zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wojna na Titani

Externus
10-08-2004, 20:13
Dzisiejszego dnia titania wstrzesnela wielka wojna. Akcje bitwy dzialy sie glownie na ulicach ab i edron ale jestem prawie pewien ze uslyszeli (lub wkrotce uslysza) o niej wszyscy... wszystko sie zaczelo od pewnego niefortunnego wypadku podczas ktorego Sazo Silver, Baban i Walther (kto gra na titani i orientuje sie w sytuacji na servie ten zna ich na pewno) zabili najslinieszego polaka na titaini (Nadin - skromnie ja) potem potoczylo sie juz ostro. wiekszosc polakow z paccem poplynela ze mna na edron w nierownej walce probujac zabic chodz jednego z tych <cenzura> szwedow... nie bylo tak zle dopuki nie lognal sie najsilniejszy gracz na titani (szwed - Vateriel ^.-). koleini czlonkowie mojej armi powoli zapelniali swiatynie ab i wojna tam wlasnie sie przeniosla. Sam deadlem 5x i gram teraz na aurea-rze jakby to kogos interesowalo (chodz nie sadze) jako ze skonczylem z moja postacia postanowilem skonczyc rowniez z tym kontem na forum. to muj ostatni temat/post wiec cyaa wszystkim z titani i wszystkim ktorzy znali mnie na forum (nie sadze zeby tak bylo)

moj nick na aurea-rze (jak to sie odmnienia?) to Eksternus Mytic (rodzina Mystic zaprasszam all polakow do podlaczania sie pod nia)

narazie lvl 1 ale nie moge sie lognac :(

Elyas
10-08-2004, 20:41
powiem ci ze ten Vateriel to haker h<cenzura> mi zhakowal meila
i potem zarabal konto on kradnie postacie na titani i je kradnie gowniarz maly jeden

Eagle
10-08-2004, 21:09
Wojny już takie są :(
Trzymaj sie i graj na Azurze :P

Swe ?
Br ?

We hate that :evul:

Thomasi
10-08-2004, 21:16
nie lubie takiego zachowania giniesz uciekasz z serva nie giniesz grasz dalej moim zdnaiem jest to bezsensowne bo przez takie coś mamy po 1 opinie tchórzy(albo tchurzy nie wiem jak sie pisze:D)a po 2 nigdy nie wygramy ze szwedami:(dlatego ja z Elysi nie odejde:)

sir Tifejo
10-08-2004, 21:42
Ja Wam powiem jedno - Szwedzi to są ciołki do kwadratu, ja tez mialem kiedyś deada przez nich i wiem że przez nich nie raz wybuchały wojny, nie tylko na titanii, a tak sie składa że widziałem poczatki tej wojny...tzn. śmierć Nadina i tłum ludzi pod depo w AB...
Nadina znałem, był on kumplem naszej Gildii...szkoda że juz nie gra, ale takie są wojny - jedni odchodzą drudzy też...(kurde, ja chyba książke napisze...)

JAK BĘDE MIAŁ WIĘKSZY LVL TO POGADAM Z SZEFAMI GILDII ZEBY TYM (...szwedom...) WOJNE WYTOCZYĆ!!!! X(

lukimuki
10-08-2004, 22:46
Witam!
Mam screny z tej bitwy !! Jak tylko bede mial czas to zamieszcze na forum ;]

Ps. Znalem Nadina i szkoda ze odszedl :( spox gosc z niego ...

Faith Keeper
10-08-2004, 22:57
Co nieco slyszalem na temat tego co sie wydarzylo w AB ( sam przebywalem w tedy na Edron :P ) i co mnie najbardziej ciekawi to jak to sie zaczelo. :confused: Dlaczego tak naprawde ubili Nadin czy tylko z czystej zlosliwosci czy moze byl jakis powod? Nie powiem zeby Nadin byl aniolkiem bo sam widzialem jego wybryki ( puszczanie Firem Bombow pod Depo ). Moze poprostu tym razem przegiol pale i zle sie to skonczylo.

