Pokaż pełną wersje : Czas wolny
W dzisiejszej zapowiedzi chcemy Wam opowiedzieć o nowych rzeczach które będziecie mogli robić w Tibii jeżeli nie jesteście w nastroju na mordowanie.
Wielu graczy opanowało już biegle sztukę pieczenia smakowitego Tibijskiego chleba. Po tegorocznym update, będziecie też mogli produkować wyborne napoje! A wszystko to dzięki zdrowym i orzeźwiającym sokom z nowych owoców. Preferujący egzotyczne smaki będą mogli przyrządzić słodkie mleko z kokosów. Głównym źródłem dochodów nowego miasta, Liberty Bay, są jednak trzciny cukrowe. Ta roślina jest głównym składnikiem potrzebnym do uwarzenia rozchwytywanego rumu w jednej z pobliskich destylarni.
http://static.tibia.com/IMAGES/news/rum.jpg
Tak jak morza wokół Shattered Isles są znane z lśniących złotych rybek, tak tamtejsi piraci słyną ze swojego niecodziennego hobby - łapania tych pięknych ozdobnych stworzeń. Każdy pirat godny tego miana posiada słój z pływającą w nim połyskującą złotą rybką. Jeżeli jesteś odważny i żądny nowych wrażeń tak jak prawdziwy pirat, zdecydowanie powinieneś wybrać się na nowe tereny i spróbować samemu złapać jedną z tych niesamowitych ryb!
Akurat ta zapowiedź jakaś taka "bezpłciowa" się wydaje ; P No.. Ale nie narzekam.
No wkońcu będzie można sobie samemu bimber robic:D
grzysztof
05-07-2006, 16:27
kruca nie ma wiecej zdjec dedykowanych dla fansitów ;(
Voldus15
05-07-2006, 16:29
Ale będzie chlanie ;]
Te tereny to dla PACC wiec juz lece doqpic PACC bo moj sie za miesiac konczy. Juz sie nie moge doczekac kiedy sie upije........:p
Seth Di'vinci
05-07-2006, 16:31
te rybki sa podejrzane tak samo jak piraci XD
ciekawe moze w nastepnym update beda prostytutki
Kajmanek
05-07-2006, 16:34
w koncu przyda sie na cos duzy fishing... no i bedzie mozna krecic bimber ;) dla mnie bomba
Lord Gumio
05-07-2006, 16:34
a myslalem ze dzis beda ss z piratami no coz bedzie trzeba poczekac jeszcze tydzien
Diego'Odin
05-07-2006, 16:35
@up fajnie by bylo
ciekawe czy te napoje wysoko proccentowe dzilac beda jak mf albo chcociaz lf
Lord Terus
05-07-2006, 16:35
Nic ta zapowiedź nie wnosi
Nareszcie będzie rum XDDD
oby te napoje regenerowały hp i mane :]
Bofedojo
05-07-2006, 16:54
Czasami zaluje, ze juz nie gram :P Ogolnie zapowiada sie, ze to bedzie jeden z najbardziej zajebistych update :P. Nie tylko cos dla PG, ale dla normalnych ludzi ;)
Fish Mashine
05-07-2006, 16:59
Gdyby rzeczywiscie napoje dodawaly mane i zycie , ludzie by ciagle je robili bo skladniki bylyby (moze) za darmo (sugeruje sie faktem ze te krzaczki to chyba trzcina cukrowa ) , gdyby mialy jakis inny efekt jak zmiana koloru twarzy na zielony jak nam sie nie uda lub przyspieszone chodzenie , wtedy byloby to ciekawe.
Hmmm albo halucynacje jak dodasz grzybka
Hmm bedzie ciekawie ale nie moge się doczekać ss z piratami :p
Czekam na nowy Świat
plz fast !!!!!!!! :evul:
Matekneo
05-07-2006, 17:07
A czy te nowe npoje beda cos dawac? Czy beda tylko dla zabawy tak jak wódka, piwko, mleko.... A moze w Tibie wejdzie alchemia? ;) Fajnie by bylo ^^
@Lord Terus:
@Down:
Zawsze sie znajdzie debil, który nic nie rozumie z tematów... Ta zapowiedz wnosi bardzo wiele.. pomysl czasami.
Praktikerman
05-07-2006, 17:07
:D Nareszcie można będzie robić samemu soki!!!!
X( Co z tego.... Nic nie znacząca zapowiedź....
:D Zawsze coś....
X( EEEE tam..... Gdyby pokazali nowe stwory albo miejsca nowe, a tu nic
Przecież napisali, że trzcina rośnie w Liberty Bay :)
ToMcIo93
05-07-2006, 17:32
Ten PACC coraz bardziej mnie kusi do kupna :P
Mam nadzieję że szybko Euro wejdzie bo będzie tańczy PACC :d
Ale pokazali byście więcej a nie tylko po jednym zdjęciu :/
A pozatym Cipsoft zrobił by jakies nowe fajne Outfity nie tylko dla PACCa,
bo te "chipki" mnie już wnerwiają ! :P
Pzdr 4 @ll !
pijany rolnik
05-07-2006, 17:57
to se zrobie sok pomaranczowy
Ojj samogonki będzie...
oj będzie.. 8o 8o
juz się niemoge doczekać update i test serva :browar: :oks:
Sir Pawel
05-07-2006, 18:01
Szkoda, że nie mam pacca bo bym sączył soki.:(
mam nadzieje ze te rybki bedzie mozna rowniez dla facc, no ale raczej piraci nie beda lowic w veno przed dp xD
Sir Pawel
05-07-2006, 18:04
Niech zrobią też jakieś nowości dla facc!:cup:
Ale pokazali byście więcej a nie tylko po jednym zdjęciu :/
To nie od nas zależy.
Creghaan
05-07-2006, 18:23
Dla mnie to nic nie zmienia na co komu soki powini dorobic nowe fajne miejsca do expienia dla faa'c i pacc otf moze czary no i to co zauwazylem to nowa grafa wiec szykujcie sie moi drodzy playerzy zeby nie expic przez najblizsze 3h po update bo bedziecie wkurzeni po stratach jak cofna server a wy wbiliscie w tym momencie to 20 k expa co wam brakowalo :)
OnlyM(PL)
05-07-2006, 18:34
eyyey bede pedzil bimber w piwnicy yeye
Ja (17:54)
btw widziales newsa na tibia.pl?
Ja (17:55)
Każdy pirat godny tego miana posiada słój z pływającą w nim połyskującą złotą rybką.
Dominik (17:56)
Jakieś gówno z kropką w środku.
