Pokaż pełną wersje : Fora dla światów
Zastanawiam się, czy jest sens robić osobne fora dla swoatów. Z jednej strony, ludzie z jednego świata lepiej się dogadają i znajdą wspólne tematy. Z drugiej na wielu światach mało polaków gra i pewnie 90% takich for miało by 2 posty na tydzień w porywach wiatru.
Proszę o dokładne przemyślenie tego i zagłosowanie w ankiecie.
Maniak Ziomek = )
09-08-2004, 16:58
Wiesh co? Trudne pytanko, ale wsumie powinny byc jakies bariery, jezeli kogos np. nie nawidzisz to tak nie masz z nim kontaktu, a tak to co ?! nie bedziesz grac w tibie ? ach... wiecej wypowiedzi powinno byc.
Baron Kaldrick
09-08-2004, 17:01
Nie. Po kij sie rozdrabniac? Dla for poszczegolnych serwow jest tibia.com i WoT
Hegemmon
09-08-2004, 17:11
Moim zdaniem jest to całkowicie zbyteczne. Nie potrzebne jest nam takie rozdrabnianie. W kupie siła, tak ludzie powiadają więc po co rozdrabniać naszą kupkę;)
Wg mnie musiałoby być dużo, dużo więcej aktywnych użytkowników, aby taka decyzja miała sens. Jestem na nie.
Czy nie lepiej byloby zrobic jakis dzial w ktory bylby przeznaczony do rozmow o tym co sie dzieje na roznych serwerach? Bo w tej chwili kiedy np. chcesz napisac temat o wojnie to praktycznie nie wiadomo gdzie to napisac . Mozna by bylo w tym dziale zrobic subfora do roznych swiatow ale raczej nie ma po co sie rozdrabniac
Zgodze się z gimlim. Tylko zamiast subforów, ten kto pisałby temat, napisałby do jakiego świata odnosi się on np. [Hiberna], [Rubera].
Dan the Automator
09-08-2004, 18:52
Jestem na nie. Jesteśmy jeszcze zdecydowanie za małym forum, by decydować się na coś takiego. BO głupio potem będzie wyglądać "Xantera - 1 temat", "Inferna - brak postów". Pozatym miałby to większy sens jak mołgy by się konfrontować rózne naradowosci - bo wiadomo, że to by było "popularniejsze" niż Pl vs. Pl~
A pozatym tematów dotyczących JEDNEGO swiata raptem nei jest tak dużo ;/
Zdecydowanie NIE!!! Nie ma sensu rozdrabniac forum. Poza tym, jak juz było mówione głupio by wyglądały fora niktórych światów, na których byłoby pare postow na tydzień. Ja podzieliłbym jednak forum Handel na działy światów. W każdym mozna by było w pierwszym temacie zamieścić cenny, jakie osiągają na danym świecie poszczególne towary, a reszte oddać użytkownikom na zamieszczanie swoich ofert.
Jest to dobry pomysł ale chyba lepiej by wypalił jakby bylo forum Światy a w nim sub-fora ze światami
...... o zwykłych forach NIE ale jakby o handlu na swiaty.......
Ja rowniez jestem na nie...
Pamietam jak w grudniiu forum tibia.pl nie dzialalo, to siedzialem na innych forach. Na jednym z nich takie cosik wlasnie zrobiono. I rzeczywiscie nic tam nie bylo, nic sie nie dzialo, malo osob sie wypowiadalo etc. Wiec moim skromnym zdaniem takie cos nie ma sensu.
Forum dla kazdego servera - NIE
Pod forum dla kazdego servera - NIE
W hadlu znacznik ktorego swiata - TAK (zebyscie nie mowili ze jestem komunista)
Na forum dziennie jest odswiezanych/pisanych okolo 50 tematow (w sumie), po moderacji zostaje 30-40, mamy ~30 swiatow (nawet niechce mi sie liczyc dokladnie), wychodzi ~1 tematu na dzien na kazdy swiat.
powiem tak
zrobienie odzielnych for dla swiatow stworzy wyrypany burdel
lepiej zostawic tak jak jest
co najwyzej mozna cos sprobowac skombinowac do handlu ale i tam moze sie stworzyc burdel
@gremlinek
nikt nie mowi ze jestes komunista bo kazdy wie ze jestes nazista wiec o co ci chodzi :P
MayGyver
10-08-2004, 08:23
Nie
juz teraz jest ok 15 dzialow
chcecie dolozyc jeszcze 20?
