zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nasza reputacja

Vargasso
30-06-2006, 10:47
witam.
wczoraj w Carlin postanowiliśmy się z kumplami trochę zabawić. poszliśmy po butelki i na drugie piętro budynku obok depotu. pobawiliśmy się troche w barmana. później już piliśmy na całego. czkało nas już strasznie. przyszło jakichś 3 gości i patrzyli się co robimy.zainspirowani grą naszej reprezentacji wyjąłem trąbke i zaczęliśmy śpiewac: POLSKA GOLA!
goście zaczęli nas wyzywać: Polish noobs i blokowali nam przejście zastawiając się krzesłami. chcieli wyłudzić 100gp za przejście. myśleli że w RL też jesteśmy teraz pijani? w końcu nas przepuścili. działo się to na serwerze non-pvp, więc może ma to na to wpływ.
przypadek nr 2
ide sobie na cyklopy na południe od Thais i już sobie jednego zlurowałem i podbiega Polak z polskim nicknamem typu "Dark Krzysztof" (to tylko przykład)
piszę do niego żeby nie zabijał cyklopa. a on podbiega i mnie blokuje żeby mnie cyklop zabił. a ja mana shield włączam i cyklop może mi skoczyć. a do gościa z ryjem: "polish noob". człenio od razu się uspokoił i odszedł.
czym zasłużyliśmy sobie na taką reputację? czy Wam też się tak zdarza? czy picie alkoholu w tibii to aż takie dziwne? chyba w podświadomości każdego Polaka jest coś takiego jak patriotyzm bo mnie "polish noob" bardzo dotknęło.
chyba musimy poprawić naszą reputację w Tibii.
pozdrawiam
VArGasso

Lasooch
30-06-2006, 11:35
Patriotyzm może i jest, ale do tego trzeba się przyzwyczaić. Bo - uogólniając, oczywiście - Polacy to największy margines w Tibii. Mocni w gębie oraz na non-pvp. Jak przychodzi co do czego to pierwsi uciekają, bluzgając i ewentualnie wlokąc Twojego lootbaga xD

Venderer
30-06-2006, 11:43
@Up
Racja

@topic
To raczej nie wiele miało wspólnego z twoim "piciem". Poprostu chamstwo ludzi i uroki non pvp.

@Lasooch
Elo, jak ja Cie dawno nie widział x]

Rodghar
30-06-2006, 11:45
Masz święta rację.Chociaż wątpie czy da się podciągnąć naszą reputację gdyż zawsze będą tacy co mają wszystko gdzieś.Mnie osobiście bardzo to denerwuje jak czasem gdy gadam po polsku pod depo w kazordoon od razu odzywają się h-levele z tekstami typu: "we don't like polish" lub "STFU noobs" itp...
Denerwuje mnie też np. gdy ktoś pisze o jakimś noobie i, że pewnie to był "BR".
Przecież to u nas jest najwięcej noobów.na 10 noobów których widzę 6-8 to polacy... Trzeba to zmienić.

Edek Rozprowacz
30-06-2006, 11:48
heh fakt oponia polakow jest nieciekawa najlepszym przykladem moze byc moja wczorajsza rozmowa z pewnym brazylijczykiem

on: Can u help me with quest ??
ja: maybe
on: br ?
ja: no
on: espaniol
ja: no
on: polak ?
ja: tak
on: bye

Trzeba przyznac ze troche zbilo mnie to z tropu ale trzeba przyznac najwiecej noobow jest wlasnie polakami jak dac im palec chca cala reke :p

EDIT :

fakt mój blad troche sie spieszylem jak pisalem tego posta i nie zastanowilem sie co pisze

Lasooch
30-06-2006, 13:00
Venderer - ano racja xD Szkoda tylko, że tym razem się ze mną zgadzasz :'(

Edek~ - piszę się 'with'. Bo 'can u help me witch quest' oznacza 'czy możesz mi pomóc wiedźma zadanie'. Trochę to bez sensu xD

Redlik
30-06-2006, 13:16
Wg mnie cały problem to nasi rodacy w wieku od 12/13 lat w dół. Jak widze, jak tacy ludzie grają, to przestaje się dziwić, czemu Polacy w Tibii cieszą się nienajlepszą opinią. Takie szczyle są naprawdę skuteczne w psuciu nam (w miare normalnym Polakom) reputacji. Na tyle skuteczne, że ja też Polakom w Tibii nie ufam, bo 75% z mich (może nawet więcej) to zakała tibijskiego świata i już nie jeden mnie zabił bez powodu, okradł, czy widząc mnie po raz pierwszy w swoim nieciekawym życiu nazwał mnie noobem zanim zdążyłem w ogóle cokolwiek zrobić. No i z przkrością muszę stwierdzić, że do tej pory chyba tylko moi kochani ziomale (nie żadne "br" czy "swe") odpi****lili mi takie akcje. A co do alkoholu w Tibii, to chyba po to jest w tej grze, żeby go pić.

