Pokaż pełną wersje : Nowe potwory
Zgodnie z obietnicą, tym razem przyjrzymy się bliżej żeglarskim opowieściom o dziwnych kreaturach zamieszukjących nowy teren, tajemnicze Shattered Isles.
Mimo tego że krajobraz Shattered Isles wydaje się spokojny i kwitnący, ta idylla jest zwodnicza. Nie wszystkie stworzenia są tak nieszkodliwe jak skrzeczące mewy. Wielu rozbitków zostało zaatakowanych przez niewinnie wyglądające płazy, takie jak wielokolorowe żaby i oślizgłe ropuchy. Jeszcze niebezpieczniejsze są kolczaste żółwie czy krwawe kraby. Prawdziwą plagą Mórz Południowych są jednak piraci. Nie ma marynarza który nie zadrży na myśl o zauważeniu posępnej czarnej flagi na horyzoncie, a niewielu z tych którzy musieli stawić czoła tym okrutnym łupieżcom i zręcznym szermierzom przeżyło aby móc o tym opowiedzieć. Jeszcze większa grozę budzą ci żądni krwi korsarze którzy przewodzą swojej braci dzięki byciu najdzikszymi i najbezwzględniejszymi ze wszystkich z nich. Plotki głoszą że ci morscy szakale są tak źli, iż pokonali samą śmierć, i kontynuują swoją przeklętą egzystencję nawet zza grobu
http://static.tibia.com/IMAGES/news/pirateship.jpg
Ale to nie wszystko! Mówi się że mroczny kult ma wiele kryjówek na Shattered Isles. Historie mówią o ponurych rytuałach i krwawych ofiarach, ale żaden rzetelny dowód na ich poparcie nie został na razie znaleziony. Przerażającą rzeczywistością jest za totajemnicza rasa gadów zwanych Quara. Przez wiele lat uważane za wytwór wyobraźni odurzonych rumem żeglarzy, te dziwne kreatury udowodniły swoje istnienie napadając Liberty Bay, siejąc zniszczenie:
http://images.tibia.pl/teaser2006/quara2.jpg
Quara Constrictor Scout (filoetowy) i Quara Hydromancer Scout (zielone)
Więcej zdjęć znajdziecie na innych supported fansites (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites).
No to to coś wnosi :)
Mam nadzieje, że żadna z ras piratów nie będzie magiczna, albo przynajmniej ta "odmiana" będzie oddzielona od innych np. na wyższym poziomie statku
First!
Rafciu Mistrz
12-07-2006, 18:00
CipSoft coraz więcej pokazuje ;) Update zbliża się wielkimi krokami.. KUP PACC JUŻ DZIŚ! xD
Zapowiadają się ciekwe questy :>
krwawe kraby rox! xD
Amfane Weja
12-07-2006, 18:05
No. To będzie ciekawe... tylko pewnie zrobią potwory, na które nie będę się mógł wybrać na moim 21lvl:D Ale i tak kupie sobie PACC:evul:
Mam nadzieje że to nie będzie kolejny niewypał
Potwory nawet fajne i ciekawie wykonane ;) , ale te z tibianews.com nie sa za ladne ...:( ale coż ... i tak kupie pacc i pozwiedzam nowe tereny :p
inne fan site-y były duuuużo szybsze od was :confused: tibianews też się ociągła...
ale i tak macie najlepszego ss-a :)
w końcu jakieś konkrety. dużo nowych creatur będzie.
Lord Gumio
12-07-2006, 18:12
NO nareszcie jakies ciekawe informacje o upku ciekawe jak moj palek poradzi sobie z tym Creaturami =]
No No Update zbliza sie wielkimi krokami chyba bedzie trzeba zainwestowac w pacc... gra z update na update robi sie coraz bardziej rozbudowana i przez co ciekawa... przyciaga swoimi opcjami... Poprostu tibia! :D BRAWO GM! :)
Nortonus
12-07-2006, 18:12
Łał :D Obstawiam, że będzie jeszcze z 6-8 teaserów i podczas tych ostatnich uruchomią TS.. A później UPek ^^
Znowu kalka gs/wildwarriorow/ghouli/necro?
Nie wiem czemu ale mysl o nadchodzącym update mnie dobija :/
Cóż to za odrażające stworzenia na http://www.tibiamx.com.mx/ ; )
No No Update zbliza sie wielkimi krokami chyba bedzie trzeba zainwestowac w pacc... gra z update na update robi sie coraz bardziej rozbudowana i przez co ciekawa... przyciaga swoimi opcjami... Poprostu tibia! :D BRAWO GM! :)
Co maja do tego gm-owie?
A tak moim zdaniem te potowry sa conajmniej brzydkie ... Rozumiem ze takie zaby tropikalne sa bardzo kolorowe ale to wyglada jak chdozace teletubisie -.-
-=DanieL=-
12-07-2006, 18:33
BRAWO GM! :)
Hahahahaha, chyba CipSoft a nie GM looooool.
Co do update to wygląda ciekawie :d szczególnie te ostatnie z pokazanych potworków.
A ja z każdym updatem sie boje że Cipy znowu powalą mnie jakimś absurdalnym pomysłem typu soul...
OMG myslałem ze ci piraci beda troche lepiej zrobieni : / Wogole te potwory jakos mi się nie podobają =(
Medivh Shady
12-07-2006, 18:42
Hm... :P Duzo podobienstw do piratow z karaibow ;P "Plotki głoszą że ci morscy szakale są tak źli, że pokonali samą śmierć, i kontynuują swoją przeklętą egzystencję nawet zza grobu" to z pierwszej czesci piratow ;P
a te nowe potworki to przypominaja mi te z 2 czesci ;)
ale mam nadzieje ze nie skopia tego uptade i bedzie oplacalne expie na nowych potworkach , bo na malpach i lizardach malo kto expi bo sa nie oplacalne , no i mam nadzieje ze dodadza nowe tereny z dragami hydrami itp ;)
Terranova
12-07-2006, 18:44
Lol te potwory to śmiech na sali, wygladaja jak .... . Jedynie piraci wygladaja w miare ale tez nie wszyscy. Z tego co widze to kolejne kopie potworow wedlug schematu, potworek melee, dystansowy i magik, wszystkie z jednej rodziny, kraby wygladaja jak jakies mutanty, mysle, ze to piraci skrzywili im kod genetyczny krzyzujac je z pajakami. Do kompani dziwnych krabow dolacza jakies rozlazle mackowate cos. Lepiej juz mogli zrobic osmiornice, trytony, syreny - chociaz by do tibii pasowalo, a nie taki badziew.