Wooo, bedzie mozna robic rum!!!!!!!!11111 Jak tak dalej pojdzie, to za 15 update'ow bedzie mozna robic wlasne armory i wybrac zawod rybaka, co jest juz w innych mmo od 3 lat! ^^
No w sumie niezle a jak sie ktoś upije to skutki takie same jak po beer albo wine?? czy będzie leżał :D
noobowaty mistrz
05-07-2006, 19:01
No kurde napiszcie w koncu cos o zmianach technicznych (jaka profesja zostanie pogorszona itd) bo juz sie nie moge doczekac a oni jakies nudy puszczaja (ze bedzie mozna 3 napoje robic to az caly news potrzeba do tego? albo ze beda nowe roty -.-)
A no i mam nadzieje ze po upiciu beda jakies fajne skutki a nie tylko to idiotyczne latanie 1 sqm na bok :P (co ma tyle wspolnego z upiciem jak pernik z wiatrakiem)
Michas17
05-07-2006, 19:06
:D Kupie Pacca to bendzie Hlanie i Śpiewanie xD.
Galarion
05-07-2006, 19:20
Cipy pokazuja jak bardzo boja sie zmian(tych istotnych), zeby nie stracic klientow. Od kilku lat Tibia stoi w miejscu, a oni mamia graczy rybkami i soczkami. Zamiast wykorzystywac ogromne mozliwosci, jakie daje prostota tej gry wola zajmowac sie malo istotnymi pier.dolami.
Przeciez nikt nie oczekuje od nich nieomylnosci, mogliby wprowadzic naprawde wiele rzeczy, zwiekszyc swiat gry conajmniej dwa, trzy razy, a gdyby cos sie nie sprawdzilo, wystarczy usunac. Ale nie, "wielcy bogowie" zamiast trudzic sie wspolpraca z graczami, wola dac im soczki. "Chleba i igrzysk", po to by przyciagac wiecej sieciowego plebsu i nie narazic sie obecnemu :/.
No, teraz jak człowiek za dużo wypije to oprócz "czkania" i zawrotów głowy, bedzie sie jeszcze zostawiać różnobarwne ślady na ścianach i podłogach xD <sugerowana paleta kolorów: obiadowa> joke xD
a tak serio to bedzie WIELKA LIPA jak nie wprowadzą herbaty do gry ;(
hmm... rumu pewnie nie zobaczymy, bo cała trzcina będzie zgolona o 8 CET, zamieniona w rum i sprzedana do sklepu xD
a co do rybek... no fajno... pewnie będzie można je wyłowić przy normalnym fishingu xD (ciekawe czy tylko na wodach wokół Libery Bay)... może będę jakieś super lekkie a zarazem super energetyczne ^^... a może będzie je można komuś sprzedać :P
...oczywiście wszystkie pytania rozwiążą się same, kiedy Update stanie się Prawdą :P
No wreszcie CipSoft postarał się o coś więcej niż tylko nowe expowiska.:)
gavreonien
05-07-2006, 19:47
No kurde napiszcie w koncu cos o zmianach technicznych (jaka profesja zostanie pogorszona itd) bo juz sie nie moge doczekac a oni jakies nudy puszczaja (ze bedzie mozna 3 napoje robic to az caly news potrzeba do tego? albo ze beda nowe roty -.-)
A no i mam nadzieje ze po upiciu beda jakies fajne skutki a nie tylko to idiotyczne latanie 1 sqm na bok :P (co ma tyle wspolnego z upiciem jak pernik z wiatrakiem)
Hm nie mozna powiedziec,ze ktoras profesja jest gorsza bo kazda ma swoje + i - . I zadna napewno nie zostanie pogorszona . Szkoda , myslalem ze informacji bedzie wiecej .
ee tam, jak dla mnie to nic ciekawego. Jak już było wcześniej wspomniane, takie pierdoły robią zamiast się wziąć do porządnej roboty. Ja np. wolałbym, gdyby miecze się łamały, nie za często, ale np. każdy miecz ma jakąś wytrzymałość (np. 5000), a jedno uderzenie bierze 1 punkt wytrzymałości, jak się zniszczy to się idzie do np. Sama albo Sweety Cyclops, pisze się repair a on za piece of iron i trochę kasy (np. wytrzymałość sworda/10) naprawia. Przynajmniej knightci też musieliby się po coś wracać do dp, a nie siedzieć na cucach do usranej śmierci. To samo ze zbrojami.
Poza tym mogliby wkońcu zrobić coś jak enchanted staff, czyli możnaby zaczarować zbroję/broń, by np. zwiększyć przez 10 min jej obronę lub zwiększyć atak. Poza tym możnaby włożyć diamenty itp. do broni, co zwiększyłoby jej obrażenia.
Kolejne nudy w tej grze zniechecajace graczy ...
Peter of Refugia
05-07-2006, 19:58
Coraz bardziej skłaniam się do zakupu PACC'a :) Miałem kupić pod koniec wakacjii ale... heh chce szybciej, spróbóje wyrządzić troche pieniędzy od <~Kochanej~> Mamusi :p
Rekin Master
05-07-2006, 20:07
. Ja np. wolałbym, gdyby miecze się łamały, nie za często, ale np. każdy miecz ma jakąś wytrzymałość (np. 5000), a jedno uderzenie bierze 1 punkt wytrzymałości, jak się zniszczy to się idzie do np. Sama albo Sweety Cyclops, pisze się repair a on za piece of iron i trochę kasy (np. wytrzymałość sworda/10) naprawia. Przynajmniej knightci też musieliby się po coś wracać do dp, a nie siedzieć na cucach do usranej śmierci.
powiedz mi tylko:dlaczego uwazasz ze knight moze dluzej siedziec na expowisku niz sorc/druid<no pall nie moze:P>
te 3 profesje robia lootbagi a jezeli druid/sorcek ma mane to tez mu sie amunicja nie konczy<wystarczy expic na scarabach dajacych sporo fooda lub innych gadach >
drut/sorc dostal wandy i rody,ktore BAARDZO ulatwily gre poczatkujacym<na 100+sa bezwartosciowe>
knight natomiast<jak i wszystkie profesje> otrzymal szybsza regeneracje many, co pozwala expic z mniejszymi stratami :D
@Topic:
mmm mam nadzieje ze rum bedzie dawal jakas nadzwyczajna moc<przyspieszenie,regeneracja many itp>
mysle,ze dodali bimber i rybki tylko dla pacc, poniewaz duza liczba ludzi w sondzie zaglosowala ze "inna rzecz nakloni ich do kupienia pacca"<majac pacca tez nadusilem ta opcje >
pozdro. Rekin
Edit:
prostytutki w tibii juz sa a przynajmniej jedna, mianowicie aradna w thais :)
Huehueh, teraz zamiast gemów w domkach będa złote rybki ^^
Zdechly kret kanalowy
05-07-2006, 20:33
tak,jestem za chociaz byscie zrobili zeby mozna bylo ubranie sciagac (tylkopaccom) i tyl;ko w hatkach i dwuu osobowe luzka
W dzisiejszej zapowiedzi chcemy Wam opowiedzieć o nowych rzeczach które będzieceli ie mogli robić w Tibii jeżnie jesteście w nastroju na mordowanie.
ja wiedzialem ze w kazdym update cos spiepsza ,jak nie mozna byc w nastroju na ?!
ee tam, jak dla mnie to nic ciekawego. Jak już było wcześniej wspomniane, takie pierdoły robią zamiast się wziąć do porządnej roboty. Ja np. wolałbym, gdyby miecze się łamały, nie za często, ale np. każdy miecz ma jakąś wytrzymałość (np. 5000), a jedno uderzenie bierze 1 punkt wytrzymałości, jak się zniszczy to się idzie do np. Sama albo Sweety Cyclops, pisze się repair a on za piece of iron i trochę kasy (np. wytrzymałość sworda/10) naprawia. Przynajmniej knightci też musieliby się po coś wracać do dp, a nie siedzieć na cucach do usranej śmierci. To samo ze zbrojami.
