PDA

Pokaż pełną wersje : Problemy z nowym forum

MatKus
10-08-2004, 13:07
W tym temacie proszę zgłaszać wszelkie błędy i inne problemy występujące na nowym forum.

Dabek
20-03-2005, 23:14
Cóż, domyślam się że to sprawa mojej zwalonej przeglądarki, a jedyna rada jaką otrzymam to "przesiądź się na mozillę/operę/firefoxa", ale spróbuję zapytać...

Od jakiegoś czasu przy odpowiadaniu na posty, pojawia się komunikat że wystąpiły błędy na stronie:
Wiersz: 97
Znak: 2
Błąd: Nieprawidłowy argument.

Skutkiem tego nie działają menu rozwijalne (nazwa, rozmiar, kolor czcionki) i w ogóle cały "Edytor WYSWIG" co chwila wywala błędy.
Czy można coś na to poradzić poza sposobem z początku tego postu?^^

Eileen
21-03-2005, 19:07
Dabek !!!
Ja mam ten sam problem. Mam IE 6 iz początku tez mi nie obsługiwał rozwijanych menu na forum. Moge ci poradzić tylko tyle że należy zainstalować patcha ze strony Microsoftu. Od tego czasu zaczęły mi działać rozwijane menu w forum.

Ale mimo wszystko co jakiś czas przy włanczaniu forum pokazują mi się komunikaty typu:

Błąd skryptu
Wiersz: xyz
Czy chcesz deburgować?

Co ciekawsze we wcześniejszej wersji przeglądarki takie komunikaty nie wyskakiwały. Mam pytanie do modków:

Czy to moja przeglądarka szwankuje? A może to błąd w kodzie strony?

Bo podobne komunikaty wyskakiwały mi kiedy źle napisałam kod javy do mojej nowej www...

Bardzo prosze o odpowiedź...

Destruktor
26-03-2005, 08:38
Problemem jest to co na wszystkich innych forach: bledy z czasem wysylania postow. Np. wczoraj wyslalem post o godzinie ok. 17 a wyswietlilo mi ze wyslalem o 23.

Hegemmon
26-03-2005, 12:35
Eileen & Dabek:
Cóż nie wiem co jest przyczyną tego błędu i nie moja w tym głowa aby ów błąd wyeliminować :P. Wiem tylko, że pomaga zmiana edytora postów na zaawansowany. Można to zrobić w panelu kontrolnym>zmień opcje i tam znaleść opcję "Interfejs edytora wiadomości" i ustawić środkową opcję.
Destruktor:
Problem który opisałeś to prawdopodobnie jedynie źle ustawiona strefa czasowa. W panelu sterowania>zmień opcje odnajdź opcję "strefa czasowa" powinieneś mieć wybraną opcję GMT+1:00.
jest tam jeszcze "Opcje korekcji strefy czasowej". Ja mam tutaj wybraną pierwszą opcję.

roland
03-04-2005, 21:19
Problem jest duży, w wielkim skrócie przedstawia to się tak, forum się ***ie.
Szczegółowo:
-Nie ma żadnych obrazków niczego zupełnie, avków ikonek nawet loga
-Nie mogę edytować posta, bo nie mam jak kilknąć, nie ma ikonki ani nawet napisu
-Powaliła się składnie forum, całośc wyłazi z tabelek czy co tam macie, mam niektóre teksty na innych(teksty na siebie nachodzą)

Jeśli chcecie być stroną formatu światowego, to niestety... Z serwerami, które nie umożliwiają nawet wczytywania obrazków, ciągłymi problamami z bazą danych, macie mierne szanse... (w chwili kiedy piszę tego posta, nie wchodzi mi strona główna, a forum się wali)

Bambuko
03-04-2005, 21:30
roland, administratorzy forum specjalnie skasowali wszystkie obrazki, żeby strona chodziła. Został one zastąpione tekstami, które zajmują więcej miejsca, więc 'wyłażą'. Napis do edytowania postów faktycznie gdzieś się zapodział. A co do strony światowego formatu - MatKus szuka od jakiegoś czasu dobrego serwera, ale narazie nic nie można na to poradzić, a lepsza chyba strona bez obrazków niż jej brak [bo jak były obrazki to się nie wczytywała].

Dr. Omader
03-04-2005, 21:58
roland, administratorzy forum specjalnie skasowali wszystkie obrazki, żeby strona chodziła. Został one zastąpione tekstami, które zajmują więcej miejsca, więc 'wyłażą'. Napis do edytowania postów faktycznie gdzieś się zapodział.

Za przeproszeniem... co ty pieprzysz?
Nie wyalczylismy obrazkow celowo.
Jak juz wczesniej pisalem mamy problemy z serwerem na ktorym znajduja sie obrazki, wlasciwie to problem lezy gdzie indziej, ale nie bede was w to zaglebial.

Dzisiaj niedziela i ciezko jest zlapac jakis technicznych...
Pozatym nie musze wam chyba mowic co sie stalo wczoraj i ludzie nie bardzo maja nastroj do naprawiania jakis shitow...
cieszcie sie ze wogole chodzimy, www.fpp.pl zamknelo swoja strone narazie.

Roland: byl juz temat o tym, pewnie go widziales zreszta.
I jak jestes taki madry w sprawie hostingow to znajdz mi prosze darmowy hosting ktory nam da na starcie jakies 4-5 dedykowanych serwerow przynajmniej dual-xeon 2.4GHz z jakimis 1-2GB RAM...

Pozatym my sie wcale nie cieszymy z faktu ze strona caly czas nie dziala...
Zareczam ze nas to bardziej wkurza niz was...

Co do przycisku "Edytuj" to ja widze napis zamiast niego, nie wiem co wam tam pouciekalo -.-

Super: sprawa tego ze teraz nie ma obrazkow nie ma nic wspolnego z tym ze strona chodzi, to sa dwa osobne problemy.

PS. Jutro prawdopodobnie strona wam nie bedzie dzialac przez jakies okresy czasowe gdyz beda prowadzone prace na naszych serwerach.

Fragenstein
08-04-2005, 09:13
W ogole nie mam obrazkow na forum tylko same napisy jak "ktostam" jest offline zamiast swiatelka czerwonego lub zielonego; zamiast obrazkow mam ramke, czerwony krzyzyk na bialym tle i napis (np. buzka- X Dumny). Tak mam z wszystkimi obrazkami- tylko napisy. Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu

p.l
08-04-2005, 13:32
mi się podoba nowa wersja tekstowa, jednego mi tylko brakuje, żeby dodać jakieś "<<" które będzie działało jako "zobacz ostatni post danego tematu" (nie na głównej stronie, tylko już w liście tematów danego działu). A no i w sumie, żeby jeszcze avatarki działały.

PharadoX
08-04-2005, 14:37
Mam ten sam problem co Fragenstein , pozatym jak napisaliscie na tibia.pl
wystarczy wlaczyc "Lite" w panelu kontrolnym użytkownika by znowu wszystko wyglądało tak jak kilka tygoniu temu , lecz gdy właczam opcje "Lite", wchodze na forum i chce wejsc na jakis temat to poprostu niemoge , tak jakbym naciskał se na pulpit a nie na foldery.

