Pokaż pełną wersje : Expienie na behemotach
Unnamed Glum
25-06-2006, 21:44
Chciałem poprosic o radę szczególnie doświadczonych paladynów. Mianowicie zastanawiam sie nad możliwoscią szybkiego expienia na behemotach. Ekipa to bloker okolo 100 lvla i 2 może 3 paladynów. Przypuszczalnie bede miał lvl 70 + i skille powyżej 90. Towarzysze troche mniej. Czy bedzie to się opłacać chodzi o exp, czy może iśc tylko z blokerem (uhy sie nie liczą) i pomagać sobie explo. Proszę o odpowiedz.
@ Expienie na Behemotah palladynem nie opłaca się, Bloker straci dużo uh'ów, i będziecie potrzebowali dużo czasu na rozwalenie behemota. Ogólnie Waste i nie ma tu mowy o szybkim expieniu :)
skryhull
25-06-2006, 23:27
na behemotach to się opłaca jak jest duża ekipa i twardy bloker. Bo loot z nich jest dość słaby, tylko giant sword który leci rzadko jest cenny. No i steel boots które lecą tylko z behe, ale tak rzadko... Poza behe to one są w jakimś queście chyba...
Bofedojo
25-06-2006, 23:48
Bierzesz duzo fooda+duuzo boltow+duzo mfow i jazda, tylko bloker musi biegac z behe, a nie brac go na klate. Przez jakies 2-3 godzinki mozna tak expic na samych boltach bez zadnych run. Przez ten czas powinno (no chyba, ze bedziecie mieli pecha ;/) cos wypasc :P. Shooterzy nie traca prawie w ogole kasy, a jesli cos wypadnie to blokerowi tez sie splaca ;P. Polecam resp w miejscu gdzie trzeba schodzic na exani hur up tam sie ladnie huntuje (wrazie co radze wziasc some SD jakby wyszedl podwojny).
BTW. Lepiej by bylo jakby 3 pallow bylo, bo na 2 to tym sposobem co mowie, troche by wolno to szlo.
Z takim lvlem i skillami bardziej opłacałoby Ci się (finansowo i czasowo) expić na dragach. Behe~ sux.
Ivanomen
26-06-2006, 08:50
Weźcie sobie jeszcze jakiegos 60lvl ED, który bedzie leczyl knighta z sio. Wtedy, nawet, jak bedą 2 na raz behe, to i tak druid będzie mógl nieźle leczyć. A mf sa na pewno tańsze, niż uhy :)
niektorzy z was nie byli nigdy na behemotach...wiec po co gadac....ktos mowi ze slaby loot albo ze behe sa gdzies tam na quescie...-.- Ja bylem z kolegami kilka razy, 2x palek, druid, sorc (exori mort) i w godzinke wylootowalismy 2x steel boots i 2x gs ....wiec tak rzadko to chyba nie leci...behemotow mozesz sprobowac tak jakbyscie z 4 palkow mieli z dystem 85+ to by dobrze szlo...a jak bloker ma 100+ lvl to po co wy sie martwicie o tego blokera ?...Ale jak ktos powiedzial lepiej na dragi czasem DLa mozesz rozdupic :D albo hero z blokerem ;] albo jeszcze inaczej zbierz sd i team i idz na demony ;];]
Unnamed Glum
26-06-2006, 13:38
Demonki to raczej nie bo za maly damage z sd (jak polezie sorc albo druid to zbiore moze 1000 expa). Hero wydaje mi sie ciekawym pomyslem mozna dsa convice i przelamany blok. Behe jest dobry o tyle ze sie nie leczy. Sprobuje jeszcze bic dle z blokerem jak narazie 1 dl = 1% lvla bolty + hmmy. Co do tych co mówią, że dragi bic i dlki (dla solo to sie troche boje xD) to spawny sa nieźle oblegane a na behe chyba nie siedzi za wiele osób. Lubie tez pohuncic na OF-ie ale exp taki sobie 35k+ zalezy od zapchania serva i ilosci 100+lvl knightów expiących. Proszę o inne sensowne propozycje.
Lord-Jacko
26-06-2006, 16:02
Tak wiec hunt na behe oplacalny jest przewaznie dla sorc/druid z mort i ew jak maja niskie lvle to jakies 1-2 palkow z bolcow Tak jak kolega wyzej powiedzial najlepiej niech bloker biega dookola filarow z behe a wy bijecie i stoicie np na parcelach albo ze schodow.
Jesli chodzi o inny exp to polecam dla pala 3 miejsca: mozna na necro chociaz tez tracisz hmmy, POH najlepszy exp dla pala chyba no i tomby pozycje za tp albo ropa na -3 :)
Pozdrawiam
Unnamed Glum
26-06-2006, 16:15
Co do tych necro z moim lvlem nie mysle zeby bawic sie z convice ds. Hmmy to nie problem a loot jak juz poleci to sie porządnie zwróci. Wie może ktoś ile tam expa mozna na godzine zrobic (mówie o biciu all na tym poziomie z necro oprócz quest rooma). Btw. zrobie skille i zobaczymy się z behe xD Dzięki za all rady.
Pozdrawiam!
