zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kalkulator food (?)

Darknes
29-06-2006, 13:34
Witam !
Podczas dlugich godzin skillowania wpadlem na pewnien pomysl. Osoba znajaca sie na programowaniu mogla by stworzyc program obliczajacy ilosc zjedzonego jedzenia i ile sekund pozostalo nam regenercji many i zycia. Chodzi mi o cos w rodzaju stopera. Gdy zjadam np. 1 ham daje mi to regeneracjie many i zycia na X czasu. Stoper mogl bym odliczac ten czas. W ten sposob kazdy wiedzal by na ile jeszcze wystarczy mu jedzenia. Sam nie znam sie na porgramowaniu wiec postanowilem napisac to tutaj :).

Wielkie dzieki ca pomoc

PS: Prosze nie mowic ze program byl by totalnie nie potrzebny ... ja np. lubie wiedzeic ile czasu mana bedzie mi przybywac i na ile sekund wystarczy :)

~Cya

Ashlon
29-06-2006, 13:37
A nie latwiej jest po prostu najesc sie do "you are fool" i utrzymywac ten stan? ;)

Ps. Oczywiscie ten "fool' napisany z przymruzeniem oka, celowo ;)

Gniew Mroku
29-06-2006, 14:04
Stworzenie takiego programu jest BARDZO trudne. Nawet jeśli taki program powstanie będą się zdażały niedokładności w obliczeniach. Właśnie z tych powodów nikt chyba takiego programu nie napisze.

Dwimenor
29-06-2006, 14:32
Czemu trudne? Wystarczy znać czas regeneracji każdego rodzaju. Zjadamy ham, klikamy na ikonke "ham" w oknie programu i program zaczyna odliczać 360 sekund. Kończy się czas - zaczyna bipać.
Jedyna niedokładność to ta, która wynikałaby z czasu pomiędzy zjedzeniem a kliknięciem.

Z drugiej strony: czas regeneracji można sobie samemu wyliczyć (ilość zregenerowanego hp/max ilość zregenerowanego hp na minutę dla tej profesi). Można też spojrzeć na tibia.pl do działu jedzenie.

Znając te dane wystarczy odpalić sobie stoper w zegarku/spoglądać na zegar systemowy.

ripper
29-06-2006, 14:39
@Nekro~
"You are fool."? Hahahaha, own3d, pwnz0r xD

Gniew Mroku
29-06-2006, 20:21
Czemu trudne? Wystarczy znać czas regeneracji każdego rodzaju. Zjadamy ham, klikamy na ikonke "ham" w oknie programu i program zaczyna odliczać 360 sekund. Kończy się czas - zaczyna bipać.
Jedyna niedokładność to ta, która wynikałaby z czasu pomiędzy zjedzeniem a kliknięciem.
1. Co jeśli ktoś zjadł coś przed ostatnim wylogowaniem się? Nie da się tego w żaden sposób odczytać.
2. Zjedzenie - użycie przedmiotu, po którym nastąpi jego zniknięcie. Trzeba przewidzieć wszelkie możliwości: ktoś zabiera Ci jedzenie, zjada, "You are fool" :D, zbyt szybko próbujesz zjeść kolejną porcje, i pewnie pare innych rzeczy. Dużo łatwiej stwierdzić graczowi, że coś zjadł, niż programowi.

Darknes
29-06-2006, 22:52
A nie latwiej jest po prostu najesc sie do "you are fool" i utrzymywac ten stan?

Ps. Oczywiscie ten "fool' napisany z przymruzeniem oka, celowo

Chodzi mi o zupelnie cos innego :P najesz sie do "fool" (:P) ale nie bedziesz wiedzal przez ile ten "fool" utrzymasz , lub po 3 minutach na ile jeszcze wystarczy ci jedzenia.

Diego'Odin
29-06-2006, 23:05
1. Co jeśli ktoś zjadł coś przed ostatnim wylogowaniem się? Nie da się tego w żaden sposób odczytać.
2. Zjedzenie - użycie przedmiotu, po którym nastąpi jego zniknięcie. Trzeba przewidzieć wszelkie możliwości: ktoś zabiera Ci jedzenie, zjada, "You are fool" :D, zbyt szybko próbujesz zjeść kolejną porcje, i pewnie pare innych rzeczy. Dużo łatwiej stwierdzić graczowi, że coś zjadł, niż programowi.

a przepraszam a jak wg ciebie działają boty?
przechwytuja pakiet który wysyla klijent i modyfikuje(?) go ( niekoniecznie)

dagothar
30-06-2006, 03:55
"full" to +- / na oko / około 3 hamy, czyli ~18 minut(1 ham to aby na pewno 360s?). Zjadasz tyle by sie napchac i po kwadransie przychodzisz podziwiac efekty i uzupelnic zapas zarcia w zoladku.

Gniew Mroku
30-06-2006, 10:52
a przepraszam a jak wg ciebie działają boty?
przechwytuja pakiet który wysyla klijent i modyfikuje(?) go ( niekoniecznie)
Wiem jak działają.
Ad 1. Serwer nie wysyła do klienta absolutnie żadnej informacji o zjedzonym wcześniej jedzeniu.
Ad 2. Można zrobić program, który dodaje po "użyciu" jedzenia czas. Ale jak wspomniałem trzeba sprawdzić czy zjedzenie naprawde nastąpiło. A są sytuacje(nieprawdopodobne co prawda) w których program nie wykryje że nie zjadłeś.

@down: Masz racje, zajmijmy się lepiej czymś o czym nie ma wzmianki w regulaminie, np. poradnik szukania ukrytych dziur za pomocą Tibian Earth lub zamieśćmy liste linków, spytajmy co w nich jest i czekajmy aż wszyscy powiedzą "Quest, ale nie powiem więcej bo QS". <lol>

Dwimenor
30-06-2006, 11:08
Zacznijmy od tego, że rozmowy o programie który by przechwytywał/analizował dane server<->gracz są w świetle zasad forumowych niedozwolone.

Ja tu tylko mówie o programie typu stoper, który odlicza czas X, po wydaniu takiego polecenia. Wszystko tu zależy od uwagi gracza i jego dokładności.