zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Najlepsze miasto to ......

Elfret*
10-08-2004, 13:37
Które miasto(oczywiscie w Tibi:D) według Was jest najlepsze??

Ja najbardziej lubie Thias i tam też jestem obywatelem, ale ostatnio zastanawiam sie czy nie przenieśc sie do Carlin bo to ponoć raj dla paladynów.

Przy opisywaniu miast podawajcie plusy i minusy danego miasta.
Bardzo prosiłbym aby w miare możliwości pisać dla jakiej profesji miasto jest najlepsze :) Dzięki

UwE_007
10-08-2004, 13:45
moim zdaniem venore jest dobre
kolo venore sa dobre rotowiska ( do treningu i expienia )
pozatym sa jeszcze beholdery, black knight, poh jest blisko oraz osada elfow ktora kiedys byla naprawde wspanialym miejscem do expienia ( zanim cip-owie zrobili zeby scauty uciekaly ), dodatkowo dl-e oraz dragusie sa naprawde blisko.
minusem jednym jest ten ze gsy czasami sa zlurowane pod wyjscie z venore co dla low levelowcow jest naprawde wielkim minusem

Abdul
10-08-2004, 13:48
Venore ------- pokochalem je od razu :P plusy to chyba najblizej do poha,blisko na bk,elfy,dle,smoki i ogolnie fajne chatki sa i klmat w miescie
carlin ------ carlin hmmm... jak dal mnei carlin moze byc nie ma zbyt duzo expowsk w poblizu (dla ludzi z wyzszym lvl) ale za to blisko jest do molts :P noi atmosfera jest jedyna w swoim rodzaju czyli : br?, Hi train ? yes die die !! (chodzi o lvl pk) i to czasami jest smieszne jak sie przygladasz noobom
Edron ------- Dobre chatki,dobrze polozone miasto bo sa baardzo liczne expowiska i te dobre ;] i na ogol jest tam spokojnie
Darashia ------- miasto chyba najlepsze dla sorcow ~~Rotowiska~~ i minoski ;] miasto niczego sobie
thais ---- moje 1 miasto w tibi do ktorego pognalem ( bo nei bylo innego:P ) duze miasteczko fajne ale szkoda ze nie ma jakiegos sytego exposka na powierzchni w okolicach thais
cormaya ----- domki sa i to nawet nawet ale za to zamulajaca wyspa ;/
kazordoon ----- miasto z klimatem krasnaaaali i to mo sie podoba tylko szkoda ze ytrza tak dlugo dreptac do depo od bramy (tej przy starym beholderze) noi oczywiscie dobry exp na kazdym lvlu ale jest minus bo lodka jest troche daleko i tylko plynie na cormaye

Nesipeh
10-08-2004, 13:55
Wedlug mnie Ab'dendriel. To tylko moje zdanie, ale mieszkam tam od zawsze :P Zawsze duzo polakow, spoko miejscowki do treningu, malo pk. Co do minusow to nie ma gildi profesji i sredniej jakosci domku, jest pare fajnych, ale reszta lipa :/ Poprostu takie male zadupie, ale wlasne i swojskie - za to je lubie :D

Externus
10-08-2004, 14:11
ja zaznaczylem ab jako ze mieszkam tam hmmm od poczatku mojej kariery w tibii. miasto z chyba najwieksza iloscia polakow i to mnie jakos na poczatku przyciagnelo a teraz nie mam zamiaru porzucac tego "polskiego" miasta. jesli chodzi o praktycznosc to najleprzymi wedlug mnie miastami sa venore (wyj***te domki) i edron (bliski dostep do hero/demonow oraz cyclopolis i behemotow)

Maniak Ziomek = )
10-08-2004, 14:16
ab'dendriel, bo kiedys gosciu wylozyc na depo mpa. - magic plate armor i dal loga =/

Nesipeh
10-08-2004, 14:21
YO MASZ NA HACIE I LICZ SIE ZE SLOWAMI ! podaj serwer i nick na privie pogadamy w tibii

lol ja powiedzialem ze kocham to male zadupie, a jak co to gram na lunie serdecznie zapraszam :)

Vanhelsen
10-08-2004, 14:21
Ab, a dlaczego ??, Bo mam miłe wspomnienienia z tym miastem, lubie tematyke elfów i wogule jest ładne i mieszkam tam od oawoen dawna. Ale to chyba sie zmieni bo już czaje się na hatke w Ankrahum :D

Dwarf
10-08-2004, 14:27
Ja jestem obywatelem Venore.Podobają mi się ukryte tereny :) :D ale zastanawiam się czy nie iść do Thais :confused:

Thomasi
10-08-2004, 15:02
ja na początku mieszkałem w Venore nabiłem w 3 dni na swampach 16lvl i poszedłem do mojego ukochanego Ab jest to wzasadzie małe miasto i moze ma słąbe domki ale większośc mieszkańców to polacy i pod depo często się można pośmiać to miasto ma własny klimat i mi się bardzo podoba

Nesipeh
10-08-2004, 15:09
ja na początku mieszkałem w Venore nabiłem w 3 dni na swampach 16lvl i poszedłem do mojego ukochanego Ab jest to wzasadzie małe miasto i moze ma słąbe domki ale większośc mieszkańców to polacy i pod depo często się można pośmiać to miasto ma własny klimat i mi się bardzo podoba

Jestem dokladnie tego samego zdania co Thomasi :D

energy_storm
10-08-2004, 15:22
thais

najladniejsze,najwieksze,najlepsze ceny w sklepach.

SuperBomber
10-08-2004, 16:43
Najlepsze miasto to oczywiste THAIS :)
Dobre expowiska dla magów(druidów) jak i dla knightów.

Thais rulezz!!

Gufat
10-08-2004, 17:04
Darashia, kiedyś spędzałem tam dużo czasu i przypadło mi do gustu to miejsce :)

PiXik
10-08-2004, 17:22
Ja mam kilka najlepszych miast wybrałem edron bo nadaje się do solo expa i huntów lubie venore bo jestem palkiem i lubie poh ale tylko rano.
Hmm czy taki temat był wałkowany 100000 razy:?P

kelt
10-08-2004, 17:22
Mi Bardzo podoba się Ab.
Jest małe i przypomina wioskę, to jednak jest dobre expowisko, blisko do kopalń i waspów.
A poza tym dużo polaków i mało PK :)

Gremlin
10-08-2004, 19:30
Od najlepszego do najgorszego:

Edron - Wszedzie blikosko (exp), wszedzie dojazd (statek), fajne sklepy i malo luda, wada jest to ze jak chcemy cos kupic nie ze sklepu to trzeba jechac gdzie indziej bo malo co na Edron sprzedaja.

