Pokaż pełną wersje : Paladyn i desert quest
Kiedyś przed updatem dającym magom kijki na vocation questa cholernia ciezko bylo znalezsc druta a troche czesciej sorca a zawsze pelno bylo knightow i pallow chetnychg na tego questa.
A teraz na moim servie(Elysia)na trade board ciagle poszukuja pallow na vocation questa.
A teraz kolej na moje pytanie:
Czy to tylko na moim servie tak jest czy teraz wiekszosc ludzi zaczyna grac sorcami i drutami z powodu rodow,a pallem nikt nie gra bo speary itp.??
Texterus
27-06-2006, 18:03
Napewno na wiekszosci servow tak sie jest, 2 miechy temu na pytherze pallka szukalem 2 tygodnie.
Ja mam tego farta, że sma jestem paladynem :)
Desert Questa juz robiłem (ludzie sie sami do mnei podlaczali), a wczoraj jacys kolesie powiedzieli ze sie złożą po 500gp kazdy i mi dadzą jak pujde z nimi 2k... poszedłem zrobiłem ale nie chciałem kasy, miałem przyjemność z questa. Ale nie spodziewałem sie, że dojdzie do tego , że paladynów bedzie na tyle mało że płacą za pujscia na deserta...
Calmera - stary świat - na kanale trade co chwile ktos poszukuje palka...
Desert quest to dobry sposób na zarobek dla Pala :) 500gp od każdego i można całkiem całkiem zarobić. Na Morganie Palków nie jest mało ale częściej spotyka się sorców/knightów z drutami też czasem jest problem.
Na desercie byłem już 5 razy tym paladynem a tlyko raz chcieli zapłącic (i tak nie wziełem) więc jak narazie jeszcze zbytnio nie płacą :)
Bo na kase trzeba się umawiać przed questem bo normalnie poprostu się idzie bieże nagrody i spada :p. Jak widzisz że nie mogą znaleść paladyna zapytaj się grzecznie czy nie chcieliby cię "wynająć" na questa za 500gp czy 1k od sztuki jeśli nie będą chcieli to ładnie życz z małą nutka ironi powodzenia :D
Orshabaall
27-06-2006, 22:33
A moze tak malo palkow na deserta chodzi nie dlatego ze tak malo osob gra paladynem tylko dlatego ze paladyn jako jedyna profesji moze zrobic solo deserta. Jest to bardzo oplacalne bo wystarczy kupic jednego mwalla za 350 gp (ma akurat 3 ladunki na 3 osoby) i idziemy na 5 minut roboty i problem z glowki a zarabiamy ledwie o 350 gp mniej niz jakbysmy kilka godzin ekipe szukali. ;)
Hehe fajny sposób na to nie wpadłem :] Sprawdzałeś czy to działa? Trzeba by jakoś poinformować wszystkich Tibijskich Palów żeby sami robili deserta i byśmy rządzili tym questem chodząc za gotówkę :D Fajnie jest czasem pomarzyć ^^
Do zrobienia deserta są potrzebne 4 profesje. Słownie: cztery
Czy to tylko na moim servie tak jest czy teraz wiekszosc ludzi zaczyna grac sorcami i drutami z powodu rodow,a pallem nikt nie gra bo speary itp.??
Speary używa się do 13lvl, a palem nikt nie chce grać może dlatego, że to jest taka "srodkowa" postac, ni knight, ni magowie. Ja tam gralem wszystkim, na 35lvl 8o znudzil mi sie sorc, wiec wrocilem do knighta, ale mi zhackowali wiec teraz gram palem (juz sie guardow nie moge doczekac).
PS. Jesli ktoś na calmerze nie może znalesc palka to chetnie pojde za kase, albo ring of healing
Orshabaall
28-06-2006, 11:02
@Nephar
Gdyby to nie dzialalo to bym mial jakies ~50k mniej na koncie. Sam sprawdz jak nie wierzysz. A masowo polscy palkowie nie beda robili deserta solo bo zeby kupic rune magic wall to trzeba miec pacca bo kupuje sie na edron (u npc alexander) a od czlowieka to pol roku mozna czekac a i tak nikt nie sprzeda. Solo mozna tylko z paccem. :P
@Okrutny
Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Nawet pewnie nie wiedziales do tej pory ze istnieje taka runa jak magic wall.
