Pokaż pełną wersje : Mordercze upały;/
Witam, już od kilku dni w Polsce występują upały, ja osobiście nie wytrzymuje przesiaduje na polq prawie całe dnie, co wy myslicie , jak uważacie co do tych upałów, ja słyszalem, że takie upały to tylko przez pierwsze dni wakacji potem juz ma być marnie..
No i widzicie my narzekamy jak jest upał oraz gdy jest zimno..ehh człowieka jednak nie da sie zadowolić ;p;ppp;
Komentujcie :)
Bofedojo
27-06-2006, 20:11
Eeee.. tam u mnie w Gdansku troche hujowo, rano upaly, a potem burze, wiec za bardzo na plazy nie moge siedziec :P. Wole zeby bylo jeszcze cieplej i bez zadnych deszczy ^^, to tylko zimny browar i plaza :D
tylko zimny browar i plaza :D
Ale się popisałeś... Uznałeś, że gdybyś napisał, że pijesz Pepsi z lodem, to nikt by tego nie przeczytał?
@topic
Kiedy mieszka się w Pile, to najlepszym sposobem na przetrwanie upałów jest jeżdżenie nad jezioro (chić niezbyt czyste, trzeba przyznać).
Bofedojo
27-06-2006, 21:04
@up
Widac, ze mnie nie znasz :D. Nie jestem grzecznym czternastolatkiem co pije wode gazowana :D. Co jakis czas impreza i zycie leci, a od czasu do czasu piwko na schlodzenie nie zaszkodzi ;). Polska jest za bardzo zdemoralizowana, zeby cole z lodem pic :D. Dobrze przynajmniej, ze nie pale, ani nie cpam :D
Up:
Uwierz mi, nie jesteś tu sam.. Ale to nie powód, aby się tak tym chwalić.
Topic:
Wyjeżdzam na basen. Przynajmniej można sie poopalać ;)
jak jest gorąco to ludzie pierniczą żeby padało jak pada to tęsknią za upałem
...
idiotyzm?
pozatym bro&basen&kobiety i cze;)
ale narazie przerwa bo spalonym się jest:(ja uwielbiam upaly ale czasem mnie wkurzaja bo komp sie nagrzewa bardziej
@up
Ja tam lubię jak pada :).
yeah basen/żwirownia albo cośw tym stylu..
@bofedojo
aż tak zdemoralizowana to jeszcze nei jest -.- ja wole se wypić w taki upał tą cole -.-
Bofedojo
27-06-2006, 21:26
Up:
Uwierz mi, nie jesteś tu sam.. Ale to nie powód, aby się tak tym chwalić.
Topic:
Wyjeżdzam na basen. Przynajmniej można sie poopalać ;)
A czy ja sie tym chwale? Tylko powiedzialem jakie sa moje sposoby na upaly..., a ze poprostu lubie piwko bardziej, od jakis chemicznych sciekow (czyt. cola) to co za problem? :P Kazdy pije co chce, kazdy sie chlodzi jak chce, a szczegolnie w wakacje ;).
spider-bialystok
27-06-2006, 21:34
pozatym bro&basen&kobiety i cze;)
Swiete slowa:) Gorzej w praktyce, bo nie mam prywatnego basenu na wolnym powietrzu ;p
Ja 100x bardziej wole 35 stopni w lecie niz zime, -15 C , dzien od 8 do 16 i brudny snieg :|
Dla mnie moze byc tak cale lato:)
Tehshiat
27-06-2006, 22:17
Juz ja bym wolal zeby upaly byly co drugi dzien. W takim upale ciezko wysiedziec na dworze; | W Pile (czyt. wlkp) ogolnie jak pani K. mowi, najlepiej wybic nad jezioro, problem w tym ze najblizsze jezioro to czysty mocz, a dalej to jechac siem niechce; ]
Vanhelsen
27-06-2006, 22:49
@up
Widac, ze mnie nie znasz :D. Nie jestem grzecznym czternastolatkiem co pije wode gazowana :D. Co jakis czas impreza i zycie leci, a od czasu do czasu piwko na schlodzenie nie zaszkodzi ;). Polska jest za bardzo zdemoralizowana, zeby cole z lodem pic :D. Dobrze przynajmniej, ze nie pale, ani nie cpam :DI love you baby 8o8o8o
Tak na wstepie, to, że pijesz w tym wieku to już twoja sprawa o ile pijesz bo po prostu lubisz alkochol, ale jesli pijesz "bo koledzy piją i jestem QLLLL!" to sorry chłopcze, wyjdz i nie wracaj -.-''
Ale z powodu, że w polsce jest wielu złodzieji, to chyba nie wyskakujesz po nocach na ulicę kraść samochody?...
a teraz do tematu:
Co ja mam powiedziec? :P Mieszkam na poddadzu, w lecie 24/h +30 a w zimie 24/h -15 xD Najlepszym wyjściem jest siedzieć
a ) na basenie
b ) w domu z wiatrakiem
c ) w piwnicy :P
Czarna_Mamba
27-06-2006, 22:50
Mi tam nie przeszkadza, choc ludzie czasami dziwnie na mnie patrza kiedy sie z wycieczenia na chodniku poloze < tylko na Wyzynach, tam obszerne chodniki sa >. A wieczorkiem do Nowodworców rowerkiem/autobusikiem nr 3/samochodem - obowiązkowy odświeżający skok z mostu.
