zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co sie kryje miedzy PoHem a Edron? (Excalibug?)

Picasso
18-07-2006, 19:50
http://tibia.pl/earth.php?x=32940&y=32032&z=9

No wlasnie najpierw zaciekawilo mnie miejsce z zawalonym mostem w jaskini z rotami. Postanowilem sprawdzic to w tibia earth i troche sie zdziwilem. A dokladniej najbardziej zaintrygowalo mnie to co sie znajduje pod nim o_O. Tajemnicza dzwignia, kraty itp. Pozniej przesunalem mape na poziomie -2 w prawy dolny rog i ujrzalem dwa dziwne pomieszczenia. Pokoj z magic wallami i troche nizej kolejne miejsce ze schodami prowadzymi nizej i czteroma kratkami, ktore jak widac jakos szczegolnie sie wyrozniaja z posrod reszty tekstur.

Probowalem szukac w poblizu Shadowthorn wejsc do tych pomieszczen lecz nic ciekawego nie znalazlem;/
Nawet nie mam pomyslu na rozmowe z jakims npc, ktory mogly cos o tym wspomniec.
Jesli ktos wie co to za pomieszczenia, co sie w nich znaduje i do czego moga sluzyc niech podzieli sie ze mna ta wiedza. Mozliwe, ze temat byl juz poruszany lecz szukajac niczego podobnego nie znalazlem.

//edit

Juz wiem, ze wchodzi sie tam przez shadowthorn, ale dalej nie wiem jak pozbyc sie magic walli blokujacych przejscie ;/ No i jak sie dostac do pomieszczenia z zawalonym mostem (o ile to jest w ogole mozliwe)

Michal9000
18-07-2006, 21:34
Do pomieszczenia z mostem idzie się przez jaskinie rotów kolo veno

Piotr Runemaster
19-07-2006, 17:01
Do pomieszczenia z mostem idzie się przez jaskinie rotów kolo veno
mu nie chodziło jak dojść do samego mostu tylko do dzwigni poniżej

Michal9000
19-07-2006, 21:58
Ale tak sie zastanawiam teraz....Na Edron mówią że na PoH, na PoH, że na edron, i tak:
-Na Edron jest Orsh
-A czy to nie na PoH była Ta-Wielka-Bitwa-Z-Udziałem-Tych-Chlernie-Dobrych-Zaje*istych-Demonów-Co-Ich-Była-Siódemka ? :P
Dotego Exc, występował podczas TWBZUTCDZDCIBS, a Orsh jast sługą TCDZDCIBS

kaxiorek
21-07-2006, 16:25
ostatnio bylem na DC i spytalem sie lorbasa(dobrze pisze??) o excalibuga i powiedzal ze jest po edron jqak nie wierzycie idzcie spytac

Zalgadis
21-07-2006, 17:45
up@a może byś czytał ze npc na edron mowi ze na poh a na poh mowi ze na edron?
We wana Excalibour(nie bug)

Vemlekos
22-07-2006, 22:04
tam jest magiczna dzióra w której znajdujesz demona sexu ktury się tasuje... zabijasz go i masz pierścień który zakładasz na fiuta i dosstajesz takiego orgazmu że zabijsz wszystkich w koło!! wykonaj tego questa ale nie jest to łatwe... demon brał viagre!!

Avelcron
22-07-2006, 22:07
tam jest magiczna dzióra w której znajdujesz demona sexu ktury się tasuje... zabijasz go i masz pierścień który zakładasz na fiuta i dosstajesz takiego orgazmu że zabijsz wszystkich w koło!! wykonaj tego questa ale nie jest to łatwe... demon brał viagre!!
report bad post blz !!!!1111oneoneone człowieku wyjdz z tego forum i nie wracaj. Moze brakuje ci kobiety ?:baby:

Michal9000
22-07-2006, 22:51
Skomentuje ktoś moją teorie o "Podziale" (Bo to chyba jasne o co mi chodziło nie?)

Yoh Asakura
23-07-2006, 21:08
up@a może byś czytał ze npc na edron mowi ze na poh a na poh mowi ze na edron?
We wana Excalibour(nie bug)
Mylisz się, koleś. Nie Excalibour (Excalibur jak już) tylko Excalibug.

