Pokaż pełną wersje : czy tibia.pl odpowiada za wyswietlane reklamy we flashach?
Alien Wight
04-07-2006, 01:50
wchodze sobie spokojnie na tibia.pl a tu nagle wyskakuje wredne okienko reklamy piwa dog in the fog,przypominam ze wielu graczy i wielu odwiedzających stronę ma nawet mniej niz 16 lat a co tu mówic o 18. więc prosiłbym o niepokazywanie na przyszłosc tego typu reklam jesli to mozliwe bo to propagowanie picia alkocholu u osób nieletnich.
wlasnie! potem znowu w TVN beda strzelac w oko ze tibia zła.
zablokój wyskakiwanie reklam...
i tym razem to nie tibia zła tylko tibia.pl. To są dwie różne rzeczy, a przecierz Mr.Drom już to tłumaczył słuchaczom radia Łódź :P
Matekneo
04-07-2006, 09:29
Wiesz... niby to jest zle, bo dzeci beda pic, ale... kto patrzy na te reklamy? :| Moze zobacza ee dog in the fog olac... To raczej nie zaprasza do picia. Zreszta, jesli nie chcemy reklam sciagamy sobie przegladarke, ktora ich nie otwiera np. Opere. Mozna ja sciagnac z www.opera.com . Ja z niej korzystam i jestem bardzo zadowolony ;)
zablokój wyskakiwanie reklam...
i tym razem to nie tibia zła tylko tibia.pl. To są dwie różne rzeczy, a przecierz Mr.Drom już to tłumaczył słuchaczom radia Łódź :P
Mi się zdawało, że nie Drom, tylko Bosal, ale nie jestem pewien to się nie kłócę ;)
@topic: pomimo blokowania reklam raz na jakiś czas się coś przez tą blokadę przebije. Najczęściej Dog in the Fog na forum.Tibia.pl xD
$corcerer
04-07-2006, 12:01
To użyj adblocka i będziesz mieć święty spokój.
Arcydemon
04-07-2006, 12:16
jak to kuffa zrobić ? ;/
mam firefox'a, opcja zablokuj wyskakujące okienka czy jakoś tak, jest "aktywna" a za kazdym razem jak wchodze na strone to wyskakuje głupia reklama :| jak to poprawnie ustawić ?
Bo to niejest osobne okienko tylko animacja flash.
Poszukaj wtyczek do ad-block'a.
Vanhelsen
04-07-2006, 13:27
wchodze sobie spokojnie na tibia.pl a tu nagle wyskakuje wredne okienko reklamy piwa dog in the fog,przypominam ze wielu graczy i wielu odwiedzających stronę ma nawet mniej niz 16 lat a co tu mówic o 18. więc prosiłbym o niepokazywanie na przyszłosc tego typu reklam jesli to mozliwe bo to propagowanie picia alkocholu u osób nieletnich.Powiedz mi ile reklam piwa masz po drodze do/z szkoły? Ile takich reklam mijasz dziennie jak chodzisz po miescie?... Przecierz każdy 16'sto, 13'sto latek może je zobaczyć, i co? karać tych co wywieszają, mamy przecierz ustawę o wychowaniu w trzeźwości, so?...
Ogólnie, każda pop-up'owa reklama mnie denerwuje i wnerwia, ale co zrobić, kasa na drzewach jeszcze nie rośnie
PharadoX
04-07-2006, 17:38
Gdy włączyłem ten temat akurat wyskoczyła mi reklama "Czy chcesz znaleść krótsza drogę na urlop?" lub coś w tym stylu , ja mam Opere na okno w tibi a "X" który to wyłacza jest oczywiście troche na prawo za moim widokiem a jak przesuwam na dole pasek to reklama też się przesówa i niemoge tego shitu wyłączyć. To zaczyna wkurzać. Próbowałem brac na całe okno ale dalej X za oknem.
Duch Niespokojny
04-07-2006, 17:48
Według specjalistów, reklamy na przykład piwa raczej nie skłaniają ludzi do samego picia, a jedynie do wyboru konkretnej marki.
Co do wyskakujących okienek - Firefox niby ma je blokować, ale jakoś nie bardzo mu się to udaje. Za to u mnie pop-upy dobrze blokuje firewall - Zone Alarm.
Dwimenor
04-07-2006, 18:45
Co do wyskakujących okienek - Firefox niby ma je blokować, ale jakoś nie bardzo mu się to udaje.
Udaje, ale z wtyczkami - zabezpieczenia przez pop-up, reklamami itp są coraz lepsze, ale i twórcy internetowych reklam są coraz sprytniejsi.
Adblock(wtyczka do FF) sprawdza się bardzo dobrze, gdyż pozwala zablokować konkretny plik. Wystarczy odnaleźć lokalizację takiego pliku(link) i zablokować(co jest bardzo proste, bo wtyczka sama podaje co może zablokować - wszystkie pliki graficzne oraz .swf aktualnie wyświetlone na stronie). Można też użyć gwizdki(*) aby jedną formuła objąć większy zakres adresów(np cały folder, wraz z pod folderami. Takim sposobem mam google-boxy poblokowane).
Wynik: zero reklam wyświetlających się mi na tibia.pl
Żeby nie było offtopicu:
O ile się orientuje: to nie mamy wpływu na to co jest w pop upach ani google boxach(jedynie można zastrzec, że nie mogą się pojawiać reklamy tylko_dla_dorosłych).
Reklama po pierwszym poście to co innego.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.