Poza tym mogliby wkońcu zrobić coś jak enchanted staff, czyli możnaby zaczarować zbroję/broń, by np. zwiększyć przez 10 min jej obronę lub zwiększyć atak. Poza tym możnaby włożyć diamenty itp. do broni, co zwiększyłoby jej obrażenia.
More rl life pls...
za duzo diablo ;p
gald rhian
05-07-2006, 21:23
News troche beznadziejny, ale jako wyslannicy polskiej tibii mieli obowiazek powiadomic nas - graczy o zmianach, nawet malych.
Loron - to nie diablo :-D
Bofedojo
05-07-2006, 21:26
tak,jestem za chociaz byscie zrobili zeby mozna bylo ubranie sciagac (tylkopaccom) i tyl;ko w hatkach i dwuu osobowe luzka
To nie gra typu "Lula 3d" tylko Tibia :P...
@pare kolesi up narzekajacych, ze nie pokazali nowych potworow etc.
Luuuudzie, troche wyluzujcie to wszystko daje mily klimacik do gry, ktory pokazuje, ze siedzenie 24h/dobe na guardach odcieci od swiata to nie wszystko...
BTW. mam nadzieje, ze zlota rybka bedzie jakos fajnie wygladala :P.
Lord Terus
05-07-2006, 21:30
@Lord Terus:
@Down:
Zawsze sie znajdzie debil, który nic nie rozumie z tematów... Ta zapowiedz wnosi bardzo wiele.. pomysl czasami.
lol tak wnosi robienie rumu n/c po drugie ja cie nie wyzywam takie słowa to do swoich rodziców możesz a nie domnie.
I oto kolejny dowód na to że Cip-y schodzą na psy....
zamiast rozbudowywać tibię i dodawać jakies questy od 150 / 200 / 250 leveli to dodaja jakies z4sr4n3 złote rybki które niewniosą nic do gry....
Coraz bardziej skłaniam się do zakupu PACC'a :) Miałem kupić pod koniec wakacjii ale... heh chce szybciej, spróbóje wyrządzić troche pieniędzy od <~Kochanej~> Mamusi :p
Bez kitu jeśli chcesz marnować ciężko zarobione pieniądze rodziców tylko po to żeby se rum zrobic to ci współczuje....
Ivan of Fortera
05-07-2006, 21:36
News nie taki zły, chociarz malo informacji o piratach i różnych terenach. hmm... ciekawe czy złote rybki będą spełniały życzenia hehe;) :p :) :D :p :p
News nie taki zły, chociarz malo informacji o piratach i różnych terenach. hmm... ciekawe czy złote rybki będą spełniały życzenia hehe;) :p :) :D :p :p
Taaa poprosilbym o pacc albo 300 lvl master sorc :evul:
Michal9000
05-07-2006, 21:46
Rum pewnie będzie only Pacc, ale mam nadzieję że będzie można z faccem soczki robić. Nawiasem ostatnio pomyślałem:
Mogli by dodać napoje d gry :P. Brało by sie owoc, wkładało do wiadra, używało na kamieniach do mielenia zboża, i bach, soczek...
Taaa a w dzień po updacie 3/4 tibijczyków będzie chodziło nawalonych i expowiska będą wolne :)
@up
:D taaa i jak w polsce bedzie pelno meneli ^^
Vlad Dracula
05-07-2006, 22:07
Rzeby te 3/4 Tibijczyków bylo nawalonych tak przez 4 tygodnie:] Wtedy bedzie tylko level up,level up,level up...:cup:
Cipy pokazuja jak bardzo boja sie zmian(tych istotnych), zeby nie stracic klientow. Od kilku lat Tibia stoi w miejscu, a oni mamia graczy rybkami i soczkami. Zamiast wykorzystywac ogromne mozliwosci, jakie daje prostota tej gry wola zajmowac sie malo istotnymi pier.dolami.
Przeciez nikt nie oczekuje od nich nieomylnosci, mogliby wprowadzic naprawde wiele rzeczy, zwiekszyc swiat gry conajmniej dwa, trzy razy, a gdyby cos sie nie sprawdzilo, wystarczy usunac. Ale nie, "wielcy bogowie" zamiast trudzic sie wspolpraca z graczami, wola dac im soczki. "Chleba i igrzysk", po to by przyciagac wiecej sieciowego plebsu i nie narazic sie obecnemu :/.
Niestety, ale się z tym zgadzam. Ta gra stoi w miejscu i się nie rozwija. Ponadto coraz więcej ludzi przestaje grać bo Tibia, poza wtórnym i nużącym expieniem, które notabene nudzi się po godiznie, nie ma wiele do zaoferowania. Serwery są puste, ludzie męczą się na wolnych spawnach, co jeszcze bardziej zniechęca. Widać, że CipSoft to straszni konserwatyści. W ciągu ostatnich lat był tak naprawde jeden znaczący update czyli 'rewolucja' systemu magii. Reszta to tak naprawde zmiany kosmetyczne, które nie dają wiele.
jak dla mnie bzdura ;x
nie mieli lepszego pomyslu chyba....... -.-
up
niestety ja tez sie zgadzam, bo to prawda ;]
f them ;]
\,,/ //>_<\\ \,,/
Kotlet Knight Snuff
05-07-2006, 22:40
Ciekawe czy będzie można robicNalewki?:D
Kotlet Knight Snuff
05-07-2006, 22:41
Ciekawe czy będzie można robi Nalewki?:D
Duch Guardi
05-07-2006, 23:14
no no ten update zapowiada się zajebicho :D
xedhgyr zezathyn
05-07-2006, 23:23
niby fajnie ale...te napoje powinny coś dawać albo chociaż żeby można było je sprzedawać za rozsądną(50-150gp) cene, bo innaczej nikt ich niebędzie robił
Wypisz wymaluj - BIMBROWNIA
W sumie to Cip Soft przynajmniej próbuje utrzymać klimat RPG, bo z tego, co widzę to jeżeli chodzi o expienie, to są ciekawsze gry od Tibii stworzone tylko w tym celu. Jedyne, co pociąga w Tibii to brak ograniczeń, kiedyś jeszcze te wszystkie tajemnice, zagadki, nierozwiązane questy czy możliwość wykazania się. Teraz to jest zwykła rozwalanka z wbijaniem leveli, takie gry można znaleść na www.addictinggames.com albo www.armorgames.com
Jeżeli chodzi o mój pomysł: bardziej wzorowałem się na Morrowind i Ragnarok Online, ale widać Diablo mi wyszło :P
noobowaty mistrz
05-07-2006, 23:48
drut/sorc dostal wandy i rody,ktore BAARDZO ulatwily gre poczatkujacym<na 100+sa bezwartosciowe>
Od dawna jestem zdania ze jak ktos sie nie zna na dany temat to sie w ogole nie powinien wypowiadac bo pisze glupoty takie ze az brzuch czytajacych rozboli. Jakbys chcial wiedziec moj mistrzu - to ci powiem, ze po update z wandami/rodami 100+lvle expia wlasnie z wandami/rodami bo duzo lepiej sie expi za pomoca combo wand/rod+exori vis niz za pomoca hmm. (szczegolnie w tombach na nizszych poziomach sie super expi powyzszą metoda). Wiec powalil mnie twoj tekst ze wandy i rody sa bezuzyteczne dla 100+lvl. No moze troche masz racji - jesli ty grasz na otsie z expem x30 gdzie sdx100 kosztuje 100 gp no to sie nie dziwie ze wandy ci sa niepotrzebne bo nawet glupiego trolla bedziesz zabijal z sd ale tutaj jest mowa o rl tibii.
