zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Serwery non-pvp

szast11
25-06-2006, 18:07
Witam. Z pewnych powodów postanowiłem przejść na serwer non-pvp, ale jaki? Secura ma swoje prawa i jest fajnie ale jest tam największy tlok w tibii. Ide np. z ekipa na smoki uzbrojeni po zeby a tu inna ekipa lizoli ktora siedzi caly dzien i tylko expi i nei da rady tam wejsc.
1) Czy na securze faktycznie jest taki tlok i tak się przestrzega tych praw.
2) Jaka jest strona czarnej list secury bo to co ja widzialem to jedna strona forum ktorej ni jak nie przejrzysz calej. Nie ma jakies wyszukiwarki czy tym podobne
3) Jak wybiore serwer gdzie siedzi 700-800 ludzi da sie normalnie poexpic
4) Jak jest znowu pusty (bo non-pvp to albo full albo malo ludzi) to itemki nie beda za drogie
5) Czy non-pvp inne niz secura nie beda wygladaly jak wieczny rook gdzie kazdy sobie wszystko wyrywa zabiera
6) Jaki serwer non-pvp mi doradzacie
7) czy serwer USA rozni sie jakos od niemieckiego?

I na koniec prosba do moderatorow: jesli ten temat ma lepszy dzial to przeniescie go pls.

Palek Demon
25-06-2006, 18:18
Niebede odpowaidal na pytania ale powiem krotko.N-pvp jest zarazem fajne jak i idiotyczne mozna expic z fe..bic z gfb tomby z blokerem ..ma swoje wady i zalety natomiast na takich servach, Facc area jest mnOOstw n00bow...kradna...luruja...blokuja...wyzywaja...IT D
ale na pacc Area wydaje mi sie ze jest tego o 95% mniej da sie pograc poexpic :s
Polecam n-pvp nieboisz sie o hunta etc. :)

Maximus89
25-06-2006, 18:35
Polecam ci Refugie. Grałem tam przez krotki okres czasu,srednia ilosc ludzi na servie ale itemy dosc drogie. Mozna spokojnie poexpic,ale zdazaja sie straszne nooby w kopalniach zabierajace loot....Jak jest na innych expowiskach dla wyzszych lvli to ci nie powiem bo nie osiagnelem takiego lvla zeby to sprawdzic:)
A co do sprawy o amerykanskie i niemieckie servery...to raczej bez roznicy, z tym ze na amerykanskich z regoly gra mniej polakow....Możesz tez miec czesciej lagi z powodu odleglosci miedzy Polska a Ameryką(tak mi sie wydaje)

Fax
25-06-2006, 18:41
ja ci polecam Pacere...
mila atmosferka, ceny takie... srednie(?) i nie ma tak duzo noobow jak np na Celescie

ciaO

Kaco
25-06-2006, 20:01
Jeśli zaś chodzi o ceny itemów na Refugi to aktualnie bardzo mocno spadają.Sądze że Refugia to najlepszy non-pvp gram już tu około 3 miechy i thiefów jest mało,lecz radze uważać ! Czasami oszukują graczy strzelając fire fieldami w itemki które położysz na ziemie (dajemy sie nabrac poniewac pokazuje my je w miejscu gdzie nikt ich nam nie może zabrać) Nie wiem czy coś zrozumieliście,ale ok.Pozdrawiam.

morwi
25-06-2006, 20:33
tak refugia to dobry serwer, nie wiem jak na facc, ale na pacc nie było noobów...

grzysztof
25-06-2006, 20:42
Powiem tyle że na starych przepełnionych non-pvp nie opłaca sie już zaczynać (w domyśle chodzi mi on min. harmonie,secure,calmere). Natomiast nowsze są mniej przepełnione i na nich opłaca sie zacząc (mam na myśli guardie,luminere,refugie), wymieniłem serwery niemieckie, dlatego że na usa z powodu lagów i kicków nie ma raczej sensu grać. Ja osobiscie grałem dużo zarówno na pvp i na non-pvp i dla niektórych może to być szokujące ale moim zdaniem wiecej noobki przeszkadzają na pvp niż na nonpvp, nigdy nie zdarzyło mi się zeby ktoś mnie przyblokował lub ukradł lootbaga (a na pvp mialem pare takich sytuacji) oczywiscie gdybyś wpakował sie do dp wiekszego miasta z lootem napewno by Ci ukradli tak ja na każdym innym świecie, nie ma tutaj czegoś takiego ze ktos z wyzszym levelem wygoni Cię z expowiska, tylko grzecznie pojdzie lub poczeka na swoją kolej.

Podam tutaj szybko plusy i minusy non-pvp widziane moimi oczami
+ łatwość expienia z summonami typu fd,fe oraz czarami obszarowymi bez ryzyka zabicia przypadkowej osoby lub blokera
+ zostawianie postaci bez opieki pod np. dp bez ryzyka spekowania
+ łatwość w znajdowaniu temów na questy
+ nikt Cie nie wyrzuci z expowiska tylko z racji wyższego levela

- beznadziejne działanie wszystkich run typu field co powoduje że wogole nie sa zdatne do użycia
- brak możliwosci jakiegokolwiek rozstrzygnięcia sporów, choćby przez opcje party
- brak możliwosci ataku własnego summona

Oczywiście coś mogłem ominąc lub dla niektórych moga dojść jeszcze inny punkty ale ja wymieniłem to według mojego uznania.