Faxero paladyn
10-08-2004, 23:07
Najlepiej to zrobic jakas jedna potezna polska gildie np: na aurea-rze. Zapaować na świecie i tępić za byle jakie przewinienie szwedów. Wiem że brutalne ale znajdzcie jakis inny sposob

Szczuka
10-08-2004, 23:25
KUR...A! Nadin osłabiasz nas teraz w tej wojnie ;/ mozna zrobić tak żeby cała polska grupa w ab przez czas wojny grupami chodziła bo 1v1 z babanem niema praktycznie szans. A co do nowego serwa to cie niebęde zatrzymywał, ale pod jednym warunkiem... niedasz tam żyć żadnemu szwedowi !!! Nieważne za co masz ich gnębić i zabijać utwóżcie Elite Polaków na tym serwie szybko expujcie i bądźcie najlepsi !!!
Tak wogule to chyba sam najebałem z braciszkiem 2 szwedów (niewiem czy swe bo mówili tylko stop ;p)

Koko
10-08-2004, 23:37
Nadin współczuję spadku o dobre kilkanaście lvleli. Sam gram na Tinatii i jest przykro, gdy kolejny wysokolevelowy Polak odchodzi :/

Koko
10-08-2004, 23:39
Kto z Polaków zginął jeszcze w tej wojnie?

Faith Keeper
10-08-2004, 23:49
I tak to jest z ludzmi ze zamiast sie pojednac to wola wybrac wojne. Jaki bedzie sens dalszego grania jak wszyscy beda na siebie naskakiwac czy nie lepiej zglosic to do GM. Sam gram na Titani i nie zamiezam sie przenosic bo to kompletny bezsens. A jak dalej bedziecie tak tepic szwedow to takie przypadkie beda czestrze. X( Pomyslcie lepiej o tych nisko levelowcach, ktorzy ucierpiom przez wasza chec mordu. Tak to bywa z wysoko poziomowcami, ze odwala im, czuja sie panami tej gry tylko dla tego, ze moga bez wysilku zatloc kogos :( To wlasnie oni powinni byc pod scilso kontrola CIPu i pokazywac sie z jak najlepszej strony aby dac przyklad innym. A tutaj im wyzszy level tym bardziej butna postawa. :/ Coraz mniej zaczyna mi sie podobac ta gra. Ale moze dziejes sie tak dlatego, ze jest za malo GM i nikt nie czowa nad tym. A widac w ludziach zabralo troche przyzwoitosci i jedynie najprymitywniesze zachowania ukazuja :(
Jest to smutne acz prawdziwe

Juriell
11-08-2004, 11:36
Moim zdaniem to ktos kto dobrze zna anglika powinien zagadac z GMami i wytlumaczyc im ze przez zachowanie takich ludzi traci sie chęć do gry i gra przestaje byc atrakcyjna i GM sie powinien zajac tym i im wytlumaczyc co nieco.

Externus
11-08-2004, 12:04
ktos tam pisal ze baban mogl miec powod mnie zabic... owszem mial. nieuzasadnione uderzenie mojego kumpla z rl ... a rzucanie f bombek przed depo traktuje jako dobra zabawe i bede tak robil nadal ;p

Faith Keeper
11-08-2004, 12:16
Jesli rzucanie F bomb pod depo traktujecie jako fajna zabawe to nie wiem co tu sie dziwic ze pozniej wybuchaja takie wojny. Nic nie szkodzi ze podczas tych waszych zabaw cierpia na tym niskei levele :/

Faith Keeper
11-08-2004, 14:35
Z najnowszych relacji dowiedzialem sie conieco na temat poruszonej sprawy.
oto wypowiedz jednego ze swiadkow:

-o co poszo...
-o wladze.. Nadin sie za durzo pchal no i do dobili a on wziol wszystkich kumpli i ich zaatakowal

To potwierdza wczesniej uslyszane przezemnie plotki mowiace o tym ze Nadin zprowokowal cale zajscie.
Rozmawialem juz z Vateriel'em oraz Z Baban'em ( pierwszy z nich odsyla mnie do uczestnikow zajscia zas drugi nie chce sie wypowiadac na ten temat :/ ) a w przyszlosci kiedy beda on-line porozmawiam w Walther'em i Sazo Silver'em.
Jednakze obraz calego zajscia maluje sie w nieciekawych barwach dla Nadin'a.