W sumie to Cip Soft przynajmniej próbuje utrzymać klimat RPG, bo z tego, co widzę to jeżeli chodzi o expienie, to są ciekawsze gry od Tibii stworzone tylko w tym celu
No pewnie, ale w takim WoWie nastawionym na "exp exp exp" sa zawody, umiejetnosci (crafting, fishing) mocno rozwiniete, a w tibii ich brak...Nie wspominajac o Lineage, albo pvp + pve z GW....
@up: Zgadzam się
W sumie to Cip Soft przynajmniej próbuje utrzymać klimat RPG, bo z tego, co widzę to jeżeli chodzi o expienie, to są ciekawsze gry od Tibii stworzone tylko w tym celu. Jedyne, co pociąga w Tibii to brak ograniczeń, kiedyś jeszcze te wszystkie tajemnice, zagadki, nierozwiązane questy czy możliwość wykazania się. Teraz to jest zwykła rozwalanka z wbijaniem leveli, takie gry można znaleść na www.addictinggames.com albo www.armorgames.com
Jeżeli chodzi o mój pomysł: bardziej wzorowałem się na Morrowind i Ragnarok Online, ale widać Diablo mi wyszło :P
troche racji, trochę nie, do 100 lvl to jeszcze idzie grać, no bo kto by nie chciał wykonywać anhi, czy DHQ quest, swoim sorcem, drutem, pallem czy tez knajtem, lecz pozniej to juz wbijanie lvl, i tylko czasem wojna się wytoczy ale to juz ...
Heh, fajnie fajnie, ale pewnie to tylko bdize dla posiadaczy premium account.
OMG jaki łom ch**, że od jakiegoś dosyć sporego czasu wszyscy trąbią, że nowe tereny będą tylko dla pacc, a w tym temacie pisze, że trzcina cukrowa będzie rosła tylko w Liberty Bay, a ten typior i tak pisze te same głupoty co inny tydzień temu, albo dwa, MYŚL CZŁOWIEKU, op to masz banie.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 00:32
Cieszcie sie ze mozecie pograc w wersje demo jednego z gorszych rpgow za darmo i bez ograniczen czasowych bo w lepszych rpg juz tak dobrze nie ma
Death Revenge's
06-07-2006, 01:00
OMG a za tydzien pewnie bedzie o mozliwosci zrobienia koglamogla z wlasnych jajek:cup:
Propo cciny to zeby zaspokojic pacc na 1h bedzie trzeba minimum 1 biliarda sqmeli.:p
Moze za 500 update'ow beda stare, dobre najazdy stworow[bardzo czesto], a nie ,,RAT PLAGUE IN THAIS!" raz na pol rokuX( i po minucie juz 0 ratow, bo 100lvle sie uradowaly ze narescie jakis hardcore...
Nawet GM'y nie chca grac w Tibie!
Edit:
edit o 01:01? lol? jakos ja widze 00:23 ale to szczegol...
hy zlowie sobie zlota rybke, bede pedzil bimber, upije rybke i spelni mi duuuzo zyczen :]
Edit:
edit o 01:01? lol? jakos ja widze 00:23 ale to szczegol...
Otóż mój drogi przyjacielu te forum nie ma ustawionej strefy czasowej dla GMT +01:00 Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb tak jak masz w swoim komputerku. Mozliwe, ze jest tylko musisz to w opcjach ustawic ..... chyba, ze admini forum nie wstawiaja tego, gdyz moga pojawić sie pewne błedy .... (?)
Edit:
Chyba, że się mylę z moją wypowiedzią. ;)
ale jaja nareszcie bede mogl rozkrecic swoj biznes z bimberem na clamerce otwieram restauracje :DB) :D 8o :cup:
Alien Wight
06-07-2006, 06:08
ale bedzie fajnie :D Henieek -gorzałe beńdziem pędzić :cup:
czy ja dobrze rozumiem czy bedzie mozna złowic złota rybke?
moze 3 zyczenia spełni :D
- chce mpa ,dragon scale legi i golden helmet :cup:
a jak złapie następną to golden legi ,golden buciki i boots of waterwalking :cup:
a kolejna złowiona rybka to bedzie zyczenie -300 lv blax :cup: 8o
To super, jak bedziemy mogli roib n apoje po update, ja juz sie nie umiem doczekac..ale boty :(
Knajcik14
06-07-2006, 08:07
W końcu może będzie jakiś nastrój na wesela :p ale i nie tylko to jest dobra bomba żeby można było pędzić bimber :p
~Pozdro
ale wam dobrze ja nie mam pacca a tez bym chcial napic sie i na jakiegos hunta isc :) no ale cos jak sie pacca doczekam to bede bimber pedzil a mam pytanie: czy jesli bedzie sie robic te napoje to ta trzcina bedzie sie zuzywac tak jak pieczenie chleba :( szkoda bo na ss to nie bylo jej duzo ;(
Adamek-graczpiechota
06-07-2006, 09:57
Dobrze jest ale mozna tez zmienic to np. ze napoje po wypiciu ich beda sluzyly jak byc zjadl meat i rzeby po zazyciu napoju zeby rosla mana to chcialbym tylko powidziec a reszta jest spoko;]
noobowaty mistrz
06-07-2006, 10:38
Ludzie nie zachwycajcie sie tak bo te napoje bedą jedynie powodowaly takim sam efekt jak teraz wino, jestem tego pewny na 99%, nie bedzie to nic ciekawego
Oprycznik
06-07-2006, 11:38
Hehe fajnie. JA bym dał jezscze fajkowe ziele B) :cygaro:
@Nobowaty mistrz no i? Ale będzie fajnie.
pijany rolnik
06-07-2006, 12:26
to wypad na piowo ^^
eee a ja chce pirata:p same te soki, piwa to takie sobie... ale rzeczywiscie mogliby stworzyc alchemie i nawet dac druidowi... bo on tam za zielami raczej lata:p i ogolnie moglby stworzyc jakies dwie nowe klasy postaci :) i duzo nowych outfitow, a reszta mi pasuje:]
Harry Xin
06-07-2006, 12:54
Mam nadzieję, że będą lepsze od zwykłych (tak jak np. dragon hamy od hamów). :)
LorsTede
06-07-2006, 13:14
Czytałem to forum i patrze ze wszyscy rozmawiają tylko o rumie i skutkach
a ktos pomyślał o trzcinie moze benidzie quest uprawniający do spzedazy jej w miescie moze to byc całkiem niezły zarobek ;]
oby dodali cos na rooku jakis quest na prison daggera lub coś ;]
Nataniel
06-07-2006, 13:35
Mam nadzieje, ze wraz z tym upadate powstana nowe serwery. Coraz dluzej trzeba na nie czekac czyzby nazekali na brak nowych graczy ?