P.S. Ja tam preferuję Colę Light - truję się organizm, ale chociaż mało kalorii.
Miłego Wieczoru.
Puff... Ja nie zakładam koszulki, włączam wiatrak, zaciągam rolety i sączę zimne piwo albo Pepsi z lodem... Idealny sposób... A jak nie to nad jeziorko, zimne piwo i piękna kobieta u boku... Czegoż chcieć więcej? I również wolę upał niźli mrozy i śnieg! ;)
Ja tam gram w pile w upale, a jak juz nie wytrzymuje z upalu to po picie jazda i znowu ;d. Wole juz dwór niz tibie.
Quezacoatl
27-06-2006, 23:05
i piękna kobieta u boku...
IMHO lepiej w zimie, jak jest to -20 :p
btw. w takich dniach szuka się miejsc posiadajacych ten wspaniały wynalazek zwany klimą...
Eugeniusz Siekiera
27-06-2006, 23:14
A mi upał doskwiera bo gardziełko boli [No joke... eh....?] i nie moge lodów... [jeść?]
I jestem w tym biedny!! [I to bardzo niesprawiedliwe, że to u nas, tak 0! niedobrze!].
Ale mam dom [ciekawostka] i w moim domu jest zimno i jem...
...arbuzy (:
Bądźcie zdrów!
EuG
Ja lubie chodzić do sklepów z klimą ;PP. Jechać z dala od Elbląga. Dobrym sposobem jest las, park.
A ja pracuję od 12-18 na powietrzu przynajmniej zarobię i się opale:)Przyznam czasem jest ciężko,ale zawsze coś się wymyśli i odrazu lepiej się czuje:)
[elo mode=on] A jak jest goraco, to jestem elo i smigam na basen, jeee, ale najpierw spale joint'a, popije zimnym brooowarrem (joł!), zafajcze jeszcze kiepuszka po drodze. Tak naprawde to dopiero po 10 browarze cos czuje, ja wcale nie pije, zeby byc elo - bo taki jestem od razu!!!!!!1111one No i ledwie wejde na basen, sciagne koszule, wystawie umiesniona klate to wszystkie suczki na mnie leeeeca, joł! [elo mode=off]
[przesmiewca mode=on] Idac na basen, widze grupke 15 letnich ludzi, ktorzy mysla, ze taki wiek to juz starosc conajmniej. Przygladam sie jednemu z nich - zapali jakies gowno, zakrztusi sie, a lyk browarka wypluje, jak nikt nie bedzie widzial. Zreszta, gdyby wypil calego, to i tak sie upije. Wejdzie na basen, sciagnie koszulke. Ujawni swiatu swojego bladego suchoklatesa i mysli, ze jest fajny [przesmiewca mode=off]
[normal mode=on] A ja nie lubie basenowego chloru, sikow i w ogole. Wole pojsc do cioci na dzialke i wykapac sie w prywatnym basenie, ew. otworzyc okno w pokoju i sciagnac koszulke. A na dworze i tak nic nie pomoze ;)[normal mode=off]
Bofedojo
28-06-2006, 01:20
@Wieszok
Jedyny koles, ktory mnie rozumie :P, tak pije, bo lubie piwo, a cos mocniejszego to tylko jak jest impreza, lub gdy zycie daje po dupie (chyba pojde do AA :P). Mnie tez w*****aja ludzie, ktorzy robia cos pod publike, dzisiaj bedac na plazy sluchalem jakis dzieciakow, ktorzy gadali komu by tu zajebali i sie wozili, ze fajki maja... n/c
Aha.. przypomnial mi sie jeszcze jeden sposob na upal, nic nie robienie :D przez wakacje mozna se siedziec i nie biegac nigdzie :P Zycie jak w Madrycie ^^.
