zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia i E Mule

Retrax
02-07-2006, 21:00
Moj ojciec ostatnio zajawil sie na E-mule.
Sciaga mase filmow co bardzo przeszkadza mi w grze.
Gdy mu o tym mowie twierdzi ze emule nie przeszkadza w tibi.Mowi ze to wina internetu.
CO zrobic, zeby przestal uzywac tego shitu?

Lasooch
02-07-2006, 21:02
Nakapować na pały, że ojciec piractwo w domu szerzy xd

Łuk4sz
02-07-2006, 21:08
@up
heheh xD
@topic
odinstalować :P albo uderzyc ojca krzesłem :P albo powiedz, ze sciagają się z tymi filmikami wirusy i za 2 dni trzeba będzie kompa do serwisu oddać i zapłacić 400 zł :P

Retrax
02-07-2006, 21:11
z wirusami juz probowalem i nie wyszlo bo ojciec juz toche tych filmow zassal.
Chyba ze do jakiegos sciagnietego filmu podczepie virusa zeby sie komp zepsul jak otworzy film?:P Moze sie zrazi wtedy ale pewnie powie ze to z tibi sie sciagnelo -.-

ripper
02-07-2006, 21:14
A masz XP? Jak tak, to emul na jednym profilu, tibia na drugim. Jak to nie pomoże, to spróbuj coś zagadać, że emul będzie chodzić jak ty nie grasz w tibię czy coś. Kreatywny bądź.

Retrax
02-07-2006, 21:19
Umawialem sie ze starym ze emul chodzi w nocy a ja gram w dzien.
Ale przez wlasna glupote juz tak nie bedzie go kiedys zapomnialem wlaczyc go na noc i cala noc komp stal wlaczony bez emula. =/

sir Tifejo
02-07-2006, 21:28
Ograniczyc transferu nie mozesz? Ja spokojnie pocinam przy uploadzie 3-4kb/s, downloadzie 9-12 i wszystko ok.
Zawsze mozesz poprobowac sciagac programy, ja mam cFosSpeed v.2.02, ponoc pomaga, a ze mam go pare dni - nie wiem ile w tym prawdy. Ale wydaje mi sie ze znacznie poprawia granie. (choc raczej ma to bardziej zwiaznego z osiolkiem)

Retrax
02-07-2006, 21:31
Moj ojciec fanatyk sobie ustawil pobieranie 96 kb/s wysylanie 16 kb/s wiec jak to zmniejsze to napewno sie zorientuje.

Seele
02-07-2006, 21:36
niepowiedziałeś jeszcze czy po tym samym kablu ciągniecie neta czy to jest jeden komp...

jeżeli 2 kompy to radze popsuć mu kabel do neta :P

albo możesz wywalić kilka plików konfiguracyjnych programu i już sie nieodpali...będą mu jakieś errory wyskakiwać ^^

możesz również ściągnąć wirusa i odpalić zaraz po tym jak twój ojciec skończy oglądać film...i narzekać co to tatko ci na kompie namieszał :P

sir Tifejo
02-07-2006, 21:39
Moj ojciec fanatyk sobie ustawil pobieranie 96 kb/s wysylanie 16 kb/s wiec jak to zmniejsze to napewno sie zorientuje.
To zmniejszaj tylko wtedy, kiedy grasz w Tibie, jak wychodzisz na dwor/idziesz pograc w fife/hl itp to dawaj te 96~. Jak sie bedzie dalej czepial o transfer, to powiedz mu ze i tak nie oglada tych filmow, chyba ze jest bezrobotny (brak czasu w rl life).

Nie masz czegos takiego jak limit sciagnietych danych na miesiac?

Jeszcze mozesz sprobowac zadzwonic do administratora zeby poblokowal porty (porty?tak to sie mowi?) eMula i innych tego typu programow (p2p?), wtedy nie bedzie mogl korzystac ;)

Raziel_set
02-07-2006, 21:46
miałem kiedyś podobnie jak mój brat przez donkeya ściągał, gdy go nie było wyłaczałem ściąganie, gdy słyszałem że idzie włanczałem, a gdy się wkurzał że tak mało ściągneło, mówiłem że ciągle było looking (czyli szukało plików) on się na to nabierał, a gdy sobie poszedł znowu pause xD

Sir Emilio
03-07-2006, 20:27
To zmniejszaj tylko wtedy, kiedy grasz w Tibie, jak wychodzisz na dwor/idziesz pograc w fife/hl itp to dawaj te 96~. Jak sie bedzie dalej czepial o transfer, to powiedz mu ze i tak nie oglada tych filmow, chyba ze jest bezrobotny (brak czasu w rl life).

Nie masz czegos takiego jak limit sciagnietych danych na miesiac?

Jeszcze mozesz sprobowac zadzwonic do administratora zeby poblokowal porty (porty?tak to sie mowi?) eMula i innych tego typu programow (p2p?), wtedy nie bedzie mogl korzystac ;)

tak to sa porty

ale teraz osiol ma cos takiego jak "magiczna opcja" jezeli jeden port jest zablokowany to polaczy sie przez inny a blokujac wszystkie porty tibia przestanie ci dzialac jezeli masz router to mozesz poprobowac poblokowac mu porty + wylaczyc magiczna opcje w ten sposob emul nie bedzie mogl sie podlaczyc do servera i koniec lagów

Seele
03-07-2006, 20:30
na coś jescze wpadłem...

jeżeli twój antywirus ma blokade odbierania plików p2p..to to wykorzystaj :)

pawepek
03-07-2006, 20:36
Ja bym podczepił do jakeigos filmu programik (nie wirus) ze ciagle errory wyskakuja... Ojciec myslalby ze to virus, Ty na spokojnie wiedzialbyc o co chodzi, wiedzialbys jak to wyłączyc... ojciec skonczyłby sciagac i byloby gites...

