Pokaż pełną wersje : Knight a hunty dla zysku
Gagagigo
30-06-2006, 22:52
Witam, przeglądając zdjęcia z huntów naszło mnie pewne pytanie,
czy Knightem da sie huntowac na Necro solo, tak zeby loot przyniósł czysty zysk ? Tzn, zdaje sobie sprawe ze czasem loot moze byc shitowy, a czasem niewiarygodnie dobry, chodzi mi o to czy przeciętnie koszty run (Uh/Explo/gfb) zwróci sie i da jakis zysk ?
Pewnie ze sie zwroci tylko musisz miec tak 90 lvl ~~ i szczescie do bohow :P a no i oczywiscie dobre skille
Gagagigo
30-06-2006, 23:11
pomijając skille i farta (8o ) duzo bedzie eXplo zchodzilo ?
Bulboglowy
01-07-2006, 12:04
2handed, 85/85
Level tak, żeby szło 1 UH na 1 Necro (około 80)
Zalezy gdzie grasz. Jak na starym swiecie(bohy ponizej 35k) to niema szans na zwrot prze 90lvlem i skilami 85~. Na nowym bohy spylisz za 100k i sie zwroci za tygodniowy hunt.
@up: tygodniowy chyba na pojedynczym spawnie ? Bo na triple w Drefii na pewno na 1 uhu nie sciagnie necro, a bohy wypadna mu raz na kilkanascie/ dziesiat bp uh, exp tez cieniutki wiec po co sie tam ladowac .. Ze o DS po drodze nie wspomne ..
Tez fakt, ale niektorzy expia na drafii gdy dragi albo demona sa zajete a przewaznie na starych swiatach sa. Jednak ja wolalbym expic na OFie niz pchac sie na jakies necro rabane.
Xzonixek
01-07-2006, 22:55
Necro odpada, aby zysk był;p Rycem zsolujesz all, ale jedyny zysk dla ryca, z elitarnych potworow, to dragi, hydry i warlocki... Nic więcej ci się nie zwróci rycem... Hydry, jeżeli potrafisz dobrze manewrowac zconvicowanymi dsami + skille 90/90+ dają loota i expa czasem lepszego, niż na d lair ven... Necro waste odradzam
Gagagigo
02-07-2006, 17:22
Necro odpada, aby zysk był;p Rycem zsolujesz all, ale jedyny zysk dla ryca, z elitarnych potworow, to dragi, hydry i warlocki... Nic więcej ci się nie zwróci rycem... Hydry, jeżeli potrafisz dobrze manewrowac zconvicowanymi dsami + skille 90/90+ dają loota i expa czasem lepszego, niż na d lair ven... Necro waste odradzam
powiem szczerze nigdy niebyem na hydrach knightem (palkiem sie zdarzało),
ale myśle ze CHYBA (poprawcie mnei jak cos ;p) hydry da sie tępic jak DL'e,
2handed + eXplo, bez convinców, nie ?
@edit:
tak z czystej ciekawosci, jaki jest maksymalny skill dista u knighta ( tzn. jaki skill da sie wbic w miare szubko ;p) ?
edit:
tak z czystej ciekawosci, jaki jest maksymalny skill dista u knighta ( tzn. jaki skill da sie wbic w miare szubko ;p) ?
szybko wbijesz 20. Max jaki da sie wg mnie osiagnac to okolo 40 ( porownywalny czas jak trening skilla melee u ryca na 100+ ).
L0l ? Hydra solo knightem, to bedzie waste uh zreszta watpie ze sie uda jak to wspomnial Gremlin, za szybko sie leczy...min. 1 shooter SD + Bolty/P Bolty, dobry bloker, i sie zwraca ładnie :P
Don Toro
04-07-2006, 10:04
2. Hydry rycerz nie zabije solo ekonomicznie poniewaz za szybko sie leczy.
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM, wyraźnie napisał, że nie zabijeekonomicznie! Da się zabić hydre solo knightem ale będzie to straszne waste run. Ja np. dla zabawy na test servie 45 knightem (wtedy mial skille 86/86) zabiłem banshee. Poszło 2 1/3 bp UH i prawie bp explo ale dałem rade :) (btw. biłem z bright sworda bo straciłem GSa :P)
L0l ? Hydra solo knightem, to bedzie waste uh zreszta watpie ze sie uda jak to wspomnial Gremlin, za szybko sie leczy...min. 1 shooter SD + Bolty/P Bolty, dobry bloker, i sie zwraca ładnie :P
Ehmmm???? Sd ? XDDDD
P-Bolty??? -_-
Jak juz tylko bolty ale tez sie nieoplaca...
Jakis Dorby Elder druid i jest ok
z wanda/ds'y/exori vis..
Uh waste nie ma tylko manaski bo Druid cie leczy
A loote nawed Superrrrr!!!!
A dla Solo bez duzego waste ale bardzo duzo kasy!!
Z pacc : Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb Tomb
Fajny exp tylko tzeba lootbaga zrobic-.-
Gagagigo
11-07-2006, 16:08
eh, ale tu chodzi też o adrenaline ;):D
pamietam jeszcze jak moim 47 ek na arcanii solowalem Dl'e z Exori i czasem z D-lance (<--uh-waste jak neiwiem, prawie 2 bp UHów na jednego)
a poniewaz ten temat zboczył na hydry to tak btw. m/w jak szybko hydry sie leczą ?
m/w jak szybko hydry sie leczą ?
