Pokaż pełną wersje : PyTaNko Do WsZyStKiCh enter ->
Maniak Ziomek = )
10-08-2004, 09:56
Sorka ze nie napisalem tego w temacie, ale by sie nie zmiescil, a mianowicie:
Kto ma naprawde sprawny komp do grania w tibie, net mu nie siada, komp mu sie nie wiesza, chce wiedziec jak jest z wami... a co do mnie to nie moge grac w tibie co 5 minut regularnie siada net =/ komp sie wiesza, nawet po formacie a mam pewniuma 4 1.6 =/ -dziwne i nie wiem dla czego... a jak z wami ?
P.S a jush nie mowie o dedddddaaachhh przez to....
no więć ja mam neta przez AsterCity i jestem z tego dumny mam gg kilka stron włączonych naraz i jak słucham do tego muzyki to mam malutkie lagi a jak nie słucham to jest 0 lagów no wiadomo że czasami się coś zdarzy ale to jest przeciązenie lini wieć sie nie załamuje i w tym czasie robie runki ale ogólnie lagów nie mam:)
a podaje jeszcze kompa: Celerton 1.3 512-DDR geforce(albo jak to sie pisze) 2:)
Dwimenor
10-08-2004, 10:19
Mam neta przez Chello. Kompa Athlon 1.7Ghz, 256 ram. Mam Lagi dopiero po 20(a po 20 żadko gram).
Normalnie zero, nawet jak odpale mase programów(Gada-gadu, IE, WinaAmp etc.)
Ja mam 333 mhz, 64 ram, lacze 128 kb i daje rade :D Jak gram w tibie mam zazwyczaj wlaczone gadu, ze 2 strony i mam o lagow :D czasem jak mam ochote posluchac muzy to zalaczam winampa i wtedy mam juz minimalne ciecia :/ wiec zamiast tego wlaczam tv i vive i gitarka. Nie nazekam :P
Mam durona 900 128 mb ramu I neostrade 128kb/s (o ile sie nie myle bo mam ją od niedawna :D) Mam zawsze włączonego winampa i pare stronek (2-4) 0 lagów hehehhe :D
Zacznijmy od łącza... Mam neostrade 640. Komputer: Athlon 2500XP (taktowany na 1,87) 256 ram geforce fx 5200 128 MB do tego przy graniu działą winamp, jakiś p2p tlen i skype :D nic sie nie tnie chyba ze cos nawala nawala w calej polsce (aha gram na danubi)
Dark Glinu
10-08-2004, 21:21
Ja mam DSL a sprzet:celeron1.8 512ddr ram g-force4 128 i itak mam lagi!!
Ja mam Neostrade ( Tą 600coś) dzieloną w sieci osiedlowej i lagi mam tylko w weekendy. Komp to Athlon 2000 XP , 256 DDR, GF 4 TI
Maniak Ziomek = )
10-08-2004, 23:21
A ja sobie czesto jak z kumplami chodzlismy huntowac, to zesmy przez skype - program do gadania jak przez telefon i darmowy ( www.skype.com) gadali a nie pisali mowie wam moc, tlyko trzeba miec mikrofon, a lagow prawie 0 =D
Ja jestem w LANie i co do działania sieci to mogę powiedzieć ... tragedia !! .. co chwilke kicki, lagi, przerwy w dostępie do netu. Nie wiem czemu tak jest bo ze strony ściągałem filmik z prędkością do 713 KB/s. Ma się to zmienić bo był upgrade łącza i teraz mamy na (nie wiem ile osób) :P .. 15 MBit/s i admin mi obiecał, że już nie będzie problemów.
Co do kompa: Pentium IV 2.60 GHz HT, 512 MB RAM DDR400, GeForce FX 5600
i gierka działa płynnie, bez niespodzianek.
BTW. co ma komputer wspólnego z LAGami ?? LAG to określenie, które się odnosi do połączenia internetowego i dotyczy "zapychania się" połączenia z serwerem.
Komputer: Athlon 1,4 (podkręcony do 1,7), 256 mb RAM, GeForce 4 MX 440, Karta sieciowa: 100mbit (co z tego skoro reszta sieciówek na LANie to 10mbit :)) Całe szczęście sieć mam sam.
Połączenie: ISDN 128k w Dialogu
LAGI pojawiły się dopiero gdy mój brat postawił serwer WWW. Ale nie narzekam, da się wytrzymać. Czasem zatnie się na 5 sekund podczas ucieczki przed Orc Berserkiem (o ile zdarzy mi się w ogóle w to zagrać :)).
@ up
Faktycznie, komp nie ma nic do LAGów, ale ma coś do spadku FPSów, które też mogą zaważyć na wynikach rozgrywki.
MultiVitaMina
11-08-2004, 02:10
Lagi niezależą od tego na jakim sprzęcie gracie, ale od tego jaki macie transfer!!
Nightmare Knight
11-08-2004, 03:31
sprzęt p3 866@975(6.5 x 150 mhz), 512 ram (133@150 mhz),dysk wd Cavier 8 mb chace 80 gp (7200) gf 3 ti 500 128 mp(troszke podkręcony) ramu od gainwarda! wyciagam przy rozdzialce 1024na786 32 bit 170 fps podczas gry (setrowniki grafy 30.82)
Loncze 256 kb/s Aster Net Lagow nie mam nigdy chyba ze trwaja jakies prace w sieci lub server tibi sie wali...
Pracoje na win 98 se
Nie mogłem się powstrzymać :P, mamy tu przykład użytkownika z gatunku Maniakusa Tibiakusa:
... dysk wd Cavier 8 mb chace 80 gp (7200) ...Widać, że dany osobnik jest w początkowym stadium zmaniakalnienia, gdyż jego opisy sprzętu nie wyglądają jeszcze tak:
You see Pentium 3 Processor (Spd: 866 MHz). It weighs 1 oz.
@Nightmare Knight - mam nadzieję, że nie potraktujesz tego poważnie i się nie obrazisz ;)
Witam.
Polecam kupic mowy komputer, i zamówić stałe łącze w sieci kablowej Multi Media jestes z gdyni tak jak ja to napewno o tej sieci słyszałes. Ten inernet jest bardzo dobry odpale tibie Kazee kilka stron i dalej dziala, A komuter mam przeciętny. :)
@Nightmare Knight ~cytuje "Loncze 256 kb/s Aster Net Lagow nie mam nigdy chyba ze trwaja jakies prace w sieci lub server tibi sie wali..."- Masz nagły kick i problemy z polączeniem sie do servera? Jesli tak to nie tylko ty to masz ;)
ja mam athlona xp 2000+ normalnie po kupieniu kompa bylo cos okolo 1666 MHz zas troche go podkrecilem i teraz mam 1,8 GHz
karta graficzna GF 4 Ti 128MB DDR z TV-out
512 ramu
kompa zadko mi sie zawiesza
lecz mam od lipca problemy z netem
cos admin ostatnio bawi sie i raz jet net raz nie ma neta
ostatnio dzwonilem do niego i mowil ze w polowie sierpnia sie polepszy bo modernizuja siec
mam nadzieje ze bedzie naprawde lepiej
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.