PDA

Pokaż pełną wersje : GS czy Drag?

rtesso
16-07-2006, 00:01
Mam taki mały dylemat. Czy mogę już chodzić na GSy? Wiem, że jest juz taki temat, ale był zrobiony dawno temu i od tego czasu cipsoft walnął taki update ze 20 lvl nie wystarczy na gsa do pokonania solo.

Ogolnie to mam blokera:
- 35 lvl
- 4 mlvl
- elite knight
- warrior helmet, DSM, plate legs, dragon shield, fire axe, leather boots (aktualnie z kasy mamy ~20k wiec nic lepszego sie nie kupi, a potrzeba jeszcze HMM i UH)
- skille 60/58

I moja postac:
- 14lvl (zrobie 16)
- 6mlvl
- paladin
- crown helmet, crown armor, guardian shield (nie nosze jak biore kusze), kusza, plate legs, leather boots
- skille 50/40

Pomaga nam jeszcze jeden paladin ale bez niego tez dajemy rade (chodzi z nami na 90% huntow ;) ), on juz probowal zabijac GSy i poszedl do jakiegos blood herba (nie wiem gdzie to, ale podobno 1 resp) z knightem na 50++lvl i im dobrze wyszlo :P. Jego char:
- 26 lvl
- 11 mlvl
- paladin
- crown helm, plate armor, plate legs, BOH, kusza, beho shield (nie uzywa jak ma kusze)
- skille 63 (robi do 65)/nie wiem ile shieldinga

Dragi zabijamy bez najmniejszego problemu, i na pojedynczym respie czesto nie schodzi nawet 1 uh. Jak mnie drag trafi to jest cienko, ale zdazam sie uhnac zwykle ;]. Z drugim paladynem jest juz banalnie latwo, ale my chcemy probowac bloker 35lvl + pall 16lvl, albo ew knight 35lvl + pall 16 lvl + pall 26lvl vs. GS

I teraz pytania:
1. Czy bloker wytrzyma jednego GSa?/Czy ja wytrzymam jak zmieni cel? Tylko chce byc pewny na 100% czy bedzie jak na dragu czy raczej uhy beda szly jeden za drugim i jest ryzyko deada...
2. Gdzie mam isc na GSy (poh odpada bo za ryzykowne)? Najlepszy bylby 1 resp. Sa takie?
3. Czym go walic? (bolty + hmm?)

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Sow@
16-07-2006, 00:27
Mam taki mały dylemat. Czy mogę już chodzić na GSy? Wiem, że jest juz taki temat, ale był zrobiony dawno temu i od tego czasu cipsoft walnął taki update ze 20 lvl nie wystarczy na gsa do pokonania solo.

Ogolnie to mam blokera:
- 35 lvl
- 4 mlvl
- elite knight
- warrior helmet, DSM, plate legs, dragon shield, fire axe, leather boots (aktualnie z kasy mamy ~20k wiec nic lepszego sie nie kupi, a potrzeba jeszcze HMM i UH)
- skille 60/58

I moja postac:
- 14lvl (zrobie 16)
- 6mlvl
- paladin
- crown helmet, crown armor, guardian shield (nie nosze jak biore kusze), kusza, plate legs, leather boots
- skille 50/40

Pomaga nam jeszcze jeden paladin ale bez niego tez dajemy rade (chodzi z nami na 90% huntow ;) ), on juz probowal zabijac GSy i poszedl do jakiegos blood herba (nie wiem gdzie to, ale podobno 1 resp) z knightem na 50++lvl i im dobrze wyszlo :P. Jego char:
- 26 lvl
- 11 mlvl
- paladin
- crown helm, plate armor, plate legs, BOH, kusza, beho shield (nie uzywa jak ma kusze)
- skille 63 (robi do 65)/nie wiem ile shieldinga

Dragi zabijamy bez najmniejszego problemu, i na pojedynczym respie czesto nie schodzi nawet 1 uh. Jak mnie drag trafi to jest cienko, ale zdazam sie uhnac zwykle ;]. Z drugim paladynem jest juz banalnie latwo, ale my chcemy probowac bloker 35lvl + pall 16lvl, albo ew knight 35lvl + pall 16 lvl + pall 26lvl vs. GS

I teraz pytania:
1. Czy bloker wytrzyma jednego GSa?/Czy ja wytrzymam jak zmieni cel? Tylko chce byc pewny na 100% czy bedzie jak na dragu czy raczej uhy beda szly jeden za drugim i jest ryzyko deada...
2. Gdzie mam isc na GSy (poh odpada bo za ryzykowne)? Najlepszy bylby 1 resp. Sa takie?
3. Czym go walic? (bolty + hmm?)