Kazordoon - Jesli nigdzie nas nie ciagnie poza miasto to najlepsze miasto, zle bo wszedzie daleko, trudno sie na poczatku polapac co gdzie jest, ale przynajmniej poparzen slonecznych nie ryzykujemy (kiedys przez 3 miesiace na powierzchnie nie wychodzilem :) )

Thais - Super miasto, centrum handlu, ale... do expowisk trzeba daleko isc i statek gdzie kolwiek jest drogi.

Venore - Jak by nie Venore Dragon to bym wogole tego miasta nie odwiedzal, ciasne, nieprzyjemne i daleko trzeba lazic.

Carlin - Dobre jak sie chce zaopatrzyc w runy, pozatym dla rycerza na 15-35lvl fajne expowiska (tylko troche daleko), na 50+ lvl trzeba omijac to miasto z daleka albo mozna dostac szalu (non PvP) albo czerwona czaszke (PvP).

Darashia - takie Carlin dla PAC, miasto nieciekawe, expowiska daleko (ale warte maszerowania), oczy mnie bola od przekletego piasku.

Ab - smierdzi elfami i polskimi noobkami, to ze ktos stoi pod depo nie znaczy zaraz ze bedzie z toba po polsku gadal, ale rowniez nie znaczy ze nie rozumie jak go wyzywasz. Expowiska do bani:
Na trolach wiecel ludzi niz troli
Zamek... do 30 lvl strach isc jak cos zluruje, po 30 lvl nie ma co bic
Kilka ghouli na polnocy nawet fajne puki sie jest samemu, ale w 2 osoby to juz nie ma co.
Elfy moze byly i fajne, ale w tej chwili strata run
Jedyne co to ewentualnie Hellgate, ale sa podobne miejsca gdzie indziej bez wymaganego klucza a do tego z normalnym wyjsciem.

Necrod
10-08-2004, 20:14
Wg. mnie Ab jest najlepszym miastem i najciekawszym.
Sa dobre miejsca do expowania , ładnie sie prezentuje , jest dużo polaków , czasem jest troche pk (przynajmniej na moim świecie ).

Thomasi
10-08-2004, 21:07
Od najlepszego do najgorszego:

Carlin - Dobre jak sie chce zaopatrzyc w runy

Ab - smierdzi elfami i polskimi noobkami, to ze ktos stoi pod depo nie znaczy zaraz ze bedzie z toba po polsku gadal, ale rowniez nie znaczy ze nie rozumie jak go wyzywasz. Expowiska do bani:
Na trolach wiecel ludzi niz troli
Zamek... do 30 lvl strach isc jak cos zluruje, po 30 lvl nie ma co bic
Kilka ghouli na polnocy nawet fajne puki sie jest samemu, ale w 2 osoby to juz nie ma co.
Elfy moze byly i fajne, ale w tej chwili strata run
Jedyne co to ewentualnie Hellgate, ale sa podobne miejsca gdzie indziej bez wymaganego klucza a do tego z normalnym wyjsciem.

po 1 co jest takiego w Carlin czego nie ma w innym mieście ze akurat tam jest dobrze się zaopatrzyć w runy??:)

po 2 zupełnie nie zgadzam się z opisem AB może nie ma tam jakiś super expowisk ale: a)nigdy nie spotkałem się ze zlurowanym potworem na zamku
b) gram na Elysi i w porównaniu z Venore to AB jest miastem high lvli bardzo małą ilość noobów można ich zliczyć na palcach jednej ręki c) miłe miasto więc warto tam mieszkać a do kopalni tak daleko nie ma jeszcze zostaje resp 2 cyców i kilka innych miłych miejsc:)

Duunadan
10-08-2004, 21:24
Bez zastanowienia moge powiedziec ze najlepsza dla magow i druidow jest Darashia. A ze jestem master sorciem to tam mieszkam. kocham to miasto. Pozatym jak bym nie mial pacca to spoko jest AB'dendriel.
BTW
I hate Thais and Carlin. to jedno wielkie mass pk i zadyma 24/7. Czasem dla relaksu tam laze. :D
pozdro

Dark Glinu
10-08-2004, 21:32
Ab'dendriel to doskonałe miejsce dla niskopoziomowców, i pk!! Ale nie obawiajcie się pk tam prawie nie ma!!

Pogromca pk
10-08-2004, 22:16
Ja zaznaczyłem Edron. Low levele mogą expić w jaskiniach w których są hordy Trolii i Goblinów. Co prawda nie wiem gdzie mogą expić tam medium levele (mówie o sorcach), ale znajdują się tam smoki (nie wiem czy więcej niż na innych terenach), Hero, no i oczywiście Demony. Ładne są tam domki (mi podobają się te na Central Circle). Lubię też Darashie ze względu na dużo Rotów (myślę, że dobre expowisko dla sorców), ale moim zdaniem trochę wyludnione miasto :D. A tak w ogóle to kocham Carlin, nie przeszkadzają mi nooby, pk, złodzieje.
A o Ab Szwedzi mówią: "alla br och polaker bor i ab" (wszyscy br i polacy mieszkają w Ab).

Ajvenik
11-08-2004, 11:06
Najlepszym miastem do mieszkania według mnie jest Edron. Jest tam mnóstwo dobrych miejsc do huntów(Cycopolis, Hero, Behemoty), a oprócz tego są tam też piękne domki! Jednak sam najwięcej czasu spędzam w Ab'Dendrriel... Powód? Najwięcej polaków, najsympatyczniejsza atmosfera(oprócz polskich noobków mówiących: "Free item plx,plx,plx!!!!").
Pozdrawiam

szkieletor
11-08-2004, 12:18
Wedlug mnie Venore jest najepsze poniewaz jest tam strasznie duzo miejsc na exp tak jak dla malych lvl a takze dla wiekszych :D

Maniak Ziomek = )
11-08-2004, 12:19
Ab ZADZI +D

Fenixon
11-08-2004, 17:03
Najlepszy miastem dla paladyna jest Venore. Blisko jest polozone poh i jaskinie rotow gdzie dobrze mozna expic...

Dla knighta dobrym miastem jest Kazordoon. Liczne kopalnie dwarfow, dwarf soldierow i guardow. Dla High Lvli dobre jest thais z jaskinia Smoka...