Kubek
26-04-2005, 16:42
Mi się wyśiwetlają odwrotnie posty (pierwszy post na ostatniej stronie), ale tylko gdy jestem zalogowany - jako gość wszystko w porządku

Dr. Omader
26-04-2005, 16:57
Mi się wyśiwetlają odwrotnie posty (pierwszy post na ostatniej stronie), ale tylko gdy jestem zalogowany - jako gość wszystko w porządku

Wejdz w panel kontrolny uzytkownika, tam wejdz w "Zmien opcje" i znajdz mniejwiecej w polowie strony takie ustawienie: "Tryb wyświetlania tematu"
Tam napewno masz ustawione na tryb "Liniowy - najnowsze najpierw", przestaw to na "Liniowy - najstarsze najpierw" i wszystko bedzie dobrze :)

Gunir
02-05-2005, 17:54
TAK! To On! On, znowu nastąpił! Problem z serverem obrazków! znowu ich brak na forum!!

Danuneko
02-05-2005, 18:55
TAK! To On! On, znowu nastąpił! Problem z serverem obrazków! znowu ich brak na forum!!
No właśnie -.-
Edit:
Już wszytko dobrze

Fragenstein
02-05-2005, 19:31
Wszystko bylo w porzadku i nagle (19:36 2 maja 2005r.) "rozwaliło"
TRZEMA SŁOWAMI: NIE MAM OBRAZKOW

Bambuko
02-05-2005, 19:36
To obrazki działały? A ja od miesiąca na lite siedzę ;/

$corcerer
02-05-2005, 20:51
Jakoś nie widzę braku obrazków... może dlatego że je mam ?

Lukiner
03-05-2005, 20:24
Nie wiem czy tez to macie ale u mnie nie widać avatarów.Mam ustawionego w PKUżytkownika a w Postach nie ma go.

Gunir
03-05-2005, 20:26
Spokojnie przerwa w dzialaniu byla krotka... jakies 15h... od dzisiejszego rana all w normie ;)

Lukiner
03-05-2005, 21:18
No tak z tymi obrazkami to jest tak raz one są a wieczorem nie ma juz; tak u mnie jest; a tych avatarów dalej nie ma.

$corcerer
04-05-2005, 00:11
@up
A przeczytałeś ogłoszenie ?

Str4t0s
05-05-2005, 17:19
http://img178.echo.cx/img178/3937/uo00102pe.jpg
Rzadki błąd na tibia.pl

Badzo
05-05-2005, 19:52
Rzadki błąd na tibia.pl

nie taki rzadki...

editus postus
aha i ja chyba nie widze wszystkich avatarow...

Gunir
05-05-2005, 19:57
Tez jestem swiadkiem tegoz bledu, czasami - nie wiadomo z jakiego powodu, pokazuje sie.

Avager
05-05-2005, 21:19
There seems to have been a slight problem with the database.
Please try again by pressing the refresh button in your browser.

An E-Mail has been dispatched to our Technical Staff, who you can also contact if the problem persists.

We apologise for any inconvenience.

ździebko za dużo razy pod rząd -.- ...

zuber90
07-05-2005, 15:38
Mam problem ze wszytskimi obrazeczkami guziczkami oraz buzkami. jestem swiezo po formacie i po zainstalowanym sp2 inne strony git wchodza wszytskie obrazeczki a na forum nic plzzz help

Gunir
07-05-2005, 15:56
Mam problem ze wszytskimi obrazeczkami guziczkami oraz buzkami. jestem swiezo po formacie i po zainstalowanym sp2 inne strony git wchodza wszytskie obrazeczki a na forum nic plzzz help

Przeczytaj ogloszenie $cora. (Problemy z serwerem obrazkow.)

MatKus
07-05-2005, 17:03
Zaktualizowałem to ogłoszenie nieco.

hoomik
08-05-2005, 21:58
um, w menu grup jest "Nie mozesz dolaczyc do tych grup", a pod tym cala lista grup do ktorych moge zlozyc podanie. To w koncu moge czy nie moge? ;P

Qbak2
13-05-2005, 07:50
X(
A u mnie wszystko jest "od końca"... tzn. pierwszy postjest na samym dole na ostatniej stronie, a ostatni na qorz na pierwszej stronie :/ zamiescilbym screena tylko nie wiem jak :P czy ktos wie jak to "naprawic"??

z gory thx...

Gunir
13-05-2005, 08:48
X(
A u mnie wszystko jest "od końca"... tzn. pierwszy postjest na samym dole na ostatniej stronie, a ostatni na qorz na pierwszej stronie :/ zamiescilbym screena tylko nie wiem jak :P czy ktos wie jak to "naprawic"??

z gory thx...

No to masz dobrze, a jak Ci sie nie podoba to Panel Uzytkownika, Opcje i zmień sposób wyświetlania postów.

Matheous
26-06-2005, 21:27
Hmmmm. Taka rzecz. Ostatnio przy pisaniu posta-dosc dlugiego, bo byla to czesc opka ;)-i wcisnieciu 'wyslij' to sie chwile wgrywalo, wgrywalo-i kuniec. Dalem Wstecz(zeby jakby co nie bylo double posta) i patrze-post sie pojawil, ale co ciekawe w dziale ten temat sie jakby nie 'odswiezyl'. Nie pojawia sie pogrubionym drukiem na samej gorze, a na dodatek ciagle pisze ze ostatni post napisany zostal wtedy a wtedy przez kogostam, a nie 'zalicza' tego mojego posta napisanego przed chwila. Ale post widac... Czy przez nacisniecie 'Wstecz' przerwalem jakas procedure, czy co?...

MatKus
26-06-2005, 21:50
Hmmmm. Taka rzecz. Ostatnio przy pisaniu posta-dosc dlugiego, bo byla to czesc opka ;)-i wcisnieciu 'wyslij' to sie chwile wgrywalo, wgrywalo-i kuniec. Dalem Wstecz(zeby jakby co nie bylo double posta) i patrze-post sie pojawil, ale co ciekawe w dziale ten temat sie jakby nie 'odswiezyl'. Nie pojawia sie pogrubionym drukiem na samej gorze, a na dodatek ciagle pisze ze ostatni post napisany zostal wtedy a wtedy przez kogostam, a nie 'zalicza' tego mojego posta napisanego przed chwila. Ale post widac... Czy przez nacisniecie 'Wstecz' przerwalem jakas procedure, czy co?...
To chyba 2 albo 3 raz, kiedy się spotkałem z takim czymś. Przypuszczam, że akurat w połowie wysyłania posta wysypała się baza danych :P

@Qbak2: kolejnosc wyswietlania postów można zmienić w panelu kontrolnym
A co do twojego podpisu - widziałem klawiatury do F24, a w windowsie ponazywane są do F36, więc pewnie i takie istnieją :P

Monster
02-07-2005, 17:35
Znalazłem błąd może nie uniemożliwiający kożystanie z forum ale troche może przeszkadzać. Brak jest w konfiguracji profilu nowych światów (np. Guardia, Berylia) do wyboru jako tych na których gramy :( Niektórym może to przeszkadzać.
P.S Mam nadzieje że w dobrym miejscu dałem ten post bo miałem z tym kłopot :confused:

slimes
07-07-2005, 22:42
nowe forum nie obsługuje ,,opery '' nie wiem dlaczego (?) dało by rade to zmienic ?

Dabek
13-07-2005, 10:59
Bug: większość nowych linków do profili zbanowanych użytkwoników w "ostatnio zbanowanych" (http://forum.tibia.pl/showbans.php) prowadzi do jednego i tego samego uzytkownika,o id 32767 (jakiś pechowiec:P).

Gangrel
13-07-2005, 11:14
nowe forum nie obsługuje ,,opery '' nie wiem dlaczego (?) dało by rade to zmienic ?

To raczej twoja opera nie czyta forum...to dziwne bo ja uzywam Opery 7 i nie narzekam na nia.

Ghost Nieudany
15-07-2005, 18:16
Dziwny problem.