Upadate zapowiada sie naprawde ciekawie (zadnych katostroficznych zmian jak SP itp..). Mam tylko nadzieje, ze te wyspy beda naprawde duze i bedzie kilka dobrych, nowych respow do expienia, i ze cos dla facc sie znajdzie :]
Poczekamy, zobaczymy, więc za bardzo nie wychwalajcie tej zapowiedzi, bo znając życie kolejne będziecie przeklinać ;)
Don Torpedos
06-07-2006, 13:42
Hmmmm napewno niebedzie nic dla facc, nowe rzeczy wprowadzane są po to aby ludzie kupowali pacce
a więc:
KUP PACCA
"i ty mozesz miec swoja złota rybke w słoiku" - poczułem sie jakbym ogladal jakiegos cartoona ;/ :baby: jestem zdegustowany poziomem tego update
moze to przez ta denna zapowiedz ...
@up tylko kto sie na to da zlapac bo cipsoftowi wychodza coraz gorzej update
:) Okiem optymisty:
Wyobraźcie sobie ze biegacie po lesie zeby zerwac jakis listek z drzewa wracacie do chaty ,wrzucacie do mikstury i albo tracicie 200 hp od wybuchu albo wynalezliscie zaj3b!sta miksture dajaca 400 many ;P
ALCHEMIA :)
Powyższy tekst to najmniej prawdopodobna nowosc jaka (nie)moze sie pojawic w najblizszym "apdejt"..
:( Okiem pesymisty:
Bimberek , piraci i nastepne pare k ludu kupuje pacca :P
ciekawe :)
skoro bedzie mozna zlapac do akwarium zlota rybke to normalna pewnie tez, a moze nawet tajemniczego "big fish"????:cup:
no i ciekawe, czy piraci to będą tylko NPC, czy potworki :creature:
w ogóle fajnie zapowiada sie ten uptate 8o :D
Kumagoro
06-07-2006, 14:48
Jak tak czytam komentarze to dla niektórych ideałem update jest:
15000 nowych expowisk (masa expa, jeszcze więcej lootu i zero zagrożenia)
15000 nowych serwerów
i to wszystko...
A taka np. Ultima Online
Każdy dodatek jest wydawany rzadko, dodaje całe połacie nowych terenów, jakąś nową klasę etc., a gdy wam to dają to tylko narzekacie...
Hmmmm napewno niebedzie nic dla facc, nowe rzeczy wprowadzane są po to aby ludzie kupowali pacce
A ja mysle, ze przy okazji facc'e tez cos dostana :) Np. Nowe itemy, moze pare nowych stworkow, tak przy okazji :creature::cup:
Jak tak czytam komentarze to dla niektórych ideałem update jest:
15000 nowych expowisk (masa expa, jeszcze więcej lootu i zero zagrożenia)
15000 nowych serwerów
i to wszystko...
Ci natomiast niepotrzeba nic oprucz złotej rybki i robienia miksturek...
Moim zdaniem Pędzenie bimbru czy jakis innych badziewi spodoba się tylko 11 letnim dzieciom, którzy na rl alkochol widzą tylko zza lady wsklepie gdy sa z mamusią na zakupach....
no i jak zwykle wielkie przedupdatowe halo, wszyscy tylko czekają z niecierpliwością na nowy update nowe tereny potwory i jak zwykle zachwyt potrwa tylko do momętu wypuszczenia updateu a to dlatego ponieważ jak zwykle update okaże się wielkim niewypałem, na nowych terenach pewno chodzić będą potwory silniejsze niż guardy mające 400hp dające 50expa i lot o łącznej wrtości 25gp, zapewne nowinki techniczne mające usparwnić gre pogorszą ją 10krotnie i jak zwykle po 3 dniach na forum pokażą się tematy typu cipsoft sux albo update won! albo "ja chce starej tibi", normalna kolej rzeczy. Nowe napoje po prostu bomba, znaczy to tylko tyle że zamiast upijać się winem i piwem będzie dodany rum, no po prostu rzecz tak przydatna w grze że szok, słodkie mleko po prostu bomba, kolejna biała ciecz której efektem będzie tylko glup! ewentualnie będzie działała jak jagody, odnowi 5hp i nara, złte rybki kolejny motyw upiękrzający domki po poduszkach i globusach ot bajer, do tego pewno pozmieniają co niektóre outfity itemów i wielki update. A zapomniał bym wprowadzą pewnie nowy plecak, założe się że jakiś obszarpany czarny wór z czaszką i wszyscy będą sie owym plecakiem ostro podniecać, a lagi jak były tak będą
No, no chyba pacc przedluzam :DDD
deldfix druid
06-07-2006, 18:25
optymista:
dobre by były soczki takie z działaniem jak dvarwen ring lub inne fajne pierścionki/amulety
:D
pesymista:
Najpierw tibia była przypływem natchnienia przyszłych GMów chcieli zrobić świat łaczący średniowiecze z magją (a przyokazji zarobić kupe kasy}:])udało im sie.. zaskoczył ich szybki "przypływ"(:p) graczy postanowili zadowolić graczy nowymi up data'mi(:]) które coraz bardziej były nastawione na zarobek.. Wiec nie mozna sie łudzić że zrobią coś fajnego dla FACC;/ i jednocześnie że soczki bedą robić więcej niż "Hicks!" (CZY JAKOŚ TAM)
to wam nic nie zrobi a ja bede szczesliwy8o (http://s3.*********.pl/c.php?uid=58016)
I tak wolę RO, jakoś duuużo więcej rzeczy tam można robić, jest lepszy klimat, jedyny minus to ograniczenia w poziomie postaci, ale klas jest od groma, a każda tak samo dobra, chociaż różnią się od siebie. Każda klasa ma swoje rozwinięcia. Itemów też jest od groma, praktycznie nie zdaża się, żeby dwie wysokopoziomowe osoby miały te same rzeczy na sobie, każdy dobiera według swoich kaprysów. I co najważniejsze, nie sprzeda się rzeczy z gry na Allegro, bo nikt nie kupi, więc gra się dla PRZYJEMNOŚCI :)
"ja chcę starej Tibii" masz, już teraz mogę to napisać :D
Kumagoro
06-07-2006, 21:46
CIP próbuje po prostu wprowadzić na nowo to co było elementem tej NAPRAWDĘ starej tibii, mianowicie...