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Poprostu Big rotfl -.-...
@14 pall z 50 distem sfuu ty cyce ledwo solujesz a na dragi i gsy pchasz ???
Dead łapiesz odrazu -.- na dragu. Na gs'ie z łapy na shoota:P
@Knight to zbloka na loozie:P
@26 pall z 65 dist uahahaha big rotfl:P Afff człowieku draga to położysz ale gs'a? uahaha nawet nie uderzysz :P
Wasz team nie ma szans .
Cya In temple
Skąd to wiem? Sam sprawdziłem te oba potwory :)

NinJa
16-07-2006, 00:32
No to tak:
1. Bloker spokojnie wytrzyma atak GS'a, zejdzie mu na niego około 1-4uh (nawet 4 uhy przy takim shotersie jak Ty). Jeżeli się przeżuci na Ciebie masz 10% przeżycia jeżeli masz refleks i szybko się uhniesz :] (chociaż może Cie wziąść na 1 hita i leżysz)

2. Najlepiej iść na blood herba, jest to wymażone miejsce na hunty z blokerem. Idzie się na niego łatwo i wystarczy zapytać się jakiegoś doświadczonego gracza (tam jest quest więc jak powiem to będzie QS). Na blood herbie można powiedzieć przy dobrym ustawieniu nie ma opcji żeby taki owy GS się na Ciebie przeżucił (wystarczy wziąść 3 poty i masz 100% chociaż bez nich GS rzaaaadko się przeżuca).

3. Przy Twoich skillach i mlvlu można powiedzieć że to WASTE przez duże W. Lecz jeżeli już tak chcesz to moim zdaniem nie ma różnicy czy walisz z hmm czy nie ponieważ jeżeli przeznaczysz kase z hmm na uhy to będzie więcej uh i nie ma znaczenia czy szybciej ubijesz gs;a. Tak samo jeżeli będziesz walił z hmm to możesz szybko go ubić (no nie tak szybko). Decyzja należy do Ciebie hehe, chociaż ja myśle że najpierw powinieneś dobić skille minimum 60+ i 20 lvl. Panowie ale jeżeli chcesz wbić szybko level to idź z blokerkiem na guardy i kręcisz lootbaga a on będzie zużywał na full defie uh na 30 min.

HEHE. OGólnie to głupi pomysł, najwyżej jak pójdziecie z tym palkiem co ma lepszą postać od Ciebie to jeszcze jeszcze ale będziesz dostawał około 200 expa.

Pozdro

Patol
16-07-2006, 01:29
Ziomek radze ci skiluj MINIMUM do 70/50 bo po twoich shootach GS moze conajwyzej podrapac sie po jajach. Knightowi tez przydalyby sie troszku lepsze skile, ale on jest niezly. Nie radze.

Wujek Nevik
16-07-2006, 03:59
Blocker 100 % ze wytrzyma atack GSa (Nie na takim lvlu sie GSa bloczylo...)
W sumie to juz od 20 lvla mozna go prubowac blockowac ale to kompletna strata uhow...

Jezeli sie przezuci... To nie masz zadnych szans...

Na gsach moze wam isc od 3-6 uhow przy waszych skliach...
Do tego nie radze huncic gsow.. siedzialem caly dzien na nich na solo spawnie... Dokladnie 10 h 8-18

Dragony sa o wiele wiele wiecej oplacalne :)

Respawny owszem sa... :D
Edron na tej mini Orc Fortrec...
Darashia Na gorce... na Polnocny Zachod od DP
No i Blood Herb... Jest to na bagnach na lewo od mostu dwarfow...
zeby tam dojsc jest potrzebna Macheta (Do scinania trawy i Rozwalania beczek po drodze) Do tego trzeba troszke uwazac na witche po drodze bo wala z Daleka jak sie idzie na w takim waskim przesmyku za domkiem...

