Pokaż pełną wersje : Doświadczenie na światach pvp-enforced
Jako, że niedawno zacząłem spowrotem grać na Inferni, postanowiłem napisać skrypt, który nieco mi pomoże. Może także i niektórym z was.
Oblicza on ilość doświadczenia otrzymywanego po zabiciu postaci x postacią y.
Nie wiem czy kiedyś ktoś założył podobny temat. W każdym razie nie mogłem go znaleźć, a pomyślałem sobie, że to może się przydać.
Skrypt oczywiście napisany w php.
Link: http://www.shiray.pl/exp_enforced.php
Hmmmm... Bardzo ciekawe i przydatne ;> mam nadzieję, że to nie żaden keylogg ~? ;d ale avast! nie reagował, więc nie ma powodów do obaw chyba. Gud dżob.
Lol jaki znowu keylog :P
Dobrze, że się podoba.
Harry Xin
27-06-2006, 16:56
Nawet sobie dodałem link do tego kalkulatora do ulubionych (po prostu przyda się). ;) :p
A przepraszam bardzo ile dostaje sie % expa za ludzi?Bo wpisujac 10 % wychodzi na to ze 60 lvl zbijając 130 lvl dostanie 0 :)
Harry Xin
28-06-2006, 12:10
A przepraszam bardzo ile dostaje sie % expa za ludzi?Bo wpisujac 10 % wychodzi na to ze 60 lvl zbijając 130 lvl dostanie 0 :)
Chyba coś pokręciłeś. :p
Eee... Ty tam musisz wpisać poziomy postaci a nie procenty.
Pewnie wpisałeś "10%" w ostatnie okienko :P. Czytaj ze zrozumieniem. To działa inaczej. W ostatnie okienko wpisujesz liczbę doświadczenia jaką posiada twoja ofiara. Zrobiłem to dlatego bo jest różnica. Np. powiedzmy, że gracz na 7 levelu zabija postać na równo 8 levelu (4200 exp). Dostanie wtedy mniej expa niż po zabiciu 8 levela z 4300 expa. Jeżeli ofiara ma więcej exp dostaje się więcej - proste.
W ostatnie okno wpisujesz właśnie tą liczbę jednak jest to opcjonalne. Jeżeli zostawisz okienko puste wtedy zmienna wypełni się liczbą doświadczenia potrzebną na osiągnięcie poziomu jaki wpisałeś w drugim okienku. Np. wpisałeś w drugim okienku "8" to trzecia zmienna przybierze wartość 4200.
Harry Xin
28-06-2006, 16:51
Np. powiedzmy, że gracz na 7 levelu zabija postać na równo 8 levelu (4200 exp). Dostanie wtedy mniej expa niż po zabiciu 8 levela z 4300 expa. Jeżeli ofiara ma więcej exp dostaje się więcej - proste.
W ostatnie okno wpisujesz właśnie tą liczbę jednak jest to opcjonalne. Jeżeli zostawisz okienko puste wtedy zmienna wypełni się liczbą doświadczenia potrzebną na osiągnięcie poziomu jaki wpisałeś w drugim okienku. Np. wpisałeś w drugim okienku "8" to trzecia zmienna przybierze wartość 4200.
To za postacie poniżej 20 lvl też jest doświadczenie? Czy to był tylko taki przykład?
To był przykład ale za postacie poniżej 20 lvl też jest doświadczenie.
Harry Xin
28-06-2006, 17:22
To był przykład ale za postacie poniżej 20 lvl też jest doświadczenie.
Ale to jakaś nowość czy zawsze tak było bo coś wydaje mi się, że było inaczej. ;)
Patrz:
Masz 8 level zabijesz postać poniżej 20 poziomu to dostaniesz exp - sam sprawdzałem. Kalkulator mówi prawdę xD
Harry Xin
28-06-2006, 18:08
Masz 8 level zabijesz postać poniżej 20 poziomu to dostaniesz exp - sam sprawdzałem. Kalkulator mówi prawdę xD
No to chyba zacznę znowu grać na Dolerze. ;)
Kalkulator rox, a tak btw. Shiray, miałeś na Iridii nick Celadius?
O.o Tak. Kto ty xD?
Alaquazar here, evul postman quest master!!
Pamietasz jak otworzyles prezent na postmanie? :>
O.o Taaa xDXD Daj mi gg swoje. Gdzie grasz teraz?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.