Pokaż pełną wersje : Najfajniejszy waszym zdanim czar
Najfajniejszy czar waszym zdaniem prosze piszcie profesje i lvl jak chcecie czekam na odpowiedzi
MayGyver
09-08-2004, 23:18
najfajniejszy to jest utevo lux "swiatlo"
bo jak jest ciemno i go uzyjesz to jest widno
Najfajniejszy to chyba 'chameleon', 'creature illusion' albo 'summon creature' bo mozna sie nimi "pobawic" jesli zas mowa o najpraktyczniejszych to obstawialbym HMM lub UH. Z drugiej jednak strony spontaniczny czar 'Ultimate Explosion' tez moze byc bardzo zabawany, zwlaszcza jesli go rzucic pod depo w godzinach szczytu :P.
Topic dosyc dziwny, ale na razie zostaje.
Vanhelsen
09-08-2004, 23:30
Oto mój ranking najfajniejszych spelli:
III Miejsce: Creatule Ilusion: Fajnie tak polatac pod dp jako Dragon i rzycać GFB/FB :P
II Miejsce: Chameleon: Zmieniamy się w Magis Sworda/ E-plate i stojąc na dachu liczymi ilość n00bków bijących sie o parcele i "zdobycz". Fajnie tez wygląda choinka biegająca po mieście w środku lata.
I Miejsce: Undead Legion: Fajnie mieć pod kontrolą 25 summonów (szkoda, że same skielety :() i latać z nimi między miastami (ładny pochud) Raz ten spell uratował mnie przed wkurzonym hig-lev ktury bawił się w anty-pk :P
Najlepszy czar oczywiscie exura vita. Ratowal mi zycie niezliczenie wiele razy...
Bojowe:Wszystkie Strike
Lecznicze:mass i sio
Runiczne:XPL,HMM,UH
Siweczek
10-08-2004, 07:59
Dla mnie hmm praktycznie slaby czar ale uzywa go sie chyba czesiej niz Silne sd.
Drugi Uh rune i Exura Vita tez mi ratowal wiele razy zycie.
I trzeci sd oczywiscie czasem jak jest kasa mozna sie pobawic. :p
Tibiańczyk
10-08-2004, 08:35
Moimi ulubionymi czarami sa:
Runiczne: UH (chwala druidow) i SD (duza sila razenia)
Normalne: exura vita (dobrze leczy nie zabiera duzo many)
1. Fajne sa czary ktore malo kto ma: Heal friend, wild growth, paralize (runki u mnie w domu budza zazdrosc przechodniow :) ), envenom (fajnie sie cyklopy torturuje w cyclopolis).
2. Jak ktos wspomnial Unded Legion mozna sie fajnie pobawic.
3. Pozatym wszystkie spontaniczne czary obszarowe (UE, exori, poison storm) ... obiecuje ze na nastepnym tescie zabije kogos poison stormem - chodzby to mial byc jakis koles na 6 lvl.
Według mnie najlepszymi czarami są
1)Hmm-Dobry czr przydatny w ucieczce
2)Uh-Leczenie
3)Gfb-Gdy potwory cię otoczą tym czarem rozniesiesz je na strzępy
Mathayus
10-08-2004, 11:52
najlepszy czar creat ilusion zamieniasz sie w crown armor wchodzisz na dach a zaraz patrsyz jak noobki podbiegaja z parcelami i ich odglosy lol jak sie skapna ze ich w jajo robisz
Dark Trigger
10-08-2004, 12:23
najlepszy czar creat ilusion zamieniasz sie w crown armor wchodzisz na dach a zaraz patrsyz jak noobki podbiegaja z parcelami i ich odglosy lol jak sie skapna ze ich w jajo robisz
no to chyba to jest czar chameleon
jak dla mnie to fajny jest evenom
strzelisz i psn =]
tak jak psn arrows
ale the best to sa SD,GFB i HMMy
Ghost Nieudany
10-08-2004, 12:56
Heh... Co do czaru zamiany w potwora, to kiedyś mój kolega się zmienił w DLa... N00bki pierzchały od niego do depo, i mówiły "Lured Dragon!!", dopiero jak czar minął się skapnęły że to gracz ;) Nikt na nicka nie spojrzał :)
Każdy czar ma swoje wady i zalety. Z tych ofensywnych najlepszy jest subiektywnie (runiczny) SD, ale do niego najlepiej mieć wysoki mlvl.
