zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Teren Łowów

Dabek
28-06-2006, 17:41
Jako część serii cotygodniowych zapowiedzi, dziś rzucimy okiem na niektóre z wielu nowych terenów polowań które będą dostępne graczom Premium po letnim update. Jeżeli jesteś odważnym poszukiwaczem przygód chętym ratować świat przed ZŁYMI kraeaturami - Shattered Isles to miejsce którego szukasz. Mniej doświadczonym postaciom spodoba się polowanie na egoztyczne potwory zamieszkujące idylliczne Laguna Islands. Tym z Was którzy preferują bardziej tradycyjne wyzwania polecamy lochy pod Liberty Bay, które roją się od rotwormów. Spójrzcie zresztą na ich nowy wygląd oraz na ich nowych większych kuzynów - carrion worms (padlionorobaki?).

http://static.tibia.com/IMAGES/news/rotworms.jpg
Rotwormy(bez kłów) oraz Carrion Wormy (z kłami)

Średnio i wysokopoziomowe postaci odkryją wiele wspaniałych możliwości do polowania na Zakazanych Wyspach (Forbidden Islands). Niestety, znalezienie tego tajemniczego archipelagu nie jest zadaniem prostym. Tych kilku żeglarzy którzy postawili stopę na owych wyspach i przeżyli aby móc o tym opowiedzieć rozbiło się u zdradzieckich wybrzeży, a ich półmartwe ciała zostały wymyte na brzeg podczas jedego z strasznych sztormów nękających Morza Południowe. Na pięciu wyspach z których składa się archipelag oczekują wszystkie rodzaje znanych egzotycznych monstrów. Oczywiście, znajdziecie tam też wielu całkowicie nowych przeciwników, ale to już całkiem inna historia...

http://images.tibia.pl/teaser2006/1/MaladaRuins.jpg
Ruiny na jednej z Zakazanych Wysp, Maladze

http://images.tibia.pl/teaser2006/1/RamoaSurface.jpg
Powierzchnia wyspy Ramoa

Po więcej zdjęć zapraszamy do odwiedzenia innych supported fasnites (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites).

Dwimenor
28-06-2006, 17:45
Kto by pomyślał, że rotwormy doczekają się nowych grafik.
Nie licząc tego-kolejny teaser nic nie mówiący;)

MatKus
Nowe rotwormy są naprawdę niezłe, wreszcie ciekawie wyglądają, i w miarę trójwymiarowo, w odróżnieniu od starych.

Nie licząc tego-kolejny teaser nic nie mówiącyNie zupełnie. Jak dla mnie istotną informacją jest to, że będa jakieś nowe ciekawe miejsca dla mid i high-lvli.

Xzonixek
Hyhy kosmos nowy wygląd rotów:D Ciekawe jak silne będą te padlinorobaki?:D Licze że w sierpniu bedzie pacc, a więc bede mógł zwiedzić te nowe wysepki:P Brak mi będzie tych starych rotów:P

Grigor
28-06-2006, 17:48
Nawet nieźle to wygląda.

Conrado_161190
28-06-2006, 17:48
Napewno bedzie jeszcze więcej zmian w grafice:) :) Moze nowe outfity dla pacc i facc:D :D

Łuk4sz
28-06-2006, 17:51
W końcu jedne z moich ulubionych potworów dostały nowe grafiki :cup: i nowy rodzaj :cup: Nie moge się już doczekać tych rotwormów!No i oczywiście nowych terenów.
I nie wiem czy to też jest nowe, ale spojrzcie na ściany jaskin - też mają nowe grafiki!

Tom The Tanner
28-06-2006, 17:51
A wyobraźcie sobie jak to będzie wyglądać za jakieś 4 lata. Full wypas! xD

Duch Guardi
28-06-2006, 17:52
ciekawe nowy wygląd skarp, rotów, skeletonów i demon skeletonów (look: www.tibiamx.com.mx ), i jakiś "mini wulkan" ciekawe co bedzie na innych stronach :)

Felini
28-06-2006, 17:55
Zapowiada sie ciekawie , no i ten nowy wyglad rotow hehe^^
Oby tylko nowe outfity dali dla paccow i faccow ;d

Xzonixek
28-06-2006, 17:56
Pragne dodać, że na zdjęciu, na którym można zobaczyć powierzchnie wyspy Ramoa, widać nowy rodzaj? drzewka bez gałezi:D (na prawo od postaci).
Licze że będą nowe tereny z lizardami...larvy...Nowe Questy plz:(

Anatol
28-06-2006, 18:02
Poprostu nie mogę się doczekać upade :D

Kwiatek1324
28-06-2006, 18:02
Najlepiej jak by w ogole usuneli Pacc :D Ale roty widze ladne ^^ I tak uptade sux!

Orshabaall
28-06-2006, 18:03
Juz sie tak nie cieszcie :S
Zobaczycie ze jeszcze beda bluznierstwa jak sie okaze ze nowe tereny to taka kolejna piekna banuta gdzie wszystko fajnie pieknie potworki drzewka jaskinie tylko expic za *** sie nie da :S

Uther92
28-06-2006, 18:05
chyba poważnie rozważe kupno pacca B)

Peter of Refugia
28-06-2006, 18:05
Wkońcu coś nowego ... :) Ale kiedy będą jakieś update'y dla FACC'ów jak dla mnie ten update będzie z strony CipSoftu namówką na kupienie PACC'a :)

Orshabaall
28-06-2006, 18:07
A wy znowu jeczycie
Najlepiej jakby moderator banowal od razu wszystkich tych co narzekaja ze jest update dla pacca a nie facca
Bo wszyscy to samo spamuja i sie juz nudne robi.
Zrozumcie ze pacc placi za gre a facc nie placi do jasnej ****y!

Dmitri Vassilliev
28-06-2006, 18:09
heh no niby wszystko fajnie, pieknie.... ale ciekawe ktora profesje tym razem usadzą :p choc jest nadzieja ze tak nie bedzie... czemu? z tego co pamietam przy update z Tiquandą mowili nie tylko o terenach ale tez "usprawnieniach" technicznych. teraz cos o tym cicho... moze nie bedzie zadnych usprawnien profesji? I oby byly nowe outfity...

Cebix
28-06-2006, 18:09
Średnio i wysokopoziomowe postaci odkryją wiele wspaniałych możliwości do polowania na Zakazanych Wyspach (Forbidden Islands). Niestety, znalezienie tego tajemniczego archipelagu nie jest zadaniem prostym. Tych kilku żeglaży którzy postawili stopę na owych wyspach i przeżyli aby móc o tym opowiedzieć rozbiło się u zdradzieckich wybrzeży, a ich półmartwe ciała zostały wymyte na brzeg podczas jedego z strasznych sztormów nękających Morza Południowe. Na pięciu wyspach z których składa się archipelag oczekują wszystkie rodzaje znanych egzotycznych monstrów. Oczywiście, znajdziecie tam też wielu całkowicie nowych przeciwników, ale to już całkiem inna historia...
Swoją drogą update nie wzbudza już takich emocji jak poprzednie, może z braku konkretnych informacji o dużych zmianach?

Orshabaall
28-06-2006, 18:11
Ja caly czas jestem glupio przekonany ze bedzie "drobna" zmiana techniczna a mianowicie heal friend bedzie leczyl tylko frienda a nie samego siebie.
Byloby to totalne udupienie druida ktory i tak nie wymiata ale tak bedzie zobaczycie. Od dawna mi sie bowiem wydaje ze leczenie samego siebie heal friendem to bug w grze. :S

Neo_pl
28-06-2006, 18:13
Hehe znowu wodzą nas za nos fajnymi nowymi terenami , nowym outfitami skeletonow , rotow , demon skeletonow (i napewno więcej) a na końcu znowu wyjada z jakąś nowinką techniczną która większości utrudni grę .... obym sie mylił ... jednak ciekawie sie zapowiada :)
@Down :
Najpierw wbij skille , potem kup pacc bo szkoda czasu na trenienie skilli knightem :)

Peter of Refugia
28-06-2006, 18:16
No i dobrze by bylo jakby doszly nowe questy.
Własnie PACC za taka przyjemnosc sie placi i jak dla mnie nawet nie mało, wiec FACC po tym updacie z praktycznego punktu widzenia nic nie dostaje.
Wiec mozna powiedziec ze ten Update jest Tylko dla Premmium Account'ów. Chociaż ja też zastanawiam się nad kupnem PACC'a więc jeszcze pomyślimy co to będzie.