Sux, sux, sux...
Najfajniej wyglada skrzynka ze skarbami, ale pewnie jej nie bedzie mozna zdobyc.
Fajny jest takze herszt piratow i ci czarni.
Bofedojo
12-07-2006, 18:47
Fajnie wygladaja te skrzynie ze zlotem :P.
http://www.tibiabr.com/images/quara_01.jpg
Te niebieskie "cos" nie pasuje klimatem do Tibii wyglada jak jakis robot, ale zato ten "duch?" wyglada fajnie :P.
http://www.tibiamx.com.mx/images/inicio/noticias/bloodcrab.jpg
Kraby wygladaja okropnie... nogi skopiowane od GSa?...
pijany rolnik
12-07-2006, 18:47
pikne to!!
Serehion Melaner
12-07-2006, 18:49
Ci piraci to chyba jedna z największy atrakcji tego upka :P:P
Szkoda że cipki nie mówią nic o tym co się znimini technicznie w tibii...
Athaniel
12-07-2006, 18:56
Update zapowiada się fajnie. Ciekawe jak silne będą piraci i te kraby.
Sixon of Lucera
12-07-2006, 19:08
ja mam dosyc slabego kompa jak myslicie podniasa sie wymagania tibii???
Pytanie - (do teamu tibia.pl) Czy wy gracie już na tych nowych terenach (testujecie je)?
Uwaga - Athaniel zmień avatar bo moim zdaniem drażni oczy;)
Jak taka grafa bedzie to ja przestane grac w Tibie, chyba ze dadza potwory dla FACC i nowe tereny dla FACC, bo FACC TO TEZ LUDZIEX(
Nawet niezle :) ALe bardziej podobaly mi sie potwory naszych uzytkownikow takie jak Gryf ;) .
Sauroman
12-07-2006, 19:24
Fajnie fajnie tylko ciekawe kiedy powstana te nowe swiaty bo tylko na to czekam :D i na nowy typ serva
witekr77
12-07-2006, 19:29
wow!! i znowu sie uczyc o czyms nowym
FACC TO TEZ LUDZIEX(
FACC to ludzie, PACC to klienci. Klient placi, klient ma.
@topic:
beznadzieja.
Nortonus
12-07-2006, 19:30
Jak taka grafa bedzie to ja przestane grac w Tibie, chyba ze dadza potwory dla FACC i nowe tereny dla FACC, bo FACC TO TEZ LUDZIEX(
Nie! FACC to roboty wiesz? My płacimy - my dostajemy.. Takie jest życie, nie ma nic za darmo :P Zresztą nie graj! Kto ci broni? FACC napewno coś dostanie prócz grafik i możliwości zakupu nowego kolorowego BP z Shattered Islands lub innych itemków od ludzi.. Może gdzieś przybije statek piratów na Mainlandzie(Outlaw Camp?)..
To w takim razie sie zastanowie ale zeby te potwory nie byly silne az tak jak Dragony bo to zenada. Sporo jest takich potworow do wybory do kolory,a nisko poziomowi gracze trolle, wolfy... Taka gra jest troche kipaska. Mogli by dodac wiecej potworkow dla nisko lvlowych gracz (loot tez musi byc w miare aby mow robic lootbagi :) ) Mozna dodac np. Trolla ktory czaruje dla 12-23 lvl graczy. Gra wtedy bedzie urozmaicona. Ale czas wszystko pokarze...B)
witekr77
12-07-2006, 19:37
http://www.tibiamx.com.mx/images/inicio/noticias/pirates.jpg
a to co czemu to nie jest opisane??:P
ps. źródło http://www.tibiamx.com.mx/
to sa piraci.... xD
Oblivion
12-07-2006, 19:39
0o wreście się doczekałem :) musze się tam kiedyś przeleciec :P
Wyobrażam sobie co bedzie jak CipSoft udostępni to miejsce to mam będą hordy ludzi i nic nie będzie można zrobic więc ja sobie troszke poczekam i po wakacjach wejde B)
Michal9000
12-07-2006, 19:40
moglby ktoś wwali to drugie foto? Ni wyświetla mi sie ;( .
@Topic
Update fajnie sie zapowiada :)
@Edit
@Up
Kh khm. Zobacz se na kiedy zapowiedzieli upa.
Taa... bawia sie w jakies 'Cthulhunieta', a potem bedzie pging na Wielkich Przedwiecznych =0. Piraci wygladaja beznadziejnie, a gdy patrze na kraby to po prostu mi sie odechciewa. Cale szczescie, ze juz skonczylem z ta gra =P.
niech test serva włączą i jak najszybciej wprowadzą update to kupie pacca, bo puzniej w ciągu roku szkolnego napewno nie bede mial czasu grac tyle co w wakacje więc poco pacc ;(
@topic
ja myśle ze bedzie dobry ten update B)
Justysia_=*
12-07-2006, 20:05
Taaa..ciekawie sie zapowiada... ale te potwory wygladaja okropnie ;P
a kiedy bedzie update tak dokladnie..[??]
@edit..
up.. no chyba malo kto bedzie gral w czasie roku szkolnego wiec powinni dac update jak najszybciej ;)
Mastermind Toothy
12-07-2006, 20:09
Mi tam się podobają te jak ktoś wyżej napisał "roboty". Piraci są ... dziwni ale czego spodziewacie się po CIPSofcie(mimo wszystko Tibia nadal mnie ciekawi :D) ? Kraby sux.. mogli dać jakiś nowy wzór ,a nie tworzyć hybrydę GS'a i kraba -.- Ogólnie to jestem dość zadowolony ^^.
