Pokaż pełną wersje : Bp hmm i lry? oplacalne?
Cieniobójca
19-07-2006, 16:54
Bpki hmm + Lry?? czy to sie oplaca czy sie zwroci nie musi byc kasy na + nie mam pacca
S.T.E.K.
19-07-2006, 17:32
Twoja sentencja ma bardzo mało sensu... Spróbuj to jakoś zedytować.
Z tego co mi podpowiada wrodzona entelygencyja pytasz o HMMy i life ringi czyż nie? Ale w jakim kontekście? robienia HMM przy użyciu LRów i sprzedaży? expienia z nimi?
@down
pisze wyraznie hmm.....
Faktycznie. Mój błąd.
pisze wyraznie hmm.....
lr to tylko sd, moze uh ale na hmm to raczej waste ;p lepiej po czekac te 280 many chyba ze ci an czasie zalezy
grzysztof
19-07-2006, 19:20
praktycznie opłaca sie tylko UH i tylko z promocją ! można jeszcze sd ale jest sie pare gp w tyl na kazdym bp chyba ze uda się sprzedać za ponad 6k.
cena bp - 2k, 2 life ringi - 1.8k i zostaje na ostatnim chyba minuta. Wychodzimy na czysto tylko cena za bp w plecy. Porada? znajdujemy hlvl co by skupywał po 2.1k i juz jesteśmy to 90 gp do przodu.
malas menilan
20-07-2006, 10:36
Robienie run na ringach to tylko i wyłącznie w celu wbicia naprawde szybkiego mlvl.
Tak bp hmm na 2 lr jest opłacalne jeśli ktos kupi od ciebie runy po 2k
z UHami robi się inaczej. pierwsze 10 run na mana fluidach następne z normalnej many. 2x wiecej run w tym samym czasie. i wychodzimy minimalnie na + chociaż mój kolega w taki sposob potrafił dorobić się majątku (400K+ jak nie wiecej - szkoda ze było to za czasów gdy na UHa trzeba było 100 many ;-) )
Albo mozna robic z liferingami i wieksza ilosc (np. 20bp) sprzedac na cene, zeby bylo na plusik niz z osobna sprzedawac bp :)
Tukan pogromca sebka
21-07-2006, 09:19
Robienie run na ringach to tylko i wyłącznie w celu wbicia naprawde szybkiego mlvl.
Zgadzam sie z tym panem...robienie run na ringach wszelkiego rodzaju to tylko sposob na szybki mlev...chyba ze spieszy ci sie do expienia :P
Jeżeli masz pacc i wykupioną promocje, to moim zdaniem jak najbardziej opłaca się robić hmmy na Life ringach. Ponieważ jest to dobry sposób na zrobienie mlvl (Na paccu z promocją i life ringiem robisz 1 hmma co 2 minuty).
No i jeżeli wydasz łacznie 2k na blanki i 2 life ringi to masz Bp of Hmm w czasie 40 minut.
Weźcie pod uwagę, że na każdy plecak sprzedany jesteśmy w plecy 10 gp(za backpack). 2x 900 = 1800 1800+200(blanki)=2k.
Kup sobie ~1.5bp of manafluid, pij manasy i rob hmm. Prawdopodobnie manasow nie starczy na wszystko, wiec dorob te 3-4hmm sam i sprzedaj je. Prawdopodobnie bedziesz okolo 300 gp na + a lf zostaw sobie na kiedys. To tylko moja sugestja, kiedys tak sie szybko robilo hmm (niebylo souli) i niedosc, ze sorc mogl miec duzo kasy to jeszcze mialby potezny mlvl w stosunku do swojego lvl'a ;)
Jeżeli zależy ci na szybkim mlvlu - tak rób na life ringach (nie chcesz byc do tyłu to zrób 1 bp hmm normalnie i już nie jesteś do tyłu - chodzi mi o cene bp ;p jak to ktoś wyżej powiedział 8o )
Jeżeli nie ? Rób normalnie!
cena bp - 2k, 2 life ringi - 1.8k i zostaje na ostatnim chyba minuta. Wychodzimy na czysto tylko cena za bp w plecy. Porada? znajdujemy hlvl co by skupywał po 2.1k i juz jesteśmy to 90 gp do przodu.
LOL!
2k? za bp hmm ?
Niewiem jak na innych światach ale na Xerenie
Bp HMM = 1.5k
Life ring = 800gp (u npc)
Lub 600-700gp u playera
Więc wychodzisz raczej na +
Sozemego
07-09-2006, 16:49
LOL!
2k? za bp hmm ?
Niewiem jak na innych światach ale na Xerenie
Bp HMM = 1.5k
Life ring = 800gp (u npc)
Lub 600-700gp u playera
Więc wychodzisz raczej na +
A u nas life ringi u npc kosztuja 900, dziwne...bp hmm rzeczywiscie 2k.