to bedzie burdel, zauwaz ze malo kto w tym momencie korzysta z dzialu handel
zakladanie 20 sub-forow dla 100 uzytkownikow jest chyba bez sensu
mowie 100 bo watpie czy wiecej ludzi tam zaglada, a jesli juz zaglada to tylko zeby sprawdzic ceny (ja tak robie)
natomiast dobrym pomyslem jest przedstawiona wczesniej lista wyboru z nazwa swiata, ktora bedzie pojawiac sie w temacie
mozna to zrobic na zasadzie, ze jesli nie wybierze swiata to nie wysle posta
tak jak jest na tibia.com, ze musisz wybrac postac zanim wyslesz posta
Dwimenor
10-08-2004, 18:12
Jestem przeciw.
Szkoda tylko pracy Modków, postów było by tyle co w dziale Handel(czyli prawie nic). Więkrzość tematów była by w stylu "Szukam ludzi na desert Quest", "sprzedam XXX z YYk" Itp.
Jest ~20 for i tyle wystarczy.
Moze miało by to sens jakby przynajmniej połowa z ~6k użytkowników się aktywnie udzielała.
Ghost Nieudany
10-08-2004, 19:18
NIE!! Będzie tylko więcej syfu i modowie bedą mieli więcej do roboty...
Jestem za to za JEDNYM podforum "Światy", i tam po jednym topicu na każdy świat umieścić. "Rozmówki z Chimery" na przykład... Ale to posunięcie na daaaleeeką przyszłość, gdyby się namnożyło topiców o poszczególnych światach...
OK, decyzja zapadła.
Zainstaluję nowego moda, którego włącze w handlu i gildiach. Przy tworzeniu nowego tematu trzeba będzie wybrać dodatkowo świat. Wówczas temat na liście będzie się pojawiał np. jako
[antica] sprzedam wino rocznik środa
albo też w tych 2 działach pojawi się dodatkowa kolumna z nazwą świata, to się jeszcze zobaczy, jak to będzie lepiej wyglądało.
To powinno ułatwić wszystkim przeglądanie tych działów.
Powstanie także dział "światy" w którym równierz obowiązkowo trzeba będzie wybrać, do jakiego świata ma się odnosić ta wiadomośc.
Na dole, tam, gdzie teraz można wybrać, żeby pokazywało wiadmości z ostatnich X dni, będzie dodatkowo można wybrać, z jakiego światama pokazywać wiadomości.
W pozostałych działach pozostanie wszystko tak, jak jest teraz. Być może w "innych" dam jeszcze możliwość podania świata, ale już nie obowiązkowo, a jako opcję.
Czkowron
12-08-2004, 21:53
Ja równiez jestem na nie.Nie wiem po co mielibyście się aż tak rozdrabniać.Raz że rzeczywiście niektóre fora były by puste, a po drugie tak ja teraz jest dobrze .
ja jestem za przerobieniem działu handel, na dział dotyczący światów, gdzie będzie o handlu, wojnach, resach serwa, prośby pomocy itp.
Master Of Dragon
14-08-2004, 13:06
Ja jestem ZA !!!!
Takie coś sie przyda !!
Dla mnie to extra pomysł , handel i wogóle!
Zrobić jeden dział a w tych działach poddziały (nie tematy) , plx zróbcie tak !
Ja też bym chial zeby powstal podzial na rózne servery to bylo by dobre, ludzie z tych samych serverów mniejwiecej sie znaja i bylo by lepiej zeby takie cos powstało.
Zagłosowałem na NIE. Jestem temu przeciwny. Także jestem przeciwny w dziale "handel" zrobienia subforów. Po co się meczyć. Można by było powiedzieć ludziom, żeby zamieszczali nazwę świata w temacie. Jeśli nalegacie ze zrobieniem tych subforów to "róbta co chceta".
:D :)
Dowizul z Inferny
10-10-2004, 17:29
tak powizzy być fora dla światów ale stare też powinny zostać!!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.