ROLEPLAYING!
Tak panowie, kiedyś kiedy w tibii było max 50 na raz, crashe były co 5 minut etc. ludzie odgrywali role, np. jeden był barmanem, ten drugi udawał żebraka. Ludzie mieli kreatywne zajęcia (historia Tibianica rozpoczęła się od... statku z parceli), rozmawaili ze sobą, budowali różnego rodzaju ZOO, bary z parceli.
Expowisk było mało bo... po co one komu! I tak wszyscy śmigali w e-plate z fire swordami w łapie.
Dziś jedyne czego wy chcecie to młócka na potworki... żal mi was.
I jak zwykle narzekanie...
Och nie!! Nie będzie 327462378 nowych dragon lair gdzie byście mogli expić po 6 godzin dziennie :( <prawie szczere współczucie>
To co pokazali do tej pory to tylko niewielki fragment całego update'u, zakładając że sam update będzei prawdopodobnie wprowadzony pod koniec lipca [ostatnie dni albo sam początek kolejnego miesiąca] to czeka nas jeszcze sporo teaserów.
I jeszcze małe wyjaśnienie... Słowo teaser, wielka zagadka? Dla większości zapewne tak -.- Pozwole sobię wyjaśnić. Tease - [ang.] drażnić, wzbudzać zainteresowanie, wywoływać zniecierpliwienie i podekscytowanie oczekiwaniem [to nie żaden słownik, tylko moje własne wolne tłumaczenie].To znaczy że CipSoft nie pokaże od razu wszystkiego tylko będzie odkrywał swoje plany po kawałku. 1 Teaser co tydzien przez 3 pozostałe tygodnie lipca to jeszcze sporo do ujawnienia :> [no a i tak dużo zostanie do odkrycia samemu podczas zwiedzania, questów nie reklamują przed wprowadzeniem]
No więc jak narazie mamy potwierdzone:
-robienie rumu
-łowienie dekoracji
-nowe miasto = domy, questy i plecak :>
-nowe potwory
-12 nowych wysp
Spodziewne są też:
-piraci
-skarby
To co pokazuje nam CipSoft to narazie głównie elementy RPG, wprowadzają nas w klimat żeby zachęcić do wczucia się w rolę pirata, plantatora albo biednego chłopa pracującego na plantacji trzcny cukrowej. Oczywiście expowiska też się znajdą, tak jak w Ankra i Port Hope poza dekoracjami typu Lizardy pojawiły się też hydry i skarabeusze. PG nie muszą się specjalnie martwić napewno będzie co bić [jest nawet screen z kawałkiem jakiejś jaskinii smoków ^^ =(szykuj się Zsu~)]
Widzę że mało kogo zainteresowało te parę rozdanych fansiteom screenów ale ja już nie mogę się doczekać kolejnych wiadomości z wysp :)
Harry Xin
06-07-2006, 23:20
Krytykujecie ale każde (no... prawie każde) nowe expowisko wniesie nieco rozluźnienia na poprzednich. A ogromna rzesza Tibijczyków narzeka na "tłok". Tak więc jak zwykle nieco idziemy do przodu. ;) :p
Galarion
06-07-2006, 23:29
CIP próbuje po prostu wprowadzić na nowo to co było elementem tej NAPRAWDĘ starej tibii, mianowicie...
ROLEPLAYING!
Tak panowie, kiedyś kiedy w tibii było max 50 na raz, crashe były co 5 minut etc. ludzie odgrywali role, np. jeden był barmanem, ten drugi udawał żebraka. Ludzie mieli kreatywne zajęcia (historia Tibianica rozpoczęła się od... statku z parceli), rozmawaili ze sobą, budowali różnego rodzaju ZOO, bary z parceli.
Expowisk było mało bo... po co one komu! I tak wszyscy śmigali w e-plate z fire swordami w łapie.
Dziś jedyne czego wy chcecie to młócka na potworki... żal mi was.
Kto ma rpgowac, to juz to robi, a rum(suuuper), wcale nie zacheci do tego wiecej osob. W czasach, o ktorych mowisz ludzie robili, to co robili, bo nie bylo nic innego do roboty(wcale nie mowie, ze to im sie nie podobalo). A pozniej, Cipy rozwijaly wlasnie EXPowiska, poszly w komerche...ale to tez nie jest nic zlego, wiadomo, ze czlowiek chce zarobic na swoim dziele. I wlasnie tu zmierzam do sedna. Moim zdaniem, te cztery lata temu, powinni zaczac rozwijac Tibie w rownowadze pomiedzy rpg, a mloceniem, zamiast teraz dodawac drobnostki, by odkupic winy.
Co one dadza rpgowcom? Im(nam?) nie pomaga ogromna liczba przedmiotow, questow(chociaz te rzeczy bylyby milym dodatkiem), ale wsparcie od strony tworcow, bo spolecznosc tworza gracze, a nie itemy. Najwieksza uciecha dla Tibijskich bardow, pisarzy, zbieraczy, poszukiwaczy i innych, byloby gdyby mogli na tym zarobic, tu wlasnie powinno byc wsparcie tworcow, bo jak na razie to zarobic da sie tylko na huntach, runach(glownie te dwie rzeczy), zbieractwie(coraz trudniej), zlodziejstwie(chociaz safe trade to popsul ;P) i kolegach. Wlasnie dlatego Tibia potrzebuje radykalnych zmian, bo cztery(w zasadzie trzy glowne, bo druid i sorcerer roznia sie szczegolami) profesje, jak na szescioletnia gre mmorpg(+- dwa lata, zalezy jak liczyc), to przynajmniej dla mnie "smiech na sali".
no i jak zwykle wielkie przedupdatowe halo, wszyscy tylko czekają z niecierpliwością na nowy update nowe tereny potwory i jak zwykle zachwyt potrwa tylko do momętu wypuszczenia updateu a to dlatego ponieważ jak zwykle update okaże się wielkim niewypałem, na nowych terenach pewno chodzić będą potwory silniejsze niż guardy mające 400hp dające 50expa i lot o łącznej wrtości 25gp, zapewne nowinki techniczne mające usparwnić gre pogorszą ją 10krotnie i jak zwykle po 3 dniach na forum pokażą się tematy typu cipsoft sux albo update won! albo "ja chce starej tibi", normalna kolej rzeczy. Nowe napoje po prostu bomba, znaczy to tylko tyle że zamiast upijać się winem i piwem będzie dodany rum, no po prostu rzecz tak przydatna w grze że szok, słodkie mleko po prostu bomba, kolejna biała ciecz której efektem będzie tylko glup! ewentualnie będzie działała jak jagody, odnowi 5hp i nara, złte rybki kolejny motyw upiękrzający domki po poduszkach i globusach ot bajer, do tego pewno pozmieniają co niektóre outfity itemów i wielki update. A zapomniał bym wprowadzą pewnie nowy plecak, założe się że jakiś obszarpany czarny wór z czaszką i wszyscy będą sie owym plecakiem ostro podniecać, a lagi jak były tak będą
co do tych lagów, chłopcze zmień sobie kompa, albo łącze zależy co masz zj***ne i po laggach
Nikt nie mówił o żadnym WIELKIM UPdate, więc niewiem skąd taki pomysł -.-
update jak update jest bo to żeby graczom się nie nudziła tibia i nie sraj tutaj bezsensownymi tekstami skoro niewiesz co ten update wniesie.