ThelioLario
12-09-2006, 21:27
mysle ze sie oplaca bo 20br po 10 gp za sztuke daje 200 gp + 20 gp za bp +220gp
i mlvl nam rosnie!
noobowaty mistrz
12-09-2006, 21:28
Oplacalne ale musisz znalezc kupca na hmmy za 2,1k. :p
Nie opłaaca się to
Wyjdz i nie wracaj.
zapomnialem doliczyc life ring'i ale od playerow to tanio mozna kupic
Zaden player ci nie sprzeda.
ThelioLario
12-09-2006, 21:28
mysle ze sie oplaca bo 20br po 10 gp za sztuke daje 200 gp + 20 gp za bp +220gp
i mlvl nam rosnie!
zapomnialem doliczyc life ring'i ale od playerow to tanio mozna kupic
Zacznijmy o tego, że L-Ringi CIĘŻKO jest kupić od playerów.. Jedyna rozsądna akcja to Edron -> NpC -> Life Ring 90 gp Each.
Jeżeli jesteś przy kasie, to rób se runki na L-Ringach (jak ja), sprzedaj, zakup kolejną porcję, nabij soule, i znów. Łatwo i szybko mlvl podskoczy, a jeżeli masz kogoś kto skupuje HyMyMy po 2k, to po prostu dobry biznes.
Jeżeli nie jesteś przy kasie, nie masz kolesia co Ci skupowałby HMM za 2k - odpuść...
Wedlug mnie jest to dobry pomysl 8o , ale w miedzy czasie gdy robisz runy wez jakas bron :evul: i idz na minotaury, dwarfy, rotwormy to wtedy wyjdziesz na plus :cup:, w dodatku nie musisz sie starac by sprzedac bp hmm za 2k+
Pyro Aris
13-09-2006, 15:13
ja 32 EDem jak robie bp hmm to uzywam max 5min :) i jakies 15 min zostaje mi na expienie
PS : life ringi mam za free :D
Mimo że gram EK to robie sobe druta do runek, no wiec uwazam ze opłaca się robić na life ringach, bo jeżeli piszecie że lr kosztuje 900 gp, ale nie wzieliście czegoś pod uwage, tego że można je zdobyć w inny sposób ( nie mówie o loocie z ghuli ) nazwa tego itemku podobna ale to nie ring tylko ozdobka ( loot m.in z dark monkow i dragoch ) no i ten item jest dużo tańszy niż life ring w sklepie, pleyerzy sprzedaja go po 300-400 gp ;] wiec 1 lf kosztuje 300-400 gp jezeli troche poszukacie ;]
myśle że troche pomogłem ;]
..::The Godfather::..
13-09-2006, 17:05
@Up wiem o co ci loto 8o nie bede mowil bo wiecie......QS
Super, nie powiem wam ale ja wiem i wam nie powiem 111111!!!! Fajnie, ciekawe czy nie przeczytales kompletnego spoila na tym forum? Nie? To moze na tibia.org? To moze na wikipedi tibijskiej uzywanej przez kilkanascie tys. graczy? Ostatnio nie zauwazylem aby ktokolwiek kupil life crystal za mniej niz 800gp. Jedyny sposob ich osiagniecia po zadowalajacej cenie byl zaraz przed update gdy to tutorzy wiedzieli o zaistniales sytuacji.
@UP
Czy cię kolo coś pogieło? Na moim świecie life crystal kosztuje GÓRA 500gp! X(
@Edit
A czy mi się będzie opłacało robić uhy lubb hmmy z life ringami? Tylko w celu nabicia mlvl.
PS. Nie mam PACCA.
bp hmm na moim świecie to 1,5-1,8k
1 life ring = 800 gp (w sklepie 900)
2 life ringi (bez pacc) = bp hmm
rachunek jest prosty:
2 * 800 = 1,6k
2* 900 = 1,8k
Można w ten sposob robic runy na sell jak się komuś śpieszy i chce tytlko mlvl podciagnac za free (nieliczac souli:/)
A ja mam pytanie ??
Czy opłaca się robić hmm/gfb z promo i lfami??
Prosze o obliczenia ... jeżeli była odp sorry :P
P.S. Czy opłaca się robić hmm/gfb z manasami ?? Ile trzeba potem dorobić normalnie aby wyjsc na maluteńku plus?
@topic zrob se palka zeby mial 45-50 skille i nocka se idz na gl na ghoule
ja mam palka ma 503 skille i mi sie bardzo przyjemnie expi na gl 6 - 10 rano(idz pojdz spac przed 22 przed trzy dni i z latwoscia wstaniesz przed 6) wtedy jest full resp i life ringi leca leca z ghouli jak szalone i wtedy masz je praiwe za friko
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.