Pokaż pełną wersje : Efektywny exp a dobry lot i czas
Założyłem ten temat, by spytać się was jak łączycie ze sobą dobry i efektywny/szybki exp a dobry lot. W moim przypadku, gdy expie wokół miasta i zapełni mi się bp itemkami i kasą wracam do miasta w celu sprzedania loota i oddania zarobku do depo. Jednak w tym czasie tracę na expie, bo czas na to przeznaczam na dojście do depo i sprzedaż, a mógłbym wbić te kilkanaście % expa. Inaczej ma się sprawa, gdy exp jest daleko od miasta. Jak zapełnię bp to nie chce wracać do miasta, bo stracę kupę czasu potrzebnego na exp, ale jednak żal mi tego loota.
Jak jest w waszym wypadku i jak udaje się wam pogodzić exp i loot na dalekich/długich huntach i krótkich/bliskich? Jak zrównoważyć jedno i drugie, by było jak najlepiej? :p
Szukałem, ale nie znalazłem nic podobnego. :) Może jest coś podobnego ale zarzekam się, że szukałem. Jak coś to niech modek zamknie.
Jak macie jakieś dobre rady dla innych to podzielcie się z nimi tutaj.
S.T.E.K.
15-07-2006, 16:31
Zawsze możesz zrobić lootbaga i donieść do najbliższego faccowego mailboxa jeśli się boisz looterów. Jeśli zbierasz loot na plecy to na tym lvlu raczej mało uniesiesz. Ja jak na 40+ lvlu chodziłem tak robić to wyciągałem max 1k z lootu +gp, że o żałosnym expie nie wspomne.
Oczywiście myślałem o robieniu lootbaga tylko, że Harmonia jest zbyt pełna looterów i raczej nigdzie nie doszedłbym z tym lootbagiem nawet do najbliższego faccowego mailboxa.
noobowaty mistrz
15-07-2006, 16:39
Koniecznie kup pacca bo lootowanie na faccu to katorga. Nawet na swiatach pvp jest mala szansa ze nie zabiora. A jak kupisz pacca to idz do mintwallin, rob lootbaga i wysylaj parcelem (tam jest skrzynka).
Bzdury gadacie... JA gram na Honerze (non-pvp) i zawsze donoszę lootbaga nawet z ostatniej kopalni dwarfów do carlin, które jest przeludnione ;] Wystarczy umieć :P Jak chcesz poznać sekrety to PW :P
A jeśli się boisz, to chowaj lootbag gdzieś pod drzewkiem możliwie blisko miasta, leć do dp, ściągaj eq, leć po loot, ściągnij do dp, leć po więcej, do dp itd. :P
A mgly ktos dac mapke ze skrzynkami dla FACC? Bylbym bardzo wdzieczny.
noobowaty mistrz
15-07-2006, 16:45
@NerVusisko
No jak ty masz 100 lvl a looter 20 lvl to masz szanse doniesc bo powalasz go szybkoscia. Ale jak thief ma 20 lvli wiecej lub mniej to nie ma bata zeby doniesc na faccu.
NerVusisko lootbag pod drzewem czasami chowam jak expie blisko ale czasami jakiś noob cię przyuważy a skoro mam blisko do miasta to szybko moge sprzedać i lootbag nie potrzebny. Co innego z dalekiego miejsca gdzie expie.
A co do PW to już piszę. :p
Jest bat :P Ja mam 37 lv, a mijam 70+ i mojego loota nawet nie widzą xD Nie mam BoHów. Chowam po prostu pod drzewka, a jak nie ma drzewek, to po prostu jak podchodzi looter do mojego baga, przy którym stoję, to albo kładę na niego pustego baga tego samego koloru (:P), albo odrzucam baga za tego gościa i lecę. Zresztą ywstarczy opracować sobie dobrą drogę (można się przejść od expowiska do miasta z pustym bagiem kilka razy w celu przetestowania) i nie ma żadnych problemów. Dla tych, którzy nie mogą donieść lootbaga, metoda z mojego poprzedniego posta.
