zaloguj się

Pokaż pełną wersje : nowy świat (moja propozycja)

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:12
kiedy sobie gralem w tibie i chcialem przeplynac z ab do venore nie moglem (oczywiscie zapomnialem ze to tylko dla pacc) :/. moja propozycja jest swiat tylko dla facc, przeciwienstwo premii. dlaczego tylko pacce maja sie dobrze bawic grajac w tibie?? chcialbym zeby ktos dobrze znajacy angieski (znam angielski aczkolwiek nie tak dobrze zeby cokolwiek tlumaczyc z polskiego na angielski ;] ) przedstawil moja propozycje CIP-owi w moim imienu. nie mam zielonego pojecia czy pomysl wypali ale sprobowac zawsze mozna. jesli napisalem w nieodpowiednim dziale prosze modk-a/ow (niepotrzebne skreslic :P ) o przeniesienie tematu.

jesli pomysl sie Wam podoba prosze o podniesienie mojej reputki.
z gory thx

Peter001
11-08-2004, 18:18
Pomysł dobry, ale.................nierealny. Nigdy nie zrobią czegoś, co nie bedzie im dawało kasy :P

PS> Przeciwieństwo nie Pacery, a Premii :P

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:23
Pomysł dobry, ale.................nierealny. Nigdy nie zrobią czegoś, co nie bedzie im dawało kasy :P

PS> Przeciwieństwo nie Pacery, a Premii :P

rzeczywiscie pomylka myla mi sie swiaty ;]

co im szkodzi zrobic jeden swiat dla free? i tak maja juz ze 16 dajacych kasiorke ;]

Externus
11-08-2004, 18:25
to by doprowadzilo do tego ze wszystkie swiaty staly by sie premiami a tylko jeden bylby dla facc... bo kazdy facc bedzie chcial zalozyc postac na swiecie dal faccow bo wtedy bedzie on mial takie mozliwosci jak pacc tylko ze zadarmo... rezultat : cipsoft bankrutuje bo nikt nie kupuje paccy oraz biedny server only dla facc przegrzewa sie i sa takie lag/freezy/kicki ze nawet jakby jakims cudem cipy utrzymaly go to granie stanie sie jedna wielka udreka...

n3m3s!s
11-08-2004, 18:31
10 tysiecy faccow probujacych dostac sie na jeden server? impossible

o 10 rano juz full server.

marred
11-08-2004, 18:39
Skutki takiego servera:

- co na poczatek? Skoro zawsz jest limit 150 i pacce sie nie moga wbic?
- wiecej ludzi by expilo (bo zawsze jest troche na edron i daramie) w miejscach dla facc
- niedostepne itemy, jak np c-set, spike sword, v-shield, i rare'y z demonow

Beny
11-08-2004, 18:39
zgadzam sie w 100% z przedmowca EDIT ->(Externus -> bo sie rozpisalem i 2 posty doszly ...ale w sumie przedmowcsa tez ma w 100% racje tyle ze ja sie rozpisalem on nie :P) <- EDIT i powiem jeszcze cos od siebie, A mianowicie dam rade przestaniesz nazekac i docenisz co to znaczy autoryzowac swoje zainteresowania (zaplacic->kupic pacc) zobaczysz jakie to rpzynosi kozysci. [Spekulacyjnie] Gdyby byl juz swiat tylko dla fac to jakim prawem mielibyscie miec przywileje pacow?? nie po prostu pace nie mialy by wstepu ^^ czyli edron, darashia bylyby opuszczone... itemki z potworkow dla pac byly byu niedostepne..statki by sobie tylko byly zeby bylo gdzie rybyu lowic... No to moze daliby wam logowanie sie kierdy chcecie ...moze i by dali ale to by wyg;aalo jak na test serwerze gdzie pace mialy by problem sie wbic..wiec to by byla beznadziejna gra...przestan wiec nazekac,...nie masz kasy zeby kupic pac... swiat fac nie jest az tak maly zeby nazekac..rozumiem na 60-70 lv moglbys byc zmnnuzony..ale jakbys odkladal np 1 zl-50 gr dziennie predzej czy pozniej na pac bys odlozyl. Wiec plz nie nazekaj..i ciesz sie ze mozesz grac i poznawac ludzi z calego swiata... face maja i tak dosc duzo..to pace powinni rowniez sie upominac o to zeby zabrali cos facom a pace beda na tym zarabiac rtibijskie gp ??? kazdy ma prawo nazekac...a kogo posluchaja tych ktorzy im placa i pozwalaja utrzymac ich rdziny czy tym, ktorzy tylko urozmaiucaja gre tym ze sa..ale nic za to nei daja ???

