zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Poradniki na allegro, 40lvl w 4 tyg.?Prawda czy nie ???

MJowitek
30-06-2006, 02:13
Długo myślałem gdzie ten temad wrzucić ale po zastanowieniu się wybrałem to miejsce. Wszystko dotyczy poradników na allegro kótrych zadaniem jest zrobienie 40lvl w 4 tygodnie po 2 godzinie dziennie i z bezpłatnym kontem. Na allegro jest wiele osób którzy kupili poradniki i sobie chwalą. Czy nie jest to może oszustwem? Czy jest to możliwe w 4 tygodnie 40lvl.? Czy warto kupić takie coś? A może to poradniki pochodzą włąsnie z tibia.pl i tibia.org.pl i są zebrane w jedną całość? Może ktoś ma taki poradnik, bo kupił na allegro? Czekam na wasze odpowiedzi? Co wy o tym myślicie? Warto czy nie ?

A oto cytaty z takich aukcji:
"To sprawdzony i pewny sposób. Nie daj się omamić na oferowane w konkurencyjnych aukcjach postacie z 50 czy 60 lewelem sprzedawane za 60 zł każda!!!To dopiero strata kasy !!! Po co, skoro możesz zrobić sobie taką postać sam w zaledwie 4 tygodnie !!!

"Wszysko to znajdziecie w moim poradniku. Sam go napisałem i jestem z niego dumny bo zawiera całą moją wiedze na temat tibi. Poradnik jest przeznaczony dla nowych jak i graczy z wielorakim doświadczeniem"

MJowitek :]

Adaras
30-06-2006, 02:22
40lvl w 2 tygodnie? Nie widzę przeszkód...Są ludzie, którzy robią 100lvl w 3-4 miesiące, więc 1mln expa w 2 tygodnie nie jest specjalnym wyzwaniem.

Wszystkie te "poradniki" opierają się zapewne na tym samym schemacie. Bo cóż innego można tam zawrzec? "Idź tu i tam, po drodze weź questa, zajmij kopalnie na 2h" itd.

Dziwię się ludziom, którzy wydają kasę na takie bzdety. Za to gratuluję ludziom, którzy na tym zarabiają. Wiedzą, jak trafic do ludzi, którym nie chce się wejśc na profesjonalne strony fanowskie gdzie wszystkiego jest o niebo więcej.

Rybzor
30-06-2006, 02:48
Beznadzieja, pograsz troche i zrozumiesz ze to nie takie trudne.

Danubia_drut
30-06-2006, 02:52
Nom 40 lvl w 4 tygodnie to żaden problem, na ten lvl potrzebne jest 917 800 expa, co po podzieleniu na 28 (4 tygodnie*7 dni) daje troche ponad 32k expa, a tyle na guardach nabijasz bez problemu w ciągu... 1 godziny po za tym w takim poradniku znajdują się jeszcze rózne porady dotyczące EQ,skilli mlvla, nie raz śa tam też linki do BOT'ów, ogólnie... taki poradnik to 5 minut myślenia, i 30 minut pisania ;]

Dregar
30-06-2006, 03:28
To nie jest roblem zrobic 40 lvl w 2 tygodnie a co dopeiro w 4 :D
pozatym po co ci taki poradnik jak widze nie jestes poczatkujacym Graczem bo masz napisane ze posiadasz 45 lvl no chyba ze sciema a w to juz nie wnikam. Zobacz sobie jak startuja serwery ludzie po 1 tyogdniu lataja z 50 lvl (+- 5) nie kupuj nic poprostu naucz sie garc o ile jeszcze nie umiesz.

Karrith
30-06-2006, 09:40
dacie mi PACC'a, duzo kawy, troche checi, wywieziecie moja mame na jakies wakacje i w tydzien bedzie 40 lvl.

Ksabi
30-06-2006, 11:00
Te poradniki '40 lvl w 4tyg czy 2 tyg' to stek bzdur wyssanych z palca przez osoby, ktore prawdopodobnie nigdy nie nabily 40 lvl. Przynajmniej w wiekszosci poradnikow tak jest. Dostalem w rece raz poradnik i bylo tam: Do 40 lvla exp na trollach...

