Pokaż pełną wersje : Prawie , jak Artefakty
Czy macie jakąś bardzo ojobistą rzecz ? Naprzykład skrawek swojej pierwszej pochodni kturą otrzymaliście na Rooku , albo swoją pierwszą zbroje ? Czy macie coś bezwartościowego , lecz co dla was jest bardzo wazne ? Chodzi mi o rzeczy do których jesteście przywiązani , chociasz nie mają wielkiej wartości . Jeśli tak to jestem bardzo ciekawy , i jeśli chcecie je opisać , to prosze abyście to tutaj zrobili . :)
Ja nigdy nie zjadam jabłka w czasie wychodzenia z rooka'a zawsze zostawiam sobie jako pamiątke :)
A ty coś takiego masz ?
@topic
Jakoś się nie przywiązuje do rzeczy w tibii...
@edit
Czemu w temacie jest przecinek przed jak ?
Ha ja pamietam smieszna historie mialem wtedy 30 lvl a moj kumpel 60 ms dal mi invita do domku i znudow pewnego razu przy nim wynioslem mu zegar i rozwalilm on patrzy po chwili pisze pay 10k pytam za co a on za wartosc sentymentalna ;P i zaczal mnie bic :D
Sorry za ten przecinek przed jak .:D
Co do tego czy posiadam taką rzecz to raczej nie . Ale na codzień bardzo trudno mi się rozstać z niektórymi przedmiotami . :)
Krejzi Frog
27-06-2006, 19:25
Ja mam taką rzecz ale w.....diablo II :D Jest to Toporek mojego barba który dostal wraz z rozpoczęciem swojej przygody prowadzącej go ku zgładzenia diablo. :] mam go nadal w skrzynce.
W tibii też mam taką rzecz.A właściwie to rzeczy...60 ich mam,a raczej.......60.000 ..to są moje pieniądze :p Za każdym razem gdy wydaje chociaż 1k to czuje ,że coś trace,nawet gdybym kupił dsm za 2k to czułbym ,że coś trace :D...Nie nawidze wydawać mojich pieniędzy.Kocham je!
może pomyslicie że jestem materialista ale ja tez bardzo lubie swoje pieniażki a dokładniej platynki, bo zawsze staram sie mieć równe kwoty a zwykłe, złote gp wydaje na lewo i prawo ;p
Beretton
27-06-2006, 21:46
Ja zachowałem sobie na pomiątke 2 drag hamy z pierwszego drag hunta :)
Suzorewu
27-06-2006, 23:13
Bardzo fajny temat ;], naprawde mi sie podoba. Ja niestety nie moge sie pochwalic zadnym artefaktkami, poniewaz ostatnio przezywalem kryzys i nawet moje "Jabluszko rookowe" poszlo sie strawic ;p.
Ja mam wlasnie takie jabłko rookowe, a mój kolega nadal trzyma sabre którą mu kupiłam kiedy miał 3 lvl
P.S. Prawie robi wielką różnice :D
Longerlick
28-06-2006, 00:46
a ja do dzis trzymam passy do pierwszej postaci, która niestety mi shakowali;(
glupi bylem, jakis koles mi nawciskal ze GM rozdaje itemy, a ja tak bardzo chcialem Blassed ShieldB) niestety zapomnialem juz e-maila i nie odhakkuje tej postaci, ale stare passy mam jeszcze zapisane:p
Theo Prayer
28-06-2006, 01:29
Ja od ponad roku przetrzymuję dragon fetisha, za którego oddałem życie na Draconii. Koniecznie chciałem go zdobyć, a że miałem szczęście mieć prawie 3 sec laga na DL'u stojąc na wprost niego 40 levelowym ryckiem, to był to jeden z najdroższych bezwartościowych przedmiotów, jakie zdobyłem w ostatnim czasie...
Gred'BooS
28-06-2006, 11:11
moja byla kumpela z gildi nosi luk i roze od swojego chlopaka, ze jej sie tyle capa marnowac xD
Mam jeszcze moje pierwsze 10 wisienek które zlootowałem z buga na rook'u :D
I nie wiem czemu ale chomikuje brown bread ;P
Większość moich pamiątek ( Artefaktów) to jedzenie :D
1st double axe z Demonka. Lezy w dp bo pacc sie skonczyl juz ;(
BTW: Nie sprzedam :cup:
hmm, czy ja mam taka rzecz? Tak! mam jeszcze roh z desert questa :D nie sprzedam go nigdy :D czy jeszcze coś? No tak, buty :D kupiłem se bohy, a i tak stare buty mam w depo (te, co na rooku w sklepie kupiłem, bo nie miałem szczęścia wylootować :D)
zwyciezca
28-06-2006, 14:33
Ja sie przywiązałem do kwiatka znalezionego w szkielecie na ghost landzie:P . Tak mnie to zaskoczylo ze wziolem sobie ten moon flower:lolo: . Ktoś musiał go tam zostawić. Teraz stanowi ozdobe mojego pokoju w gh.:D
Hehee... różne takie... na przyklad key 4600, a oprocz tego zbieram zeczy z questów jak właśnie klucze, mniej wartościowe itemy i takie tam...