Po napisaniu posta w temacie "Legenda Bursztynowego Lasu" w dziale Twórczość w samym topicu pojawiła się niespodziewanie druga strona - ale za cholerę się nie dało jej obejrzeć. Dopiero po napisaniu pod swoim postem kolejnej wypowiedzi coś zaskoczyło.

Zaś na samym podforum Twórczości okazało się, że odpowiedzi jest... dziewięć (mimo odświeżenia strony), podczas gdy w samym temacie ostatni post usera Taube był dziesiąty, więc każdy następny wywoływał otwarcie nowej strony.

Teraz już jest wszystko dobrze, ale nie wiem, skąd to się wzięło.

ShermanM4
19-07-2005, 00:54
Nie będe zakłądać nowego tematu,
Ale na tym forum jest zle wyświetlany czas tzn jest o godz wstecz czas zimowy sie to chyba nazywa :)

Rothes
24-07-2005, 17:45
Warning: main(Mail.php): failed to open stream: No such file or directory in /includes/mail.php on line 12

Warning: main(Mail.php): failed to open stream: No such file or directory in /includes/mail.php on line 12

Warning: main(): Failed opening 'Mail.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /includes/mail.php on line 12Najwidoczniej błąd w skrypcie PHP, ponieważ wyświetla mi się to od paru dni przy każdej próbie zmiany hasła/emaila.

Pasorzytek
25-07-2005, 12:34
sory ze pisze tutaj ale mam problem z angielskim forum

po rejestracji pokazalo mi sie

Warning: main(): Failed opening 'Mail.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /includes/mail.php on line 12

i teraz niedostalem maila aktywujacego i niemoge pisac na angielskim forum

MatKus
25-07-2005, 15:31
Dzięki za zgłoszenie. Problem z mailami został już rozwiązany.

Slagolash
06-08-2005, 12:23
Jeszcze jeden bug odnośnie czasu wysyłania postów...

Mam wrażenie że po prostu czas na forum został ustawiony o godzinę do przodu:
http://img229.imageshack.us/img229/2353/ngliuwlrejgwrvb9wc.jpg
Podczas gdy w Polsce obowiązuje czas GMT+1 :)
To chyba nie jest trudny do rozwiązania błąd ;P

@down: To sory za plagiat xD

Jasiex
06-08-2005, 13:16
Napisałem już to wczesniej ;) Trzeba cos z tym zrobić :D:

KLIK (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=467424#post467424)

Shein Silvershadow
18-08-2005, 18:58
Logo na górze forum z napisem "Forum tibia.pl" prowadzi na stronę główną tibia.pl:/ To trochę kłopotliwe:)

Tana
20-08-2005, 14:27
Obecnie należę do grupy Heretycy, Metal Militia, MT Artists i Karczmy Skrybów. Problem polega na tym, że nie mogę postować w MM i MTA. Posty się nie pokazują lub są dołączane dopiero po paru godzinach (rekordem byl post w MM, ktory dodał się po 2 dniach).

O ile wiem Baron Kaldrick też ma ten sam problem, i też na MM, co jest już całkowicie śmieszne, gdyż jest liderem grupy.

Wszystkie inne posty, we wszystkich innych działach są dodawane bez problemu. Co zrobić?

Pablosso
01-09-2005, 14:02
W temacie Premium Account - Help http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38451 są trzy maleńkie błędziki
- Czy musze podawac haso lub numer konta?
- Oczywiscie, ze nie. Numer konta czy haslo nei sa nam potrzebne przy kupowaniu pacc. Wystarczy nick postaci, wpisz jeszcze swiat i e-mail, abysmy mieli pewnosc, ze pacc kupujemy wlasciwej osobie.
W następnym pytaniu też jest literówka
Czy musze pisac na [email protected] ze zamowilem pacc?
- Nie, nawet wskazane jest zebys nic nie pisal takiego, bo tylko zasmiecisz nam skrzynke. Gdy pacc kupimy wyslemi ci maila z potwierdzeniem. Ty nam nic nie musisz wysylac na maila.
Nie jest to nic wielkiego, ale im mniej błędów tym lepiej.

Sharphis de'Moon
13-09-2005, 20:29
Problem dotyczy tej nowej reklamy zaraz pod tymi wszystkimi Szukaj i tak dalej. Gdy naciskam na szukaj, ta zakładka "wchodzi" pod tą reklame i nie można nic wpisać.

Rabanbar
15-10-2005, 16:56
Zauważyłem że ostatnimi czasy kiedy pisze posta o godzinie 16:06 pisze ze został utworzony o 16:56 czyli z przesunieciem 50 minut. Nie jest to bardzo znaczący problem ale zauważyłem więc chce sie podzielic tą wiedzą.

p.l
15-10-2005, 17:38
Zauważyłem że ostatnimi czasy kiedy pisze posta o godzinie 16:06 pisze ze został utworzony o 16:56 czyli z przesunieciem 50 minut. Nie jest to bardzo znaczący problem ale zauważyłem więc chce sie podzielic tą wiedzą.
to nie błąd forum tylko kwestia ustawienia odpowiedniej strefy czasowej u użyszkodnika.

Wędrowiec
19-10-2005, 19:33
Mam problem z pełnym edytorem tekstu. Gdy pisząc post, naciskam przycisk "Wklej", to pojawia mi się komunikat "Musisz zmienić ustawienia Mizilli by ta akcja była dozwolona" (jest błąd: Mozilli, nie Mizilli, ale to nie ważne). Co mam ustawić w Mozilli, bym mógł wklejać?

MATI9630
07-12-2005, 07:45
Wchodzę na: http://tibia.pl/forum/showbans.php , chcę kliknąć którys z profili zbanowanego usera i zawsze wychodzi ten sam profil: Galdian Becker.

Dziutrix
07-12-2005, 18:09
Mi ostanio forum wcale się nie chce włączyć, poza tym strona domowa też. Mam komunikat, że serwer jest przeciążony. Działa raz na pół godziny :(

MATI9630
07-12-2005, 20:39
Serwer jest przeciążolny, bo za dużo userów online. Poza tym, wymagania serwa rzeczywiście są do bani;/

Gniew Mroku
25-12-2005, 09:33
Od czasu do czasu nie można obejrzeć ostatniego posta, np. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4174(link aktualny tak długo jak w topicu jest 361 postów). Nie można tam zobaczyć ostatniego posta przy ustawiniu postów na strone dzielących 360 bez reszty(co daje nam ładny zbiór: 10, 15, 20, 30, 40, 60 skutecznie nie pozwalając obejrzeć tego posta większości userów :( ).

MATI9630
27-12-2005, 16:03
Czemu kalendarz został usunięty ze strony głównej? (mam na myśli "dzisiejsze wydarzenia"..)

Minox
28-12-2005, 23:43
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38132&page=12&pp=10 w tym temacie nie chce sie otworzyc 12 strona-gdy sie na nia klika,otwiera sie 11 :confused:

Cerberx
31-12-2005, 22:32
1. Po pierwsze czasami kolejne strony forum nie chcą się wgrać (czekam kilkanaście minut i nic)
2. Po drugie nie wiem gdzie zniknął jeden z moich wcześniejszych postów (nigdzie go nie znalazłem)
Jeśli ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc ;)

MATI9630
01-01-2006, 08:28
1. Nie chcą się wgrać, bo serwer jest P R Z E C I Ą Ż O N Y !
2. Twój post prawdopodobnie był spamem, albo łamał regulamin.. swoja drogą, przeczytaj go.