Orshabaall
28-06-2006, 18:21
No jest tylko dla pacca i dobrze bo jakby nooby polskie z faccem wylazly na expowiska to armageddon :/

Mateusz the vampire
28-06-2006, 18:22
Wreszcie bede na czym expil ^^ (chyba) Zamierzałem dziś wyslać kasse na pacca ale pech zablokowali mi transfer internetowy w mBank.
Wiec poczekam do końca sierpnia rox bede mnieć 40 lvl ^^. Jak już dawno tu nie pisałem chyba z 6 miechów.

Orshabaall
28-06-2006, 18:25
@up
Nie podniecajcie sie przedwczesnie, bo pozniej jak sie okaze ze dostajecie next banute to bedzie wielkie rozczarowanie.

Abdrus
28-06-2006, 18:28
Skieleton i Demon Skieleton też będą mnieli fajny wygląd

ogonek
28-06-2006, 18:29
hehe juz sie nie moge doczekac az zwiedze te wyspy zapowiada sie niezla zabawa . ledwo koncze odkrywac tiquande a bede musial znowu odkrywac nowe wyspy. gz dla cipsoftu

Pymyn of isara
28-06-2006, 18:30
To ja mam nadzieje że wreszcie będe mógł expić na nowych terenach równie efektywnie jak na Orc Fortress :P

Nirol
28-06-2006, 18:31
spoko bedzie juz nie moge sie doczekac ;]

Orshabaall
28-06-2006, 18:33
Ja mam nadzieje ze powstanei wiecej swiatow non-pvp zeby nooby tam graly i nie zajmowaly pvp :P

Thristen
28-06-2006, 18:35
Jak zrobią wkoncu sensowne expowiska typu Dragon lair venore w kilku miejscach to bedzie o czym pisac...

puki co zapowiada sie drugi zielony shit, we wczesniejszym nic sensownego nie zrobili procz orsha i hyder

Orshabaall
28-06-2006, 18:36
@up
No jeszcze pozostale bossy oprocz orsha tez fajne sa. ;) (aczkolwiek jest ich za malo - kazda rasa powinna miec swojego i na to licze w kolejnych updatach :P)

Harry Xin
28-06-2006, 18:38
Ja mam nadzieje ze powstanei wiecej swiatow non-pvp zeby nooby tam graly i nie zajmowaly pvp :P

Czyli jak mam jedną z postaci na świecie non-pvp to oznacza to, że jestem noobem? O lol!
@topic:
Liczę na to, że FACCe też dostaną nowe tereny (tak jak było to w przypadku powiększenia POH-u. :)

Xzonixek
28-06-2006, 18:39
@Orsh:
Możesz nie nabijać je***** postów?? Bo co 2 posty widze 'napisane by orsh~' Mama cie nie nauczyła jak edytować posty to poszukaj:P
I jak coś masz do osób, które grają na non-pvp to porównaj swój staż gry, do stażu gry Yoozka czy Ne'roox'a z celesty, lub połowy modków:P
Pewnie dodadzą znowu 'dc' tylko ze teraz bedzie dla pacc, jeżeli była już mowa i piratach i bandytach zamieszkujących te wyspy...

Ja mam nadzieje ze powstanei wiecej swiatow non-pvp zeby nooby tam graly i nie zajmowaly pvp Jak nie napisałeś, jak NAPISAŁEŚ... Wyraźnie to widać...
N/c nie będe dalej mówić, że masz problemy na polskim-.-

Orshabaall
28-06-2006, 18:41
Czyli jak mam jedną z postaci na świecie non-pvp to oznacza to, że jestem noobem? O lol!
Ja nie naisalem ze ci co graja na non-pvp to nooby tylko mowie ze chcialbym zeby nooby z pvp sie przeniosly na non-pvp. Czytanie ze zrozumieniem sie klania.
I jak coś masz do osób, które grają na non-pvp to porównaj swój staż gry, do stażu gry Yoozka czy Ne'roox'a z celesty, lub połowy modków
A czy ja ***** napisalem ze mam cos do nich? Napisalem wyraznie: "chce zeby nooby z PVP sie przeniosly na non-pvp a zeby tak sie stalo to musi byc wiecej swiatow non-pvp". Nie napisalem ze ci co juz graja na non-pvp to nooby.
Jak nie napisałeś, jak NAPISAŁEŚ... Wyraźnie to widać...
No napisalem ze chce zeby tam nooby graly a nie ze teraz graja. Czytaj ***** ze zrozumieniem pionku.

ogonek
28-06-2006, 18:52
swiaty non-pvp maja swoj urok. i maja swoje prawa . moze nie da sie karac noobkow ale za to nie ma high lvl ktozi laza i ubijaja low-lvl postacie wszystkie nooby niech ida na pvp-enforcet nie dojda za wysoko i moze odechce im sie grac

Angel of Death
28-06-2006, 18:52
Na screenie z tibiabr.com <tak btw. mogli się bardziej pospieszyć> widać że będą tam jakieś dragi ^^ mam nadzieje że będzie to jakaś spora miejscówka.

Seru :]
28-06-2006, 19:10
Podoba mi się ten nowy outflit rotów :D
Ps.Czekam na nowy server ;/

Alden
28-06-2006, 19:14
Jeśli są zmiany w grafice na nowej wyspie to beda tez zmiany na starej wyspie mainland ??Czyli katedra itp ?Acha..Powiedzice mi czy każda grafika potwora sie zmieni ??Czy bedą jakies inne potwory??Co to za szkielet na osttanim zdjeciu ?

Bazyllu12
28-06-2006, 19:17
ja zebiram juz kase na runy i mf i lecimy ;d

pijany rolnik
28-06-2006, 19:21
no niezłe niezłe te updaty. chyba kupie pacca

nepton
28-06-2006, 19:30
Facc: na 100% zrobią jakieś nowe expowisko, jakieś nowe czary, jakieś nowe itemy, kilka potworów z Pacclandu na pewno zawita też do Facclandu itd itp...
Jasne że Facce dostaną mniej, ale nie trzeba odrazu gadać że nie dostaną NIC :P

Zmiany w grze: Jakby się nic nie zmieniało przez te wszystkie lata to byśmy sobie wszyscy powydłubywali z nudów oczy (co wytrwalsi klawiaturą)... musi sie coś zmieniać, żeby przerwać rutynę, utrudnić warunki, zmusić noobków i nienoobków to RUSZENIA GŁOWĄ i przystosowania się do nowych sytuacji :baby:

Banuta: No, a z Banutą właśnie tak jest... trzeba się przystosować i oswoić z tym buszem żeby cokolwiek Expa, kaski z tego mieć... trzeba Ruszyć Głową... poza tym wprowadza to troche człowieka w klimat RPG, jak ktoś chce tylko liczyć expa to może sobie podarować... /// jedyne co złe w banucie to to że nie ma żadnych mocnych Itemów tylko same deco... :P

Apropo serwerów: moja propozycja jest następująca: trzeba nam noob-pvp :) i tam możemy wysłać wszystkich noobków ;)

Co ja to chciałem powiedzieć jeszcze... mocniejsza odmiana rotworma? występująca tam gdzie zwykłe rotki? wnioski są dwa i zaczynają się od litery "U":
1) U**pili low-lvl knightów którzy zwykli skillować na rotkach (teraz nie będzie to takie bezpiecznie bo Cie padlinorobal nadzieje na rogi jak pójdziesz po cherbate)
oraz: 2) U**pili low-lvl sorców i drutów którzy zwykli expić na rotach (patrz wyżej)
// i znów... przedstawiciele owych profesji zostają zmuszeni do RUSZENIA GŁOWĄ ..."mamo, czy to nie boli?"

tadel
28-06-2006, 19:32
Wkońcu coś nowego ... :) Ale kiedy będą jakieś update'y dla FACC'ów jak dla mnie ten update będzie z strony CipSoftu namówką na kupienie PACC'a :)
omg, a myślisz ze poco oni to robią -.- chyba jakoś trzeba zarabiać na utrzymanie serwerów, nowy sprzęt i własne żecie -.- no chyba że się mylę.