Soldier of Harlen
24-07-2006, 21:02
No wlasnie najpierw zaciekawilo mnie miejsce z zawalonym mostem w jaskini z rotami. Postanowilem sprawdzic to w tibia earth i troche sie zdziwilem. A dokladniej najbardziej zaintrygowalo mnie to co sie znajduje pod nim o_O. Tajemnicza dzwignia, kraty itp.
To wszystko znajduje sie dokladnie na tym samym poziomie co jaskinia rotow a jedynie zludzenie mowi ze to jest nizej. Bylem i sprawdzilem. Ten sam poziom. Nawet na mapce dobrze to widac.
mu nie chodziło jak dojść do samego mostu tylko do dzwigni poniżej
Na tym samym poziomie a nie ponizej! Powtarzam, to tylko zludzenie ze jest nizej!
dzióra
Naucz sie pisac po polsku bo az mnie oko szczypie.
Spam.

Conte
09-08-2006, 16:07
ja popieram teorie ze moze ma on 2 czesci

Keel
09-08-2006, 22:39
ja popieram teorie ze moze ma on 2 czesci

Pierwsze slysze o tej teorii.

Piotrek Marycha
10-08-2006, 00:57
co to za link wogle?? w prawym dolnym rogu jest po prostu elf fotress quest plus jakis pokoik do ktorego mozna dojsc normalnie na wlasnych nogach o.O

Gula Bula
10-08-2006, 14:44
Temat excalibuga jest oklepywany w temacie Dziwny opis...X(

ZapraszamB) :cup:

Legiren
10-08-2006, 21:01
ja mam takie malepytanko czy ten klucz 20:10 You see a crystal key (Key:3702).
It weighs 1.00 oz. jest on do tego domu napohu moze on prowadzi do jakiejs zagadki o excalibugu albo jak ktos wie co jest w tym domu i co to za klucz niech powie pls :P

Dark Sznaucer
11-08-2006, 00:37
ja mam takie malepytanko czy ten klucz 20:10 You see a crystal key (Key:3702).
It weighs 1.00 oz. jest on do tego domu napohu moze on prowadzi do jakiejs zagadki o excalibugu albo jak ktos wie co jest w tym domu i co to za klucz niech powie pls :P

Klucz do questa ktory prwadopodobnie został wyłaczony przez cipsoft pare updatow temu. Powerujna forum teamt "Knigh Watch Tower" - jedna znajwiekszych zagadek tibii obok Basyliska :)

Matiess
11-08-2006, 21:13
Moze byc tak że exalibug podzielony i np trzeba te 2 czesci do "spoconego cyca" zaniesc I on posklada je tak jak z tym hełmem.

stryju
21-08-2006, 08:02
Moze jak jeden NPC mowi ze na pohu, a drugi ze na edron, to moze on jest pomiedzy pohem albo edrom czyli wychodzilo by ze jest w Venore, a jak nie to jedna czesc na Pohu, 2 na Edron, potem zanosi sie do Spoconego Cyklopa, i on sklada w jedna czesc i oto mamy Excalibuga xD.
Co do klucza mozna zdobyc go z questa na Onnament Shielda (Jak zle napisalem sorry =) )
I mozna za pomoca niego wejsc do Knight Watch Tower.

Cashtan
21-08-2006, 18:12
@Up
Dobra, idz po ten klucz i wejdz do tej wiezy, czemu jeszcze tego nie zrobiles skoro wiesz ze da sie tam wejsc tym kluczem :D?

Ten klucz nie dziala -_-'' (juz)

Michal9000
21-08-2006, 20:52
Ja myśle że jednej z części exca "pilnuje" orsh, a 2 będzie miał jeden jedyny, zapewne najbardziej zajebisty demon, dla facc,ze ZUEj 7ki który obiawi się na PoH.

stryju
22-08-2006, 09:17
@Up
Dobra, idz po ten klucz i wejdz do tej wiezy, czemu jeszcze tego nie zrobiles skoro wiesz ze da sie tam wejsc tym kluczem :D?