Jak trafi sie wredna to nawet potrafi co runde leczyc sie o 1/5 HP. Czasami sa jakies kalekie bo wogole sie nie lecza-ale to b.rzadko.
No Dragon Lorda solo jest latwo tzeba wiedzec jak :D Ja wastowalem jakies bp uh na skillach i 49 lvl 83/83 (Pzed deadami)
Ale jakos za duze waste i poszlem dajel Expic... Dobaze fajna adrenalina nagle Combo i padasz i nie ma Adrenaliny
Pozdro
Mysle, że wiecej niż 50% z was zaprzeproszeniem gówno wie o huntowaniu knightem... Po przeczytaniu 3 postów odechało mi sie czytania reszty. Chcesz kasy ? Idz na Guardy( slaby exp), Hydry (tarcza + 1 reczna broń + balanced ) Smoki na wyzszym lvlu ( skill 90+ wtedy zaczyna sie robic przyjemny exp ;) ) Bk (60 lvl+, exori [zawsze sie zwraca]) Co do Dli to odradzam, powód? TOTALNE WASTE !! ( prosze nie podwazac chyab ze sie ma niebywałe szczęscie ) Nie chce mi się więcej pisac ;).
Mysle, że wiecej niż 50% z was zaprzeproszeniem gówno wie o huntowaniu knightem... Po przeczytaniu 3 postów odechało mi sie czytania reszty. Chcesz kasy ? Idz na Guardy( slaby exp), Hydry (tarcza + 1 reczna broń + balanced ) Smoki na wyzszym lvlu ( skill 90+ wtedy zaczyna sie robic przyjemny exp ;) ) Bk (60 lvl+, exori [zawsze sie zwraca]) Co do Dli to odradzam, powód? TOTALNE WASTE !! ( prosze nie podwazac chyab ze sie ma niebywałe szczęscie ) Nie chce mi się więcej pisac ;).
Nie zwracac uwagi... kolejny noobek ktory ma zamiar nas sprowokowac.
Sozemego
22-07-2006, 23:14
@up
Mowisz o sobie ? Koles ma racje przeciez -.-
@ Stożek
Traktuje to jako żart ;)
@ Gremlin
Co do Guardow to sumie masz racje, niestety...
Hydry + balanced = waste uhow ? A od czego masz druida ktory moze Cie siorowac ? :P
Bk - 2 x gfb na start, 1 x destroy field, 1-1,5 bp manasow na 1 Bk + 2 uhy.
Dl - nikt nie zmieni mojego zdania ze Dle to waste :P
Sozemego
24-07-2006, 12:53
W 1 przypadku na 4... tez mi racja.
Guardy - Guardy to byla kasa 2 lata temu, od tamtego czasu co update CIP zwieksza im HP, zmniejsza exp i loota, w tej chwili to sa zalosne stworki przepelnione bandami low lvl sorcow/druidow z wandami.
Hydry i balanced fighting - albo blokujemy na full def albo bijemy na full atak, na full def UHy malo co ida ale i expa fige, na full atak + koledzy z DSami exp jest sredni w najlepszym wypadku i UHy ida o wiele szybciej niz na full def.
Smoki - No tutaj ma akurat racje
BK - na 60 lvl z exori pojdzie mu niewiadomo ile fluidow + UHow + GFB na wybicie spawnu + ogrom czasu bo do BK wchodzi sie z jednej strony a wychodzi z drugiej strony pokoju.
DL - W sumie to samo co smoki jak mamy 20 lvl wiecej.
Guardy - to dziwne, ale nawet po tych uposledzajacych je update'ach zarabialem na nich duzo kasy, co prawda exp jest mizerny...Strata uhow - brak
Hydry - Hydry bilem na full ataku rycerzem, exp slaby, z 25~~k/h. Uhow nie szlo az tak duzo, zawsze sie zwracalo.
Smoki i Dle - 100+ek i tak zabija DLe expiacac na dragach [chociazby tego w wierzy], loot z dragow zwraca za uhy/hmmy stracone na Dlu, wiec nie widze problemu.
Bk - no tutaj akurat nie mial racji, ale jakos nie mialem serca mu tego mowic :(
@ Up
Moze poprostu nie masz szczescia co do Bk? ;> Nigdy w zyciu nie mialem tam w taki sposob waste, a moze to ja mam szczescie ? ;)
Btw. Jak moge pod avatarkiem dac imie postaci etc. ? Jakos nie moge nigdzie tego znalesc... :confused:
Arcydemon
24-07-2006, 14:55
@ Up
Moze poprostu nie masz szczescia co do Bk? ;> Nigdy w zyciu nie mialem tam w taki sposob waste, a moze to ja mam szczescie ? ;)
Btw. Jak moge pod avatarkiem dac imie postaci etc. ? Jakos nie moge nigdzie tego znalesc... :confused:
to jest w regulaminie jak się nie myle, czyżbyś nie czytał ? ;>
u góry tak gdzi masz "szukaj" etc. masz też ''szybkie linki'' klikasz tam a następnie zmień profil.
wladi sorcer
24-07-2006, 18:03
Necro solo knightem? Watpie, ze sie zwroci cos. Szybko sie leczy i jeszcze po drodze wzywa inne potworki... nie radze, zanim zabijesz jednego necro pujdzie ci duzo run.
Hydre tez bym nie polecal walic solo, chyba ze z exori, albo jak to inni opisywali-z dwoma ds, jednak tez sie nie oplaci poniewaz za szybko sie ona leczy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.