Roty Rox :D skeletony też :D ogólnie update rox :D

Elex
28-06-2006, 19:33
Szczerze mowiac myslalem ze to jakis nowy potwor a nie rotworm, jakas silniejsza odmiana :P Ale fajny nawet. Ale tak po pol roku fajnie jest popatrzec na stary dragon shield albo poison spidera :P

Erhion
28-06-2006, 19:38
Wszystko cacy ale zawsze jest to ale. :p

Co do tych padlinowormów to raczej nie będzie tak jak pisze nepton. Oczywiście to jest możliwe ale albo będą to osobne expowiska, albo mieszane ale tylko cześciowo. Oby. :)

Przyda się to... to... każdy prawie tak pisze. A ja bym wolał jakby ulepszyli jakoś porządnie grafikę zwłaszcza potworki i itemy . Wciąż tylko robią coś z tymi rotwormami.

Pozdro.

diablo62
28-06-2006, 19:38
a mi sie tam niepodobaja te nowe roty, starsze byly lepsze, te to takie przygarbione i wogole nie fajne ;)

PS: te padlinorobaki to wygladaja jak mamuty XD

Michal9000
28-06-2006, 19:40
Oby tylko nowy rot był też dla facc... Bo jak nie to będe zmuszony do...Kupna pacca :P.

Terranova
28-06-2006, 19:40
Całkiem fajne, mam nadzieję, że ten skeleton z sska na tibia.mx to jakis nowy potwór a nie przerobiony ds. Podoba mi się też wykończenie terenów, widać, że Cip'y starają się aby były one atrakcyjne i przyciągały uwagę. W sumie zmiany są na razie w grafice i tyle wiemy, mam nadzieję, że dojdą nowe questy, jakieś fajniejsze niż idź > zabij > otwórz szkrzynkę > zgarnij nagrodę.
POdobno mają też być piraci, no a jak są piraci to MUSZĄ mieć zakopany skarb :D także szykujcie łopaty 8o

Pozdro.

Veltaxio
28-06-2006, 19:46
Cip Soft w przeszlosci pisal posty o ulepszaniu kazdej voc~ i tak od zawsze
palladyn byl best pozniej ulepszyli sorcow dajac im mfy i power regeneracji
czy sadzicie ze ulepsza knighta? Jesli nie to knight zostanie 2 profesja pod wzgledem expienia ... czym samym da monstrualna do granic mozliwosci moc sorcom :S

1. Sorcerer , Druid
2. Knight
3. Palladyn

Lord Gumio
28-06-2006, 19:47
SS spx ja mam tylko jedna prosbe oby z piratow lecial podobny loot do guardow i zeby dawaly podobny exp wtedy bedzie cacy.Moze zrobia cos takiego ze tych "nowych" rotow niebedzie dalo sie wylinowac bo wygladaja jak prosto z ziemi :P to by byla porazka

Krzaq Ziomal
28-06-2006, 19:47
Fajnie, fajnie tylko kiedy wyjdą nowe światy ??:angry:

@ Down

Omg.... bez komentarza...

tadel
28-06-2006, 19:48
Co ja to chciałem powiedzieć jeszcze... mocniejsza odmiana rotworma? występująca tam gdzie zwykłe rotki? wnioski są dwa i zaczynają się od litery "U":
1) U**pili low-lvl knightów którzy zwykli skillować na rotkach (teraz nie będzie to takie bezpiecznie bo Cie padlinorobal nadzieje na rogi jak pójdziesz po cherbate)
oraz: 2) U**pili low-lvl sorców i drutów którzy zwykli expić na rotach (patrz wyżej)
// i znów... przedstawiciele owych profesji zostają zmuszeni do RUSZENIA GŁOWĄ ..."mamo, czy to nie boli?"

co do low-lvl sorc to sie nie zgadzam, co i rusz ide na cyclopy to oni tam siedzą, a więc niebardzo im będą chyba przeszkadzać te padlinorobaki, raczej dodadzą trochę adrenalinki w grze :D

@up a poco ci nowy świat?? jak chcesz pokazać jaki jesteś dobry w tibie to wbijaj na amere i przebij Eternala, ewentualnie Hiberna i Seromontis czeka.

Horgar
28-06-2006, 19:57
Łee.. jak dla mnie te nowe roty paskudnie wyglądaja.

Veltaxio
28-06-2006, 19:59
ewentualnie Furora ( Polski server bez przemocy) i tam przegon Imargama ! :)

Vohihidilix
28-06-2006, 20:07
Ktoś pisał że Banuta jest fajna i żeby tam expić trzeba myśleć... Otóż tak, sama Banuta aż taka zła nie jest, na Dworcach też o dziwo się da zarobić. Ale najgorsze są te Lizardy... Kiepski loot, i w dodatku te Snakecharmery biegające po powierzchni to już wogóle porażka. A Cipom raczej chodziło o to żeby ludzie mieli z tych expowisk pożytek i tam expili, a nie żeby to był teren dla rpg itd.

Co do niusa Tikuanda update (sierpień 2005! nie mylić z grudniowym...) to była klęska Cipsoftu głównie dlatego że umieszczyli tam tylko nowe potworki, teraz raczej dali też stare dobre lubiane + nowe i ten update powinen być przynajmniej lepszy od tamtego które było dnem, a jak wiadomo od dna się można już tylko odbić...

Michal9000
28-06-2006, 20:09
@up ...lub zacząć kopać dziure... :P

nepton
28-06-2006, 20:13
co do low-lvl sorc to sie nie zgadzam, co i rusz ide na cyclopy to oni tam siedzą, a więc niebardzo im będą chyba przeszkadzać te padlinorobaki, raczej dodadzą trochę adrenalinki w grze :D

Zgadzam się :) ja sam jak zrobie jakiegoś sorca czy druta to od 8 lvla siedze na slimach i wbijam 20 lvl kilka godzin :) ... no ale dużo jest jeszcze ludzi którzy głową nie ruszyli ;// i ciągle expią na rotach i skillują na nich... teraz kiedy Sorc/Druid mają dużo większe możliwości do rzeczywiście... ale znam ludzi (można ich nazwać noobami :P) którzy na 30lvlu biegają z 2heander na roty (nie spalając prawie many), i biedzą się, że taki tłok, taki kiepski exp, taka nuda... i o tych ludziach właśnie mówię: to oni będą musieli (w końcu) RUSZYĆ GŁOWĄ i poszukać sobie lepszych miejsc/taktyk... no albo pokrzyczeć troche na różnych forach i zrezygnować z gry :P

A co do Sorców/Drutów... chyba najlepszym miejscem jakie znam są Hyrdy (dla wysokich lvli)... tam można wbić 2KK expa dziennie z palcem w nosie... to daje ogromne możliwość do LVLowania... i teraz pozostaje Knightom Pallkom tylko liczyć na to, że też dostaną jakieś potworki (specjalnie przygotowane pod jakąś profesję do szybkiego expienia) ... wszystko jest możliwe :)

rads0n
28-06-2006, 20:14
nareszcie roty nie beda wygladaly jak chodzace sloneczka ;p

Tarantallegra
28-06-2006, 20:19
no no, nowe skele i roty, bedzie ciekawie. CIPowie już ładnie pokazują.

Momus
28-06-2006, 20:45
Skieleton i Demon Skieleton też będą mnieli fajny wygląd

bullshit... wg mojej opinii są wstrętne ;P

Knajcik14
28-06-2006, 21:03
Yea podoba mi sie akurat pacc kupiłem niedługo mi dojdzie nabije do 60 lvla i pujde zwiedzać

~Pozdro

mlodysiwek
28-06-2006, 21:07
ROTWORM"S ROX :D

I mam nadzieje ze jakies nowe tereny dla FACCÓW dadzą :D:D

Condifus
28-06-2006, 21:24
I mam nadzieje ze jakies nowe tereny dla FACCÓW dadzą :D:D

Wątpie...