Externus
11-08-2004, 14:53
noobstwo sie szerzy zeby ***** polacy bronili szwedow to ja juz nie moge

jak jakis twoj kontakt widzial polowe zajscia to niech sie ******* bo baban sazo i walther ZABILI mnie ZA NIC, a to ze potem wytoczylem im wojne to juz inna bajka a to ze ja przegralem to bylo do przewidzenia odkad Vateriel zaczal im pomagac.

o wladze moga sie bic jakies 8 lvlowe noobki i najlepiej niech sie wszyscy nawzajem zrookuja w tej bitwie o wladze

owszem nie mozna powiedzec ze zabicie mnie bylo nielegalne (mialem skulla) ale napewno nieuzasadnione (mimo skulla - bawilem sie z kumplem nie chcialo nam sie wlaczac party nigdy nie przyszlo by mi do glowy ze na tym serverze znajda sie tacy **** zeby zabic tylko dlatego ze sie ma skulla )

a to ze potem wytoczylem im wojne za to ze mnie zabili to juz nie wchodzi w gre bo to ONI mnie sprowokowali

Faith Keeper
11-08-2004, 15:06
Jak sie chcesz z kims bawic to rob party a nie pozniej nie wiadomo kto jest PK a kto nie.
Nie bronie Szwedow tylko chce wyjasnic cale zajscie i nie jest to noobowstwem lepiej sprawdz co to znaczy bo widocznie sam nie wiesz. Nie mama zadnych uprzedzen co do Szwedow bo wiem ze wiekszosc konfliktow jest z winy Polakow :/ A wszczynanie wojny z nimi moglo miec tylko jeden koniec- taki jaki nastapil :( Od tego sa GM zeby wyjasniac takei sprawy lub rozmowa z tymi osobami a nie odrazu zemsta.

Externus
11-08-2004, 15:11
jakbys dobrze znal titanie to bys wiedzial ze z babanem sie nie da normalnie wymawiac a walther dobrze wiedzial ze sie bawilem (beczelny dupek kazal mi placic za to ze sie bawilem z tym gosciem gdyz twierdzil ze to jego kolega a sam go kiedys zabil)

Faith Keeper
11-08-2004, 15:31
Moze i byl to niesluszny atak na twoja osobe. Jesli tak bylo to przepraszam za wszelkie oszczerstwa. Ja wlasnie staram sie dojsc do tego co sie wydazylo i pytam sie obu stron. Postaram sie takze porozmawiac z MG na ten temat zeby uniknac w przyszlosci podobnych zajsc ( niestety osobiscie tego nie dokonam z powodu mojej angielszczezny ale znajde tlumacza )

Thomasi
11-08-2004, 15:39
Faith Kepper po 1 edytuj post a nie piszesz jeden pod drugim:)wtedy sie wygoniej czyta a po 2 to to jest gra RPG i te gry (moim zdaniem)polegają też na zabijaniu innych graczy wiem że bezpodstawne zabijanie jest chamskie ale to natura RPG jak nie chces zbyć zabijany zostają servy NoN-PvP:)

McCooper
11-08-2004, 16:03
HuH kolejny Elmers i Trihold sie znalazl. Skoro rzucanie "bombek" pod depo to taka fajna zabawa to pomysl sobie o tych 8lvl ktorzy akurat chca wejsc/wyjsc z depo i sie napatocza na takie cos ?? ty im pomozesz ?? Chyba tylko aby dobic.

Skoro miales czache i sie "bawiles" z kumplem to rownie dobrze mogles lurowac gsy pod depo. Wole szwedow od takich noobowatych polakow jak ty. Zajzyj czasem na forum tibia.com i poczytaj niektore wspaniale topiki polakow jakie maja zdanie o szwedach. Zobaczysz teksty typu Sweden Sux, Poland rox, Swe kiss my dick, itp. Potem sie dziwisz ze "bez powodu" cie zabijaja. Zawsze istnieje jakis powod. I nie nazywaj kazdego polaka ktory broni szweda noobem bo ty sie tak wlasnie zachowujesz.