Matek
22-01-2006, 09:57
Moze ni tyle co blad a leciutki niedopatrzenie. Podczasa ladowania forum na pasku adresu wgrywa sie miniikona vB, zmiencie to na ikonke tibii, tak jak bylo kiedys.

Pramus
22-01-2006, 11:44
No to po wczorajszej aktualizacji forum zauwazylem nastepujace bledy:
- opcje typu pogrubienie, wyrownywanie tekstu itd., ktory pojawiaja sie przy tworzeniu/edycji posta pojawiaja sie, ale nie mozna na nie kliknac. Dzialaja tylko reczne komendy typu [ B]
- gdy jakis modek skasuje temat, pojawia sie tylko jego autor. Nazwa tematu nie jest wyswietlana (nie wiem czy to blad, czy celowe posuniecie, ale mysle, ze powinna byc wyswietlana nazwa tematu, bo nie wiadomo czy mod uczciwie go skasowal. Nikogo o nic nie podejrzewam, ale tylko podaje przyklad)
- przy nazwie uzytkownika nie ma zielonego/czerwonego kolka pokazujacego jego stan online/offline. Wyswietla sie ono dopiero po wejsciu w profil usera.

@DOWN
No rzeczywiscie, moj blad, ale mysle, ze tamta pozycja byla lepsza. Wiec jesli sie dalo to prosze o powrot do poprzedniego miejsca przy okazji naprawiania bledow.

Taube
22-01-2006, 11:53
@up
khem... zerknij na znaczek raportu i przenieś wzrok na pole po jego lewej stronie ;)

d.Taube

MKM
24-01-2006, 10:34
Ja mam taki problem że za każdym razem muszę się logować, pomimo tego że zaznaczam "zapamietaj mnie". Zauważyłem również brak polskich tłumaczeń w dziale "pomoc". Moze to "zapamiętaj mnie" jest z mojej winy? ae rpzed updatem forum wchodziło normalnie.

Hegemmon
24-01-2006, 10:57
Ja mam taki problem że za każdym razem muszę się logować, pomimo tego że zaznaczam "zapamietaj mnie". Zauważyłem również brak polskich tłumaczeń w dziale "pomoc". Moze to "zapamiętaj mnie" jest z mojej winy? ae rpzed updatem forum wchodziło normalnie.
prawdopodobnie nie przechowywujesz plików cookie, lub sam je usuwasz. To w nich jest zawarta informacja(w postaci zaszyfrowanej) o tym którym userem jesteś i jakie masz hasło dostępu. wyeliminuj problem z cookie, to będzie wszystko grać.

Co do problemów niektórych z zegarkiem to przypominam, żeby w opcjach ustawić GMT+1 i automatyczne wykrywanie ustawień DST. bez tej opcji czas nie diała zawsze/lub wogóle.

Dwarf
24-01-2006, 11:28
@up: mnie tez nie zapamietuje. Poza tym nie widze logo forum tylko jak by takie rozpkixelowane. I ciagle wyskakuja mi takie ikonki gdzies :
http://img301.imageshack.us/img301/2858/pleased1au.gif (http://imageshack.us)
ALbo jako ikonki jak dodaje posta albo zamiast ikony "Odpowiedz" czy tez w menu po lewej gdzie widnieje avatar i dane uzytkownika....
http://img41.imageshack.us/img41/6567/menu0br.png (http://imageshack.us)

Pablosso
24-01-2006, 12:10
http://img35.imageshack.us/img35/5796/forr9gu.jpg
Co to ma być? Jest wszędzie nie tylko na stronie głównej.
edit: właściwie to problem juz po części rozwiązany ;p
edit2: chociaż już nie

Norah
24-01-2006, 12:51
Ja zamiast avka widzę deskę z kłuteczką i nie mogę zmienić avka.

Misza
24-01-2006, 13:35
Ja też wszędzie widzę te kłódki... Pojawiły mi się dopiero dzisiaj rano przy otworzeniu któregoś z tematów... Już myślałem, że to jakiś nowy sposób przypominania użytkownikom, że temat jest zamknięty...

TiTuS
24-01-2006, 13:38
Te kłódki to pewnie wina tej nowej wersji forum...możliwe, że ten skin nie działa właściwie na tej wersji forum...

AibiT
24-01-2006, 13:38
Wszędzie kłudki, what`s up ?:D:D

Pasorzytek
24-01-2006, 13:43
juz jest ok ... pochodzcie troche po forum i bedzie dobrze :) ja tez to mialem

poprostu nia sa wgrane wsyzstkie grafiki na serer dlatego :D zobaczcie ze pomalu znikaja klodki i jest ok

ms IE 6.0.2900.2180.xpsp_sp2_gfdr.050301-1519

Czarna_Mamba
24-01-2006, 13:50
Kurcze, wszędzie kłódki !! Oczopląsu dostaję...

Badzo
24-01-2006, 13:52
Ja to zablokowałem Adblockiem i mam częściowy spokoj...

Matek
24-01-2006, 14:04
Tez to samo.

pewnie admini wdrazaja wersje lajt, bo tak nagle nic nie ma prawa sie spsuc

Hegemmon
24-01-2006, 14:10
nie spammujcie problemem z grafiką. Forum jeszcze nie jest do końca dopasowane i mogą się pojawiać takie krzaczki, ale pojedyńcze zwrócenie uwagi na problem w zupełności wystarczy. Problem zostanie naprawiony najszybciej jak to będzie możliwe.

Angel of Death
24-01-2006, 14:20
Na dole tematu nie widać tego paska kto czyta temat i przy pisaniu posta połowa tego tła dla emotek ma inny kolor.

http://www.members.lycos.co.uk/angel1122/kolor.JPG

Moze ni tyle co blad a leciutki niedopatrzenie. Podczasa ladowania forum na pasku adresu wgrywa sie miniikona vB, zmiencie to na ikonke tibii, tak jak bylo kiedys.

Ja zawsze miałem tą ikonke vB :P tylko teraz ma inny kolor, taka niebiesko srebrna :>

Hakuoh
24-01-2006, 15:00
Ja też mam problemy z zalogowaniem. Jestem zalogowany po momencie wchodze na jakiś temat i chce odpowiedzieć a tu wykakuje że nie zalogowany itp. I to nie wina cookie.

Aval
24-01-2006, 19:41
Nie działają linki przypominająće hasło. Naprawcie to ja chcę swoje stare konto! plx xp

Specter
24-01-2006, 20:05
A ja niewiem czy to problem z nowym forum, czy któryś z modów poprostu czaczął się wygłupiać. Mianowicie ktoś mi wlepił 5pkt., a ja nawet nie wiem za co...nie przyszedł żaden pw, ani nic w tym stylu...
O co chodzi? Chciałbym wiedzieć za co zostałem ukarany...

Taliboy
24-01-2006, 23:04
Niech wróci paseczek z informacją kto czyta dany temat PLX!