@topic
Heh, niezłe te rotki :D Zapowiada się ciekawie (jak co roku:) )
No to czekamy.

ogonek
28-06-2006, 21:31
twierdze ze mam pecha bo na poczatku sierpnia konczy mi sie pacc wiec malo pozwiedzam o ile cos wogule. cip plz fast update!!!

Stożek
28-06-2006, 21:33
Mam kilka przemyslen swiazanych z nowym updatem:
1) Nareszcie dokonczona zostanie tajemnica Dark Catedral. Skad to wiem? Pogadajcie sobie z NPC Monkiem pilnujacym dobytku nieopodal DC, opowiada on o smugglerach przyplywajacych z zamorza. Poczatkowo (zaraz po upade lato 05') myslalem, ze chodzi o tiqande, o przemycanie jakis konopi indyiskich tudziez listkow koki ale po zakupie PACC zwiedzilem tiqande i odnalazlem jedynie malutka jaskinie ukryta w polnocno- zachodniej czesci dzungli. Jedyne co przychodzi mi do glowy to tak- nowe tereny! Wkoncu chyba bendzie mozna rozwiklac zawile polaczenia miedzy mnichami, zabojcami i drobnymi rzezimieszkami ukrywajacymi sie pod ziemia!
2) Knight-profesja cieszaca sie sympatiom najwiekszej ilosci tibijczykow, jednoczesnie najmniej potrzeba mu kupowac PACC! Cipsoft zdaje sobie zprawe z tego, ze potencjalni klienci to wlasnie Knightci i to dla nich bendzie ten upade, prawdopodobnie ilosc expowisk dla EK zmiekszy sie diametralnie, a mooby typu slime, cyclop, lub elfy zostana tak przerobione ze zaden knight nie bendzie chcial na nich expic. Jednoczesnie spodziewam sie wielu innych powodow dla ktorych knight bendzie na FACCu udupiony a na PACCu lepszy niz inne profesje (siadly by jakies monsterki do treningu, monsterki o bardzo niskim armie aby hity przy niskich skilach wchodzily jak w maslo, oraz monsterki uodpornione na magie aby byly jedynie dla EK i RP, moze jakies monsterki dla h-lvl dajace podobna ilosc expa do draga, bo te juz sa zbyt przepelnione)

Zobaczycie to co mowie ma szanse sie spelnic! Oparlem sie na faktach, a nie plotkach.

Vanlanthiriel
28-06-2006, 21:38
A co do Sorców/Drutów... chyba najlepszym miejscem jakie znam są Hyrdy (dla wysokich lvli)... tam można wbić 2KK expa dziennie z palcem w nosie... to daje ogromne możliwość do LVLowania... i teraz pozostaje Knightom Pallkom tylko liczyć na to, że też dostaną jakieś potworki (specjalnie przygotowane pod jakąś profesję do szybkiego expienia) ... wszystko jest możliwe :)

Całkowicie się z Tobą zgadzam... co do Knighta i Palla of course :) Przydałyby się jakieś nowości.. szczególnie jakiś szybki, fajny exp , ale jak znam życie to jak już zrobią takowy to będzie zapchany na full :P... w sumie mam nadzieję, że i tak znajdą jakieś dobre rozwiązania dla Knighta a w szczególności dla Palkow, których trochę upośledzili... :(
Fakt faktem, ostatni update o wiele polepszył możliwości Druida i Sorca (walenie z run + różdzka ) na wysokim poziomie to naprawdę podchodzi pod "kosiarki" :).
Co do Rotwormów... pożyjemy, zobaczymy. Ważne, żebyśmy widzieli ich dużo i żeby dawały expa podchodzącego pod Larvy ;) :) (mi się podobają) ^^
Co do terenów... to dopiero druga zapowiedź Letniego Update-a i pewno zobaczymy jeszcze więcej w niedługim czasie,jeśli chodzi o teren, niektórym się może podobać, niektórym nie... i tak przy expieniu tak bardzo na to uwagi nie zwracamy, bo tylko 5,3% ( Glosowanie na Tibia.com z 7 Kwietnia "Hunting Grounds"), no chyba, że chodzi o kupno domku :evul:
Podobać się może to, że Cipsoft powoli wprowadza nas w ten update... bo w tym momencie nasza wyobraźnia zaczyna pracować :D a oni i tak jeszcze napewno nas zaskoczą. :)

Peter of Refugia
28-06-2006, 21:40
Jak powstaną nowe światy non-pvp to ludzi zwali się tam cała kupa, ale mogło by być troche jeszcze nowych światów pvp :) Czym wiecej nowych serwów tym mniej będzie ludzi na innych :) Więc go go na New Serwer's (o ile wogule będą) :)

Virgojavier
28-06-2006, 21:46
Widze ze Cipsoft jest fanem starego horroru "Wstrząsy", dziwnie podobne te nowe roty do tych potworków z filmu:)
http://www.roberthood.net/daikaiju-antho/contributors/images/tremors.jpg
Tu macie zdjęcie pięknego Rota:D

Actorron
28-06-2006, 22:02
Wedlug mnie powinni dac jakies potworki dla mid-lvl RP
Powiecie mi ze Pall ma GS tak ale niepojde na PoH z 50+ lvl .Dragi sa tak przepelnione ze jak wejde na jakis spawn to mam takiego fuksa ze to jest szok.

WIECEJ DRAGOW ALBO NOWE POTWORKI DLA PALLKOW.

Nephar
28-06-2006, 22:03
No no nowe roty i DSy wygladają całkiem fajnie.

@Stożek
PACC daje Knightowi to jego "super" Exori i czasem przydatne Exeta Res czyli coś tam mu daje a Palowi śmieszne Haste i praktycznie nic pozatym. Chyba że chodzi ci przydatność terenów PACCowych to faktycznie Knight mógłby się obejść ale Pal w sumie też.

@Topic
No no nowe roty i DSy wygladają całkiem fajnie. Nadal mam nadzieję że wspomogą jakoś Paladyna bo ostatnio go udupili i mam nadzieję że widzą że teraz strasznie mało ludzi gra Paladynami.

lajtn
28-06-2006, 22:10
Ja mam tylko nadzieję, że zrobią dużo nowych expowisk dla pacc i facc (tych duuuuuużo mniej będzie). Jak zrobią nowe dla pacc to pewnie sporo ludzi kupi go i się przeniesie na paccowe expowiska, a faccowe staną się mniej uczęszczane (jakbym się z tego cieszył :D)

NoobzLW
28-06-2006, 22:11
Moj kolega jest akurat knajtem to on wali z aksa... a ja jestem druidem i wale z rozdzki

Fajnie sie bendzie expilo z knajtem co wali aksem i druidem co wali z rozdzki

Sir Emilio
28-06-2006, 22:15
Zapowiada sie ciekawie , no i ten nowy wyglad rotow hehe^^
Oby tylko nowe outfity dali dla paccow i faccow ;d

szczeze to bym nie liczyl na jakiekolwiek nowe outfity a szczegolnie dla facc no coz pozostaje czekac, pamietam jak dodano wyglad tego z roztrzepanymi wlosami i mieczem (pacc) jak wszycy w takich lazili ^^

Mastermind Toothy
28-06-2006, 22:32
@Virgojavier
Kurcze, to mi Diune przypomina(czerw)
Bardzo mi się podoba to nowe info. tylko wnosi jedynie to, że będąnowe expowiska dla mid i high-leveli.
Pozdro ;]

Maryan
28-06-2006, 22:44
Tych kilku żeglaży

Poprawcie bo kłuje w oczy...

Gimli From Kazz
28-06-2006, 23:22
heh... na pierwszych dwóch stronach widzę że wsyscy się zachwycają tym nowym update... nie chce mi się czytać dalej bo nie ma to chyba sensu, dlatego postanowiłem odrazu podzielić się moim zdaniem...

Ten update, jest już kolejnym który niszczy klimat Tibi. Zaczeło się od skull systemu... Potem skill bar itd. Jedynym + tych update było wprowadzenie nowych terenów i to może uratować ten update... co nie zmienia faktu że roty to ostre przegięcie!! Przepraszam ja nie chec ganiać za brudnymi gumkami... Nigdy nie zapomne Tibi z przed 3 lat... To był klimat!! Ale cóż trzeba się pogodzić z tym że Tibia nie będzie taka jak kiedyś...