Dwimenor
30-06-2006, 11:13
Dostalem w rece raz poradnik i bylo tam: Do 40 lvla exp na trollach...
Ewentualnie takie poradniki to nic innego jak zzipowane poradniki/manual/tutorial z stron takich jak tibia.pl. Po co płacić, skoro macie je tu za darmo?

Lasooch
30-06-2006, 11:37
40lvl w 2 tygodnie? Nie widzę przeszkód...Są ludzie, którzy robią 100lvl w 3-4 miesiące, więc 1mln expa w 2 tygodnie nie jest specjalnym wyzwaniem.

Są ludzie, którzy - co prawda nie samemu - robią 100 lvl w 21 dni xD Patrz Randell Riot.

A te poradniki są zbędne... zwłaszcza, jeśli trzeba za nie płacić.

Xawieri
30-06-2006, 12:20
Są ludzie, którzy - co prawda nie samemu - robią 100 lvl w 21 dni xD Patrz Randell Riot.

A te poradniki są zbędne... zwłaszcza, jeśli trzeba za nie płacić.

U are very evul ;<
ja to chciałem napisać! -.-

Anyway Randi sharrował z bratem i czasem kuzynek troszke pograł ; p

Co do poradnika

Co za problem?

Do 8 lvla zabijasz trolle,spidery,bugi,raty itp
Wychodzisz na maina
Knightem robisz skille,palem też
Sorc/drut rózga w łape i jedziesz do 20 lvla powiedzmy w kopalni

Od 20 lvla lepsza rózga i na soldki <Jak pacc to scaraby i larvy>
Od 25-30 z lepsza rózga na guardy
I 40 wchodzi szybciutko ;p

Ja za ten poradnik chce tylko 1 browara.
Lesio zielony lub czerwon.
Warka strong tez może być ;p

Vil
30-06-2006, 12:39
@up: konkurencja sie pojawia, napisze lepszy za Harnasia ;p

Xawieri
30-06-2006, 17:04
Ale harnas jest obrzydliwy! :<

Fuuj
Ble

Heretyku jeden! Nie pij tego!

Ew. do poradnika moge dodac jeszcze (Ale za dodatkowego browara) ze jak grasz sorcem/drutem to jak wbijesz jakiś 8 mlvl lub wiekszy to kup sobie exure i utevo lux ;)

Luthi
30-06-2006, 23:59
dacie mi PACC'a, duzo kawy, troche checi, wywieziecie moja mame na jakies wakacje i w tydzien bedzie 40 lvl.
[bez rookguardu]
PA rulezz.

917 800exp to 40 lvl.

begin: roty darashia/ minosy/ tomb/ gobliny/ larvy
z 8 lvla w jeden dzień robisz 20 lvl grając hardcore'owo.
Później lecisz [jak dla mnie mozna i roty :)],
od 30 lvla robisz 40k exp na godzine z blokerem.

Zgadzam się, że w tydzień grając na maxa mozna zrobic 40 lvl.
[Sorc/Druid]

0.o rly?

Xawieri
01-07-2006, 00:44
[b]PA rulezz.

917 800exp to 40 lvl.

begin: roty darashia/ minosy/ tomb/ gobliny/ larvy
z 8 lvla w jeden dzień robisz 20 lvl grając hardcore'owo.
Później lecisz [jak dla mnie mozna i roty :)],
od 30 lvla robisz 40k exp na godzine z blokerem.

Zgadzam się, że w tydzień grając na maxa mozna zrobic 40 lvl.
[Sorc/Druid]

0.o rly?

Czy Ty wiesz co to znaczy PA ?

PA - Power Abuser
PG - Power Gamer

A Randell Riot wbił w 3 tygodnie 100 lvl Jeżeli nie wierzysz ^^

Tasior
01-07-2006, 00:47
Zawsze możesz zabić jakiegoś high-lvl na e-pvp. ;)

Lasooch
01-07-2006, 17:24
0.o rly?