Pozdro ;]
A ja myśle, że sie CipSoft czegoś nauczył po ostatnim UPdate, którego lud okrzyknął "porażką". Pewnie na piratach da się robić lootbagi, będzie ich dużo (dużo miejsc, dużo rodzajów (słabszych, mocniejszych), i wogóle wypas dla graczy ^^.
A zauważył ktoś, że na jednym z SS są piraci którzy, trzymają coś co wygląda jak kule z prochem? Czyżby nowa broń dla pallków? :P
Ciekawi mnie otwarty chest z olśniewającymi zlotymii monetami... Czyżby wygląd pieniedzy sie zmienil?
Super. Dobrze, że mam już PACC :)
Zapowiadają się nowe i ciekawe( to zobaczymy) questy;)
blontmatys
12-07-2006, 20:32
zapowiada się całkiem ciekawie:p
Ivan of Fortera
12-07-2006, 20:37
http://www.tibiamx.com.mx/images/inicio/noticias/pirates.jpg
ciekawe czy te katapulty beda strzelac?
Potwory całkiem fajne, tylko inaczej se piratów wyobrażałem:p
@edithttp://images.tibia.pl/teaser2006/quara2.jpg
Te zielone quary mi się bardziej podobają niż fioletowe
P.S. Zielone quary maja fajne fryzuryhehe
Sebastian Skibinsk
12-07-2006, 20:38
No fajowo 8o tylko czemu te potworki są dla pacc a nie dla facc :( ?
Było przeciesz glosowanie dla facc i co znów dla tych pacc-ów
wgule kto wymyślił te podzialy na lepszych(pacc) i gorszych(facc)
zato nie lubie cipsoft .
A poza tym ....
zawsze o 23:00
"bajka dla dorosłych"
Michal9000
12-07-2006, 20:41
chryste. Pacc mają lepiej, bo oni PŁACĄ. Mamy szczęście że wogule jest facc, bo gra mogła by być W PEŁNI płatna.
@Down
Oczywiście. Przecież to mażenie każdego twórcy gry, wydać kupe kasy na genialną gre i nie zarobić ani g
rosza :P
taaa kazdy chce robic gre i nie miec z tego jakiegokolwiek zysku, i pisze sie south park i leci to od poniedzialku do czwartku a nie do piatku ;]
Drugi screen nie dziala. Mógłby ktos go hostnąć.
Ragnar666
12-07-2006, 21:07
Taa... bawia sie w jakies 'Cthulhunieta', a potem bedzie pging na Wielkich Przedwiecznych =0
biedna ośmiorniczka ;>
no ale piraci mnie zawiedli troszkę... no ci z bosakami wyglądają przyzwoicie, ale ci "kapitanowie" i Undead Kapitan też nie bardzo do mnie trafiają =/
[edit] buahah to nie undead...mój błąd
i co to za katapulty? lol piraci mieli armaty ni? -.-'
Czyżby jeden z najbardziej oczekiwanych, największych update'ów Tibii ? Wkońcu jakieś nowe potwory, no i zapewne rzeczy. Nie mówiąc o wyspach. Zapowiada sie ciekawie. No to dokupienie pacc'a mnie nie ominie =]
Pozdrawiam!
Troszke śmiesznie wyglądają ci piraci.
Piraci to jeszcze ujdzie ale reszta ? jakies niebieskie potwory? Jakies zmutowane kraby? :D moim zdaniem te potwory sa niepotrzebne, no te niebieskie potwory jak dla mnie nie pasuja do tibii, ah... Ale czy nowe potwory przyniosa ze soba nowe bronie itp? Zobaczymy :)
Ja wole strara Tibie. Grafiki denna ze na sam widok odechciewa sie grania ale wiekszascia graczy podoba sie taka jaka ma byc w tym upade. Nowe bronie? Komu potrzebne? Zle jest z tymi co sa? Nie ma gdzie expic dla PAACC;ow ze trzeba dodawac nowe potwory dla nich? Pomyslcie napewno niektore rzeczy byscie chciali zmieniac ale czy odrazu wszystko? Na takiej grafice polega ta gra. Ja nie chce innej bo ta mi sie bardzo podoba.X(
Koronowany rycek
12-07-2006, 21:38
UP@
Dalej byc chcial grac w wersji beta i miec tylko thais ? Prosze zastanow sie 2 razy, poki cos napiszesz ;)
@TOPIC
Aha no tak fajnie, ale ta zaba jest naprawde słiti (imesh?;d)
@2 x Up żal dupe ściska jak to widzę.
Nie wiem jak ty ale dla mnie grafika zmienia się minimalnie - krawędzie etc. a na starych terenach może nawet nie będzie tego widać. Widzisz gdzieś napis "NOWE BRONIE W TYM UPIE" ? Na Tibia BR pisze coś o nowych itemach ale skąd wiadmo że chodzi o bronie? Może np. wprowadzą questa na 150lvl żeby móc używać lepszych broni? Bo mi np. używanie od 100 do xxx lvl SCA czy SoVa jest troche nudne. Jest gdzie expić dla PACCów ale graczy jest coraz więcej więc musi być więcej expowisk? Jakby dodali expowisko dla FACC pewnie skakał byś z radości i całował w nogi CipSoft ale coś dla "fundatorów" to po co mi nie? Co rozumiesz przez słowo "wszystko"? Bo CipSoft niezapowiadał zrobienia Tibi od nowa chyba że ja tylko niepoinformowany jestem
@Topic
Dla mnie te potworki mogą nawet być. Moją uwagę przyciągneła skrzynia ze "skarbami" i ciekawe czy to będą jakieś mini monety w stylu pereł, a może nowy wygląd złota? Ciekawe są te katapulty czy będzie to tylko ozdoba a może kapitanowie będą w nas strzelać :D
@up
Zastanowilem sie i wolalbym miec tylko Thais. Bo po co mi wiecej? Mi to by w zupelnosci starczylo. Po co mi miasta gdzie zyja jakies Dragony lub cyclopy? Ja tego nie zabije. Gdyby było miasto z trollami (ulubione stworki:p ) tobyloby fanie, ale to tylko gdybanie. Watpie aby dodali cos dla FACC (szczegolnie nowe misto) bo wtedy oplacalnoc PACC by sie zmniejszyla a oni chca uzyskac jak najwieksze pieniadze z tej gry.