I to jest moja subiektywna ocena co do dzisiejszej oraz jutrzejszej Tibi...

Mam nadzieje jednak, że jestem w błędzie:)

grzysztof
28-06-2006, 23:24
najlepiej zeby na paru wyspach powprowadzali cos w rodzaju potworkow z dc moze minimalnie wiecej expa np. 100 i wiecej zycia tak zeby oplacalo sie je zabijac knightom głownie ;) a reszte niech zrobia wedlug uzniania tylko zeby nie przesadzili tak jak w tiquanda gdzie wszystkie potworki sa wymieszane co strasznie przeszkadza w expieniu ;/

Lukasaldo
28-06-2006, 23:25
Nadchodzacy update zapowiada sie o wiele lepiej niz ten zeszloroczny mysle ,ze znajde jakies nowe expowisko dla siebie :) mam nadzieje ze expowiska bede bardziej sensowne niz na tiquandzie, gdyz tam nic oprocz hydr nie jest sensowne ale jak to zawsze bywa czas pokaze. :]

Misterio
28-06-2006, 23:38
Wkoncu roty beda inaczej beda wygladac a nie jak zwieracze xD Tak sobie je z kumplem nazwalem ; P Jeszcze jak expie na rotach na Darashi to mi sie zygac chce ; / A co do Demon Skeletona to niezle tez bedzie wygladal ; P

Misterio
28-06-2006, 23:46
Wkoncu roty beda inaczej beda wygladac a nie jak zwieracze xD Tak sobie je z kumplem nazwalem ; P Jeszcze jak expie na rotach na Darashi to mi sie zygac chce ; / A co do Demon Skeletona to niezle tez bedzie wygladal ; P
@double ; /

Upierz
29-06-2006, 00:37
Hyhy, te kuzynki rotów są podobne do takich fajnych robaków z King Konga... kto oglądał dokładnie wie o czym ja mówie.

Noo, trza poziomice ponabijać kupować PACCa i jazda ^^

Walekifa
29-06-2006, 00:41
Noo,te rotwormy naprawde ładne.Szkoda tylko,że cip soft robiąc upgrade myśli o pieniądzach,nie o graczach. Karaiby-następny powód by kupić pacc. Skupili by się na polebszenu tego co jest,zamiast dorabiać coraz to więcej utrudnień(nie stanowiących problemów dla pacc,np. Soul points) I nowych terenów dla pacc.

Sowa
29-06-2006, 01:22
Dobrze, że nowe outfity będą tylko dla Female : ).

Niezle te nowe grafiki potworów :>

Pozdrawiam
Sowa.

Nazgul of Shadow
29-06-2006, 01:28
Skąd wiesz ze dla female ?? Ja ogladalem king konga to wiem o jakie ci chodzi!

tadel
29-06-2006, 01:35
Noo,te rotwormy naprawde ładne.Szkoda tylko,że cip soft robiąc upgrade myśli o pieniądzach,nie o graczach. Karaiby-następny powód by kupić pacc. Skupili by się na polebszenu tego co jest,zamiast dorabiać coraz to więcej utrudnień(nie stanowiących problemów dla pacc,np. Soul points) I nowych terenów dla pacc.
chłopcze, wyobraź sobie, że cipsoft myśląc o pieniądzach, jednocześnie myśli o graczach, bo jakby nie mieli kasy, to by mieli ch***** serwery i byś laggi miał, a na te dobre serwery potrzebna jest gruba kasa, a więc nie pi***ol tutaj głupot, że cipsoft nie myśli o graczach.

nepton
29-06-2006, 02:13
Analizując dalej, opublikowane dziś SSy można dojść do kolejnych wniosków: na www.tibiamx.com.mx jest SS pokazujący nowy wygląd (prawdopodobnie) Demon Skeletona... jak na moje to stary DS był dużo lepszy :( To po co zmienili mu wygląd? hmm... nasuwa mi się podejżenie, że po to żeby wykożystywać jego wygląd nie tylko dla samego DSa. -> Teraz DS jest bardziej podobny z postury i ułożenia ciała do gracza i humanoidalnych potworków -> jakimi na pewno będą piraci.

Może więc któryś z piratów będzie zmieniał nas czarem w szkieleta (jak jak Voodoomasterzy zamieniają outfit gracza w kurczaka a dżiny w mysz)...
A może CipSoft poszedł na dużą komerchę, zerżnął z "Piratów z karaibów" i teraz piraci (np. podczas walki, albo w nocy... ale w to drógie raczej wątpię) będą się zmieniać w szkielety, a np lepsi piraci w d-szkielety?

prawdopodobne... przecież takie potworki jak Kurczak, czy Nietoperz powstały nie dla samych siebie, ale główną ich rolą jest "pożyczanie outfitów" dla Wampira i Voodoomastera :P

Alien Wight
29-06-2006, 03:27
krtykujecie cipsoft ze czemu pacc a nie dla facc ale musicie zrozumiec ze utrzymanie serwerów kosztuje.
Mainland się rozwija moze nieznacznie ale się rozwija. jesli was faccowców to interesuje to pacc dla mnie nie jest niczym nadzwyczajnym i szczególnym,poprosu jes ciekawiej i ławiej.

chodzi tu głównie o expowiska-zawsze znajdzie sie cos wolnego .
złodzieje- na paccu są sporadyczne przypadni thefów noobków którzy okradają innych bo nikt kto ma pacca i mysli o powaznym graniu ,wbiciu dobrego levelu i cieszeniu się grą nie chce mieć potem etykietki złodzieja i nooba.

a jezeli chodzi o całą tibie to wg mnie questy sa zbyt banalne ,jak narazie zainteresował mnie tylko postman i explorer society quest -mają postam rpg -idź tam ,zapytaj o to, zanies to ,zdobąc to a powiem ci to i tak dalej.
większosc questów w tibii to tylko takie wejdź ,zabij i wyciagnij ze skrzynki - i to dla mnie jest nudne ,do kitu.
oczywiscie wykonuje te questy "idź i weź" ale interesują mnie źródła tego qustu.
nie ma zleceniodawców.Gdy podchodzisz do jakiegos npc to bycmoze ukrywa on jakis quest ale nie wiesz co mu powiedzieć aby dał ci wskazówki wiec to jest dla mnie nieco bez sensu. rozmowa powinna wygladac tak : "hi" "npc:hiho ,will you do something for me? or maybe you want to trade?" i wtedy wiedziałbym ze ten npc jest zleceniodawca questu.

tibia ma wielkie mozliwosci ,łowienie ryb,scinanie zboza, expienie, zabijanie ludzi itd....ale tak naprawde nie widac w tym wiekszego celu ,kazdy z was powie :gram aby wbic fajny lv ,lootować codziennie bohy, sprzedawac za fajną kasę tylko ze zeby to osiagnąc trzeba wielu wyrzeczeń.

AkaRous
29-06-2006, 07:56
jak tam napisali to nie będą rotwormy z nową grafiką tylko kuzyny rotwormów i o wiele lepsze :P no bo np na rooku byś czegoś takiego nie spotkał tylko na wyspie łowców :P:cup: :king:

Nephar
29-06-2006, 08:45
@Up
A nie zauważyłeś czasem że na tym SSie są 2 rodzaje potworów? Takie z kłami i takie bez.