Dwarf
24-01-2006, 23:06
Moze to nie problem, ale nie chcialem zakladac nowego tematu... zniknela na dole tabelka z iloscia ludzi ktorzy ogladaja dany temat. Nie wiem czy bylo to zamierzone ale fajnie by bylo gdyby to wrocilo :)
@up: ajj za wolny jestem :P
@down: no mowilem ze za wolny :D

Angel of Death
24-01-2006, 23:21
Moze to nie problem, ale nie chcialem zakladac nowego tematu... zniknela na dole tabelka z iloscia ludzi ktorzy ogladaja dany temat. Nie wiem czy bylo to zamierzone ale fajnie by bylo gdyby to wrocilo :)
@up: ajj za wolny jestem :P

Tia za wolny o jakies 9 godzin, napisałem już o tym =] Czytajcie temat ;)

Hegemmon
25-01-2006, 00:14
A ja niewiem czy to problem z nowym forum, czy któryś z modów poprostu czaczął się wygłupiać. Mianowicie ktoś mi wlepił 5pkt., a ja nawet nie wiem za co...nie przyszedł żaden pw, ani nic w tym stylu...
coś ci się pomyliło bo masz 0 punktów

co do informacji o tym kto teraz przegląda temat, to niebawem ta funkcja wróci, bo zniknęła ona przypadkowo podczas aktualizacji

Asalath
25-01-2006, 12:39
http://foteka.pl/?pokazImg=1249

Widać co szukam

A tera winiki tego szukania

http://foteka.pl/?pokazImg=1251

Niżej pisalo cos o PACC przez tibia pl i jeszcze dziwniejsze tematy...

No nie wiem o co chodzi bo na starym forum wszystko ladnie szukalo.

Taube
25-01-2006, 13:14
z tego co ja widzę, uznało, że 'o' i 'irc' są za krótkie by je uwzględniać w wyszukiwarce :P
tak więc szukało tylko samego 'wszystko' ;) i tym samym totalnie skopało twoje poszukiwania..
ja wcześniej na to uwagi nie zwróciłam, gdy czegoś szukałam, ale to może strasznie życie utrudnić - i obalić zasadę 'a wpisałeś w wyszukiwarce' :evul: którą się powtarza nagminnie przy 'powracających' tematach

co z tym 'problemem' zamierzają zrobić siły wyższe tego miejsca? B)

d.Taube

Vanhelsen
26-01-2006, 22:59
Normalny user nie widzi tematu uzuniętego topica, jedynie jego autora i powód, przydało by się to poprawić, łatwiej wtedy się połapać jaki temat został skasowany.

Galarion
27-01-2006, 00:58

Zmienilo sie, ze wyswietlane sa twoje aktualne punkty karne i liczba ostrzezen(Warnings), ktore otrzymales w calej 'karierze', wczesniej byly tylko te 'aktualne'. Moze sie to jeszcze zmieni.

Dajcie "liste ostatnio zbanowanych" spowrotem :D(jesli celowo jest usunieta, to sorry).

Angel of Death
09-02-2006, 22:12
Dlaczego nadal nie ma paska kto czyta temat =[ ?

Draco
10-02-2006, 11:19
Podczas proby zmiany hasla (ktos ostatnio probowal wlamac sie na moje konto na tym forum :/, ale po 5 probach sobie odpuscil :] ): wysylany zostaje mail z kodem aktywacji. Po jego kliknieciu wyskakuje:

"Dziękuję, $username.Twoja rejestracja jest teraz zakończona.."

Chodzi mi o to $username, czy nie mial tam byc przypadkiem moj nick?
Jesli tak to szybciutko to poprawcie ;)

wobixix
10-02-2006, 20:05
Serpent Spawn
HP 3000 Summon ---
Exp 2000 Convince ---
Odporny na Paraliż, trucizna. Specjalne paraliżuje, leczy się
Walka w zwarciu, poison wave, atak dźwiękiem.
Loot 0-175 gp, green mushroom, old parchment, Golden Mug, Book, bag, Charmer Tiara, Power Bolt, Small Sapphire, Life ring
Odgłosy Hisss
Opis Te ohydne stworzenia zostały stworzone przez Boga-Węża w tym samym procesie co Jaszczuroludzie. Podczas upadku Jaszczurzej cywilizacji, rasa ta wymykała się z pod kontroli, aż w końcu stała się zagrożeniem dla jaszczurów.
Występowanie Tiguanda
Taktyki

jest zle napisane Tiquanda nie Tiguanda :D

Dark Sven
11-02-2006, 23:10
Dear __DARK_SVEN__,
A warning you have received for violating forum Tibia.pl Rules has been removed by the Forums team. The removed warning concerned:
Za niewielkie przewinienia
(Warning Type = Drobne upomnienie)
The post for which you were warned, and whose warning has now been removed, can be seen here:
Warned Post
With this warning being removed, 1 point(s) have been removed from your total.
Your total Warning Level at the moment is: 1 point(s).
Please reply back if you have a dispute

Ostrzeżenie po angielsku???Chyba że to akcja douczania użytkowników :p
btw. Kto mi dał ostrzeżenie ?bo nie widać

Duch Niespokojny
16-02-2006, 22:05
W niektórych tematach, na przykład w tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=55598&page=3) nie da się wyświetlić ostatniej strony.

Taube
16-02-2006, 23:09
problemem jest nie ostatnia strona, lecz jeden post, który jest na niej ;)
podczas wysyłania wystąpił jak często to się dzieje tutaj jakiś błąd i pomimo, że zapisał nowy post danego użyszkodnika, to jednak nie 'zarejestrował' widać tego posta na swój sposób ;) dzieje się tak zazwyczaj gdy serwer jest na skraju wyczerpania i siada (jako, że nie jestem za pan brat z php to dokładnie wytłumaczyć nie jestem w stanie :P)
jeśli klikniesz na 'odpisz' to powinno ci pokazać poprzednie posty pod okienkiem, tym samym ostatni
wraz, gdy ktoś doda kolejny post (tym razem, jeśli bez błędu się zapisze), problem powinien przestać istnieć, gdyż tamten post zostanie zauważony i normalnie będzie przenosić na następną stronę ;) - a jak widać, problemy Zgredzik miał, gdyż wysłało mu aż 4 razy tego samego posta - klikał widać tyle razy na 'wyślij odpowiedź' miast zaczekać :)

jeśli ktoś dokładnie wie co to za wybryki to może wyjaśnić ;) ja tak laicko opisałam

d.Taube

jurek260
23-02-2006, 20:10
Mam pewien problem z forum a mianowcie dlugie oczekiwanie na otwarcie forum i otwacie nstepnej stronki z danego tematu. Mam neo 512 i nie wiem czy te forum tak chodzi czy mam cos z przegladarka a używam opere??

Taube
23-02-2006, 20:41
wejdź na forum o 8 rano a zapewniam cię, że nie będziesz miał tych problemów XD
najprostszym wytłumaczeniem jest -> spójrz na listę obecnych na forum, przemnóż to sobie razy kilka biorąc za odświeżanie oraz otwieranie kilku okienek, a wyjdzie ci prawidłowa liczba obciążająca serwer, na którym to forum stoi ;)

d.Taube

Stasioman
03-03-2006, 07:51
Zawsze miałem autologowanie, więc nie zmieniłem sobie hasła, aż pewnego pięknego dnia w pewnych okolicznościach z komputera znikły wszystkie cookies. Ponieważ standardowe hasło trudno zapamiętać, a na koncie mailowym mam straszny śmietnik i nie mogłem znaleźć maila aktywującego, chciałem skorzystać z przypomnienia.
Tylko gdzie ono było? Przez jakiś czas przeszukiwałem forum w poszukiwaniach, aż w końcu mnie olśniło i kliknąłem "zaloguj". Tam znalazłem link do przypominający, jednak był on już nieaktualny (prowadził do nieistniejącej strony...).
W końcu wziąłem się za poszukiwania. Powoli, mail po mailu przeglądałem tematy (nie włączając ich ofcoz). Za pierwszym razem nic nie znalazłem (chyba zacznę nazywać swoją skrzynkę pocztową "otchłań" czy jakoś tak...), więc ponowiłem poszukiwania. Wtedy udało mi się odnaleźć właściwą wiadomość:dance: .
W związku z tym apeluję o umiejscowienie "przypominajki" w jakimś bardziej widocznym miejscu.

cordwell
12-03-2006, 13:14
Po rejestracji zobaczyłem coś takiego:

Dziękujemy za rejestracje, $username. Na adres $email został wysłany e-mail z informacjami jak aktywować twoje konto. Kliknij tutaj aby powrócić tam gdzie byłeś poprzednio..

wygląda mi to na jakiś błąd ze zmiennymi, no ale ja się nie znam :p

ViteQ
15-03-2006, 15:05
Skoro na tym forum jest tyle ludzi, to powinny się tu znajdować liczniki postów, pod avatarem. Na przykład wasza konkurencja z www.tibia.org.pl ma juz dawno liczniki postów na swoim forum.

