Pokaż pełną wersje : Pytania odnośnie palka
mam kilka pytań odnośnie gry palkiem:
1. czy opłaca sie kupowac(palkiem) knight armor, crusader helmeta p amuleta i knight legsy czy lepiej chodzic z p armem, legsami, steel helmet i scarfem uzbierac jeszcze troche kasy i kupic bohy??
2. czy palkiem oplaca sie lazic na 20 lvl na poha, zabijac zerki lidery i dsy czy olac sprawe i do 25/26 lvlu siedziec na cycach i innych takich a pozniej gsy i reszta??
3. ile czasu zajmie mi bicie skili(do distance) z 55 na np 62??
4. czy znacie jakies fajne expowisko(zeby lecial szybko exp a kasa tylko zeby sie zwrocilo za strzaly/belty) dla palka na 20 lvlu i skilach 60 do distance??
z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich:)
1. Twoja wola, znam palkow na 40 lvl co chodza w golden armor i crown legs a znam kolesi na 70-80 lvl co biegaja w plate legs i knight armor.
2. Sa lepsze (bezpieczniejsze miejsca)
3. Polecam temat o treningu.
4. Cyklopy z wloczniami? - dokladniejsza odpowiedz w temacie o paladynie :)
Vanhelsen
09-08-2004, 23:17
Adn1: Tu jest pewien problem, bo jak kupisz bohy (i są droższe na twym servie niż 50k) to najlepiej załatwić se jeszcze AoLa (lepiej stracić 50k niż 75-80) A z "przydatności" tych 2 "zestawów" to bardziej by się pallowi przydały bohy (pallem walczysz na dysta więc obrażenia są głównie magiczne)
Adn2: Do 25 na cycach a potem GSy (lub zamiast cyców dragi najlepiej te z kanionu kazoo)
Adn3: Z treningu niewiem, ale najlepiej expic bo inaczej do adv liczą się "chmurki" a inaczej bloody
Adn4: Cmentarz przy wejsciu do Hell Gate (dużo skielów, ghuli i 2 DSy)
Jeśli są jakieś błędy to mnie proprawcie :)
Ahhh, uprzedziłeś mnie Gremlin :P
ancient kavu
10-08-2004, 00:33
Adn4: Cmentarz przy wejsciu do Hell Gate (dużo skielów, ghuli i 2 DSy)
Nie że błąd ale o wiele więcej kasy i expa jest w samym hellgate. Ja od 20lev tam chodziłem i jako tako dawałem sobie rade, tylko czemu 5k za klucz :/
1)nie oplaca sie zbytnio chodzic z lepszym sprzetem gdyz palek jak expi to i tak glownei nei dostaej zadnych obrazen ze wzgledu na sposob w jaki walczy(hit and run).Gdybys zlapal laga uciekajac naprzyklad od gsa to niewazne czy mialbys p legi czy k legi,otrzymywal bys takie same obrazenia,a jakbys zginal to wiadomo ze strata p legow to zadna strata ;)
2)oplaca sie i sie nie oplaca ...Musialbys miec porzadne skile(70?),musilalbys uwarzac gdyz mino archery cisnal na odleglosc wiec jakies hmmy nei zaszkodza ;)zeby miec przy sobie.Poza tym na tym lvlu nei ejstes zbyt szybki wiec jak jakis gs zlurowany by sie trafil to musialbys byc bardzo czujny ;)
jest tam duzo potworkow wiec jakbys byl czujny moglbys szybko wyexpic
3)Z nie oficjalnych skill kalkuraotow wynika ze zajeloby ci to 12h i 40 minut ;p mnie wiem jednak na ile mozna im ufac.