Michal9000
12-07-2006, 21:45
a oni chca uzyskac jak najwieksze pieniadze z tej gry.
Dokładie ;)
Knajcik14
12-07-2006, 21:45
No no ale podkręcają atmosfere nie ma co normalnie już sie pale żeby ukatrupić jakiegoś pirata albo te dziwne "gluty" :)
~pozdro
Conrado_161190
12-07-2006, 21:47
Jest i druga strona medalu. Czym bliżej Update tym bliżej końca wakacji;( :baby:
Ivan of Fortera
12-07-2006, 21:51
@up
Zastanowilem sie i wolalbym miec tylko Thais. Bo po co mi wiecej? Mi to by w zupelnosci starczylo. Po co mi miasta gdzie zyja jakies Dragony lub cyclopy? Ja tego nie zabije. Gdyby było miasto z trollami (ulubione stworki:p ) tobyloby fanie, ale to tylko gdybanie. Watpie aby dodali cos dla FACC (szczegolnie nowe misto) bo wtedy oplacalnoc PACC by sie zmniejszyla a oni chca uzyskac jak najwieksze pieniadze z tej gry.
Ty chyba wogóle nie zastanowiłeś się. Wyobraź sobie że jet Thais i tylko okoliczne mejsca. Wiesz co by to znaczyło? Znaczny spadek graczy lub było by strasznie ciasno i nie byłoby miejsca do expienia
Po co ci miasta gdzie żyją dragi i cyce? No cóż. Masz taki lvl jaki masz a potem bys narzekał ze żyby dobry lvl wbić musisz wybić XXXXXXX trolii
@matiiii
Więc według twojego rozumowania w Tibi powinny być tylko trolle, max lvl z 30 (podejżewam że więcej na trollach się nie wbije bo to katorga) i każdy by se tak w kółko robił 100 postaci żeby pobić trolle i zrobić 30lvl. Kiedyś zabijesz dragony a cyclopy są strasznie mocne :D . Na nowe miasto dla FACC zabardzo nie ma miejsca chyba że jakąś wysepkę by wykopali i dołączyli do kontynentu :p. Ten podpis jest poprostu the best xD. Podpowiedź: pierwsza cyferka to naprawdopodobniej 8 druga możliwe że 5.
tibianews ma fajnego screena :)
niech sie cipsoft pospieszy z tym updatem bo zapowiada sie fajny
tylko najpierw niech sie zajmą lagami na serwerach (celesta)
Ponczekm
12-07-2006, 22:43
Jak do tej pory mialem watpliwosci co do kupna pacca ale teraz juz napewno kupie ;P ACHH... te nowe potwory i tereny :)
Co do wszystkich narzekających [w szczególności FACC] - postawcie się na miejscu CipSoftu albo stwórzcie własną grę i ulepszajcie ją przez 5 lat, wtedy zrozumiem wasze narzekanie. Dobrze że w ogóle coś robią... Tak samo Banuta czy Dworci lub Lizardy - umiesz na nich expić to mogą być lepsze i bardziej opłacalne niż scaraby / cyce albo inne takie.
@ Topic: Zdecydowanie jeden z lepszych updatetów. Wprowadza dużo ciekawych nowości. :)
pijany rolnik
12-07-2006, 23:06
To se poexpie kupie pacca!!
Te quary sa najsmieszniejsze. Zielone kupsk...tzn osmiornice, niewiadomo po co to. Zapewne bedzie to jak lizardy - nasraja tego w liczbie 18937128973192783 z zerowym lootem. Piraci wygladaja zalosnie - slabsze beda kopia ww, srednie ghouli, mocne - dsow + necromancerow (moge sie zalozyc). Stawonogi beda kopia gsow/smokow ze srednim lootem. Ciekawe, czy znowu wprowadza studded cluby i bone shieldy, ktore oczywiscie sa niezbedne do grania w ta gre. Czary czy nowe profesje pomijamy, bo tego i tak nikt nie bedzie uzywal. Ciekawe, co wprowadza w nowym update? Najazd robotow z kosmosow, czy dinozaury?
Duch Guardi
12-07-2006, 23:42
Mam nadzieje że to nie będzie kolejny niewypał
a ja wręcz przeciwnie mam nadzieje że to bedzie udany update :)
Adow Adan
13-07-2006, 00:08
Co do wszystkich narzekających [w szczególności FACC] - postawcie się na miejscu CipSoftu albo stwórzcie własną grę i ulepszajcie ją przez 5 lat, wtedy zrozumiem wasze narzekanie. Dobrze że w ogóle coś robią... Tak samo Banuta czy Dworci lub Lizardy - umiesz na nich expić to mogą być lepsze i bardziej opłacalne niż scaraby / cyce albo inne takie.