To mi przypomina jakiegos nooba polaka co napisal w topiku Elmersa (pt. Polacy): "Zaden madafaka nie podskoczy do polaka"
Widze ze ty takze sie trzymasz tej ideii.
------------------
Gram na lunarze a nie na tytanii

Faith Keeper
11-08-2004, 16:38
oto rezultaty mojej rozmowy z Waltherem:
15:55 Faith Keeper: hello sorry that im interupting buy im writing a post on polish forum about this what hapend yesterday, vateriel told meto tallk whit you, can you tell me something about this. Sorry for my english :/
15:55 Walther: Okey
15:55 Faith Keeper: great :)
15:55 Walther: This it how it goes
15:55 Walther: I come to ab'dendriel
15:55 Walther: then Nadin atks me and says hello walther
15:55 Walther: and bolts me
15:56 Walther: Then his friends starts to sd me and shit
15:56 Walther: so i start to kill the low levels
15:56 Walther: and call for sazo/baban
15:56 Walther: then we kill nadin
15:56 Walther: Then later on when we are at edron
15:56 Walther: all of nadins gang shows up and atk us
15:56 Walther: ofcurse we kill them again
15:56 Walther: :)
15:56 Faith Keeper: heheh
15:57 Faith Keeper: do you know whay nadin atacked you ?
15:57 Walther: Lol?
15:57 Walther: Hmm
15:57 Walther: He thought it was funnt i guess
15:58 Faith Keeper: so he fought that this is funn and then he wanted to kill you for funn ?
15:58 Walther: Dunno about that
15:58 Walther: you should ask nadin about it
15:59 Faith Keeper: i did but he is telling that you atacked him first whitout a reason :/
15:59 Walther: lol
16:00 Faith Keeper: i dotn thing that is thrue :/
16:01 Faith Keeper: did Vateriel helped you ?
16:01 Walther: Yeah
16:01 Walther: on edron
16:01 Walther: he did
16:02 Faith Keeper: ok
16:02 Faith Keeper: and how do you see this hool thing in future ? is this a war ?
16:02 Walther: ďts not a war
16:02 Walther: we are owning to mch
16:02 Walther: non of us have died
16:02 Walther: like 30 of them
16:03 Faith Keeper: yea this was a masscre
16:03 Faith Keeper: i dont know whay ouer nations dont like each others :/
16:03 Walther: Its not about that
16:04 Walther: I like many polish ppls
16:04 Walther: like tutina
16:04 Walther: for once
16:04 Walther: Maximilius
16:04 Walther: etc
16:04 Walther: Its just that this happend to be a polish guild
16:04 Walther: and the other guild happend to be swedish
16:04 Walther: It could have beeen BR vs spain
16:05 Faith Keeper: yea but there was one war swe vs pol
16:05 Faith Keeper: and i think that polish people wont forget this
16:05 Walther: I dont think they can do much about it
16:05 Walther: sence sweden have best levels and such
16:06 Faith Keeper: swe players have the higtest level and that hurt polish players :P
16:06 Walther: Sweden also have best pvps
16:06 Faith Keeper: yea thats right
16:07 Faith Keeper: ok thx veru much for helping me
16:07 Faith Keeper: :)
16:07 Walther: xD

Sami ocencie ta rozmowe i wyciagnijcie z tego wnioski, prosil bym takze o przetlumaczenienie tego ( ja nie mama juz sil :/ )
16:04 Walther: I like many polish ppls

Rincewind
11-08-2004, 16:52
jak dobrze napisales wielu Polakow boli to ze najwieksze lvle maja Szwedzi i przez to ciagle wybuchaja jakies konflikty :/

Externus
11-08-2004, 17:29
co do rozmowy z waltherem - w tej chwili to on juz zdrowo przegial...
w chwili gdy przyszedl do ab mialem niechcacy wlaczony mana shield (zmienialem hotkeye i zamiast utani hur [mial byc race] wlaczyl mi sie mana shield...) wiec powiedzialem do niego
-helo walther can u attack me?
on mnie udezyl, uderzenie zabralo mi troche many
wymienilsimy usmieszki ( - xD - :) )
on gdzies sobie poszedl i zaczalem sie bawic z kumplem wtedy dostalem skulla a on przyszedl i zaczal mnie atakowac... z poczatku myslalem ze zartuje i nie uciekalem ani nie walczylem gdy przyszedl baban i sazo to zawielkich szans nie mialem...