Dla druidow i sorcow wg. mnie dobre jest venore jak i rowniez ab i thais.
Venore - duzo swamp trolli i rotow.
Ab - podziemia z duza iloscia waspow.
Thais - miejsce z rotami,orcami,orc spearmanami,orc wariorami,fire devilami itd.

fire fighter
11-08-2004, 17:12
thais rox. duze,duzo ludzi, dobre ceny w skelpach, dobre expowiska. :miecz:

Pele
11-08-2004, 17:14
Dla mnei najlepsze jest Ab'dendriel chciaz edron jest niczego sobie mieszkalem na edron tydzien wsyztko lbosko ale ab to duuuzo kolegow ktorzy paca nei maja i mozna se potrinic

level-40
best hit-206 (na 36lvl)
skills-77\75
best monster-sam nie wiem :)
:berserk: ....::::.... :berserk:

dam007
11-08-2004, 17:26
Narazie najlepsze jest Venore. Ale już dziś wieczorem (czytaj: w nocy) pewnie się to zmieni (update, update, update ;)). Szkoda tylko, że będzie tylko dla PACC, ale to zrozumiałe, Tibia to praca jak każda inna.

Hedroxx
11-08-2004, 17:30
Lubie Carlin, chociaż za dużo tam PK. Z drugiej strony Ab jest spoko, ale jakoś mało tam kupców na runy (albo mi się wydaje) jest. BTW widziałem tam prawdziwych PK tylko dwa razy (wiwat Carlin i jego bitwy ;\ !!).
PACCa nie mam to o Wyspach nic nie mówie.

Raczeq
11-08-2004, 18:08
Najlepszym miastem jest Opole:P
A tak na serio
Pacc- Edron Rotowisko,jaskinia troli,gobliny,dla wyzszych lvl-i cyclopolis,hero,demony,edron dragon lair. I niema tam Tylu noob-ow co w miastach dla free.
Free- Venore Rlz na wschod rotowiska,elf village, itd... na poludnie swamp trole, na zachod amazonki coz wiecej chciec?dla wyzszych lvl-i Blisko Poh i Piekne Dragon Lair, Bk Ville.

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:20
najlepszym miastem jest carlin (wg mnie oczywiscie)

niedawno (bo jakies 2-3 miechy temu) cip-owie dodali na polnocy wieze z witch a po drodze sa amazonki i walkirie a na pn-wschod od tejze wiezy jest mini amazon camp do tego niedaleko znajduje sie folda (dla high lvl polecam fire devile i fire elementy a po drodze slimy) dla tych nieco slabszych sa roty, minosy i frost trolle dla naprawde slabych ;] niedaleko carlin znajduje sie takze rotowisko (dosc spore) oraz moi mili ghostland zaraz "za sciana"
slimy ghoule dsy i wiele innych (nawet gs'ik sie znajdzie ;] ) carlin to naprawde raj dla kazdej profesji

lesiru
11-08-2004, 18:23
Mojim zdaniem thais moja 1 postacia poszlem do venore ale tam mnie zabil i zrobilem nowa postac i poszlem do thais i od calego czasu siedze w thais

Volficzek
11-08-2004, 18:31
Thais:
+ Najlepsze DP
+ Duzo pk do zaabicia :) (of course nei jestem headhunterem :))
+ Wszedzie blisko (dobre ułożenie sklepów)
+ Dużo miejsc do afk traina :) (ostatnio kolo 10 dni na afk przez 24h i 0 pk)
+ Super Expowiska dla knighta i Pallka (cycki rox)
+ Super ludzie (mało nOObów jakich w venore pełno)
+ Łatwo uciec wrazie czego (dużo schodków)
+ Ja tam mieszkam :P
+ No i banshe niedaleko, oraz chyba 3 respy dragów :)
+ Brak - (minusów)
+ Sklep sama rulez :)
+ 1 Miasto jakie powstało w tibi :)

Memphis
13-03-2005, 08:16
Thais:
+ Najlepsze DP
+ Duzo pk do zaabicia :) (of course nei jestem headhunterem :))
+ Wszedzie blisko (dobre ułożenie sklepów)
+ Dużo miejsc do afk traina :) (ostatnio kolo 10 dni na afk przez 24h i 0 pk)
+ Super Expowiska dla knighta i Pallka (cycki rox)
+ Super ludzie (mało nOObów jakich w venore pełno)
+ Łatwo uciec wrazie czego (dużo schodków)
+ Ja tam mieszkam :P
+ No i banshe niedaleko, oraz chyba 3 respy dragów :)
+ Brak - (minusów)
+ Sklep sama rulez :)
+ 1 Miasto jakie powstało w tibi :)

Duzo PK do zabicia, a skad sie biora? bo zabijaja. Czyli jest jeden minus Thais. A poza tym co ma piernik do wiatraka?(czytaj co to za plus ze thais powstalo jako pierwsze?)

Ja glosowalem na Venore.
+ Niedaleko PoH, GS-y, Dragi, dla h-lvl nawet BK Ville.
+ Low lvl-e moga poexpowac na Swamp Trollach na poludnie.
+ Niewiele PK
+ Depo obok wody(jak robisz sorcem runy i cie atakuja. W thais np. masz spory kawal do przebiegniecia, czyli mozliwe ze padniesz 11 lvl dru).
+ Malo n00bow
- Lurowane GS-y, czasem dragi, potrafia niezle przypiec low lvl

jeszcze carlin jest spoko

+ Blisko na folde/GL
+ Low lvl-e moga expowac na cmentarzu(trolle, wymagany klucz)
+ Mozna polowac na red skulle. Przy odrobinie szczescia dostaniecie cos dobrego;d
- Ile n00bow!
- Jeszcze wiecej PK

Lig@
13-03-2005, 12:03
Kazordoon RuL3Z :D

Mieszkam w kazo od jakiegoś roku i mi się nie znudziło... Blisko na guardy, wogle to centrum tibii... I lubię LotR a kazo przuypomina mi Morie (khazad-dum - kazordoon :P)

PalAnonim
13-03-2005, 13:28
Ja wybrałem kazo. Blisko na dwarfy, dragi, dobre miejsca do trenienia, mało ludzi pod depo (chyba nawazniejszy czynnik), duzo kumpli, a do wszystkich miast podona odleglosc. Troche daleko tylko na GL ale to sie da zniesc. Moim zdaniem kazo wymiata

Micek
13-03-2005, 13:58
Oczywiście że AB rządzi ;) .
Plusy:
-trolle po dp
-zamek (można lootować -> zdobywać kase)
-niedaleko do kopalni dwarfów
-można sie na amazonki przejść
Minusy:
-Na servach non-pvp często lurowane arkany
-sorci i knightci muszą latać po czary do Carlin (większy problem dla sorców oczywiście :p )

Chyt
13-03-2005, 14:04
zaglosuje na Ab,poniewaz dobre expowiska zamek jest no i blisko Carlin Fermor Hills.
Moglem wybrac KAzo ale nie wybralem z jednego powodu:
W SALI IMPERATORA SA DWARFY GUARDY przestraszylem sie bo zginol bym wiec gaz do dechy i uciekamy:D

PS.te dwarfy sa w dolnych drzwiach jak idziesz do skarbca wiec uwazaj!