Są takie gry za darmo (np. Ogame, moze i mozna cos dokupić ale to duzo niezmienia w grze. ogame juz z 3 lata jest i nadal sie trzyma choć mniej zarabia Serwer ogame niż Cipy. Co do tego zdania z expieniem to sie zgodze ze na każdym potworku mozna dobrze poexpić wystarczy mieć troche szczęścia i umieć grać. Ja raczej bym nie wytrzymał z samym thais (troche miasto nudne, na 1 rzut oka nic ciekawego ale jak sie troche pochodzi po okolicy to sie znajdzie w podziemiach cycki , ghoule ;) ) i z samymi trolami jak to kolega powiedział. Dziwi mnie to ze sa niektóre miejsca(czytaj tereny) np. Fibula lub Greenshore w których praktycznie nic sie nie dzieje ( na powierzchni) a w zamian na nich mozna by "pobudować" expiska np. rotów,ghoulów, slimów lecz podziemia można by zostawić. Zgodze się ze płaci się i wymaga ale niepamiętam kiedy dodano coś "ciekawego" dla Facc bezpośrenio a nie pośrednio przez Pacc
Zielona Firanka
13-07-2006, 00:12
@up
Moim zdaniem to Ty chory jesteś. Może chcesz mieć tylko Thais i to jeszcze w grafice jaka była x lat temu?! Fajnie... -.- Po co Tobie miasta w których żyją Dragony i Cyclopy, taak? No Tobie napewno po nic bo ich w najbliższym czasie nie zabijesz - może Cię nie stać na więcej niż zabicie trolla? Nupki :)
@topic
Może będą nowe wyglądy postaci? Skoro piraci tak wyglądają... Bodajże na tibianews.net czy na innej supported site byli chyba Necro (takie czarne). Może zmienili outfity? Ale by było śmiesznie :P
@all
Przypomina mi się jak było przed update z różdżkami: "oh nie!!!11one to będzie najgorszy update!!111 NIE GRAM W TIBIE!!111one"
Więc się zastanówcie :P
Jakoś to wszystko popierdółkowato wygląda, niejestem pewien czy uda się update jakiego się spodziewałem - w klimatach piracko-karaibsko-przygodowo-letnio-mroczno-zjarany. Pożyjemy - zobaczymy. Narazie te potwory to kandydaci do nowych odcinków pokemonów.
Yoh Asaqura
13-07-2006, 00:59
Nonono.... widzę że CipSoft przeszedł samego siebie 8o 8o
chyba zainwestuję w Pacc :cup: :cup:
Zalgadis
13-07-2006, 01:10
ten zielony wygląda jak lizadr templar tylko roziącgnięty ;p
Tibia to gra nie tylko dla PG (a to przecież PGamers stwarzają CipSoftowi najwięcej kłopotów)... nie każdy gra po to żeby nabić lvl, zdobyć kupe kyształków i najlepiej jeszcze sprzedać. No oczywiście tacy ludzie to spora część tibijskiego społeczeństwa xD, No ale CipSoft chce dogodzić każdemu (pewnie też z jakimś uszanowaniem proporcji liczebnych i płacowych :P), to dla każdego coś się znajdzie. Nie wszędzie są dobre tereny do expienia? Ale przecież nie o to tylko chodzi no i nie każdemu. Może ktoś chce poczuć "klimat gry", pozwiedzać sobie, poszukać questów, pograć w piłke albo zbudować zamek z parceli. Znam dużo ludzi którzy używają Tibii jako pewnego rodzaju czatu, grają aby poznać ludzi z różnych krajów, a kupują pacca, bo czemu nie (kiedyś sie natknąłem w McDonaldzie gdzieś niedaleko Szwajcarii na zestaw: Hamburger, duże frytki, duża cola za 19,90 Euro - więc wyobraźcie sobie, że dla dużej ilości ludzi pacc to nie żaden wydatek)... przynajmniej mają więcej miejsc na znajomych w Vipach... - i na takich klientach też zależy CipSoftowi - a może nawet bardziej niż na zgraji dzieciaków które sobie użądzają wyścig szczurów i po których można sie spodziewać wszystkiego.
Więc CipSotf myśli nie tylko o robieniu nowych expowisk, ale też o stworzeniu dużej ilości innych ciekawych rzeczy do roboty kiedy "nie masz nastroju na mordowanie". Więc:
Nowe tereny? Jak najbardziej - nie lubisz, nie chodź.
Nowe itemy? Jak najbardziej - nie chcesz, nie kupuj.
Nowe potwory? Jak najbardziej - męczysz się na nich - zostaw je innym.
A zmiany w engine? No cóż... wyrywają graczy z rutyny, powodują, że gra na powrót robi się ciekawa, przyciągają spowrotem tych, którzy już przestali grać, zmuszają do kombinowania i odnalezienia się w nowej sytuacji (eliminacja noobów? :P), no i może nawet czasem coś zmienią na lepsze :P
Co do FACC... na pewno coś dostaną ^^ -przecież, to potencjalni klienci (to jest dopiero marketing jak firma sobie wychowuje klientów xD). Jakby nie było FACCów (i gra by im sie nie podobała aż tak bardzo) to przecież było by teraz może o 90% PACCów mniej... zresztą FACCe są elementem gry, i bez nich byłoby totalnie nudno, a i z ekonomią byłyby pewne problemy pewnie.
Na pewno FACCów nie ominą zmiany w samej grze, no i na 100% będą mogli kupić od graczy wszystkie nowe itemy :P, ale poza tym pewnie dodadzą dla nich jakiś nowy teren... jest przecież sporo wolnego miejsca :-) (ja osobiście obstawiam pustkowia między Kazz i OF, ale zobacyzmy :-))
Moge się założyć o bp rumu, że conajmniej jeden z dzisiejszych SSów był z terenów dla FACC - np ta sala tortur - może jakiś nowy (ale oczywiście pradawny) mroczny kult zagnieździł się gdzieś na starym kontynęcie - może gdzieś w podziemiach Dark Catedral? /// btw, chce do domku takie mebelki :P
A co do potworków - jest ich na tych wszystkich SSach bardzo dużo rodzajów - więc będzie ciekawie ^^ CipSoft sie naprade postarał :-)
(nie podoba się potworek - NIE MUSISZ na nim expić - naprawde). Samych piraktów naliczyłem z 7 rodzajów, no i jeszcze ci Undead Pirates (rzeczywiście zerżnięte z karaibów :P (chyba, że wpadli na pomysł wcześnej)). Poza tym mroczny kult (tam też sie kręci jakaś odmiana piratów - wyczuwam te niecne konszachty xD). No i jeszcze te rybołaki, zwani Quara (4 rodzaje) (ciekawe czy udało im się coś zbudować :P - wioche jakąś przynajmniej :P). Żabki, żułwie, kraby i reszta ferajny - wiec dla low lvli też coś się znajdzie. Ale i nie zabraknie pewnie znanych już potworków (nowy lair smoków? - PG dostało co chciało?), no i wszystkie potworki z Tiquandy też zagoszczą na nowych wyspach. Mam tylko nadzieje, że loot bedzie jakiś lepszy leciał :P... bo np na takiej Tiquandzie - jak sie człowiek nauczy - to nawet fajnie sie expi i dużo gp leci... ale jeśli chodzi o itemy - to tylko deco niestety ;///
Może tym razem będzie inaczej :-) (nowe bronie dla pallków?:))
No, ale to wszystko tylko domysły. :P
Czy podoba mi się update? Nie wiem, jeszcze nie grałem. ;)
up on to ma rację zbojkotuj ktos go a wysmieje go(podejewam ze reszta inteligentnego forum takze). Takie podejscie do gry i do nowych up'ów jest wskazane i bardzo zdrowe dla waszych wypaczonych tibią umysłów
Veltaxio
13-07-2006, 08:38
Swiete slowa stary , nie oceniajmy update zanim go niezrobia poniewaz na tym polega trzymanie napiecia a cipsoft do ostatniej chwili bedzie sie staral naklonic ludzi by dokonali zakupu "PACC" .