Hehe... Tak wal z boltow+hmm bo nie masz innego wyjscia...
TZN. masz ale tylko 1 Potrenowac Skille... do przynajmniej 65

Powodzenia... w Hunceniu GSow lub dragonow
Tylko sie pilnuj zeby nie pasc ;D

noobowaty mistrz
16-07-2006, 09:08
Ja na 15 lvlu ze skillami 58/57 spokojnie blokowalem gsy na huncie trwajacym 5 godzin. Na jednego gsa szlo mniej wiecej 1-3 uh (uzywalem vampire shielda). A blokerow nie mialem wcale takich dobrych bo byl to 31 palek z 76 dysta i 34 druid z 42 mlvl. Palek bil z boltow a druid z hmm. Inna sprawa ze gsy to straszny waste bo przez te 5 godzin nie spadl zaden item. (poza rzeczami typu brass legs, steel helmet i plate armor) Huntowalem te gsy wlasnie na tej miejscowce na blood herbie. GS sie ani razu nie przerzucil na shooterow.

Neu
16-07-2006, 09:34
Jak chcecie pojedyńczy resp to idźcie na Blood Herba :)

Plajer
16-07-2006, 09:39
Pojedynczo da sie lurowac Gs'y na crusader helmet quest.Pojedynczy resp jest takze na bloodherbie oraz pod Mount Sternum.

Master_Fabisiak
16-07-2006, 10:55
Mam pytanko podobne do załoyciela tematu. Czy damy rade GSowi??
Ja knight 31lvl BS, C- armor, p- legs, crushader helmet, leather boots, medusa shield. Skille 72/71. 5mlvl
Shooter : Pall 8lvl dark helmet, plate armor, p legs, dwarven shield, kusza,leather boots Skille 70/48

Kasztaniaczek
16-07-2006, 11:16
@ Up Zbloczyc zbloczysz, jesli chodzi o shootera to jak sie gs przezuci to 1-2 hoty i ded, wiec niech wbije z 20 lev ( z tym dostaem to 1-2 dni) i bendize juz git =]

..::QRAS::..
16-07-2006, 11:18
ja pie..... co za .... pytaja sie o takie glupie rzeczy ze glowa mala . Idz na tego gsa sam sprawdz czy dobrze sie expi i koniec a nie tylko glupim tematem forum zasmieca.

noobowaty mistrz
16-07-2006, 12:35
Tam na blood herbie to wystarczy zastawic droge gsowi za pomoca energy fieldow i sie nie przerzuci. Sam tak robilem ze swoja ekipa i przez 5 godzin sie nie przerzucil ani razu.

rtesso
16-07-2006, 12:44
Wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi i jak juz mowilem draga moim pallem to ja moge zabic solo. Wiele razy sie na mnie rzucil na pojedynczym respie po prawej stronie kazoo i uciekajac po ukosie go zalatwilem ;]

Co do miejscowki tez wielkie thx za informacje. Pojdziemy na blood herba bo ja nie mam pacc i drugi pall tez nie wiec edron itp. odpada.

Co do tego ze ja zdechne to:
1. Mam juz bardzo duze doswiadczenie. Gralem na innych postaciach i najlepszą mialem sorca 30 lvl ktory huntowal GSy na POHu... niestety pod koniec pewnego hunta zrespilo sie 5 GSow obok siebie ;/ nie wiem jak to mozliwe ale 3 pobiegly na 44lvl knighta (mial tylko 2 uh i nie dobiegl do katedry a niewiele brakowalo) i 2 na mnie. Uciekalem w gore w strone venore i po drodze doszedl jeszcze jeden gs + zerk + ds no i po mnie. Moj jedyny dead na tibi jak do tej pory :D. Od tamtej pory UHy nosze nawet na roty i huntuje tylko jak jestem pewny ze przezyje albo nic nie strace (na 14lvl trace jakies 3k expa xD wiec mi to wisi no i moze ze 2 skille)
2. Ze wzgledow bezpieczenstwa jak mi radziliscie dobijam do 30lvla + skille 65++/50. Chce byc na 100% pewny ze nie zginiemy. Wezme jeszcze drugiego palla, a knight na wszelki wypadek kupi lepsze itemy i dobije ze 2 lvle :)

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

Xzonixek
16-07-2006, 12:47
Omg-.- Ktos tu mowil, ze na 70 dist minimum-.- Jezu solo moze pojechac gsa na 30 bolt z 65 distem...