lewy/fallen
13-03-2005, 14:44
na początku venore kochane swamp trolle i wszechobecny spokój
po 20 lvl carlin :D
nutka ciągłego stresu przed nudzącymi się ludźmi PK PK PK
nie ma praktycznie graczy afk jak są to krótko :)
i te pościgi przez całe miasto :)

Thunder Tim
14-03-2005, 08:56
Dla mnie każde miasto ma swoje uroki ale najbardziej mi pasuje Thais blisko do gory cyców do dragona pod thais,orcow,wild warriora,valkirii itp...tak...miasto największe w tibii,najwięcej wszystkiego,całego zgiełku...lubie tez thais za to,że najwięcej w nim plag (możliwe dlatego ze Cipowie nie lubią Thais :))
plagi to fajny exp tylko ostroznie zeby nie pasc łupem potworków ;)
1Thais
2Kazordoon
3Darashia
4Venore
5Ankrahmun
6Carlin
7Ab'Dendriel
liste zrobilem wedlug mojego opodobania :)

Magical Trevor
14-03-2005, 11:24
A ja jestem oburzony. Gram na Pandori. Mieszkam w Ank, jestem obywatelem tego miasta i nawet mam tam domek zbidowany. Chciałem zagłosować na Ank, a tu nawet go nie ma? Jak można było przeoczyć Ank?

Ostry92
14-03-2005, 13:57
Hmmm... nie wiem czy Ab jest najlepsze ale ja tam mieszkam, jest tam wielu polaków i tyle xD

ofkorz tak zaznaczyłem na sondzie

Thero
14-03-2005, 14:55
Naylepsze maisto yest Amkrahnum, duszo larfów, som draki i fogóle fajnie maisto -.-""..

Czijok
26-04-2005, 12:14
ja grałam od początku w thais i się przyzwyczaiłam

co do ab'dendriel- jak w tym labiryncie skosić tą trawę, która blokuje drogę?

Kiks
26-04-2005, 16:36
Moje miasto to Kazordoon, dlaczego ?
Guardy... :D

mati sorcek
26-04-2005, 16:47
Thais
++++++
Mount Sternum- dla paladynow rox z sperami i tarcza lurujesz cyca i stoisz w tuneliku na 1 kratke
Bagna-sredni spawn bh i ghoula ale niezly exp
Fibula-to raj dla palkow dski beholderki rotki itp
Ancient temple
--------
czasami lurowane m guardy xD

co do ab'dendriel- jak w tym labiryncie skosić tą trawę, która blokuje drogę?

Use machete plx

Delarev
26-04-2005, 17:04
nie mam takiego jedynego ulubionego miasta......lubię Thais :cup: bo to moje pierwsze miasto ale z wyższym lvlem najlepsze jest Kazordoon :cup:

Druid'ek Miyakishi
26-04-2005, 20:48
Ja jestem mieszkańcem Carlin. Ale podobają mi się expowiska w Venore.

Gdzie moge expić w okolicach Venore, żeby nie spotkać GS i jak do tych expowisk dojsć ???

Jestem knightem 18 lvl 55/52 (axe) 3 mlvl

Valai
27-04-2005, 07:48
Thais - Niezly exp dla średnich postaci ,Dużo Pkrów na expowiskach dla low lvl.Power Abusery, średnie polskie zaludnienie.
Carlin - Noob city - przepełnione na maxa ,pełno pkrów ,złodzieji ,exp tylko dla low lvl.Chcoiaż dla średnich też sie coś znajdzie.
Ab'Dendriel - Miasto polskich noobów - sami polacy ,małe pkrstwo ,exp dla lvlu 20+ w ogóle nie ma.
Kazordoon - Mała liczba ludności (80% to polacy),Dużo expowisk dla lvl 15+ ,20+ i 40+.
Venore - Bagna ,trudno sie poruszać bez narzedzi, duże zaludnienie.Exp średni dla kazdego lvla ,tylko 45+ mogą sobie expic na PoHu.

Miast dla pacc nie chce mi sie podawac ;P

Mack Abadrak
27-04-2005, 09:12
Zdecydowanie Kazo.
Exp na soldierach, dużo expa, jeszcze więcej loota(w 2 dnia postacią na 21 lvlu ze skilami 51/50 zarobiłem na loocie 6k)

damianlorek
27-04-2005, 10:04
Moim zdaniem najlepszym miastem jest Carlin oraz Ab.

Rybzor
27-04-2005, 15:22
Ab, Ab i jeszcze raz Ab!!, najelpsze miasteczko, nawet sonde wygralo ;)

sosek108
07-05-2005, 20:27
Najlepszym miastem według mnie jest oczywiście Carlin ponieważ:

1. Z depo do sklepów i do banku jest bardzo blisko (np. w Venore idziesz sprzedac swoj loot z z hunta i tu podchodzi hlvl i cie zabija i tracisz caly drogocenny loot(nie zawsz) i exp)
2. Jest blisko na Folde(super loot); Ghostland (nieźle szybko tam można exp nabić); jest nie najbliżej ale blisko do zamku koło AB oraz jest blisko do Cyclopów

kani_mani
07-05-2005, 20:56
Ja lubię Carlin, ponieważ sklepy są blisko dep i miasto to jest po prostu funkcjonalne, a nie jak np. Venore, gdzie depa szukałem kilka minut:P.

Dwarf
07-05-2005, 21:12
Thais jest bardzo mile :) fajne podziemia tylko troche n00bkow przed dp =/ ale aktualnie mieszkam w Ab super tereny wokol :) blisko sklepy i bank :) i wogole spox miasto :D

Piotrek10
08-05-2005, 21:30
Moją pierwszą postacią mieszkałem w Thais. Ale teraz mieszkam w Ab'Dendriel, to miasto wymita, bardzo mi się podoba. Jak tylko zrobie sobię moim knightem 15+lvl przenoszę się do Venore.

