zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Potwory i ich obrona, i atak.

fubu
25-06-2006, 12:22
Witam!
Szukalem na roznych stronka i forach o tematyce tibi odpowiedzi na pytania:

1.Ile ataku i obrony maja poszczegolne potwory;

2.Przy jakim shieldingu i tarczy potwory nie beda mi zabierac wogole hp;

3.Czy skill shieldin liczy sie tylko wtedy jak mam zalozana tarcze, czy umiejetsnosc shielding traktuje sie rowniez jako obrone osobista postaci (to znaczy jak nie mam tarczy to czy ten skill sie liczy do mojej obrony).

...Zeck
25-06-2006, 12:27
Witam!
Szukalem na roznych stronka i forach o tematyce tibi odpowiedzi na pytania:

3.Czy skill shieldin liczy sie tylko wtedy jak mam zalozana tarcze, czy umiejetsnosc shielding traktuje sie rowniez jako obrone osobista postaci (to znaczy jak nie mam tarczy to czy ten skill sie liczy do mojej obrony).

1.Nie moge odpowiedziec,bo mnie rodzice zabiją.
2.Nie zabierac hp moze ci najwyzej rat,spider itp.Silniejsze potworki tak czy inaczej cię uderzą ;)
2.Tylko z tarczą.

Ozon18
25-06-2006, 12:29
1. Tego nie wiedza starsi gorale. Mozna tylko okreslic w jakim przedziale zadaja damage.

2. Musisz zapytac w temacie "Czy pokonam danego stworka' albo 'Gdzie expic ze skillami xx/xx' dla poszczegolnych stworkow.

3. Z tarcza, a takze z bronia dwureczna, chociaz w mniejszym stopniu. Skill sie nie liczy do Twojej armor defence bo to sa 2 rozne rzeczy.

ProCZOP
25-06-2006, 13:19
odnośnie pkt 3. tak.

fubu
25-06-2006, 13:51
[QUOTE=Ozon18]1. Tego nie wiedza starsi gorale. Mozna tylko okreslic w jakim przedziale zadaja damage.

to moglbys tak np. mniej wiecej okreslic damage dwarf soldiera i dwarf guarda?

fubu
25-06-2006, 13:52
"3. Z tarcza, a takze z bronia dwureczna, chociaz w mniejszym stopniu"

W jak malym stopniu? ja sie spotkalem z twierdzeniem ze 2x. Ale chcialbym uslyszec twoja opinia.

pegaz_23
07-07-2006, 21:16
1.Nie wiem
2.Tylko słabe potwory nie będą zabierać ci hp
3.Tylko z tarczą

S'hAr'K
09-07-2006, 07:33
Shielding dziala tylko gdy maz zalozona tarcze (ang. Shield - Tarcza - sama nazwa mowi) nie ma skilla na którym nie otrzymal bys zadnego blood hita od potwora, zeby latwiej zabic potwora mozna bic w 3 osoby to zapewni zajecie defa potwora (shield przyjmuje 2 ciosy reszta to armor)

Li-Bi
09-07-2006, 19:47
Obrony nie da sie zmierzyc natomiast atak mozna i pisze na stronie encyclopedia tibia za ile wala poszczegolne potwory
Nie ma takiej. Zawsze istnieje szansa trafienia.
Liczy sie tylko jak masz na sobie tarcze

Karrith
09-07-2006, 20:00
ale glupoty mowicie. shielding liczy sie jesli w rekach trzymasz rzecz ktora ma jakis def (tarcza, dwureczna bron). przeciez to by bylo bez sensu atakujac np z takiego gs'a zeby obrazenia na postac z 80 shielda wchodzily jak na postac majaca 10 skilla...
rowniez bardzo prawdopodobne jest ze nie majac nic w dloniach liczy sie shield(sprawdzalem to tylko raz ale nie mgoe byc pewien), kiedys probowalem sorcem z 15 shielda bez eq dawalem sie bic spiderowi a potem knightem z 65 shielda, rowniez bez eq robilem to samo, i minimalnie hity w knighta byly mniejsze, lecz moglbyc to tylko przypadek wiec nie jest to pewne.

Li-Bi
09-07-2006, 20:02
shielding liczy sie jesli w rekach trzymasz rzecz ktora ma jakis def (tarcza, dwureczna bron).
Jesli masz w reku sama bron to shielding sie nie liczy bo jak sama nazwa wskazuje jest to umiejetnosc poslugiwania sie tarcza (od shield)
przeciez to by bylo bez sensu atakujac np z takiego gs'a zeby obrazenia na postac z 80 shielda wchodzily jak na postac majaca 10 skilla...
No wlasnie tak sie dzieje. Bo shielding jak sama nazwa wskazuje to nie cala defensywa tylko poslugiwanie sie tarcza.
rowniez bardzo prawdopodobne jest ze nie majac nic w dloniach liczy sie shield
Na 100% to nieprawda.
kiedys probowalem sorcem z 15 shielda bez eq dawalem sie bic spiderowi a potem knightem z 65 shielda, rowniez bez eq robilem to samo, i minimalnie hity w knighta byly mniejsze, lecz moglbyc to tylko przypadek wiec nie jest to pewne.
Na 100% to tylko zbieg okolicznosci.

Paladynek Ziom
09-07-2006, 20:14
Cześć Mam pytanie gdzie moge se po expic 13 levelem ale mam skile 41/23 prosze odpiszcie B)

Li-Bi
09-07-2006, 20:16
Cześć Mam pytanie gdzie moge se po expic 13 levelem ale mam skile 41/23 prosze odpiszcie
Kup sobie za startowa kase max manaskow ile mozesz i zrob 6 mlvl i idz sobie na dsy na ghost landzie, a pozniej nizej na necro.