PS: Sprzedam Skode Octavie, Maybaha oj. Rydzyka, Volsvagena Peitona S klasy i Opla Astre, kupi ktos :D:D
Ech... nie narzekajcie... w Izraelu jest jeszcze gorzej... :P
Ale nie narzekam z tego powodu ;] Mieszkam niedaleko morza, na plaży dużo fajnego "mięska" się smaży, od czasu do czasu jakiś wypad z kumplami na bilarda do pubu (z klimatyzacja... :D). To się na plażę pójdzie, to posiedzi trochę w domu, wakacje, nie ma co narzekać ;] Dobra jest i oby tak było przez pozostałe 2 miechy ;]
Vanhelsen
28-06-2006, 10:34
Ech... nie narzekajcie... w Izraelu jest jeszcze gorzej... polecam oglądać pogodę, wiecie jak się robi chłodniej gdy męczysz się w upale ~30* a nagle babka z pogody powie ci "a w Tunisie mamy 41*" :D
Mnie tez w*****aja ludzie, ktorzy robia cos pod publike, dzisiaj bedac na plazy sluchalem jakis dzieciakow, ktorzy gadali komu by tu zauwielbiam jeść bananyali i sie wozili, ze fajki maja... n/c
Nie no masz racje. Te szczyle moga czasem wkurzyc. Najgorsze sa takie w wieku od lat 13-16... To ile masz lat???? O.o (sam mam 16, zeby nie bylo).
@topic
Ja caly dzien spedzam w domu, wiec jaka pogoda jest, to mi wisi totalnie. :P
Ale nie lubie, jak jest zbyt goraco.
Ja tam chodze po polq nad jezioro z dziewczynami i jest zianie ;)
Shanhaevel
28-06-2006, 18:03
tak pije, bo lubie piwo, a cos mocniejszego to tylko jak jest impreza, lub gdy zycie daje po dupie
A czemu? Bo "jak inni to robią, to ja też"?
gdy zycie daje po dupie
Wiesz, znam wiele rzeczy dużo bardziej relaksujących niż picie alkoholu... Teraz podobno w modzie jest ściąganie i zakładanie kapci.
Teraz podobno w modzie jest ściąganie i zakładanie kapci.
Czyli będę musiał sobie kupić kapcie, bo ja chcę być 'trędi' :'(
gdy zycie daje po dupie
Powiedział wielce doświadczony 14 (!) latek.
Jak patrze na te wasze posty to mysle ze jestem najszczesliwszym czlowiekiem na tym forum. Poniewaz ja wielki pan mieszkam w miejscowosci polozonej przy jeziorku (duzym nawet).
1:A wiec naturalna sila rzeczy codziennie chodze na plaze czy 20C czy 40C zawsze (w wakacje). I wtedy bum do wody z rozbiegu. CZego pragnac wiecej?
2:Albo siedze w domu (to sie zdarza raz na rok) bo umie jest chlodno(budynek powojenny).
oftop@
Piwo dla mnie? Nie dzieki wole kalorie. Jak ja niecierpie alkocholu z tego powodu ,ze piwo jest gorzkie oraz psuje organizm.(gorzki to moj wrog a to co niszczy mie tez). XDhahaha buhahha Zawsze pijac szampana na nowy rok wypijam go z trudem.
Pfff... Lato sux. W kosza pograć nie mogę przed 17-18, to samo tyczy się innych sportów. Niby lepsze to niz zima, ale ja i tak najbardziej lubię mój dom xD
janek@ - piwo niszczy organizm, ale w DUŻYCH ILOŚCIACH. W małych jest wręcz ZDROWE. Podobnie jak czysty THC (tetrahydrokannabinol), główna substancja psychoaktywna w marihuanie - spowalnia rozwój AIDS u osób z HIV, zapobiega niektórym nowotworom, miażdżycy naczyń krwionośnych... ale wszystko w małych ilościach, oczywiście ;)
Teraz podobno w modzie jest ściąganie i zakładanie kapci.
Teraz to Shan przesadziłeś! Plagiatorze cudzych tekstów! Argh... ;)
A co do ciepłej pogody. Jeziorko, hamaczek, jakiś zimny trunk (np. mleko z lodówki aż po zębach idzie) i żyć nie umierać.
teletoobis
29-06-2006, 10:49
nie mogłem wczoraj spać...wstaje, patrze na zegarek: 5.40, patrze na termometr: 22 :D
a tutaj na upał najlepszy jest zalew i rzeczka ^^ no i zimny bro w cieniu z kumplami^^
Powiedział wielce doświadczony 14 (!) latek.
Zripostował 15 latek... jakby ten rok czasu był taką wielką różnicą.
Acha: tak wiem, ty nie uważasz wcale, że jesteś doświadczony. Ja też nie uważam żebym był, ale możliwe, że chłopak ma ciężką sytuację, nosi nisko spodnie i musi pokazywać jak się męczy. Uszanujmy to, choć tyle możemy dla niego zrobić. :')
@Topic
Ja nie mam prolemów z upałem. 2 dni temu poszedłęm grać w nogę... ścięgno sobie naciągnąłem, tak więc ok. tydzień odpoczynku mam od upałów...