Ya rly. literki razdwatrzyczterypięćsześćsześćsześćsiedemosiemdzie więćdziesięć ;)

Stożek
01-07-2006, 21:30
@up: konkurencja sie pojawia, napisze lepszy za Harnasia ;p
Kiedys cie szanowalem ale po tym.. jesli to nie byl zart...

Ludzie nie pijcie tego! OD HARNASI DOSTAJE SIE UCZULENIA NA CHMIEL, a tak serio to ja tam wole Lecha albo tatre mocna.

@topic
Poradnik odemnie): Rookgaard: 13-bic raty, nie tracic czasu na kupowanie i sellowanie rzeczy, potem leciec na spidery i wolfy az do 8lvl, nie tracic czasu na bicie troli /minosow i questy.

Mainland(opcja magiczna nr.1-FACC): Robimy Druta/sorca bierzemy kij do prawej raczki, lecimy bic dwarfy i roty do kopalni, nie kupujemy nic, nie spalamy manny, nie szlajamy sie od miasta do miasta. Nastepnie po zdobyciu 19lvla i lepszego roda w przypadku druida bijemy soldy i guardy w kopalniach, potem wspomagani runami ze sklepu sama guardy- 1 tydzien pozadnej gry i jest 50lvl.
Mainland(opcja magiczna nr.2-PACC): Robimy Druta/sorca, wbijamy 28 lvl na tombach i majac kolege knighta co wali axem idziemy na hydry z 2 dsami (wziasc koniecznie drugiego koege co bije z roszczki) W ten sposob mozna zrobic od 28lvla do 50 nawet w 3 dni.

Mainlanad(knight): Wychodzimy z rooka i skilujemy do 60/60, potem kupujemy jakas bron z atc powyzej 26 i lejemy larvy albo gdy mamy FACC slimy, potem mozna lac elfy albo dalej slimy (FACC) albo expic na Dwrocach.

Palek:nie wiem, nie gralem od wakacji w 2005 roku.

Xawieri
01-07-2006, 22:16
i majac kolege knighta co wali axem
wziasc koniecznie drugiego koege co bije z roszczki

Totally pwn3d! :D

Ale mam 1 problem

Robimy Druta/sorca bierzemy kij do prawej raczki
nie spalamy manny

Jak to chcesz zrobić? :D

Waląc z rózgi trzeba spalać mane :p

Wiem o co Ci chodziło ale musze sie czegoś czepiać
A tramwaj mi już uciekł ;p

Exodus
02-07-2006, 00:01
po co wogule z 5 osob pisze taki sam "poradnik" w swoim poscie..Dla kazdej osoby ktora gra troche w tibia , lub przeczytala mase poradnikow xDD to oczywiste : / az zal ludzi ktorzy podniecaja sie zrobieniem 40 lvl w miesia.

xedhgyr zezathyn
03-07-2006, 22:08
co do tych poradników na allegro:
osoby które będą w stanie wbić ten 40lvl nie potrzebują poradników
a osobą które tego levela same nie wbiją(np. mi) najlepszy poradnik od samego EO nic nieda

Spatrax
05-07-2006, 10:18
Sam robie 100k expa dziennie 30 lvlem. Co to za problem zrobic milion? Nawet nie potrzebuje 2 tygodni do tego...

Arrivald
05-07-2006, 11:16
Ya rly. literki razdwatrzyczterypięćsześćsześćsześćsiedemosiemdzie więćdziesięć ;)
NO WAI! Szabadabadabadabaszabadabadaaaaa1!

Diego'Odin
05-07-2006, 13:54
ja 40 lev robilem w ponad 3 miesiace
na co komu sie spieszyc?

rasti
29-12-2006, 15:03
Płacić komuś za coś co jest tutaj u nas na forum wszystko pisze "gdzie expic z jakim lv", "gdzie expic z jakimi sklimi", "co gdzie jest..."

Największy noob ma wszystko na tibia.pl napisane, wiec moim zdaniem takie poradniki kupują ludzie którym nie chce sie poszukać bo sa za leniwi...