to jest oficjalna wersja tego co sie stalo i kto byl wtedy przed depo i patrzyl uwaznie i nie zamieza klamac wlasnie tak powie.

co do wypowiedzi McCoopera

pod depo stracilem lacznie z 2 bp fbombek a niezabilem jeszcze nikogo ani low lvla ani nikogo kto moglby mi sie nawinac. jesli przezemnie ktos znalazl by sie w bezposrednim zagrozeniu zycia moglby z pewnoscia liczyc na uh ( a ja uham za 700 hp xD!!)

McCooper wykazal sie tez dobra znajomoscia swiata tibii - wskaz miasto pod ktorego depo mozna zloorowac gsa... (slyszalem plotki o gsie w ab ale im nie wieze)

do Faith Keepera - mozesz sobie dalej wypytywac babana i reszte ale watpie czy uslyszysz chodz jedna odpowiedz zawierajaca sama prawde...

wydazylo sie dokladnie tak jak napisalem w tym poscie mozecie mi wiezyc albo nie

fire fighter
11-08-2004, 17:34
jak jest wojna to zawsze sa ofiary,ale nie mozna stac bezczynnie !!!

McCooper
11-08-2004, 20:37
"McCooper wykazal sie tez dobra znajomoscia swiata tibii - wskaz miasto pod ktorego depo mozna zloorowac gsa... (slyszalem plotki o gsie w ab ale im nie wieze)"

Kiedys mozna bylo zlurowac pod depo w Venore takze loda. W AB takze sie najprawdopodobnie da ale nie probowalem i nie zamierzam bo cipy banuja.

Pozatym co do wypowiedzi swe kolesia to raczej ja mu wierze niz tobie. Kazdy polak po szkodzie tlumaczy sie ze to nie on zaczol ze on nic nie zrobil a to sie okazuje gowno prawda. Trzeba bylo zrobic save chata or screeny porobic jako dowod. Narazie to sie ciesz ze tylko tyle straciles. Masz kolejna szanse na odrobienie tego.

Externus
11-08-2004, 21:47
myslcie sobie co chcecie ja juz powiedzialem mozecie mi wiezyc lub nie... spytajcie sie walthera za kogo on mi kazal placic (moze to zbije go lekko z tropu) bo pisal ze za swojego przyjaciela (wieeeeeeele osub przed depo widzialo jak kazal mi placic 10k za zaatakowanie jego przyjaciela i moga to potwierzidzc) a w odpowiedzi do Faith Keepera powiedzial ze ja jego zaatakowalem i za to mnie zabil... a caly czas mowil : "pay 10k for attack in my friend NOW or die" kiedy spytalem o name wymienil "damingo" czyli tego z ktorym sie bawilem a to moj rl kumpel i mozecie sie go na tibii spytac czy to zabawa byla czy walka na serio... juz innych argumentow nie mam dowoduw tez nie nie przyszlo mi doglowy aby robic screeny wiezcie komu chcecie nie pisze juz ani slowa w tym temacie

lyx
12-08-2004, 12:03
Szkoda Nadin Ze Tak Padles Szkoda Ale Wiem Tyle Ze WIele Polakow Poszlo W Twoje Slady Do Tego Nowego Servera I Teraz Tam Sie Odegramy Na Tych Zaje banych Szwedach ^^

Sithius
12-08-2004, 12:37
Externus: Nie zmienia to faktu ze ucieczka to raczej kiepskie wyjscie a jesli kazdy bedzie tak robic to zostana tu wkoncu sami szwedzi... :( Tepienie niskolvlowcow na innych serwach nie jest zadnym wyzwaniem i predzej sie osmieszycie (w dalszej kolejnosci i cala Polske) niz cos uzyskacie... :blazen:

Elmer
12-08-2004, 20:57
A moze pamieta ktos gottara z isary?
Był on najwiekszym lvl mial chyba 120. zaraz po nim było znane wszystkim dt (del toro). chodz mial najwiekszy lvl z powodu sytułacji politycznej i geopolitycznej (mniej) musiał zrezygnować z gry na tym servie bo dt go scigalo (oficjalna wersja).

