zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : do czego te skile? :|

franko
04-07-2006, 00:29
witam, gram od niedawna, tj od jakiegos tygodnia, dopiero co wyszedlem z rooka i mam takie pytanie:

szukalem troche odp na forum ale nie moge znalezc odp nigdzie.
wszedzie pisze o cwiczeniu skili itd ale moglby ktos napisac do czego te skile sluża? tzn czy majac wiekszy np sword fighting zadaje wieksze obrazenia mieczem? czy czesciej trafiam? czy moze jedno i drugie?

i czy sa jakies wzory na liczenie obrazen albo cos takiego?
bo np powiedzmy ze mam maczuge o ataku 10 i miecz o ataku 20
club skil np 20 a sword na 10 to która bron mi sie bardziej obraca w tej chwili? (pominmy to ze lepiej brac miecz i troche poskilowac)

BTW mozna miec jakiegos skilla ponad 100?

Matekneo
04-07-2006, 00:35
Dobrze wywnioskowales, skille sa do zadawania wiekszych obrazen i czestrzego trafiania. Wzory na liczenie sa ale prymitywne, dokladnego niema. Mozna miec skille powyzej 100.

Zalgadis
04-07-2006, 00:53
byillowac wez najsłabsz± broń która zadajesz blood hity(jak walisz i taka czerwona liczba nad kims)wtedy ci szybko leca najlepiej walic po jeden albo 2
shielding trenisz gdy wal± cię 2 potworki(nie jeden wtedy leci wolniej niz na dwoch,nie 3 wtedy leci tak samo jak na dwoch a cie leja i ci zycie zchodzi)

szymon287
04-07-2006, 01:19
aby efektywnie skilowac poczytaj poradniki (na forum ich pelno, az do znudzenia)
do pana up:
shielding nie rosnie jak cie potek zrani ,,ci zycie zchodzi'' tylko jak 1potwor bije cie na miecz,a 2 potek (moze byc nawet rat) bije cie w tarcze (chmurka)

Matekneo
04-07-2006, 01:24
Widze, ze wypowiedzialy sie nainteligentniejsze osoby na forum... CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM!!! On mowi - wiem jak skillowac, przeczytalem wszystkie poadrniki ale niewiem do czego sa skille! A wy mu tlumaczycie jak efektownie skillowac... WoW zablysneliscie...
Jesli juz sie czepjacie shieldingu... Najlepiej brac 8 potworow na klate, ktore nie robia nic.... Wtedy rosnie najszybciej.

Zalgadis
04-07-2006, 01:29
@up
słuhaj mnie
skoro on niewie DO CZEGO są skille to chyba też niewie jak skillować co nie?
@upx2
ROTFL LMAO LMFAO LOL
czytaj ze zrozumieniem
pisze zeby skillowac atak trza ranić...
a gdy cię leją trzy zamiast dwoch to tylko niepotrzebnie życie zchodzi bo na początek trzy potworki to dużo nie?

Frapper
04-07-2006, 01:51
witam, gram od niedawna, tj od jakiegos tygodnia, dopiero co wyszedlem z rooka i mam takie pytanie:

szukalem troche odp na forum ale nie moge znalezc odp nigdzie.
wszedzie pisze o cwiczeniu skili itd ale moglby ktos napisac do czego te skile sluża? tzn czy majac wiekszy np sword fighting zadaje wieksze obrazenia mieczem? czy czesciej trafiam? czy moze jedno i drugie?

i czy sa jakies wzory na liczenie obrazen albo cos takiego?
bo np powiedzmy ze mam maczuge o ataku 10 i miecz o ataku 20
club skil np 20 a sword na 10 to która bron mi sie bardziej obraca w tej chwili? (pominmy to ze lepiej brac miecz i troche poskilowac)

BTW mozna miec jakiegos skilla ponad 100?

