Pokaż pełną wersje : Bug Graficzny!! <dwarf guard
Alojzy Mamriel
30-06-2006, 19:00
Ja i moj kolega wykryslimy przed chwilą bug graficzny w tibii.
chodzi o to ze Dwarf Guard idac w kierunku dolnym, ma tarcze w LEWEJ ręce, a miecz w prawej, oto zdjecie:
http://img122.imageshack.us/img122/9664/s14790wf.png,
a gdy idzie w kierunku prawym ma tarcze w PRAWEJ, a miecz w lewej:
http://img518.imageshack.us/img518/442/s14853hz.png
a gdy idzie w kierunku lewym znowu ma tarcze w LEWEJ rece!
a gdy idzie w górnym znów tarcza pojawia sie w jego PRAWEJ rece a miecz w lewej.
Ten bug odkrylismy z moim kolega przerabiajac grafy w tibia sptrite editor. Prosze tez o sprawdzenie reszty i wymienienie tutaj moze wszystkie te potworki zglosimy do CIPSOFTU, zeby w nowej tibii juz tego nie bylo. Sprawdzilem juz Orca warrior, on tego bugu nie ma.
POrosze o szybka odpowiedz
No i ?
Już był taki topic z outem PACCa (Knight)
P.S. To nie miecz tylko topór ^^
Alojzy Mamriel
30-06-2006, 19:08
@up
szukalem podobnego topicu ale nie znalazlem.
dzieki za poprawke, nie wiedzialem ze to topor. to chyba bug graficzmy w mojej głowie xD:D
cichorek
30-06-2006, 19:47
Dla mnie sprawa prosta, CIPy to lenie i nie chcialo im się od nowa rysować potwora, tylko zrobili odbicie lustrzane :P
1 wyjście: To wszystko zamierzone! Dwarf Guard tak genialnie i wspaniale posługuje się toporem, że przerzuca go z ręki do ręki, aby zadawać większe obrażenia!
2 wyjście: Odkryłeś jedną z najczarniejszych tajemnic Tibii (Żeby Dwarf Guard zmieniał ręce, w których trzyma broń??? Straszne!) W nagrodę dostaniesz klucz do skarbca w Mintwallin i klucz do Spike Sworda i Mino Maga oraz Ghoula na rooku. Wystarczy tylko, że kupisz PACC na jedyne 498,43 lata!
3 wyjście: LOL.Pomylili się i tyle. Errare humanum est. (Błądzić rzeczą ludzką)
Heh, ale to ciekawe :P Poczekamy na całkiem nowy outfit guarda i będzie good, bo CIPy to lenie i nie będa zmieniać takiego szczegółu, który odkryje jedna osoba na 100 000.
Alojzy Mamriel
30-06-2006, 22:08
chyba ze bedzie wiecej takich bugów. wlasciwie to nie bug tylko pomylka graficzna.
@ten co napisal ze dwarf guard genialnie wlada toporem.
zpomniales napisac ze jest tez bardzo szybki, nawet nie widac ze przeklada topor i tarcze.
Geralt ze Spychowa
30-06-2006, 23:16
omg ludzie zanim wyklniecie chlopaka od bezsensownych intencji to moze przeczytajcie ostatni akapit jego wypowiedzi...
to sie nazywa wykrywanie bledow i doskonalenie tibii :|
(ja sam powiem ze tego nie zauwazylem a troszke na guardach siedze xD)
Taki "bug" będzie w każdym tibijskim potworku o "niesymetrycznym" outficie, czy to istniejącym, czy mającym się pojawić w kolejnych updatach. Animacje w lewo i prawo CIPy robią na prostej zasadzie lustrzanego odbcia i obróceniu o kąt prosty co zauważy każdy co bardziej spostrzegawczy. Niestety, ale to żadne odkrycie, lecz po prostu pójście na łatwizne przez twórców gry ;).
Ard Carraigh
01-07-2006, 02:34
Kolejny zdolniach co liczy na nagrode od CIPów za "buga" ... Btw. mi sie zdaje że to nie topór a młot bojowy ale ok ;) Bynajmniej jak reszta wspominała to zwykłe pójście na łatwizne autorów gry, a temat mozna już zamknąć, po co więcej komenatarzy bo jeszcze wyjdą jakieś "ciekawe" rzeczy z tej dyskusji :P
Prezes-Portas
02-07-2006, 16:52
To jest gra 2D i dlatego się tak dieje (w innych grach też np: HeroesIII)
W Planescape tez chodz to nie jest 2D -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.