Sir Emilio
30-06-2006, 14:00
tak to jest jak do tibii dorywaja sie 9 letnie dzieciaki nic na to nie poradzisz

Vargasso
30-06-2006, 14:41
Czy na światach PvP nie jesy podobnie? polak wybija polaka, często bez powodu. zamiast trzymać się razem to sie mordują. widzieliście szwedów? NIGDY nie widziałem szweda, który mordowałby innego szweda. są rodziną i cieszą się gdy tylko ktoś z rooka przejdzie na maina. uczą go grać, pomagają wykonywać questy. niewielu jest polaków, którzy podobnie postępują, jednak wierzę w Nasz naród i sądzę, że ktoś w końcu przemówi im do rozsądku, że w grupie jest lepiej. co do osób co mają 9 lat - może w końcu dorosną. trzeba dać im przykład, że Ci starsi trzymają się razem, aby Ci młodsi chcieli z nimi trzymać.
pozdrawiam
VArGasso

Nikast Shynix
30-06-2006, 19:19
Wg mnie cały problem to nasi rodacy w wieku od 12/13 lat w dół
A moim zdaniem cały problem w tym, którzy tak uważają. Co ma wiek do tego? Niejeden licealista jest głupszy od takiego dwunasto, trzynastolatka albo jeszcze młodszego.

@up: ponad 70% starszych też się jakoś razem nie trzyma, (a nawet tym bardziej) wyzywają się, zabijają, więc to jest raczej kiepski wzór do naśladowania.

@topic: No fakt. ~90% polaków to nooby. W tym 89% to skończone nooby. Reszta jest jeszcze znośna. Dzisiaj zrobiłem mały eksperyment: Taszczyłem pustą torbę od soldkow w kazo aż do depo. Pierwszy zawalił baga - wkurzony gdy zauwazyl pustke wola do mnie "nubie je**ny". Kolejna próba: zostawił baga. Pytam: "you from?", a on "?", to ja "pl? br? swe?", on odpowiada br. Trzecia próba, ukradł. Wyzywa mnie: "c*elu!". Próba czwarta, kradnie baga, nie wyzywa mnie, pytam "you from?", a on "poland". Eh...

Bofedojo
30-06-2006, 19:47
Czy na światach PvP nie jesy podobnie? polak wybija polaka, często bez powodu. zamiast trzymać się razem to sie mordują. widzieliście szwedów? NIGDY nie widziałem szweda, który mordowałby innego szweda. są rodziną i cieszą się gdy tylko ktoś z rooka przejdzie na maina. uczą go grać, pomagają wykonywać questy. niewielu jest polaków, którzy podobnie postępują, jednak wierzę w Nasz naród i sądzę, że ktoś w końcu przemówi im do rozsądku, że w grupie jest lepiej. co do osób co mają 9 lat - może w końcu dorosną. trzeba dać im przykład, że Ci starsi trzymają się razem, aby Ci młodsi chcieli z nimi trzymać.
pozdrawiam
VArGasso
Po prostu patrzysz pod zlym kontem, nie zauwazasz jak szwed zabija szweda, a jest wiele takich przypadkow i wojen tego typu :P. A w ogole PK jest czescia tej gry, ja jak PKuje to nie patrze czy bije Polaka, Szweda czy Brazylijczyka tylko leje kazdego kto mi akurat wejdzie na bolta :P.

BTW. Ale przynajmniej w czyms jestesmy dobrzy, podczas mojej 2 letniej kariery PKera nie ubil mnie nikt (chociaz grupa br byla blisko :P), a tu niedawno ubilo mnie 2 Polakow :D gratz Panom :D.

Lasooch
30-06-2006, 20:27
polak wybija polaka

To akurat imho bez znaczenia. W grze jesteśmy graczami, a nie Polakami/Brazylijczykami/Szwedami/mieszkańcami RPA. A mówimy tu o tym, że polska część graczy to nuby (w większości), a nie, że ci Polacy, którzy zabijają Polaków to nuby.