@Down
Oczywiście, skąd wiesz?
@Up:
A ty na pewno nosisz spodnie na wysokości klatki piersiowej, żeby nie były za nisko?
@Topic:
Godzina 11:23 mojego czasu... Temperatura - 38 stopni ;d
Pogoda jak na ten rejon świata nietypowa :D. Aż żal spędzać pół dnia w pracy ;>.
Harmonogram dnia na wakajce prosty:
1) Praca
2) Jezioro
3) Imprezy
W pracy się odpoczywa przed następnym ciężkim dniem :D.
Shanhaevel
29-06-2006, 13:24
@Majin
Kajam się, użyłem tego podświadomie... Teraz dwa dni będę o chlebie i wodzie w ramach pokuty... :P
@Thero
Możemy już nakreślić twój portret psychologiczny. :P
Jesteś... FACETEM! Masz... 14 LAT! Twój prapradziadek... nosił spodnie! HA! :D
ja spedzam te ,,mordercze upaly'' na stawach/jeziorach ;p popijajac pepsi z lodem xD i czasem jak ktos zalatwi to kilka lykow browca ;]
nie musiscie sie czepiac tych 14 latkow co pija juz browce to jest ich sprawa a wy odrazu mowicie ze maja trudne dziecinstwo itp. wlasnie w tym wieku to najlepiej smakuje :D bo sie ukrywasz a pozniej to juz legalnie mozesz sobie pic ;]
fakt ze za szybko dojrzewamy do takich rzeczy ;/ zdecydowanie za szybko
Teravista
29-06-2006, 22:57
A u mnie dzisiaj (Śląsk) było nawet chłodno ;) caly dzien zachmurzone niebo i powiewal lekki wiaterek :) zawsze by moglo tak byc :D
Arrivald
29-06-2006, 23:24
Juz zaczynacie mnie denerwowac tym przyczepianiem sie do 14 latkow ze sobie piwo pija. A co to, do cholery, kazdy ma byc abstynentem albo zaczynac pic w wieku 20 lat? Dalibyscie im w koncu spokoj... A co do wysokiej temperatury to nie cierpie tego. 20 stopni jeszcze zniose ale ponad 30 mnie irytuje :P
Up:
Taaa...chłodno było.. = Opole z tej strony.
Topic:
-Basen
-Dom (zaciagniete rolety, wiatraczek wlaczony .... )
-Jeziorko
-Deszczyk ;p - to zaleznie od pogody - ostatnio mi sprzyja (JA bardzo lubie deszcz :D ...a szczegolnie burze... jak grzmi i błyska.. raz była taka super ! że niebo było ciągle białe przez błyskawice (jak by bombardowanie).
A teraz, ten z letksza gorący wieczór (dziwne...bo był dziś chłodny dzień) spędzam pisząc tego drętwego posta, rozmawiając z dziewczyną i popijając cytrynowego browara o.O (Smakuje jak napoj ... Cola cytrynowa xD ) - to przez was :< .
No ale coz... niech bedzie tak jak ma byc...
Lubie upały (30++ stopni) i lubie mrozy (-15*C ---), czemu ? Powod prosty, Dziewczynki :> (nie jestem psem na dziewczyny - ale chodzi mi o moja) :
-Lato : w Stroju czesto :>
-Zima : Futerko :>>>>>>
Dark Sven
29-06-2006, 23:46
Upały- jak większość nad jeziorkiem. Z rozpędu do wody i fajnie.
Ostatnie dwa dni siedze w domu. Omało co sobie palucha (xD) nie złamałem, a teraz boli jak cholera. W domciu robie przeciąg + roletki i jazda xD Ale gdy tylko wyzdrowieje mój paluch (xD) to cały dzien na dworze.
btw. Poruszony temat alkoholu. Ja tam jestem abstynentem. Możę przyjdzie z wiekiem ale jak tu widze, że 14-15 latki nałogowo piją i palą od razu stwierdzam, że tego nie chce. Oni to wiedzą i mnie nie zmuszają. I jest fajnie.
btw2. Chce poruszyc kwestie komarów. Cały jestem pogryziony a w nocy sie co pół godziny budziłem żeby sie podrapać.