Taube
15-03-2006, 16:07
@up
i właśnie dlatego zostały one usunięte ;)
odwołuję do innych topików w tym dziale - poszukaj sobie tych z licznikami postów, a wszystko stanie się jasne :]

d.Taube

Masterek Danio
08-04-2006, 18:16
Mnie się na firefox'ie nie wyświetlają emoty tylko napisy emotek
A wczoraj widzialem fora grupy siatkarzy [nie jestem zaproszony] :/

behonder
09-04-2006, 00:12

kostooch
11-04-2006, 10:05
Mi rowniez. Pewnie jakas awaria bazy danych, bo czesc userow ma widoczne avatary, a czesc nie. Upload i zmiana avatara w opcjach profilu nie pomaga.

Miko
11-04-2006, 16:03
ja niewidze avatara, albo nie moge go uploadować, pisze tylko Miko's avatar i nie ma obrazka, co się z tym dzieje?

slawekmag
11-04-2006, 16:59
@up
Ja też nie widze połowy avatarków na forum. Czasami nawet swojego nie widze.

Yoh Asakura
11-04-2006, 20:13
Ale wy macie problemy z tymi avatarami...mi się w ogóle żadne grafiki na forum nie wyświetlają i nie marudze :P

kostooch
11-04-2006, 21:10
Ale wy macie problemy z tymi avatarami...mi się w ogóle żadne grafiki na forum nie wyświetlają i nie marudze :P
Ja wymagam zawsze perfekcyjnego dzialania roznych skryptow, na dodatek jest bardzo marudny i czepialski. :P

kani_mani
19-04-2006, 17:41
Też mam ten sam problem z avatarem:(

Zamkniety w domku
24-04-2006, 20:16
Nie wiem czy inni maja taki problem, ale ja mam :P

Gdy ustawiam w PKU strefe czasowa na GMT 0, to wyswietla mi poprawnie "Wszystkie czasy podano w strefie GMT. Teraz jest 18:13.".

Jak wiadomo w polsce obowiazauje GMT +1. Gdy zmieniam na taka wyswietlaja mi sie czasy w GMT +2 "Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:15.".

Gdy zmienie w PKU na GMT +2, to rowniez jest GMT +2.

Czyli nie ma strefy czasowej GMT +1 - taki jest moj problem ;)

Cichy
04-06-2006, 14:21
Po ostatniej aktualizacji tematu "Zwiedzaj z Cichym" zmiany został wprowadzone. Odświerzam strone, sprawdzam link downloadu. Działa. Wchodze za parenaście minut - cały temat został obciety do jakiegoś 30 filmu. Wiem, że post jest trochę duży (:P ), ale nie wyświetliło informacji, że został przekroczony limit znaków. Zresztą, jak napisałem - zmiany się zapisały, i za chwile znikło 2/3 posta.

Kopiko
20-06-2006, 23:38
Forum pokazuje zły czas

Bodziu
06-07-2006, 14:32
Warny nie znikają po określonym terminie a właściwie w ogóle.

Sesef
20-07-2006, 03:17
Forum pokazuje zły czas

Bo trzeba przestawic w opcjach

Nie weim czy to tuaj ale ja w Nowej skórce w PA w opcjahc konta mam opisy funkcji ale checkboxow do ich wlacznaia wylaczania juz nie mam :/

Tawer Redeye
28-07-2006, 20:47
Nie mogę zobaczyć mojego posta w temacie flora- rookgardu... pokazu się ,że jest jeszcze jedna strona a gdy na nią klikam wchodzi mi na pierwszą.

Arathorn
04-08-2006, 10:02
Klikam sobie na mój profil, tam pisze "warnings:warnings:3" to już samo w sobie chyba jest błędem bo albo samo warnings albo warning level pownno być. Oprócz tego koło mojego postu jest przycisk "view your warnings" gdy na to klikam wyskakuje mi coś takiego : "An error has occured, the following message has been left below: : You do not have permissions to view warnings information". Byłbym bardzo zadowolony gdybym mógł objerzeć za co mam warny.

Jarassimus
15-08-2006, 08:32
Witam.

Przepraszam, napisałem tego posta chyba nie w tym temacie co trzeba (tutaj) - ale może dzięki temu będzie to lepiej widoczne. W razie potrzeby proszę jeden z postów usunąć.

Po wczorajszych pracach na forum, obecnie jest taki jeden utrudniający jego przeglądanie błąd, polegający na tym, że jeśli przy tytule wątku do przeczytania kliknie się na ten obrazeczek (trójkąt) prowadzący do ostatniego posta w tym wątku, to wyświetla się coś takiego:Wiadomość forum.

$idname nie został określony. Jeśli kliknąłeś na poprawny link do forum, skontaktuj się z webmasterem (mailto:$vboptions[webmasteremail])Proszę też zwrócić uwagę, że adres e-mail do skontaktowania się z webmasterem w tym komunikacie jest także nieprawidłowy:
"mailto:$vboptions[webmasteremail]".

Przesyłam pozdrowienia.

Wald_Kerius
17-08-2006, 10:08
Wiem, że forum zostało zaktualizowane do nowej wersji i jeszcze nie wszytsko może działać tak jak powinno. Jednak już przez dośc długi okres czasu nie działają avatary. Nie da się zmienić na nowy i wyskakuje taki komunikat
Fatal error: Allowed memory size of 4220451 bytes exhausted (tried to allocate 4864 bytes) in /home/hosts/tibia/forum/includes/class_dm_user.php on line 201
Kolejną rzeczą która zauważyłem to jest to, że nie da się wejść w dział "Zobacz moderatorów i grupy forum" Wyskakuje wtedy taki komunikat
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 53 bytes) in /home/hosts/tibia/forum/showgroups.php on line 139

Yoh Asakura
28-08-2006, 21:00
Się tak spytam - czy tylko u mnie na forum nie wyświetlają się żadne obrazki ? Tzn. nie ma żadnych emotek, nie ma obrazka reprezentującego "Nowy Temat" etc. ? Jeżeli tylko u mnie to jak to naprawić ?
@Edit:
Działa...bynajmniej u mnie.

Kridon Rolus
28-08-2006, 22:03
@up
U mnie jest tak samo. z obrazków tylko avatary działają. Tak to żaden obrazek się nie pokazuje. Niech ktoś powie o co chodzi???

kaczi
28-08-2006, 22:23
A ja myślałem, że to tylko u mnie :)

Wielkie G
21-10-2006, 09:02
hmmm, nie wiedzialem gdzie to wkleic, ale...

