PDA

Pokaż pełną wersje : trening

Helixaw
09-08-2004, 10:46
Z kim wolicie trenować skille:
1. na potworkach czy
2. z innym graczem
btw. czy to prawda, że podczas treningu z graczem skille rosną wolniej???

Ja zawsze trenuje na rotkach, zawsze jest trochę xp i calkiem sporo kaski :D

Fallorian Thennars
09-08-2004, 11:30
Tak sie śmiesznie składa, że ja NIE trenuję. Dlaczego? Nie wiem. Może dlatego, że mi sie nie chce.
Co do pytania, czy przy treningu z graczem skille rosną wolniej, mi sie wydaje, że tak.

damianlorek
09-08-2004, 12:07
Ja jestem paladynem i wole trenować z graczem z takiego powodu, że niektóre potwory uciekają.

Vanhelsen
09-08-2004, 12:36
A ja trenuje z potworami i z graczem, jeśli trafi się gracz z którym moge trenić to ofkors biore gracza ale jeśli takowego niema to co porabiać ??, trenuje z potworkami bo niemam co czasu marnowac :P

Bebilon
09-08-2004, 12:43
Wydaje mi sie ze trening pvp jest wolniejszy, nie kazdy umie trenowac z ludzimi. pallkiem na malych skillach bardzo trudno trenowac na czlowieku. Ja zostaje przy treningu z potworkami najlepiej rot ;)

wd
09-08-2004, 21:07
Tiaa, no tak.
Ja z reguły trenuje z graczami, a że jestem z Jaskini Behemota to mam dużo playerów, z którymi można skillować ;)
No, a jak się trafi, że nie ma nikogo, to cóż trza trenować z potworkami ^^

SHIZ:
Mi też się tak wydaje.
Np. Trenowałem sobie kiedyś z bratem no i mu w trakcie 20 minutowego skillowania skozyło 2 razy sword i raz shielding.
Po traningu ze mną poszedł na trolle [skillować(Low Level)] no i co chwile sword up, shielding up, sword up, shielding up :P
Trenował około 20 minut [tyle co skillowanie], a skille podrosły mu chiba 3 razy szybciej ;)

Czkafa
09-08-2004, 21:12
Ja tesz takie coś zauważyłem, ale to było spowodowane tym że podczas treningu nie trafiałem sparing partnera ale za to jak poszłem expić non stop szła farba!Mówie tu o zamieszchłych czasach -.- ,jak wyszłem dopiero co z rooka!

tomek654321
10-08-2004, 09:10
:miecz: ja trenuje z potworkami (konkretnie dwarfami) one mi nie uciekajo> B)

Melabux_1
11-08-2004, 02:33
Ja trenuje albo z ludzmi (2 na raz) albo z potworkami (swampy,roty)
Ludzie:czas 1 h
Potwory czas 10-20 minut
Tyle mi zjąl trening Shieldingu przez 20 minut mialem z (mialem 15)(jak skonczylem trening mialem 29)

;) ;] :D :) 8o

Kamilllllls
11-08-2004, 19:53
Ja oddalem swoj glos na train z potworami, chociaz z ludzmi tez zdaza mi sie trenowac...
...jezeli trenuje z potworami, to wiem, ze wezme do reki knifa, uztawie na full def, zluruje sobie 2 dwarfki...wiem, ze ten trening jest dobry (jak na moje skille)!!...ale sa tez minusy treningu z potworami...wmiare szybko gina, niektore uciekaja, , nie mozesz zostawic komputer (afk) nawet na "sekundke" - PK tylko na to czekaja :D :tongue:...jak trenujesz z potworem nie musisz prawie nic przygotowac, za to musisz wmiare czesto zmieniac "partnera"
...trening z czlowiekiem jest przeciwienstwem...zanim zaczniesz trening musisz sie dokladnie dogadac z partnerem...musicie poprubowac z roznymi broniami, tarczami, zbrojami itd...za to mozesz spokojnie byc afk (na zmiane z qmplem), masz pewnosc, ze partner nie zginie :) ...trzeba sie dlugo przygotowywac, ale jak juz znajdziecie odpowiednia "taktyke" mozecie trenic dluuuugie godziny!!
...co do efektywnosci (dlugosci) treningu...mysle, ze skille rosna rowno "(...)niewazne czy udezy cie snake, czy demon - chmurka to chmurka, iskierka to iskierka, a blood to blood(...)"...czy jakos tak :tongue: (w temacie...chyba "Wszystko o treningu")...chodzi poprostu o to, ze nie kazdy potrafi trenowac z czlowiekiem..."robi" za zadko bloody, wtedy trening jest nie wlasciwy (a ktos moze pomyslec, ze skille rosna wolnie "na czlowieku")...proponuje przeczytac art. "Wszystko o treningu"...tam naprawde jest wszystko o treningu :D ... :tongue:

...moge sie mylic :p ...jak zrobilem, jakis WIELGACHNY blad to prosze o porawienie mnie... :)

Tolben
13-08-2004, 10:37
Ja wole trenować z graczem. Nie musze co chwile zmieniać partnera i moge być długo AFK. Przeważnie podczas treningu odrabiam lekcje, jem, nawet chodze do sklepu itp. A szybkość treningu zgadza mi się z kalkulatorem na tej stronce http://www.geocities.com/cdeepal/EncyclopediaTibia/

Szkaf
14-08-2004, 20:33
Ja za dużego wyboru to nie mam bo gram na pacerze a tam jest non pvp. Ale i tak trenowałem bym z potworkiem z dwoch powodów. po pierwsze szybciej to idzie, a po drugie nawet najlepszy kolega moze wykorzystac nasze afk zabic i wziąśc wszytkie rzeczy jeszce jak jaka zbroja wypadnie albo inna część stuffu to wogle.
A po za tym jak się dednie straty w expie magic levelu i skilach.

Faith Keeper
14-08-2004, 22:05
@Szkaf to fajnych masz kolegow :/
Ja osobiscie trenie z bratem lub kolegami. Nie jest istotne z kim trenisz ale jak. Knight muszi co minute chociaz raz zadac jakies obrazenia ( krew ) zas pallek tylko rzuca. Z tego powodu moga byc roznice w czasie jakim uzyskujecie kolejne skille. Na stworkach masz ta pewnosc ze bedziesz ranil "swoj worek treningowy", jesli chodzi zas o gracza to musi on miec odpowiedni sprzet ( wooden shield, dager i jaka s lekka zbroje- sami musicie dojsc jaka wszystko zalezy od tego jak mocne sa ciosy ).

Gegiwod
14-08-2004, 22:17
Ja tez wole trenic z potworkami. Od kiedy wyszedłem z rooka siedze cały czas na rotwormach i trenujem dzinnie rosnie mi po kilka skilli shielda i sworda, a poza tym przy okazji jest exp i kasa :]. Tyle że co kilka dni birę ze soba słabszą broń żeby mi wystarczały na dłużej.