zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Poszukiwany, poszukiwana...

Togashi Yokuni
07-07-2006, 00:24
Otóż sprawa jest taka, że poszukujemy grafików do projektu "truMMORPG" (nazwa jak najbardziej robocza) - gry online w postapokaliptycznych klimatach i celtyckim zabarwieniu.
Osoby chętne muszą spełniac pewne wymogi:
- Solidnośc i dyspozycyjnośc.
- Otwartośc na dziwne pomysły :P
- Dobre wyczucie w grafice 2d.
- Dotrzymywanie terminow pracy.

Dla osób zainteresownych więcej info pod numerem gg: 6105270 (prawie zawsze siedzę na niewidocznym),

Pozdrawiam

Your's Togashi...

spider-bialystok
07-07-2006, 00:53
- gry online w postapokaliptycznych klimatach i celtyckim zabarwieniu.
Brzmi niezle:) Brakuje mi wlasnie gier w stylu Fallouta :\
Niestety nie pomoge, nie mam prawie zadnego doswiadczenia w grafice 2d i jestem zbyt leniwy ;p

Togashi Yokuni
07-07-2006, 01:21
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
- Brzmi niezle Brakuje mi wlasnie gier w stylu Fallouta :\
Yup, mnie czasem też, a szczególnie onilne'owych.

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
- Niestety nie pomoge, nie mam prawie zadnego doswiadczenia w grafice 2d i jestem zbyt leniwy ;p
Niestety bez grafików projekt nie ma nawet szansy ruszyc. Chcę dac szansę wykazania się grafikom tibia.pl, jeśli to nie przyniesie skutku to trzeba będzie zajrzec na specjalizujące się grafiką fora.

Dodam jeszcze, że do projektu podłączyło się już kilka osób (głównie programiści), a głównym inicjatorem pomysłu jest Baron Kaldrick.

Pozdrawiam
Your's Togashi.

Caer
07-07-2006, 01:51
Weźcie tego co rysował kucyka na "frankensteina"... sukces murowany...

Vanhelsen
07-07-2006, 01:52
Osoby chętne muszą spełniac pewne wymogi:
- Solidnośc i dyspozycyjnośc.
- Otwartośc na dziwne pomysły :P
- Dobre wyczucie w grafice 2d.
- Dotrzymywanie terminow pracy.
żaden problem, dyspozycyjny jestem prawie zawsze (bez środy :P) i mam nadzieje, że jestem solidny
jeśli samemu ma się dziwne pomysły to trzeba być na nie otwartym ;)
Houston, łi have problem :| genialnym grafikiem w 2d jeśli chodzi o coś w stylu Tibii to już niestety nie jestem, zawsze można prubować, ale nie można na tym u mnie polegać :|
jesli termin nie jest z kosmosu, zawsze i wszedzieChetnie zabrał bym się za ten projekt, mogę pomuc jeśli chodzi o pomysły, koncept-arty, grafikę (zalerzy od wyzwania pt "co zrobić"), programowania na b.podstawowym poziomie (ale skoro już macie ludzi od programowania to chyba zbedne ;)) i mogę wniesc masę kreatywności jesli chodzi o historię świata i jego fabułę. Jestem pełny ambicji, szczegulnie jesli chodzi o tworzenie gier (nie po to się pchałem do liceum informatycznego z programowania :P).

To tyje jesli chodzi o moje pseudo-CV :D
Jeśli poszukujecie kogoś jak ja, to jestem gotów :)
contakt230v: pw/gg/mailik <- all w profilu

----------------------
@up: albo "kulkę" jeśli gra ma być w pokE-klimacie ;)

Togashi Yokuni
07-07-2006, 01:56
@up
Przymujemy Cię, bo jeżeli nie sprawdzisz się w grafice 2d, to przydadzą się własnie concept-arty, o tym kiedy zaczniesz, porozmawiamy jutro na gg.
Jeśli chodzi o koncepcje świata i opisy to Kald z pewnością ma już kilka w rękawie :P

Pozdrawiam :)
Your's Togashi.