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:46
Skutki takiego servera:

- co na poczatek? Skoro zawsz jest limit 150 i pacce sie nie moga wbic?
- wiecej ludzi by expilo (bo zawsze jest troche na edron i daramie) w miejscach dla facc
- niedostepne itemy, jak np c-set, spike sword, v-shield, i rare'y z demonow

pacc na tym swiecie byliby wyeliminowani limit graczy wynosilby normalnie 850 palyerow na edron darashie itd facce mieli by dostep to bylby calkowicie "free world" zero paccow a jakby nie mozna bylo grac bo "too many players" to zawsze moznaby pograc na lunie.eterni i innych nie uwazasz??? facce tez musza miec troszke rozrywki nie tylko best monster dla facc to dl bo reszta dla paccow

Externus
11-08-2004, 18:48
facce tez musza miec troszke rozrywki nie tylko best monster dla facc to dl bo reszta dla paccow

best monster dla facc to warlock :)

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:52
zgadzam sie w 100% z przedmowca EDIT ->(Externus -> bo sie rozpisalem i 2 posty doszly ...ale w sumie przedmowcsa tez ma w 100% racje tyle ze ja sie rozpisalem on nie :P) <- EDIT i powiem jeszcze cos od siebie, A mianowicie dam rade przestaniesz nazekac i docenisz co to znaczy autoryzowac swoje zainteresowania (zaplacic->kupic pacc) zobaczysz jakie to rpzynosi kozysci. [Spekulacyjnie] Gdyby byl juz swiat tylko dla fac to jakim prawem mielibyscie miec przywileje pacow?? nie po prostu pace nie mialy by wstepu ^^ czyli edron, darashia bylyby opuszczone... itemki z potworkow dla pac byly byu niedostepne..statki by sobie tylko byly zeby bylo gdzie rybyu lowic... No to moze daliby wam logowanie sie kierdy chcecie ...moze i by dali ale to by wyg;aalo jak na test serwerze gdzie pace mialy by problem sie wbic..wiec to by byla beznadziejna gra...przestan wiec nazekac,...nie masz kasy zeby kupic pac... swiat fac nie jest az tak maly zeby nazekac..rozumiem na 60-70 lv moglbys byc zmnnuzony..ale jakbys odkladal np 1 zl-50 gr dziennie predzej czy pozniej na pac bys odlozyl. Wiec plz nie nazekaj..i ciesz sie ze mozesz grac i poznawac ludzi z calego swiata... face maja i tak dosc duzo..to pace powinni rowniez sie upominac o to zeby zabrali cos facom a pace beda na tym zarabiac rtibijskie gp ??? kazdy ma prawo nazekac...a kogo posluchaja tych ktorzy im placa i pozwalaja utrzymac ich rdziny czy tym, ktorzy tylko urozmaiucaja gre tym ze sa..ale nic za to nei daja ???

na pacc mam juz na 7 miechow (chce uzbierac na 11 miechow to mi zajmie jakiesc 5-6 miesiecy) tylko mam dylemat czy kupic czy nie o chodzi o to ze (nie zapominajmy) ze polska jest brazylia europy (jak to ktos powiedzial w jakims poscie tylko nie pamietam kiedy i w jakim ale ma calkowita racje)
ja mma kase, ty masz kase,i wielu innych ma kase na pacc przynajmniej na 3 miechy zeby pozwiedzac ale w polsce jest wiele ludzi ktorzy nie maja kasy (i nie tylko w polsce) wiec pomyslmy tez o nich :P a teraz cya jutro poogladam reszte

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 18:54
best monster dla facc to warlock :)

dobra gubie sie w tym ;] :P ale facc np. nie moga isc na hero i na demona (a wielu by chcialo bo maja duze lvl ale nie maja kasy na pacc jak wspomnialem w moim ostatnim poscie)

Nesipeh
11-08-2004, 18:57
E wedlug mnie pomysl nie realny :/ to juz lepiej kupic sobie PACC :P Gdyby powstal taki swiat to powstalo by wielkie zamieszanie wsrod facc i wynikly by z tego (moim zdaniem) same klopoty :( Grajmy tak jak jest, bo jest dobrze :) a jesli pragniesz wejsc na edron to kup pacc innego wyjscia puki co nie ma i dlugo nie bedzie. Aczkolwiek pomysl ciekawy, acz niewykonalny. Mysl dalej, moze wpadniesz na jakies rozwiazanie :P

Twisterek
11-08-2004, 19:10
@ Grzes Przewodniczek

namieszałeś chłopie ale masz racje. Trzeba to przyznać... właśnie oglądałem sobie wiadomości (tylko że na TVNie) i Polska to najbiedniejszy kraj UE... smutne ale prawdziwe...