BTW, odczytajcie od tyłu "GFB". Co wam wychodzi? "BFG". BFG to była obszarowa, najmocniejsza broń w drugiej części Quake'a ("Big F****n Gun" - tłumaczenie znacie :D). Zbieg okoliczności? :P
Najlepsze do zabawy to creature ilusion i chameleon. Zamieniamy sie w DL'a lapiemy za gfb i mozna niezle poswirowac :P albo motyw ktory opisal Mathayus. A najbardziej przydatne to exura vita (wiadomo czemu :P) i exiva! No bo jak byscie znalezli pk gdyby nie ten wspanialy czar? Nie ma to jak poscigi za pk, wiec ktos mial genialny pomysl na ten czar!
Ghost Nieudany
10-08-2004, 13:51
Najlepsze do zabawy to creature ilusion i chameleon. Zamieniamy sie w DL'a lapiemy za gfb i mozna niezle poswirowac :P albo motyw ktory opisal Mathayus. A najbardziej przydatne to exura vita (wiadomo czemu :P) i exiva! No bo jak byscie znalezli pk gdyby nie ten wspanialy czar? Nie ma to jak poscigi za pk, wiec ktos mial genialny pomysl na ten czar!
Heheh, ja czekam na czar, który blokuje możliwość wykrycia poprzez exivę... Powiecie, że głupi pomysł, ale można by wprowadzić ograniczenia. Takie jak np. zaporowa cena, szansa na przełamanie zaklęcia blokady (Zależy od magic levelu... Oj, nie ma lekko, panowie Knightci :D) itp.
@Ghost Nieudany
E tam to by chyba zabradzo zagmatwalo rozgrywke, a tibia jest dobra bo prosta :P chociaz na poczatku trudno sie polapac :P A takie cos co ty proponujesz to juz by wogole zamotane bylo :P
Ghost Nieudany
10-08-2004, 14:46
Lepsze delikatne zagmatwanie niż całkowita prostota...
Ja nadal chcę bardziej rozwiniętego sposobu kreowania postaci... Możliwość wyboru rasy, wampiryzm (oberwiesz od wampira i stajesz się właśnie wampirem... Przez krótki czas jesteś taki jak on :))... Wiesz, uznacie mnie za świra, który wszystko komplikuje, ale Tibia jest zbyt prosta czasem... Mało questów z zagadkami, można TYLKO siec...
Najlepszym czarem knighta jest exura, zawsze ratuje sytuacje, :)
@re up.
Tez bym chcial zeby tibia rozwinela sie troszke w kirunku prawdziwego rpg, ale sposob rozwijania postaci i questy, bo styl rozgrywki mi sie podoba. Zreszta co tu duzo mowic kochamy tibie taka jaka jest :P Ale mysle ze razem z Ghost odbieglismy juz troszke od tematu, wiec czas konczyc ta konwersacje (no chyba ze w nowym temacie), a co do tematu exiva rulez :P
3. miejsce - chameleon
2. miejsce - ultimate explosion
1. miejce - HMM
Kocham HMMy i jak sie z kolegami nudzimy do sie HMMami bawimy ;)
Qrcze, nawet nie czuje jak mi sie rymuje ;)
Ghost Nieudany
10-08-2004, 15:15
Najlepszym czarem knighta jest exura, zawsze ratuje sytuacje, :)
No nie wiem... Wiesz, Exura nie leczy za dużo hapeków... Przydaje się wtedy, kiedy w starciu z potworkiem istnieje niewielka różnica w HP, wtedy MY możemy kilkoma LH się podkurować i zwiększa to nasze szanse na przeżycie. Ale zdecydowanie bardziej się opłaca zrobić ten nieszczęsny mlvl. 4 i nosić UHy.
Re up: HMM? Pobawcie się SDkami, jak jesteście tacy mocni :P A nie lepiej do zabawy używać np. FB? :)
Dwimenor
10-08-2004, 16:35
Energy wave.