ja mialem ok 40 kluczy roznych najbardziej lubilem klucz do bk ale po hacku wszystko mi zniknelo... niestety teraz gram palem i trzymam luk z questa ded archer :D
to tak
1 rod mojego best frienda z tibi oraz Mysterious Fetish od kolegi ktory zucil tibie
MR. Anik
29-06-2006, 14:48
A ja mam... Cluba z rooka xD! Teraz mi sluzy do treningu, nidy go nie wywale.
na rooku zajmowal mi cap, ale co mi tam. Chcialem zachowac tez jabłko z rooka, ale otoczyly mnie wilki, red, i musialem je zjesc :/
Pamietam takie cos. Koles 90~lvl krzyczy:
"Sell bag, 60K" I wylozyl bag na depo. Wszyscy z niego mieli polewke, ja sie go pytam 'czy ty oszalales?" A on: "nie, to mój bag z rooka :}"
Ja mam pierwsza laleczke jaka wylootowalem z wild warriora na dark cathedrze :) Wylootowalem ja na 20-25 lvlu a ona nadal ze mna jest :D Tak btw. to bp ktory nosze pochodzi z bodajze 14 lvla a ja dalej go posiadam, wszystko tak samo poukladane do tej pory (61 lvl ) :D Jakbym jakos stracil moj bp to bym sie zalamal :( Mam aola wiec ciezko bedzie go stracic, a laleczki w bp praktycznie juz nie widze , tak sie zlala z moim bp ;]
A ja mam po 1 pierwszej runce którą zrobiłem :P i jeszcze kolekcjonuje platynki i owoce na rooku :P
Kompek13
29-06-2006, 20:38
Ja tez niezjadam jablka noi niesprzedaje błyskotek.
Michal9000
30-06-2006, 17:07
Ja zbieram praktycnie wszystko. Zbroje, broń, tarcze, jedzenie, duperele (typu wiadro lemoniady, red rose i kość). Ale moim największym mażeniem jest.....Jungle backpack!
Lukasz Isil
01-07-2006, 16:57
moje to : DOLL z WW
Mój pierwszy bp i wędka z rooka sprzed 2 lat. Na innym koncie ale zawsze tam wchodze. Bp dostałem na 1 lvl od jakiegoś rookstayera który mnie uczył grać. Wędke tez od niego. A no i chlebek który zrobił przy pomocy tego rookstayer'a(tłumaczył mi jak to zrobić z 20 minut). Dzięki niemu gram do dziś bo to on nauczył mnie grać.
Knight mathoff
02-07-2006, 01:46
A ja jestem BARDZO przywiązany do mojej dragon lancy...
no... i... mysterious fetish, ktory zawsze kolacze mi sie gdzies w bp. I mimo, ze pare razy padalem, tracac nie tylko bp, ale i wiele rzeczy z siebie, zawsze je odzyskiwałem.
Moja była leaderka miała zwyczaj noszenia niebieskiej róży w plecaku ;)
Ja uwielbiam zbierac burst arrowsy i mystic turbany:D
Moja Jasmina na Arcanii ;)
Jasmina to jest moja 1sza i jedyna Naginata
Od 12 lvla moim knightem ją miałem
Dzięki niej 1szy raz przypegowałem i wbilem 50k expa na orkach na edron w kilka godzin :]
To nią zabijałem 1szych Pkerów
Nią też PKowałem
Mam ją od czasu kiedy powstała Arcania (no troche pozniej bo trzeba było ją zdobyć) i mam ją do teraz :>
Ciągle są na niej delikatne kropki krwi moich wrogów :]
Aynahanir
04-07-2006, 16:48
a ja... ciągle mam w backpack moją 1 znalezioną na rooku monetę. (a propos w moim pierwszym kupionym backpacku który mam ciągle przy sobie, raz jak mnie zabili, to kolega wziął stamtąd mój backpack i mi oddał) nigdy nie wydaje tej monety i teraz trzymam ją w depo w osobnym bagu (tym z rooka) żeby jej nie wydać.