1) Ab'Dendriel
2) Venore
3) Kazordoon
4) Thais
5) Carlin

Adrian Druidek
13-11-2005, 10:48
Dlatego że....
1.Najlepsze expowiska blisko
2.Zawsze jak idzie sie z lootem do miasta jest BH kolo wejścia :p
3.Bardze dobre miejsce na GH <wiem bo sam mam gh w kazoo>
4.Pijane dwarfy koło plantacji to świetne miejsce na skillowanie
5.Koło imperatora zawsze możemy sobie dla beki ubić Dwarfa Guarda
6.Droga na statek na Cormaye...można wpaść na soldy a nawet guardy z których jest super exp,loo i kasa
7.Duuuże depo
8.Ciekawa stylizacja miasta
9.Poczujemy sie jak krasnal,ek ;)
10.Troche piwa troche wódki a zobaczysz krasnolódki :D

DR.UTi
13-11-2005, 11:41
Wybrałem Venore chociaż nie mieszkałem tam od zawsze. Najpierw było thais (server non-pvp) i po 25 lvlu sorcem, Venore. Potem zmieniłem server na Hiberne...tam ryckiem do 30 lvl w kazordoon, calymi dniami tylko Duele z kumplami...=) Bardzo miłe miasto, ale przenioslem się ze względu na dostęp do dragów i wysp dla pacc. Zostałem tam do 65 lvl. Miasto polskich High lvli (Seromontis, Lifely Sorcerer, Benosa of Darkness, Hydecka itp...) Łatwo (Było) kupić runy =) I fajna architektura miasta =), a więc głos na Venore.

sceptile
13-11-2005, 11:49
a Według mnie najlepszym miastem jest Edron. Expowiska dla high (Demony, herosy), med (Dragi etc) , i low (gobliny, trolle) leveli. Jedyną wadą jest brak "normalnych" sklepów magicznych :(

Alora
13-11-2005, 12:22
Miałem Pacca i Darashia wymiata.

Plusy:

-Piękne domki (Setzer Gambler ma też domek na darashi)
-Roty!!!! Wspaniałe expowisko dla sorków/drutów jak mają już w miare pożądny sprzęt.
-Wieże waspów. Bardzo dobre dla postaci dla których roty są za mocne.
-Piramida z minosami. Można bardzo dobrego loota wyciagać a mino do trenienia lurować.
-Drefia! Bardzo dobre respy Necro i Vamp Hell.
-Atak nieumarłych na miasto. Niezły hardkor:P
-Bardzo mało PK.
-Można afkować na dachach domków.
-Latający dywan.
-Nie ma co lurować do miasta mimo braku murów.

Minusy:
-Niskie ceny w sklepach.
-Małe depo
-Mało zaludnione(zwykle na new serwer pare osob tam siedzi)
-Jak płyniesz na Darashie możesz wpaść na GhostShip.

Shadow Slasher
13-11-2005, 12:30
Ab... najlepsze miasto-cool ludzie i 60% polacy :D o za tym wygodny exp(elvabane)(albo podziemia i lvl przed wejsciem jak dla mnie:D)i wogole 0 PK (praktycznie)podobno jakas gildia na Dolerze broni ab od pk :D
Ab ROX!

Cyber Demon
28-01-2006, 10:11
yeah ab'dendriel wygralo :D
moje ulubione miasto :P

Shein Silvershadow
28-01-2006, 12:13

Słabe domki? Ja akurat mam cudowny i mi się w nim podoba:p(patrz profil)

A zagłosowałem na Edron, gdyż jednak Ab ma bardzo dużo wad...

Od najlepszego do najgorszego(według mnie;p)

Cormaya
+ Niesamowicie malowniczy krajobraz
+ Bardzo ładne domki
+ Dość tanie podróże(o 10 gp więcej niż z Edron)
+ Duuża jaskinia rotwormów
+ Mało ludzi
- Nie ma depo
- Brak możliwości zakupu czarów

Edron
+ Duuża jaskinia rotwormów(ta sama co na Cormayi;p)
+ Bardzo ładne i duże domki
+ Expowiska dla każdego(od goblinów przez orki i cyklopy aż do demonów)
+ Tanie podróże
- Brak możliwości zakupu podstawowych czarów

Ankrahmun
+ Larwy, tomby i smoki
+ Duża ilość nawet ładnych domków
- Dużo noobów jak na miejsce dla PACC
- Strasznie duże miasto - ciężko się poruszać

Ab'Dendriel(mieszkam tu bo mam tu mój ulubiony domek^^)
+ Sklepy są w jednym miejscu
- Możliwość lurowania elfów
- Duuużo ludzi(głównie w południowej części miasta - północna jest wyludniona)
- Nie ma ciekawych miejsc do zdobywania doświadczenia

Darashia
+ Małe miasto
+ Bardzo ładne domki
+ Wszystkie sklepy na jednym placu
+ Mnóstwo rotwormów
+ Dużo nieumarłych na zachodzie
+ Piramida minotaurów
- Dość drogie statki
- Możliwość lurowania waspów do miasta

Venore
+ Swamp trolle i bagna niedaleko
+ Dwa średniej wielkości depo
- Sklepy bardzo rozrzucone

Thais
+ Dużo miejsc do zdobywania doświadczenia(ancient temple, troll cave, mount sternum)
+ Blisko do Fibuli
- Bardzo duże miasto

Carlin
+ Ice Islands i Ghostland
+ Sklepy umiejscowione w dość dobrych miejscach
- Tzw. "Miasto Noobów" - depo prawie zawsze jest zapchane.
- Jak na takie duże miasto depo jest za małe.

To są moje wrażenia ze świata non-pvp... Opisałem także Cormayę, bo kiedyś też tam mieszkałem i mi się podobało^^

Oskaliber
28-01-2006, 13:43
Dla mnie Venore, jestem tam od samego poczaatku i pewnie dlatego. Moze ktores z miast dla PACC jest lepsze, ale jeszcze nie mialem okazji ich odwiedzic...

teletoobis
28-01-2006, 23:03
Najlepszym miastem jak dla mnie jest Venore. Dlaczego?
1. Expowiska dla low lvli - swamp trolle, orki, roty
2. Dla hlvli blisko na najlepsze expowiska - PoH, DC, domek BK, Dragi, DLe
3. Stosunkowo mało PK.
4. Stosunkowo mało noobów.
5. 3 dobre miejsca do łowienia rybek.
6. Ideał dla knightów 8-20 lvl. Wyżej podane expowiska rotów częściej są zaklepane jako "skillownie".
7. Dużo zagadkowych terenów pod swampami (fajna zabawa z machetą;]).
8. Życie na piętrze więc nie ma niebezpieczeństwa że jakiś atak potworów (tj. elfów) dopadnie każdego newbiego.
9. Dwa spore Depoty.
10. Sklepy ze wszystkim (od gildii wszystkich profesji aż po sklepy z meblami, kwiatami)
11. Ogólnie fajny klimat :)
Minusy to nienajpięknieszy wygląd i niewygodnie rozmieszczone sklepy

Dlaczego nie Ab'Dendriel?
1. 90% to Polacy. Trochę to denerwuje jak podchodzi do Ciebie w dp polski noobek i nawija że jest po hacku/dedzie i potrzebuje eq a jak mu odmówisz to nawija że zna bubble, EO, seromontisa itp. ...

Dlaczego nie Carlin?
1. Prawdziwy raj dla PK. Zerowe szanse na przeżycie dla newbiech.

Dlaczego nie Thais?
1. Od groma noobów, którzy tylko czekają aż pójdziesz załatwić to co musisz żeby Cię przesunąc pod jakieś drzwi i podłożyc Ci ff.