Niesamowity efekt, malo osób go używa. Można zrobić mały pokaz siły, np na rotach, loornać w jedno miejsce z 10 zacząć zabawe:D
Najlepsze czary dla mnie to
Ue- normalnie fajnie patrzeć na armagedon przed dp:P
Exura vita-Bardzo fajny ratuje życie
Fire Bomb-coś pięknego ogień:P
@Gremlin
To zrób ssy jak zabijasz poison stormxD
Ghost Nieudany
10-08-2004, 17:53
Energy wave.
Niesamowity efekt, malo osób go używa. Można zrobić mały pokaz siły, np na rotach, loornać w jedno miejsce z 10 zacząć zabawe:D
Na mnie Ertai zrobił sobie test hita... Przetrwałem, sam Ertai może potwierdzić :)
Dla mnie Energy Wave to takie GFB dla tych, którzy nie chcą nosić run i mają dużo many.
idZi Master Of Dizaster
10-08-2004, 18:00
Najlepszy czar?! 1.Hmm ( zawsze się przyda na lepsze czy gorze potworki )
2.GFB ( czar obszarowy uzywam go kiedy otacza mnie
mnóstwo potworów)
3.Sd (jak juz zapierdolisz to masakra xD )
Ghost Nieudany
10-08-2004, 18:22
Najlepszy czar?! 1.Hmm ( zawsze się przyda na lepsze czy gorze potworki )
2.GFB ( czar obszarowy uzywam go kiedy otacza mnie mnóstwo potworów)
3.Sd (jak juz zapierdolisz to masakra xD )
Wymieniłeś te najbardziej popularne...
Bo ja uważam, że lepsze od HMMów są FB, bo zadają jeszcze obrażenia od ognia potem, a na to nie ma Antidote itd... Jestem w tej opini odosobiony. Zasłużenie? Nie wiem, ale na pewno ktoś zaraz wyskoczy i powie, żem n00b jakich mało.
Froggerr
10-08-2004, 19:32
No proste że najlepszym wg mnie czarem jest sd sam go używam więc wiem proste nie
Dla mnie liczy sie tylko GbF... duzo zabiera i wielu potworom na raz
Ghost Nieudany
10-08-2004, 20:34
GbF? Co to? Great burning Fire?
GFB BARDZO się przydają, kiedy jesteś otoczony, lub gdy widzisz np. kilka potworków i uważasz, że sobie z nimi nie poradzisz. No to wchodzisz między nie, odpalasz GFB i patrzysz na rzeźnię :) Gorzej, jak masz niewysoki mlvl., to musisz posłać nawet serię...
Nightmare Knight
11-08-2004, 03:22
exori zdecydowanie exori ;] po tym jak dostalem z niego za 254 od knighta na 138 lvl Sir baxter sie zwie
Ghost Nieudany
11-08-2004, 12:03
Ech, jak ja tego nie lubię...
LUDZIE! NIE RÓBCIE JEDNOZDANIOWYCH POSTÓW!
Opiszcie, czemu lubicie ten i ten czar!
Ech, jakbym ja był tu modem, to każdy ort byłby zaznaczany, a jednozdaniowe posty - kasowane... Ale nie jestem, ale może kiedyś zostanę... :P
Pytanie...
Widzicie jakikolwiek sens w używaniu takiego Greater Light? :P
szkieletor
11-08-2004, 13:22
A mi sie podobaja SD, UH, HMM i tym podobne :) ale chameleon tez jest spox
Bardzo lubie GFB
Do korzystania z hmm to ja jestem zmuszony zadnego takiego innego czaru nie znam :D
Z SD jeszcze nie korzystalem
error błąd
11-08-2004, 15:00
dla mnie naj naj naj naj...lepszy czar to ultimate explosion małym szczegółem jest to że nigdy go nie widzałem nie mam PACC i gram druidem :D
Najlepszy według mnie jest poison storm. Może nie na wszystkie potwory działa ale jak trucizna zaczyna się od 300 na człowieku jak to podobno miało miejsce na test serwie to taki dragon zginie po 2 sekundach :) (na test serwie poison storm rzucił GM)
Najfajniejszy jest:
UteVo ReS "Fire Devil", lub "Fire Elemental".
