zaloguj się

Pokaż pełną wersje : apel do forumowiczow

MayGyver
10-08-2004, 09:14
po updacie naszego forum, modki wprowadzili jedna ciekawa opcje
reputacje
z tym ze nie wszyscy wiedza o co w niej chodzi
reputacja informuje, czy dany uzytkownik wypowiada sie z sensem, logicznie i poprawnie merytorycznie (czy daje dobre rady)
czy nie spamuje, pisze zgodnie z ortografia i takie tam
jednak
reputacja takze sluzy do wskazania uzytkownikowi jego uchybien w postach
wiec jesli dajecie komus reputacje +1 to powiedzcie za co, milo jest otrzymywac dowody wdziecznosci za okazana pomoc
jesli dajecie -1 to takze napiszcie zaoc, jesli taki ktos nie bedzie wiedzial co zrobil zle, to nie poprawi swojego zachowania

na 5 reputacji otrzymanych przeze mnie, tylko 1 miala opis - i tu uklon w strone tej osoby, nie wiem kto ale przynajmniej napisala o co chodzilo

Elfret*
10-08-2004, 09:26
Ja terz dzisiaj chciałem stworzyć temat o tym samym czyli o reputacji :D
Myłse ze MayGyver dobrze zrozumial oco chodzi z ta reputacja bo ja zrozumiałem podobnie :D Ale dobrze by było gdyby jakis moderator to potwierdził !

$corcerer
10-08-2004, 09:43
potwierdzam...

Externus
10-08-2004, 10:44
zacznijcie przyznawac reputacje bo jak narazie to cos to wszystko stanelo... wiekoszosc ma reputacje 0. musicie to rozblokowac bo nikomu sie nie chce przyznawac komukolwiek reputacji jak sam ma 0 :( troche to utknelo.

Dwarf
10-08-2004, 10:54
I teraz zacznie się wyścug :] jak z psotami... bezsens B)

Dan the Automator
10-08-2004, 11:17
I teraz zacznie się wyścug :] jak z psotami... bezsens B)
No tak, tylko tu liczy się jakość a nie ilość. Co z tego że ludzie będą pisać kupe mądrych, miłych, przejrzystych postów - by ktoś dał im +1 w reputacji? Przeciez tak powinno chyba być ;)

@Topic
IMHO bez newsa przypominającego się nei obejdzie. Bo indeed, temat opisaliśmy troche po macoszemu ;/. Ale nie martwcie się, za kilka dni wszystko powinno ruszyć :)

Ghost Nieudany
10-08-2004, 11:24
zacznijcie przyznawac reputacje bo jak narazie to cos to wszystko stanelo... wiekoszosc ma reputacje 0. musicie to rozblokowac bo nikomu sie nie chce przyznawac komukolwiek reputacji jak sam ma 0 :( troche to utknelo.

Żeby przyznać trzeba mieć raczej powód, i to PRAWDZIWY powód...

MayGyver
10-08-2004, 13:07
a ja mam pytanie do modkow
co oznacza fioletowy znaczek reputacji
zielony oznacza +
czerwony -
a fioletowy?
znaczy ze uzytkownik zostal usuniety czy jak?
kolorki te widac po wejsciu w panel kontrolny uzytkownika i pojawieniu sie listy reputacji

@down
byc moze masz racje, gdyz wczoraj mialem zielone i niebieskie, ktore dzisiaj sa jako fioletowe
oznaczac to moze, ze zostaly usuniete posty uzytkownika i nie ma on teraz wymaganej liczby czyli 10

zauwazylem jeszcze jedno
zniknely mi reputacje
wczoraj mialem ich 3 a dzisiaj zostala juz tylko jedna z dnia wczorajszego
mozna to jakos wytlumaczyc?

masz racje yon
wyswietlanych jest tylko 5 ostatnich reputacji

yon
10-08-2004, 13:35
a fioletowy?
modem nie jestem. ale na moja intuicje to oznacza: ktos dal ci 0 reputacji. Zero, bo na wiecej nie mial uprawnien (10 postow).
teraz tylko pytanie: czym sie rozni +0 od -0 ;)
niech ktos mnie poprawi jezeli moja intuicja podpowiada mi zle...

re down:
wszyscy slysza! jak chcecie dac komus + albo - zero to musicie napisac komentarz ;) bo inaczej nie idzie tego odroznic ;) (wlasnie dostalem zero i nie wiem czy ktos mnie lubi czy nie :( )

re up:
mi stare kwadraciki reputacji znikaja, ale sama reputacja sie nie zmienia. Mysle ze forum nie pokazuje starych kwadracikow.

$corcerer
10-08-2004, 14:50
yon is right.
a +0 od -0 niczym sie nie rożni, tylko tyle ze forum to nie człowiek i zawsze dodaje znak :D

Thomasi
10-08-2004, 15:12
ja jezeli widze tylko jakiś pożądny post wnoszący coś do tematu to odrazu przyznaje reputacje(chociaż sam mam 0:) ) jezeli jeszcze nie wykorzystałem dziennego limitu

Nesipeh
10-08-2004, 21:09
A ja mam inne pytanko. Gdzie moge sprawdzić od kogo dostalem reputacje i z jakim opisem? Prosze pomozcie!

Ghost Nieudany
10-08-2004, 21:21
Po prostu kliknij na Panel Kontrolny Użytkownika. Domyślnie pokażą się subskrybowane tematy i punkty reputacji jakie otrzymałeś. Nie da się sprawdzić, od kogo dostałeś, o ile osoba wystawiająca sama się nie podpisze podczas pisania powodu odjęcia/dodania punktu reputacji.