Witamy w gronie graczy : ).
Służa i do tego i tego. Dokładnego wzoru nikt nie zna(tylko twórcy gry) ale wiele osób próbowało ustalić wzór zawsze jest niedokładny.
Zobacz na erig.net w dziale Statistic. Tam masz największe skile w poszczególnych kategoriach. Swoją drogą Eternal Oblivion ma najlepsze skile (114 sword i 110 shield[Cliany z secury również ma 110 shielda]).

Zalgadis
04-07-2006, 02:43
a jeszcze ci powiem nie wchodz na żadne strony oprocz
Tibia.com i Tibia.pl bo cię mog± schakować*
*Schakować-Ukra¶ć konto

franko
04-07-2006, 03:09
skoro on niewie DO CZEGO s± skille to chyba też niewie jak skillować co nie?

założenie jak najbardziej błedne :) przeczytałem juz pare poradników i wiedzialem JAK skilowac, problem tylko ze nigdzie nie pisalo PO CO :)

no ale dzieki ze tyle osób raczylo odpowiedziec tak szybko

pozdro

dragon scale sword mistrz
04-07-2006, 08:48
No jasne ze najlepiej sie oplaca skillowac jak cie bije 8 potworkow, nie dlatego ze bedzie szybciej shielding rosnal niz przy dwoch, ale dlatego ze jak masz 8 na klate to po zabiciu jednego nadal bija cie 2 potworki w tarcze i tak dalej i masz potwory na dlugo a jak bijesz po dwa to jednego zabijesz i masz przynajmniej kilka sekund przerwy co powoduje wolniejszy wzrost skilli

kamil35s
04-07-2006, 08:56
a jeszcze ci powiem nie wchodz na żadne strony oprocz
Tibia.com i Tibia.pl bo cię mog± schakować*
*Schakować-Ukra¶ć konto

HAHAHAHA ROFTL SCHAKOWAĆ BUAHAHAHAHA NIE WCHOD¬ NA GOOGLE BO CIĘ "CHAKNˇ" Dzięki za poprawienie humoru. (Nie, nie chumoru ;d)

04-07-2006, 08:58
najlepiej w ogole sie odlaczyc od internetu, wtedy na 100% nie shackuja! prawda?

Matekneo
04-07-2006, 09:39
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL LOL LOL LOL xDDDDD

@Zaladis:
1. Naucz sie ortografi CHackeZe
2. Lepiej sie tu wiecej nie wypowiadaj
3. Nie nabijaj postow, ktore sa bez sensu
4. Nie napisal ze niewie jak sie skilluje tylko doczego to jest bo o tym przeczytal pelno poradnikow, wiec nie wnioskuj tyle, bo ani razu nie napisales na temat w tym miejscu.
5. Koham ciem!! ;*

04-07-2006, 09:44
zostawie Zalgadisa bo to moj mastah dzieki niemu sie nauczylem grac w tibie bo szukac nie umiem i nawet nie wiem gdzie jest przycisk szukaj a tutaj mi pieknie gosciu pokazal jak sie skilluje zajefajnie no nic tylko pogratulowac a tak w ogole to ten Zalgadis to jest w rl tibii on ma nick eternal oblivion (widzialem jak sie loguje) wiec z respektem prosze do niego podchodzic

PS. a ze na innych stronach mozna dac sie shackowac to prawda, ja kiedys wszedlem na www.onet.pl i se czytam wiadomosci przez 10 sekund a tu nagle ekran sie robi czerwony jak armia czerwona a na srodku napis spyware no i oczywiscie stracilem konto moj 255 lvl seromontis shackowany i sie powiesilem a teraz z nieba pisze to do was

(jak ktos nie zauwazyl ironii w moim poscie to niech idzie do psychiatry)

kamil35s
04-07-2006, 09:47
@up Zrozum, że naprawdę nie potrzebujemy tutaj takich noobów jakimi jeste¶ ty i Zalgadis.

04-07-2006, 09:50
@up Zrozum, że naprawdę nie potrzebujemy tutaj takich noobów jakimi jeste¶ ty i Zalgadis.
kolejny sie znalazl mastah co nawet nie wie co to jest ironia nie no tylko pogratulowac