(nie jestem psem na dziewczyny - ale chodzi mi o moja) :
-Zima : Futerko :>>>>>>
A co, ty lubisz takie owlosione? :P
Zapewapu
01-07-2006, 02:01
Ja jeden z wielce upalnych dni spedzilem..Na granicy z ukraina..Tragedia,kierowca sepil bezyny,wiec na postojach wylaczal silnik,a jesli silnik nie chodzi,to nie chodzi tez cudowny wynalazek zwany klima..W autobusie szlo zdechnac.Wspolczesne miedzynarodowce sa chermetyczne.Autko co chwile podjezdzalo po 10 m,wiec wysiadac nie bylo po co.W autobusie doslownie skonczylo sie powietrze,zrobilo sie duszno,goraca,ciezko bylo odyychac,wiec wszyscy na chwile wyszli.Stalismy tak na granicy 4 godziny...W autobusie jest tez tragedia z WC.Strasznie chce sie pic,ale jesli sie z duzo napijesz,zaraz poczujesz mocna potrzebe wydalenia tegoz napoju.A w autobusie ani przy granicy kibla niema.Cale szczescie ,ze ukraina o rzut beretem od mojego miasta,wiec po przewaleniu sie przez granice szybko znalzlem sie w ukochanym domku :) Jesli nie musicie-nigdzie w ten upal nie jedzcie-siedzcie w domciu i sie cieszcie.Swoja droga,to przewalone maja dopiero "pasazerowie" tirow do francji czy wloch,ale to juz inny temat.A w domu siedzialem i polewalem sie po glowie zimna woda z kranu,b.fajnie chlodzi.Nie chodze nad wode ani na baseny,bo po prostu niemam z kim ani za bardzo gdzie.W naszym wojewodztwie utopilo sie w sam weekend 5 osob.[glownie dzieci po ~12 lat...]To tez odpycha od wody...W ten mega upal kosilem trawe .Tak grzalo,ze owinolem sie w biale przescieradlo :p .Ludzie sie na mnie gapili jak na jakiegos wariata,ale nic mnie to nie obchodzilo,wazne,ze takie przescieradelko swietnie chlodzi[odbija swiatlo].Co do napoi chlodzacych,pije tylko napoj jablkowo mietowy z biedronki 2 l za 2 zlote :p .Zadnego alkocholu.
<kujon mode=on>o kurcze, kurcze! Oni mają dopierio 14 lat i już piją alkohol! O kurcze, kurcze, trzeba coś zrobić, może się z nich powyśmiewać! O kurcze, kurcze<kujon mode=off>
<gorgi>to, że piją to ich sprawa, późnie nada się tylko stwierdzenie:
Life is Brutal
Jeśli ktoś woli np. tyskie od pepsi, to co z tego? Wasz organizm wchłania alkohol i reszte? Sam mam 16 lat, i czasami gdy w domu nie ma zadnego picia, a jest dosyć duży upał i nie mam co wziąść na plaże, to idę z starszymi kumplami o sklepu po browca. I tak mija mój dzień.
Czyli, że jestem zakompleksiony? Mam jkieś kompleksy? Nie nosze spodni z rozporkiem w kroku, noszę to co noszę, i tyle...
Mam taki styl jaki mi się podoba, jestem miły, zabawny i dżentelmeński dla dziewczyn, dla reszty pospulstwa jestem tylko miły i zabawny :p
Poprostu są rzeczy bezcenne, za wzystkie inne zapłacisz kartą mastercard.<gorgi=off>
fakt ze za szybko dojrzewamy do takich rzeczy ;/ zdecydowanie za szybko
Ja miałem szczęście i dojrzałem do tego, aby nawet nie zaczynać i zaczynać nie mam zamiaru, bo alkohol kojarzy mi się z czymś najgorszym(jak i papierosy).
A na upały poradzić nic nie można;p chociaż ostatnio jest chłodniej...
BTW, do osób, które siedzą na dworze w upały - jest to dużo bardziej niezdrowe, niż siedzenie w domu, gdyż w mieszkaniach jest zazwyczaj dużo chłodniej oraz nie przedostaje się tyle szkodliwego promieniowania(szczególnie jak się ma zasłony w oknach):)
Zgadzam sie z tobą Adner chociarz w domu jak sie siedzi w takie gorąco to można zasłabnąć ale co do alkoholu i papierosów również sie z tobą zgadzam.
Pozdroo^^:D
i upały poszły w pizdu od 2 dni zimno:-)wolałem słoneczko:(
Sokochłap
01-07-2006, 12:50
Co do alkoholu: myślicie, że w czasach waszych rodziców średnia I picia była na poziomie 17-18 lat? Bullshit. Było tak samo.