no i wkocu istnieją ludzie co mają przezroczyste drzewka więc jak jest zbyt blisko miasta to taki typ z tym trickiem moze ci zwędzić wszystko
Lootuje na tyle duzo, ze nie musze czesto wpadac do tej samej jaskinii, z kasy z 1 dnia lootowania starcza mi na jakies 5-6 dni szybkiego expienia ( 30-35k/h ). Wystarczy poszukac dobrych miejsc...
noobowaty mistrz
15-07-2006, 17:55
Lootbagi na faccu to jednak raczej dla kogos o mocnych nerwach bo ciagla obrona przez noobkiem jest wkurzajaca (nawet jesli sie udaje donosic)
Prosilem i mapki. Ma ktos?
sir Tifejo
15-07-2006, 19:40
Koniecznie kup pacca bo lootowanie na faccu to katorga. Nawet na swiatach pvp jest mala szansa ze nie zabiora. A jak kupisz pacca to idz do mintwallin, rob lootbaga i wysylaj parcelem (tam jest skrzynka).
Mintwallin, guardy, of, dragi na venore - czego chciec wiecej? Wbrew pozorom na paccu nie ma dobrych lootowisk - bo i co? cycopolis - w porownaniu z mint czy nawet guardami - srednio. tomby - ok, to jest cos na miare guardów, ale przy mint wymieka.
no i wkocu istnieją ludzie co mają przezroczyste drzewka więc jak jest zbyt blisko miasta to taki typ z tym trickiem moze ci zwędzić wszystko
Jeżeli chcesz wiedzieć to może c i ktoś podwędzić nawet bez przezroczystych.
Wystarczy widzieć gdzie i jak klikać na drzewka ;)
@Topic:
Ja expię aż do limitu capa(ew. wywalam gorsze itemy) a lootbagi robię tylko kiedy idę z kumplami(zaufanymi) dzięki czemu jest o wiele łatwiej(i herkules "..." kiedy wrogów kupa XD) dociągnąć do dp.
Czarny Mustang
15-07-2006, 21:46
Moim skromnym zdaniem najlepszym sposobem, tak jak ktoś wyżej napisał, jest robienie lootbagów w czasie expienia. W ten sposób łatwo jest połączyć lootowanie i szybki exp. Ja osobiście gram na Eternii (jest przeludniona i pełno thiefów) ale jakoś donoszę lootbag z kopalni dwarfów aż do najbliższej skrzynki w mieście. Czasem trzeba mieć stalowe nerwy i farta, bo mozna nie donieść. Ale i tak raz na parenaście razy ci podwędzą więc bardziej się opłaca robić w ten sposób. :p
Jakos nigdy nie mialem problemow z lootem:jak potrzebowalem kasy to jakos chowalem lootbagi pod cialami, albo lootowalem w miejscach gdzie nie ma ludzi. Najlepiej wbic dobry lvl aby nie muscie kazdego itema do worka wkladac i dopiero lootowac.
Bart Knight
16-07-2006, 12:16
Mam super sposób na lootbagi z kopalni:
Przerzucamy lootbaga przez rzeczkę, wędrujemy tam i tuż obok jest poczta :) Gwarantowany sukces 100 %
Xzonixek
16-07-2006, 12:36
@Up:
Omg Noob! Jezu co za... Teraz ten sposob bedzie znany wiekszosci ogladajacych tibia.pl i beda specjalnie lazic pod rzeczke aby sprawdzic czy jest lootbag, lub stac na poczcie noob charem i krasc:baby:
@sir Tifejo:
Tomby wymiekaja przy mint?? To chyba nie wiesz co mowisz-.-
Robisz lootbag i ciagniesz do dp lub wkladasz w cialo/pod drzewka i jedziesz... Malo kto sie skapnie:evul:
@topic
Jak ja zawszę robię lootbaga w kopalniach dwarfów (Soldiery/Roty), to zawsze gdy kończę albo wołam qmpla z postmanem żeby mi wysłał ;) Albo też zaprowadzam do Kazo gdzie jest to dziecinnie proste, gdyż bardzo szybko przerzucam :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.