Ghost Land solo spawn... Poh z DOBRYM blokerem, ktory zna wszystkie respy...

Idz na guardy/cyce i tam exp a nie marzysz o gsach...

Hitone
16-07-2006, 13:01
nie wiem czy ktos to pisal, czy nie, ale jak chcesz ladnie strzelac z boltów to musisz miec conajmniej 60 dystans (ja radze przynajmniej 65)
twój bloker sam by gs'a pokonal a ten 2 palladyn to jakij leszcz, bo nie wiem jak mozna miac na 26 lvl'u miec takiego slabego skila.

pozdrawiam

Diego'Odin
16-07-2006, 13:24
podobne pytanie
bloker 30 knight 80/80 golden armor crus helmet knight legs leaher boots demonka f axe
i shooter 45ms

Hitone
16-07-2006, 13:57
zdaje mi sie ze mozesz isc, nie powinienes dednąc;)

Iter
16-07-2006, 15:13
blod herb jest kolo domu wiedzmy tam respi sie jeden GS ,a z tym,i skillami i tym lvl ja bym nie myslal o GS bo to szalenstwo !!:baby:

rtesso
16-07-2006, 20:16
Thx once more i jak juz mowilem ja bije do 25-30 lvl i do skilli 65-75 w discie. Narazie mam 18 lvl i skill 53 dista ;]. Knight ma juz 36 lvl i jak narazie expi. Jak mu sie pacc skonczy z duzym lvl zacznie skillowanie bo 60 axe to troche malo ;]

Pozdrawiam

Hunter of Morale
30-07-2006, 18:36
ja chcialbym dodac ze jest to swiat non pvp wiec mozna miec takie slabego dista na tym lvlu, z takim dystem (64 teraz) wale GSa przecietnie po 80 wiec widze ze sie wiele osob nie zna jezeli pisze rzeczy typu 'nawet go nie uderzy'

Mazur199
31-07-2006, 00:47
ja chcialbym dodac ze jest to swiat non pvp wiec mozna miec takie slabego dista na tym lvlu, z takim dystem (64 teraz) wale GSa przecietnie po 80 wiec widze ze sie wiele osob nie zna jezeli pisze rzeczy typu 'nawet go nie uderzy'

O matko!Czym ty chcesz walnąć tego gs za 80hp?MEGA HIPER PAŁER BOLTEM?
Knightem 64lvl,81/79 (dsm,rh,k-legs,boh,medusa,bs,)z pałkiem 56lvl 83 dista traciłem 1-2 uhy,dodatkowo używałem hmmów,czasem exori gdy była mana.
I ty chcesz iść na gsy gdy knight i Ty macie takie skile?Dragi by wam sie nie opłacały a co dopiero gsy lol -.-'

@Btw Pałek maksymalnie walił gsa po 130hp a tak średnio to po 70-80

Jak już chcecie iść to mówie wam że ten hunt będzie N I E O P Ł A C A L N Y.
Knight będzie wastował około 6-7 uhów na gsa a prędzej zostane cesarzem Francji zanim wypadnie wam coś porządnego.

podobne pytanie
bloker 30 knight 80/80 golden armor crus helmet knight legs leaher boots demonka f axe
i shooter 45ms

Raczej nie powinno być problemów jakiś 1 uh na gs maksymalnie 3 uhy.

Krzys Nemptor
31-07-2006, 08:55
Mozecie isc ale nie bedzie to oplacalne. GSy rzadko komu sie oplacaja. (nawet z dobrymi skillami waste bylby pewny)

Aber Vego
31-07-2006, 09:26
Lol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

den86
30-08-2006, 02:25
Co do GSa:D:D:D i byloby na tyle a co do draga jesli chcesz miec exp to 25 lvl(w miare bezpiecznie) i skille przynajmniej 60distance bez blokera i idzie ci 1-2 uhy na draga z blokerem jest luuzik ale jeden jak i drugi hunt polecam w wypadku gdy masz naprawde za duzo K w depo/domku. o wiele wiecej wydacie na uhy niz zarobicie.