Myślicie, że jak wracacie do domu to rodzice nic nie czują? Bullshit
All's bullshit
ciemne dropsy
01-07-2006, 16:22
E tam.... Czapeczka z daszkiem na glowe, pilka w reke i na boisko ! xD Albo pykam w kosza albo w noge... Nienawidze sie opalac dlatego mam niezla roznice miedzy przedramieniem i lydkami a reszta (zakrywana) ciala xD Chociaz dzisiaj jest chlodniej, to zaraz zmykam bez zadnego problemu na dwor. Przydaje sie jeszcze ta 5l butelka wody mineralnej... :P
Ghost Nieudany
01-07-2006, 16:26
Podobnie jak czysty THC (tetrahydrokannabinol), główna substancja psychoaktywna w marihuanie - spowalnia rozwój AIDS u osób z HIV, zapobiega niektórym nowotworom, miażdżycy naczyń krwionośnych... ale wszystko w małych ilościach, oczywiście ;)
Nie tylko czysty. Marijuana jest podawana także pacjentom chorym na jaskrę i AIDS - m.in. dlatego, że pobudza apetyt.
@ad. tematu
Wolę upały od zimy, ale jakbym miał w takich temperaturach co jeszcze pięć dni temu były pracować, to bym się zastrzelił.
Rinnaroc
01-07-2006, 16:57
Biore skuter, jade nad jeziorko(20km) z ziomkami i odpoczywam słuchając techniawki z odtwarzacza mp3 i sącze zimne Mountain Dew ;) A jak nie mam benzyny to piechotką na basen(5km) no i chyba to samo:D Pod wieczór można poskakać bo troche chłodniej i posiedzieć na dworze. Upały rox :evul:
Co do alkoholu: myślicie, że w czasach waszych rodziców średnia I picia była na poziomie 17-18 lat? Bullshit. Było tak samo.
Myślicie, że jak wracacie do domu to rodzice nic nie czują? Bullshit
All's bullshit
święte slowa, aczkolwiek brutalne. :D
Alkohol jest rzeczą smaczną, przyznam. Ale w sumie kazdy z osobna wie czy moze czy nie, NIE ROBCIE NIC WBREW SOBIE. [znam to skądś... :/].
Guru jest ten kto odmawia rzeczowo i stawia sprawe jasno a nie ten kto bierze.
[Bez morałów... wybaczcie]
Przyznam sie, ze czesto pije Piwo Karmi przed jazda na rowerze, ma wlasciwosci izotoniczne, lepiej działa niz woda xD.
@topic
Śpie do 11~
Porobie cos na kompie
Zwirownia
Albo powrot do domu i potem wyjscie na osiedle sie przejsc , pogadac itd albo picie , imprezki itd xd
Sen
@Nie rozumiem tych co tak jezdza na piwo i inne alkohole
To ze nie jaram marihuany nie znaczy ze ci co to robia robia to dla szpanu sa zli , to samo sie tyczy piwa (tyle ze dla innych)
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc najezdza na alkohol , fakt 50% ma 15 lat i mowi ze juz dorosli do tego zeby nie pic i nie beda nigdy <lol>
@alkohol i inne uzywki -zazwyczaj sa po to zeby mieć banie ,faze czy jak se mozecie nazwac wiec tylko nieliczni pija itd dla szpanu (?)...
Moze i post troche zamotany ale chce powiedziec co was to boli ze 14latkowie pija , to ich zycie ale cóz
" Wszystko jest dla ludzi "
deadlybeat
05-07-2006, 09:02
osobiscie Nie mam nic to tego ze 14nastoletni chłopci spozywają napoje alkoholowe, ale po jakiego grzyba wypisywac "Browarek plaza", moze jeszcze odrazu laseczki na rurkach, Whisky i bóg wie co jeszcze, Bez SZPANU PROSZE! :P
Bofedojo
05-07-2006, 18:31
@up to co mam sciemy walic, ze moj sposob na upal to chodzenie codziennie do kosciola i modlenie sie zeby bylo 10 stopni mniej i picie soczkow z marchewki? Zalozyciel tematu pyta jaki jest nasz sposob na upal, wiec mu odpowiadam...
Aynahanir
06-07-2006, 21:27
tutaj na podkarpaciu jest coraz lepiej, ale było "morderczo" i pasowałby tu napis który widziałem kiedyś w pociągu
Hamulec bezpieczeństwa należy stosować tylko w poważnych wypadkach.
Nieuzasadnione ŻYCIE będzie karane.
:D
@up
Widac, ze mnie nie znasz :D. Nie jestem grzecznym czternastolatkiem co pije wode gazowana :D. Co jakis czas impreza i zycie leci, a od czasu do czasu piwko na schlodzenie nie zaszkodzi ;). Polska jest za bardzo zdemoralizowana, zeby cole z lodem pic :D. Dobrze przynajmniej, ze nie pale, ani nie cpam :D
kocham PICIE NA POKAZ
Dobrze ze chociaz nie cpasz etc,to jest gorsze,gratz nie ma co...