PS Twój ojciec znudzi sie tym po max 2 tyg... w końcu skończy mu sie gama filmów które go interesują... No chyba ze sciaga jak elci, nie aptrzy na tytul/tresc to naprawde fanatyk (;))

Matekneo
04-07-2006, 09:58
Ja bym podczepił do jakeigos filmu programik (nie wirus) ze ciagle errory wyskakuja... Ojciec myslalby ze to virus, Ty na spokojnie wiedzialbyc o co chodzi, wiedzialbys jak to wyłączyc... ojciec skonczyłby sciagac i byloby gites...

Tak, no GZ, latwo powiedziec, trudniej zrobic nie? Wloz programik... z kad?
@kolesie od wirusow:
Wam juz wogole gratuluje! Swietny pomysl! Wrzuc wirusa, ojciec go odpali i bach, bedzie patrzyl co sie dzieje, pstrykal gdzie nie trzeba, wirus zacznie Ci kompa rozwalac i wogole kompletna bzdura -.-

Ja bym to zrobil tak... Podszedl do tego baaardzo pokojowo, od rana grzeczny, mily dla taty. W pewnym momencie gdy ma dobry humor popros go do siebie na chwile. I mowisz : Tato, popatrz, pokaze Ci jak mi twoje e-mule przeszkadzaja w grze. Wylacz na chwile, pokaz mu ze chodzi plynnie, potem wlacz emule i pokaz ze nieda sie grac bo a kazde posuniecie trzeba czekac kilka sekund... Popros ladnie, powiedz ze to twoj komputer <lol2> i chcesz z niego w pelni kozystac... Albo chociaz zebys mogl troche zmniejszyc transfer sciagania i sie napewno zgodzi. A nie kozystasz z takich sposobow jak Ci zapodaja koledzy...

Seele
04-07-2006, 10:04
ta..ale to by było zbyt łatwe :P

a co do wirusów to ty odrazu 'rozwala kompa' -.^

może taki co bardzo efektywnie laguje sieć, albo szyfruje pliki...

najlepiej sam zrób wirusa i nadaj mu odpowiednie funkcje :p

@up, up, up ,up....itd

skapować tatke na policji to chyba niejest taki zły pomysł xD

Corgi666
04-07-2006, 10:18
powiedz tacie, daj 100 zl na pacca, wywal emula, a nie nakapuje na policje:p

Lasooch
04-07-2006, 11:19
powiedz tacie, daj 100 zl na pacca, wywal emula, a nie nakapuje na policje:p

A Ty przekaż mi te 100 zł na PACCa, dorzuć drugą stówkę na... coca-colę bezalkoholową ofc, to ja nie nakapuję na policję, że szantażujesz i łapówki byś chciał xD

Matekneo
04-07-2006, 11:46
Super, ale na 100% on sam ma wiekszosc plyt piratow xDDD Wiec sam by siebie wkopal :P O tym nie pomysleliscie ^^

pawepek
04-07-2006, 12:34
A Ty przekaż mi te 100 zł na PACCa, dorzuć drugą stówkę na... coca-colę bezalkoholową ofc, to ja nie nakapuję na policję, że szantażujesz i łapówki byś chciał xD

A Ty mi to co zdobyles szybko oddasz, to nie nakabluje ze szantazujesz userów... ;D

Tak, no GZ, latwo powiedziec, trudniej zrobic nie? Wloz programik... z kad?

5 minut roboty... ile to zrobic proram w którym wyskakuje np 5 okienek i potem cos sie dzieje (np komp sie restartuje, lub odpala sie wygaszacz...), doczepienie go do jakeigos pliku to tez zadna filozofia...

PS Retrax, zglos sie do mnie na gg, moge cos doradzic... ;)

Diego'Odin
04-07-2006, 12:46
albo taki prosty plik bat co uniemozliwiastart systemu jesli nie wcisniesz ctrl+shift chyba
powiesz ze to przez e-mule bo irosow nasciagal abo cos wymysl

pawepek
04-07-2006, 13:09
Ja bym jakos to ejszcze tak zrobil, zeby polowe filmów sciagnietych i nieobejrzanych oznaczyc w antyvirusie jak pliki przeznaczone do kwarantanny, przy odpalaniu powinien wyskoczyc alert, ze te pliki moga byc zarazone itp...

PartyBoy
04-07-2006, 13:17
Załeży jaki masz anty-vir... Możesz "osiołkowi" uniedostępnić dostęp do internetu.

pawepek
04-07-2006, 13:37
Załeży jaki masz anty-vir... Możesz "osiołkowi" uniedostępnić dostęp do internetu.

Ale jego ojciec nie jest chyba na tyle głupi i bezmyslny, zeby nie skapowac sie ze dostep do neta dla E mula zostal zablokowany... Jak sie nei ebdzie moglo polaczyc to na 100% pogrzebie w antyvirusie/firewallu/co tam jeszcze masz...