.::Zycio::.
29-06-2006, 09:45
Zapowiada sie dobrze ale jeszcze niewiadomo jak bedzie ;]. Moze dobrze moze zle grafika jezeli sie poprawi to bardzo dobrze oby :]

Fikoł
29-06-2006, 10:20

Oj już nie przesadzajcie z tymi paccami... nie mowie ze popieram ta droge kupowania pacca... ale jest pare osob na kazdym serwie co sprzedaje pacc.. Pozatym nawet kase można sprzedawać na allegro zawsze :| Uwierzcie mi że daaaa się zarobić na pacc ;) A do czasu kiedy zarobicie nauczycie się grać.. Taka prawda :D

lord bugins
29-06-2006, 10:21
Hehe niemoge się już doczekać bendzie fajnie ale wygląd rotów mnie niezachwycił :( :( szkoda ale jerzeli słycze ze będzie jeszce wiele nowych potworów to jestem bardzo zadowolony :p "żyla expa" 8o

zdzichxxx
29-06-2006, 11:29
Jak powstaną nowe światy non-pvp to ludzi zwali się tam cała kupa, ale mogło by być troche jeszcze nowych światów pvp Czym wiecej nowych serwów tym mniej będzie ludzi na innych Więc go go na New Serwer's (o ile wogule będą)

będą napewno bo kiedy wychodzą to masa ludzi kupuje pacc
a cipsoft tylko na to czeka newby xD

jackuss
29-06-2006, 11:35
Zna ktoś jakiegoś linka gdzie są zdjęcia nowych potworków??:p

Dwimenor
29-06-2006, 11:38
Poza zdjęciami na supported fan site nie opublikowano żadnych nowych zdjęć.
Czyli nowy wygląd rotów oraz skieletonów/dsów.

koloda
29-06-2006, 12:42
Tym razem mogli by udupic knighta bo chyba nigdy tego nie zrobili.
I nawet wiem jak to zrobic. Wystarczy ze miecz i tarcza beda posiadac ilosc jednostek np 10 000 co bedzie odpowiadac 10 tys udezen i gdy nastapi te 10 tys uderzenie miecz pęka i juz nie da sie go naprawic. Uniemozliwilo by to trening afk knightom i tibia by miała wiecej realizmu bo w prawie każdej grze bron sie psuje.. Akurat duza ilosc npc kowali przydali by sie wreszcie do czegos i naprawiali by zepsuta bron.... taka co ma np 341 jednostek bo taka z 0 juz sie by niedało naprawic.
Ilosc punktów zalezaly by od rodzaju broni wiadomo ze zwykły sword by nie miał mało punktuw bo słuzy do treningu wtedy czesto trzeba było by go zmieniac jak sie popsuje ( oczywiscie na wszystko jest sposub jakis bot :D ) a np bs mial by duzo bo sluzy do expienia a do trenienia jest raczej cienki bo mozna szybko ubic tego slima , monka , ghoula czy cos innego

Ale jestem glupi nie :D

Pozatym upadet fajny i rotwormy tez... :D

grondalek
29-06-2006, 12:45
Ja za taką głupią gre nawet płacić nie zamierzam. Niedość, że grafika słaba i brak dzwięki to jeszcze kase za to chcą (całe 90 zł za co można sobie już kupić fajną gre, a tak to 3 miesiące małych zmian). Gdyby Pacc był na zawsze, to bym zapłacił.

(HURA JUŻ 3 LATA BEZ TIBI!:cup: )

Unrealds
29-06-2006, 13:07
Fajnie to wygląda a nowe tereny są potrzebne bo mi się już zaczyna kurczy ten aktualny świat:) i oby tak dalej

Zaphi
29-06-2006, 13:09
nom tibia to juz nie to co kiedys.. tylko nowi gracze moga poczuc smak tibi jak i nowych updatow (apdejtuf xd)

a moze nowe profesje ;>> ?... <- lol [ ;

Ashlon
29-06-2006, 13:15
a moze nowe profesje ;>> ?... <- lol [ ;

Co ty, od 6-7 upkow nie moga wprowadzic zadnego nowego czaru, to chcesz nowa klase? Nowe spelle wprowadza za 5 upkow, nowa profke pewnie za 10.

Tarantallegra
29-06-2006, 13:22
Nowych profesji nie będzie bo to już nie ma sensu. Są 4 a gra ma już sporo lat. Gracze już mają bardzo wysokie levele.

Quezacoatl
29-06-2006, 13:24
Teraz roty będą wyglądać jak "kleszczoidy" ze "Wstrząsów" :p

Licze mimo to na nowe tereny również dla FACC...

rads0n
29-06-2006, 14:08
zaloze sie ze beda nowe tereny dla pacc, a nowe profesje nie bylyby glupim pomyslem bo przeciez mozna byloby zrobic je osobno a nie mieszac sie w podprofesje zeby nie utrudniac gry starszym gracza ;p

Monte
29-06-2006, 15:28
Hm. Wie ktoś dlaczego nie działa mi meksykański supported fansite?

Vlad Dracula
29-06-2006, 15:32
A FACC jak zwykle poszkodowani-Bez nowych terenów ;(

Johny
29-06-2006, 15:40
@up
Czy wy do cholery nie możecie zrozumieć że facc to jest tylko demo gry?
Tibia wcale nie jest darmowa. Jak zapłacisz to będziesz miał nowe tereny.

Explorer of Hell
29-06-2006, 15:51
Popieram :evul:
Poco Cip'y mialy by robic nowe tereny dla facc, skoro jest to jak wyzej "demo" gry.

Articuno
29-06-2006, 15:58
demo gry... tak jakoś dziwnie brzmi...tym bardziej w grze, którą sie nie da przejsc bo mozesz zrobic zalozmy NAWET 200 lvl z paccem i bez, tylko ze wiadomo jaki bylaby roznica czasu...:baby:

Nirets Knight
29-06-2006, 16:34
bajerancko będą wyglądać teraz rotwormy a te krewniaki jeszcze lepsze ciekawe czy sielne będą

.:Marta:.
29-06-2006, 16:49
Hmm update zapowiada sie fajnie,nowe grafiki gdzie nigdzie. Ale ja i tak licze na nowe outfity :]

Piotrek Knight
29-06-2006, 17:02
Ja nigdy nie miałem pacca nie jestem noobem poprostu nie mam mamony :(:(

@Topic
Mi się pdoba a szczegulnie te roty są za****** :]

Kothis
29-06-2006, 18:15
Roty takie sobie, ale przynajmniej lepsze od tych co byly do tej pory ;]

Fajnie ze zrobili nowy outfit skeletona, bo dotychczasowy był kiepski...

Arsen
29-06-2006, 18:24
Widac ze wrescie zrobili cos z grafika w tibi :) moze bede nowe outfity dla facc

tadel
29-06-2006, 18:48
Tym razem mogli by udupic knighta bo chyba nigdy tego nie zrobili.
I nawet wiem jak to zrobic. Wystarczy ze miecz i tarcza beda posiadac ilosc jednostek np 10 000 co bedzie odpowiadac 10 tys udezen i gdy nastapi te 10 tys uderzenie miecz pęka i juz nie da sie go naprawic. Uniemozliwilo by to trening afk knightom i tibia by miała wiecej realizmu bo w prawie każdej grze bron sie psuje.. Akurat duza ilosc npc kowali przydali by sie wreszcie do czegos i naprawiali by zepsuta bron.... taka co ma np 341 jednostek bo taka z 0 juz sie by niedało naprawic.
Ilosc punktów zalezaly by od rodzaju broni wiadomo ze zwykły sword by nie miał mało punktuw bo słuzy do treningu wtedy czesto trzeba było by go zmieniac jak sie popsuje ( oczywiscie na wszystko jest sposub jakis bot :D ) a np bs mial by duzo bo sluzy do expienia a do trenienia jest raczej cienki bo mozna szybko ubic tego slima , monka , ghoula czy cos innego

Ale jestem glupi nie :D

Pozatym upadet fajny i rotwormy tez... :D

mysle, że to zły pomysł dziadu...

co do tej głupoty to się zgadzam...

Crys
29-06-2006, 19:00
mysle, że to zły pomysł dziadu...

co do tej głupoty to się zgadzam...

Chyba ty jesteś głupi!. Pomysł z psuciem się broni jest całkiem dobry - dodaje realizmu grze. No ale panu by to nie odpowiadało bo wtedy by sie trudniej grało. Widać że w Tibii dla Ciebie jest ważne tylko nabijanie leveli bo pewnie chcesz być najlepszy. Wiesz co, jesteś śmieszny!