Moim zdaniem, poczekamy obaczymy.
Kurde, zrobili by po pierwsze nowe outfity ! Bo te są już nudne ! A poza tym jakieś nowe expowiska dla FACCa ! I zeby bylo widać np. sworda jak trzyma w ręce, shielda... a nie podchodzi koleś do stworka i lecą jakieś chmurki i iskry :P, i nie jakiś bimber only dla PACCa, jeśli robią to żeby wszyscy mogli z tego skorzystać !
Pzdr 4 @ll !
I oto kolejny dowód na to że Cip-y schodzą na psy....
zamiast rozbudowywać tibię i dodawać jakies questy od 150 / 200 / 250 leveli to dodaja jakies z4sr4n3 złote rybki które niewniosą nic do gry....
Bez kitu jeśli chcesz marnować ciężko zarobione pieniądze rodziców tylko po to żeby se rum zrobic to ci współczuje....
Mądrze powiedziane w 100% sie z toba zgadzam :cup:
Wielu graczy opanowało już biegle sztukę pieczenia smakowitego Tibijskiego chleba.
no niewiem czy smakowity:p
dla mnie nieco czerstwy B)
pijany rolnik
07-07-2006, 01:21
to teraz beda wspolne wypada z kolegami do bimbrowni xD
pijany rolnik
07-07-2006, 01:22
Kurde, zrobili by po pierwsze nowe outfity ! Bo te są już nudne ! A poza tym jakieś nowe expowiska dla FACCa ! I zeby bylo widać np. sworda jak trzyma w ręce, shielda... a nie podchodzi koleś do stworka i lecą jakieś chmurki i iskry :P, i nie jakiś bimber only dla PACCa, jeśli robią to żeby wszyscy mogli z tego skorzystać !
Pzdr 4 @ll !
ja bym niechcial zeby bylo widac eq. do dupy!!
Andrew32
07-07-2006, 01:49
Cipsoft chce zachecic nas do zakupu PACC. Tylko są tez takie osoby które nie wydaja 90 zł. na PACCa ale chyba każdzy ma z nas komórke i może ma jakies 20 zł fajnie by bylo jakby można by kupic PACCa przez komórke wysylajac smsa i gotowe :) np. kupujesz PACCa na 10 dni płacisz 10zł chcesz na 20dni placisz 20zl to było by chyba lepsze rozwiazanie bo każdzy z nas zainwestowal by w PACCa ;)
no to dobry pomysl takze dla cipow. np ktos kupil pacca tylko na 10 dni, wydal tylko 10 zl, wydaje sie nieduzo, konczy mu sie ten pacc i sobie mysli "a co mi tam w koncu to tylko dycha" i tak kupuje, kupuje no i zaczyna robic to regularnie :P to tylko teoria;d
nie, to jest beznadziejny pomysł
pozatym był już o tym topick
Tak, tak i wszyscy się cieszą poza CipSoftem bo on z tego interesu ma 40%. Ludzie pomyślcie troche. Chyba widzicie jak mało jest płatności SMS'owych bo to poprostu się nie opłaca bo tylko operator zarabia grubą kasę za nas a my z tego połowy nawet nie dostaniemy.
paruvkovic07
07-07-2006, 09:04
Fajnie,fajnie ale nic sie nie rozwija u graczy co maja FACC :(.W tej kwestii Tibia powoli w calosci zaczyna sie robic platna.Jeszcze troche i pewnie glowny kontynent zrobia platny :confused:
Przecież Tibia jest dla nas a nie my dla Tibii.Wiec jak ludzie nie beda kupowac PACC to CIPowie nie zrobia nowych terenow czyz nie?To jest troche bez sensu :(
Fajnie,fajnie ale nic sie nie rozwija u graczy co maja FACC :(.W tej kwestii Tibia powoli w calosci zaczyna sie robic platna.Jeszcze troche i pewnie glowny kontynent zrobia platny :confused:
po to robią updaty dla pacc żeby na tym zarobić, a jak ci sięnei podoba facc to przestań grać albo kup pacc -.- po co mają robić cośnowego dla facc? przecież nei mają w tym korzyści, a faccland nie zrobią płatny bo jak ktoś poraz pierwszy grający ma 'wypróbować' tibie ?
zwyciezca
07-07-2006, 09:47
Ta, ale raz na 2 lata mogliby zrobic cos dla facc. Ściągnełoby to nowych graczy, albo zachecilo retired:P
Ta, ale raz na 2 lata mogliby zrobic cos dla facc. Ściągnełoby to nowych graczy, albo zachecilo retired:P
No faktycznie, dodadza Dark Cathedral 2 i juz widze te tlumy przed kompami...
Eh, wprowadziliby jakies inteligentne questy + quest log, moze jakis event...poszukiwanie zaginionych skarbow, nowe czary, moze nowa profesja? Oczywiscie, bedzie to samo, co w ~5 ostatnich upkach : nowe polacie terenu, z expowiskami dla low lvl (dworki, larwy, roty), dla wszystkich (tomby), huntowiskiem (dragon lair na ankr, drefia, hydry), hardcore, ktorego nikt nie uzywa (wyzsze pietra dlair, lizardy, troche miasta malp). Bedzie nowe miasto podobne do port hope, troche zabawek typu bimber i gowno z kropka w srodku (czyt. kula z ryba). A pirat pewnie bedzie mial wyglad wildwarriora/smugglera/bandita, tylko pokolorowany na zolto/czerwono/zielono.
Zdechly kret kanalowy
07-07-2006, 11:11
Gdyby rzeczywiscie napoje dodawaly mane i zycie , ludzie by ciagle je robili bo skladniki bylyby (moze) za darmo (sugeruje sie faktem ze te krzaczki to chyba trzcina cukrowa ) , gdyby mialy jakis inny efekt jak zmiana koloru twarzy na zielony jak nam sie nie uda lub przyspieszone chodzenie , wtedy byloby to ciekawe.
jesli tatrzcina byla by free to pewno i tak wszyscy by ja zkoszali z samoge rana ;/
Zdechly kret kanalowy
07-07-2006, 11:13
jesli ta trzcina byla by free to pewno i tak wszyscy by ja zkoszali z samoge rana ;/
Dragon of Piorun
07-07-2006, 11:27
Mam nadzieje, że napoje nareszcie będą dodawać życie i mane, ale nie tak, że będą odanwiać tyle ile jedzeinie bo to by było za proste. Oczywiście żeby odnawiały więcej niż owoce, typu jagody
Dragon of Piorun
07-07-2006, 11:55
1. To nie Diablo
2. Jakby przedmioty się niszczyły jeszcze do tegoi tak szybko to by połowa graczy przestała grać
Zdechly kret kanalowy
07-07-2006, 12:05
omg...to jak by ludzie mieli korzysc z ani...wezna ms i co po zabiciu paru democow ..ms im zniknie...
omg...to jak by ludzie mieli korzysc z ani...wezna ms i co po zabiciu paru democow ..ms im zniknie...
