PDA

Pokaż pełną wersje : Ciekawa rozmowa z NPC w venore

Timmy from Darkness
12-07-2006, 18:33
poszedlem dzisiaj do Npc ASRAK zeby nauczyc sie czaru greater light
i zainteresowalem sie jego chistorią
okazuje sie ze mozna z nim porozmawiac na temat bitewnych okrzyków i legendarnym "Mooh'Tahu który trenowal i prowadzil do bitwy wojska minotaurów.
ASRAK wspomina cos o bitewnej piesni
oto moja rozmowa z nim:
17:50 Ronnie of Dark: hi
17:50 Asrak: I welcome you, Ronnie of Dark!
17:50 Ronnie of Dark: job
17:50 Asrak: I am the overseer of the pits and the trainer of the gladiators.
17:50 Ronnie of Dark: gladiators
17:50 Asrak: Those wannabe fighters are weak and most of them are unable to comprehend a higher concept like the Mooh'Tah.
17:50 Ronnie of Dark: Mooh'Tah
17:50 Asrak: The Mooh'Tah teaches us control. It provides you with weapon, armor, and shield. It teaches you harmony and focus.
17:51 Ronnie of Dark: harmony
17:51 Asrak: There is an elegant harmony in every thing done right. If you feel the harmony of an action you can sing its song.
17:51 Ronnie of Dark: songs
17:51 Asrak: Each harmonic action has it own song. If you can sing it, you are in harmony with that action. This is where the minotaureanbattlesongs come from.
17:51 Ronnie of Dark: Battlesongs
17:51 Asrak: Each Mooh'Tah master focuses his skills on the harmony of battle. He is one with the song that he's singing with his voice or atleast his heart.

Prosze aby ktos spróbowal przetlumaczyc i zachęcam do próby rozmowy z nimB)

Lasooch
12-07-2006, 18:58
Oho, faktycznie ciekawa, zwłaszcza, że jej nie rozumiesz. Dla mnie interesujące są japońskie piosenki, bo rozumiem z nich tyle, co Ty z tej rozmowy, wiesz?

Jak będzie mi się chciało, to może przetłumaczę... zedytuję jak coś.

Impalable
12-07-2006, 19:00
Slownik w lape i sobie tlumacz.
@Lasooch Dla mnie tez.

Quezacoatl
12-07-2006, 19:05
Nic wielkiego, Mooh'Tah to technika walki.
17:50 Asrak: Those wannabe fighters are weak and most of them are unable to comprehend a higher concept like the Mooh'Tah.
Ci zapaleni wojownicy (gladiatorzy) nie są w stanie pojąć wyższych konceptów jak Mooh'Tah.

17:50 Asrak: The Mooh'Tah teaches us control. It provides you with weapon, armor, and shield. It teaches you harmony and focus.
Mooh'Tah uczy nas kontroli. Zapewnia nam broń, pancerz i tarczę. Uczy cię harmonii i skupienia.

17:51 Asrak: There is an elegant harmony in every thing done right. If you feel the harmony of an action you can sing its song.
Istnieje całkowita harmonia we wszystkim co robi się dobrze. Jeżeli czujesz harmonię czynności, którą wykonujesz, mozesz śpiewać jej pieśń.

17:51 Asrak: Each harmonic action has it own song. If you can sing it, you are in harmony with that action. This is where the minotaureanbattlesongs come from.
Każda harmoniczna czynność ma własną pieśń. Jeżeli potrafisz ją zaśpiewać, znajdujesz harmonię z tą czynnością. Stąd wzięły się pieśni bojowe minotaurów.

17:51 Asrak: Each Mooh'Tah master focuses his skills on the harmony of battle. He is one with the song that he's singing with his voice or atleast his heart.
Każdy mistrz Mooh'Tah skupia swe umiejętności na harmonii w walce. Jest jednością z pieśnią którą śpiewa swym głosem, lub chociażby sercem.

Ogólnie gdybyś przeczytał kilka książek z Kazo i Ab o minotaurach wiedzałbyś, że były one na skraju wymarcia przez swój wrodzony szał bojowy. Często ginęły walcząc w szale, stąd by przetrwać musiały nauczyć się samokontroli.

Timmy from Darkness
12-07-2006, 19:23
:] dzieki za wyjasnienie ;]

Zalgadis
12-07-2006, 19:47
@up reportnołem twój podpis troche za szeroki i długi :]
Topic@to faza że minotaury prawie wymarły :)
Dwim@tylko ja moge używać czerwonegoooo ;<

Michal9000
13-07-2006, 02:30
Przepraszam za offtop ale:
Zauważyliście że w veno niema żadnego normalnego sprzedawcy czarów? Minotaur, Ghoul, DS, i jeszcze czaszka sprzedająca runy :P

Poborca_Podatkowy
16-07-2006, 12:34
A mi sie wydaje, że zamiast Minosa siedzi tam Nekro. Dobrze, ale co z tego i co to ma do rzeczy?
@edit down
Niesamowite, po raz 1 zgadzam się z MaveriCem...

MaveriC
16-07-2006, 17:14
ano tyle ze powstal kolejny niefajny temat ktory trzeba zamknac ^^ RE

Czmielak
22-07-2006, 13:07
jak sie gada z tym asrakiem zeby cie nauczyl great light

Impalable
22-07-2006, 13:25
Prawie tak samo jak bys chcial kupic ligth.