Dlaczego nie Kazz?
1. Baaardzo trudno kogoś tam spotkać, więc nie ma mowy o handlu na miejscu etc.

Dlaczego nie Edron/Darashia/Ankh/Port Hope?
1.Bo nie mam Pacca :D

Rascal Alton
28-01-2006, 23:11
No prościuchne że Edronik...zwłaszcza dla mnie knighta, tam moge dużo blokować, lubie jeszcze ank, bo tam dragonki można, ale od dragonków to jest drag land, no i w ank są tomby, w których czasami sązabawy w vamp hellu :p.

Mar Cin
29-01-2006, 12:26
Kazo oczywiście :D Dobry exp na dwarfach, blisko do Femur Hills i Mount Sternum na cycle, mało pk, mało noobów, wszystkie sklepy w jednym miejscu. Gdyby tylko nie było tak daleko od wejścia do depo...

Najgorsze jest chyba Carlin, jak nie ma stosów trupów przed depo to znaczy, że ledwie był save serwera i prawie nikt się jeszcze nie zalogował ;) (aż mam czasem wrażenie, że gram na e-pvp)

Dziutrix
29-01-2006, 14:18
Dla mnie Carlin, najlepsze. Folda i GL (Gl sie robi nice lootbagi :D

A teraz sie gdzieś przenosze, dla relaxu :P

demoninator
30-01-2006, 13:14
Moim zdaniem najlepsze miasto to carlin, a szczególnie dla palków. Blisko trolle, pare rotów pod miastem, ghostland, motls blisko do ab i hellgate!! ale każdy ma swoje zdanie!!

Zolty-Sorcek
03-02-2006, 18:46
@ Efret Bez kitu ta sąda ci się udała.

Ale do rzeczy.Moim Zdaniem Kazoordon a na drugim Miejscu Thais.
Dlaczego Kazoo nr.1 ? Przedewszystkim ten exp który rośnie baaardzo szybko.
Nieograniczona możliwość robienia ,,Sianka" z lootu.Baardzo dobre miejsce dla high lvl,owego Rycerza.Duużo miejsc do treningu.Ładna stylistyka miasta.

Czemuż to Thais na miejscu 2 ? Dlatego że to świetne miejsce dla nisko lvl,owych postaci magicznych i Palldaynów.Na fibuli jest prawdopodobnie najlepsze ,,Rotmornowisko" w tibi a DTD dało już Napis ,, You advanced from lvl XX to lvl XX" napewno sporemu gronu graczy.

Tyle....

:confused:

Venom Sil
05-02-2006, 01:10
Moim zdaniem Kazordoon, a to dla tego że na "moim" dawnym serwerze, na którym grałem dość długo:
- Carlin= misto dla PK
- Ab= mistem żądziła jedna gildia
- Venore= moje ulubione miejsce w venore ze swamp trollami nawiedzały liczne stada PK
- Thais= nigdy tam nie byłem
- Kazordoon= mili i uprzejmi ludzie, zero PK, fajny exp

i teraz pomimo że gram na non-pvp mam taką odraze, a więc Kazordoon:cup:

Jalokowy_
05-02-2006, 18:42
Moim zdaniem Ankrahmun jest The best

Powód:
Znakomite miasto dla lvl 30+ - tomby,scaraby i larvy, no i D Lair of curse
Wg mnie wybór dla postaci z pacc'em znakomity - ale to tylko moje zdanie ;p

2. miejsce wg mnie Edron

Powód:
Znakomite miasto dla 70lvl+ - Drag lair, Cyclopolis i oczywiscie Hero Cave z Demonami ;)

Edit:
Jeszcze jedną zaletą Ankrahmun jest mala ilosc PK (piramidy to Protection Zone)

Boss'iarz
05-02-2006, 18:54
Ja sie "wychowałem" w Thais i w AB'dendriel, lecz Thais jest chyba troche lepsze, znaczy kazde maisto jest spoko, zalezy kto na czym expi;p Carlin = GL Thais = MS (to z cycami) Ab= zamek i dziura ... Venore = ? ::P
kazdy sie dostosowuje ;P

Articuno
05-02-2006, 20:37
Dla mnie najlepszym miastem jest Venore. Łatwo i blisko mozna expić ( niechce mowic bo juz parenascie osob juz wymienielo) i skillowac. Ogólnie wszedzie blisko :p w Venore. Outlaw Camp, Katedra, Swampy, Desert Quest:baby: etc. Drugim miastem dla mnie jest Kazo: suepr exp i respy do skillowania, ale szkodzi sobie tlyko daleka odlegloscia od depo. Najgorszym miastem wydaje mi sie Edron jakos tak mi sie nie podoba, chociaz tma nie blyo. Naj gorszy bo dla PACCO'w :)

Zotemut
10-11-2006, 20:25
Ankrahmun ROX!

Diddy
10-11-2006, 20:26
Facc- Venore
Pacc- Ankrahmun lub Edron

Kurczakos
11-11-2006, 09:57
Ja jestem obywatelem Thais ale tam tylko sprzedaje loot:D a miasto najlepsze dla mnie to Kazordoon ponieważ jest tam fajnie miejsce do skilowania (browarnia)
i fajne miejsce do expienia i robienia lootbaga.

borekziom
11-11-2006, 17:50
Na mniejszym lvl szczególnie dla druida polecam Carlin ( jak sie ma już moonlight rod) no to wtedy nic tylko iść do gohstlandu :) natomiast później albo wcześniej innymi profesjami to do thais tam jest chyba wszystko ostatnio odkrylem bardzo blisko banshee :p są też cyklopy jest fibula na której można trenic i nie tylko, a także obok thais jest troll mountains dla małych lvl np. dla paladynów i knightów , bo raczej profesjami wyspecjalizowanymi w magii to od razu na cykolpy ;)

Galancik
25-11-2006, 19:38
Facc Wedlug mnie najlepsze jest Thais i Kazzo poniewaz w kazzo masz blisko guardy, poh, katedra, orc fortess, a Thais tez nie masz daleko na poh katedre i sprzedasz loota w ab malo miejsca na exp w carlin tak samo
Pacc Ankrahmun dragi piramidy scaraby Edron to juz 80lvl +

Me$z
25-11-2006, 19:48
Facc Wedlug mnie najlepsze jest Thais i Kazzo poniewaz w kazzo masz blisko guardy, poh, katedra, orc fortess, a Thais tez nie masz daleko na poh katedre i sprzedasz loota w ab malo miejsca na exp w carlin tak samo
Pacc Ankrahmun dragi piramidy scaraby Edron to juz 80lvl +

W 100% się zgadzam.;)

janek@
26-11-2006, 02:10
OCZYWISCIE, ze Venore. powody:
1. blisko katedry, najlepszej miejscowki na 20 lvl jakiej jeszcze nigdy nie spotkalem (ale trzeba sie liczyc, ze kazzo jest blizej). Wogole wiele miejscowek.
2. Miasto knightow bo obrze expi sie tam.
3. Duzo miejsc do trenienia
4. Blisko poh.
5. Mozna z niej doplynac do edron jak sie nie myle ;].
6. Kiedys gs'y mogly byc lurunowane, a to ze miasto bylo o 1 pietro wyzej dawalo poczucie bezpieczenstwa.
Kilka wad :
1. Mozna sie pogubic (ale nie tak jak w kazzodron ;p)
2. trudno sie lootuje w nim.
I to chyba wszystko.
Podoba mi sie tez ab, ale nie tak jak Venore.