Ty jestes idiota, czy tylko takiego glupka udajesz? o0 Wez przeczytaj jego post jeszcze raz, jeszcze raz i jeszcze raz i popatrz, jakie glupoty wypisujesz -.-
Jak dla mnie niszczące się rzeczy nie byłyby takie złe bo dodały by troche realizmu i RP do Tibi, a najbardziej mnie śmieszą bulwersje knightów którzy przecież jak co jakiś czas musieliby iść do miasta to całą Tibie szlag by trafił chociaż Paladynowie robią to od 8 do xxx lvl (najpierw łamiące się w najgorszym momencie speary, później strzały/bolty które w szybkim tempie znikają). Zadowolony byłbym gdyby CipSoft do tych broni dystansowych w stylu spear/gwiazdka/nóż do rzucania ustalił ilość rzutów do złamania się broni a nie x% bo normalnie można wyjść z siebie treniąć sobie i nagle ups 0 spearów a nas potworki biją dalej i trzeba zwiewać jak jakiś dezerter :p. Pomogłoby by to też w zaplanowaniu treningu, a nie raz idziesz skillić i skillisz sobie pół godziny a drugim razem idziesz i speary znikają w 10min.
PS daj ktoś linka z tą lekcją forum o edycji :p bo widze że ludzie coraz mniej się przejmują pisaniem po sobie zamiast edytnąć posta
Harry Xin
07-07-2006, 17:07
Ludzie masowo zaczeliby odchodzić od gry. :(
Co to da, że broń będzie się niszczyć? I tak trzeba co pewien czas odnieść loot do depo i odnowić zapasy fooda, amunicji i runek (bez względu na profesję). ;)
I po co więcej profesji? Jeżeli powstanie wyjątkowo dobra to wszyscy się na nią przerzucą a jeżeli będzie taka sobie to nie wzbudzi większego zainteresowania. X(
Przecież nikt nie zmusza Was do gry akurat w Tibię. Jest bardzo wiele innych gier online. :p
@tadel
idź sie lecz chłopczyku, 3 lata w tibi updateów przeżytych nie licze 6 albo 8 i jakoś nie pamiętam żeby jakikolwiek mi się podobał, wszystkie tylko coś psują, moje zdanie moja sprawa a co do srania to zluzuj troszke i utemperuj swoje słownictwo. Żeby nie było kompa mam wporządku, sprzęt ma jakiś rok i biega na nim wszystko ładnie i gładziutko nawet tibia co nie zmienia faktu że kiedy na serwerze jest ludzi w okolicach 700 (tak bywa) to lagi nie są rzadkością. Uwarzam że będzie to kolejna porażka cipów, 12 wysp i pewnie z wyspy na wyspe tylko statkiem albo labiryntem podziemnym, kazdy statek zapewne będzie kosztował więc już słysze te bluzgi zaraz po wypuszczeniu updateu "beznajdziejne, strsznie kasy sie traci", no ale fakt poczekamy zobaczymy może tym razem cipsoft nas olśni swą błyskotliwością
Akane Żul
07-07-2006, 17:48
Monim zdaniem to bomba ,ale tylko dla pacc.
Powinni zrobic coś takiego terz dla facc.
Mogli by terz zrobić krówki. :p
@up
no wiadomo ze fajnie by bylo jakby tez cos dodali dla facc ale oni z tego zadnego zysku nie maja wiec facc dostaja cos podczas updatu raz na jakis czas. i ja sie nie dziwie bo chyba kazdy chce zarobic, nie?
Hell Cast
07-07-2006, 20:22
To jest to!
(IRONIA MODE: ON)
Dobry powód by w końcu namówić rodziców do kupienia mi pacca! :)
-Mamo, tato jeśli kupicie mi tego pacca to naucze się robić bimber!
(IRONIA MODE:OFF)
Tak naprawde nie mam zamiaru kupować więcej pacca, było minęło.
Teraz grywam w tibię tylko sporadycznie :p
Pszemek LP
09-07-2006, 02:49
Ehhh... Watpie by w tym update'cie dali coś dla facc ;) Już i tak ostatnim razem dali dość sporo dla free accountów (drutów i sorców) wprowadzając do Tibii różdzki (wcześniej na chociażby ghoule chodziłem z hmmami :P), i dodając Dark cathedral. No ale nie dziwcie sie tym tak bardzo bo oni nie maja nic z tego że dają coś dla facc :] Cieszcie sie tym że w ogóle mozna w Tibie grać za darmo a płacić tylko gdy masz ochote (i kase :P).
A bardziej na temat... Robienie rumu raczej nie doda w sumie nic nowego, różniącego się od piwa czy wina, prócz xx:xx You see super fajny rum dodany przez najnowszy update. It weights ileśtam. I wątpie by dawało to jakieś super moce :P
A co do rybek... jesli facci będa mogli je łowić to będzie git ^^
Czekam na nastepne newsy na temat update :P Najlepiej żeby wnosiły coś bardziej konkretnego ;)
Dark Archon Druid
09-07-2006, 09:07
:evul: Hahahaha wkońcu się pożądnie najebije koniec wina i browara z beczki :evul:
Zdechly kret kanalowy
10-07-2006, 13:36
a wszyscy tak sie cieszyslmy a tu nic nowych ubran jeszcze nie pokazano i chyba juz nie bedzie ;/ no to kicha..chociaz jakas nadzieja jeszcze jest B)
Cyclopolishunt
11-07-2006, 15:52
ciekawe czy bedzie jakies tyskie lub warka jesli chodzi o piwo a rum? mmh... ;) dobre bedzie B) 8o
Azazel Warrior
11-07-2006, 16:08
musze se paka kupic to bede happy jak skosztuje tej flachy :P:P:P:P
Father Dragon
11-07-2006, 16:11
Miałem nadzieje że teraz będzie jakis news o rzeczach dla FACC :P
Harry Xin
11-07-2006, 19:13
Miałem nadzieje że teraz będzie jakis news o rzeczach dla FACC :P
Jeszcze nie widziałem newsa poswięconego w całości dla FACC... :p Ewentualnie były to skromne wzmianki w artykułach. ;)
Nie no jak dla mnie to fajna rzecz takie napoje :P ja kolekcjonuje mam wino piwo mleko, lemoniade :P
Harry Xin
12-07-2006, 13:49
Nie no jak dla mnie to fajna rzecz takie napoje :P ja kolekcjonuje mam wino piwo mleko, lemoniade :P
Do kolekcji brakuje Ci uryny! :p
Phan Anrita
16-07-2006, 15:38
Noo .. małego bimberka bedzie można robić .. :D .. Bedzie fajnie .. Zapraszam wszystkich tibijczyków na małe co nie co.! :]
Potworek
30-09-2006, 23:07
post do kasacji
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.