Xzonixek
13-07-2006, 08:46
Może te Quara? beda jak dwarfy:D Ten fioetowy to guard, a zieone to sody:) Piraci pewnie beda miei swoja 'kryjowke' (xxxx sqm podziemi z nimi)... Jezei zrobią takie miejsca jak dc czy kopanie dwarfow z nowymi potworami, to znowu pojawi się więcej graczy...
Totalizator the Wizzard
13-07-2006, 08:51
Mam tylko nadzieję że nowe itemki to nie będzie deco... Nie jest prawdą np. że na Banucie nie da się expić bo się da i jak ma się wprawę to exp nawet ładny, ale co z tego skoro zamiast kasy wynosi się kokosy... Odwrotnie jest z kolei na Dworkach gdzie itemki poza dekoracją są skupowane przez NPCa po ładnych cenach ,ale co z tego skoro exp jest żenujący jak na poziom potrzebny do skutecznego huntowania tam (przy okazji ktoś z mojej gildii odkrył normalną ,standardową kopalnie dwarfów na tiquandzie (niestety pod wejście do niej da się podlurować hydrę).
najlepiej wygląda ten nieumarły pirat po środku (czyt. latający płaszcz)
http://www.tibiahumor.net/articles/?id=542
a zobaczcie, tu macie jakieś różne żółwie i ropuchy :D na to nikt z was chyba jeszcze nie zwrócił uwagi :D
http://static.erig.net/teaser2-3.jpg
Peter of Refugia
13-07-2006, 09:25
Potoworki nawet fajne ale wiadomo już coś o nich hp, loot, etc ?
Totalizator the Wizzard
13-07-2006, 09:30
@momus
hahaha nie przyjrzałm się temu czemuś na środku, wziąłem to za zwłoki jakiegoś ptaka (pierwsza myśl - dark parrot?). a żółwie to jak narazie jedyny potwór który mi się w 100% z wyglądu podoba (niech nam żyje Turtle Shield i Turtle Armor - i mam nadzieje że nie będzie strzelał za 80 i spamował paralyze)
Czas pokarze jak to bedzie w tym Upade.
http://www.tibiamx.com.mx/images/inicio/noticias/bloodcrab.jpg
Kraby wygladaja okropnie... nogi skopiowane od GSa?...
To jest kura z nogami GS'a , przypatrzcie się :)
Totalizator the Wizzard
13-07-2006, 10:14
@up
Były dworki, będzie krabantula
O.o Nareszcie jakieś monsterki. Jestem ciekaw jaki będzie loot.B) Moim ED będe intensywniej robił UH'y. Zapowiada sie niezła rozróba z tymi monsterami:kat:
pijany rolnik
13-07-2006, 11:02
ładne te potwory
Mastermind Toothy
13-07-2006, 11:14
@up
Żałosne, jak największe pieniądze mieć- rzecz ludzka, klient płaci-klient oczekuje czegoś w zamian. To Thais też byś musiał zniszczyć(podziemia), bo tam są smoki i niedaleko cyce.
Angel of Death
13-07-2006, 12:08
Nawet fajne te potworki chociaż te Quary troche dziwne, piraci też jacyś tacy .. eh mam nadzieje że w Tibii jak będą w normalnym rozmiarze będą ładniej wyglądali, narazie najlepszy Undead Pirat :> A tutaj wziąłem na szybko wszystkie screeny do kupy, http://www.newmonsters.prv.pl/ Jak ktoś myśli że keylogger to trudno, jestem na tym forum juz troche czasu i nie zamierzam sobie psuć opinii.