@Flisik
Jesli ktos nie chce grac palem to raczej ze wzgledu na speary, bo przed tym upem ze spearami duzo wiecej osob gralo palkami.
nagraj tibiacam filmik jak to robisz, śmiało. Nie nagrasz, nie pisz tu takich farmazonó, bo jeszcze ktoś w to uwierzy.
Nie wiesz to się nie wypowiadaj
Ot co, nie ma to jak samokrytyka?:)
Jesli ktos nie chce grac palem to raczej ze wzgledu na speary, bo przed tym upem ze spearami duzo wiecej osob gralo palkami.
Ten update tylko pomógł palkom, mogą teraz skillować kamieniami...
-------------------------
Runy można kupywać w sklepie.
Orshabaall
28-06-2006, 13:37
@Okrutny
A sprawdzales kiedys czy sie da? No wlasnie, nie sprawdzales, nawet runy magic wall nie miales w reku a sie madrzysz ***** jakbys przynajmniej gm byl albo tworca tibii. X(
Zreszta byl gdzies na forum filmik jak ktos robi solo anni zastepujac 3 chary magic wallami a desert dziala na takiej samej zasadzie.
Taki mały offtop ale cóż
Okrutny update z łamiącymi spearmi pomógł Palom? Niby w jaki sposób. A myślisz że kamienie się nie łamią czy co wytłumacz mi bo nie rozumię. Znajź mi 1 Pala który powie że update z łamiącymi się brońmi pomógł mu.
@Orhabaal
Powiedz że robiłeś 5 pali i robiłeś nimi deserta :)
@Orcha
Daj link do filmiku, z tmy że nawet jeżeli na anni moga być dowolne 4 osoby, to na desercie konkretnie jedna profesja na swoim polu
@Nephar
Kamienie mają mniejszy dmg, a zuzywają się po update. Kiedyś znikały po KAŻDYM rzucie. Teraz można nimi skillowac.
Wojtas-Pogromca
28-06-2006, 15:36
Mialem postać sorka na powyzej 20 lvl i nikt nie szukal sorków tylko palów i knightów
Aż się wkużylem i zaczelem robic wlasną ekipe sorka znalezla w 30 minut a palladyna po 1 tyg.
Wojtas-Pogromca
28-06-2006, 15:37
Palladynów osatnio malo sie szuka na servie "Azura"
Nie wiem dlaczego, tez jestem zdziwiony
Ostatnio chodzilem po Mainie i przeprowadzalem ankiete ze 50 osuób było
Sorcerer:14
Palladin:17
Druid:10
Knight:9
Venderer
28-06-2006, 16:57
@Orshaball
Widziałem już pare twoich głupich postów, z żalem stwierdzam, że choć czasem masz racje to często się mylisz...
Deserta nie da się zrobić Magic Wallami, bo równie dobrze wtedy wystarczyłoby 3 graczy z dowolną profesją i 1 pall... Więc synku uspokuj się i przestań się mądrzyć...