Wiesz, znam wiele rzeczy dużo bardziej relaksujących niż picie alkoholu... Teraz podobno w modzie jest ściąganie i zakładanie kapci.
Skoro lubisz zakladac kapcie to GZ, Btw ... Ja picie alkoholu traktuje troche inaczej ... nie dosc ze pije tlyko wino i to max 1 raz na tydzien (Lesny Dzban OFKORZ) to nie pije go zeby ze tak powiem poszpanowac przed kolegami ze jestem najebany ... Picie alkoholu rozluznia czlowieka ..... (W odpowiednije ilosci Ofkorz) Jestem wtedy bardziej smialy do dziewczyn .... itp ;> Ze ktos pije alkohol w mlodym wieku(Takim jak ja np) nie oznacza to ze robi to dla YAY .....
Skoro lubisz zakladac kapcie to GZ, Btw ... Ja picie alkoholu traktuje troche inaczej ... nie dosc ze pije tlyko wino i to max 1 raz na tydzien (Lesny Dzban OFKORZ) to nie pije go zeby ze tak powiem poszpanowac przed kolegami ze jestem nauwielbiam jeść bananyany ... Picie alkoholu rozluznia czlowieka ..... (W odpowiednije ilosci Ofkorz) Jestem wtedy bardziej smialy do dziewczyn .... itp ;> Ze ktos pije alkohol w mlodym wieku(Takim jak ja np) nie oznacza to ze robi to dla YAY .....
Boże wychodzi na to ,że wszyscy piją dla szpanu,przejebane ;(
ludzie pijący dla szpanu-marny odsetek,ludzie nie dojrzali po prostu idioci...
wracając do upałów u nas jest cieplej niż w Turcjii hehe
(Lesny Dzban OFKORZ)
cavalier >> lesny dzban
mocny wiatraczek >> 30*C
Ja bym duzo dal zeby sie ochlodzilo...w takie upaly ciezko w pile grac :/ A bez pilki zyc nie moge ;(
Naszczescie niedlugo nad morze wiec...sie troche ochlodze :)
Pozdrawiam
Mathaar
Podlaskie=Upaly
Ja to jade sobie do dziadkow nad rzeke, biore kumpli, czasem rowerami jedziemy, kupuje se z 6 coca-coli, wkladam na 1-2godziny do zamrarzarki, ide nad rzeke, kompie sie, pozniej gram w pile i pije COCA-COLE!
@PiXik
Widzisz, ja nie mowie ze pije browca, nie chwale sie ze mam 20lat, choc nie mam.
Nie wiem po co ludzie tu szpanuja.
@Exodus
tak, to nie chwalenie sie.
Ale wiele osob co nie ma nawet 16 lat to grzeczne coreczki/synkowie a pier***a tu ze pija browce, pala skrety itp.
Oto CHYBA Pixikowi chodzilo.
btw.oglądając wiadomości widze ,że w krajach w których były upały intesywne teraz ciężarówki stają na drogach bo nie da się jeździć po jeziorze ;)
więc cieszmy się póki możemy bo jak będzie deszcz to znowu lament się zacznie;)odstawcie tibie komputer i korzystajcie;)
A ja o 11 codziennie wsiadam na rower i jeżdzę aż mi sił zabraknie... I wiecie co? Nawet tego gorąca tak bardzo nie czuć. Pęd robi swoje.
@PiXik
Widzisz, ja nie mowie ze pije browca, nie chwale sie ze mam 20lat, choc nie mam.
Nie wiem po co ludzie tu szpanuja.
Nie chwal sie ze pijesz Coca Cole ja juz wole zimne mleko...(to ze ktos powie ze pije piwo to nie chwalenie sie , bo czym tu sie chwalic ? a co do zimnego mleka to jest zaj.ebiste ; ] )
Codziennie 8 Coli + inne napoje dla mnie i kuzyna styka ;pp W sumię problemów z wypiciem jakiegoś browara (kuzyn ma 18) by nie było, ale już nie piję (chociaż dużo nigdy nie piłem, nawet pijany porządnie nie byłem z czego nawet zadowolony jestem; po prostu 1-2 piwa z kumplami podczas rozmowy). Picie dla szpanu sux.
.:Marta:.
08-07-2006, 09:18
No u mnie jak sa upaly to sprzedzam milo czas z przyjaciolmi nad jeziorkiem(bardzo brudnym) :p. Oglnie nie przeszkadzaja mi upaly,wole to niz w zime minus iles tam stopni i ten syfiasty snieg jak ktos wspomnial kilka postow wyzej. Pozdro all :D
Shanhaevel
08-07-2006, 10:16
Skoro lubisz zakladac kapcie to GZ
Ironia - wypowiedź na temat, który w sposób oczywisty jest tematem negatywnym, wyrażona celowo dla kontrastu w sposób pozytywny i aprobujący, mająca przez to wydrwić dany temat, np. jakąś sytuację lub osobę.