Gdy uzywamy starego layoutu to pokazuje sie na glownej stronie link do tematu z ankieta najnowsza. A gdy nowego, tego linka nie ma... wlasnie moze to powoduje, ze wiecej osob wybralo opcje "nie" :P

PS. kiedy pruboje np. zrobic nowy temat w dziale niusy (czyli cos niedozwolonego), i chyba takze przy kilku innych komunikatach o bledach zamiast mojego nicka pisze $bbuserinfo[username]. Jest to blad skryptu php, moze zle ustawiony plik tpl (jezeli sa uzywane na forum) albo wpisanie zmiennej w pojedyncze apostrowy.

Vanhelsen
01-12-2006, 01:45
Witam, pytanko, czy tylko mi nie działa opcja "zaznaczania" postów do cytowania (ten "+"ik przy "cytuj")?? tzn, nie chce się "zaznaczać"

Pasorzytek
01-12-2006, 02:33
Witam, pytanko, czy tylko mi nie działa opcja "zaznaczania" postów do cytowania (ten "+"ik przy "cytuj")?? tzn, nie chce się "zaznaczać"

po kliknieciu w tamten znaczek ikonka powinna sie zmienić na taka jakby bardziej brązową kartke. i naciśnij przycisk odpowiedz na dole strony (nie ten w szybkiej odpowiedzi ale ten by otworzyla sie nowa strona do odpowiedzi)

Vanhelsen
01-12-2006, 10:55
po kliknieciu w tamten znaczek ikonka powinna sie zmienić na taka jakby bardziej brązową kartke. i naciśnij przycisk odpowiedz na dole strony (nie ten w szybkiej odpowiedzi ale ten by otworzyla sie nowa strona do odpowiedzi)
Wiem, teraz zauważyłem, że mi ta opcja nie działa tylko w niektórych tematach... n.p: tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1105920#post1105920) Mogę bezproblemowo zaznaczyć pierwszy post, ale już kolejne ikonki nie chcą się zmieniać...

@down: możliwe, nie wiem, a ów ikonki nie mam bo jadę na ffoxie ;]

Pasorzytek
01-12-2006, 15:55
pewnie gdzieś nie domkniety jest jakis znacznik zobacz na dole że na tej stronie forum jest gotowe i jest ikonka normalna strony IE ale w tamtym temacie juz zglasza błąd jakiś

Vrael
07-12-2006, 20:16
Nie wiem czy to moja wina, czy wina tego forum. Używam Mozilli Firefox i przez większość czasu nie mogę się zalogować. Wpisuję nick i hasło, dostaję podziękowania za zalogowanie się, po czym znowu jestem wylogowany. Czasami zaś, wchodzę na forum i jestem automatycznie zalogowany jak być powinienem. Mam nadzieję, że da się to jakoś naprawić :/

P.S.Na IE mogę się normalnie zalogować, ale problem w tym, że ja chcę używać firefoxa : p

Celoz
09-12-2006, 03:56
Tak na offtopie - czy mi się wydaje, czy uruchomiono licznik postów i zmieniono logo strony (ta ikonka)?

Parys
09-12-2006, 11:28
Nastąpił update forum i teraz wszystko wraca do normy, Licznik postów, u mnie już się nie pojawia.

Qubiczek
08-01-2007, 15:39
Błęedzik xD

Jest:

Zakładanie nowych tematów jestnie dozwolone.
Odpowiadanie jest dozwolone.
Załączanie plików jest dozwolone.
Edytowanie własnych postów jest dozwolone.

a Powinno byc:

Zakładanie nowych tematów jest nie dozwolone.
Odpowiadanie jest dozwolone.
Załączanie plików jest dozwolone.
Edytowanie własnych postów jest dozwolone.

Małę ale szkodzi xD

Kamil1000
08-01-2007, 18:46
czemu to całe forum tak woooooooooooooooooooooolno działa, no chyba że liczba użytkowników od tego zależy to sory trafiłem pod zły adres:
http://img219.imageshack.us/img219/2764/snap12ak1.jpg

Descartes
16-01-2007, 14:22
Wam też się tak ogłoszenia rozjeżdżają? (tylko stary layout stwarza taki problem)

http://img144.imageshack.us/img144/1364/xxzwy4.th.jpg (http://img144.imageshack.us/my.php?image=xxzwy4.jpg)

Kamil1000
08-02-2007, 22:01
czemu to forum zamienia celowo rozszerzenie http://img230.imageshack.us/img230/2263/snap22fc1.jpg na ***** (może też i inne rozszerzenia) (to forum jest takie głupie że musiałem aż dać obrazek)
Wam też się tak ogłoszenia rozjeżdżają? (tylko stary layout stwarza taki problem)
ja też mam taki problem ale w komórce

bosal
26-02-2007, 20:23
czy problem nadal wystepuje ? patrzylem pod IE FF i Opera i wszystko wyglada dobrze

Kamil1000
05-03-2007, 21:51
co to za jakiś error 500? :
http://img507.imageshack.us/img507/7513/snap51xl1.th.jpg (http://img507.imageshack.us/img507/7513/snap51xl1.jpg)

Waldwszkole
06-03-2007, 09:05
up. Czasami tak się zdaża jak coś się "padnie"

Kamil1000
11-03-2007, 20:43
coś to forum chyba zaczyna powoli się psuć, bo ostatnio bardzo często podczas ładowania stron forum przez jakieś 25-30 sekund pokazuje się na pasku stanu w mozilli coś takiego: http://img67.imageshack.us/img67/7470/snap70ui1.jpg na innych komputerach było tak samo

bosal
11-03-2007, 22:05
zbadamy sprawe

Kamil1000
12-03-2007, 16:08
@up już się trochę poprawiło ten napis jest przez jakieś 5-10 sekund

Nide Wune
09-04-2007, 11:01
Ja znalazłem bug, a raczej mowa o exploit-cie, informacje wysłałem na pm.

bosal
24-04-2007, 00:28
Forum zostało upgradowane do najnowszej wersji 3.6.5 prosze zglaszac uwagi.

IceniX
24-04-2007, 13:15
Wczoraj napisałem mój 1 temat. wczoraj jeszcze był a dziś go niema,
co jest??X( X(

emilok
24-04-2007, 13:49
IceniX
Jak na moje oko to wtorek, ale mogę się mylić.

Tomeksonick
26-04-2007, 19:14
moj problem polega na tym ze po zainstalowaniu jak chce włączyć Tibie wyskakuje mi napis please choose another video graphics mode próbowałem cos zmieniac ale sie nie udało

Kamil1000
26-04-2007, 19:50
Forum zostało upgradowane do najnowszej wersji 3.6.5 prosze zglaszac uwagi.
no wreszcie nie "oczekuje" firefox na "forum.tibia.pl"

Lapojufo
13-05-2007, 12:09
mysle ze nie ma problemow w tym czasie

Misza
20-05-2007, 13:51
Dla mnie nadal problemem jest niemożność edytowania wpisanych przez siebie notek. Czasami walnie się jakiś błąd (literówkę, czy coś) i nie można tego poprawić. Teoretycznie by to stworzyło problemy, bo użyszkodnicy by najpierw pisali bluzgi, a gdyby ktoś im to wytknął, to by po prostu edytowali. Ale można by wprowadzić czas na edycję, np. 5 minut.

Sporty
21-05-2007, 07:34
Ja chcialam zapytac czy na forum jest taka opcja jak: sledz odpowiedzi w tym temacie lub powiadamiaj mnie o odpowiedziach w tym temacie ? Nie znalazlam w panelu kontrolnym a to bardzo ulatwia poruszanie sie po forach.

Celoz
21-05-2007, 07:45
Wczoraj napisałem mój 1 temat. wczoraj jeszcze był a dziś go niema,
co jest??X( X(

Napisz do bravo, oni pomagają. Zawsze.