Knight Patryk
28-11-2006, 17:07
Ank bikoz fajne expowiska mili ludzie bardzo malo noobow

zakazane1991
28-11-2006, 20:45
kazoo i to by było na tyle ;]

Winiak
28-11-2006, 20:57
Cos malo glosow ma Port Hope a nieslusznie , oj nie slusznie! Bo to idealne miejsce do robienia runow , jedzenie praktycznie samo pod nos podchodzi , soule az sie pchaja w postaci slimow i tarantul, na banucie tudziez chorze mozna niezle poxpic i przy tym zarobic. Statki do wiekszosci miast....cisza, spokoj i te hamaki! ;]

Coray
28-11-2006, 20:58
Czemu Nie Ma Rookgaardu ?!

MaaDzia119
15-12-2006, 16:43
Ab'Dendriel to najlepsze i najladniejsze miasto w tibi xD !!:cup:

Farujer
16-12-2006, 18:50
dla mnie venore z tego wzgledu ze gdy wyjdziesz z rooka to masz gdzie expic nawet do 40 lvl mozesz se posiedziec w veno bo i do poha blisko smoki nie daleko a minusy hmm no nie wiem raczej dla mnie nie ma zabardzo no ale jak ktos juz tam powiedzial te lurowanie gsow jest glupie bo nie mozesz wyjsc z miasta a h lvl stoij se i czeka az padna itemy pozabiera itd

AzbesciaK
17-12-2006, 21:30
niby to ab.... niby mieszkam na edron... ale to z carlin laczy mnie jakis sentyment ;))) w koncu to tam poszedlem prosto z rooka :D

mrufka91
17-12-2006, 21:52
Zaznaczyłem Thais gdyż to miasto dla mnie jest bardzo fajne, tam właśnie poszedłem moim pierwszym charem w Tibii, na drugim miejscu jest u mnie Ab'Dendriel gdyż jest tam miła atmosfera :) a jeżeli chodzi o miasta dla PACC to na pierwszym miejscu jest u mnie Darashia, na drugim Ankrahmun, a na trzecim (ale nie ostatnim) Edron ;)

Royalkowaty
22-12-2006, 19:19
Venore
+d lair
+s trolle
+roty
+bh
+poh
+ef
+bk

- brak trolli(czyli spearów :P )
- dużo expowisk, a jeszcze więcej noobów, czyli na NON wybijajo
- jest mało respów slimów i jak zawsze zajęte ;/(znam 4 ^^)

Emboiment
23-12-2006, 13:43
Moim ulubionym miastem jest Venore gram w nim od początku i uwazam że dla każdego znajdzie się coś dobrego 8o blisko do amazon camp , legowisko rotów (to dla low lvl i do skillowania) , na beholdery mozna iśc , poh i dark cathedral (już dla wyższych leveli) ale to tylko moje zdanie :D

Druid20
23-12-2006, 16:34
Ja uwarzam ze Darashia.;)

Durdq
23-12-2006, 19:43
A najlepsze to jest Carlin a Wy sie nie znacie :D. Z całym szacunkiem.

Lesialdinio
12-03-2007, 17:55
Opiszę wszystkie miejsca dla FACC:

AB-nawet dobre miasto , bardzo ładne , Cudowne miejsce do skilowania na l-lvl , exp również niezły,

Venore-świetne miasto dla l-lvl pozatym Dragon lair Efy w fortecy cudowny exp , i wreszcie swamp (zawsze jak zaczynam grać nową postacią to ide na swamp), minusy to moim zdaniem to najgorsze miejsce do skilowania powód DUŻŻŻŻŻŻOOOOOOOOOO NOOBÓW , tak jak wspomniałem jest tam bardzo wiele noobów (dowód: kiedyś jakiś noob na 12lvl (ja miałem wtedy podajrze 13lvl) spytał się mnie "Cho na draga dwoma szotami go zabijemy albo "O ile dwarf jest mocniejszy od beholdera" takich tekstów jest o wiele wiecej) morał:chcesz się ubawić idz do veno

Thais- przyjemne miasto , kapitalne dla druidów jest super miejsce z cyckami i minosami , pozatym też expowiska dla low (trolle i orki) i dla h-lvl (dragi itp)

Kazo-miasto dla każdego lvl na początku radze tam chodzic na zwykłe dwarfy (chyba że masz super skile to nawet na gutki) , na 15 lvl można już chodzić na soldiery a na wyższych cud nad cuda zwany dwarf guard. Pozatym cudowne miejsce do skilowania z dwarfikami. Wielki minus to to że depo jest dość daleko od kopalni
moim zdaniem to najlepsze miasto

Carlin-dobre miejsce dla palów , myśle tu o ghoustland, blisko do lodowych wysp, ale jest przepełnione i mało expowisk , oczywiście jest jescze alternatywa myśle tu o amazon camp i molts

Senija,Folda i Vega - Nawet całkiem całkiem , ładny exp w podziemiach szczególnie na behach

Fibula-Dobre miasto dla l-lvl sorc. Jest dużo rotów świetne do expa i skilowania. A pozatym świetne miejsce do expa z beho i ds

Komentujcie pls. Nie mówcie "weź słownik" itp. wiem że robie dużo błędów

Xetasi
14-03-2007, 14:12
Ab jest zdecydowanie najlepsze, chodź zmuszony jestem mieszkać w veno- blisko do "Elf Fortess".

kamil_unia
14-03-2007, 14:26
Wg. mnie najlepszym miastem jest kazz...
+ blisko bardzo fajne expowiska
- jezeli jestes tam nowy latwo sie zgubic

Tadik
14-03-2007, 20:15
CARLIN najlepsze miasto! Moje pierwsze miasto ;) !Blisko jest dużo expowisk a szczegulnie znany Ghostland normalnie kopalnia kasy na małych lvl!Niedaleko także amazonki miłe do expienia kiedy nikt ci nie przeszkadza.Także podziemie z minosami i orkami!Lecz moim ulubionym miejscem są lodowe wyspy;) Wszystkich zachęcam do Carlin!