Witam.A więc chcę wyraźić swoje zdanie,które brzmi tak:
Raz byłem na behemotach.Miałem wtedy 51 lvl i bodajze 79 dista.Ekipa składalła się z 4 paladynów i 1 najta-blokera.Paladyni mieli kolejno 90,66,51,51 lvl,a bloker knight 66 i skille 80/80.Bloker nie biegal z behe między filarami,ale to jego błąd.Bloker był leczony przez palka o 90 lvlu i szło fajnie,exp wyrąbisty jak na mój lvl,ale loot nie dopisal niestety.A i co do innych huntów to hero z knightem blokerem jak najbardziej na double spawnie.Exp kolo 30k na godzine i loot może być odlotowy.Jeśli chodzi o necro palkiem to kompletnie odradzam,chyba,że chodzi o loot-exp tragiczny,bardziej już opłaca się(względem expa) vamp hell,który jest zara obok.
Unnamed Glum
28-06-2006, 15:28
Tylko nie wiem czy w vamp hell nie bedzie za duzego hardcoru np. vampy respiace sie za plecami. Z tego co wiem to fajnie się tam łazi palkiem ale tak już 90 + bo duzy masz dmg z gfb. Skłaniam się jednak ku behemotom i hero czekam tylko z paccem ponieważ pasuje dobre skille wbic. Dzięki.
Pozdrawiam!
poisoner
28-06-2006, 18:54
No mozna expic tylko bohow nie zakladaj bo one strasznie predkosc chodzenia spowalniaja i wtedy jak behe cie dopadnie to schodzisz na pol hita, bo behe z ue wali
ja polecam (jak zwykle zresztą) tomby tar pits :P. Masz tam sporo vampów pare bonebestów i sporo śmiecia dla palka niezłe miejsce do expienia niestety dosyć często oblegany. Wogóle wszystkie tomby są wyczesane pochodz i wybierz któryś dla siebie. Nekro też odradzam dla palka całkowicie nieopłacalne na expa za szybko się leczą. Oczywiście dragi (ale to zapewne wiesz) z behe słaby loot leci exp niezły. Hydry (ale to też oblegane). Z teamem na demonki możesz. Co do behe i lootu z nich to... no comment :P Jak masz farta to się zwróci ale przeważnie jesteś w plecy niestety :/.
Unnamed:Wiesz,jak już mówiłem to możesz iść z jakimś kumplem zobaczyć,czy nie będzie hardkoru na hellu.Ja osobiście widziałem filmik jak expil tam palek z lvlem około 50 i szlo mu fajnie,ja na razie bylem tam tylko raz i expa wyciągnąłem około 40k,a straciłem troche gfb,hmm,boltów i manasów.Jeśli chodzi o potwory z innej beczki to możesz pójść na słonie na Tiquandzie,wbrew pozorom jest tam super(oczywiście wziąć łuk,bo mniejszy waste i dist szybciej idzie).
topic:Zgadzam się z jednym panem up,behe totalnie się nie zwraca,loot tragiczny,a sb to sztuka sprzedać.
up@
na sloniach sie fajnie expi , ale arrowy sie nie zwracaja.
Na necro mozna isc z 2 dsami, wystarczy zconvicowac:)
tyle ze palek ma o tyle trudniej, ze jak on atakuje to niestety DSy tez, a encro nie stoi w miejscu i nie czeka az sie go ubije, ja rdzilbym ebz dsów ;) raczej nie ebdzie strasznego waste!
Unnamed Glum
29-06-2006, 20:06
Necro spoko idzie z dsami ale trzeba troche pomanewrowac i pokombinowac jednak gdy dsy dojdą do necro to masakra combo 2 dsy + bolt + hmm tyle ,że exp marny. Zamieszczam screena z jednej z wypraw dla poglądu na sytuację miałem 50 lvl ( sorry z lh ale wtedy mnie to denerwowało teraz sie przyzwyczaiłem xD)
http://i46.photobucket.com/albums/f126/Glum444/UO0078.jpg
http://i46.photobucket.com/albums/f126/Glum444/UO0079.jpg
http://i46.photobucket.com/albums/f126/Glum444/UO0080.jpg
Myślę , że teraz nie opłaca mi się juz używanie dsów. Btw czy tam koło słoni nie kręci się hydra? Może ktoś powiedzieć o tym coś więcej np. ilości expa, loot na pewno marny ale strzały się robi szybko więc nie bedzie problemu.Dzięki za wszystko.
Pozdrawiam!
up@:Tak,hydra kręci się tam,ale bardziej na zachód,a Ty idziesz najpierw na północ a potem troche na zachód,gdzie jest tez kilka dwarfów guardów.Kumpel palek robił tam 30-35k expa,ale mial on lvl 90+ i dist 90+,więc myśle,że wyciągniesz ze 25k.A necro bez dsów w ogóle nie radzę próbować(czyt.tragedia).Możesz też spróbować całe podziemia z dworcami łącznie z tarantulami.Kolega własnie na Twoim lvlu ciągle tam expił i w 2tyg z 52 na 60-radzę targać arrowy,nikt Ci tam raczej nie ukradnie,albo sobie schowasz w dżungli.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.