Ten klucz nie dziala -_-'' (juz)

Ja tylko mowie to co widzialem w ksiazkach w bibliotece

Pirate Cutthroats
22-08-2006, 09:55
nie wiem jak go zdobyć ale wiem co może znaczyć excalibug ;p

ex-cali-bug
były błąd kalibru ;]
o co chodzi pewnie o to że jakiś pracownik cipsoftyu wpuścił note ż on istnieje przed BYłEGO BUGA WIELKIEGO KALIBRU FIRME (CZYLI CIP SOFT)
i teraz wszyscy się jarają xD

Totalizator the Wizzard
23-08-2006, 13:41
Ja od siebie dodam że między POHem a Edron to znajduje się woda:baby: . A Excalibug to jest w Pits of Inferno do których albo nie da się dojść albo dochodzi się z tak absurdalnie długiego questa że nikt o nim nic lub prawie nic nie wie.

L. W.
23-08-2006, 16:40
@up
1. Skąd to wiesz?
@topic (chyba :P )
2. A jeśli części (o ile są/będą/będą wszystkie :P )wypad jedna z orshka, a druga z jeszcze nie zrobionego przez Cip'y demona, to częśc z orshka to może Thunder Hammer, który w połączeniu z drugą częścią, tworzy ten miecz?

Gallar
23-08-2006, 17:18
Ja od siebie dodam że między POHem a Edron to znajduje się woda:baby: . A Excalibug to jest w Pits of Inferno do których albo nie da się dojść albo dochodzi się z tak absurdalnie długiego questa że nikt o nim nic lub prawie nic nie wie.

Jeśli ten quest w ogóle istnieje, to nie jest on chyba az tak absurdalnie dłupi, bo ja w jedną noc dowiedziałem się cholernie wielu rzeczy o PoI, KWT i o ludziach z tymi miejscami związanymi.
Raz na test serverze, GM teleportował pod wejście do PoI pewnego gracza (Arieswar ? Nie jestem pewien..), za mwalle w tym kompleksie pokoików, ale nie dało się tam wejść - dziura zwała się 'small hole' czyli taka, do której nie da się wejść (wpaść).
Jeśli istnieje możliwość dostania się tam, to możliwe że rozwiązanie leży w zasięgu ręki, dość dobrej ręki hlvlowego gracza ;].
Ferumbas znał tajemnice PoI, nektaru nekromantów i wie gdzie jest wejście.
A przecież w jego wieży znajdziemy biblioteczke niemałych rozmiarów... ; )

A tak wracając do sedna sprawy i odpowiedzi na wyżej cytowanego posta - w PoI raczej nie ma excalibuga. Daj mi fragment książki/wypowiedzi NPCa/listu/pergaminu który/która o tym mówi..

Totalizator the Wizzard
24-08-2006, 00:07
Mój błąd, pod PoI zamkneli bodaj Hugo. Co nie znaczy że PoI z exaclibugiem połączeń nie ma.

Kalth
05-12-2006, 22:30
Możliwe że Cips Soft chcieli podkręcić grę i rozsiali plotke o "Excalibugu'', a teraz pracują nad jego częściami które będzie można zdobyć pokonując każdego ze sławnej 7. OOOOO8o

Kalth
05-12-2006, 22:30
Możliwe że Cips Soft chcieli podkręcić grę i rozsiali plotke o "Excalibugu'', a teraz pracują nad jego częściami które będzie można zdobyć pokonując każdego ze sławnej 7. OOOOO8o
to tylko teoria.

mago
06-12-2006, 03:27
Co do dziwgni w tym pomieszczeniu pod rotami - wejscie jest zawalone - zamkneli jakies 3 lata temu. Nawet wczesniej tej dzwigni nie dalo sie uzyc moze cos z tymi odmiennymi polami nie wiem. Pewna osoba mi przypomniala jedna rzecz :D Tam byl old quest na stealth ring hehe

Budosz
06-12-2006, 15:29
aaa noob plx !!!
Poczytajcie trochę temat "dziwny opis" a dowiecie się dużo więcej o excalibugu
A tak wogule te wasze erozmowy do niczego nie dojdą bo w tamtym temacie juz prawie każdy wie, że excalibug żyje i kto go pilnuje