Lipers
14-03-2007, 20:31
hmmm z Thais wszedzie rowna droga, w (niedaleko ) carlin ciekawe expowiska np wyspy ghostland, kazzo wiadomo dwarf... thais to od orkow po dragi, veno czesto wybierane ze wzgledu na swampy :)

KoLoMaG
17-03-2007, 12:48
Moim zdaniem Kazordoon, ponieważ jest tam wiele kopalni. Nawet jeśli expi tam wiele ludzi jest tam i tak dużo potworów i oczywiście bardzo szybki resp. Można isc na gsy, ale bardziej sie opłaca na nie chodzic na POH. Najlepszy exp dajom Dwarf Guardy i loot też wcale nie byle jaki. Ja zarabiam w demonicznym tempie chociaż nie posiadam Pacca. (marze o nim, ale jak już bym miał go kupic to na 55 lvlu...) Chciałem jeszcze dodac, że to jest centralne miasto i można równo i łatwo handlowac xD. Jak komus sie nudzi może isc w kazoo na dragi, lecz nie jest tam zbyt ciekawie niż w innych miejscówkach z dragami ;(

CzubiX
17-03-2007, 12:57
Ja tam lubie AB w ogule siedziba polaków itp ale 1 moim miastem było co? Carlin a dlaczego? bo jak miałem 1 postać to miałem carlin sworda i jakoś tak wyszło

Xydijo
17-03-2007, 14:05
Ankrahnum ! Duzo expowisk i bardzo ladne =]

skunks
17-03-2007, 15:32
Kazzo, Kazzo, KAZZO !!!

Nigdzie nie masz tylu korytarzy, kryjowek, zagadek... duzo by jeszcze wymieniac..

DexteroO
17-03-2007, 15:58
w ogule
analfabeta >_>

ulubion miasto - Greenshore.

KoLoMaG
18-03-2007, 12:10
Kazo to miasto gdzie można expic do nawet 70 lvla albo wyżej. Ja czasami widze w głębokich kopalniach 100+ lvli. Choc teraz już się to tak często nie zdarza...
Może domków tam nie ma fajnych i może nieładne jest ale przecież nie o wygląd chodzi miasta... Tylko o to, żeby expic. Poza tym niedaleko kazo jest dlugaa rzeka i można łowic duużo ryybb...

mr.Darkness
18-03-2007, 14:12
Moim zdaniem najlepsze jest Carlin poniewaz na zwyczajnych serwerach jest tam mniej PK niz w Thais lub Venore.Po za tym jest to miasto w sam raz dla knighta bo jest duzo troli do skillowania a pod miastem mozna sprobowac swoich sil na rotwormach lub slimie.

H.Lyoud
18-03-2007, 14:14
Brakuje Liberty Bay, Imo Ank świetne miasto do botowania

Lockhead
18-03-2007, 14:19
Moje miasto to Białystok ... zartuje CARLIN ROX !! :)

paior
18-03-2007, 22:21
oczywiscie ze carlin i lb jeszcze ankh ujdzie

Shiantis
19-03-2007, 22:29
Mi się bardzo podoba Venore, nie dość że krajobraz super (w Ab za zielono, oczy bolą), piękne sale w któych można urządzać imprezy, i wydaje mi się, że jest tam mniej pk niż w innych miastach... nie wiem jak jest na innych servach... a oprócz tego po prostu mam do tego miasta sentyment.
I jeszcze nigdy podczas mojej długiej, trwającej nawet teraz kariery low lvla nie zobaczyłam pod bramą GSa. Może po prostu mam szczęście?

draenei
19-03-2007, 22:57
Ab.
+Mało pk, ludzie nie gonią żeby zebrać loot'a z Dead'a a zabijają pk
+Dużo PL(przynajmniej na Kyrze)
+Dobry exp-trolle, szkielety, Zamek, elfy.
+Dużo high-lvl'i
-Powoli zaczyna sie robić Carlin-Dużo osób przed depo stoi i blokuje.
-Brak gildii- tylko kilku NPC i czary dla druidów.

Skullgetter
29-10-2008, 17:23
Darashia dla low levl

Venore dla hight lvl

Pozdro

SzaDok
29-10-2008, 17:33
wg. mnie Carlin ;) siedzę w nim każdym nowym harem ;) NA Shiverze właśnie tam są największe rozróby 8o

Pozdrawiam
~~SzaDok~~

S-75
29-10-2008, 21:45
Ab, a dlaczego ??, Bo mam miłe wspomnienienia z tym miastem, lubie tematyke elfów i wogule jest ładne i mieszkam tam od oawoen dawna. Ale to chyba sie zmieni bo już czaje się na hatke w Ankrahum :D

lol ale zes kiedys ladnie pisal :D

@venore bo fajnie wyglada i malo naabsow jest.

Zamne
29-10-2008, 22:19
Darashia dla low levl

Venore dla hight lvl

Pozdro

popatrz na date posta powyzej swojego, odkopałeś temat!!1

@topic

w wenor jezd malo nubuw i wogule:baby:

Pro_Plejer
29-10-2008, 22:30
Kazordoooon Kazordooon
dlaczego?
łatwo pkować, łatwo zgubić pzta, łatwo kogoś trapnać,

Daram
30-10-2008, 14:28
Kazordroon :)

dlaczego? siedziałem tam od wyjścia z maina i zawsze było na czym expic, pozatym fajny klimat, duzo sekretów m.in. basilisk, skarbiec kruzaka, i śróbokręt kurika i w ogole fajnie położone do każdego facc city jest blisko

bartek10
30-10-2008, 15:02
A jak dla mnie thais jest najlepsze dużo ludzi (na n-pvp a ja gram na takim servie) można szybko zarobić skupując itemy do djina poza tym na wyższym lvlu wszędzie jest szybko dojść moim zdaniem Thais wymiata.

19_Hero_64
24-11-2008, 21:22
Gdy zaczynałem gre w tibie kolega był w thais to chciałem wszędzie z nim być więc też poszłem do thais potem zobaczyłem veno , kazzo ,carlin i ab
ale nie przekonywało mnie to powody:
-Veno - zawsze sie tam gubiłem , ale teraz mi sie podoba dużo h lvl i wielkie domki :D
-kazzo - dojście do kazzo długo trwa :confused:
-Carlin - Niewiem jak według was ale wg. mnie to noob town
-ab brak fajnych expowisk w okolicy
-thais jest superowe ten klimat i wogóle :]

Dominator1919
25-11-2008, 14:14
Dla mnie najlepsze jest AB bo nigdy nie spotkałem tam żadnego pk(przynajmniej wtedy kiedy grałem xD).I ma blisko expowisko i miejsce z czarami więc jest to raj dla drutów.