4)fajne expowiska dla palkow to
a)ghostland-dsy,ghoule,skeletony
b)cmentarzysko kolo poh-dsy,ghoule,skeletony
c)hellgate-dsy,ghoule,skeletony(trudno jednak sie zstad wydostac ;)
d)amazon camp (?)
e)mount stern-cyce
palkiem bardziej oplaca sie samemmu eqp zdobywac do 30 lv polecam expic po hellgate albo na cmentarzu na poh (ew. ghostland) pozniej jak pojdziesz Gsy sam zdobedziesz k-seta =] na skillach okolo 70 mozesz isc na guardy tez duzo kaski z lootu puki co cala kase wydawaj na bolty/strzaly
MayGyver
10-08-2004, 08:35
palkiem bardziej oplaca sie samemmu eqp zdobywac do 30 lv polecam expic po hellgate albo na cmentarzu na poh (ew. ghostland) pozniej jak pojdziesz Gsy sam zdobedziesz k-seta =] na skillach okolo 70 mozesz isc na guardy tez duzo kaski z lootu puki co cala kase wydawaj na bolty/strzaly
pozwole sobie wypowiedziec sie w sprawie guardow
zaczalem expowac na guardach na 25lvlu ze skilami 56/48
eq pomijam bo mam tylko p-arm, stell helm, brass legsy
w ciagu jednego dnia zrobilem 3 lvle wydalem ok 10k na bolty
w tym czasie przynioslem loota na ok 15k (jak zabilem caly resp to na soldki chodzilem)
expowalem ok 10 godzin, i pomoglem sobie 1 bp hmm, z tym ze zrobilem w tym czasie 3 bp hmm (2k gp dodatkowego zysku)
ale...
jesli nie znasz expowiska to i 35 lvl na guardy moze byc za malo, dopadna cie 3 guardy i w 4 sekundy jestes dead, wiec nalezy z nimi uwazac
Mathayus
10-08-2004, 12:27
[QUOTE=Gremlin]1. Twoja wola, znam palkow na 40 lvl co chodza w golden armor i crown legs a znam kolesi na 70-80 lvl co biegaja w plate legs i knight armor.
ech z tym 70 - 80lvl w knight armorze to byla chyba przenosnia bo raczej 80 lvl umie sobie zarobic umie :P
ech z tym 70 - 80lvl w knight armorze to byla chyba przenosnia bo raczej 80 lvl umie sobie zarobic umie :PW domku ma golden set, RH, 2-4 demonki i kolekcje BoH (zdaje sie 8 par), ale chodzi w warior helmecie (crusader mu sie nie podoba :) ), knight armor (twierdzi ze mu przynosi szczescie), plate legs (bo sa lzejsze od knight :) ), zwykle chodzi bez AoL bo jak poluje na smoki/DL dragon necklate bardziej sie przydaje, pozatym w sprzecie (pomijajac boh) ryzykuje ze 20k w sumie, czyli jak zginie jest duzo taniej niz AoL.
Swiety pal
16-08-2004, 21:09
mam kilka pytań odnośnie gry palkiem:
1. czy opłaca sie kupowac(palkiem) knight armor, crusader helmeta p amuleta i knight legsy czy lepiej chodzic z p armem, legsami, steel helmet i scarfem uzbierac jeszcze troche kasy i kupic bohy??
2. czy palkiem oplaca sie lazic na 20 lvl na poha, zabijac zerki lidery i dsy czy olac sprawe i do 25/26 lvlu siedziec na cycach i innych takich a pozniej gsy i reszta??
3. ile czasu zajmie mi bicie skili(do distance) z 55 na np 62??
4. czy znacie jakies fajne expowisko(zeby lecial szybko exp a kasa tylko zeby sie zwrocilo za strzaly/belty) dla palka na 20 lvlu i skilach 60 do distance??
z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich:)
1. To juz od ciebie zalezy . Jesli czesto nie masz dedow to moze ci sie oplaci a le jesli to bym radzil pozniej
2. NIe radze poniewaz latwo mozna dednac przez zrulowanego gs
3. Popatrz artykul o treningu
4. Hmm. Moze guardy duzo rzeczy wypada z nich
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.