@Edit
Okrutny. Jak 3 x 500 gp = 2k? xD Bo rozumiem, że ty się chyba na własną nagrode nie składałeś ;p
Już mu uświadamiam to troszke czasu, ale może co dwie głowy to nie jedna. Ludzie - nie wierzcie Orcha ;)
@Okrutny
To że mają mniejszy dmg nie koniecznie musi być plusem bo np. treniąc na cycach nie mam zamiaru bić go pół godziny bo on nie wali jak dwarf czy rot :p. Kamyki niby nie znikają co rzut ale i tak znikają bardzo często - jak wychodzi znikanie 1 na minutę to jest dobrze no i najgorsze jest że nie można ich kupować a zanim z goblinów uzbiera się jakąś sensowną ilość to w połowe tego czasu już ich nie będzie i przykładowo na Femour Hills zbierałem godzinkę kamyki a później w kopalni dwarfów zniknęły w 30min. Koniec offtopa bo to topic o desercie a nie o skillowaniu :p
Harry Xin
28-06-2006, 19:03
Mnie zwerbowały już 3 ekipy bo na wstępie oświadczam, że już wykonałem deserta a pójdę tylko wtedy, gdy fundują xbowa i płacą (jeżeli zaoferują mniej niż 500 gp-nie idę). ;)
Boże, to ze raz sie zdarzyło nie znaczy, że będą nromalnie płacili pallom za robienie deserta, bo wteyd bym siedzial na 20lv i tylko deserty robił, ludzie...
@Vanderer (mam nadzieje, ze dorbze nick napisałem ;))
Cóż, 2 z matmy nie grzeszy, acz tutaj to logika coś zawiodła, bo rzeczywiście, sam sie nei składam :)
@Ktoś tam up
Ale przy skilu 70 ze spearami cyce na tyle szybko ubijesz że kamienie będą lepsze.
Venderer
29-06-2006, 01:24
@Okrutny
Bywa i tak ;) Ja się poprostu lubie czepiać szczegułów....
@Topic
Racja, nie da się tak zarabiać na desercie bo to są raczej sporadyczne przypadki. Ale większość osób zapomina tutaj, że to nie jest wcale jakieś nowe rozwiązanie. Często szukając ekipy na deserta zgłaszają się gracze różnych profesji oferując pomoc za platynki bądź ROH'a..... Nie tylko paladyyni....
@Down
Chciałem tylko nadmienić, iż forma "płacenia za deserta" była znana już daawno temu, przed up'em "pogorszającym" palków. A że akurat teraz jest deficyt tejże profesji, to inna bajka. Tak więc nie jest to spowodowane jedynie ostatnimi zmianami...
Panimaju?
@Up
Na servie na którym gram tylko Palowie którzy zrobili już deserta chodzą za pieniądze bo z resztą profesji nie ma raczej problemów znaleść kogoś kto jeszcze nie był a przecież nikt nie zapłaci temu co nie był jeszcze dodatkowej gotówki bo za co jak na jego miejsce za 10min znajdzie się ktoś inny. Napewno nie jest to jakiś mega zarobek ale co jakiś czas wpadnie te 1,5k czy 3k co na low lvl napewno się przyda :)
U Mnie na servie jest tak samo Palkow nie ma :D kazdy poszukuje palka druid i sorek to chwilka a knight jest zawsze :)
Na moim Servie(Refugia) Ciagle tylko palkow szukaja.Jak ja szedlem na Dezerta to z palkiem byl duzy problem, ale sie udalo ;)
Harry Xin
01-07-2006, 18:05
U Mnie na servie jest tak samo Palkow nie ma :D kazdy poszukuje palka druid i sorek to chwilka a knight jest zawsze :)
Na Honerze jest deficyt tylko palków i drutów.
Listonosz
03-07-2006, 21:22
hihihi...
ja już od 20lvl-u chodze za kase 1 zrobilem sobie, a kazdy nastepny min. za 700gp mi wyszło, a najlepiej, to jak jakis n00b nie dotrzymal słowa, ale miał honorowego kumpla na wyzszym lvl-u i mi dal guardian shield, co mi wyszlo mocno na +, ale sie neizle o to nameczylem. bylem za kase juz ok.13razy i srednio min. 1k za dezerta
palków jest faktycznie malo, a neiktorzy, jak sie dowiadują, ze ide za kase, to smieja sie i wyzywaja, a po 1h pisza i przepraszają i prosza o to bym poszedl za 1k :D :D :D
Michnik of Celesta
05-07-2006, 18:12
Ja nie mialwem problemu ze znalezieniem pala na deserta - bo sam nim jestem :P a na powaznie : bardzo czesto ludzie mnie porsza o pojscie na deserta ale kiedy wspominam o kasie to rezygnuja :)
Harry Xin
06-07-2006, 13:41
Ja nie mialwem problemu ze znalezieniem pala na deserta - bo sam nim jestem :P a na powaznie : bardzo czesto ludzie mnie porsza o pojscie na deserta ale kiedy wspominam o kasie to rezygnuja :)
Trzeba mieć przygotowaną odpowiednią gadkę i tyle. ;)
Gana Chan
23-07-2006, 08:48
Na balerze jest calkiem podobnie knightów najwiecej, sorcow duzo,drutow malo, a palkow nie ma prawie wogule. Ale ja naszczescie go juz mam za sobom.