Speszyl for ju.
W Bełchatowie jest cały czas gorąco. Jak wczoraj usłyszałem, że będzie burza to się bardzo ucieszyłem! Chłodzie się wiatrakiem i pepsi i jest giters. W sumie wy możecie jeździc sobie nad jezioro czy coś, no właśnie a ja nie moge zbytnio, bo mam noge w gipsie. :(
O boze... a jesli ktos pije bedac pelnoletnim to wedlug Ciebie nie dla szpanu, ale juz jest dorosly i se moze? Co robi ta roznica 3 lat? To, ze sie ocenia ludzi z gory? Skad Ty kobieta lekkich obyczajówa mozesz wiedziec, ze kazdy mlody pije dla szpanu?... Ja ogolnie nie pijam taniego wina... normalne od czasu do czasu do kolacji etc...
Tak, w upaly pijesz piwo, pewnie jeszcze przy rodzicach, pozniej palisz skreta i dmuchasz dymem mamie w twarz, idziesz do sklepu, kupujesz dynks, dajesz tacie i razem pijecie? I tak mija kolacja?
Wymysl cos bardziej prawdopodobnego.
@nalog
Dobrze gadasz.
Mnie wujek przewiozl motorem, ja bylem bez koszuli.
Jejku, jak zimno ... brrrrrrrr.....
Sprobojcie na tym rowerze.
Ale sie rozpedzcie i do jeziora albo do rzeki z rowerem wleccie.
To jest suuuuuper :)
Sorki "naloG" :)
Przyokazji myje sie rower!
@Offtop
Co odp Bofejdo? xD
@naloq
Dobrze gadasz.
Mnie wujek przewiozl motorem, ja bylem bez koszuli.
Jejku, jak zimno ... brrrrrrrr.....
Sprobojcie na tym rowerze.
Ale sie rozpedzcie i do jeziora albo do rzeki z rowerem wleccie.
To jest suuuuuper :)
Tak, to jest dobre. Testowałem to swoim starym rowerem. :)
BTW. Mój nick to nalog a nie naloq.
Metanabol
08-07-2006, 17:03
każdy robił , robi i będze robił co zechce i niech tak pozostanie.
a pogoda straszna ... uff jeszcze na treningu to już wogole - koszulka taka przepocona że możnaby wydżymnąć - podobno klimat sie zmienia więc całkiem możliwe, że za kilka pokolen Polacy będa musieli przełączyc się ' na tryb nocny'.
Nie wiem jak dla was , ale np. dla mnie uczucie po kilku piwach jest przyjemne(faza,bania plx ?) wiec moze pomysleliscie ze wiele osob tez pije z tego powodu , teraz pewnie cała banda mnie zwyzywa ze szpanuje ale dobra n/c
Ja zas mam prozaiczny problem - jak nie otworze okna, to jest cieplo jak meski narzad plciowy.. A jak otworze, to naleca znowu jakies owadziska roznorakie. Musze sobie siatke na okno skombinowac.
Na cieplo jest jedna sprytnawa metoda. Wsadzic pare butelek wody do lodowki, odczekac jakas.. godzinke, i wyjac. Smacznego.
Mozna tak zrobic z cola/piwem/etc, jak sie ma ;]
Ja w takie upały wączam sobie wiatraczek w domku i dmucham sobie w twarz i gra muzyka :D
Nie zapominajcie, ze mowimy tu o morderczych upalach, a nie o tym komu wolno pic alkohol, a komu nie.
W takie upały najlepiej smakuje zmrożona Pepsi (Coca-Cola to syf). Pepsi Bogiem, Coca-Cola wrogiem xD Do tego dochodzi codziennie jeziorko od 14 do 21, tamze grill or sth. Ogolnie nie narzekam na upały, jedyne co mi sie w nich nie podoba to to, ze w nocy sie czlowiek poci na maxa, bo goraco :/ Pzodro!
Ps. Alkohol w te goraczki jest bardzo niewskazany... ;)
Zmrożona pepsi and soda water ROX ! U nas w Wesołej są upały niemiłosierne, ja mam ich już trochę dosyć. Dobrym sposobem na upał jest chodzenie na basen :P
Caly dzien nad jeziorkiem i upaly nikomu nie straszne. Poza tym jestem bardzo zadowolony z takiego stanu rzeczy, slonce, ciepelko i wakacje to dla mnie znakomite polaczenie.
@uP
Nad jezi0rkiem?
MAsz w poblizu wody rodzine co ma konia?
Na koniu w wodzie poplywaj.
Fajnieeeee......
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.