Teraz dotyczące tematu. Pomysł jest niezły jednak jak reszta wspomniała niewykonalny ze względu na to, że patrząc z perspektywy czasu zmalałaby ilość PACCów a co za tym idzie zyski CIPsoftu, gdyż zaraz po restarcie każdy chciałby się wbić na serwerek z full dostępem, a kto by nie zdąrzył grałby sobie na dotychczasowych światach. Drugiego dnia znowu by spróbował i tym razem by się dostał do gry. Wszyscy zaczęliby odwiedzać miejsca dla pacców na Freebii (niezła nazwa) a na reszcie serwerów siedzieliby na dotychczasowych miejscach... sami widzicie, że takie rozwiązanie jest nierealne z punktu widzenia ekonomii CIPsoftu.

Druga możliwość to: Otwarcie serwera z full dostępem dla każdego. Spowodowałoby to szybkie jego zaludnienie i poziom populacji na VERY FULL (obecnie jest FULL największym ale szybkoby to się zmieniło :P ). CIPsoft patrząc na to jak ich zyski maleją zmniejszyłby liczbę światów do 5-6 i zrobił je całkowicie płatne. Postacie facc musieliby zadowolić się swoim marzeniem - Freebią. Pacce natomiast chulaliby bez przeszkód po swoich światach. Pozwoliłoby to utrzymać CIPsoftowi obecne zyski - coraz więcej osób miałoby dośc przepełnienia na Freebii i wykupiłoby pacce.

Obie możliwości zarówno dla jednej jak i drugiej strony są koszmarem. Dla FACCów ze względu na przepełnienie a dla PACCów ze względu na wyludnienie. Świat Tibii przestałby się rozrastać gdyż nie byłoby ludzi którzyby światy zapełniali.

Tyle na ten temat... w razie jakiś błędów to bić śmiało :) Każdy się może pomylić ;)

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 21:04
E wedlug mnie pomysl nie realny :/ to juz lepiej kupic sobie PACC :P Gdyby powstal taki swiat to powstalo by wielkie zamieszanie wsrod facc i wynikly by z tego (moim zdaniem) same klopoty :( Grajmy tak jak jest, bo jest dobrze :) a jesli pragniesz wejsc na edron to kup pacc innego wyjscia puki co nie ma i dlugo nie bedzie. Aczkolwiek pomysl ciekawy, acz niewykonalny. Mysl dalej, moze wpadniesz na jakies rozwiazanie :P

a propos do tego iz kazales mi myslec (i myslalem) i wymyslilem oddajac sie jednemu z moich ulubionych sportow mialem duzo czasu na rozmyslania ale do rzeczy otoz macie wszyscy bez watpienia racje choc i ja mam troche. taka Freebie (niezla nazwa musze przyznac ;] ) mozaa by otwierac np raz lub dwa na miesiac i zeby byla czynna przez jakies 3-5 dni. na poczatku troche sie pospieszylem (i widac skutki mam obnizona repke no ale trudno zycie jest ciezkie ) tak wiec moim nowym pomyslem jest wlasnie otwieranie takiego serwa na pare dni w miechu azeby ludzie poogladali terenki oraz nabili sobie troszeczke expa (wszystko przechodziloby na normalny serwer) moze tym razem pomysle sie Wam spodoba jesli nie to trudno (otoz prosze i jestem zupelnie swiadom tego co mowie aby modkowie usuneli ten temat jesli nie bedzie mial zbyt duzego "popytu" poniewaz nie chce zasmiecac forum) bardzo prosze o komentarze gdyz chce wiedziec czego pragniecie byc moze kiedys wpadne na takiego pomysla ze wszystkim szczeki opadna i nie bedzie problemu zrealizowania

p.s. dajcie mi chociaz jeden punjt repki zeby miec pzynajmniej 0 bo az tak nie zasluzylem na -1 (chyba) napisalem troszke wiecej niz chcialem ;] mam tez prosbe komentujcie jak juz wspomnialem oraz dodawajcie wlasne pomysly napewno jakies ciekawe macie i moze istnieje mozliwosc zrealizowania ich

pozdro all

Grzes Przewodniczek
11-08-2004, 22:31
postanowilem juz........
zamknijcie ten temat prosze
mieliscie wszyscy racje ten temat to d*** i tyle nie potzrebnie sie meczylem
mam repke -3 (do jutra bedzie wiecej jak znam zycie trudno) ale wcale mnie to nie dziwi od dzis 10 razy pomysle zanim zrobie jakis nowy temat (najlepiej byloby ten usunac po co maja sie gapic tuatj skoro i tak same bzdury???)

jeszcze raz pordro all i gl w tibii
logne sie jak sprawa ucichnie bo mi teraz troche wstyd :'(