Misza
21-05-2007, 09:39
Ja chcialam zapytac czy na forum jest taka opcja jak: sledz odpowiedzi w tym temacie lub powiadamiaj mnie o odpowiedziach w tym temacie ? Nie znalazlam w panelu kontrolnym a to bardzo ulatwia poruszanie sie po forach.
'Subskrybuj temat'. W Opcjach tematu u góry. W panelu użytkownika możesz ustawić nawet powiadanie mailem.

Sporty
24-05-2007, 11:08
Dziekuje za pomoc:)

bosal
25-05-2007, 01:38
Panie i Panowie, przed chwila zostala wgrana najnowsza wersja forum 3.6.7 PL1, prosze o sugestie z bledami jakie wystepuja, choc mam nadzieje ze ich nie bedzie :)

slimaczek
26-05-2007, 22:48
Panie i Panowie, przed chwila zostala wgrana najnowsza wersja forum 3.6.7 PL1, prosze o sugestie z bledami jakie wystepuja, choc mam nadzieje ze ich nie bedzie :)

No, w końcu mogę wystawiać notki :D Teraz się zemszczę... <lol>
Co do błędów.. nie spolszczony jest tekst gdy się szuka czegoś 2x pod rząd w 30 sek:

The following errors occurred with your search:

1. This forum requires that you wait 30 seconds between searches. Please try again in 19 seconds.

Misza
31-05-2007, 21:20
Jeszcze jeden błąd - w profilu użytkownika nie można sprawdzić położenia na mapie, trzeba szukać postów.

salatka
29-06-2007, 15:43
nie wiem czy to u mnie cos nie tak, ale jezeli chce napisac dluzsza wypowiedz to niestety musze to robic w notatniku, bo po paru minutach pisania, klikam wyslij a tu puff! "Nie jestes zalogowany"

EMbet
17-08-2007, 17:38
Naprawilibyście wreszcie dział Multimedia, coś mnie trafia jak nie wyceluje sobie w te Zdjęcia albo w te Filmy które działają. Nie można by się tych co i tak wywalają errora 404 pozbyć?

Scartex
20-08-2007, 18:19
to ja mialem taki blad jak chcialem napisac nowa wiadomosc

na poczatku wydawali mi sie, ze ktos mi sie wlamal na konto bo jak chcialem napisac wiadomosc wyskoczylo mi zebym sie zalogowal (mam ustawione zeby sie logowalo automatycznie) to chcialem wpisac swoja nazwe uztkownika i haslo wyskoczylo to

http://img47.imageshack.us/img47/5060/uo0002rt9.jpg

kliklem w "Here" po czym wyskoczylo to -.-' (Zauwazcie ze jestem zalogowany na haslo ktore niby jest zle)

http://img505.imageshack.us/img505/6765/uo0001wr2.jpg

J.D
17-10-2007, 16:15
Ja mam mały błąd dotyczący emaila wysyłanego z informacjami na temat konta.

Witaj,

poprosiles o zmiane hasla na Forum Tibia.pl poniewaz zapomniałes hasla. Jesli nie zadałes tego, zignoruj ten list. Po 24 godzinach jego waznosc sie skomczy i stanie się bezuzyteczny.

Pozdro :P mam nadzieje ze dobry temat

Solaxe
26-10-2007, 23:03
Nie wiem, czy to już było, ale...

Mam problem z subskrybcją. W ogóle nie jestem informowany o nowych postach, w tematach wktórych się udzielam. :/

Solaxe
30-10-2007, 17:53
To pomoże mi ktoś?

<.<
01-12-2007, 21:49
http://foteka.pl/full/3dde5fce648c2f4fff862d3d682ad7e5.jpg
Jak ja to zrobiłem? 'O.o

Howard-Webb
29-06-2008, 18:48
Hiho
Od pół roku nie moge sie zalogowac na moje konto - Bartellox.
Nie mam pojecia czemu, bana nie mam, a konta jednak szkoda, ;s

Gdy wpisze passy, wyskakuje mi takie okienko, jak zawsze (Przekierowuje...

Dziękujemy za zalogowanie się, bartellox.

Kliknij tutaj, jeśli przeglądarka nie przeniesie cię automatycznie)

I moge czekac godzinami - nic sie nie dzieje.
Gdy wpisze od nowa adres forum, to to forum po prostu nie wchodzi wogole - trzeba usuwać ciasteczka, zeby sie zalogowac na 2 konto (to)

naprawcie mi konto!! ;d

@Down
próbowalem, nie dziala

Miałem tez od tamtego czasu 2 formaty, wiec nie jest to wina kompa

Pan i Wladca
29-06-2008, 19:55
Spróbuj, zalogować się na innej przeglądarce. Ja na Firefox'ie moge zalogować się ino na to konto, nie chce mi sie tego naprawiać. Na Operze już mogę normalnie zmieniać konta.

Capality
16-07-2008, 12:15
Zasady forum
By zarejestrować się, musisz przeczytać i zatwierdzić poniższe zasady.
Zasady forum
Rejestracja na tym forum jest darmowa. W zamian jednak chcemy, byś przestrzegał poniższych zasad. Jeśli się z nimi nie zgadadz, nie rejestruj się.
Regulamin forum znajduje się tutaj.

Wiadomość forum.
Temat nie został określony. Jeśli kliknąłeś na poprawny link do forum, skontaktuj się z webmasterem

chciałem regulamin sobie przeczytać xd

Ojciec Dyrektor
16-07-2008, 14:44
chciałem regulamin sobie przeczytać xd

Proszę:

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53789

Michoss
15-09-2008, 21:55
Jest bardzo interesujący problem z listą ignorowanych. Nie można do listy dodawać moderatorów, NAWET FOR PRYWATNYCH.

pemek33 jest moderatorem/adminem i nie możesz go/jej dodać do listy ignorowanych.
Dragon-Fly jest moderatorem/adminem i nie możesz go/jej dodać do listy ignorowanych.
Ryba jest moderatorem/adminem i nie możesz go/jej dodać do listy ignorowanych.

Nie uważacie, że jest to głupota?

Avallach
16-09-2008, 19:53
Nie uważacie, że jest to głupota?

Tak to jest głupota, wszyscy chcemy dac ignora rybie...

Marcin24
18-09-2008, 22:18
Kiedy próbuję zmienić opis grupy, to wyskakuje mi błąd:

http://img510.imageshack.us/img510/2594/grupait1.png

Cokolwiek bym nie napisał, nawet jak wszystko skasuje to i tak wyskakuje. Co poradzić?

Dordhs
27-03-2010, 16:07
W ślad za zmianą oprogramowania Resource Zone możliwe stało się utworzenie nowym forów dla poszczególnych języków. Równocześnie wzrosła aktywność dotychczasowego ogólnego wątku w ramach ogólnego, różnojęzycznego forum, a więc warto utworzyć osobne forum dla języka polskiego.

Ta wypowiedź jest zarazem testem: ustawiłem domyślne kodowanie dla tego forum na 8859-2 i teraz sprawdzam, co się stanie z polskimi literami, jakie do niej wstawiam... A więc 3-2-1 start

Wygląda na to, że wyglądają nieźle

Przenoszę więc na to forum wątek z dotychczasowego forum ogólnego i od dziś na każdy temat będziemy mogli rozmawiać w osobnym wątku.

Rumb
08-09-2010, 10:23
Przez pomyłkę wystawiłem sobie notki, zamiast napisać na blogu. Nie wiem o czym ja myślałem. Czy da radę jakoś te notki usunąć?

@down
wielkie dzięki :*

Slythia
08-09-2010, 11:02
Usunięte ;].