Jak się tak po mieście chodzi to wszystkie low levele się tak boją... Nawet jeden próbował "poskromić diabła"....za tym ciągnie sie długi szereg ofiar...
re: Great Light
Czasem uzywam na huntach jak jest nadmiar many, fajne jest to ze pozniej przez 40+ minut jest spore swiatlo
Najlepszy według mnie jest poison storm. Może nie na wszystkie potwory działa ale jak trucizna zaczyna się od 300 na człowiekuKolejny ktory nigdy nie widzial czaru a wie swoje... trucizna poison storm zaczyna sie od mniej wiecej 1 punktu za kazde 10% sily magi (kalkulator online sie klania), moj druid na 50 lvl i 60 magi (tak mniej wiecej) zadaje 25 w pierwszym, pozniej 24, 23 itp.
W sumie zadaje podobnie jak UE, tylko ze zajmuje to duzo wiecej czasu i nie dziala na nic ponad cyklopy.
Zaraz sie pozbede krodkich postow.
Fajnym czarem procz exura vita jest tez adura gran, przeciez nie wszyscy maja 4 m lvl :P
A poza tym to berserk tez jest cool, szkoda, ze tylko dl PACC...
Rocky2004
12-08-2004, 11:32
1-gfb jest bardzo przydatny w momentach gdy otoczy nas wiele potworow ale tez przy 1 ktory nas przyblokowal bo jednorazowo zadje wikszsy obrazenia od hmm
2-uh nieraz ratuje zycie
3-hmm wiadomo podstawowy czar do expienia dla sorcow i druidow
W przypadku wojny miejsca sa takie
1-sd (high dmg)
2-e bomba lub f bomba (pomocna przy trapowaniu jesli ktos nei ma d fieldow)
3-utani gran hur (wrazie potrzeby mozna szybko nawiac)
(ue zadziej przydaje sie na wojnie bo mozna poranic swoich)
Moim zdaniem najfajniejszymi czarami sa Mass Healing i Heal Friend. Z czarow ofensywnych to Exori vis mort (czy jakos tak) i Ultimate eXplosion :D ,
A wiec koncze te moje dwa skromne zdania - baba
Az sie zdziwilem ze nikt nie wspomnial o Strong HAste(utani gran hur) maga.
czar jest niesamowity.magiem na 40 levelu ucieklem jak mnie probowal zpkowac palek na 53 lvlu, a pozniej jeszcze innemu z 70(ale to chyba dlatego ze nie zalezalo mu za bardzo :P).
Ze nie wspomne ze przed potworkami ratowal mnie juz ze 3 razy (ostatnio przed ancient scaraBAMI JAK NA 3 WPADLEM)
a co sadzicie o poison arrows? Moim zdaniem to czar raczej dla PK niz na potwory. Fajne tez sa wszelkie fieldy (moga uratowac tylek w kopalniach)
Par'Salian
14-08-2004, 22:43
Osobiście dla mnie najprzydatniejszymi czarami są :
Gfb i hmm - great fire ball na chmary słabszych potworków, a tego co nie wykończy gfb dobijam z hmm
SD- sudden death - na mocne potwory i "poważne hunty"
Exura Vita lub magic shield - zależy od sytuacji
Almexian
15-08-2004, 07:42
Ja stawiam na GFB bo nie raz i nie dwa ratowalo mi to zycie na dwarf soldierach :)
Rocky2004
15-08-2004, 11:17
Az sie zdziwilem ze nikt nie wspomnial o Strong HAste(utani gran hur) maga.
czar jest niesamowity.magiem na 40 levelu ucieklem jak mnie probowal zpkowac palek na 53 lvlu, a pozniej jeszcze innemu z 70(ale to chyba dlatego ze nie zalezalo mu za bardzo :P).