Matekneo
01-07-2006, 09:55
Mowicie, ze chcielibyscie poprawic reputacje Polakow w Tibi, zeby was bardziej szanowano itd. No tak... kto by nie chcial? Ale niestety zawsze znajdzie sie jakis gowniarz ktory zacznie kogos od noobow wyzywac, zabijac etc.... Zrozumcie ze nigdy sie nie zgramy, polacy beda zabijac polakow, beda sobie przeszkadzac, wyzywac sie.... porpostu 3/4 polakow to nupy jakich malo i dlatego gdy ktos widzi Polaka omija go wielkim lukiem. Bylo juz wiele tematow, rozmow, dyskusji aby sie bardziej jednoczyc.... To jest niemozliwe. Czasami przez to wstydze sie, ze jestem Polakiem, no ale coz... ;) Zyje sie dalej.... ważne zebyscie wy nie noobili i uczyli wasze dzieci jak nie noobic to moze z czasem nasza reputacja sie troche poprawi? No... bynajmniej... miejmy nadzieje...
btw. Niewiem czy ktos juz napisal cos podobnego - nie chce mi sie czytac all postow glowa mnie juz boli dotego chory jestem, jesli lekko zaspamowalem - przepraszam.

bartii10
01-07-2006, 10:17
ja mam na to wszystko dobry sposob. po prostu nie gadam po polsku tylko po angielsku, no chyba ze na priv. i nigdy nie pytam sie nikogo: 'pl?'. zmiana reputacji to dlugoletni proces, w ktrym musi byc realizowany plan resocjalizacji spoleczenstwa tibijskiego. z polakami graniczylo by to z cudem. wydaje mi sie ze nie chodzi tu o wiek, przeciez sa tez mlodsi gracze z innych krajow, a sie tak nie zachowuja. moze nalezy upatrywac nubstwa po prostu w polskiej mentalnosci...???

Vargasso
01-07-2006, 12:32
Witam
owszem, owszem, zapomniałem że na światach PvP nie ma rywalizacji narodów, tylko graczy. gdyby było inaczej to szerzyłby się rasizm i snobizm.
ale wciąż nie widzę powodu aby zabijać 8-10 levele ot tak bez żadnego powodu. co znajdziesz w plecaku? 30gp? jedzenie? a może spadnie mu scale armor?
mnie zabito zaraz po wyjściu ze świątynii, więc może dlatego mam uraz.
swoją drogą wczoraj spotkałem się z dwoma kolejnymi polskimi kanciarzami tym razem na PvP. pierwszy chciał abym wypił szlam, a drugi chciał abym dał mu 4 manafluidy, a on zsumonuje fire devila i pozwoli mi go zabić i loot będzie mój.lol?
szukali frajera? nic innego tylko ich wyśmiać. może nie do końca byli noobami, ale czyżby ten ze szlamem bał się otwartego pojedynku ze mną?? był o 3 lvl wyższy.
@topic
macie jakieś sposoby na noobów? oprócz nie przyznawania się, że jest się Polakiem
pozdrawiam
VArGasso

Skromny pacyfista
01-07-2006, 13:01
urok nPvP .....B)

boorex
01-07-2006, 13:23
To prawda...zasluzylismy sobie na taka reputacje...ale jednego nie potrafie zrozumiec.. Jak mozna byc takim idiota do 58 potegi jak niektorzy polacy ? Dlaczego tylko nasz jezyk pojawia sie najczesciej uzbrojony w bluznierstwa na kanale trade. DLACZEGO !? Proba rozmowy z kims takim konczy sie zwyzywaniem twojej matki , badz powiedzeniu ze cytuje " jestes gejem i tato cie rucha" . To jest nie wyobrazalne ! DLACZEGO !?...:/:/ Jak mozna byc takim durniem...nie rozumiem :( No i dlaczego to akurat MY, Polacy ! ... Patrzac na to mozna sie zaczal domyslac ze Polacy sa nienauczalni oraz nie da sie ich porzadnie wychowac ....smutne...ale prawdziwe :(

Hydro
01-07-2006, 13:52
ehh nie tylko na tibii sa takie rzeczy raz na Enemy Territory przyszedl koles z botami itp. polak zaczal go wyzywac i jezdzic po rodzinie ,a in cos takiego:"All Polish are noobs" albo inny przyklad tibijskii w pewnym filmiku na non-pvp grupa
polakow h-lvl luruje 5 hydr na 30 lvl i jeden ginie to wiadomo jaka byla reakcja:
"polish are noobs in tibia and football"(wtedy akruat byl mundial)