Pokaż pełną wersje : Niespodziewany Kick
Witam, przechwilom załapałem niespidziewanego kicka i co jest z tym związane prawie trup. Mam pytanie czy to może być spowodowane tym że mam otwartych za dużo programów w tle??
P.S. Wtedy afkowalem ale napewno to nietrwało 15 min+1 min na ruch.
Sam Fisher
26-06-2006, 20:08
Mozliwe, ale jakos mi to sie nie zdaza. Jak afkuje (trening,runy) to najczesciej mam wlaczona przegladarke internetowa, antyvira z firewallem i winampa. I jakos zyje.
Czyli to może być odłączenie neta na chwile?? Obawiam się tego w przyszłości jak będe mocarnym knightem i np. bede na Alinchatorze.:o
PharadoX
26-06-2006, 21:29
1. Nie będziesz na Anihilatorze bo na nawet niewiesz jak to się wymawia i pisze :D
2. Może być to spowodowane tym że ktoś zna twoje passy i próbuje wbić na tą postać która aktualnie grasz ( wątpie ).
3. To zazwyczaj wina providerów internetu ( zdarza się ).
Czyli że coś im się psuje i coś sie dzieje z netem żę niektórzy niemają a niektórzy mają max 1kb/s transwer a jeszcze inny ma przerwany net przez 10 sec. puźniej ma transfer max 3 kb/s a jezscze a po 5 min. ma 2 razy większy transfer.
Kilka tygodni temu od godziny 11:00 miałeś transfer max 5kb/s , to się kończyło 15 min. po tym jak kolega z tibi dzwonił do multimedi ( mieliśmy tego samego neta a ja jestem od niego młodszy i bardziej się wstydze :D ) ta sytuacja skonczyła się po 3ech takich turach.
Jest też mała szansa że to wina tych burz które teraz przechodzą nad Polską.
1. Zdaża się przekręcić nazwe.
2. Raczej napewno nie.
3. Czyli bo nierozumiem.
ad 3. Czyli że Twój dostawca internetowy przerywa połączenie na 10 sekund bo musi se cośtam sprawdzić, a osoba niegrająca tylko przeglądająca www tego niezauważa.
PharadoX
26-06-2006, 22:16
@Up
A żebyś wiedział! Tera wcisnełem Odpowiedzieć i czekałem 15 sec! Tylko czy jest to powodem robienia tematu przezemnie? Może to przez to że mam opere? Nie wiem , ale ja nawet normalnie w CS'a niemoge pograć bo po 20 sec. gry mam zwieche ( czyli cały ekran mi się zcina i nawet jak dalej ruszam myszka i chodze mimo że tego niewidze to postać w CSie stoi w miejscu ).
Czekam z niecierpliwościa na wymiane kilku części do kompa ;)
Pozatym powodów lagów może być wiele , ja opisałem zapewne te najrzadziej występujące.
Powodem kicka może być także sama tibia i ich sprzęt , pamiętacie sondy robione przez tibia.com w sprawie lagów i kicków? No własnie.
To chyba nieto ten kick był 2 sekundowy
No to Ci przerywa na 0,00000001 część sekundy.......
Powinieneś zacząć od popytania administratora/dostawcy o takie rozłączenia i wynegocjować je o rozsądnych godzinach (np ja mam ip change na neo zawsze o 4.25 w nocy).
Temat do kasacji, plx! teraz wszyscy będą pisać o tym, że mieli kicka a mysleli ze nie beda mieli! jakbym pisał temat o każdym moim kicku to juz dawno mialbym bana :baby:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.