Ten update tylko pomógł palkom, mogą teraz skillować kamieniami...
Chyba palkiem nie grałeś. Jakby te kamienie nie były droższe od spearów, to fajnie by było, a że ktoś uzbiera 100 kamieni, to zaraz woła 1000gp. A kamienie rozpadają się szybciej niż speary, więc dużo to nie pomogło.
Jakby wprowadziłi kamienie do sklepu np. 4 gp za sztukę, to byłoby fantastycznie. Jeśli samemu pozbierasz, to zaoszczędzisz 1k, a poskillujesz gorzej niż biegałbyś do sklepu po speary.
Kamienie mają mniejszy dmg, a zuzywają się po update. Kiedyś znikały po KAŻDYM rzucie. Teraz można nimi skillowac.
To jeśli kamieniami się skilluje, to po co zmniejszali atak spearów? Było 30, a teraz żeby lepiej się skillowało dali 25 i do tego kamieniami mam skillowac. Jacy mili oni są.
To tak jakby knight miał GS z 41 ataku, żeby mu lepiej skille na expie wchodziły.
Teraz trochę głupot, żeby offtopa nie było.
Pamiętam, jak grałem ostatnio, to na Lunarze najczęściej szukali Palów i rzadziej druidów. Oczywiście wyzywali mnie od noobów, jak chciałem by mi płacili. Więc na deserze byłem tylko raz. (miałem byc drugi raz, bo jakiś Polak plxował, ale jak po parunastu minutach zmieniłem zdanie na tak, to on zdygał i odechciało mu się iśc, bo bym go zabił D: )
A dawno temu jak grałem na Jamerze druidem, to druidów nie było. Oczywiście miałem hunta za nie dawanie free-uhów, a z moim pvp, to traciłem na tym dodatkowo exp i mlvl.
franek pogromca cipsoftu
25-07-2006, 10:20
Druidow jest malo bo graja nimi tylko prawdziwi gracze, tzn moze nie wszyscy ale 90%. (bo wszystkie newbie i nooby wybieraja sorca myslac ze jest lepszy)
A palow prawie nie ma bo teraz nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie od nowa tworzyl pala i trenowal. (obojetnie czy to noob czy doswiadczony gracz).
Piotrek Marycha
25-07-2006, 20:49
wlasnie to 90% ludzi ktorzy graja drutami to noob/newbie ktorzy gdzies przeczytali albo uslyszeli ze "wooooo uhy bedziesz robci to kasy jak lodu i wgole wowowo jeje" a potem jak juz dojda do jakiegos lvl zauwazaja ze to shit(tak, o sobie mowieX( ), wedlug cipsoftu sorc mial byc od zadawania ciezkich obrazen ( i jest ) a drut mial byc do leczenia, no niby jest teraz do leczenia tylko ze pacc obowiazkowo, tak wiec jezeli ktos wie ze napewno nie bedzie mial pacca( lub bedzie kupowal bradzo sporadycznie) to moze odpuscic sobie druta
tak z innej beczki, to dlaczego nikt nie bedzie robil pala "od nowa"? (to co?allegro? o.0)
co do noobow ty widac kto tu nim jest :D naprawde chyba dumny z siebie jestes, w jeden dzien zarobic bana...normalnie gz xD
Nieugiety
26-07-2006, 14:09
Z 4 lata temu znalezenie druida do deserta graniczylo z cudem. Obecnie nie ma problemow wg mnie.
