Pokaż pełną wersje : Do Klientów Chello (kicki)
Od jakiegos czasu mam w Chello kicki - malo tego... koledzy którzy graja na innych swiatach a maja Neta z chello tez maja kicki w tym samym momecie co ja .
W momecie kicka moge przegladac strony internetowe O.o (nieraz sie zdaza ze nie moge)
Pisalem juz Do serwisu Chello i powiedzieli ze z moim modemem jest wszystko ok -.-
Dlatego chce sie zapytac czy inni ludzie (z poza mojego miasta <osiedla>) maja kicki w Chello.
(mam chello od 1 roku -kumple z 2 lata i dopiero teraz sie kicki zaczely ;o)
A tak po ludzku ... Przez tego Je**nego neta pacc sie marnuje xD
Kasztaniaczek
13-07-2006, 23:02
Moze to powod ze masz zmienne IP i jak sie "zmeinia" to net dalej dziala a kicka ci daje na pare sec.
nie wiem czy ci chodzi o kicka np. na 10 min czy taki ze cie wywala do wyboru postaci i grasz dalej, bo ja miaelm tak z osiedlowka ale zamowilem Ip publiczne i nie mam takich kickow ze wywala tam na 5 sec ale czasem sie zdaza ze neta odcina np. na 30 min ale to wina dostawcy (skomur Suxx)
Phoelerius
13-07-2006, 23:23
To nie wina twojego neta(providera) tylko wadliwego routera we Frankfurcie, wiecej o tym mozesz przeczytac:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=84534
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1297708
Kick jest na okolo 3 minuty ;) WIec potworki dadza rade mnie zabic :]
Dzieki za te linki ;p
Vick Sind
07-03-2007, 16:25
Sorry za lekka archeologie ale nie chccialem otwierac nowego watku :P otoz od kilku dni [2 tyg] mam straszne lagi :/ mam interent w chello i chcialem takze was spytac czy macie taki sam problem :/
Vick Sind
08-03-2007, 08:36
nik nie ma z tym problemow?? ;P:baby:
nik nie ma z tym problemow?? ;P:baby:netstat -o 7171 podczas gry potem tracert na ten adres
Moze to powod ze masz zmienne IP i jak sie "zmeinia" to net dalej dziala a kicka ci daje na pare sec.
nie wiem czy ci chodzi o kicka np. na 10 min czy taki ze cie wywala do wyboru postaci i grasz dalej, bo ja miaelm tak z osiedlowka ale zamowilem Ip publiczne i nie mam takich kickow ze wywala tam na 5 sec ale czasem sie zdaza ze neta odcina np. na 30 min ale to wina dostawcy (skomur Suxx)
W chello nie ma zmiennego IP.
Mam chello i od okolo 2 tygodniu mam wysokie pingi do wszystkich zagranicznych serverow (tibia, cs itp). Wystepuja one tylko od okolo poludnia. Powiedzieli w chello ze zaczna monitorowac mi modem i juz to robia tydzien ;p
Kwadratowe Koło
08-03-2007, 16:39
Wszyscy teraz z internetem z chello maja problemy. Przeczekaj jakis czas. Ladna pogoda to wyjdz na dwor.
LoL - do skadowania ;D Nie spojrzałem na date i myślałem, że o pierwszy post chodzi :confused:
Dzwoniłem na infolinie i mila pani powiedziala ze sa przeciazenia i pracuje siec na 110% w godzinach szczytu i dlatego problemy, usuwaja usterke i polepszaja ta siec do 15 marca ma byc all ok juz. tyle sie dowiedzialem jak cos to dzwoncie 9480 i pytajcie...
mam nadzieje a chello zalozylem tydzien temu, myslalem ze lepsze od neo,a narazie zawod...
TaifunIII
08-03-2007, 19:12
Od jakiegos czasu mam w Chello kicki - malo tego... koledzy którzy graja na innych swiatach a maja Neta z chello tez maja kicki w tym samym momecie co ja .
W momecie kicka moge przegladac strony internetowe O.o (nieraz sie zdaza ze nie moge)
Pisalem juz Do serwisu Chello i powiedzieli ze z moim modemem jest wszystko ok -.-
Dlatego chce sie zapytac czy inni ludzie (z poza mojego miasta <osiedla>) maja kicki w Chello.
(mam chello od 1 roku -kumple z 2 lata i dopiero teraz sie kicki zaczely ;o)
A tak po ludzku ... Przez tego Je**nego neta pacc sie marnuje xD
Bo chello ma poważne problemy techniczne i jest słaby transfer. Ja też mam chello i w tibie nie moge grac bo lagguje. Podobno juz to naprawili, ale dalej jest słabo.. Poczekaj klika tygodni to wrzystko wróci do normy :)
Marian Moczymorda
08-03-2007, 19:20
Hm, mam Chello, ale jakichś nadzwyczajnych lagów nie mam... parę razy zdarzyły się kicki (całe szczęście w depo :P) ale ogólnie nic specjalnego... Może to poprostu wina tego że dużo ludzi u ciebie jes podpiętych pod Chello?
KrEmAs KAc
08-03-2007, 20:53
Ostatnio na Neo też są kicki w weekendy w godzinach kiedy to ludzie po szkole sąX(
Ps. Ostatnio dziwne się dzieją rzeczy z internetemX(
Wiem ze juz sie poprawia sytuacja bo pingi juz spadaja z dnia na dzien :P
(nie dajcie sobie wmowic ze to wasza wina, ze macie lagi bo na infolinii czesto tego probuja dowiesc :D )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.