Knopers321
29-06-2006, 21:04
Mi sie nie podobają te nowe roty, te stare rotki mają ten klimat:)
Skeletów i DSów nie moge zobaczyc bo nie chce mi sie włączyć tibiamx;( wyświetla mi sie cos takiego:

This is the Plesk™ default page
If you see this page it means:

1) hosting for this domain is not configured
or
2) there's no such domain registered in Plesk.

For more information please contact Administrator.

To tylko przepełnienie serwera czy coś gorszego:p ?

Adameq
29-06-2006, 21:21
Moim zdaniem powinni troszeczke wyrownac gre dla pacc i facc przynajmniej dac faccom hastei strong hasteB) (zalezy oczywiscie od profesji):]

Michal9000
29-06-2006, 22:54
Moim zdaniem powinni troszeczke wyrownac gre dla pacc i facc przynajmniej dac faccom hastei strong haste (zalezy oczywiscie od profesji)
<histeria>
A może odrazu dać fasccom dostęp do Daramy, i Edron? I domki żeby mogli kupować. Zrozumcie w końcu, że gdyby pacc nie dawał tylu bajerów, ludzie by go nie kupowali! A to byłby koniec! I dla graczy i dla Cipsoftu!

Xzonixek
29-06-2006, 23:02
Mówicie że chcecie realizmu?:D To nie powinno być kamieni walacych czarną kulką i leczących cie... Powinien być szpital... i takie tam:P Nierozumiem was-.- Jest dobrze, tak jak jest, tylko żeby speary się nie rozwalały;(

Dzagi7
29-06-2006, 23:47
Tibia sie bardzo szybko rozwija i zmienia ,ciekawe co bedzie za 2 lata jak beda upatde tak czesto robic bo to jedyna gra onnline ktora sie tak szybko zmienia.Cip-soft przyzwyczail nas do grafiki 2D ktora na pierwszy zrzut oka wydaje sie beznadziejna ale jak sie zagra troche dlozej to potem nie mozna od tego odejsc poniewaz jest to bardzo rozbudowana gra.
A wracajac do rotow to sa zaje... i chialbym zeby dodali znowu jakis teen dla expienia dla facc

Dariusz
30-06-2006, 00:09
Tak naprawdę to te update'y mogły by być częściej, a nie dwa razy w roku na zime i na lato;p I to jak zwykle dają trochę;p jestem pewien, że już mają gotowe potworki, tereny, czary i grafiki na nastepne lata, tylko, żeby graczy nie znudzić to dodaja je bardzo powoli, bo co by zrobili jakby im sie pomysly skonczyly na nowe tereny i potwory...

Boreczek
30-06-2006, 00:11
Zaje... wygladają te roty ale by mogli dodać jakiś nowy teran dal facc koło carlin
albo thais.Żeby było bardzo dużo nowych rzeczy i potworów bno nie moge się doczekać tego upade.:):) :) :) :) :) :D :D :D :D :D

tadel
30-06-2006, 01:10
Chyba ty jesteś głupi!. Pomysł z psuciem się broni jest całkiem dobry - dodaje realizmu grze. No ale panu by to nie odpowiadało bo wtedy by sie trudniej grało. Widać że w Tibii dla Ciebie jest ważne tylko nabijanie leveli bo pewnie chcesz być najlepszy. Wiesz co, jesteś śmieszny!

OMG -.- Tak Jestem śmieszny i oczywiście w tibi się liczą dla mnie tylko lvle i pomysl, a to wszystko dlatego ze dalem negatywną opinię na temat rozwalania się broni -.- OMG, dla mnie to jest jasne, że chciałbym być najlepszy, bo to raczej fajne.

A jakbyś mial np. magic sworda, którego jak wiadomo można zdobyć tylko raz, to nie byłoby ci go szkoda popsuć??

notop
30-06-2006, 03:13
z zapowiedzi update juz widze ze bedzie to kolejy nieudany experyment cip-ow
popatrzcie na tibie,ludzie maja w d.. nowe tereny jak ten powyzej port hope,90% graczy potzrebuje cave do fast expienia a nowe tereny i questy interesujace sa ale na 3-5 dni,2 razy lepiej by zorbili robiac 10 nowych kopaln z guarami,5 cave z hydrami i 10 cave z dragami bo to jest teraz potzrebne,kady liczy na pg a nie na zwiedzanie krajobrazow i pierdolek,nawet hota- questa kazdy zorbi i leje pozneij na to a cave sie przydaja ciagle

Gollumek
30-06-2006, 04:49
@up
No jeszcze pozostale bossy oprocz orsha tez fajne sa. ;) (aczkolwiek jest ich za malo - kazda rasa powinna miec swojego i na to licze w kolejnych updatach :P)

eee... myslisz o bossie ratów czy trolli? :D:D

Duch Guardi
30-06-2006, 09:23
jestem ciekawy nowego wyglądu bp'ów i bagów ;)

Momus
30-06-2006, 09:41
ja liczę, na konsekwentne działania CipSoft'u... mam nadzieje, iż okaże się, że Margaroth nie był tylko maszynką do zabijania na test serwie, a będzie czymś pokrewnym orshabaalowi... skrycie wierzę, że zostanie dodatym w tym update'cie.

... to co? rozumiem, że następna zapowiedź również w środę? :)

:geek:

Don Torpedos
30-06-2006, 09:55
Zaje... wygladają te roty ale by mogli dodać jakiś nowy teran dal facc koło carlin
albo thais.Żeby było bardzo dużo nowych rzeczy i potworów bno nie moge się doczekać tego upade
hmmm. Cipy nie dadzą nic nowego dla facc :)
Bo robią nowe tereny dla pacc poto abyś go kupił :)

koloda
30-06-2006, 11:41
OMG -.- Tak Jestem śmieszny i oczywiście w tibi się liczą dla mnie tylko lvle i pomysl, a to wszystko dlatego ze dalem negatywną opinię na temat rozwalania się broni -.- OMG, dla mnie to jest jasne, że chciałbym być najlepszy, bo to raczej fajne.

A jakbyś mial np. magic sworda, którego jak wiadomo można zdobyć tylko raz, to nie byłoby ci go szkoda popsuć??

ale przeciez napisalem ze dalo by sie naprawic go chyba ze by sie juz zlamal do konca no to nie... ( np bs ma 4352 uderzen jeszcze a jego wartosc max to 5000 idzesz do kowala i naprawiasz , a jak ma wartosc 0 to juz sie nie da nparawic...
)

Sir Marilion
30-06-2006, 12:16
Najgorsze jest to, ze te roty wygladaja jak jakies krety... Ciekawe, jak silne sa carriony... Gdyby bardzo, to co mieliby zrobic low lvl sorce, albo w ogole sorce, polujacy po prostu na rotach? Jezeli nie stac byloby ich na runy (wrocili z hunta na ktorym loot byl do d... albo go wcale nie bylo, i nie maja kasy)... Te robaczki by niezle wkur**aly. Aha, jeszcze jedno panie Torpedos - dodali Katedre... Nadzieja umiera ostatnia.

Xavery
30-06-2006, 12:48
z zapowiedzi update juz widze ze bedzie to kolejy nieudany experyment cip-ow
popatrzcie na tibie,ludzie maja w d.. nowe tereny jak ten powyzej port hope,90% graczy potzrebuje cave do fast expienia a nowe tereny i questy interesujace sa ale na 3-5 dni,2 razy lepiej by zorbili robiac 10 nowych kopaln z guarami,5 cave z hydrami i 10 cave z dragami bo to jest teraz potzrebne,kady liczy na pg a nie na zwiedzanie krajobrazow i rzodkiewka jest superek,nawet hota- questa kazdy zorbi i leje pozneij na to a cave sie przydaja ciagle

Mow za siebie i za innych maniakow, ktorzy widza tylko expa w tej grze...Co do qestow, to jak sie rozwiazuje majac "gotowca" to wiadomo ze dizie szybko...

Co do updata to zawsze jest fajnie pozwiedzac nowe tereny, potluc nowe potworki itd. Co do banuty...ktos powiedzial ze sie nie da tam expic, jak sie nie da jak sie da xD Wystarczy troche pochodzic, pomyslec, pokalkulowac i juz wszystko jest.