Michnik of Celesta
11-08-2006, 22:16
Ostatnio deficyt paladynów na Celescie jeszcze się powiększył - teraz codziennie pod depo ktoś woła : szukam pala na deserta itd. Cóż i muszę przyznać , że to mi się nawet podoba :) ludzie coraz bardziej są zdesperowani i dają więcej za pójście z nimi - już 3 razy byłem za 1-szym razem zarobiłem 300 gp i 100 boltów następnym 500 boltów a już za 3-cim razem - 1k 258 boltów i protextion amulet. Ciekawe jak będzie dalej :P
Powód, że jest tak mało Pallów jest chyba każdemu znany. Speary łamiące sie i kamyki, które znikają, nie można kupić w sklepie starów i inych broni dystansowych. Dlatego Pallów jest tak mało jest to teraz najtrudniejsza profesja, więc mało ludzi się jej łapie. U mnie na Danubii pallów jest dość dużo, ale nA Calmerze i Furorze mało. Co do tego ze nikt o zdrowych zmysłach nie będzie robił Palla od nowa, to ja jestem chyba jakiś nienormalny bo własnie robie i jakos nie narzekam. Mam juz 22 lvl, skille 58/51 i dalej skilluje do 70/55. Więc nie wiem w czym problem. Kij z tym, że speary się łamią, przecież można kupić w sklepie. Nazbierasz 1k i masz na 100 spearów.
Nazbierasz 1k i masz na 100 spearów.
No... nazbierasz... tylko że żeby mieć kase musisz expić a jak najpierw nabijasz skille? chyba żę bierzesz łuk i ze skillem 12 idziesz na trolle
No jeśli wychodzisz z Rook'a i masz 500 gp to sie nie zdziwie, że nie bediesz miał, ale jak wynosisz z rook'a 1,5k albo 2k to masz git. Kupujesz P Set, Steel Helmet, Dwarvena, War Hammera i jedziesz z tym koksem WH. Ja tak expie na 22 lvl'u Pallu, szkoda czasu na glupie bicie z łuku. A na początku jak masz 10 Dista, bierzesz WH i idziesz na trolle to ci wylecą. I trenisz.
Hoper Larionek
21-08-2006, 11:41
Ja jestem paladynem i fajnie jest.lubie pladyna mojego i mi sie nie znudzil.:) a ludzie nie biera paladynów bo mysla ze to tylko z luku wali.
Michnik of Celesta
21-08-2006, 13:13
Ja jestem paladynem i fajnie jest.lubie pladyna mojego i mi sie nie znudzil.:) a ludzie nie biera paladynów bo mysla ze to tylko z luku wali.
Myślę , że to nie ludzie nie chcą brać palów na deserta tylko ciężko znależć chętnego paladyna przez to , że teraz ciężej się nim gra. I nie myślą , że tylko z łuku wali bo każdy doskonale wie że jeszcze ma kuszę :D
A odnośnioe deserta - ja się zwerbowałem z jednym typem na deserta - teraz gdy tylko on znajdzie ekpię chętną do pójścia to idziemy tam razem , a w nagrodę dostaję zwykle kilkaset boltów (od niego , a on co dostaje od reszty to nie wiem :P).
Pujsc na desert quest (albo vocatons Quest jak wolicie) nie jest trudno-gadacie z kolegami, ktorzy maja go zrobionego, prosicie ich i ida z wami.
Ogromny offtop sie zrobil ale nic to ;) .
Edite: zle napisalem, teraz jest dobrze.
tak ja szukalem prawie 2 tygodnie pala:(
bombelek
25-08-2006, 18:19
Fakt, malo palkow jest bardzo... Ja juz raz poszedlem na deserta, dali mi pozniej 500gp. Ale trzeba uwazac z kim sie idzie, zeby na miejscu sie nie okazalo ze jednym z ekipy jest kolega reszty ktory ma high lvl i moglby nas pozniej dednac. Podstawa to informacja:]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.