Szczuka
12-08-2004, 21:00
Podzielam zdanie Nadina ! Powinny polecieć głowy tych którzy znieważyli Nadina zabijając go !

McCooper
12-08-2004, 22:58
I dolaczyc do "wojny" ktora ich nie dotyczy, w nastepstwie czego zmarnowac sowja postac, nic nie zyskujac a tylko tracac w imie czego ??

Pomysl najpierw. Poczytajcie sobie to: http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=430171

Ten kto gra na Lunarze jest obeznany z tym. Kto nie to powiem ze sytuacja jest taka iz gildia LoA ktora jest najpoteznejsza gildia na tym swiecie zaczela robic pozadki i tepic noobow. Of kors te nooby sie nazucaly najpierw wiec byl powod do zabicia ich. Potem te nooby plakaly i chcialy wywolac wojne na skale totalna. Of kors zalozyli sobie wlasna gildie i zaczely werbowac ludzi. Elmers (nie jest juz w tej gildii) of kors wolal Polakow o pomoc bo poczul sie pokzywdzony przez los ze zginol.

Przeczytajcie to cale i porownajcie to do autora tego topicu.

Gremlin
13-08-2004, 02:49
Wyobrazcie sobie sytuacje:
Jestes w najsilniejszej gildi i jakis tam twoj kolega (nawet niekoniecznie bliski) daje ci msg ze jakis palant z 2 razy slabszej gildi podpalil cie pod depo i strzela fb pod depo ze nie mozesz wyjsc.

Przychodzisz do miasta w ktorym sie to dzieje i widzisz kolesia o ktorym mowa ze strzelal fb bijacego kogos innego i fb pod wyjsciem z depo.

Rozwiazanie:
1. Kazesz mu przeprosic i wiecej tego nie robic... ale przeciez sam sie przyznales ze wczesniej juz sobie strzelales fb pod depo.

2. Kazesz mu zaplacic zeby dac nauczke... kazal ci placic prawda?

3. Koles niechce placic to mu spuszczasz wpiernik (jesli go tylko kilka razy walniesz i puscisz to bedzie sie czul silniejszy).

Btw. Zaloze na Azura postac i obije ci 2/3 zycia z SD (tyle obije f bomba 8 lvl)... mam nadzieje ze zrozumiesz ze to tylko zabawa?

Prawda jest taka ze narozrabiales, wciagneles w to swoja gildie a teraz jeszcze probujesz wciagnac reszte polakow zeby zgineli za chwale nasza a w szczegolnosci twoja.

Czemu br sie tak rozprzestrzeniaja po serverach?
Proste, kolesie wiedza kiedy sie bardziej oplaca komus dac w lape niz walczyc z kims a kiedy oplaca sie zalozyc trash chara zeby w 20 zabic 1 kolesia, ale nie polacy wola wypowiadac wielkie wojny najlepiej przeciwko mocnemu przeciwnikowi do ktorego na pewno jeszcze ktos sie przylaczy. A pozniej sie mowi ze Szwedzi to dranie itp.

Faith Keeper
13-08-2004, 09:06
Czy moglbym jeszcze raz prosic kogos o przetumaczenie mojej rozmowy z Waltherem :confused: bo moze cos tam zle przetlumacze a niechcial bym zeby byly jakies niedomowienia.

Sithius
13-08-2004, 09:37
Gremlin: Swiete slowa...piwo dla tego pana. ;)

Z drugiej strony to przykro czytac takie posty bo niestety tak wlasnie jest. Polacy najpier wypowiadaja bezmyslnie wojny wszystkim wokol za Bog wie co a potem tak jak napisal Gremlin placza po kontach i przeklinaja wszystkich...mysle ze wystarczylo wiecej dyplomacji i woli kompromisu a jak sie chce odrazu krucjaty robic to sie nie mozna potem niczemu dziwic...

shiedel
10-09-2006, 14:42
dlaczego mamy nie wygrac ze szwedami na adloze [tam se pogrywam] jest duzo mocnych polawow powyzej 12 lvl i jeden z najmocniejszych 206lvl a wiec nie widze powodu dlaczego mieli bysmy nie wygrac z nimi.:cup: