ludzi ktorzy na tymze tombie dorobili sie fortuny.

Guardy - wyciagasz ~20-25k/h (w zaleznosci od cave), loot zawsze Ci sie zwraca + spory zysk.

Dragi - expa wyciagniesz wiecej, ale nie sadze zeby na tym lvlu byloby to oplacalne. Tak od ~40-45+.Ok, dzieki. Co do Tar tomb to slyszlame wlasnie ze jest dobry ale moglbym wiedziec o jakim pietrze mowa ? Bo chyba nie drugim ? :)

Guardy - Te na south od f hills ? Czy sa moze jeszcze jakies inne o ktorych nie wiem na paccu ? :>

Dragi - Jak chodze na dragi to wybijam tylko ten resp na powierzchni na gore/dol nie zchodze bo czesto wystepuja tam dl+drag lub 2xDrag i sie boje... mam rozumiec za na 45+ moge bez problemu je solowac ? :)

Paladyn tak już ma, ze nim sie bije 2 czy 3 razy dłuzej ten sam resp co knightem lub magiem...
Tomby na tym lev to dobry wybór, polecam penisula tomb, ostatni poziom przed tp (25k/h), ew. scaraby (20-25k/h ale lepszy zysk) czy guardy (różnie, zazwyczaj spory zysk). W ten sposób dobijesz do 40 lev, co pozwala w miare komfotrowo huncic na 8x Ankh draggys (zrobisz tam 30k/h).
Co do TarPit -3, to nie polecam już teraz- wcale nie ma tak dużo miejsca do ucieczki, stalkery potrafią napsuć krwii/strapować a bonebeast to wyjątkowo wredna bestia... Jeśli już to bloker.No pocieszyles mnie z tym expem, myslalem ze to ze mna jest cos nie tak :P

8x Ankh draggys - moglbym prosic o wyjasnienei co oznacza ta ósemka ? :)

TarPit - tak myslalem zeby najpierw wpsac tam z blokerem i jakims magiem zeby zapoznac sie co gdzie mozna spotkac :)

Dzięki wam ogromne za pomoc licze na dalsze odpowiedzi!! :)

Kojotes
23-06-2006, 08:46
8x to ten największy resp w Ank, a ta ósemka oznacza liczbę smoków w głównej jaskini (ale nie martw się, można je latwo lurować i biegać z nimi dookoła dużego szkieletu).
Zamiast uhów weż manasy, ew. life ring (3 razy tańsze niż runy), masz dobry dist, więc hmm'y mogą być nawet zbędne.

emilok
23-06-2006, 09:03
Prosze o rady bo te ~20k expa/h to chyba kpiny czy pal tak ma juz ?
Get use to it. Palladyn ma inaczej, ale w Twoich rękach widocznie tak musi być.

sir Tifejo
23-06-2006, 13:24
Ok, dzieki. Co do Tar tomb to slyszlame wlasnie ze jest dobry ale moglbym wiedziec o jakim pietrze mowa ? Bo chyba nie drugim ? :)
No jasne ze -3, przeciez mowilem ze ciachasz wszystko oprocz necro ;)
Guardy - Te na south od f hills ? Czy sa moze jeszcze jakies inne o ktorych nie wiem na paccu ? :>
Nie ma innych guardow, tylko te 6 jaskin + troche w kazz, ale te sa kiczowate.
Dragi - Jak chodze na dragi to wybijam tylko ten resp na powierzchni na gore/dol nie zchodze bo czesto wystepuja tam dl+drag lub 2xDrag i sie boje... mam rozumiec za na 45+ moge bez problemu je solowac ? :)
Mowilem raczej o slynnym spawnie "8x", jak juz kolega wyjasnial - resp 8 dragow ktore latwo mozna zlurowac od szkieletu. Z solowaniem dli+dragow...wstrzymaj sie do tego 60-70lvla;)
8x Ankh draggys - moglbym prosic o wyjasnienei co oznacza ta ósemka ? :)
Wszystko zostalo napisane wczesniej.
TarPit - tak myslalem zeby najpierw wpsac tam z blokerem i jakims magiem zeby zapoznac sie co gdzie mozna spotkac :)
W sumie dobry pomysl, tez tak zaczynalem - silny team i zwiedzamy wszystko razem ;).

sir Tifejo
23-06-2006, 13:30
Double...kocham te blady od tibia.pl ;p