Harry Xin
13-07-2006, 12:25
Zapowiada się całkiem nieźle. Ja wyjeżdżam w sierpniu także jak wrócę to mogę być pewien, że nie bedzie cofki serwa. :p
Fenrir Alasthor
13-07-2006, 12:45
Hmmm niektore potworki faktycznie troche nie tego, ale niektore bardzo fajne - najbardziej podobaja mi sie "płaszczyk", to fioletowe z mackami (nie moge sie doczekac jak zatopie w tym moje bolty :D ), żolwie tez bardzo fajne (zwlaszcza kolczasty), ropucha duza moze byc - ale to niebieskie, to bez komentarza :P Kraby faktycznie troche zerzniete z gsow i za bardzo splaszczone jakies, kojarza mi sie z Mario Bros ^^ Slaby jest screen z ta "sala tortur" z monkami i ghoulem, te czarne ludziki w strojach pacc wygladaja jak podroba nekroli (mam nadzieje ze to nie bedzie ich nowy wyglad!). A to z niebieska glowa i klami, to wyglada jak taki stworek z X-Mena xD Co do mozliwosci tych potworkow, mysle, ze zielone grubasne jaszczury beda robily cos w stylu "bubble wave" hydry i pewnie slabe melee, fioletowe wygladaja na krewnych beholderow wiec pewnie tez beda strzelaly czyms. Ci undead piraci pewnie ssanie zycia, jakies ataki z dystansu i odporne na obrazenia fizyczne moze (zwlaszcza plaszcz). A katapulty jezeli beda dzialaly, to pewnie jak magic throwery. No i mam nadzieje, ze tym razem ulepsza palka troche a nie znowu jak ostatnio zjada. Moze jakies pistolety by dodali, i obrazenia zalezne od dista :>
Zdechly kret kanalowy
13-07-2006, 13:17
@momus
hahaha nie przyjrzałm się temu czemuś na środku, wziąłem to za zwłoki jakiegoś ptaka (pierwsza myśl - dark parrot?). a żółwie to jak narazie jedyny potwór który mi się w 100% z wyglądu podoba (niech nam żyje Turtle Shield i Turtle Armor - i mam nadzieje że nie będzie strzelał za 80 i spamował paralyze)
....gadaj albo jak chlop albo jak baba
A te potworki to moze i fajne beda ale wapie ...ostatnia tiq to do ...wyszla jedynie co dobre bylo to farony,hydry,i moze slonie a reszta dupa dupa dupa ...a z ss to te ""qary" to badziwie grafike by ich poprawili albo moze to dlatego ze ss pomiejszony sam nie wiem
<powiec mi ktos jak sie edytuje , bo nie wiem ..odp prywatnymi wiadomosciami )
Artimansee
13-07-2006, 13:23
Bardzo dobrze że wprowadzają coś nowego.
Już nie mogę się doczekać aż pogram sobie na nowych terenach ;)
Wielkość kontynentu dostępnego dla FACC jest i tak spora żeby spokojnie podjarać graczy FFAC do kupienia PACC'a. A powiększanie terenów PACC to jeszcze większa zachęta do wykupienia.
Cieszę się że kupiłem PACC'a (przez tibia.pl B) )
A to do tych co niechętnie są ukierunkowani na zmiany:
Gdyby nie zmiany, chęć do innowacji, tworzenia czegoś nowego, próbowania - to pewnie byśmy nadal żarli surowe mięso i spali na drzewach albo w jaskiniach....
Mathias Tham
13-07-2006, 13:27
Ten nowy update jest zaje^^^fajny tylko kiedy mamy go ie spodziewac?? ;]
Pawel qwert
13-07-2006, 14:01
CipSoft coraz więcej pokazuje ;) Update zbliża się wielkimi krokami.. KUP PACC JUŻ DZIŚ! xD
Zapowiadają się ciekwe questy :>
krwawe kraby rox! xD
A żebyś wiedział, że kupie xD:cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Nie tylko z powodu update, trza wydac luzna kase na ukoffana gre :))
Nie ukrasc mi domku 10 sqm w venore (solera), plx :baby: :baby: :evul: :evul:
^^ up:
Koniec sierpnia niestety
Justysia_=*
13-07-2006, 14:17
A żebyś wiedział, że kupie xD:cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Nie tylko z powodu update, trza wydac luzna kase na ukoffana gre :))
Nie ukrasc mi domku 10 sqm w venore (solera), plx :baby: :baby: :evul: :evul:
^^ up:
Koniec sierpnia niestety
Koniec sierpnia[???]
lolz połowa ludzi gra teraz bo wakacje a jak bedzie ich koniec to niewielu bedzie mialo czas na tibie... chyba ze w podst ;P
Dekhrid Warrior
13-07-2006, 15:00
Według mnie Cipsoft sugerował się przynajmniej po trochu jednym z filmów, które mają wyjść. Piraci, zmutowane ośmiornice, ryby i kraby niesamowicie przypominają mi potwory z teasera do filmu "Piraci z Karaibów-Skrzynia Umarlaka".
Co do samego tematu, zdjęcia mnie zamurowały, wiele razy odmawiałem sobie wydawania pieniędzy na Tibie, ale po tym updacie sądzę, że nie oprę się pokusie zakupienia PACC. Cipsoft się postarał;) . Zanosi się na jeden z najlepszych updatów przynajmniej w mojej opinii. Jeszcze raz Gratz CipSoft.
Ivan of Fortera
13-07-2006, 15:06
Potoworki nawet fajne ale wiadomo już coś o nich hp, loot, etc ?
No to właśnie trzeba się dowiedziec po wprowadzeniu update'u
adrianeczeqq
13-07-2006, 16:00
uważam ze update bedzie spox ale torhce przesadzili z tymi Quarantine czy jakos taka jedna wielka porazka to wyglada jak zbudowane z klocków lego albo jak z Heroesa - szczególnie ten niebieski
ta sux
pewnie nie bedzie tam przyjemnego expa i loota
powtorka tego malego zielonego gowna z tiguandy
czy nie moglobys przebudowac glownego kontynentu tibi ?
duzy obszar nad carlin pod thais lub dostawic tam kawalek ladu
te updaty staja sie kiczowymi dodatkami ktore maja zachecic do kupna pacc
a przynosza zabawe na 2 dni
Ragnar666
13-07-2006, 16:13
Według mnie Cipsoft sugerował się przynajmniej po trochu jednym z filmów, które mają wyjść. Piraci, zmutowane ośmiornice, ryby i kraby niesamowicie przypominają mi potwory z teasera do filmu "Piraci z Karaibów-Skrzynia Umarlaka".
ha! to samo pomyślałem jak zobaczyłem zapowiedź w TV , ciekawe ile CIPSoft "zerżnął" z filmu.... czy twórcy filmu z Tibii :] ... j/k ofkoz
Rudziaczek
13-07-2006, 18:20
MUHEHEHHEHEHHE teraz tibia nabiera charakteru typu "Piraci z Karaibów" hihihiih :P
Harry Xin
13-07-2006, 19:17
Teraz mnóstwo Tibijczyków kupi sobie PACC bo nie dość, że wprowadzą Update to jeszcze powstały 2 nowe serwy w wakacje. :p
Nareszcie jakieś nowe potwory ^^ Będzie z czym walczyć :]
Kornelotia
14-07-2006, 01:50
N/c mam nadzieję że nie tylko dwa światy non-pvp...... niektórzy (większość) potrzebują serverów pvp..... Co zrobią Cip'y? Czas pokaże :P ach i ss całkiem całkiem..... i znów kolejna stówa w plecy na tego pacca......