Zalgadis
04-07-2006, 17:00
a mam swoje 3 demon helmety ktore chce sprzedać na allegro ;p
może jednego zostawie?;p
mam także:
green gem'a ktory zawsze mi towarzyszy
na rooku mym rookstayerem mam śnieżke w miejscu pochodnii(pierścionek jakby ktory dostałem po ślubie z takim typkiem w tibii of cors)niezdejmuje go nigdy chyba ze musze pochodnie tam dać ale zazwyczaj rzucam po ziemi pochodnią ;p
maciek_92
04-07-2006, 22:36
A ja se nosze Wedding Ringa ktorego nawt nie wiem skad mam :p towazyszyl mi on we wszystkich huntach,questach, advencach na mainie i nie sprzedam go za zadna cene ^^ Nie mam zony w tibi i rl tez nie a i tak go nosze na palcu ;]
a ja zawsze nasze swoj aol nie moge sie z nim rozstac
Ja zawsze zostawiam flask krwi z pierwszego potwora ktorego ubije na rooku. Aha i jeszzce loot z niego (pierwsze 4 gp i serek z pierwszego szczura caly czas lezy w depo w present boxie ;) )
Don Torpedos
05-07-2006, 13:35
Ja mam pamiątke :)
Sep 20 2005 Tibia Premium Account for 3 months (90 days) Sep 20 2005 Dec 19 2005
Dec 13 2005 Compensation for Reset Dec 19 2005 Dec 20 2005
Dec 28 2005 Tibia Premium Account for 3 months (90 days) Dec 28 2005 Mar 28 2006
Ja jestem przywiazany do ...crystal ringa ktory wypadl z mojego bloodbro (na moich oczach sd kombo poszlo w niego i zdazylem tylko crystal ringa wziac..on juz nie gra a to pamieatka po nim.Mam takrze golden mug z pierwszego dl's huntu oraz mojego pierwszego chara ktorym aktualnie znow przygrywam :D mam jeszcze mojego pierwszego thiefa i to chyba wszystko....:evul:
ja moim 2 harem mam w domq mojego 1 dragon shielda, którego wylotowalem z draga i za zadne skarby go nie sprzedam:) B)
dagothar
07-07-2006, 20:59
1. Kusza, którą poświęciłem krwią DLa i odprawiłem magiczny rytuał, korzystam(właściwie: korzystałem) z niej cały czas i jeszcze nie straciłem.
2. Mysterious Fetish - zawsze noszę ze sobą w backpacku. Nie wiem skąd się tam wziął.
Serehion Melaner
07-07-2006, 22:52
1.Moje kochane jabuszko z Rooka
2.Mój pierwszy Jacket z Rokka na honorowym miejscu!
moj pierwszy domek xD
mam go od 6 miechow i nie sprzedam poki bede mial pacca ^^
no i moja wierna kusza i bohy...
a ja sie przywiazalem do kurteczki z rooka :P nadal mam tego jacketa i nawet nie wyciagam go z depo! nikomu go nie pokazuje tylko wsadzilem do plecaka z rzeczami do ozdoby :P nigdy go z tamtad nie wyjme! chyba ze se kupie pacca i domek to go wtedy poloze na jakims honorowym stoliczku :P
Swiontas
13-07-2006, 11:43
Moim takim artefaktem są 44apples które dostałem od kolegi ktory kończył z tibią, chciał zebrac 100apples ale udalo mu sie tylko 44:(
skryhull
13-07-2006, 11:57
a ja moim rookstayerem zbieram śnieżki, silver i bronze amulety, rzadkie jedzenie np banany... wiśnie, jabłka... mam już 5 depo charów zapełnionych nimi
Ja się przyzwyczaiłam do noszenia 2 bagpacków. Nawet dgy mam przy sobie tylko kilka rzeczy ^^. Kiedyś wiele razy mnie zabijano i nie chciałam marnować kasy na bagpacki więc chodziłam z jednym bagiem :p Nigdy nie miałam dość miejsca na loot z potworków xD. Nie potrafiła bym się rozstać z wszystkimi gratami z depo. Mam tam około 300 itemków z czego połowa jest bezwartościowymi śmieciami z "free itemz" naprzykład. Ale ja już jestem taką śmieciarą. Z niczym nie umiem się rozstać. W rl też :D
Jak ubilem pierwszego dl'a (jak narazie jedynego xD) to wypadl mi grzybek :d. Za chiny go nie sprzedam, nadal kisi ogora w depo :d.
Ja kiedyś miałem taki nawyk, żeby wszystko chować, żeby nie wydawać pieniędzy i w sumie nic mi z tego nie przyszło.