Ze nie wspomne ze przed potworkami ratowal mnie juz ze 3 razy (ostatnio przed ancient scaraBAMI JAK NA 3 WPADLEM)
Eeee czytaj troszke dokladniej ja wspomnialem utani gran hur(co prawda w przypadku wojny ale wspomnialem)
Topliste widzę więc i ja:
III miejsce i 100 many wygrywa UH
II miejsce i 25 many wygrywa exura
I miejsce i 20 many wygrywa utevo lux
Wyróżnienia
HMM- 70 many
Gfb-120 many
Fb-150 many(dobre przy pkowaniu)
ef- chyba 60(to co up)
SD-220 many
i najlepsze 2
exiva"
exevo pan
Artemis Do'Urden
16-08-2004, 09:11
1)exura vita-wiele razy uratowal mi zycie w walce z archerami
2)Uh-czar na ktorym niezle zarabiam :]
3)creature illusion-od czasu update zamieniam sie czestow scaraba, hiene i cobry i wiele innych zabawnych potworow nasladujac ich odglosy!! :)
Marth Da Master
16-08-2004, 12:15
Najlepsze jest UE !!!
Dzięki temu czarowi można wykonać questy takie jak :
Behe quest, F.axe quest i wiele innych ;]
Troche bezsensowny jest motyw, że knight z exori zanim bedzie zabierać 300 ++ dla potworów to sie ***** chyba a sorc na minimalnych statach wymaganych do Ue zabiera legalnie 300 ;]
Ertai Uzurpator
16-08-2004, 13:16
Absolutnie Magic Shield oraz Hmm
Magic Shield-daje Sorcom szanse solowania takich stworków jak dragi bez większego ryzyka złapania deada,przydatne w razie ataku pk ,zawsze dłużej będzie nas lał nim złapiemy deada
Hmm-Imho najuniwersalniejszy (lol?) czar z gry skuteczny zarówno w starciu ze słabszymi jak i mocniejszymi monstami:]
Pan Duze S
16-08-2004, 17:13
Moim zdaniem najbardziej przydatny czar to ,,exana pox" - leczy od trucizny.
najczescie uzywane przezmnie zaklecia to na hmm sd gfb
najczesciejz strzelam z hmm
ale ulubiony czar to e wave potem jest sd znaczy strzal z runy :D
duze obrazenia nezbedne PvP aaa jeszcze lubie z fire bomb strzelac
o ue nie mam wlasnego zdania jeszcze nie uzywalem
Vicious Phoenix
19-08-2004, 08:56
SD - na dobry hunt
HMM - na zwyczajne expienie
GFB - PKoanie (łatwo trafić :p )
FB - na blokowanie wejścia do DP i TEMPLE
Creature Illusion - Do straszenia niskich lvlów :D
Seban PL
19-08-2004, 20:52
Jesli masz zamiar na wysokim lvlu byc PK to UE i SD daje swietna zabawe no bo wiesz godziny szczytu... pikne UE pod dp... potem dobijasz z SD a przeciesz to taka frajda ;) (a tak nawiasem mowiac to ja niejestem PK ja ich qrde toleruje ale nielubie) :] (jesli jestes PK to niedawaj mi minusa tylko za to ze cie nielubie a jak mnie popierasz to daj mi plus) B)
Bardzo przydatnym czarem jest HMM, lub tak jak widziałem poniżej, czar "Light" - i wszystko jasne ;)
Zbyniek22
19-08-2004, 22:55
uh i sd są najleprze :p
Vicious Phoenix
20-08-2004, 00:15
jesli jestes PK to niedawaj mi minusa tylko za to ze cie nielubie
Hehe, spoko. Jasne, że nie wręcze komuś minusa za niechęć do PK, sam nie PKuje tylko "usuwam ludzi których mnie poirytowali" (zresztą bardzo żadko :p ), a tak nawiasem mówiąc nie wystawiam minusa osobą, które prowadzą normalną i kulturalną konwersację.
Czary jak uh i sd dzieki nim mozna wszystko, a takze ue ktore jest pomocne jak rowniez summon creature.
blackregis
20-08-2004, 00:44
Ultimate Healing rune - nie raz ratowalo mi życie
GFB rune - jak wyzej :D
Dorzuciłbym do nich jeszcze exure i swiatlo
Strong haste - (speeeeedaaaaaaaa) Praktycznie dla tego czaru kupilem se pacc ^^
E-wave - ah te hity w pvp...