Ps.
Oczywiście ogłoszenie dalej aktualne.

Shanhaevel
07-07-2006, 12:51
Dołączyłbym, ale...
1. Chyba jestem dyspozycyjny i chyba solidny. :P
2. Dziwne pomysły? To coś dla mnie. Myślę, że mam bogatą wyobraźnię.
3. Kiedyś rysowałem pixelarty, teraz już nie będę w stanie...
4. Uuuu, z tym może być problem... Mam brzydką tendencję do odkładania rzeczy na ostatnią godzinę. A jak zobaczę ile się tego nazbierało, to siąść i się rozpłakać. :/

@up
Te concept arty mają być jakiejś super jakości i mega kreski? :]

Togashi Yokuni
07-07-2006, 14:03
Drogi Shanie, przymuję Cię na concept arty, bo jak wiadomo jeden grafik sobie z tym nie poradzi (będzie dużo roboty).

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel :
4. Uuuu, z tym może być problem... Mam brzydką tendencję do odkładania rzeczy na ostatnią godzinę. A jak zobaczę ile się tego nazbierało, to siąść i się rozpłakać. :/

No to Cię bede gonił :P. Prawda jest taka, że wiem już coś o tych twoich terminach, z prac o OTSie :). Teraz niestety nie bedziesz mogl sobie pozwolic na tak mocne opóźnienia.

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel :
3. Kiedyś rysowałem pixelarty, teraz już nie będę w stanie...
Spróbuj z tym jak i z tym kolorowaniem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Walekifa
07-07-2006, 14:14
Ale to bedzie coś na silniku Vallheru?

@ POMOC

Tam raczej nic nie zrobię,może i w jakimś stopniu te kryteria spełniam,ale grafik nie potrafię tworzyć wcale,a tutaj szukacie chyba właśnie grafików : )

Vanhelsen
07-07-2006, 14:29
Ale to bedzie coś na silniku Vallheru?

@ POMOC

Tam raczej nic nie zrobię,może i w jakimś stopniu te kryteria spełniam,ale grafik nie potrafię tworzyć wcale,a tutaj szukacie chyba właśnie grafików : )domyślam się po nazwie roboczej, że o ma byc TRU mmorpg a nie text-mmorpg-instant-zalej-woda-5-min-i-gotowe ;)

Rethfing on Aldora
07-07-2006, 20:09
A tą gierke chcecie puścić w wersji polskiej czy angielskiej? Jeśli w tej drugiej to nie przydałby wam się ktoś w roli "translatora"? :PP

Shanhaevel
07-07-2006, 20:14
@up
Nie, no, chyba wszyscy przy projekcie znają angielski (ja znam). :P

@down
Irrlicht? Ok, będę udawał, że znam... :P

Togashi Yokuni
07-07-2006, 21:47
Prawdopodobnie silnikiem naszym będzie Irrlicht.

Vanhelsen
08-07-2006, 00:28
@up: masz na mysli to?:
http://www.devmaster.net/engines/screenshots/Irrlicht-1.jpg
http://www.devmaster.net/engines/screenshots/Irrlicht-2.jpg
http://www.linuxdevcenter.com/linux/2005/06/02/graphics/irrlicht_1.jpg
http://www.linuxdevcenter.com/linux/2005/06/02/graphics/irrlicht_2.jpg

Togashi Yokuni
08-07-2006, 00:39
Niby, tak ale nie dokladnie, bo grafika ma byc taka jak mniej wiecej w RO, dodam jeszcze, ze do konca nie ustalilismy jednak czy to bedzie w 3d czy w 2d, jesli w 3d to napewno bedzie ten rzut kamery na postac jak np. w Tibii.
Chodzi dokladniej o to, że lokacje bedą prably 3d, a modele w 2d.

Togashi Yokuni
11-07-2006, 13:43
************Przepraszam, że pisze jednego posta obok drugiego, bo bynajmniej nie jest to spam, a odnowienie tematu********************

Dalej poszukujemy grafików od concept artów, do tego potrzebujemy grafików 2d i grafików od modeli 3d... Chętne osoby zapraszam na gg...