Teraz w sumie mam trochę śmiecia z 10 lecia tibii, ale mam to w celu sprzedania komuś kiedyś (bp tych gwizdałek sprzedałem za 8k ostatnio). Mam trochę ciast i cukierków. Ogólnie jedzenia mam dużo, ale jak znajdzie się kupiec to sprzedam wszystko. Od kąd nie oszczędzam kasy i nie zbieram "śmiecia" gra się efektywniej. Ostatnio miałem nawet taki okres w Tibii, że dziennie zarabiałem 70-120k a ponad 100k wydawałem, ogólnie przez 5 dni wydałem 700k (skompletowałem full seta).
Jedyne rzeczy bez wartości jakie zbieram to loot z mumii i spell booki. Ale wysyłam takie rzeczy ludzią wraz z itemami jak handluje wysyłkowo.
"Surges of energy rush through the tip of this wand", czyli darmowa rózga, którą otrzymałem wchodząc w kręg magów zamieszkujących Tibię. Nie wywalę go, nigdy. po za tym mam mój Bronze Amulet i Power Ring z pewnego questa, który wykonałem przez przypadek. Mam do tego duży sentyment, więc nie jest to na sprzedasz.
crystal12
14-02-2008, 12:43
bardzo ładny temat :)
Moim artefaktem jest moja Mary =)
Jest to kwiatek, który dostałam od mojego chłopaka z tibii jak kończył grę na moim świecie. Za chiny go nie oddam!
Jeszcze na rooq przetrzymuje na moim depocharze ciasto, zgniły ser, 10 jajek i 7 salmonów ;] Nie rozstane sie z nimi :P Służą mi za pamiątki z moich huntów/nagrody za ciężką pracę w zdobywaniu surowców :D
Zakładam nowego chara właśnie i z niego też coś przetrzymam do końca (rookstayer). Prawdopodobnie będzie to jabłuszko umieszczone na miejscu pochodnii ;] Ide na obiad. Papa ;*
ShadowWooz
14-02-2008, 15:34
Fajny temat :)
Rooki (club z rooka) towarzyszy mi od rooka (stąd jego imie) skilluje nim czasem a nawet nim expie xD jesteśmy do siebie przywiązani:):cup:
PozdRo Rooki !!!!
Kin_Yuki
14-02-2008, 18:24
Mam pełno takich przedmiotów. I zapewne ich wartość razem nie przekracza 200gp, ale dla mnie są bezcenne:P np. jedzenie, które znalazłem, pierwszy rod itp.
Tak samo ciężko mi się rozstawiać z pieniędzmi i w rl i w tibi. Każde te gold coins jest dla mnie warte dużo, bo ciężko zarobione :D
Vyesniack
16-02-2008, 15:27
Czemu odświeżyliście temat sprzed 2 lat? : (
STOP ARCHEOLOGOM
Ja mam swoje jabłko, które zostawiłem sobie na kazz, bo i tak nigdy tam nie chodzę prawie i mam go ukryte, że nie umiem go nigdy znaleźć :) a temat wporządku jest ;).
@2up to mamy zakładać nowy i robić 2139811 tematów? lol
Nice temacik ;]
Moim artefaktem jest doll.
Zlootowałem go dawno z wild warriora , od tąd nosze go zawsze przy sobie na każde hunty , exp itp. xD
Moim artefaktem jest doublet z rooka =)
mój artefakt to.... pierwszy club 8o
teraz nim skiluje i pamiętam;tym czymś rozłupywałem mysie czaszki i kiedys zostawilem na miejsce strzały i zapomniałem :D po wejsciu na maina pacze a tu club se lezy a myslalem gdzie sie ukrył :D.
a teraz skile lecananim jak by to było "holly club":cup:
Depeszowiec92
17-02-2008, 21:03
Moimi artefaktami są rope i shovel. A tak na serio zawsze biorę Knife który kiedyś lootłem z ghoula. Przydaje się przy treningu a zawsze go zapominam wyjmować z plecaka przed expowaniem.
@Vyesniack
Takie tematy można odświeżać, ale takie co "mam 76 ssmssa na czym mam ekspowaś???///" To tylko na śmietnik
TheaTron
17-02-2008, 21:19
a ja nosze w bp ciagle moj 1 obsidian knife :) :cup::cup::cup::cup:
Ja mam jako artefakty głównie moje pierwsze rzeczy
1 white poc
2 red gem,
3 bylem na vampie ale zerowy loot wiec nie będe miał nic z mojego
pierwszego vampa
4 pierwsze burst arrow z draga
5 mój pierwszy zaczarowany kamyk ;p;p
może dla wiekszości to śmieci ale fajnie to wygląda schowane w oddzielnym bagu ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.