Obawiam sie tylko jednego, ze CIPsoft znowu cos przekombinuje z klasami, ostatni update, ktory wprowadzil rozdzki dla sorcow calkowicie zniszczyl ( i tak chwiejna wtedy) rownowage w grze. Juz wole zeby zostalo tak jak jest, niz zeby CIPsoft wprowadzal nowe "usprawnienia".

Ogolnie to nie ma co narazie narzekac, bo za malo informacji jest dostepnych.

tadel
30-06-2006, 13:08
ale przeciez napisalem ze dalo by sie naprawic go chyba ze by sie juz zlamal do konca no to nie... ( np bs ma 4352 uderzen jeszcze a jego wartosc max to 5000 idzesz do kowala i naprawiasz , a jak ma wartosc 0 to juz sie nie da nparawic...
)

Ale jak sie zagapisz to co, przepadnie, a ozatym z tego co wiem to w innych grach tego typu, jak sie broń złamie to kowal ją przekuje na nowo, w realu też tak było i w filmach np. Władca Pierścieni także, i dlatego uważam to za zły pomysł.

Siromic
30-06-2006, 13:27
8o Szkoda kasy na kowala ... Dobrze jest tak jak jest teraz ;] Przy treningu musial bym chodzic i naprawiac knifa :D :baby: :baby: :baby: Oby zrobili jakies tereny dobre do expienia oraz zeby hydry nie byly xxx godzin zajete ;]
:baby: :baby: :baby: Ten serpent spawn nie wyszedl ... Zadko sie tam chodzi ;/ Ufam Cipom ze ten uptade bedzie dobry :P Mogli by go zrobic na poczatek wakacje a nie w srodku ... Wiecej czasu na zwiedzanie itp ;p 8o

Elex
30-06-2006, 16:35
Kowal w Tibii to jest beznadziejna rzecz. Ekonomia wtedy by padla. Nie dosc ze trzeba wydawac kasy na runa to jeszcze na naprawy. To nie jest to samo co Ultima Online, ze jak robisz wojownika to mozesz zabic demona z Halabardy bez uzycia run, tylko leczac sie bandazami. Poza tym tam secik z demona ma odpowiednia cene, a nie tak jak u nas ceny takie niskie ze szok

Matmnich
30-06-2006, 19:30
A wyobraźcie sobie jak to będzie wyglądać za jakieś 4 lata. Full wypas! xD
Omg ....są w pełni darmowe MMORPG co mają grafkie cudo w porównaniu do tibi-.- no taki Silkroad online- 10000x razy lepszy od tibi... sam nie wiem po co grałem w tibie:/ na pacca kase tracić skoro można Word of warcraft kupić ale grać za free w o wiele lepsze gry-.-
http://s37.photobucket.com/albums/e57/klierowski/
tam nie ma Pacca są tylko item mail gdzie można kupić np małpke co po tobie loota zbiera albo Scrolla co przez tydzień 1 godzine dziennie masz 50% expa więcej(oni na tym zarabiają tylko na utrzymanie serwerów -każdy ma tam równe szanse na rozwój)-.- Ta gra rządzi :cup: w tibi to tylko liczy sie Kasa dla cipsoftu!!!! a oni stworzyli tak rozbudowaną gre za free... czym sie w tibi podniecać? dobiłem 65lvl ,straciłem wiele nerwów na nieą a to przeciesz jest kilka pikseli,pełno n00bów,zero klimatu rpg nie to co Word of warcraf czy Silkroad online
http://s37.photobucket.com/albums/e57/klierowski/
piersze 6 screenów jest właśnie z SRO a tam dalej są z WoWa

Adameq
30-06-2006, 21:35
Jak bedzie kowal to bedzie tyle skarg do Cipsoftu ze sie nie wyrobia:baby: :baby: :baby: :(

Dla mnie to jest zly pomysl

ari2423
30-06-2006, 23:06
kowal to dobra rzecz :) np. taki sov może po 1k uderzeniach się rozwalać i tylko kowal może go naprawić :) niech rycerze też posmakują to co paladyni muszą znosić już od samego początku ! :evul:

Harry Xin
30-06-2006, 23:35
Ja mam tylko nadzieję, że zrobią dużo nowych expowisk dla pacc i facc (tych duuuuuużo mniej będzie). Jak zrobią nowe dla pacc to pewnie sporo ludzi kupi go i się przeniesie na paccowe expowiska, a faccowe staną się mniej uczęszczane (jakbym się z tego cieszył :D)
Wierzysz w to? ;) :p

Fexu
01-07-2006, 11:09
One Są Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :cup: dla tych co wymyslili :DB)

Chino
01-07-2006, 11:32
kto by polyslal ze roty sie zmienia i ze doja lepsze roty 8o ale to lepej tez bo dohodza przeciez wyspa (nowy exp):D szybcej nabije lvla:cup:

Bartek150
01-07-2006, 11:37
Moim zdaniem to jest dobry pomysł z tymi rotwormami bo lubie te stworki, fajnie sie na nich skiluje :sword:

Harry Xin
01-07-2006, 12:12
Moim zdaniem to jest dobry pomysł z tymi rotwormami bo lubie te stworki, fajnie sie na nich skiluje :sword:
Na pewno przed treningiem na slimach są one bardzo opłacalne (także pod względem loota).
@topic:
Mam nadzieję, że zmienią też wygląd troli. :p

Drax Auguo
01-07-2006, 15:21
Mogli by więcej dać ss'ów ;]

Harry Xin
01-07-2006, 17:50
Mogli by więcej dać ss'ów ;]
SSy są. Poszukaj na innych stronach fanowskich o Tibii. Listę tych bezpiecznych masz na tibia.com :p

Buch4cz
01-07-2006, 18:04
w sumie fajne te roty :D

Gesior
02-07-2006, 17:30
Update się zapowiada ciekawie :>

serve with a cup of self-made rum!

To z wywiadu z Chayenne - jego 'przepis na letni update' [jest on GM i jednym z ludzi odpowiedzialnych za nowe mapy i modyfikacje gry]

Czyli jest szansa na rum ^^
Jeszcze jakby dodali herbatkę to może być ciekawe połączenie :>

A nowy DS i rot mi się niezwykle podobają, szczególnie DS. Teraz jest jeszcze mroczniejszy i jakby cięższy [A jak się taką parokilogramową łapą zamachnie...]

Więcej rotów i tereny dla mid- i h-lvli dają pewną nadzieję na expowiska [jakiś 154 ED biadolił że nie będzie miał gdzie spędzać długich godzin PGując ;(]

Nie wiem czy ktoś zwrócił też uwagę na okna w willi w nowym mieście :)
Czyżby koniec zaśmiecania domów?

Także opis miasta może zapowiadać ciekawy i dlugi quest [coś jak Djinn Quest z koniecznością wybrania strony]

Co by tu jeszcze...

@ gość który dał screeny z WoW i Silkroad
Ja tam nie widzę RPG. Właściwie to tylko kilku gości kłucących się jak nooby...
Jeśli o ilości PRG mają decdować techniczne modyfikacje i grafika to mamy chyba różne wyobrażenia na ten temat...

-----------------------------------------------------------------------

Pisał zbyt leniwy żeby się przelogować [B]hide

Gandalf Szzary
02-07-2006, 22:14
Ja tam zawsze roty lubiłem. :D Fajnie, że je odświeżą. Pozdro dla Laydy Crocodile z Empery. 8o

nepton
02-07-2006, 23:17
jeśli rzeczywiście wprowadzą herbate i rum to moim zdaniem poziom RPG wzrośnie o 100% :-)
a co do PG: 150lvle są raczej w miejszości i to nie oni najczęściej kupują pacc :P

Zdechly kret kanalowy
04-07-2006, 03:32
Ehhh..dla mnie to terenki sie licza...a to ze jakims noobskim skeletom ryj odpicowali..beznadzieja..a dzrzewa sa takie same...

Zdechly kret kanalowy
04-07-2006, 03:36
SSy są. Poszukaj na innych stronach fanowskich o Tibii. Listę tych bezpiecznych masz na tibia.com :p

Nic nie znalazlem powiec dokladniej na jakim fantastiwe

Momus
05-07-2006, 13:57
dzisiaj kolejny news... doczekać się nie moge:D