Na drugim obrazku jest Chtulu :D
Fajnie,bendzie co zwiedzać aby tak dalej !
noobowaty mistrz
17-07-2006, 13:38
Szykuje sie nowa banuta. ;)
A tak w ogóle to czy ktoś wie kiedy ten update???
X( Chya nikt dokładnie nie wie ale lada chwila powinien się pojawić, juz z niecierpliwością czekam az obskocze wpierdy od nowych silnych potworkow, mam nadzieje ze tak owe będą:)
Harry Xin
17-07-2006, 16:15
A tak w ogóle to czy ktoś wie kiedy ten update???
Tego tak na 100 % nie wie nawet Cipsoft. :(
Fire Squirel
18-07-2006, 03:18
Piraci ... krwawe kraby ... skrzynie pelne skarbów i morska bryza. :]
Nowe wyspy, questy i jeszcze wiecej eXpa do nabicia. :evul:
I wez i nie kup tu sobie pacca ... 8o <=> ;) <=> B) <=> :p
Mietek Taterka
20-07-2006, 14:54
Fajne Potworki :D Ciekawe ile maja hp :confused: :p
Tukan pogromca sebka
21-07-2006, 08:54
ALe te nowe potwory beda dostepne tylko dla PACC?? czy dla FACC tez??
Myśle ,że z dwa będą dostępne dla Facc... ale reszta jest zrobiona specjalnie na nowe expowiska (pod wode te żaby :D ,kraby na plaże itd.)...
Ja tam wole te strae potworki. Ludzie zobaczycie że kiedyś cipsofci zgłupieją
i za jakieś 10 lat w tibia bendzie wiencej robotów:confused: . Juz teraz zaczynaja głubieć cipsofci i jakieś d***** potwory jak z horrorów dodają :o ;(
N/c mam nadzieję że nie tylko dwa światy non-pvp...... niektórzy (większość) potrzebują serverów pvp..... Co zrobią Cip'y? Czas pokaże :P ach i ss całkiem całkiem..... i znów kolejna stówa w plecy na tego pacca......
jakos nie zauwazylem zeby wiekszosc potrzebowala swiatow pvp
wystarczy popatrzec na ilosc osob online na roznych swiatach i zobaczysz ze na swiatach pvp jest o polowe mniej graczy online niz na non-pvp
cipsoft to widzi i odpowiednio reaguje tym bardziej ze utrzymanie serwera czy to pvp czy innego kosztuje tyle samo
mysle ze teraz jesli beda powstawaly nowe swiaty to glownie non-pvp bo tylko takie sie oplacaja cipsoftowi
Aldora 635 GER
Amera 506 USA
Antica 508 GER
Arcania 606 GER
Askara 509 GER
Astera 668 USA Non-PvP
Aurea 367 GER
Azura 376 GER
Balera 506 USA
Berylia 336 GER
Calmera 718 USA Non-PvP
Candia 210 GER Non-PvP, initially Premium
Celesta 753 GER Non-PvP
Chimera 446 USA
Danera 370 USA
Danubia 422 GER
Dolera 180 USA PvP-enforced
Elera 326 USA
Elysia 317 GER
Empera 289 USA
Eternia 489 GER
Fortera 411 USA
Furora 511 GER
Galana 408 GER
Grimera 319 USA
Guardia 649 GER Non-PvP
Harmonia 734 GER Non-PvP
Hiberna 388 GER
Honera 535 USA Non-PvP
Inferna 234 GER PvP-enforced
Iridia 271 GER
Isara 224 GER
Jamera 327 USA
Julera 310 USA
Keltera 455 USA
Kyra 401 GER
Libera 299 USA
Lucera 370 USA
Luminera 544 USA Non-PvP
Lunara 493 GER
Malvera 285 USA
Menera 144 USA Non-PvP, initially Premium
Morgana 302 GER
Mythera 354 USA
Nebula 379 GER
Neptera 248 USA
Nova 489 GER
Obsidia 340 GER
Ocera 382 USA
Pacera 618 USA Non-PvP
Pandoria 251 GER
Premia 109 GER Premium
Pythera 434 USA
Refugia 704 GER Non-PvP
Rubera 415 USA
Samera 454 USA
Saphira 221 GER
Secura 782 GER Non-PvP
Selena 305 GER
Shanera 320 USA
Shivera 325 USA
Silvera 332 USA
Solera 422 USA
Tenebra 490 USA
Thoria 290 GER
Titania 524 GER
Trimera 510 USA
Valoria 260 GER
Vinera 353 USA
Xantera 427 USA
Xerena 673 GER
Zanera 301 USA
jak widac powyzej na non-pvp 600-700 osob online na pvp zaledwie 300-400
Capoadaś
29-07-2006, 15:15
ej mysle tak sobie, że logicznie rzecz biorąc piraci atakują na morzach. i czy oni napadaja, jak się płynie gdziekolwiek czy tylko w określonych miejscach?
navan662
31-07-2006, 23:34
gooooooooooooooooooooddd
CipSoft ma pomysły pokazuje, że ma jeszcze pare asów w rękawie. Ech, gdyby wszystkie były dla FACC. + dla CipSoftu
Frost Yeti
06-08-2006, 19:23
Ktos tam taki tekst wstawił,
"jak widac powyzej na non-pvp 600-700 osob online na pvp zaledwie 300-400"
Ale przegapił to,
Menera 144 USA Non-PvP, initially Premium
Lord kasztanowiec
06-08-2006, 20:11
bo to nowy serv dlatego tak malo
juggernaut
06-08-2006, 20:27
no wlasnie:D :D :D :D :D :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.