SD - jak wyzej :]
HMM - uzywam ich praktycznie bez przerwy, wiec jak tego nie lubic ;)
UE - jeszcze musze przetestowac,ale pewnie takze mi sie spodoba ;)
Bartas mag
20-08-2004, 20:08
Dlamnie najlpsze czary to utevo lux exura vita
a z ofensywnych sd
explosion
hmm bo tyle miale z lepszych :D
Remikacid
21-08-2004, 13:21
Ja lubie wszystkie fieldy i bomby. Fajny jest ubaw jak sie je da pod schody albo pod dziure:)
Dla mnie najlepszymi czarami sa: Hmmy ktore kupuje idac na hunty, potem Sdki ktore zawsze warto miec przy sobie, summon creature- nie raz uratowal mi zycie i na koncu uhy. Czasami lubie rowniez uzyc chamelona lub creature ilusion, fajna zabawa ;)
LORD VOLDEMORT
21-08-2004, 19:54
ale nie wtyle zostaje hmm gfbf i explosion a takze wszelkie exury
Najlepszy czar to UE (Ultimate Explosion)!!!!!
Zazdroszcze master sorcerom :)
Elrohir Eleandril
26-08-2004, 05:54
Najlepszy czar to Exevo con i exura vita :):)
Pawelakoos
26-08-2004, 09:08
Hmmm, a ja powiem tam. Exevo Gran Mas Vis RuleZ !
Mortis Virtus
26-08-2004, 09:17
Undead Legion RuleZ :D:D
Lord Garf
30-08-2004, 15:12
1.UH- jak pk goni albo jakis potwór mocno bije przydaje sie.
2.HMM-tani,szybko sie robi i skuteczny na potwory
3.SD-na demona jak jestes sorkiem,albo drutem nie ma lepszej broni.
4.GFB-jak cie jakies potwory obejedo to pozaluja
5.SUMMON CREATRE-trza sie jakos wspomagac w walce :)
Nightmared Druid
30-08-2004, 23:18
W sumie to narazie mam 15 lvl i 23 mlvl jako Druid i nie zawiele czarów zdążyłem poużywać na maxa ale moge narazie podzielić je na:
SPONTANICZNE
1st Utamo Vid - jak sie przydaje kiedy chcesz sobie zabic DSa albo Huntera na low-levelu.
2nd Exura Vita - jak nie ma IHa czy UHa to w sam raz.
3th Utevo Lux - praktycznie najbardziej perfidny ale przydaje sie jak idziesz po ciemku po nowym terenie bez torcha.
RUNICZNE (moje ulubione)
1st GFB - super roz****.
2nd Adura Vita - UH to po prostu zawsze mi sie przyda.
3 th Adori Gran - mówią że HMM to cienkie jest ale kto go nie używa ;)
To narazie tyle sie naużywałem tych czarów. Wszystkie czary które mają zieloną barwę są praktycznie bezużyteczne. No może te w stylu "poison" czasami sie komuś przydadzą. 8o
exana pox to jest dobry czar :D {swiatlo}
A mam pytanie kto moze cos przywlolywac jaka klasa se moze kupic czar i jak ma mane to se czaruje?
Xodepumi
02-09-2004, 19:49
exana pox to jest dobry czar :D {swiatlo}
A mam pytanie kto moze cos przywlolywac jaka klasa se moze kupic czar i jak ma mane to se czaruje?
Chyba exana pox to jest antidote...
przywolywac moze druid i sork....
natomiast pallek(i knight ewentualnie) moze sobie przejac stworka!jak ma mane to se czaruje?[/- tego to nie rozumiem! ;)
Dowizul z Inferny
02-09-2004, 20:38
I`m an knight and I say HMM and only HMM
Najlepszy czar oczywiscie exura vita. Ratowal mi zycie niezliczenie wiele razy...
napewno nie exura vita bo np.ja nie mam jej :(
Elendart
28-09-2004, 09:19
I miejsce zajmuje(ą) SD i UH
Ja najbardziej lubie HMM i XPL jeśli chodzi o runy. A tak normalnie to exura vita, fire wave i energy wave.
najfajniejszy jest e wave pozniej sd i exura vita
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.